Spanje - Camino de Santiago * Groene Cultuurreis, 8 dagen Romaans, Gotisch en Barok in Noordwest-Spanje

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Kunst en cultuur

Groene cultuurreis langs comfortabele hotels

Over de steppeachtige vlaktes van Castilla y León naar het overvloedig groene Galicië: vanaf de Middeleeuwen hebben miljoenen pelgrims uit heel Europa de pelgrimstocht ondernomen naar het heiligdom van Jacobus de Meerdere, Santiago el Mayor. Op deze Groene Cultuurreis treden we in de voetsporen van de middeleeuwse en hedendaagse pelgrim. Naast minder bekende plekken bezoekt u de beroemde kathedralen van León, Lugo en natuurlijk Santiago de Compostela. U wandelt enkele korte trajecten van de camino, waarbij de jacobsschelp en gele pijlen de weg wijzen. Deskundige begeleiding door Vrije Academie-docent Wendy Fossen. Verblijf in bijzondere hotels middenin de historische binnensteden. Deze reis wordt aangeboden in samenwerking met de Vrije Academie.

Uniek aan deze reis

 • Professionele begeleiding door docent Vrije Academie en SNP reisleider
 • Slot in Santiago de Compostela
 • Unieke combinatie van kunst en natuur:'groene cultuurreis'
 • Verblijf in bijzondere hotels
Zwaarte
Comfort

Deze reis wordt georganiseerd in samenwerking met de Vrije Academie

SNP Natuurreizen en de Vrije Academie organiseren samen de Groene Cultuurreis in Italië, Spanje en Turkije. Wandelen, musea bezoeken en andere mensen ontmoeten met rustieke accommodaties als uitvalsbasis. 'De mix van natuur en cultuur zorgt voor een ultiem vakantiegevoel.'

Dag tot dag

Spanje - Camino de Santiago * Groene Cultuurreis

Over de steppeachtige vlaktes van Castilla y León naar het overvloedig groene Galicië: vanaf de Middeleeuwen hebben miljoenen pelgrims uit heel Europa de pelgrimstocht ondernomen naar het heiligdom van Jacobus de Meerdere, Santiago el Mayor in het Spaans. En zelfs nog een stukje verder, naar de legendarische kaap van Finisterre (Fisterra). Want tot aan het Einde van de Wereld zou de Apostel Jacobus het geloof hebben verbreid.
Langs de route ontstonden kloosters, kapellen en hospitia. Architectonische invloeden sijpelden van over de Pyreneeën door naar de Christelijke koninkrijken in het noorden van Spanje. Overal ontstonden kerkjes en in de grotere plaatsen werden imposante kathedralen gebouwd, die in de loop der eeuwen werden getransformeerd tot een amalgaam van verschillende bouwstijlen, zoals in León en Lugo. Merkwaardige rituelen werden onderweg ontwikkeld door de vrome pelgrims. Hun uiteindelijke doel was ‘llegar bien y besar el santo’, goed aankomen en de heilige kussen. Aankomen in Santiago de Compostela, bij het graf van een van de twaalf apostelen van Jezus en zijn beeld omhelzen.
Op onze Groene Cultuurreis treden we in de voetsporen van de middeleeuwse en hedendaagse pelgrim. Want de Camino de Santiago kan zich de laatste decennia in een hernieuwde populariteit verheugen. De Europese Unie heeft de camino zelfs tot Europees Cultureel Erfgoed verklaard en daarmee tot een symbool van eenheid.
U maakt kennis met de ongenaakbare vlakte van Castilla y León, met de groene heuvels en de woeste granietkust van Galicië. Naast minder bekende plekken bezoekt u de beroemde kathedralen van León, Lugo en natuurlijk Santiago de Compostela. U wandelt in het spoor van de pelgrims enkele korte trajecten van de camino, waarbij de jacobsschelp en gele pijlen u de weg wijzen.
Deskundige begeleiding vindt plaats door een Vrije Academie-docent en een ervaren SNP reisleider. U verblijft middenin de historische centra van Léon, Lugo en Santiago. In Léon verblijft u in een tot comfortabel hotel omgebouwd voormalige hospederia, een gastenverblijf voor pelgrims. In Santiago zijn we te gast in een boutiquehotel dat in een oud stadspaleis in het centrum is gesitueerd. En 's avonds geniet u van de lokale specialiteiten van Noordwest-Spanje. 

