SNP WWW 2014 04 22 0900
Code 709001 LA individuele reis
Niveau
       
 
Accommodatie
       
 
Waardering
 
 • E-bike huur mogelijk

Slovenië - West-Slovenië, 8 dagen

Van Ljubljana naar de Middellandse Zee, fietsvakantie langs hotels en guesthouses

Afwisselende fietsvakantie die je kennis laat maken met de hoogtepunten van Slovenië. Fiets van het oude stadscentrum van de hoofdstad naar de palmen aan de Sloveense kust. Bezoek unieke natuurgebieden en bewonder de elegante witte Lppizzaner paarden. Fiets door de wijngaarden en langs diepe kloven. Uiteraard breng je een bezoek aan de fameuze grotten van Postojna. Na een laatste uitstapje naar het Italiaanse Trieste eindig je met een duik in de Adriatische Zee. Deze reis is ook mogelijk met een e-bike.

 
Wij hebben eind april/begin mei 2017 deze tocht gefietst. Het was prachtig! Slovenie is een klein maar zeer gevarieer...
Bekijk alle reviews (3)
Uniek aan deze reis
 • fin de siecle-huizen in Ljubljana
 • dwarsdoorsnede van het land
 • afwisselende natuur&cultuur
 • beroemde grotten van Postojna
 • eindigt aan Sloveense kust

Na de afscheiding van Joegoslavië in 1990 is, hoewel er in dit kleine land tussen Alpen en Adriatische Zee nooit gevochten is, het toerisme naar Slovenië ingestort. En dat is jammer want Slovenië is een dunbevolkt land met vriendelijke inwoners, een goed klimaat en een interessante geschiedenis. Het heeft per inwoner meer ongerepte en afwisselende natuur dan de andere Europese landen en in de uitgestrekte bossen komen dan ook veel bruine beren en ander wild voor. Slovenië is sinds 2004 trots lid van de EU en klaar om jou te ontvangen.

Je begint deze fietsvakantie in het letterlijke en figuurlijke hart van het land: hoofdstad Ljubljana. Door het heuvelende karstlandschap fiets je langs grotten en meren in het zuidwesten van het land. De laatste etappe voert je langs vrijwel de gehele Sloveense kust, die slechts 47km lang is.

boeken & kaarten
de meest complete online boeken-en kaartenwinkel naar de webshop
 • dag tot dag

 • praktisch

 • van belang Slovenië

 • extra

 • actueel

 • heen- en terugreis

 • reviews

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

 • 6

 • 7

 • 8

 • kaart

 1. Slovenië - West-Slovenië
Programma

Aankomst in Ljubljana. Het machtige fort torent uit boven de stad. Geniet aan de oever van de rivier van een drankje en de lichtjes van de stad.

Het hotel ligt ca. 2,5 km buiten het centrum. We hebben voor dit (goede, maar niet bijzonder sfeervolle) hotel gekozen omdat er gratis geparkeerd kan worden en er plek is voor de fietsen. Je fietst of wandelt (deels door het Tivoli park) vlot naar het centrum.
Wil je liever in het fraaie centrum overnachten dan bieden we daar een zeer goed hotel aan, tegen een meerprijs. Wil je hier de auto gedurende de fietsvakantie laten staan dan kost dit een aardig bedrag aan parkeergeld.Overnachting in
Ljubljana

 1. Slovenië - West-Slovenië
Programma
Van Ljubljana naar Vrhnika (39km).
Een aangename eerste dag door het historische en gevarieerde laagland rond de hoofdstad. Terwijl de zon klimt fiets je door een enorm moerasgebied van 160 km². Ljubljansko Barje was ooit een groot meer, tot het 6000 jaar geleden opdroogde. Het liet hierbij een ongekend divers landschap achter waar tegenwoordig zeldzame vogels, planten en insecten voorkomen. Maak een extra lus van 18km voor een wandelingetje door het natuurreservaat van de Iski Vintgarkloof, diep ingesneden in een prachtig plateau van kalksteen. Bewonder de overblijfselen van 's werelds hoogste spoorviaduct in Borovnica. Op een warme zomerdag neem je een frisse duik in het karstmeer Podpec. Bezoek even voor Vrhnika het techniekmuseum van de Republiek Slovenië. Dit museum is ondergebracht in kasteel Bistra en herbergt een interessante verzameling auto's van Tito.    


Overnachting in
Vrhnika

 1. Slovenië - West-Slovenië
Programma
Van Vrhnika naar Postojna (32km).
De etappe van vandaag is wat uitdagender dan die van gisteren, door een glooiend landschap over boswegen. De omgeving van Postojna is toeristisch, maar op weg er naartoe blijf je buiten de gebaande paden. Je ervaart het echte Sloveense platteland en passeert de fraaie Slivnicaberg en het Planinameer. Een extra ommetje van 12 km brengt je in natuurreservaat Rakov Skocjan, een perfecte plaats voor een picknick. De Rakrivier heeft in dit park een prachtige kloof uitgesneden en een bizar landschap gecreëerd, inclusief twee natuurlijke bruggen. Helaas is er voor Postojna een sectie van 9 km waar je parallel aan de snelweg fietst, die alleen met een zeer lange en zware omweg te vermijden is.
De route van vandaag is vrij kort, zodat je de tijd hebt om de wereldberoemde grotten van Postojna te bezoeken. Met 21km is Postojna het meest uitgestrekte ondergrondse grottenstelsel van Slovenië. Een rondleiding van 1,5 uur brengt je langs sprookjesachtige rotsformaties en het mysterieuze wezen dat in de donkere poelen in de grot leeft...


Overnachting in
Postojna

 1. Slovenië - West-Slovenië
Programma
Van Postojna naar Stanjel/Kodreti (42km).
Een heuvelachtige etappe vandaag, met één lange afdaling. Vanuit Postojna kan je direct starten met een extra lus van 6km naar het ontoegankelijke fort van Predjama. Deze spectaculair gelegen burcht is gebouwd in de ingang van een grot in een bergwand, op 123m hoogte.
Na het avondeten kun je (voor een klein bedrag) een kleine wijnproeverij doen.


Overnachting in
Stanjel / Kodreti

 1. Slovenië - West-Slovenië
Programma
Van Stanjel / Kodreti naar Divaca (48km).
De botanische tuin van Sezana is wellicht je eerste tussenstop. Door een glooiend landschap met enkele vlakke trajecten fiets je verder naar de keizerlijke hofstoeterij van Lipica. Bewonder de Lipizzaner paarden die wereldwijde roem hebben vergaard met hun glinsterende witte vacht en gracieuze bewegingen. De geschiedenis van de Lipizzaner paarden is nauw verweven met die van de Spaanse rijschool in Wenen. Laat je rondrijden in een traditionele koets, zie de paarden optreden en bewonder ze van dichtbij in de stallen.
Als er nog tijd is voor een ander uitstapje, dan breng je een bezoek aan het ongebruikelijke, maar erg interessante Oorlogsmuseum in de verdedigingstoren van het dorp Lokev.


Overnachting in
Divaca

 1. Slovenië - West-Slovenië
Programma
Van Divaca naar Ankaran (46km).
Als je de grotten van Postojna hebt overgeslagen kan je vanmorgen een bezoek brengen aan de grotten van Skocjan; niet minder interessant en zelfs Werelderfgoed, maar minder bezocht. Een extra omweg van 19km brengt je in het Italiaanse Trieste, ooit een belangrijke havenstad met flair en onderdeel van Slovenië tijdens de Oostenrijkse overheersing. Bezoek het kasteel, de kathedraal en de Piazza Unita en geniet van een cappuccino in één van de stijlvolle oude cafés.
Langs de kust fiets je terug naar Slovenië naar de badplaats Ankaran. Eet onderweg een ijsje in het oude Muggia en neem een duik in zee.

Overnachting in
Ankaran

 1. Slovenië - West-Slovenië
Programma
Van Ankaran naar Piran (29km).
Vandaag een eenvoudige etappe over het fietspad over een voormalige spoorlijn langs de kust. Geniet van de prachtige uitzichten op de baai van Trieste en de Sloveense kustlijn. Een koffiepauze in het hippe Portoroz is een must. De rit - en de reis - eindigt in het charmante Venetiaanse havenplaatsje Piran.
 


Overnachting in
Piran

 1. Slovenië - West-Slovenië
Programma
Na het ontbijt eindigt het arrangement.


Detailkaart
 
 • accommodaties

 • inbegrepen

 • niveau

 • reisperiode

 • rustdagen

 • verzekering

Over de accommodaties
Je overnacht in goede hotels, vaak gelegen in het centrum van stad of dorp. In Stanjel overnacht je in een landelijk gelegen accommodatie, in Ankaran in een fraaie Venetiaanse villa.


Comfort en stijl van onze accommodaties
Voor meer info over het comfort en de stijl van een SNP accommodatie, klik hier.


Over de maaltijden

Het ontbijt is overal inbegrepen. Voor het avondeten kun je kiezen om voor elke avond van te voren een diner te reserveren in het hotel waar je overnacht (alleen in Postojna in een nabijgelegen restaurant). Je kan ook per dag bekijken of je à la carte in het hotel wilt eten of liever elders een eethuisje zoekt.
Voor de lunch zoek je onderweg een restaurantje of koopt een en ander in een winkeltje.Inbegrepen
 • Alle overnachtingen
 • Alle ontbijten
 • Bagagevervoer (1 koffer/tas per persoon van max 15 kg)
 • Nederlandstalige routebeschrijving en kaartmateriaal (krijg je ter plaatse)


Niet inbegrepen
 • Heen- en terugreis
 • Overige maaltijden
 • Fietshuur (materiaalhuur)


Over de activiteiten

Deze reis is geschikt voor mensen met een gemiddelde basisconditie. Fietspaden zijn zeldzaam in Slovenië. De fietstochten gaan zoveel mogelijk over autoluwe, plattelandsweggetjes. Soms is een stukje over een wat drukkere hoofdweg niet te vermijden.
Ter plekke ontvang je een Nederlandstalige routebeschrijving, een overzichtskaart van Slovenie (1:550.000) en gedetailleerde kaartuitsnedes (ca. 1:50.000) van de route.reisperiode
Je kan dagelijks starten van eind maart tot midden oktober.


rustdagen
Je kan overal extra (rust)dagen bijboeken. We raden uiteraard de leuke hoofdstad Ljubljana en kustplaats Piran aan, maar zeker ook Stanjel/Kodreti (dag 4), met een leuk landelijk gelegen hotelletje, met tuin en uitzicht, waarvandaan je een mooi rondritje op de fiets kunt maken.


Je (huur)fiets verzekeren
Bij diefstal van of schade aan je huurfiets ben je persoonlijk aansprakelijk. Gestolen of beschadigd materiaal dient vergoed te worden aan de verhuurder. Wij adviseren, zowel bij huurfietsen als eigen fietsen, een reisverzekering met extra hobby- en sportuitrusting af te sluiten die je beschermt tegen deze kosten.
Voor meer informatie over deze verzekering, klik: hier


 • reisdocumenten

 • Visum

 • gezondheid

 • vaccinatie

Reisdocumenten

Voor een verblijf in Slovenië hebt u een paspoort of Nationale Identiteitskaart nodig, die geldig zijn voor de duur ervan.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Slovenië (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Slovenië erkend. In Slovenië heeft u een tol vignet nodig om op de snelwegen te rijden, deze zijn te koop bij tankstations.Visum
Voor een verblijf in Slovenië hebt u geen visum nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Slovenië (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.


Gezondheid

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.

Gezondheidszorg
De gezondheidszorg in Slovenië ligt op Europees niveau. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.Vaccinatie

Voor een verblijf in Slovenië zijn geen vaccinaties verplicht.

Aanbevolen
Bijzonderheden: Laat u informeren u over de risico’s op besmetting met de Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). • materialen en uitrusting

materiaal & uitrusting
Voor kinderen onder de 15 jaar is een fietshelm in Slovenië verplicht. We raden ook volwassenen aan een fietshelm te dragen. Als je fietsen huurt kan je tevens een fietshelm huren (zie materiaalhuur).


Travel Light

Travel Light is powered by TNT Express en verstuurt bagage en fietsen van huis naar hotel. Het versturen van bagage lijkt nieuw maar dat is het niet. Zij brengen de luxe en het gemak van vroeger weer terug en maken de reiservaring met een fiets aangenamer door je fiets en bagage bij je op te halen en klaar te zetten op jouw plek van bestemming.

Of je nu met vrienden gaat fietsen in de alpen of met het gezin op vakantie en op je eigen fiets wilt fietsen. Travel Light zorgt ervoor dat je binnen de Europese Unie van vertrek tot terugkomst ontspannen kunt reizen.

klik hier om naar de website van Travel Light te gaan.

travel-light2 • laatste nieuws

laatste nieuws
Er zijn momenteel geen bijzonderheden.


 • per auto

 • per vliegtuig

 • per trein

over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Ljubljana is ca. 1200 km. Ons hotel in Ljubljana beschikt over eigen parkeergelegenheid, waar de auto gedurende de vakantie kan blijven staan.
Aan het einde van de reis neem je vanuit Piran de bus naar Ljubljana. Je bent ca. 2,5 uur onderweg. Je kan ook een transfer reserveren.

Voor zowel Oostenrijk als Slovenië is een autobahnvignet vereist.vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht Ljubljana. Terugvliegen vanaf Trieste (Italië) kan eventueel ook.
Het is ook mogelijk naar een vliegveld in noordoost Italië (bv. Treviso, Venetië, Trieste) of Istrië in Kroatië (Pula) te vliegen. Klik hier voor een transfer van het vliegveld naar de bestemming in Slovenië.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
E-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Nota bene
Wij raden je aan om je vlucht tegelijkertijd met je arrangement te boeken.hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Vanaf vliegveld Ljubljana reis je per bus of taxi naar de stad. Je kan ook een transfer (incl. fietsen) reserveren (zie transfers).
Aan het einde van de reis neem je vanuit Piran de bus naar Ljubljana (ca. 2,5 uur) of Trieste (1 uur). Je kan ook een transfer (incl. fietsen) reserveren naar het centrum of het vliegveld van zowel Ljubljana als Trieste (zie transfers).

Klik hier voor transfers van/naar vliegvelden als je geen fiets mee hebt.treinreis
BestemmingTijdOverstap
Amsterdam CS – Ljubljana18:32 – 14:313
Koper – Amsterdam CS   10:03 - 11:284


Prijs p.p. (vanaf ieder station in NL):

€ 336,50 (6-pers. couchette, 2e klas, retour)
€ 356,50 (4-pers. couchette, 2e klas, retour)
€ 416,50 (2-pers. slaapcoupe, 2e klas, retour)

NB: Alle prijzen en tijden zijn onder voorbehoud.

Uw definitieve treinschema ontvangt u in de week voor vertrek.

Toelichting
Kies een treinreis heen naar Ljubljana, terug vanaf Koper. Aan het eind van de reis neem je vanuit Piran de bus naar Koper.
Klik hier voor busdienstregelingen in Slovenië. • mei 2017
 • Wij hebben eind april/begin mei 2017 deze tocht gefietst. Het was prachtig! Slovenie is een klein maar zeer gevarieerd land, in een week fiets je door bergen, prachtige valleien en een mediterrane kust met pittoreske havenplaatsen. Het weer was nog wat koud, maar de bloemen, bloesems en het ontluikende groen waren adembenemend. De fietsafstanden zijn kort, dus veel tijd om onderweg te genieten en mooie grotten en leuke stadjes te bezoeken. Het eten en de wijn in Slovenie zijn prima en niet duur. En de Slovenen zijn aardige mensen! Taal is geen probleem, ze spreken goed Engels, Duits of Italiaans. Wat ons betreft een aanrader!
 • augustus 2016
 • Uitstekende huurfietsen, mooi land om te fietsen, leuke plaatsen en attracties en aardige mensen. Wij hadden schitterend fietsweer in augustus!
 • augustus 2015
 • Prachtige reis, wij hebben er echt van genoten. Niet twijfelen, gewoon doen!

Data en prijzen

14 mei 2017 - 15 september 2017
€ 775 eenpersoonskamer, alleenreizend
€ 775 eenpersoonskamer, samenreizend
€ 625 tweepersoonskamer (tweepersoonsbed)
€ 625 tweepersoonskamer (gescheiden bedden)
€ 615 driepersoons kamer
16 september 2017 - 15 oktober 2017
€ 750 eenpersoonskamer, alleenreizend
€ 750 eenpersoonskamer, samenreizend
€ 595 tweepersoonskamer (tweepersoonsbed)
€ 595 tweepersoonskamer (gescheiden bedden)
€ 585 driepersoons kamer

Toelichting

 • prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis
 • de arrangementprijs is gebaseerd op de reisperiode waarbinnen de eerste overnachting valt

Extra mogelijkheden bij Slovenië - West-Slovenië

Je kunt deze reis prima combineren met één of meerdere arrangementen in Slovenië. Hieronder vind je enkele suggesties. Of kies na afloop van de fietsreis voor een verlenging in Venetië. Vanuit Piran, het eindpunt van de fietsreis, kun je van begin mei tot eind september per catamaran naar Venetië. Boek je hotel in Venetië via ons; de catamaran boek je via http://www.sloveniaforyou.com/Ferry.htm

Andere SNP reizen die bij deze reis aansluiten

Slovenië - Soca Valley

Code 425015 LA individuele reis, 3 dagen
vanaf € 155,- per persoon
select

Slovenië - Notranjska

Code 425025 LA individuele reis, 3 dagen
vanaf € 230,- per persoon
select

Slovenië - Bohinj

Code 325010 LA individuele reis, 5 dagen
vanaf € 215,- per persoon
select

Aanbevolen hotels om uw reis te verlengen

M Hotel (Ljubljana)

vanaf € 61,- per persoon
select

Locanda al Leon (Venetië)

Op 200m van het beroemde San Marcoplein vind je Locanda al Leon is een 15e eeuws pand. Het hotel in het hart van Venetië is de perfecte uitvalsbasis voor je stadsverblijf. Je kamer beschikt over TV, minibar, airco, gratis wifi en een eigen badkamer.
vanaf € 80,- per persoon
select
Om de SNP website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.

Kunnen wij helpen?

We geven graag advies
Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Veel gestelde vragen (FAQ) Bekijk de antwoorden