Spanje - Catalonië, 8 dagen Fietstocht door ’la Catalana’

« Terug naar overzicht
Privéreis - Family specials

Gezinsvakantie langs boerenhoeves

Ontdek Catalonië per fiets, van de azuurblauwe Middellandse Zee tot het groene achterland in de Baix Empordà. Je fietst over kleine glooiende weggetjes langs zonnebloemvelden en wuivend graan. Neem een zilte duik vanaf de stranden van Castell en verbaas je over de 'wetlands' bij Siurana. Volg de Ter en Daró naar middeleeuwse vestingdorpen en ontdek de wereld van Salvador Dalí. Je verblijft in authentieke boerenhoeves, waar het heerlijk rusten en spelen is.

Uniek aan deze reis

 • Achtertuin van Salvador Dalí
 • Middeleeuwse vestingstadjes
 • Rustige fietsroutes
 • Slapen op boerenhoeves
 • Verborgen strandjes en baaitjes
 • GPS-tracks aanwezig
 • E-bikehuur mogelijk
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dit is een app only reis

Tijdens deze tocht volg je de route via de app SNP Routes op je smartphone of tablet. Bij deze reis ontvang je geen papieren routebeschrijving en kaartmateriaal. Alle reisinformatie vind je voor vertrek in de routeapp en in Mijn SNP. Kijk voor meer informatie op moeiteloos navigeren met de app SNP Routes.


Family special alle leeftijden

Dag tot dag

Spanje - Catalonië

Dolce Vita à la Catalana: het bestaat in de Baix Empordà, het boerenachterland van Girona dat uitloopt in de Middellandse Zee. In de middeleeuwse dorpjes, op een terrasje onder de Romaanse bogen aan het plein, proef je het goede landleven en de sfeer van vroeger. Vergeten zijn de woelige tijden waarin vestingmuren de bevolking tegen aanvallen van piraten moesten beschermen en afgelegen boerenhoeves een toren nodig hadden zodat de bewoners zich daar konden verschansen. Deze typische torens zijn nu de bakens op je fietsroute door deze mooie en stille streek.
Aan de kust vind je steile kliffen, afgelegen baaitjes, markante pijnbomen, zandstranden, rijstvelden en door riet omgeven rivieren en kanaaltjes. Landinwaarts zijn zacht golvende heuvels met dichte loofbossen en een uitgestrekt vlak akkerland met graan- en zonnebloemvelden waar je fluitend doorheen fietst. Behalve de vele historische dorpskernen, kom je langs opgravingen van Romeinse en Iberische nederzettingen. Je doet inspiratie op in twee Dalí–musea onderweg: het kasteel-museum in Púbol en het theater-museum in Figueras. De routes voeren afwisselend over goed gemarkeerde, onverharde fietspaden en geasfalteerde binnenweggetjes. Je slaapt in authentieke boerenhoeves op kamers met privébadkamer en geniet daar van uitgebreide Catalaanse ontbijtjes op basis van pan de pagès met tomaat en ambachtelijk gefabriceerde worst en kaas. Alle dagen is er keuze uit meerdere restaurantjes op loopafstand van de drie accommodaties, waar creatieve Catalaanse koks originele en betaalbare gerechten serveren. Alle accommodaties beschikken over een terras of tuin (eenmaal met zwembad) en gezellige gezamenlijke ruimtes. Kinderen zijn van harte welkom. Er zijn goed onderhouden huurfietsen beschikbaar: hybrides van het merk O’Connor, kinderfietsjes en –aanhangers en zelfs een hybride tandem voor volwassenen.

Dag 1

In Flaça word je van het treinstation opgehaald en naar de mooi gelegen accommodatie in La Pera gebracht. 

Overnachting in

La Pera - Casa de Pagès Can Massa

Dag 2

De eerste dag proef je direct volop van de bijzondere sfeer van de Baix Empordà. Je fietst door een golvende mix van akkertjes met houtwallen en steeneikbossen, waartussen fraaie weggetjes van het ene naar het andere middeleeuwse dorpje slingeren. De terugweg leidt langs de rand van de heuvels van Les Gavarres, een ruige streek met uitgestrekte kurkeik-, steeneik- en dennenbossen, waar de menselijke inmenging beperkt is gebleven tot aandoenlijke gehuchtjes. Aan de andere zijde heb je uitzicht op typisch Empordaans cultuurlandschap: met houtwallen omzoomde kleine akkertjes, waarboven fraaie dorpjes pronken. Leuk om te bezoeken zijn de middeleeuwse stadskernen van Monells en Madremanya en het kasteelmuseum van Gala en Dalí in Pubol. Wellicht is deze tocht wat heuvelachtig voor een eerste dag, maar inkorten is mogelijk (17,5 of 31 km, maximaal 250 m klimmen en dalen).

Overnachting in

La Pera - Casa de Pagès Can Massa

Dag 3

Je begint vandaag met een fraai stuk door glooiend bosrijk gebied. Vervolgens fiets je door een laagland waar een bijzonder lange landbouwhistorie zijn stempel op heeft gedrukt. Reeds de Iberiërs onderkenden de mogelijkheden van het rijke en vruchtbare laagland. De aanplant van cipressen om de gewassen te beschermen tegen de soms meedogenloze noordelijke wind, hebben het gebied ingrijpend veranderd, in combinatie met het droogleggen van het meer van Ullastret. De nederzettingen, die steevast op natuurlijke verhogingen zijn gelegen, vormen de kroon van het gebied. Die kroonjuwelen rijg je vandaag aaneen. Daarnaast kun je de grootste archeologische vindplaats van een Iberische vestingnederzetting in Catalonië bezoeken.
Fietstocht: 30 of 23 km, maximaal 250 m klimmen en dalen.

Overnachting in

Peratallada - Turismo Rural Ca l´Anguila

Dag 4

Vandaag maak je een tocht van 39 of 43 kilometer (maximaal 300 meter klimmen en dalen) naar de Costa Brava. Over heerlijke landweggetjes fiets je via het fraaie vestingstadje Pals naar Palafrugell en vandaar naar Llafranca en Calella. Hier is het genoeglijk vertoeven in de schilderachtige straatjes met aandoenlijke vissershuisjes en kleine terrasjes bij intieme strandjes, met op de achtergrond de ruige en rijkelijk beboste ruige rotspartijen van Cap Roig. Leuk is het hier eveneens om de fraaie botanische tuinen van Cap Roig te bezoeken.
De terugweg leidt je door een deel van de onbekende dichte bossen van Cap Roig, met mysterieuze open plekken. Hierna ga je door het rivierlaagland van l’Aubi, ver weg van de grote doorgaande wegen. Het gebied heeft zijn oorspronkelijke rurale sfeer bijzonder goed weten te behouden. Vele oude boerderijen zijn ommuurd (enkele hebben zelfs torens) ter bescherming tegen de piratenaanvallen, die het gebied tussen de vijftiende en zeventiende eeuw teisterden. Nu is het er gelukkig weer veilig, maar met wat fantasie...!

Overnachting in

Peratallada - Turismo Rural Ca l´Anguila

Dag 5

Een relatief rustige fietsroute (31 kilometer, 100 meter klimmen en dalen) voert je door frisgroene rijstvelden en langs wuivend riet naar stille zandstranden bij de riviermonding van de Ter. Maar Peratallada is ook een heerlijk dorp voor een rustdag, eventueel onderbroken voor een korte wandeling door het mediterrane bos. Leuk om te bezoeken onderweg zijn daarnaast de middeleeuwse dorpjes en Fontclara en Gualta, met een fraaie windmolen en een vijfbogenbrug uit de zestiende eeuw.

Overnachting in

Peratallada - Turismo Rural Ca l´Anguila

Dag 6

Vandaag maak je de doorsteek naar het noorden, naar de regio Alt Empordá (38 kilometer, 100 meter klimmen en 150 meter dalen). Je fietst door de fraaie gemengde bossen ten noorden van Peratallada naar Sant Pere Pescador. Onderweg kom je langs een grote archeologische vindplaats van een oude Iberische nederzetting, met een magnifiek uitzicht over het gebied. Torroella de Montgri is met de vele middeleeuwse straatjes en herenhuizen het uitgelezen moment voor een pauze. Langs de voet van de indrukwekkende bergen van El Montgri gaat het verder noordwaarts. Aan de kust passeer je de opgravingen van een Griekse handelsnederzetting en een Romeinse stad. Over heerlijke grindweggetjes fiets je naar het leuke plaatsje Sant Pere Pescador, waar je overnacht in een landhuis net buiten het stadje, met tuin èn zwembad. De zee ligt ook op fietsafstand!

Overnachting in

Sant Pere Pescador - Hotel el Molí

Dag 7

Vandaag een vlakke tocht die is in te korten (57 of 49 kilometer, maximaal 125 meter klimmen en dalen). Al snel tekenen de contouren van Figueres zich af. Deze stad is synoniem met Salvador Dalí. Hier kun je het surrealistische Dalí-museum en het minder bekende streekmuseum bezoeken. Daarnaast is het goed toeven op de fraaie Rambla. Net buiten Figueres passeer je een bijzonder fraai Augustijns kloostercomplex. Langs de zomen van de rivier La Muga fiets je over heerlijke fietspaden naar wederom een fraai middeleeuws stadje, Castello d’Empuries.
De afsluiting door Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà is voor de natuurliefhebbers een ware verademing. Over smalle maar harde paden fiets je door de uitgestrekte wetlands van Parc Natural del Aiguamolls de l’Empordà, waar de rijk geschakeerde watervogelkolonie je geheid zal trakteren op een meerstemmig afscheidsconcert. 

Overnachting in

San Pere Pescador - Hotel el Molí

Dag 8

Na het ontbijt eindigt het arrangement. Je wordt weggebracht naar het treinstation in Figueras, van waaruit ieder uur treinen vertrekken naar Flaça, Girona en Barcelona.

NB Programma

Let op: de vermelde fietstijden zijn exclusief rustpauzes. Laat je niet afschrikken door de aanduidingen van de hoogteverschillen in het dagprogramma; die zijn namelijk cumulatief. Je klimt nooit ineens tweehonderd meter achter elkaar, maar je rijdt op en af door een zacht glooiend landschap.
De aangegeven fietsafstanden zijn gebaseerd op de standaardaccommodaties. Bij verblijf in een alternatieve accommodatie kunnen de dagafstanden iets afwijken.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

De streek waar je doorheen fietst is rijk aan mooie landelijke accommodaties. Voor deze reis selecteerden wij drie authentieke pensions, ondergebracht in eeuwenoude boerenhoeves, de zogenaamde Casas de Pagès. Alle drie de accommodaties zijn prima geschikt voor gezinnen met kinderen vanwege de beschikbaarheid van enkele familiekamers (met eigen badkamers) in de eerste twee onderkomens. In de tweede accommodatie is de familiekamer klein en daarom minder geschikt voor een gezin met kinderen ouder dan 12 jaar. De laatste accommodatie heeft geen familiekamers; daar kan je maximaal met 3 personen in een kamer verblijven. Je kunt uiteraard ook twee maal een tweepersoonskamer boeken. We boeken voor gezinnen die in meerdere kamers verblijven indien mogelijk kamers naast elkaar. In de gezamenlijke ruimtes, in de tuinen of op de terrassen van de accommodaties kunnen kinderen spelen en ravotten. De laatste accommodatie beschikt zelfs over een zwembad.
Voor meer informatie over de accommodaties klik je op de link bij het dag-tot-dagprogramma. De daar vermelde accommodaties zijn de standaardverblijven tijdens deze reis. Het kan een enkele keer voorkomen dat we een alternatief moeten boeken. Deze alternatieven zijn qua entourage en comfort altijd gelijkwaardig.

Over de maaltijden

Tijdens deze reis is het ontbijt inbegrepen. Voor lunches, picknicks onderweg en diners dien je zelf zorg te dragen. Onderweg kom je dagelijks dorpjes tegen waar je lunchinkopen kunt doen of kunt lunchen.  De eerste 2 dagen in La Pera, kun je dineren in een restaurantje dat op loopafstand van de accommodatie ligt. Als dit restaurant gesloten is, brengt de accommodatiehouder je per auto naar een iets verder gelegen restaurant. Op dag 3 t/m 5 kan je kiezen uit de verschillende restaurants in het dorp Peratallada.   Op dag  6 en 7 kun je dineren in een van de restaurantjes in San Père Pescador, op enkele minuten fietsen van het hotel. Onderweg stevig lunchen in een dorpje aan de route kan natuurlijk ook. Het ontbijt is steevast inbegrepen en omvat minimaal koffie of thee, vruchtensap, brood met tomaat, vleeswaren of kaas. De lunches koop je zelf 's ochtends vroeg of onderweg in de dorpjes.

Info kindvriendelijkheid

De accommodaties zijn niet specifiek geschikt voor hele kleine kinderen in de baby- en peuterleeftijd. Wil je de reis met kinderen in deze leeftijd maken, dan raden we je aan om dit specifiek te vermelden zodat we ter plaatse de meest geschikte kamers voor je kunnen reserveren.

Inbegrepen

 • Alle overnachtingen op kamers met douche en toilet
 • 7x Catalaans ontbijt
 • Transfers en bagagevervoer volgens programma
 • Digitale reisinformatie
 • Fietsroutes in SNP Route App
 • Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Overige maaltijden
 • Verzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fietshuur (zie materiaalhuur)
 • Ter plaatse te betalen

  • Evt. toeristenbelasting (tussen € 0,50 en € 1,50 p.p.p.n.)

  Reisinformatie

  Je volgt de route met de SNP Route App op je smartphone. Je krijgt dus geen apart kaartmateriaal of routebeschrijving mee. Zorg voor een goed opgeladen smartphone en een powerbank. In de reisinformatie staat hoe de route app te downloaden en te gebruiken. Alle benodigde informatie voor je reis ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

  Over de activiteiten

  Tijdens deze reis maak je tochten door vlak tot zacht glooiend terrein, waarbij je vaak de keuze hebt om een route langer of korter te maken. De op terpen gesitueerde dorpen zijn de voornaamste hindernissen in het landschap en daardoor moet je dagelijks gemiddeld 160m klimmen, maar nooit ineens achter elkaar. Op dag 2 en 5 klim je tijdens de mooiste routes meer, maar worden ook eenvoudigere doorsteekjes beschreven. Omdat je doorgaans met wegwijzers en stickers gemarkeerde fietsroutes volgt, kan je op een ontspannen manier van de omgeving genieten. De route voert afwisselend over rustige geasfalteerde binnen weggetjes, dan wel over fietspaden van zand of gravel (zo ongeveer half om half).

  Je fietst met de SNP navigatie-app op je smartphone. Je krijgt dus geen apart kaartmateriaal of routebeschrijving mee.

  Extra dagen

  De laatste accommodatie leent zich het beste voor extra dagen. Niet in het minste geval omdat de plek zelf heerlijk is: er is een zwembad, een grote tuin en de eigenaren zijn uitermate sympathiek.

  Fietsverzekering

  Bij diefstal van of schade aan je huurfiets ben je persoonlijk aansprakelijk. Gestolen of beschadigd materiaal dient vergoed te worden aan de verhuurder. Wij adviseren, zowel bij huurfietsen als eigen fietsen, een reisverzekering met extra hobby- en sportuitrusting af te sluiten die deze kosten dekt. Je kunt via ons bij a.s.r. een reisverzekering inclusief dekking voor bijzondere sportuitrusting afsluiten.

  Meer informatie over onze verzekeringen

  Extra's

  Verlengingshotels

  Hotel Sant Agusti (Barcelona)

  Hotel San Agustí in Barcelona is een modern stadshotel dat kan bogen op een oude traditie. Het is het oudste hotel van Barcelona (1840), ondergebracht in het volledig gerenoveerde historische gebouw waar vroeger (1720) het Convent van Sint Augustinus resideerde. Het ligt op een rustige locatie aan een plein in het stadscentrum, 50 meter van de Ramblas en vlakbij het operahuis Liceu en de Boqueria markt. Sant Augusti heeft 75 kamers die van alle gemakken zijn voorzien met goed uitgeruste badkamers. Continentaal ontbijt, restaurant service, lounge en koffiebar. Vrije internet en e-mail service voor de gasten. Een vriendelijke en familiaire atmosfeer.

  Hotel Historic (Girona)

  Hotel Historic in Girona beschikt over 6 kamers die allemaal vrij ruim zijn opgezet. De kamers zijn allemaal in smaakvol ingericht en zijn in harmonie met de stijl van het gebouw. Elke kamers heeft een eigen naam die correspondeert met verschillende legendes die deel uitmaken van de rijke geschiedenis van deze streek.

  Transfers

  Transfer van San Pere Pescador naar La Pera (vanaf € 22,- per boeking)

  Transfer vanaf de laatste accommodatie in San Pere Pescador terug naar de eerste accommodatie in La Pera per taxi. Handig als u uw auto bij de eerste accommodatie heeft achtergelaten en daar snel, zonder treinreis, terug naar toe wilt reizen na afloop van de reis.

  Voorwaarden: U dient deze transfer bij boeking aan te geven. Als u deze transfer boekt, vervalt de transfer van Sant Pere Pescador naar het treinstation van Figueras. De prijs voor deze transfer is per boeking (max. 4 pax). 

  Fietshuur

  Hybride fiets volwassene (vanaf € 172,- per persoon)

  Uw huurfietsen zijn goed onderhouden hybrides van het merk Scott Atacama of Scott Sporster of Scott Hub (met Shimano onderdelen), voorzien van 21 of 24 versnellingen, fietshelm, fietspomp, slot en rekken voor fietstassen voor en achter.

  Voorwaarden:

  Het dragen van een fietshelm is verplicht in Spanje. Deze wordt standaard bijgeleverd bij uw huurfiets, maar uit hygienische overwegingen raden wij u aan er zelf een mee te nemen. Ook bent u verplicht reflecterende (banden op uw) kleding te dragen als u 's avonds over straat fietst. Een los aan te brengen reflecterende strip op uw bovenarm en/of enkels is handig voor die enkele keer dat u wellicht 's avonds fietst.

  De fietshuur gaat in op de ochtend van dag 2 en eindigt in de namiddag van dag 7.

   

  Kinderfiets (vanaf € 145,- per persoon)

  De kinderfietsen zijn goed onderhouden stoere moutainbikes van het merk Scott Voltage of Scott Scale, voorzien van 18 versnellingen. Ze zijn er voor leeftijden vanaf ca. 7 jaar (frame 20 en 24 inch). Tot 7 jaar adviseren we gebruik te maken van de aanhangfiets of fietszitje. Helm wordt bijgeleverd.

  Voorwaarden:

  Het dragen van een fietshelm is verplicht in Spanje. Deze wordt standaard bijgeleverd bij uw huurfiets, maar uit hygienische overwegingen raden wij u aan er zelf een mee te nemen. Ook bent u verplicht reflecterende (banden op uw) kleding te dragen als u 's avonds over straat fietst. Een los aan te brengen reflecterende strip op uw bovenarm en/of enkels is handig voor die enkele keer dat u wellicht 's avonds fietst.

  De fietshuur gaat in op de ochtend van dag 2 en eindigt in de namiddag van dag 7.

  tandem (vanaf € 321,- per persoon)

  U kunt bij deze reis ook een tandem huren. Deze tandem is alleen geschikt voor twee volwassenen, of een volwassene en een ouder kind dat ook op een volwassene-fiets past.

  Voorwaarden:

  Het dragen van een fietshelm is verplicht in Spanje. Deze wordt standaard bijgeleverd bij uw huurfiets, maar uit hygienische overwegingen raden wij u aan er zelf een mee te nemen. Ook bent u verplicht reflecterende (banden op uw) kleding te dragen als u 's avonds over straat fietst. Een los aan te brengen reflecterende strip op uw bovenarm en/of enkels is handig voor die enkele keer dat u wellicht 's avonds fietst.

  De fietshuur gaat in op de ochtend van dag 2 en eindigt in de namiddag van dag 7.

  e-bike (vanaf € 321,- per persoon)

  U kunt voor deze reis ook een e-bike, een fiets met electrische trapondersteuning huren. Deze fiets, merk Giant Prime of Scott E-Sub  is uitgerust met 9 versnellingen, middenmotor, voorvering, tashouders voor en achter,  kilometerteller (verwerkt in display op het stuur), slot,  verlichting en helm.

  Voorwaarden:

  Het dragen van een fietshelm is verplicht in Spanje. Deze wordt standaard bijgeleverd bij uw huurfiets, maar uit hygienische overwegingen raden wij u aan er zelf een mee te nemen. Ook bent u verplicht reflecterende (banden op uw) kleding te dragen als u 's avonds over straat fietst. Een los aan te brengen reflecterende strip op uw bovenarm en/of enkels is handig voor die enkele keer dat u wellicht 's avonds fietst.

  De fietshuur gaat in op de ochtend van dag 2 en eindigt in de namiddag van dag 7.

  Fietszitje achter

  Een veilig kinderzitje voor achterop de fiets.

  Voorwaarden:

  U dient de fietszitjes bij boeking te reserveren.

  De huur gaat in op de ochtend van dag 2 en eindigt in de namiddag van dag 7.

  Fietskar

  Een overdekte fietskar die plaats biedt aan 2 kleine kinderen (tot ca. 3 jaar).

  Voorwaarden:

  U dient de fietskar bij boeking te reserveren. U moet hiervoor ook een volwassenenfiets huren in verband met de montage.

  De huur gaat in op de ochtend van dag 2 en eindigt in de namiddag van dag 7.

  Aanhangfiets

  Een handige aanhangfiets (derde wiel) die achter de fiets wordt gemonteerd zodat uw kind mee kan fietsen zonder moe te worden. Vooral geschikt voor kinderen van ca. 4 t/m 8 jaar.

  Voorwaarden:

  U dient deze aanhangfiets reeds bij boeking te reserveren.

  De huur gaat in op de ochtend van dag 2 en eindigt in de namiddag van dag 7.

  Praktische informatie

  Over de route en parkeergelegenheden

  De afstand Utrecht - Girona is ca. 1430km. Je kunt je auto bij de eerste accommodatie parkeren. Aan het einde van het arrangement kan je met de trein vanuit Figueras terugreizen naar Flaça of je direct terug laten rijden naar de eerste accommodatie.

  Treinreis

  Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen dan reis je vanaf Amsterdam in ca 11,5 uur naar Gerona (vanaf Amsterdam: 2x overstap; vertrek 7.15 uur (za en zo: 06.30), aankomst ca 19.00 uur). Treintickets kun je zelf boeken via onder meer de volgende sites:

  www.nsinternational.nl of  www.interrail.eu of https://reiseauskunft.bahn.de/

  Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is.

  In Gerona koop je een ticket voor het lokale treintje naar Flaça. Hier word je opgehaald en naar de accommodatie in La Pera gebracht. Aan het einde van de reis word je naar het station van Figueras-Vilafant gebracht, vanwaar de TGV naar Frankrijk vertrekt.

  Eigen fietsen
  Eigen fietsen kunnen niet mee in de hogesnelheidstrein naar Frankrijk. Als je met de trein reist, dien je dus fietsen te huren.

   

  Vluchtinformatie

  Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Gerona of Barcelona.

  SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
  E-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

  Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

  Vlucht op Barcelona
  Vanaf het vliegveld van Barcelona reis je per trein of bus naar treinstation Barcelona Sants. De trein naar Barcelona Sants gaat dagelijks 2x per uur en doet er ongeveer 20 minuten over. In Barcelona Sants stap je op de trein naar Flaça. De rit duurt ca. 2 uur met de Regional trein en 1,5 uur met de Catalunya Express. De laatste trein vertrekt om 21.46 uur. In Flaça word je opgehaald en naar de accommodatie in La Pera gebracht.

  Aan het einde van de reis word je naar het station van Figueras gebracht. In Figueras neem je de trein naar Barcelona-Sants. De rit duurt ca. 2.45 uur met Regional en 2 tot 2.45 uur met Catalunya Express. De eerste trein vertrekt om 05.44 uur (zaterdag en zondag 06.46 uur). Van Barcelona Sants reis je per trein of bus naar het vliegveld. De trein gaat dagelijks 2x per uur en doet er ongeveer 20 minuten over.

  Vlucht op Girona
  Vanaf vliegveld Girona reis je per bus naar Girona. De bussen vertrekken één keer per uur op .30 uur. De vertrektijden zijn tussen 5.30 en 00.30 uur. De treinrit van Girona naar Flaca duurt ca. 15 minuten. De treinen vertrekken zeer regelmatig tussen 7.30 en 22 uur. In Flaça word je opgehaald en naar de accommodatie in La Pera gebracht.

  Aan het einde van de reis word je naar het station van Figueras gebracht. In Figueras stap je op de trein naar Girona. Er rijden regelmatig treinen: de rit duurt ca. 25 minuten. Vanaf het Girona busstation reis je per bus naar de luchthaven. De bussen rijden tussen 4.00 en 22.00 uur, één keer op het hele uur. De rit duurt 25 minuten.

  Kijk voor de meest actuele treintijden op de website: http://horarios.renfe.es/

  Als u uw eigen fiets(en) meeneemt, houd er dan rekening mee dat fietsen niet op sneltreinen kunnen worden meegenomen. Op lokale treinen is dat in de meeste gevallen wel toegsetaan, maar is er een limiet aan het aantal fietsen dat op deze treinen wordt teogestaan. Meer informatie hierover vindt u hier: http://www.renfe.com/EN/viajeros/info/bicicletas.html

  Deze reis is boekbaar van begin april tot eind september. Houd rekening met vochtige warmte in de zomermaanden en enige drukte op de binnenwegen, vooral in de maand augustus. De beste periodes zijn het voorjaar en de herfst, vanwege de aangename temperaturen.

  Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Catalonië ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein, per vliegtuig of per eigen auto reist.

  Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

   

  Gelegenheid om geld op te nemen, is er op deze reis vrijwel elke dag bij bankautomaten in de grotere dorpen. Maar het is zeker handig om voor de eerste dagen voldoende euro's uit Nederland mee te nemen.

  Fietshelm:
  In Spanje is bij het fietsen buiten de bebouwde kom het dragen van een fietshelm wettelijk verplicht. 