Dag 1

Vliegreis van Amsterdam naar vliegveld van Madrid. Met de midibus rijden we in ruim 4 uur  over de uitgestrekte, steppeachtige vlakte van Castilië-León naar León,  waar we in de historische binnenstad overnachten in een uniek hotel, dat onderdeel vormt van het gotische kloostercomplex Colegiata de San Isidoro. Diner in hotel.

Overnachting in

Léon - Hotel Real Colegiata

Dag 2

In de 11e en 12 eeuw was León het belangrijkste Christelijke centrum van het Iberisch schiereiland en dat blijkt wel uit het groot aantal kerken en kloosters in de stad. De reisleider maakt ’s ochtends een stadswandeling langs o.m. het oude klooster van San Marcos en langs de San Isidoro met zijn prachtige pantheon en schatkamer. ’s Middags brengen we eerst een bezoek aan de beroemde brug van Hospital de Orbigo. Daarna zet de bus ons af in Santibáñez de Valdeiglesias. Van daaruit wandelen we een stukje van de Camino de Santiago in de richting van San Justo de la Vega. We lopen langs velden en door een bos met steeneiken en kastanjes (7.5 km, 150 m stijgen en dalen). Na de wandeling rijden we terug naar León. Diner in hotel.

Overnachting in

Léon - Hotel Real Colegiata

Dag 3

Dè trekpleister van de stad León, ooit hoofdstad van het gelijknamige koninkrijk, is natuurlijk de indrukwekkende gotische kathedraal. 's Ochtends bezoeken we de kathedraal. 's Middags maken we een wandeling langs een van de beroemdste stukken van de Camino de Santiago. We rijden naar de ertshoudende bergen van de Montes de León. We beginnen de wandeling op de pas Cruz de Ferro/Hierro. Op dit hoogste punt van de Camino francés (1504m) wordt de traditie in ere gehouden dat iedere pelgrim een kei gooit. Van hieruit lopen we de camino in tegengestelde richting naar het dorpje Rabanal (ca 8 km, 250 m dalen, in te korten). Na de wandeling rijden we in ruim 1 uur naar León terug. In León dineren we nogmaals in het hotel.

Overnachting in

Léon - Hotel Real Colegiata

Dag 4

Na het ontbijt wacht ons een verplaatsing dag naar de stad Lugo, in Galicië.  We rijden in ca 2 uur voorbij het dorpje Pieros, in de buurt van Ponferrada. Daar kunnen de wandelaars weer een stukje van de Camino te voet volgen, tot het stadje Villafranca del Bierzo, dat met trots de bijnaam ‘Klein Santiago’ draagt (3 km, 1 uur). Daarna rijden we over de pas van O Cebreiro, eveneens een belangrijk punt van de Camino, waar een 9e eeuws pre-romaans kerkje gebouwd is. Daarna rijden we in ca 1,5 uur naar de ommuurde stad Lugo. Hier komen we in de loop van de middag aan. In Lugo bezoeken we de gotische kathedraal en tegen het vallen van de avond kunnen we deelnemen aan de favoriete bezigheid van de bewoners van de stad: flaneren  over de Praza Maior en langs de fraaie Romeinse stadsmuren. We dineren in een restaurant in het centrum van de stad.

Overnachting in

Lugo - Hotel Méndez Nuñez

Dag 5

We vervolgen onze route langs de Camino de Santiago verder westwaarts, en geleidelijk raakt ons einddoel in zicht. In Moimentos stappen we uit de bus en volgen een stukje van de camino te voet: naar het stadje Portomarín, (ca 7 km, 2 uur). Hier bezoeken we de Iglesia de San Nicolás, indrukwekkende romaanse vestingkerk uit de 12e eeuw, die steen voor steen werd afgebroken en weer opgebouwd, i.v.m. de aanleg van een stuwmeer. Dan rijden we naar Vilar de Donas voor een bezoek aan de romaanse kloosterkerk. Daarna rijden we tot in de buitenwijken van Santiago waar we een kijkje nemen op de Monte del Gozo, het traditionele uitzichtpunt waar de pelgrims eindelijk Santiago konden zien liggen. Dan is het nog een kort stukje rijden naar ons hotel in het centrum van Santiago.

