Offroad fietsen in Cabo de Gata, Andalusië.

Spanje - Andalusië - Cabo da Gata, 7 dagen Off-road biking langs een ongerept stuk Mediterrane kust

« Terug naar overzicht
Privéreis - Fietsen

Off-road biking langs familiehotels

Uniek fietsavontuur over grotendeels onverharde wegen langs een nauwelijks door toerisme aangetast stuk van de Andalusische Mediterrane kust. Je fietst door het  Natuurpark Cabo de Gata, langs ongerepte stranden en turquoise baaien en steile kliffen. In het woestijnachtige landschap waan je je tussen exotische planten en palmbomen soms in een  spaghettiwestern. Het droge en zonovergoten klimaat van de provincie Almería zorgt voor uitstekende fietsomstandigheden in de winter en buiten het seizoen. De off-road routes volgen visserspaden en voormalige spoorlijnen langs bijzondere rotsformaties, vredige baaien, oases met palmbomen en langs de zoutpannen van Almería. Dankzij het milde halfwoestijn klimaat een ideale winterbestemming! Je verblijft in kleine fotogenieke witgekalkte dorpjes en start in de levendige havenstad Almería. Huur E-mountainbike of gewone mountainbike is mogelijk.

Uniek aan deze reis

 • de halfwoestijn van Almería
 • Fietsen over onverharde wegen
 • Ongerept stuk van de Middellandse zeekust
 • Ook huur e-mountainbikes mogelijk
 • Prachtige witte dorpen en stadjes
 • E-bikehuur mogelijk
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dit is een app only reis

Tijdens deze tocht volg je de route via de app SNP Routes op je smartphone of tablet. Bij deze reis ontvang je geen papieren routebeschrijving en kaartmateriaal. Alle reisinformatie vind je voor vertrek in de routeapp en in Mijn SNP. Kijk voor meer informatie op moeiteloos navigeren met de app SNP Routes.

Dag tot dag

Spanje - Andalusie - Cabo da Gata Off-road biking

In het kort ziet je programma voor de 7 dagen van deze reis er als volgt uit:

 • Dag 1: aankomst Almería, overnachting Almería
 • Dag 2: eventueel afleveren huurfietsen, fietstocht via de Cabo da Gata naar San José, overnachting San José
 • Dag 3: rondrit vanuit San José via Playa de Monsul, overnachting San José
 • Dag 4: fietstocht via Cala Tomate naar Rodalquilar, eventueel uit te breiden naar las Negras, overnachting Rodalquilar
 • Dag 5: lange of korte rondrit vanuit Rodalquilar via Albaricoque, overnachting Rodalquilar
 • Dag 6: fietstocht via Fernán Pérez naar Agua Amarga, drop-off huurfietsen en overnachting Agua Amarga,
 • Dag 7: transfer terug naar Almería en einde arrangement

Voor meer details klik je op de betreffende dag

Dag 1

Aankomst in de havenstad Almería, hoofdstad van de gelijknamige Andalusische provincie.  Het milde klimaat maakt van deze stad een aangenaam startpunt van je fietsavontuur. Geniet ’s avonds van de gezelligheid van de stad in een van de vele tapasbarretjes en restaurants.

Overnachting in

Almería

Dag 2

Vandaag begint, nadat je indien van toepassing een ontmoeting met de fietsverhuurder hebt gehad om je huurfietsen in ontvangst te nemen en te laten afstellen, je fietsavontuur met een 10 km lang en vlak kustfietspad van 10 km zodat je aan je fiets kunt wennen, terwijl je de zoute zeelucht inademt. Na de luchthaven van Almeria laat je de stad achter je en begint het off-road fietsplezier als je langs donkere kiezelstranden peddelt en het dorpje Cabo da Gata en de gekleurde zoutbekkens in verschillende kleuren passeert. Dan volgt een  eerste stuk omhoog over een rustige asfaltweg om de vuurtoren van prachtige ‘Kaap van de Kat’ (Cabo de Gata) te bereiken en het natuurpark binnen te gaan. Dan volgt een tweede beklimming, twee keer zo lang maar noodzakelijk om bovenop de ruige, zwarte kliffen te geraken. De uitzichten over de diepblauwe zee en riffen die deze kustlijn zo speciaal maken, zijn fantastisch. Met de laatste afdaling bereik je de badplaats San Jose waar je 2 nachten verblijft. Lengte 46 km, 400m stijgen en dalen (in 2 klimmen en afdalingen).

Overnachting in

San José

Dag 3

Een relatief korte rondrit brengt je naar het strand en het uitkijkpunt Morrón de los Genoveses. Je fietst over stoffige grindpaden over de klif en vervolgens naar beneden naar het prachtige strand van Mónsul. Het strand van Mónsul was achtergrond voor vele filmproducties. Terug fiets je via het privélandgoed Monsul. Neem je picknick- en zwemspullen mee, want je hebt vandaag volop de tijd om een lange siesta op het strand door te brengen! Lengte 17,5 km, totaal 350m stijgen en dalen. 

Overnachting in

San José

Dag 4

Na het ontbijt wacht je een avontuurlijke start met een steile klim naar de kliffen boven Cala Tomaten. Je volgt een oude route die oude en inmiddels vervallen militaire wachtposten met elkaar verbond. Wellicht is een stukje lopen op de steilste stukken niet te vermijden... Vanaf het strand van San Felipe voert een rustige asfaltweg je over twee steile en kale heuvels tot de ‘oase’ van Rodalquilar ineens in zicht komt. Hier ben je te gast in een mooi landelijk gelegen hotel, maar je kunt ook eerst nog je tocht  verlengen naar het witte strand van de turquoise baai van Rodalquilar of naar het kustdorpje Las Negras, waar je prima kunt lunchen. Lengte 19 km (of 34 als je het extra stuk naar Las Negras en terug doet), totaal 500m stijgen en dalen (of 725 als je ook naar Las Negras gaat).

Overnachting in

Rodalquilar

Dag 5

Vandaag heb je de keuze uit twee rondritjes, die je ook kunt combineren. De eerste lus  gaat het binnenland in ten westen van Rodalquilar. Hier wacht je een totaal ander en van oorsprong vulkanisch landschap, met oude mijngebieden, geïsoleerd boerderijen en het moderne plastic landschap van het kassengebied van Los Albaricoques. Het desolate achterland van Almería heeft gediend als filmset voor talloze westerns, zoals de beroemde 'Spaghettiwesterns' gemaakt door Italiaanse regisseurs als Sergio Leone. In het dorp van Albaricoques kun je in de voetsporen van Clint Eastwoods treden als je de hoofdstraat oversteekt die bestaat uit lage 'Mexicaanse' lemen huizen. Terug in Rodalquilar, na 22 km, kun je nog  besluiten om het strand te bezoeken en/of naar het strand te rijden bij de Punta de la Polacra vuurtoren, die op een 245m hoge kaap ligt. Je kunt natuurlijk ook de middag doorbrengen aan  het zwembad van het hotel. Lengte 22 of 37 km, hoogteverschil 400m stijgen en dalen of 725m stijgen en dalen.

Overnachting in

Rodalquilar

Dag 6

De dag begint vandaag weer met een steil stuk klimmen. Maar gelukkig gaat een deel van de klim over een goede gravelweg. En daarna wacht je de luxe van een lange afdaling over een asfaltweg. In het oude mijnstadje Fernán Perez kun je jezelf (en je e-bike) opladen bij de plaatselijke bar voordat je aan het vervolg van de route naar Agua Amarga begint, voornamelijk bergafwaarts. Als je de laatste mooie, maar steil dalende en stijgende offroad-gedeelten naar het strand van Cala del Plomo wilt vermijden, kunt je een kortere weg nemen langs de oude "Cañada de Méndez", een eeuwenoude route voor het vee, en je tocht van vandaag  met 8,5 km inkorten, waardoor je ook 200m minder stijgt en daalt. Je off-road avontuur langs de kust van de Cabo da Gata zit er op. Aan het eind van de dag worden je huurfietsen opgehaald (indien van toepassing). Lengte 34 of 25,5 km, 500m stijgen en dalen of 300m stijgen en dalen. 

Overnachting in

Agua Amarga

Dag 7

Na het ontbijt word je met je bagage en je eigen fietsen of huurfietsen terug naar Almería stad of vliegveld gebracht.  Hiermee eindigt je fietsavontuur. 

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Tijdens de reis verblijf je in vriendelijke en charmante dorpshotelletjes en de eerste nacht in een comfortabel ****-stadshotel in het centrum Almería. Dit hotel beschikt over een ruimte om fietsen te stallen en heeft een solarium, spa en fitness ruimte. Vervolgens ben je 2 nachten te gast in San José, in een villa-achtig hotel aan de baai. Vanaf verschillende terrassen heb je spectaculaire uitzichten op de Middellandse Zee. Via een trap bereik je het zandstrand. Dan verblijf je 2 nachten net buiten Rodalquilar en 1,5 km van het strand Playazo, een van de mooiste stranden in de omgeving. Dit mooie hotel, architectonisch fraai gebouwd, kleurrijk geschilderd en goed passend in de omgeving, is gebouwd rondom een grote centrale patio met een fontein en palmbomen. Het hotel beschikt over een buitenzwembad, fitnesscentrum en een spa. Tenslotte verblijf je in Agua Amarga 1 nacht in een rustig gelegen familiehotel, iets buiten het centrum en op één minuut lopen van het strand. Dit sfeervolle familiehotel met tien kamers is gebouwd in een typische Andalusische stijl en is omgeven door een grote tuin met diverse terrassen en zitjes. 
Let op: houd er rekening mee dat de zwembaden bij de hotels in de wintermaanden meestal leeg staan of niet onderhouden of verwarmd worden. De meeste zwembaden zijn in gebruik van mei t/m oktober.

Over de maaltijden

Tijdens deze reis is alleen het ontbijt inbegrepen. Het ontbijt gebruik je in de accommodaties. Voor de avondmaaltijd kun je in alle dorpen waar je verblijdt verschillende restaurants in diverse prijsklassen terecht. Het lunchpakket kun je in het hotel bestellen, maar je kunt ook zelf in de dorpen waar je verblijft inkopen doen voor de lunch. Je kunt inkopen doen voor de lunch in verschillende kleine supermarkten en bakkerswinkels. Het is tevens mogelijk om je lunchpakket in het hotel te bestellen.
Hou er rekening mee dat in de wintermaanden in de meeste dorpen weinig restaurants en winkels open zijn. In overleg met de accommodatiehouders is er echter altijd wel een plekje te vinden om te dineren of lunchspullen in te slaan.

Inbegrepen

 • 6 overnachtingen in hotels
 • 6x ontbijt
 • bagagevervoer op dag 2, 4 en 6
 • transfer van Agua Amarga naar Almeria op dag 7 (incl bagage en (huur)fietsen)
 • indien fietsen gehuurd: meet& greet en afstellen huurfietsen op ochtend dag 2
 • digitale reisinformatie
 • fietsroutes in navigatie app

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • alle lunches en diners
 • eventuele entrees
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen
 • huur mountainbikes of e-mountainbikes (zie onder 'Extra's')

Reisinformatie

Je volgt de route met de SNP Route App op je smartphone. Je krijgt dus geen apart kaartmateriaal of routebeschrijving mee. Zorg voor een goed opgeladen smartphone en een powerbank. In de reisinformatie staat hoe de route app te downloaden en te gebruiken. Alle benodigde informatie voor je reis ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Over de activiteiten

Tijdens deze fietsvakantie maak je pittige tochten over stille weggetjes en onverharde zand- en gravelwegen (ca 50% van de route). Daarom is een mountainbike onmisbaar op deze reis. De routes zijn technisch niet lastig, en de afstanden zijn beperkt (20 tot één keer 45 km), maar de hoogteverschillen zijn aanzienlijk.  De hoogteverschillen lopen op tot maximaal 750m stijgen en dalen per dag (verdeeld over meerdere klimmen en dalingen). Op dag 4, 5 en 6 is er keuze tussen een langere of kortere route.

Je fietst met de SNP navigatie-app op je smartphone. Je krijgt dus geen apart kaartmateriaal of routebeschrijving mee.

Naast mountainbikes kun je bij boeking ook een e-mountainbike reserveren!

Geschikt voor kinderen

Dit arrangement is ook geschikt voor gezinnen met oudere kinderen die op een volwassen MTB of E-MTB kunnen fietsen. 

Extra dagen

Je kunt tijdens deze reis in alle accommodaties extra nachten bijboeken. De accommodaties in San José en Agua Amarga liggen vlakbij het strand en de accommodatie in Rodalquilar is de meest comfortabele uit de reis en beschikt over een goed SPA-complex (niet inclusief).

Fietsverzekering

Bij diefstal van of schade aan je huurfiets ben je persoonlijk aansprakelijk. Gestolen of beschadigd materiaal dient vergoed te worden aan de verhuurder. Wij adviseren, zowel bij huurfietsen als eigen fietsen, een reisverzekering met extra hobby- en sportuitrusting af te sluiten die deze kosten dekt. Je kunt via ons bij a.s.r. een reisverzekering inclusief dekking voor bijzondere sportuitrusting afsluiten.

Meer informatie over onze verzekeringen

Extra's

Verlengingshotels

Hotel Eurostars Centrum Alicante

In het hart van Alicante ligt het moderne en comfortabele ****-hotel Eurostars Centrum Alicante. Het hotel ligt op 10 minuten lopen van het treinstation van Alicante en op 12 minuten lopen van het metro- en tramstation Alicante Luceros. De kamers zijn ruim, modern en van alle gemakken voorzien. De kamers beschikken over een prima badkamer, gratis wifi, flatscreen tv en minibar. Het hotel beschikt over een ontbijtbuffetrestaurant, een bar, een ruime lounge, fitnessruimte een parkeergarage.  Er is ook een dakterras.

Transfers

Transfer van Almeria Airport naar Almeria stad (vanaf € 61,- per boeking)

Als je deze optionele transfer boekt word je na aankomst op Almeria Airport naar de eerste accommodatie in Almeria gebracht.

Voorwaarden: De prijs is per boeking (max. 4 personen).

Transfer van Alicante Airport naar Almeria stad (vanaf € 238,- per boeking)

Als je deze optionele transfer boekt word je na aankomst op Alicante Airport naar de eerste accommodatie in Almeria gebracht.

Voorwaarden: De prijs is per boeking (max. 4 personen).

Transfer van Malaga Airport naar Almeria stad (vanaf € 310,- per boeking)

Als je deze optionele transfer boekt word je na aankomst op Malaga Airport naar de eerste accommodatie in Almeria gebracht.

Voorwaarden: De prijs is per boeking (max. 4 personen).

Transfer van Agua Amarga naar Alicante Airport (vanaf € 239,- per boeking)

Als je deze optionele transfer boekt word je vanaf de laatste accommodatie in Agua Amarga naar Alicante Airport gebracht.

Voorwaarden: De prijs is per boeking (max. 4 personen).

Transfer van Agua Amarga naar Malaga Airport (vanaf € 263,- per boeking)

Als je deze optionele transfer boekt word je vanaf de laatste accommodatie in Agua Amarga naar Malaga Airport gebracht.

Voorwaarden: De prijs is per boeking (max. 4 personen).

Fietshuur

e-mountainbike (vanaf € 376,- per persoon)

De e-mountainbikes zijn van het type Moterra Neo, met een carbon frame, een Bosch Performance Line CX moter. De batterij is een krachtige 625 Wh. De remmen zijn SRAM Guide RE. 

De fietshuur is inclusief helm, pomp, bidon in bidonhouder, kleine repartieset in tasje onder zadel, kettingslot en telefoonhouder (1 per 2 mensen). Er zijn geen tassen bijgeleverd, dus je dient zelf een rugzakje mee te nemen. 

Voorwaarden:

 Je dient bij boeking geslacht en lengtemaat door te geven. Bij de fietshuur is een persoonlijke uitleg, permanente telefonische assistentie en het transport van de fietsen terug naar de eerste accommodatie inbegrepen.

mountainbike (vanaf € 287,- per persoon)

De mountainbikes zijn van het model Cannondale Scalpel HT, met Shimano M6100 remmen en NoTubes Crest MK4 banden. 

De fietshuur is inclusief helm, pomp, bidon in bidonhouder, kleine repartieset in tasje onder zadel, kettingslot en telefoonhouder (1 per 2 mensen). Er zijn geen tassen bijgeleverd, dus je dient zelf een rugzakje mee te nemen. 

Voorwaarden:  Je dient bij boeking geslacht en lengtemaat door te geven. Bij de fietshuur is een persoonlijke uitleg, permanente telefonische assistentie en het transport van de fietsen terug naar de eerste accommodatie inbegrepen.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies voor een heen- en terugvlucht naar Almería, Malaga of Alicante. Kies bij voorkeur voor een ochtendvlucht heen en een middagvlucht terug vanwege de aansluitende transfers per openbaar vervoer naar Agua Amarga. Vanaf april tot oktober vliegt Transavia ook vanaf Rotterdam naar Almería, op maandag, woensdag en zaterdag.

Informeer naar mogelijkheden en tarieven: e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Van luchthaven Málaga naar Almería
Vanaf vliegveld Malaga neem je de bus naar Almería: de duur van de busreis is ca. 3 à 3,5 uur en rijdt meerdere keren per dag op alle dagen in de week (van maandag t/m zondag).
Voor tijden en tarieven zie website: www.alsa.es

Van luchthaven Alicante naar Almería
Vanaf vliegveld Alicante reis je per bus naar Murcia: de duur van de busreis is ca. 55 minuten en rijdt meerdere keren per dag op alle dagen in de week (van maandag t/m zondag).
Vanaf Murcia kies je een busreis naar Almería. De duur van deze busreis is ca. 3,5 à 4,5 uur en rijdt meerdere keren per dag en op alle dagen in de week (van maandag t/m zondag).
Voor tijden en tarieven zie website: www.alsa.es.

Van luchthaven Almería naar Almería
Er is een goede en frequente busverbinding van het vliegveld van Almería naar het centrum van de stad.

Terugreis vanaf Agua Amarsa naar Malaga airport
Vanaf je laatste accommodatie te Agua Amarga word je naar Almería gebracht (inbegrepen).
Vanuit Almería neem je de bus naar Malaga vliegveld. De duur van de busreis is ca. 3 à 3,5 uur en rijdt meerdere keren per dag op alle dagen in de week (van maandag t/m zondag).
Voor tijden en tarieven zie website: www.alsa.es

Terugreis vanaf Agua Amarsa naar Alicante airport
Vanaf je laatste accommodatie te Agua Amarga word je naar Almería gebracht (inbegrepen).
Vanuit Almería kies je een busreis naar Murcia. De duur van deze busreis is ca. 3,5 à 4,5 uur en rijdt meerdere keren per dag en op alle dagen in de week (van maandag t/m zondag).
Vanuit Murcia kies je een busreis naar Alicante vliegveld. De duur van de busreis is ca. 55 minuten en rijdt meerdere keren per dag op alle dagen in de week (van maandag t/m zondag).
Voor tijden en tarieven zie website: www.alsa.es

Terugreis vanaf Agua Amarsa naar Almería airport
Vanaf je laatste accommodatie te Agua Amarga word je naar Almería vliegveld gebracht (inbegrepen).

We kunnen diverse taxiritten voor je reserveren. Zie onder 'Extra's'.

Je kunt dit arrangement starten van begin februari tot half juni en van half september tot eind november. Het arrangement kan ook niet gestart in de week voor Pasen. Vanwege de hoge temperaturen vermijden we de warme zomermaanden. In de herfst en het voorjaar tref je meestal heerlijk fietsweer. In de winter is het fris en soms regenachtig, maar over het algemeen ook goed fietsweer. Warme kleding en goede regenkleding zijn in de wintermaanden onontbeerlijk. Niet zelden waait er in de winterperiode langs de kust een stevige zuiden wind, die je voor een deel van de tocht tegen hebt. Dit kan een verzwarende factor zijn.  In juni en september kan het erg warm zijn, maar omdat je vaak in de buurt van de kust fietst, is er meestal verkoeling door zeewind.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar de Cabo da Gata ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per vliegtuig of per auto reist.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Aan het eind van de reis word je met je bagage en je huurfietsen of eigen fietsen terug naar Almería stad of vliegveld gebracht.

In Spanje is bij het fietsen buiten de bebouwde kom het dragen van een fietshelm wettelijk verplicht. De accommodatiehouder die de fietshuur verzorgt heeft geen eigen helmen. Je dient dus zelf fietshelmen mee te nemen.

Huurfietsen:
Als je via SNP een huurfiets hebt geregeld, worden de mountainbikes of e-mountain bikes op de ochtend van dag 2 na het ontbijt afgeleverd en voor je afgesteld. Zie onder 'Extra's voor meer informatie over de huurfietsen.

Denk aan een fietsrugzakje van ca. 15 liter waarin je wat extra kleding en je lunch mee kunt nemen. Verder is een goede powerbank (met fietsstuurhouder) aan te raden, zeker als je je telefoon voor navigatie gebruikt. 

Ga je binnenkort op reis naar Spanje bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/spanje. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/spanje/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Zorg dat je niet vertrekt zonder een goede ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, o.a. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. Check voor verdere informatie de SNP Reiswijzer in Mijn SNP.

N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

European Health Insurance Card (EHIC)

Spaanse ziekenhuizen vragen naar het zogenaamde EHIC (European Health Insurance Card ). Deze kaart heeft de volgende voordelen:

 • Spaanse ziekenhuizen vragen naar deze kaart. Heb je deze niet dan loopt je het risico dat je de kosten moet voorschieten.
 • bij eerstelijnshulp (huisarts, fysiotherapie) hoeft geen geld te worden voorgeschoten, in tegenstelling tot de gewone zorgpas.
 • met een EHIC kan je het eigen risico cadeau krijgen. De Europese zorgpas vergoedt zorgkosten niet volgens de Nederlandse Zorgverzekeringswet (ZVW), maar op basis van het in het vakantieland geldende zorgstelsel. In landen zonder eigen risico pakt dat gunstig uit. Bij medicijnen op recept wordt wel een eigen bijdrage gevraagd.

 

Er zijn drie soorten politie in Spanje. De Guardia Civil (letterlijk: Burgerwacht) controleert voornamelijk het platteland en deelt bonnen uit bij verkeersovertredingen. De Policía Nacional (Rijkspolitie) opereert in grotere plaatsen, maar is in sommige streken vervangen door een regionaal korps: de Ertzaintza in het Baskenland en door de Mossos d’Esquadra in Catalonië. De Policía Local, ook Policía Municipal of Guardia Urbana (Gemeentepolitie) genoemd, is een onafhankelijk plaatselijk korps en heeft een afdeling voor verkeerscontroles. Deze drie diensten verwijzen u alle naar de juiste autoriteit als er iets gebeurt waarbij u politiehulp nodig hebt.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Offroad fietsen in Cabo de Gata, Andalusië.

Spanje - Andalusië - Cabo da Gata

Off-road biking langs een ongerept stuk Mediterrane kust

Off-road biking langs familiehotels

Zwaarte
Comfort
Fietsen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.