Spanje - Cantabrië, 7 dagen Rondreis door landelijk España Verde

« Terug naar overzicht
Privéreis - Natuur Rondreizen

Actieve rondreis per auto langs landelijk hotel en agriturismo

Cantabrië, de groenste provincie van Spanje, met prachtige natuur, authentieke dorpjes en huizen van natuursteen. Bezoek de mooiste vissersplaatsjes zoals Comillas en San Vicente de la Barquera. Zwerf langs de Playa de Oyambra en geniet er van de zon en de zee. In de Picos de Europa wacht je een verblijf op een traditionele boerenhoeve, nog volop in gebruik. Er zijn talloze wandelroutes waarlangs je dit imposante gebergte kunt verkennen. Prima te verlengen met een bezoek aan Bilbao.

Uniek aan deze reis

 • Spectaculaire kliffen en beschutte stranden
 • Vis eten in Gaudi's Comillas
 • Wandel in de bergen van de Picos
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Spanje - Cantabrië

Cantabrië: één brok prachtige natuur met veel gebergte. De dorpjes gelegen in dit gebied zijn nog zeer authentiek, met huizen van natuursteen en idyllische balkons. De eerste drie dagen verblijf je in Posada Las Quintas, een tot bed & breakfast omgebouwde boerderij in Queveda. Hier vandaan bezoek je de mooiste vissersplaatsjes van Cantabrië: Comillas en San Vicente de la Barquera. In Comillas heeft de architect Gaudí de villa El Capricho gebouwd, waarvan de buitenkant is afgewerkt met honderden zonnebloemtegels, die glanzen in het zonlicht. In de baai van San Vicente de la Barquera dobberen gekleurde bootjes in het water. Een lange brug scheidt de baai van een schilderachtige riviermonding. Er zijn veel mogelijkheden om lekker te eten in een van de vele (vis)restaurants in de historische centra van beide plaatsjes. Onderweg passeer je het langste zandstrand van Cantabrië: de Playa de Oyambra. Even heerlijk onderuit en genieten van de zon en de zee!
Santillana del Mar is vooral bekend om het historische centrum met schitterende panden en gebouwen. Ook zijn er verschillende restaurants met romantische binnentuinen. Verder is dit stadje bekend om het museum van Altamira, een grot met bijzondere tekeningen. Vanuit Santillana del Mar kun je helemaal binnendoor naar Suances rijden. Een korte maar geweldige tocht door de mooie natuur.
Tijdens de rit naar Picos de Europa geniet je van schitterende uitzichten en de landelijke rust in rustieke boerendorpjes. Onderweg kun je een bezoek brengen aan het kerkje Santa Maria de Lebeña met zijn bijzondere geschiedenis van een oude graaf en gravin. Aan de rand van het Picos-gebergte verblijf je in het statige La Casona de Treviño. Dit is een agriturismo, nog volop in bedrijf. De landelijke geuren komen je tegemoet als je de steile oprit hebt genomen. Er zijn talloze wandelroutes die je op een onvergetelijke manier met de Picos laten kennismaken. Bij Fuente Dé brengt een kabelbaan wandelaars naar 1834 meter hoogte. De markante toppen van de Picos steken uit boven de wolken.
De reis is prima te verlengen met een bezoek aan de Baskische stad Bilbao, waar je het Guggenheim-museum niet mag missen.

Dag 1

Aankomst in Santillana del Mar. Als je tijd hebt, maak je vandaag nog een slentertochtje door dit voorname oude stadje en bezoekt de Romaanse kloosterkerk, alvorens je ergens op een terrasje neerstrijkt voor het diner. Of je rijdt via Santillana over het kustweggetje naar het mooie strandje van Tagle, om daar nog even in zee te duiken.

Overnachting in

Santillana del Mar - Posada Herran

Dag 2-3

Vanuit Santillana del Mar kun je allerlei activiteiten ondernemen. Vlakbij ligt het gezellige kustplaatsje Comillas, dat in de zomer opleeft. De modernistische Catalaanse architect Gaudí bouwde er een bijzondere villa, El Capricho. Iets verder naar het oosten bevinden zich de uitgestrekte zandstranden van het natuurreservaat Oyambre. In voor- en najaar kun je uren slenteren langs de kust over de smalle visserspaadjes die uiteindelijk allemaal uitkomen in de weidse baai en riviermonding van San Vicente de Barquera. San Vicente is ongetwijfeld een van de mooiste vissersplaatsjes van Cantabrië. Het is bovendien een interessante vroeg-Gotische kerk rijk en een gezellig oud centrum waar je kunt winkelen onder de bogengalerijen.
Santillana del Mar is niet alleen bekend vanwege haar historische centrum en Romaanse colegiata. Vlakbij dit stadje werd in 1879 een grot ontdekt met kleurige tekeningen uit het paleolithische tijdperk van het Magdaleniense: een van de oudste en best bewaarde kunstuitingen die in Europa bekend zijn. Omdat de tekeningen veel te lijden hebben van de warmte die bezoekers uitstralen, is in 2001 de grot van Altamira gesloten. In een nieuw museum is een exacte kopie gemaakt van de tekeningen, waarbij dezelfde materialen en gereedschappen zijn gebruikt als in de grot. Het resultaat is echt een bezoek waard. Liefhebbers van Romaanse kunst kunnen een tocht maken door de vallei van Besaya. Of je bezoekt het afgelegen dal Pas, waar zich de zomerweiden bevinden van een oud volk van reizende (transhumante) veetelers. Een andere optie is gezellig winkelen in de statige provinciehoofdstad Santander, die overigens ook over een zeer mooie strandboulevard beschikt (El Sardinero).

Overnachting in

Santillana del Mar - Posada Herran

Dag 4

Vandaag neem je voorlopig afscheid van de kust en maak je de doorsteek naar de bergen. De mooiste route voert vanaf Cabezón de la Sal (aan de A-8 richting Oviedo) over kronkelende bergweggetjes via Valle de Cabuérniga, Carmona, Puentenansa en Sobrelapeña naar La Hermida, waar je verrast wordt door een magnifiek uitzicht over de kalkmassieven van de Picos de Europa. Heb je haast of wil je onderweg halt houden in Panes (om de rivier de Deva per kano af te zakken) of Poncebos (om de Caresroute te lopen), dan volg je de A-8 tot aan Unquera. Daar neem je de afslag Potes - Picos de Europa (N-621). In de kloof van la Hermida houd je halt bij het Mozarabische kerkje in Lebeña en bewondert het vijftiende-eeuwse beeld van de Maagd María die haar kindje de borst geeft. Verder gaat het via het middeleeuwse stadje Potes naar het klooster van Santo Toribio, dat al sinds de middeleeuwen een belangrijke pleisterplaats is voor pelgrims naar Santiago de Compostela. De komende drie dagen verblijf je in de mooie vallei van Liebana aan de oostzijde van de Picos de Europa in een comfortabele accommodatie.

Overnachting in

Tama - El Corcal de Liebana

Dag 5-6

Tama ligt in het vruchtbare dal Liebana, aan de rand van het Nationale Park Picos de Europa. Een ideale uitvalsbasis voor wandelingen en excursies, waarbij je gebruik kunt maken van de kabelbaan in Fuente Dé. Deze voert je in vijf minuten naar 1835 meter hoogte. Wij beschreven twee wandelingen door het Nationaal Park met vertrekpunt Fuente Dé, maar in de zomer kun je je ook aansluiten bij de wandelexcursies die worden georganiseerd door het Nationale Park. Ook kun je met de auto verder zuidwaarts trekken, naar het enorme stuwmeer van Riaño of het begin van de spectaculaire Cares-kloof, die eenvoudig te bewandelen is via een goed voetpad. Of je schakelt een Landrover-taxi in die je dwars door de Picos voert. Twee dagen zijn eigenlijk veel te kort om alles te kunnen doen.

Overnachting in

Tama - El Corcal de Liebana

Dag 7

Na het ontbijt in Tama eindigt het arrangement. Je kunt je arrangement prima verlengen met een bezoek aan Baskisch Bilbao, circa drie uur rijden van Tama.

Je kunt aansluitend het het korte fietsarrangement Biking the Camino del Norte bijboeken.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Tijdens deze reis overnacht je in twee karakteristieke accommodaties, passend bij de streek. Verwacht niet al teveel luxe, maar gastvrijheid en sfeer vind je hier des te meer. Onder 'Van Dag tot Dag' vind je per dag meer informatie over deze accommodaties.

Over de maaltijden

Bij dit arrangement is het ontbijt inbegrepen. In alle overnachtingsplaatsen ga je 's avonds in de omgeving op zoek naar een leuke restaurant. 

