SNP WWW 2014 04 22 0900
Code 101003 R groepsreis
Niveau
       
 
Accommodatie
       
 
Waardering
 

Spanje - Alpujarras, 8 dagen

Voettocht door het Moorse paradijs, wandelvakantie langs pensions en hotel

Wandelvakantie over de hoge zuidflank van de Sierra Nevada, tot in de 17e eeuw het laatste Moorse bolwerk van Spanje. Overnachting in prachtige Moorse dorpjes en Granada. Wandelen in de Alpujarras door een landschap waar de Moren hun sporen achter lieten en hoog tegen de flanken van de Besneeuwde Berg. Gegarandeerd vertrek, dus geen belemmering om vroeg te boeken en nu te profiteren van de goedkoopste tickets op Malaga! Maar wees er snel bij, want ticketprijzen stijgen snel...

 
Een verrassend mooie reis: lieflijke witte dorpjes, mooie wandelingen, diepe dalen en fraaie uitzichten op de besneeu...
Bekijk alle reviews (20)
Uniek aan deze reis
 • langs witte Moorse dorpjes
 • één dag Granada
 • onderlangs de toppen van Sierra Nevada
 • koel en groen Andalusië
vanaf
per persoon
excl. heen- en terugreis
In de Zuid-Spaanse landstreek Andalusië reiken de bergtoppen van de Sierra Nevada tot ver boven de 3000 meter. In de luwte van deze besneeuwde gigant ligt de nog authentieke Alpujarras. Prachtige, witte dorpjes liggen er achteloos verstrooid op de leisteenhellingen. Al-Busherat, het grazige land, noemden de Moren het en brachten met hun vooruitstrevende terrassenbouw en irrigatietechnieken de berghellingen in bloei. Door dit Moorse paradijs maken we een trektocht langs pensions. Van dorp naar dorp volgen we de bergflank, langs irrigatiekanaaltjes, door mediterrane bossen en kleine akkers. We passeren kloven en grillige rotspartijen. We verblijven in de schilderachtige witte dorpjes zoals Trevélez, Capileira en Pórtugos. De bouwstijl van de Berbers is nog goed te herkennen in de opeenstapeling van kleine huizen met platte daken. De laatste dag bezoeken we Granada, de cultuurstad met haar Arabische bouwwerken als het feeërieke Alhambra en de beroemde Moorse flamencowijk.Het unieke van deze groepsreis is, dat wij u gegarandeerd vertrek bieden. Er is dus geen belemmering om snel te boeken en nu te profiteren van de goedkoopste tickets op Malaga. Wij vliegen met Transavia, nu voor een zeer aantrekkelijk tarief! Kijk ook eens op de site van andere airlines, voor mogelijk nog lagere tarieven. Maar wees er snel bij want de ervaring leert dat de prijzen van de vluchttickets naarmate het seizoen vordert snel stijgen!
boeken & kaarten
klik hier voor de SNP selectie boeken & kaarten behorend bij deze reis naar de webshop
 • dag tot dag

 • praktisch

 • van belang Spanje

 • extra

 • actueel

 • heen- en terugreis

 • reviews

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

 • 6

 • 7

 • 8

 • NB Programma

 • kaart

 1. Spanje - Alpujarras
Programma
U vliegt van Amsterdam naar Málaga en wordt vervolgens met de bus naar fraaie witte dorpje Trevélez gebracht (ca. 4 uur rijden). Dit witte dorp ligt op 1476 m hoogte en is daarmee het hoogstgelegen dorp van Spanje.

Overnachting in
Trevélez

 1. wandelen in de Alpujarras...
wandelen in de Alpujarras...
Programma
Vandaag maken we een mooie rondwandeling hoog boven de Río Trevélez. met schitterende uitzichten over de vallei en de toppen van de Sierra Nevada, We passeren hooggelegen weilanden waar we heerlijk pauze kunnen houden. Op de terugweg volgen we de loop van de Rio Trevélez, die het hele jaar door water voert, maar vooral in de winter in het voorjaar een woeste bergbeek is. Lengte 15 km, 650m stijgen en dalen, 5,5 uur.

Overnachting in
Trevélez

 1. Spanje - Alpujarras
Programma
Na het ontbijt worden we naar het dorpje Bérchules gebracht, vanwaar we naar Trevélez terug wandelen. Vanuit Bérchules (1322 m) stijgen we eerst tot 2000 m om vervolgens naar Trevélez af te dalen. Diverse soorten roofvogels genieten net als wij van de prachtige vergezichten. Lengte 17 km, 650 m stijgen en 550 m dalen; 6 uur lopen.

Overnachting in
Trevélez

 1. Spanje - Alpujarras
Programma
We vervolgen onze tocht naar het plaatsje Pórtugos. Bovenlangs de Río Trevélez wandelend zien we een typerend Alpujarraslandschap met zijn karakteristieke terrassenbouw, acequias, olijfgaarden en donzige eikenbossen met tamme kastanjes. U wandelt 16 km, ca. 6 uur, met 400 meter stijgen en 600m dalen.

Overnachting in
Pórtugos

 1. Spanje - Alpujarras
Programma
Vanuit Pórtugos (1248 m) dalen we af in de zogenaamde "Taha". Taha is een oud Arabisch begrip voor een groep dorpjes die gebruik maakten van dezelfde watertoevoer. Bij Ferreirola komen we langs een koolzuurgashoudende bron met sprankelend drinkwater. Vlakbij zijn nog enkele fraaie ijzerhoudende bronnen te vinden. Daarna stijgen we via de dorpjes Pitres en Capilerilla tot 1586 m om daarna het pittoreske Capileira (1436 m) te bereiken. Capileira is een magnifiek gelegen en Moors aandoend dorpje, dat in zijn geheel tot monument is uitgeroepen. ‘s Middags hebben we nog de gelegenheid om het dorp te bekijken. We wandelen 15 km, 500 m stijgen en 300 m dalen, ca. 6 uur.

Overnachting in
Capileira

 1. Spanje - Alpujarras
Programma
’s Morgens voert een prachtige tocht u diep de ruige vallei van de Rio Poqueira in. Hoog boven u ziet u de besneeuwde toppen van de 3482 m hoge Mulhacén. Onderweg ziet u vele, vaak verlaten boerderijtjes en hutjes met ronde stenen dorsvloeren ("eras"). De vallei is rijk aan vogels. Een kleine elektriciteitscentrale, die diep in de verlatenheid van de vallei ligt, is het doel. Hoog boven de vallei keert u terug naar Capileira. Van verre ziet u de spierwitte dorpjes Capileira en Bubión al liggen. Dit eerste stuk is 9 km, 350 m stijgen en dalen, wandelduur 3 uur. Daarna daalt u vanuit Capileira af naar een mooie lunchplek aan de rivier. Van daar volgen we een pad bovenlangs de rivier, met prachtig uitzicht op de witte dorpen van de Alpujarras. Vlak voor Pampaneira steken we de rivier nogmaals over. Daarna is er tijd om Pampaneira te bekijken, dat twee keer tot mooiste dorp van Spanje werd uitgeroepen. Via Bubion klimmen we aan het eind van de middag weer terug naar Capileira. In het op 1436 m hoogte liggende Capileira proeft u de Moorse sfeer als u over de kleine pleintjes en door de smalle straatjes zwerft. Lengte van dit tweede stuk: 9 km, 550 m stijgen en dalen, 5 uur.

Overnachting in
Capileira

 1. detail Arabisch schrift, Alhambra
detail Arabisch schrift, Alhambra
Programma
’s Morgens rijden we met een touringcar in een kleine 2 uur naar Granada. De stad werd in 1492 als laatste Arabische bolwerk veroverd door het "Katholieke Vorstenpaar". We bezoeken het wereldberoemde paleizencomplex Alhambra, waar we door een Engelstalige cultuurgids worden rondgeleid. Het dertiende-eeuwse Moorse Alhambrapaleis met de beroemde Leeuwenhof is een lust voor het oog.  Ook bezoeken we  het merkwaardige ronde paleis van Karel V en natuurlijk het labyrint van zalen en hoven van het Casa Real. ‘s Middags  hebben we nog gelegenheid de stad te bewonderen. De prachtige kathedraal met zijn doopkapel, de tuinen van de Generalife en de oude wijk Albaicín mogen niet gemist worden. ’s Avonds dineren we in een goed restaurant in de stad.

Overnachting in
Granada, Hotel Dauro II

Programma
De touringcar brengt u in twee uur naar het vliegveld van Málaga, vanwaar u terugvliegt naar Nederland.

NB Programma
Let op: De vermelde wandeltijden zijn exclusief rustpauzes. De uitvoering van bovenstaand programma is afhankelijk van plaatselijke (weers)omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met u, maar is uiteindelijk te allen tijde ter beoordeling van de reisleider.Daar wij onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, wordt u daarvan tijdig op de hoogte gebracht. 


Detailkaart
 
 • accommodaties

 • inbegrepen

 • niveau

 • reisgezelschap

 • reisperiode

Over de accommodaties

U overnacht in dorpshotels en de laatste nacht in een goed en comfortabel stadshotel, dat middenin het centrum van Granada ligt  In Trévelez, Pórtugos en Capileira overnacht u in goede en vriendelijke dorpshotels op tweepersoonskamers met douche en wc.  Het hotel in Capileira is smaakvol ingericht en heeft prima kamers. U kunt in alle accommodaties voor een éénpersoonskamer kiezen. Hiervoor betaalt u een toeslag.Comfort en stijl van onze accommodaties
Voor meer info over het comfort en de stijl van een SNP accommodatie, klik hier.


Over de maaltijden
Het ontbijt wordt verzorgd door de hotel- en pensioneigenaren. Het diner nuttigen we afwisselend het hotel of pension of in een nabijgelegen restaurant. De lunch is niet inbegrepen.  Inkopen kunt u in de dorpjes doen. Op dag 7 is het diner in een goed restaurant in de stad Granada.


Inbegrepen
 • verblijf  in hotels en pension op 2-persoonskamers
 • verblijf op basis van halfpension (vanaf diner op dag 1 t/m ontbijt op dag 8)
 • alle verplaatsingen volgens programma
 • bagagevervoer
 • entree Alhambra inclusief Engelstalige gids
 • diensten 1 SNP-reisleider


Niet inbegrepen
 • heen- en terugreis (optioneel, zie prijsinformatie)
 • lunches
 • verzekeringen
 • overige entrées musea e.d.
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • transfers naar en van de plaats van uw eventuele reisuitbreiding


Reserveringskosten
 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)


Over de activiteiten
De wandelingen zijn verschillend in zwaarte. Een aantal wandelingen is zeker als licht te bestempelen. Deze wandelingen worden afgewisseld met iets zwaardere en langere tochten. Gemiddeld bedraagt de lengte van de wandelingen 12 tot 20 km. De hoogteverschillen variëren van enkele honderden meters tot 800 m. Al met al een niet al té zware reis die toch vermoeiend kan worden door de hogere temperatuur of tijdens regenachtige dagen in de winterperiode. Een goede wandelconditie is daarom van belang. Vrijwel alle paden zijn goed begaanbaar.


Reisleiding
Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Alle reisleiders hebben een intensief programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. SNP Opleidingen is sinds 1 januari 2012 een door ANVR gecertificeerde opleiding voor reisleiders. Klik hier voor meer informatie.


Minimum aantal deelnemers
6


Maximum aantal deelnemers
15


Geschikte reisperiode
Het klimaat van Andalusië wordt gekenmerkt door droge, hete zomers en zachte winters. Op de meeste plaatsen valt veel minder neerslag dan in Nederland. Als het regent zijn het echter vaak fikse stortbuien. Regenkleding is daarom toch noodzakelijk. De reizen zijn bewust in het voor- en najaar gepland, omdat in deze perioden de temperatuur aangenaam is. Bovendien zijn in Zuid-Spanje in het voor- en najaar veel vogels op doortrek en in het voorjaar is de mediterrane flora op zijn mooist. In de Alpujarras loopt het kwik overdag in het voor- en najaar op tot boven de 20 ºC. Maar als de wind wegvalt kan het ook hier in mei en september tot tegen de 30 ºC worden. Buien zijn ook hier een zeldzaamheid, maar vallen meestal van november tot maart. In de wintermaanden blijft de dagtemperatuur in de Alpujarras rond de 15°C steken, en tijdens regenachtige dagen kan het dan nog frisser zijn. In deze maanden is warme kleding onontbeerlijk.


Klimaattabel


 • reisdocumenten

 • gezondheid

 • veiligheid

Reisdocumenten

Voor Spanje heeft u een paspoort of Nationale Identiteitskaart nodig, die geldig is voor de duur van uw verblijf.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Spanje (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Spanje erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U heeft deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm. De groene kaart hoeft niet aan de grens te worden getoond. Aan de grens kan een kortetermijnverzekering worden gesloten voor 8, 15 of 30 dagen. De verzekering heeft alleen betrekking op personenschade. Een aparte groene kaart voor aanhangwagens zwaarder dan 750 kg is aan te raden.Gezondheid

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

European Health Insurance Card (EHIC)

Spaanse ziekenhuizen vragen naar het zogenaamde EHIC (European Health Insurance Card ). Deze kaart heeft de volgende voordelen:

 • Spaanse ziekenhuizen vragen naar deze kaart. Heb je deze niet dan loopt je het risico dat je de kosten moet voorschieten.
 • bij eerstelijnshulp (huisarts, fysiotherapie) hoeft geen geld te worden voorgeschoten, in tegenstelling tot de gewone zorgpas.
 • met een EHIC kan je het eigen risico cadeau krijgen. De Europese zorgpas vergoedt zorgkosten niet volgens de Nederlandse Zorgverzekeringswet (ZVW), maar op basis van het in het vakantieland geldende zorgstelsel. In landen zonder eigen risico pakt dat gunstig uit. Bij medicijnen op recept wordt wel een eigen bijdrage gevraagd.

 Veiligheid
Er zijn drie soorten politie in Spanje. De Guardia Civil (letterlijk: Burgerwacht) controleert voornamelijk het platteland en deelt bonnen uit bij verkeersovertredingen. De Policía Nacional (Rijkspolitie) opereert in grotere plaatsen, maar is in sommige streken vervangen door een regionaal korps: de Ertzaintza in het Baskenland en door de Mossos d’Esquadra in Catalonië. De Policía Local, ook Policía Municipal of Guardia Urbana (Gemeentepolitie) genoemd, is een onafhankelijk plaatselijk korps en heeft een afdeling voor verkeerscontroles. Deze drie diensten verwijzen u alle naar de juiste autoriteit als er iets gebeurt waarbij u politiehulp nodig hebt.


 • materialen en uitrusting

 • geld op reis

 • overige informatie

Bagage mee op reis
Tijdens de wandelingen wordt uw bagage vervoerd. Op een aantal dagen, tijdens grotere verplaatsingen, zult u uw bagage over korte afstanden zelf moeten dragen. Het gaat dan om afstanden van maximaal ca. 500 meter, 5 à 10 min. lopen van of naar een bushalte. Houd hier rekening mee bij het inpakken van uw bagage. U wandelt met een dagrugzakje met daarin de lunch, één of meerdere veldflessen (minimaal 2 liter), een warm kledingstuk, regenkleding en eventueel een verrekijker of fototoestel.
 • (berg)wandelschoenen met stevige zool, hoog sluitend en ingelopen
 • (in verband met mogelijk overgewicht of verlies adviseren wij u uw wandelschoenen tijdens de vlucht aan te trekken of in uw handbagage te vervoeren)
 • schoenvet
 • grote veldfles (min. 2 liter) of twee kleinere
 • dagrugzak (ca. 25 liter)
 • warme en lichte kleding
 • goede regen- en winddichte kleding. (bijv. gore-tex jack, regenbroek en fleecevest)
 • eventueel gamaschen en (uitschuifbare) wandelstokken
 • in de wintermaanden: handschoenen, sjaal en muts
 • beschermingsmiddelen tegen de zon (crème, lippenvet, bril en hoedje)
 • zakmes en zitmatje voor lunch in het veld
 • kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • GELDIG paspoort (mag niet verlopen zijn)
 • reischeques of pinpas
 • verder eventueel: verrekijker, fototoestel, veldgidsen (planten-, dieren- of stenengids)
 • zwemkleding
 • zaklamp
 • enige EHBO-benodigdheden die u eventueel nodig zult hebben, zoals bijv.: rekverband, sporttape of middelen voor afplakken blaren bv. "second skin" en middelen tegen maag- en darmklachten


Geld mee op reis
Aangezien het merendeel van de kosten bij de reissom is inbegrepen, hoeft u maar op weinig extra uitgaven te rekenen. Voor de lunches en persoonlijke uitgaven moet u rekening houden met een bedrag van ongeveer € 15,- per dag. U verblijft meestal in kleine dorpjes waar geen bank of pinautomaat is. Alleen op de luchthaven van Málaga, in Trevélez en in Granada kunt u pinnen.


Hoe verplaatst u zich ter plekke
Vanaf het vliegveld van Málaga worden we door een bus naar de eerste verblijfplaats Bérchules gebracht. Ook de andere grote verplaatsingen geschieden per bus.


Voorbereiding op uw reis
Wij raden u aan om uitgerust en met een goede conditie aan de reis door de Alpujarras te beginnen. Het wandelplezier is dan veel groter dan wanneer u vermoeid aan de start verschijnt. Een goede training is om in de weken voorafgaand aan de reis een paar stevige wandelingen te maken. Zo kunt u uw conditie bijspijkeren en uw voeten en schoenen weer aan elkaar laten wennen.


 • laatste nieuws

Laatste Nieuws

20-3-17: In deze reis is het bezoek aan het Alhambra inbegrepen.  Onlangs heeft echter de lokale overheid, vanwege de grote toestroom van bezoekers, een strenge maatregel genomen. De mogelijkheid voor touroperators om vooraf kaartjes voor het centrale deel van het Alhambra te kopen, is nu beperkt.
Alle touroperators en excursiebureautjes mogen slechts 3 maanden van te voren een aanvraag indienen voor kaartjes, waarbij van te voren niet duidelijk is welk percentage van de totale aanvragen uiteindelijk wordt toegekend. Ca. 1 week voor het geplande bezoek kan er door touroperators en excursiebureautjes nogmaals een poging gedaan worden om op deze manier kaartjes te boeken. Voor een deel van onze geplande reizen is het ons bij de eerste aanvraag niet gelukt om kaartjes voor een gegidst bezoek aan het centrale deel van het Alhambra te regelen.
Ofschoon dit een overmachtssituatie is, waar wij geen invloed op hebben, zullen wij en onze lokale agente er alles aan doen om alsnog ‘last-minute’ kaartjes te bemachtigen. Wij proberen via 2 kanalen alsnog aan kaartjes te komen: online via de website van het Alhambra (in dat geval is er géén gegidst bezoek mogelijk) en 1 week voor het geplande bezoek via het boekingskantoor van onze lokale agent (in dat geval is er wèl een gids inbegrepen).  Mocht het op deze manier uiteindelijk niet gelukt zijn om kaartjes te bemachtigen, dan zullen we als laatste poging ook nog proberen om op de dag van het bezoek ter plekke aan de poort kaartjes te kopen.
In elk geval zal er ter compensatie, dus ook als we alsnog kaartjes kunnen bemachtigen, een Engelstalige gegidste stadswandeling inclusief bezoek aan de Kathedraal worden geregeld, op de dag dat Granada bezocht wordt. • op eigen gelegenheid

 • per vliegtuig

Waar ontmoet ik de groep
Maakt u geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reist u op eigen gelegenheid dan ontmoet u uw reisgezelschap op het vliegveld van Málaga. Aan het einde van de reis keert u hier terug.


Vluchtinformatie

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan vlieg je rechtstreeks met Transavia naar Malaga v.v.

Vluchtschema
HV 6115 Amsterdam - Malaga vertrek om 06.55 aankomst 09.55 uur
HV 6116 Malaga - Amsterdam vertrek om 10.40 aankomst 13.45 uur

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Het definitieve vluchtschema ontvang je samen met het ticket binnen 3 weken voor vertrek.Airporthotel
Schiphol PARK-SLEEP-FLY ARRANGEMENT
Begin uw vakantie relaxed met een overnachting in het comfortabele Courtyard by Marriott Hotel. `s Avonds op uw gemak naar Schiphol reizen, luxe overnachten, genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en gratis airport shuttle. Reist u milieubewust en comfortabel per trein, dan kunt u met de gratis hotelshuttle eenvoudig vanaf Schiphol het hotel bereiken. Indien u toch voor de auto kiest, kunt u uw auto tot 16 dagen gratis parkeren bij het hotel; daarmee kost uw overnachting amper meer dan de prijs van lang parkeren op Schiphol!
Meer informatie.


 • maart 2017
 • Een verrassend mooie reis: lieflijke witte dorpjes, mooie wandelingen, diepe dalen en fraaie uitzichten op de besneeuwde toppen van de Sierra Nevada.
 • januari 2017
 • Heerlijke wandelreis om de kerstdrukte te mijden. Kerstmis en Nederland zijn ver weg. Als het weer dan ook nog goed is met zon en sneeuw, is het dubbel genieten.
 • oktober 2016
 • Schitterend landschap, mooie wandelingen. Een echte aanrader.
 • oktober 2016
 • Een hele mooie reis, zowel de wandelingen. Deze zijn goed te doen en mooi. En de laatste dag in Granada het Alhambra bezoeken is een toppunt.
 • september 2016
 • Prachtige natuur, goede accomodaties, prima reisleider, een gezellige groep! Een aanrader.
 • juni 2016
 • Het is zeer de moeite waard om deze wandelreis te maken. Granada is een interessante afsluiting.
 • mei 2016
 • Prima wandelreis door erg mooi berggebied. Grote teleurstelling dat de lokale agent geen kaarten had geregeld voor het Alhambra in Granada.
 • mei 2016
 • Prachtige reis met zeer gevarieerde wandelingen.
 • mei 2016
 • Wij hadden een echte regenweek in de Alpujarras. Dat betekent wel veel groen en bloem, het klateren van water, kortere wandelingen, maar wel bijzonder mooi. Als de zon dan toch scheen prachtige vergezichten.
 • mei 2016
 • Een prachtige vakantie met alle dagen afwisselende natuur.
 • mei 2016
 • Prachtige en zeer afwisselende wandelingen. Overnachtingen in sfeervolle dorpjes. Je krijgt een goed beeld van de Sierra Nevada. Zorg wel voor een goede wandelconditie en eventueel stokken: never a flat moment ;-)
 • april 2016
 • Een mooie afwisselende wandelreis in een voor mij onbekend deel in Spanje.
 • april 2016
 • Prachtige wandelingen en mooie rustige dorpjes uit vervlogen tijden. Ook leuk om een bezoek aan Granada te brengen. Lekker ( en veel !) Spaans eten onder het genot van een glaasje Rioja, gezellige groep en top reisleidster Anique.
 • april 2016
 • Deze reis vind ik een ideale combinatie tussen cultuur, genieten van de lokale keuken en mooie wandelingen.
 • maart 2016
 • Prachtige wandelingen door de Alpujarras. Lekker inspannend en 's avonds heerlijk ontspannen met goed eten, leuke mensen en gezellige hotelletjes. Bedankt Wilma het was geweldig!
 • februari 2016
 • Ik kan Wilma Wormgoor zeer aanbevelen als reisbegeleidster!
 • februari 2016
 • De wandelingen waren iedere dag anders, dus zeer verrassend.
 • februari 2016
 • Goed georganiseerde reis met mooie wandelingen, goede reisleider, prettige accommodaties: een aanrader dus Odile
 • januari 2016
 • Super mooie reis in een waanzinnige omgeving, met een heel kundige en sympathieke reisleider en een leuke sociale groep!!!
 • november 2015
 • Heerlijke reis. Prachtig in de herfst. Doen!

Data en prijzen

15 april 2017 - 22 april 2017 (Garant vertrek)
€ 850 / € 1220* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)

groepssamenstelling (nog 3 plaats(en) beschikbaar)

geslacht (in %)
man vrouw
25 75
gem. leeftijd (in %)
< 30 30-39 40-55 > 55
0 12 38 50
status reizend (in %)
alleen samen
66 34
22 april 2017 - 29 april 2017 (Garant vertrek)
€ 840 / € 1405* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)

groepssamenstelling (nog 1 plaats(en) beschikbaar)

geslacht (in %)
man vrouw
21 79
gem. leeftijd (in %)
< 30 30-39 40-55 > 55
0 0 50 50
status reizend (in %)
alleen samen
85 15
29 april 2017 - 6 mei 2017 (Garant vertrek)
€ 1030 / € 1420* eenpersoonskamer
€ 840 / € 1230* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)

groepssamenstelling (nog plaatsen beschikbaar)

geslacht (in %)
man vrouw
40 60
gem. leeftijd (in %)
< 30 30-39 40-55 > 55
0 0 25 75
status reizend (in %)
alleen samen
20 80
13 mei 2017 - 20 mei 2017 (Garant vertrek)
€ 1020 / € 1345* eenpersoonskamer
€ 830 / € 1155* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)

groepssamenstelling (nog 5 plaats(en) beschikbaar)

geslacht (in %)
man vrouw
30 70
gem. leeftijd (in %)
< 30 30-39 40-55 > 55
0 0 50 50
status reizend (in %)
alleen samen
60 40
3 juni 2017 - 10 juni 2017 (Garant vertrek)
€ 1020 / € 1345* eenpersoonskamer
€ 830 / € 1155* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)

groepssamenstelling (nog plaatsen beschikbaar)

16 september 2017 - 23 september 2017 (Garant vertrek)
€ 1020 / € 1345* eenpersoonskamer
€ 830 / € 1155* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)

groepssamenstelling (nog plaatsen beschikbaar)

geslacht (in %)
man vrouw
33 67
gem. leeftijd (in %)
< 30 30-39 40-55 > 55
0 0 50 50
status reizend (in %)
alleen samen
33 67
14 oktober 2017 - 21 oktober 2017 (Garant vertrek)
€ 1030 / € 1420* eenpersoonskamer
€ 840 / € 1230* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)

groepssamenstelling (nog plaatsen beschikbaar)

21 oktober 2017 - 28 oktober 2017 (Garant vertrek)
€ 1030 / € 1420* eenpersoonskamer
€ 840 / € 1230* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)

groepssamenstelling (nog plaatsen beschikbaar)

23 december 2017 - 30 december 2017
€ 870 / € 1195* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)
€ 1050 / € 1375* eenpersoonskamer

groepssamenstelling (nog plaatsen beschikbaar)

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting

 • prijzen zijn per persoon
 • prijzen met een *) zijn inclusief vlucht, belastingen en toeslagen
 • Let op: Vanaf 8 weken voor vertrek kunnen wij de prijs van de vlucht niet meer garanderen en is de vluchtprijs altijd op aanvraag
 • Bij vluchten met Transavia of Sundio is bij SNP Groepsreizen 20kg ruimbagage en 10kg handbagage p.p. bij de prijs inbegrepen.
 • Alle vetrekdata zijn met gegarandeerd vertrek.

Data volgende seizoen

Voor het nieuwe seizoen zijn voor deze reis de volgende vertrekdata gepland:


van 24 februari 2018 t/m 3 maart 2018

Data, prijzen en reisprogramma onder voorbehoud


Extra mogelijkheden bij Spanje - Alpujarras

Dit arrangement is uitstekend te verlengen met:

Aanbevolen hotels om uw reis te verlengen

Hotel Reina Cristina (Granada)

Eén van de meest stijlvolle hotels in het hart van Granada, op loopafstand van de kathedraal en het Alhambra. Het gebouw is een fraai Andalusisch herenhuis uit de 19e eeuw en behoorde toe aan de dichter Luís Rosales. In 1936 bracht de beroemde dichter Federico García Lorca in dit huis zijn laatste dagen door.
vanaf € 38,- per persoon
select

Don Curro (Málaga)

Hotel Don Curro is een geliefd hotel vanwege de centrale ligging en de gezellige atmosfeer. Het hotel is pas gerenoveerd en van alle moderne gemakken voorzien. Om de hoek van het hotel, vindt u de kathedraal.... Vanuit het hotel is het slechts een paar minuten lopen naar het 'Picasso Museum', het'Roman Theatre', de winkelstraat 'Larios Street' en andere bezienswaardigheden.
vanaf € 52,- per persoon
select
Om de SNP website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.

Kunnen wij helpen?

We geven graag advies
Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Veel gestelde vragen (FAQ) Bekijk de antwoorden