  Reflecterende strips of kleding:
  Ook ben je verplicht reflecterende (banden op je) kleding te dragen als je 's avonds over straat fietst. Een los aan te brengen reflecterende strip op de bovenarm en/of enkels is handig voor die enkele keer dat jullie wellicht 's avonds fietsen.

  Paklijst:
  • EHBO eenvoudige middelen
  • Luchtige kleding
  • Regenkleding
  • Warme kleding
  • Wind- en waterdicht jack
  • Zonnehoed of pet
  • Zwemkleding
  • GELDIG paspoort
  • Kopieën van reisdocumenten
  • Zonnebrandolie
  • Zonnebril
  • Anti-insectenmiddel
  • Snacks (bijv. mueslirepen, zakjes soep)
  • Fietshandschoentjes
  • Fietsbroek
  • Bidon
  • Fietshelm
  • Reparatiesetje

  Tijdens de fietstocht wordt de bagage per taxi vervoerd, terwijl jullie heel ontspannen van de ene accommodatie naar de andere fietsen. De (volwassenen) huurfietsen zijn voorzien van een kleine achtertas met uitvouwbare zijvakken, voortas met plastic kaartbeschermer, bidonhouder en bidon.

  Ga je binnenkort op reis naar Spanje bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/spanje. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

  Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/spanje/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

  Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

  Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
  N.B. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

  Gezondheidszorg
  Zorg dat je niet vertrekt zonder een goede ziektekosten- en/of reisverzekering.

  EHBO
  Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, o.a. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. Check voor verdere informatie de SNP Reiswijzer in Mijn SNP.

  N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

  European Health Insurance Card (EHIC)

  Spaanse ziekenhuizen vragen naar het zogenaamde EHIC (European Health Insurance Card ). Deze kaart heeft de volgende voordelen:

  • Spaanse ziekenhuizen vragen naar deze kaart. Heb je deze niet dan loopt je het risico dat je de kosten moet voorschieten.
  • bij eerstelijnshulp (huisarts, fysiotherapie) hoeft geen geld te worden voorgeschoten, in tegenstelling tot de gewone zorgpas.
  • met een EHIC kan je het eigen risico cadeau krijgen. De Europese zorgpas vergoedt zorgkosten niet volgens de Nederlandse Zorgverzekeringswet (ZVW), maar op basis van het in het vakantieland geldende zorgstelsel. In landen zonder eigen risico pakt dat gunstig uit. Bij medicijnen op recept wordt wel een eigen bijdrage gevraagd.

   

  Er zijn drie soorten politie in Spanje. De Guardia Civil (letterlijk: Burgerwacht) controleert voornamelijk het platteland en deelt bonnen uit bij verkeersovertredingen. De Policía Nacional (Rijkspolitie) opereert in grotere plaatsen, maar is in sommige streken vervangen door een regionaal korps: de Ertzaintza in het Baskenland en door de Mossos d’Esquadra in Catalonië. De Policía Local, ook Policía Municipal of Guardia Urbana (Gemeentepolitie) genoemd, is een onafhankelijk plaatselijk korps en heeft een afdeling voor verkeerscontroles. Deze drie diensten verwijzen u alle naar de juiste autoriteit als er iets gebeurt waarbij u politiehulp nodig hebt.

  Bekijk wat deze reis kost

  Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

  Spanje Catalonië fietsen Baix Empordà

  Spanje - Catalonië

  Fietstocht door ’la Catalana’

  Gezinsvakantie langs boerenhoeves

  Zwaarte
  Comfort
  Family specials
  Privéreis

  Welke variant kies je?

  Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

  Reisgezelschap & Accommodaties

  Wanneer wil je vertrekken?

  Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

  ma di wo do vr za zo
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
  Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

  Wanneer wil je vertrekken?

  Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

  Start datum
  Aantal dagen
  Beschikbaarheid
  Prijs p.p.
  Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
  Kirsten de Baar

  Kunnen we je helpen?

  Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.