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • digitale reisinformatie 

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • (eventuele)autohuur
 • entrees
 • overige maaltijden
 • verzekeringen

Over de activiteiten

Bij dit arrangement ontvang je een reispakket met tips over bezienswaardigheden en de gastronomie van de streek, restaurantsuggesties, achtergrondinformatie, routebeschrijvingen van diverse wandelingen. De beschreven wandelroutes lopen uiteen in zwaarte en afstand, zodat je zelf de keus heeft hoe inspannend je de reis wilt maken.

Extra dagen

Je kunt de reis naar wens uitbreiden met extra nachten in beide accommodaties.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Santillana del Mar is ca 1600 km. Je hebt de auto de gehele reis nodig.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Bilbao.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Vanaf de luchthaven reis je verder per huurauto. De afstand van Bilbao naar de eerste accommodatie in Santillana del Mar bedraagt ongeveer 125 km.

Autohuur optioneel

Huurauto nodig?
Boek deze tegelijk met je vlucht. Wij bieden je via onze partner Sunny Cars scherpe prijzen.

klik hiervoor een overzicht van alle mogelijkheden, prijzen en aanbiedingen.
NB: Je hebt een creditcard op naam van de bestuurder als borg nodig.

Voor boeking van een huurauto op de Sunny Cars site gelden de algemene voorwaarden van Sunny Cars. Klik hier om deze te lezen.

U kunt dit arrangement starten vanaf van 1 april t/m half oktober. De zomers zijn aangenaam warm en zonnig. Omdat er ook in de zomermaanden af en toe neerslag valt, blijft het Cantabrische landschap ook dan opvallend groen. Het voor- en najaar bieden vaak aangenaam weer. Maar bedenk wel dat het weer in voor- en najaar ook wisselvallig kan zijn. Ook kan er tot in mei nog sneeuw liggen in Fuente Dé in de Picos.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Cantabrië ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per vliegtuig of per auto reist.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen'

Voor Spanje heeft u een paspoort of Nationale Identiteitskaart nodig, die geldig is voor de duur van uw verblijf.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Spanje (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Spanje erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U heeft deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm. De groene kaart hoeft niet aan de grens te worden getoond. Aan de grens kan een kortetermijnverzekering worden gesloten voor 8, 15 of 30 dagen. De verzekering heeft alleen betrekking op personenschade. Een aparte groene kaart voor aanhangwagens zwaarder dan 750 kg is aan te raden.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

European Health Insurance Card (EHIC)

Spaanse ziekenhuizen vragen naar het zogenaamde EHIC (European Health Insurance Card ). Deze kaart heeft de volgende voordelen:

 • Spaanse ziekenhuizen vragen naar deze kaart. Heb je deze niet dan loopt je het risico dat je de kosten moet voorschieten.
 • bij eerstelijnshulp (huisarts, fysiotherapie) hoeft geen geld te worden voorgeschoten, in tegenstelling tot de gewone zorgpas.
 • met een EHIC kan je het eigen risico cadeau krijgen. De Europese zorgpas vergoedt zorgkosten niet volgens de Nederlandse Zorgverzekeringswet (ZVW), maar op basis van het in het vakantieland geldende zorgstelsel. In landen zonder eigen risico pakt dat gunstig uit. Bij medicijnen op recept wordt wel een eigen bijdrage gevraagd.

 

Er zijn drie soorten politie in Spanje. De Guardia Civil (letterlijk: Burgerwacht) controleert voornamelijk het platteland en deelt bonnen uit bij verkeersovertredingen. De Policía Nacional (Rijkspolitie) opereert in grotere plaatsen, maar is in sommige streken vervangen door een regionaal korps: de Ertzaintza in het Baskenland en door de Mossos d’Esquadra in Catalonië. De Policía Local, ook Policía Municipal of Guardia Urbana (Gemeentepolitie) genoemd, is een onafhankelijk plaatselijk korps en heeft een afdeling voor verkeerscontroles. Deze drie diensten verwijzen u alle naar de juiste autoriteit als er iets gebeurt waarbij u politiehulp nodig hebt.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Cantabrische_groene_kust_shutterstock_91070234.jpg

Spanje - Cantabrië

Rondreis door landelijk España Verde

Actieve rondreis per auto langs landelijk hotel en agriturismo

Zwaarte
Comfort
Natuur Rondreizen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur (van 1 oktober tot 18 december is SNP op zaterdag gesloten).

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 1042 klanten