Overnachting in

Santiago de Compostela

Dag 6

U heeft de hele dag gelegenheid om Santiago te bezichtigen. ’s Ochtends maken we een stadswandeling waarbij het bezoek aan de kathedraal en het bijbehorende museum centraal staan. De bemoste granieten stad vol gotische bouwwerken en met zijn door arcaden geflankeerde smalle straten is volgestouwd met monumenten en behoeft geen verdere aanprijzing. Zij is een bezoek van een dag méér dan waard. U kunt ook samen met de pelgrims de speciaal voor hen dagelijks opgedragen mis in de kathedraal meemaken. ’s Avonds dineren we in een restaurant in de binnenstad.

Overnachting in

Santiago de Compostela

Dag 7

Een bezoek aan de granieten rotsformaties aan het ‘einde van de oude christelijke wereld’ de Cabo Finisterre, is het mooie slotstuk van deze reis. Cabo Finisterre is het spreekwoordelijke einde van de wereld, tot waar de meest onvermoeibare pelgrims doorliepen. Tot hier, het einde van de toenmalige bekende wereld, zou de in Santiago begraven apostel het geloof gebracht hebben. De bus brengt u in ca 1,5 uur naar het gehucht Canosa, vanwaar we door bossen, landerijen en dorpjes naar het dorp Finisterre wandelen. Hier staat de bus weer om u naar de punt van de kaap te brengen, waarna de wandelschoenen opgeborgen worden. Wandelduur: 3 uur. 200 m stijgen, 200 m dalen. Lengte: 10 km. Na het bezoek rijden we in ca 1,5 uur weer naar Santiago terug, waar we de reis afsluiten met een goed diner in de stad.

Overnachting in

Santiago de Compostela

Dag 8

U vliegt vanaf Santiago de Compostela terug naar Nederland.

NB Programma

Let op: de vermelde wandelduur is exclusief langere pauzes!De uitvoering van bovenstaand programma is afhankelijk van plaatselijke (weers)omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met u, maar is uiteindelijk te allen tijde ter beoordeling van de reisleider.Daar wij onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, worden deelnemers daarvan tijdig op de hoogte gebracht.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

U verblijft in drie goede stadshotels.
In het historische centrum van León verblijven we in het bijzonder sfeervolle Hotel Real Colegiata, dat gesitueerd is in een voormalig gastenverblijf voor pelgrims, een zogenaamde hospederia, dat onderdeel vormt van het indrukwekkende gotische complex van de Real Colegiata de San Isidoro. Geheel gerestaureerd en sinds 2005 als hotel geopend biedt deze plek de gasten een unieke combinatie van modern comfort en de unieke sfeer van de pelgrimages van weleer. Het hotel beschikt over een goed restaurant. De kamers zijn smaakvol ingericht en van alle gemakken voorzien.  Klasse ***, 3 nachten.
In Lugo verblijft u in Hotel Méndez Núñez, gelegen in een voor het verkeer afgesloten straat naast het sfeervolle centrale plein van de stad. Het heeft een statige inrichting en ruime kamers. Het hotel is recentelijk gerenoveerd. Klasse ****, 1 nacht.
Hotel Pazo de Altamira ligt in het centrum van Santiago de Compostela, op slechts een paar honderd meter van de kathedraal vlakbij de beroemde overdekte markt Mercado de Abastos. Het boutique hotel is klein, 16 kamers, en is gesitueerd in een oud stadspaleis.  De kamers zijn ruim en modern ingericht en vorozien van alle gemakken: airco, gratis wifi, minibar, kluisje, satteliet-tv en een comleet ingerichte badkamer. Enkele kamers hebben een balkon. Het hotel beschikt ook over een goed restaurant en een ruime lounge die zich boven in het hotel bevindt en mooi uitzicht over de stad biedt. Klasse ***, 3 nachten

Over de maaltijden

De reis is op basis van halfpension. De meeste avonden dineren we in een goed restaurant in de nabijheid van het hotel. In Léon dineren we in het hotel (behalve tijdens de voorjaarsreis dan dineren we de eerste 2 avonden in een restaurant). De eerste avond in Santiago eten we eveneens in het restaurant van het hotel, de overige avonden in een restaurant. De lunch is niet inbegrepen. Soms picknicken we onderweg in het veld en op sommige dagen zijn we tijdens lunchtijd in een stad of dorp waar u ook in een restaurant kunt lunchen.

Inbegrepen

 • verblijf in *** en **** stadshotels
 • verblijf op basis van half pension (van diner op dag 1 t/m ontbijt op dag 8),
 • transfers per touringcar conform programma,
 • entrees kathedraal en San Isidoro (León),  Kathedraal Lugo, Iglesia San Nicolás (Portomarín), kathedraal en museum Santiago, kerk Vilar de Donas
 • diensten 1 SNP reisleider en 1 docent Vrije Academie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis (optioneel, zie prijsinformatie)
 • lunches,
 • verzekeringen,
 • overige entrees,
 • transfers van en naar eventuele reisuitbreiding

Over de activiteiten

De nadruk ligt bij deze reis met name op de cultuurbeleving. Voor de meeste dagen geldt echter dat we bezoeken  aan een culturele bezienswaardigheden afwisselen met een korte wandeling in de natuur. Zo wisselen intensieve momenten en rustige momenten elkaar continu af. Op dag 6 is er geen wandeling; deze dag staat geheel in het teken van de stad Santiago. Dag 7 daarentegen  staat geheel in het teken van de natuur van het kustgebied van Galicië. De wandelingen zijn kort en licht en de paden zijn doorgaans goed, maar geregeld ook stenig en soms wat minder makkelijk begaanbaar. Goede stevige wandelschoenen met een goede zool zijn dan ook onontbeerlijk. De hoogteverschillen bedragen tot maximaal 250m stijgen en dalen. De wandelingen duren 1,5 tot 3 uur. Meedoen aan de wandelingen is uiteraard geheel vrijblijvend!

Heen- en terugreis

Waar ontmoet ik de groep

Maakt u geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reist u op eigen gelegenheid dan ontmoet u uw reisgezelschap op het vliegveld van Madrid.

Vluchtinformatie

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan vlieg je met Iberia/Vueling naar Madrid, terug vanaf Santiago de Compostela.

Vluchtschema
IB 3721 Amsterdam – Madrid vertrek 07.35 aankomst 10.15 uur
IB 3875 Santiago de Compostela – Madrid vertrek 13.20 aankomst 14.35 uur
IB 3720 Madrid - Amsterdam vertrek 19.50 aankomst 22.20 uur

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Het definitieve vluchtschema ontvang je samen met het ticket binnen 3 weken voor vertrek.

Praktische informatie

Castilië heeft een echt landklimaat met hete, droge zomers en natte, frisse winters.  Galicië heeft een veel gematigder zeeklimaat met zachte, natte winters en minder hete en minder droge zomers. De invloed van de zee is overal merkbaar, zowel op de temperatuur als op de neerslag. In juni en september heeft Castilië dagtemperaturen die gemakkelijk tot boven  de 25 ºC liggen, terwijl in Galicië de dagtemperaturen dan rond de 20ºC blijven hangen. In Castilië zijn de dagen in juni en september iha droog, terwijl aan de Galicische kust dan de kans op een bui, een regenachtige of nevelige dag wat groter is.  

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Camino de Santiago ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Aangezien het merendeel van de kosten bij de reissom is inbegrepen, hoeft u maar op weinig extra uitgaven te rekenen. Voor de lunches moet u rekenen op een bedrag van ongeveer € 5,- per dag. Wij adviseren u om voldoende geld mee te nemen voor de eerste dagen van de reis. De consumpties in Spanje zijn ongeveer net zo duur als in Nederland. Wijn is vaak bij de avondmaaltijd inbegrepen. Rekent u voor deze reis op ca. € 100,- aan persoonlijke uitgaven.

Op het vliegveld van Madrid staat een comfortabele midi- of minibus op u te wachten, die u in ca 4 uur naar de eerste accommodatie in Léon brengt. Deze bus staat de gehele reis tot uw beschikking.

Wij raden u aan om uitgerust en in goede conditie aan de reis door León en Galicië te beginnen.

 • warme en luchtige kleding
 • eventueel zwemkleding
 • kopieën van paspoort, reis- en ziektekosten-verzekering
 • GELDIG paspoort
 • enige EHBO-benodigdheden zoals sporttape (breed), middelen tegen blaren of maag- en darmklachten


voor de wandelingen

 • wandelschoenen met: stevige, stugge zool met goed profiel; bij voorkeur hoogsluitend en goed ingelopen
 • regenkleding
 • zonnebrandolie, zonnebril, evt. zonnepetje
 • dagrugzak (min. 25 liter)
 • grote veldfles (minimaal 1,5 liter)

Er zijn momenteel geen mededelingen. 

Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Alle reisleiders hebben een intensief programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. SNP Opleidingen is sinds 1 januari 2012 een door ANVR gecertificeerde opleiding voor reisleiders. Klik hier voor meer informatie.
Voor de inhoudelijke kant van deze reis zorgt Wendy Fossen, deskundige docent van de Vrije Academie. ‘Kunst elitair, stoffig en saai?‘ Niet als het aan kunsthistorica Wendy Fossen van Casa dell’Arte ligt! Zij geeft geen droge colleges maar vertelt met zo veel vuur en passie over kunst dat je voorgoed verkocht bent. Zo laat Wendy de worsteling van de kunstenaar met zijn opdrachtgever zien en gaat ze dieper in op het persoonlijke leven van flamboyante kunstenaars. Vanzelfsprekend wordt er niet voorbij gegaan aan de technische kant van de kunst, maar zijn het juist die heerlijke verhalen die je bij blijven.

 

Voor Spanje heeft u een paspoort of Nationale Identiteitskaart nodig, die geldig is voor de duur van uw verblijf.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Spanje (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Spanje erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U heeft deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm. De groene kaart hoeft niet aan de grens te worden getoond. Aan de grens kan een kortetermijnverzekering worden gesloten voor 8, 15 of 30 dagen. De verzekering heeft alleen betrekking op personenschade. Een aparte groene kaart voor aanhangwagens zwaarder dan 750 kg is aan te raden.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

European Health Insurance Card (EHIC)

Spaanse ziekenhuizen vragen naar het zogenaamde EHIC (European Health Insurance Card ). Deze kaart heeft de volgende voordelen:

 • Spaanse ziekenhuizen vragen naar deze kaart. Heb je deze niet dan loopt je het risico dat je de kosten moet voorschieten.
 • bij eerstelijnshulp (huisarts, fysiotherapie) hoeft geen geld te worden voorgeschoten, in tegenstelling tot de gewone zorgpas.
 • met een EHIC kan je het eigen risico cadeau krijgen. De Europese zorgpas vergoedt zorgkosten niet volgens de Nederlandse Zorgverzekeringswet (ZVW), maar op basis van het in het vakantieland geldende zorgstelsel. In landen zonder eigen risico pakt dat gunstig uit. Bij medicijnen op recept wordt wel een eigen bijdrage gevraagd.

 

Er zijn drie soorten politie in Spanje. De Guardia Civil (letterlijk: Burgerwacht) controleert voornamelijk het platteland en deelt bonnen uit bij verkeersovertredingen. De Policía Nacional (Rijkspolitie) opereert in grotere plaatsen, maar is in sommige streken vervangen door een regionaal korps: de Ertzaintza in het Baskenland en door de Mossos d’Esquadra in Catalonië. De Policía Local, ook Policía Municipal of Guardia Urbana (Gemeentepolitie) genoemd, is een onafhankelijk plaatselijk korps en heeft een afdeling voor verkeerscontroles. Deze drie diensten verwijzen u alle naar de juiste autoriteit als er iets gebeurt waarbij u politiehulp nodig hebt.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

pelgrimsgang_naar_santiago.jpg

Spanje - Camino de Santiago * Groene Cultuurreis

Romaans, Gotisch en Barok in Noordwest-Spanje

Groene cultuurreis langs comfortabele hotels

Zwaarte
Comfort
Kunst en cultuur
Groepsreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Gekozen kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen