Spanje - Baskenland, 8 dagen Kust en bergen van gastvrij Euskadi

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Wandelen

Wandelvakantie vanuit twee hotels en een herberg

Tijdens deze afwisselende wandelvakantie ontdek je alles wat Spaans Baskenland - Euskadi in de eigen taal - je te bieden heeft. Dit welvarende land met zijn geheel eigen cultuur, gewoontes en taal is een uitgelezen wandelbestemming. Het heeft een aangenaam zacht klimaat en een prachtig groen landschap van diepe valleien. Je vindt er oorspronkelijke dorpjes, fraaie vakwerkboerderijen, heldere bergbeken en spectaculair ruige kalkmassieven. De Baskische kust heeft een opvallende afwisseling van steile, vaak verticaal geplooide kliffen, diepe inhammen, gouden stranden en levendige vissersstadjes, waar je heerlijk eet. Dit is het land van de pinxtos en de vis. Slot in de hippe stad Bilbao, waar we het wereldberoemde Guggenheim-museum bezoeken.

Uniek aan deze reis

 • Inclusief bezoek aan Guggenheim-museum Bilbao
 • Gastvrije bevolking en voortreffelijk eten
 • Te voet langs afwisselende kust met verticale kliffen en mooie stranden
 • Wandelen door groene valleien en kalkmassieven in het binnenland
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Spanje - Baskenland

Deze wandelweek kent twee gezichten. De reis begint in het groene en bergachtige binnenland, waar we in de omgeving van het dorp Segura drie wandelingen maken. We wandelen door diepe valleien en over berghellingen die bedekt zijn met groene weilanden en dichte beukenbossen. Soms zoeken we het hogerop en wandelen over ruige karstplateaus, zoals dat van Urbia, en onderlangs de steile kalkkliffen van Aralar en Aizkorri. Dit is het land van Euskadi, het èchte Baskenland. Hier worden eeuwenoude tradities in ere gehouden en niet te vergeten de taal, waarvan de herkomst onbekend is. De mensen zijn gastvrij en trots. In de restaurants proef je van de eerlijke Baskische keuken.

Halverwege de reis verandert het decor en zijn we aan de Baskische kust. De onstuimige golven van de Golf van Biskaje ondermijnen hier de merkwaardige verticaal gelaagde kliffen, de zogenoemde Flysch. Verderop wandel je dan weer langs een baaitje met gouden stranden en dicht begroeide hellingen. In de diepe rivierinhammen liggen stadjes en vissershavens waar je de heerlijkste visgerechten kunt eten.

De week eindigt in Bilbao, de ooit zo sombere industriestad, die een complete facelift heeft ondergaan en weer kleur op haar wangen heeft. De negentiende-eeuwse huizen en pleinen hebben weer hun oorspronkelijke kleurrijke karakter gekregen en stadsvernieuwingsprojecten zoals het Abando-park, hebben de stad stijl gegeven. Dat geldt ook voor het prachtige Guggenheim-museum dat we bezoeken. We sluiten de reis af in een van de vele pinxtos-barretjes in de oude binnenstad en in de omgeving van het Plaza Berria.

Dag 1

Vlucht naar Bilbao. Op het vliegveld staat een midibus te wachten. Deze brengt ons in ongeveer 1,5 uur naar het dorpje Segura, dat in een groene vallei ligt aan de voet van de bergkam van Aizkorri. Dit is het vruchtbare, groene land waar onder meer de Idiazabal-kaas wordt gemaakt. Als er nog voldoende tijd is, maken we een korte wandeling door de groene heuvels bij Segura. We verblijven in een modern hotel in het centrum van het dorp. Diner in het restaurant van het hotel.

Overnachting in

Segura

Dag 2

Onze kennismaking met het groene Baskische bergland is een wandeling in de heuvels en door de beukenbossen tussen Segura en Zegama. Na een geleidelijke klim langs mooie boerderijen, weilanden en beboste hellingen bereiken we een pasje. Daar kijken we uit over de steile kalkkam van de beboste noordflank van het Aizkorri-gebergte. Daarna dalen we af naar Zegama, onderin de Oria-vallei, waar de wandeling eindigt op het dorpsplein. Een kort ritje brengt ons weer in het hotel in Segura. Lengte wandeling 12 km, 400 m stijgen en 300 m dalen, duur 4,5 uur.

Overnachting in

Segura

Dag 3

We beginnen vandaag met een korte transfer via de Otzaraute-pas, de waterscheiding tussen de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee, over kleine weggetjes naar een afgelegen parkeerplek. Daar wacht een spectaculaire maar inspannende wandeling hoog over de ruige kalksteenbergen van Aizkorri. Een korte klim door beukenbossen brengt ons via het kapelletje van Sancti Spiritus bij de tunnel van San Adrián. Deze is aangelegd om de pelgrims op de tocht naar Santiago de Compostela een gemakkelijke route te bieden naar het Urbia-plateau en het heiligdom van Arantzazu. Wij gaan ook door de tunnel en bereiken zo het verlaten plateau van Urbia. We wandelen langs de westrand en kijken af en toe uit over de brede vallei van Ozata. Dan steken we de vlakte over, waar her en der kleine boerderijen en herdershutten in een ruig karstlandschap verscholen liggen. Na de berghut van Urbia Fonda klimmen we over de grashellingen tot we hoog boven het bedevaartsoord Arantzazu zijn. Ten slotte dalen we af naar de merkwaardige bedevaartskerk, waar de bus wacht. Wandeling: 15 km, 550 m stijgen en 750 m dalen, duur 6,5 uur. Aan het einde van de dag dineren we nogmaals in het restaurant van het hotel in Segura. 

Overnachting in

Segura

Dag 4

We nemen afscheid van Segura en worden in een klein uurtje naar de Lizarrusti-pas gebracht, op de grens met de provincie Navarra. Hier beginnen we bij een klein bezoekerscentrum van het natuurpark Aralar aan een mooie en afwisselende wandeling. Deze voert ons eerst onderlangs de kliffen van Lizarrusti, een klein botanisch paradijsje. Na het stuwmeer Lareo urtegio bereiken we de graslanden van het karstplateau van Aralar. We passeren kleine zomerboerderijtjes en wandelen langs de flank van het plateau, waar het voorjaar de grashellingen omtovert in een bloemenzee. Uiteindelijk wandelen we onder de piramidevormige punt langs van de Txindoki, voordat we bij het kleine heiligdom van Larraitz de bewoonde wereld bereiken. Hier wacht de bus met onze bagage. In ongeveer vijftig minuten rijden we naar de kust, naar de vriendelijke badplaats Zarautz, met zijn levendige plein, mooie parochiekerk Santa María la Real en grote strand. We dineren in een restaurant in het centrum. Lengte wandeling 14 km, 375 m stijgen en 575 m dalen, duur 5,5 uur.

Overnachting in

Zarautz

Dag 5

Zarautz is een typisch Baskische kustplaats met veel bedrijvigheid en een mooi strand. We maken vandaag een wandeling over de oude, geplaveide Camino del Norte, langs de gevarieerde kust naar Zumaia. Eerst klimmen we naar het uitzichtpunt en kapelletje van Santa Barbara, waar we over de stad en het strand uit kijken. Dan wandelen we door akkers en langs wijngaarden boven de kust naar het mooie havenplaatsje Getaria. Er is voldoende aanleiding om hier even pauze te houden, zoals de mooie Gotische kerk San Salvador die de smalle steegjes en huizen van het middeleeuwse centrum domineert, de vele visrestaurants en de semafoor op de kaap Punta Itzarri, die de haven van Getaira bewaakt. Dan steken we het binnenland in en wandelen naar Zumaia, dat de monding van de gelijknamige rivier ligt. De wandeling eindigt bij het station van Zumaia, waar we de trein terug naar Zarautz nemen. We dineren hier nogmaals in een restaurant in de stad. Lengte wandeling 17 km, 475 m stijgen en dalen, 5,5 uur.

Overnachting in

Zarautz

Dag 6

We nemen nogmaals het treintje, nu naar Deba, en vervolgen onze wandeling langs de Baskische kust. Hier zijn de heuvels langs de kust meer bebost en wandelen we steeds stijgend en dalend door hellingbossen en valleitjes en soms dicht langs de kustlijn. Verderop voert de route bovenlangs de zeer merkwaardige verticaal gelaagde kust. Dit is de zogenoemde ‘Flysch’-kust. Je stapt hier als het ware een geologisch geschiedenisboek in: de verticaal gekantelde gesteentelagen vertellen een twaalf miljoen jaar oud geologisch verhaal. Uiteindelijk bereiken we het dorp Zumaia, dat aan de monding van een rivier ligt. Hier eindigt de wandeling en nemen we de trein terug naar Zarautz, waar we voor de laatste maal in een restaurant in de stad dineren. Lengte wandeling 12,5 km, 450 m stijgen en dalen, duur 5,5 uur.

Overnachting in

Zarautz

Dag 7

’s Ochtends worden we per bus in ongeveer 1,5 uur naar de stad Bilbao gebracht. Deze oude industriestad heeft sinds het einde van de twintigste eeuw een ware gedaanteverwisseling ondergaan. Het grauw is van de muren van de huizen, stadspaleizen en Gotische kerken gespoeld, en nu toont de stad weer een frisse blos. De helder gekleurde huizen spiegelen in het water van de Ría de Bilbao. We maken een wandeling door de stad. We zien het historische centrum met het mooie Plaza Berria, de gerestaureerde overdekte markt uit 1930, de Gotische San Anton-kerk, de barokke San Nicolas-kerk en het theatergebouw uit 1890. Maar, het hoogtepunt is het moderne Guggenheim-museum, ontworpen door Frank Gehry. Met zijn opvallende vorm, bedekt met titanium platen, is het museum niet meer weg te denken als icoon van de stad. We bezoeken het museum en krijgen een Engelstalige rondleiding waarbij het verhaal wordt verteld van de bouw en de achtergronden (inclusief). ’s Avonds sluiten we de dag op Baskische wijze af, met een pinxtos-tour door de oude stad, waarbij we in diverse barretjes proeven van de fingerfood-lekkernijen waar de stad en de Baskische keuken beroemd om zijn.  

Overnachting in

Bilbao

Dag 8

Na het ontbijt gaan we per lijnbus in ongeveer twintig minuten naar het vliegveld van Bilbao, van waar we naar Nederland terug vliegen.

NB Programma

Let op: de vermelde wandeltijden zijn exclusief rustpauzes. De uitvoering van bovenstaand programma is afhankelijk van plaatselijke (weers)omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg, maar is uiteindelijk te allen tijde ter beoordeling van de reisleider. Het kan voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Onvoorziene omstandigheden dwingen ons soms om een programma tijdens het seizoen aan te passen. Wij controleren onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen immers voortdurend. Als deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, word je daarvan tijdig op de hoogte gebracht.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Tijdens deze reis verblijf je in 3 accommodaties met een uiteenlopend karakter, maar je slaapt wel steeds in een twee- of éénpersoonskamer met eigen badkamer.
In het dorpje Segura verblijven we in een onlangs in moderne stijl gerestaureerd hotel. De kamers zijn ruim, comfortabel en modern ingericht. Het hotel beschikt over een eenvoudig restaurant, een kleine bar en een terras. De ontvangst is hier heel gastvrij. In Zarautz verblijven we in een eenvoudig pension aan het centrale plein van deze kustplaats, op 100 meter van het grote strand. De kamers zijn standaard ingericht, met badkamer, tv en wifi. Het pension beschikt over een levendige en gezellige bar met terras. In Bilbao verblijven we in een modern ***-stadshotel met comfortabele kamers dat net buiten het centrum ligt, vlakbij in de universiteitswijk Deusto en op loopafstand van het Guggenheim museum.

Over de maaltijden

Deze reis is op basis van half pension. Ontbijt wordt steeds verzorgd in de accommodaties waar we verblijven. In alle accommodaties is dit in de vorm van een ontbijtbuffet. In Zarautz is het ontbijtbuffet wat eenvoudiger, in Biulbao heel uitgebreid. In Segura dineren we in het eenvoudige restaurant van het hotel. In Zarautz dineren we in een goed restaurant nabij de accommodatie, pal aan de boulevard, waar zeker ook een keer vis op het menu staan. In Segura en Zarautz is er steeds een keuzemenu. De laatste avond sluiten we culinair in stijl af: we maken samen met een lokale gids een pinxtos-tour door de binnenstad, langs een drietal bars waar we met de lokale bevolking genieten van de verfijnde traditie van de 'Pinxtos' cultuur (Baskisch voor Tapas). Je proeft dan van de kunstig opgemaakte en bijzonder smaakvolle gerechtjes die je in de pinxtos-bars kunt proeven, gecombineerd met prima wijnen.

Inbegrepen

 • heen- en terugreis plus aansluitende transfers (optioneel)
 • alle overige transfers conform programma per midibus, trein en lijnbus
 • overnachtingen in hotels en pension op 1- of  2-persoonskamers met eigen badkamer
 • verblijf op basis van halfpension (vanaf diner op dag 1 t/m ontbijt op dag 8)
 • guided pinxtos tour in Bilbao
 • entree Guggenheim Museum plus Engelstalige rondleiding
 • diensten 1 SNP-reisleider

Niet inbegrepen

 • lunches
 • verzekeringen
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • eventuele entrees
 • transfers naar en van de plaats van uw eventuele reisuitbreiding

Reisinformatie

Alle benodigde reisinformatie ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Over de activiteiten

Je  wandelt over bospaden, kustpaden en bergpaden, soms over onverharde zandwegen of asfaltweggetjes. De paden zijn regelmatig over kortere of langere stukken stenig en tijdens regenachtig weer kunnen de paden met name in de bossen modderig zijn.  Met name de wandelingen  op dag 3 en 4 voeren over stenig en bergachtig terrein. De lengte van de wandelingen varieert van 12 tot 17 km, dagelijks stijg en daal je tussen de 300 en 550m per dag, op dag 3 daal je meer: 750m. Het gebruik van een uitschuifbare wandelstok is sterk aan te raden. Het bevordert de tredzekerheid en helpt knieklachten voorkomen. Hoog sluitende (berg)wandelschoenen is eveneens sterk aanbevolen.

Extra's

Aanvullende opties

Maak je geen gebruik van de door SNP aangeboden vlucht? Boek deze transfer luchthaven - accommodatie v.v.

Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar wil je wél gebruik maken van onze groepstransfers op de eerste en laatste dag, reserveer dan deze bij boeking (geen extra kosten). Dit is enkel mogelijk als je eigen aankomst/vertrektijd aansluit op het groepsvluchtschema en je naar en van dezelfde luchthaven reist als de door SNP geboekte vlucht.

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reis je op eigen gelegenheid dan ontmoet je het reisgezelschap op het vliegveld van Bilbao of in de eerste accommodatie.
De transfer van het vliegveld naar de eerste accommodatie (en van de laatste accommodatie naar het vliegveld) is dan niet voor je geregeld.  Wil je hier wél gebruik van maken, dan dien je deze service bij te boeken (zie onder ‘Extra’s’).  Dit is enkel mogelijk als je eigen aankomst/vertrektijd aansluit op het groepsvluchtschema. 

 

Vluchtinformatie

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan vlieg je met KLM naar Bilbao v.v.

Vluchtschema 
KL 1685 Amsterdam - Bilbao vertrek 09.15 aankomst 11.20 uur
KL 1686 Bilbao - Amsterdam vertrek 11.50 aankomst 13.55 uur

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Je definitieve vluchtschema ontvang je samen met je ticket kort voor vertrek.

Bij onze groepsvluchten met KLM is ruimbagage inbegrepen (1 stuk van maximaal 23 kg per persoon).

Baskenland kent een zacht zeeklimaat met relatief hogere temperaturen dan in Nederland. Regenachtige dagen of dagen met (onweers)buien kunnen het hele jaar door voorkomen. Maar lange peridoes met aangenaam zonnig en warm weer zijn in mei, juni en september eveneens mogelijk.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Baskenland ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Aangezien het merendeel van de kosten bij de reissom is inbegrepen hoef je maar op weinig extra uitgaven te rekenen. Alleen lunches, drankjes en andere persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen. Rekent u voor de gehele reis op ca. € 120,- voor je persoonlijke uitgaven. Je kunt in alle grotere plaatsen pinnen.

Tijdens de reis zijn er diverse transfers per gecharterde minibus of midibus: van het vliegveld van Bilbao naar de eerste accommodatie, van en naar de wandelingen op dag 3 en 4 en aan het eind van de reis naar Bilbao. Langs de kust reizen we een aantal keren een klein stukje met een lokaal treintje naar en/of van het beginpunt van de wandeling.  Van de stad naar het vliegveld gaan we op de laatste dag per directe lijnbus.

Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar wil je op dag 1 na aankomst op het vliegveld wél van de transfer met onze bus gebruik maken, dan dien je dit als extra service bij te boeken (zie onder ‘Extra’s’).   Dit is enkel mogelijk als je eigen aankomst/vertrektijd aansluit op het groepsvluchtschema.

Wij raden je aan om uitgerust en met een goede conditie aan deze wandelreis te beginnen. Het wandelplezier is veel groter dan wanneer je vermoeid aan de start verschijnt. Een goede training is, om in de weken voorafgaand aan de reis, een paar stevige wandelingen te maken.

Je wandelt met een dagrugzakje met daarin voldoende ruimte voor de lunch, een warm kledingstuk, een of meerdere veldfles(sen), regenkleding, zonnepet, beschermende crèmes en eventueel een verrekijker en fototoestel.

 • (berg)wandelschoenen met stevige zool, hoog sluitend en ingelopen (in verband met mogelijk overgewicht of verlies adviseren wij u uw wandelschoenen tijdens de vlucht aan te trekken of in uw handbagage te vervoeren)
 • warme en luchtige kleding (temperatuurverschillen kunnen aanzienlijk zijn)
 • eventueel gamaschen
 • eventueel uitschuifbare wandelstokken
 • regen- en winddichte kleding, bijv. gore-tex jack en fleecevest
 • zonnebrandolie, zonnebril en zonnehoedje
 • dagrugzakje (min. 25 liter)
 • grote veldfles (minimaal 1,5 à 2 liter) of meerdere kleine flessen
 • zakmes en zitmatje voor lunch in het veld
 • zwemkleding en badhanddoek
 • GELDIG paspoort (mag niet verlopen zijn)
 • kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • voorts eventueel: kompas, verrekijker, fototoestel, planten-, dieren- en stenengids
 • een rol breed sporttape
 • enige EHBO-benodigdheden die u eventueel nodig zult hebben, zoals bijv. rekverband, paracetamol

Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Al onze reisleiders hebben een uitgebreid, door professionals uitgevoerd programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. Maak kennis met de reisleiders.

Ga je binnenkort op reis naar Spanje bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/spanje. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/spanje/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Zorg dat je niet vertrekt zonder een goede ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, o.a. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. Check voor verdere informatie de SNP Reiswijzer in Mijn SNP.

N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

European Health Insurance Card (EHIC)

Spaanse ziekenhuizen vragen naar het zogenaamde EHIC (European Health Insurance Card ). Deze kaart heeft de volgende voordelen:

 • Spaanse ziekenhuizen vragen naar deze kaart. Heb je deze niet dan loopt je het risico dat je de kosten moet voorschieten.
 • bij eerstelijnshulp (huisarts, fysiotherapie) hoeft geen geld te worden voorgeschoten, in tegenstelling tot de gewone zorgpas.
 • met een EHIC kan je het eigen risico cadeau krijgen. De Europese zorgpas vergoedt zorgkosten niet volgens de Nederlandse Zorgverzekeringswet (ZVW), maar op basis van het in het vakantieland geldende zorgstelsel. In landen zonder eigen risico pakt dat gunstig uit. Bij medicijnen op recept wordt wel een eigen bijdrage gevraagd.

 

Er zijn drie soorten politie in Spanje. De Guardia Civil (letterlijk: Burgerwacht) controleert voornamelijk het platteland en deelt bonnen uit bij verkeersovertredingen. De Policía Nacional (Rijkspolitie) opereert in grotere plaatsen, maar is in sommige streken vervangen door een regionaal korps: de Ertzaintza in het Baskenland en door de Mossos d’Esquadra in Catalonië. De Policía Local, ook Policía Municipal of Guardia Urbana (Gemeentepolitie) genoemd, is een onafhankelijk plaatselijk korps en heeft een afdeling voor verkeerscontroles. Deze drie diensten verwijzen u alle naar de juiste autoriteit als er iets gebeurt waarbij u politiehulp nodig hebt.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Spanje - Baskenland

Kust en bergen van gastvrij Euskadi

Wandelvakantie vanuit twee hotels en een herberg

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 1042 klanten