Foto

Slovenië - Notranjska, 3 dagen Caves & wildlife

« Terug naar overzicht
Privéreis - Actief vanuit één plek

Avontuurlijk verblijf in gastvrij pension

Tijdens dit korte verblijf maak je kennis met het mysterieuze karstlandschap rond het Meer van Cerknica in het hart van Slovenië. Het meer staat een deel van het jaar droog en kan opeens vol kan lopen, al naar gelang de waterstand in verschillende ondergrondse riviertjes die er in uitkomen. Rond het meer vind je uitgestrekte wouden vol wild en de ondergrond is een gatenkaas, met uitgebreide grottenstelsels. Dit is dus hét gebied om een avontuurlijke grottentocht te maken, met een lamp op je helm, deels in bootjes en om de dag erna in alle vroegte met een boswachter op zoek te gaan naar wilde dieren, met goede kans op reeën, wilde zwijnen en een bruine beer. Je overnacht in een gastvrij pension in het groen, waar je niets tekort komt.

Uniek aan deze reis

 • Avontuurlijke grot-excursie
 • Gastvrij onderkomen
 • Groene omgeving
 • Het bijzondere Meer van Cerknica
 • Wildlife watching
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Slovenië - Notranjska

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Aankomst bij uw accommodatie, in de buurt van Cerknica.

Overnachting in

nabij Cerknica

Dag 2

Het regenwater heeft zich in de loop van miljoenen jaren een weg gebaand door het kalkgesteente, dat relatief snel oplost in water. In de loop der tijd is de rivier ondergronds gegaan en heeft enorme gangen en grotten laten ontstaan, die vervolgens weer deels zijn ingestort.
Rond 9 uur word je opgehaald en naar de ingang van het grottencomplex gebracht in de buurt van Zerovnica gebracht. De uitrusting wordt uitgereikt en je stort je in de donkere, vochtige onderwereld, met bijzonder fraaie rotsformaties. De route is ca. 4,5 km; deels vaar je in rubberbootjes over een ondergronds meertje of de rivier, deels loop, klauter en kruip je door meer of minder smalle gangen.
Na 3,5 tot 4 uur duik je weer op uit het donker en kan je in het pension bij een drankje napraten over het avontuur.

Overnachting in

nabij Cerknica

Dag 3

Afhankelijk van tijd van de zonsopgang word je in alle vroegte (meestal rond 5 uur) bij het pension opgehaald door de boswachter. Deze bekijkt tevoren op welke plek de beste kansen zijn om wild te zien en daar ga je naar toe. De uitgestrekte bossen rond Cerknica zitten vol wilde zwijnen, reeën en kleinere dieren. Daarnaast leven er bruine beren en soms zelfs wolven. Wolven zijn zeer schuw en moeilijk te vinden, maar het spotten van een bruine beer is een reële optie.
Desondanks is er geen garantie dat je groot wild ziet, niks wispelturiger dan de natuur. Maar de aparte sfeer in een stil woud met zonsopkomst is sowieso al een beleving. Na een uur of 4 kom je terug bij het pension en kunt rustig ontbijten. Na het ontbijt is het arrangement ten einde.

In de omgeving zijn nog een aantal leuke dingen te doen deze dag. Het kasteel Sneznik Grad is onlangs gerenoveerd, en een bezoek waard. In het dorpje Dolenje Jezero is een aardig museumpje over het Meer van Cerknica. Je kan een wandeling of fietstocht in de omgeving van dit bijzondere meer maken. Ook kan je vooraf een kanotocht over het meer reserveren.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in een vriendelijk pension op enkele kilometers van Cerknica in de natuur. De kamers zijn ruim en comfortabel en hebben een balkon. 

Over de maaltijden

Ontbijt en diner worden prima verzorgd door het pension.

Info kindvriendelijkheid

Je overnacht in een leuk pension, met veel terrein er omheen, waar een oude watermolen aan de beek staat. Afwisselend programma met voor elk wat wils. Kinderen zullen de grotexcursie gweldig vinden.

Inbegrepen

 • 2 overnachtingen
 • 2 ontbijten
 • 2 diners
 • grot-excursie
 • wildobservatie met boswachter
 • beknopte SNP-reisdocumentatie
 • informatie in het Engels (ontvang je ter plekke)

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

Beide excursies zijn goed te doen voor fitte en avontuurlijk ingestelde deelnemers. Bij de grottentocht krijg je een speciaal pak, laarzen, helm-met-lamp en andere uitrusting. Je maakt lopend, klauterend en varend een tocht van ca. 4 uur door een grottenstelsel.
De wildobservatie begint voor dag en dauw. Je hebt stevige schoenen en kleding nodig om over ongelijke bospaadjes te lopen.
Voor beide excursies word je bij het hotel opgehaald en teruggebracht.

Extra dagen

Je kan dit arrangement naar believen verlengen. Je kan bv. een kano-tocht op het meer van Cerknica bijboeken of bij onze lokale partner fietsen huren. Daarnaast zijn in zuidwest Slovenië een tweetal wereldberoemde druipsteengrotten te bezoeken: De grotten van Postojna (ca. 20 km van Cerknica) en de Skocjan grotten die op de Unesco World Heritage lijst staan (ca. 50 km van Cerknica). Ook het half in de rots gebouwde kasteel Presjamski Grad (op ca. 25 km) is een bezoek waard.

Heen- en terugreis

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Cerknica is ca. 1275 km. U kunt de auto parkeren nabij de accommodatie.

Treinreis

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS – Ljubljana 18:32– 14:31 3
Ljubljana– Amsterdam CS    15:25- 11:28 3


Prijs p.p. (vanaf ieder station in NL):

€ 336,50 (6-pers. couchette, 2e klas, retour)
€ 356,50 (4-pers. couchette, 2e klas, retour)
€ 416,50 (2-pers. slaapcoupe, 2e klas, retour)

NB: Alle prijzen en tijden zijn onder voorbehoud.

Uw definitieve treinschema ontvangt u in de week voor vertrek.

Toelichting
U reist per trein naar Ljubljana en reist vandaar in ca. 1 uur (50 km) per bus naar Cerknica. Hier belt u de accommodatie en ze komen u ophalen (ca. 5 km) 
Klik hier voor busdienstregelingen in Slovenië (kies voor vertrek het busstation in Ljubljana, AVTOBUSNA POSTAJA en u gaat naar Cerknica)

NB. In het weekend rijden er minder bussen dan door de week.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Ljubljana. 
Het is ook mogelijk naar een vliegveld in noordoost Italië (bv. Treviso, Venetië, Triest) of Istrië in Kroatië (Pula) te vliegen. Klik hier voor een transfer van het vliegveld naar de bestemming in Slovenië.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven. 
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Heenreis:
Vanaf het vliegveld Ljubljana (LJU) neemt u de bus/taxi naar het treinstation en reist vandaar in ca. 1 uur (50 km) per bus naar Cerknica. Hier belt u de accommodatie en ze komen u ophalen (ca. 5 km). 
De terugreis verloopt op dezelfde manier als de heenreis.

Vanaf de luchthavens Treviso, Venetië, Triëst of Pula kunt u een goedkoop transfers boeken via https://www.goopti.com/en/

Pendelbusjes
Van vliegvelden in en rond Slovenië rijden er comfortable pendelbusjes naar bestemmingen in Slovenie'. Klik hier voor informatie en om te reserveren.

Lijnbussen
Klik hier voor busdienstregelingen in Slovenië (kies voor vertrek het busstation in Ljubljana, AVTOBUSNA POSTAJA en u gaat naar Cerknica)

NB. In het weekend rijden er minder bussen dan door de week.

Extra's

Verlengingshotels

mrak899.jpg

Hotel Mrak

Dit hotel is het oudste van Ljubljana met een geschiedenis die minstens 150 jaar oud is. Het bewijs vindt u in de tuin van het pension waar u wijnranken vindt die 200 jaar oud zijn. De kamers zijn allen comfortabel ingericht.

Praktische informatie

Je kan dit arrangement starten van begin april tot eind oktober.

Voor een verblijf in Slovenië hebt u een paspoort of Nationale Identiteitskaart nodig, die geldig zijn voor de duur ervan.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Slovenië (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Slovenië erkend. In Slovenië heeft u een tol vignet nodig om op de snelwegen te rijden, deze zijn te koop bij tankstations.

Voor een verblijf in Slovenië hebt u geen visum nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Slovenië (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.

Gezondheidszorg
De gezondheidszorg in Slovenië ligt op Europees niveau. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Voor een verblijf in Slovenië zijn geen vaccinaties verplicht.

Aanbevolen
Bijzonderheden: Laat u informeren u over de risico’s op besmetting met de Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

aaa.jpg

Slovenië - Notranjska

Caves & wildlife

Avontuurlijk verblijf in gastvrij pension

Zwaarte
Comfort
Actief vanuit één plek
Privéreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Gekozen kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen