Foto

Slovenië - Soca Valley, 4 dagen Raften, parapente en wandelen

« Terug naar overzicht
Privéreis - Actief en avontuurlijk

Avontuurlijk verblijf in vriendelijk pension

In het zuidwesten van Slovenië, op de grens met Italië, ligt de Soca vallei met de bekende plaatsjes Bovec en Kobarid. Het turkooizen water van de wilde rivier steekt mooi af tegen de groene beukenbossen en de witte kalkwanden van de imposante Julische Alpen. Het klimaat begint hier al mediterraan aan te doen, net als de keuken. Een ideaal vakantiegebied om te wandelen, maar ook als je op zoek bent naar wat 'adrenaline'. De Soca rivier is dé raft rivier van Slovenië en omstreken en de omgeving van Kobarid een erkend parapente paradijs. Daarnaast kan je hier heerlijke wandelingen maken. Overnachting in een vriendelijk pension in een prachtig gelegen dorp.

Uniek aan deze reis

 • Hét raft en parapente paradijs
 • Leuk dorp onder de imposante Krn
 • Mooi wandelen
 • Turkooizen raft rivier
 • Veel parapente startlocaties
 • Zonnig klimaat
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Video | Invitation to Slovenia: Feel Slovenia

Bekijk op YouTube een mooie impressievideo van het veelzijdige Slovenië.

Slovenië - wandelparadijs

De kleurenwaaier van de schilder is jaloers op zoveel tinten groen. De blauwe lucht en de sneeuw op de hoogste Julische Alpentoppen geven het geheel een uiterst pure beleving. Lees op Op Pad verder over de ervaring van Edwin in Slovenië...

Dag tot dag

Slovenië - Soca Valley

Dit korte, actieve arrangement is prima te combineren met onze andere arrangementen in Slovenië tot een langere vakantie.

Dag 1

Aankomst in het rustige boerendorp Dreznica, op een plateau boven Kobarid en onder de imposante Krn (2244m). Vanuit het dorp kan je eventueel een mooie wandeling maken. Na het avondeten bespreking van het programma en weerbericht.

Overnachting in

Dreznica

Dag 2

Na een stevig ontbijt kun je naar het vriendelijke plaatsje Kobarid gaan, waar je het interessante  Eerste Wereldoorlog Museum kunt bezoeken. In de omgeving van Kobarid diende Ernest Hemmingway als vrijwilliger bij een Italiaanse 1e hulp post aan het Isonzo front, een ervaring die hem A Farewell to Arms deed schrijven. Boven Kobarid staat een monument waarin de beenderen van vele onbekende Italiaanse soldaten liggen. We hebben een korte wandeling beschreven langs dit monument, de Soca, Italiaanse loopgraven en de fraaie Kozjak waterval (7,5 km, 300m stijgen en dalen, 3 uur lopen). Na deze zware stof is er tijd voor een luchtige lunch op een van de gezellige terrassen in het plaatsje.
Na de lunch meld je je bij de raft organisatie. Met de andere deelnemers word je een stuk stroomopwaarts gereden voor een 2 uur durende raft  over de intens blauwe Soca rivier. Het begint met een  'easy ride’, waarbij je uit de raft kan springen en kan oefenen er weer in te klauteren. Allengs wordt het water echter wilder en heb je alle concentratie nodig om heelhuids door de stroomversnellingen te komen. 
Na afloop word je  teruggebracht naar Kobarid. 

Overnachting in

Dreznica

Dag 3

Vandaag staat er een Parapente tandemvlucht vanaf een berg naar keuze op het programma. De mogelijkheden zijn afhankelijk het weer, maar dat is meestal prima hier.
Mocht parapente, vanwege het weer, toch niet mogelijk zijn, dan kan je kiezen uit wandelen, mountainbiken, canyoning of kajakken.
NB. Omdat het nooit zeker is of er een parapente vlucht mogelijk is, in verband met het weer, is deze activiteit niet inclusief in de prijs. Je betaalt de vlucht dus ter plekke, evenals eventuele vervangende activiteiten (die allemaal een stuk goedkoper zijn en je ter plekke kan regelen).

We hebben een mooie wandeling rond het dorp beschreven, deels langs smalle kloven en watervallen, deels over bergweiden, door bossen en verstilde dorpjes (max 12 km, 560m stijgen en dalen, 5 uur lopen, maar korter kan ook).

Overnachting in

Dreznica

Dag 4

Na het ontbijt eindigt het arrangement, maar je kunt uiteraard nog een of meer nachten bijboeken in Dreznica; het is een mooie plek er is meer dan genoeg te doen.
Hoe meer dagen je in Dreznica bent, hoe groter de kans dat het parapenten door kan gaan.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodatie

Je verblijft in een vriendelijk, ongedwongen pension in een boerendorp. Het pension is een pleisterplaats van parapente liefhebbers. Binnen is er Wifi en buiten een terras. De kamers hebben een eigen badkamer en vaak een balkon. Er is tevens een kleine sauna.

Over de maaltijden

In het pension wordt een prima ontbijt en avondmaaltijd geserveerd. De familie stamt uit Italië, en de keuken heeft hier veel van meegekregen.

Leuk, afwisselend arrangement om met wat oudere kinderen te doen.

Inbegrepen

 • 3 overnachtingen
 • 3 ontbijten
 • 3 diners
 • raftexcursie, incl vervoer naar en van de rivier
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • parapente vlucht (ca. 140 euro pp) of andere activiteit op dag 3
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

Het raften kan door iedereen met een normale gezondheid gedaan worden. Voor kinderen is er een rustiger traject op de rivier voorhanden. Ter plekke krijg je de uitrusting: zwemvest, neopreen pak, schoentjes en helm. Zorg zelf voor zwemkleding en een handdoek en droge kleren om je na afloop om te kleden.

Met de parapente maak je een tandemvlucht, waarbij je samen met een ervaren instructeur (je zit aan elkaar vast) op een heuveltop of ander hooggelegen punt start. Je springt niet naar beneden, maar rent over een grasveld naar beneden tot de wind vat krijgt op de parapente en je gaat zweven. Afhankelijk van de thermiek kan je korter of langer blijven rondzweven. Alle uitrusting krijg je ter plekke. Zorg zelf voor stevige schoenen en (afhankelijk van het weer) een fleece en windjack. NB. je kan alleen een tandemvlucht maken als je meer dan 50 kg weegt en ouder dan 12 bent.
De eigenaar van het pension in Dreznica kan je alles vertellen over mogelijke andere activiteiten in de omgeving.
Zeker in de zomer en/of weekenden is het raadzaam je parapente vlucht te reserveren. Geef daarom bij boeking door als je dit wilt.

De wandelingen zijn goed beschreven en gemarkeerd. Er zitten wat steile passages over kalkstenen in, die na regen glad zijn. Hier moet je voorzichtig lopen. Er zit een hangbrug over de rivier in, die voor mensen met hoogtevrees misschien minder fijn is.

Extra dagen

Je kan dit arrangement naar believen verlengen. Er is veel te doen in de Soca Valley.

Het is raadzaam je extra te verzekeren voor het raften en parapenten.
Kies je voor een reisverzekering via SNP, dan zijn alle activiteiten tijdens deze reis verzekerd.
Klik hier voor meer informatie over deze verzekering. 

Extra's

Verlengingshotels

Hotel Mrak (Ljubljana)

Dit hotel is het oudste van Ljubljana met een geschiedenis die minstens 150 jaar oud is. Het bewijs vindt u in de tuin van het pension waar u wijnranken vindt die 200 jaar oud zijn. De kamers zijn allen comfortabel ingericht.

Excursies

Optionele Parapente vlucht

Hiermee reserveer je een Parapente tandemvlucht. Je betaalt ter plekke, omdat uitvoering afhankelijk is van het weer.

Praktische informatie

Vervoer per auto

De afstand Utrecht - Dreznica is ca. 1200 km. Er is voldoende parkeergelegenheid in het dorp.

Trein informatie

Wil je met de trein naar Slovenië en daar een auto huren, dan raden we aan om met de trein naar Oostenrijk te gaan, bv. Salzburg of Villach en daar een auto te huren.
Oostenrijk is met de trein namelijk goed te bereiken in één dag (of met nachttrein) en dan ben je zo in het met openbaar vervoer moeilijk bereikbare Dreznica.

Treintickets kun je zelf boeken via onder meer de volgende sites:

www.nsinternational.nl of www.interrail.eu

Wij raden aan om de treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is.

Vlucht informatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Ljubljana.
Het is ook mogelijk naar een vliegveld in noordoost Italië (bv. Treviso, Venetië, Triest) of Istrië in Kroatië (Pula) te vliegen. 

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven. 
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Pendelbusjes
Van vliegvelden in en rond Slovenië rijden er comfortable pendelbusjes naar bestemmingen in Slovenie'. Klik hier voor informatie en om te reserveren.

Je kan dit arrangement starten van begin mei tot eind september.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Soca Valley ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein, per vliegtuig of per eigen auto reist.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.


 

Ga je binnenkort op reis naar Slovenië bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/slovenie. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/slovenie/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.

Gezondheidszorg
De gezondheidszorg in Slovenië ligt op Europees niveau. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, jodium, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.. Check verder de paklijst in de SNP Reiswijzer in Mijn SNP.

N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

425015_multi-013.jpg

Slovenië - Soca Valley

Raften, parapente en wandelen

Avontuurlijk verblijf in vriendelijk pension

Zwaarte
Comfort
Actief en avontuurlijk
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.