Foto

Slovenië - Soca Valley, 3 dagen Raften en Parapente

« Terug naar overzicht
Privéreis - Outdoor / multi actief

Avontuurlijk verblijf in vriendelijk pension

In het zuidwesten van Slovenië, op de grens met Italië, ligt de Soca vallei met de bekende plaatsjes Bovec en Kobarid. Het turkooizen water van de wilde rivier steekt mooi af tegen de groene beukenbossen en de witte kalkwanden van de imposante Julische Alpen. Het klimaat begint hier al mediterraan aan te doen, net als de keuken. Een ideaal vakantiegebied, vooral als je op zoek bent naar wat 'adrenaline'. De Soca rivier is dé raft rivier van Slovenië en omstreken en de omgeving van Kobarid een erkend parapente paradijs. Overnachting in een vriendelijk pension in een prachtig gelegen dorp.

Uniek aan deze reis

 • Hét raft en parapente paradijs
 • Leuk dorp onder de imposante Krn
 • Turkooizen raft rivier
 • Veel parapente startlocaties
 • Zonnig klimaat
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Slovenië - Soca Valley

Dit korte, actieve arrangement is prima te combineren met onze andere arrangementen in Slovenië tot een langere vakantie.

Dag 1

Aankomst in het rustige boerendorp Dreznica, op een plateau boven Kobarid en onder de imposante Krn (2244m). Vanuit het dorp kan je eventueel een mooie wandeling maken. Na het avondeten bespreking van het programma en weerbericht.

Overnachting in

Dreznica

Dag 2

Na een stevig ontbijt kun je wandeling van 1,5-2 uur naar het vriendelijke plaatsje Kobarid maken, waar je het interessante  Eerste Wereldoorlog Museum kunt bezoeken. In de omgeving van Kobarid diende Ernest Hemmingway als vrijwilliger bij een Italiaanse 1e hulp post aan het Isonzo front, een ervaring die hem A Farewell to Arms deed schrijven.  Boven Kobarid staat een monument waarin de beenderen van vele onbekende Italiaanse soldaten liggen. Na deze zware stof is er tijd voor een luchtige lunch op een van de gezellige terrassen in het plaatsje.
Na de lunch meld je je bij de raft organisatie. Met de andere deelnemers word je een stuk stroomopwaarts gereden voor een 2 uur durende raft  over de intens blauwe Soca rivier. Het begint met een  'easy ride’, waarbij je uit de raft kan springen en kan oefenen er weer in te klauteren. Allengs wordt het water echter wilder en heb je alle concentratie nodig om heelhuids door de stroomversnellingen te komen. 
Na afloop word je  teruggebracht naar Dreznica. 

Overnachting in

Dreznica

Dag 3

Vandaag staat er een Parapente tandemvlucht vanaf een berg naar keuze op het programma. De mogelijkheden zijn afhankelijk het weer, maar dat is meestal prima hier.
Mocht parapente, vanwege het weer, toch niet mogelijk zijn, dan kan je kiezen uit mountainbiken, canyoning, kajakken of hydrospeed (alleen met een drijver door de rivier naar beneden).
NB. Omdat het nooit zeker is of er een parapente vlucht mogelijk is, in verband met het weer, is deze activiteit niet inclusief in de prijs. Je betaalt de vlucht dus ter plekke, evenals eventuele vervangende activiteiten (die allemaal een stuk goedkoper zijn).

Na de activiteit eindigt het arrangement, maar je kunt uiteraard nog een nacht bijboeken in Dreznica.

Overnachting in

nabij Jamnica

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodatie

Je verblijft in een vriendelijk, ongedwongen pensionnetje in een boerendorp. Het pension is een pleisterplaats van parapente liefhebbers. Binnen is er Wifi en buiten een terras. De kamers zijn prima, maar eenvoudig en hebben een eigen badkamer.

Over de maaltijden

In het pension wordt een prima ontbijt en avondmaaltijd geserveerd. De eigenaren stammen uit Italië, en de keuken heeft hier veel van meegekregen.

Leuk, afwisselend arrangement om met wat oudere kinderen te doen.

Inbegrepen

 • 2 overnachtingen
 • 2 ontbijten
 • 2 diners
 • raft excursie, incl vervoer naar en van de rivier
 • beknopt informatiemateriaal

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • parapente vlucht (130 euro pp) of andere activiteit op dag 3
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

Het raften kan door iedereen met een normale gezondheid gedaan worden. Voor kinderen is er een rustiger traject op de rivier voorhanden. Ter plekke krijg je de uitrusting: zwemvest, neopreen pak, schoentjes en helm. Zorg zelf voor zwemkleding en een handdoek en droge kleren om je na afloop om te kleden.
Met de parapente maak je een tandemvlucht, waarbij je samen met een ervaren instructeur (je zit aan elkaar vast) op een heuveltop of ander hooggelegen punt start. Je springt niet naar beneden, maar rent over een grasveld naar beneden tot de wind vat krijgt op de parapente en je gaat zweven. Afhankelijk van de thermiek kan je korter of langer blijven rondzweven. Alle uitrusting krijg je ter plekke. Zorg zelf voor stevige schoenen en (afhankelijk van het weer) een fleece en windjack. NB. je kan alleen een tandemvlucht maken als je meer dan 50 kg weegt.
De eigenaar van het Pension in Dreznica kan je alles vertellen over mogelijke andere activiteiten in de omgeving.

Extra dagen

Je kan dit arrangement naar believen verlengen. Er is veel te doen in de Soca Valley.

Heen- en terugreis

Vervoer per auto

De afstand Utrecht - Dreznica is ca. 1200 km.

Vlucht informatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Ljubljana.
Het is ook mogelijk naar een vliegveld in noordoost Italië (bv. Treviso, Venetië, Triest) of Istrië in Kroatië (Pula) te vliegen. 

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven. 
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Kobarid is wel bereikbaar met lijnbussen, maar zeer beperkt. Handiger is het om een pendelbusje vanaf de luchthaven te reserveren.
Het pension kan je in Kobarid ophalen.

Pendelbusjes
Van vliegvelden in en rond Slovenië rijden er comfortable pendelbusjes naar bestemmingen in Slovenie'. Klik hier voor informatie en om te reserveren.

Lijnbussen
Klik hier voor een algemene website van bussen in Slovenië (alle maatschappijen, ook naar Bovec)
AP staat voor Avtobusna Postaja, busstation.
ZP staat voor Zelezniška Postaja, treinstation. 

Extra's

Verlengingshotels

mrak899.jpg

Hotel Mrak

Dit hotel is het oudste van Ljubljana met een geschiedenis die minstens 150 jaar oud is. Het bewijs vindt u in de tuin van het pension waar u wijnranken vindt die 200 jaar oud zijn. De kamers zijn allen comfortabel ingericht.

Praktische informatie

Je kan dit arrangement starten van begin mei tot eind september.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Soca Valley ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per vliegtuig of per auto reist.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Voor een verblijf in Slovenië hebt u een paspoort of Nationale Identiteitskaart nodig, die geldig zijn voor de duur ervan.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Slovenië (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Slovenië erkend. In Slovenië heeft u een tol vignet nodig om op de snelwegen te rijden, deze zijn te koop bij tankstations.

Voor een verblijf in Slovenië hebt u geen visum nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Slovenië (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.

Gezondheidszorg
De gezondheidszorg in Slovenië ligt op Europees niveau. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Voor een verblijf in Slovenië zijn geen vaccinaties verplicht.

Aanbevolen
Bijzonderheden: Laat u informeren u over de risico’s op besmetting met de Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

425015_multi.jpg

Slovenië - Soca Valley

Raften en Parapente

Avontuurlijk verblijf in vriendelijk pension

Zwaarte
Comfort
Outdoor / multi actief
Privéreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Gekozen kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen