SNP WWW 2014 04 22 0900
Code 375001 LA individuele reis
Niveau
       
 
Accommodatie
       
 
Waardering
 
 • GPS tracks aanwezig

Slovenië - Kamniske Alpe, 8 dagen

Boerderijvakantie in onbekende bergstreek, actieve gezinsvakantie vanuit familiekamer of safaritent

Nostalgische boerderijvakantie in de rust van de Kamniske Alpe, niet ver van de Oostenrijkse grens. Tussen de fruitbomen door kijk je op ruige bergen. Het erf is één groot speelparadijs. Begeleid natuurprogramma of lekker spetteren en dammetjes bouwen in de beek. Bergwandelingen met voor liefhebbers een overnachting in een klassieke, houten berghut. Heerlijk eten voor groot en klein met veel produkten van eigen (ecologische) boerderij. Slapen in de boerderij of in landelijke safaritenten.

 
Super vakantie gehad! Heel mooie omgeving, toffe safaritent, leuk gezelschap en een prachtig uitzicht op de Grintovec!!
Bekijk alle reviews (17)
Uniek aan deze reis
 • EKO-boerderij in stil bergdal
 • maak het boerenleven mee
 • boeren-safaritent of appartement
 • eindeloos veilig buitenspelen
vanaf
per persoon
bij min. 2 personen

Slovenië is een dunbevolkt land, ingeklemd tussen Oostenrijk, Italië en Kroatië. Je vindt er vriendelijke inwoners, een goed klimaat,  en een interessante geschiedenis waarin de Joegoslavische en Habsburgse cultuur elkaar overlappen. Slovenië heeft per inwoner meer ongerepte en afwisselende natuur dan de andere Europese landen en in de uitgestrekte bergen en  bossen komt dan ook veel  wild voor. Deze gezinsvakantie speelt zich af in een onbekend deel van Slovenië, tegen de bergkam die de grens met Oostenrijk vormt, ten zuiden van Klagenfurt. De vallei van Jezersko is een oase van rust en zuivere lucht, omringd door de prachtige bergen van de Kamniske i Savinjske Alpe, ofwel de Steineralpen. Hier kun je talloze fraaie wandelingen maken, van kort tot lang, de hoogte in of door het dal.

Op twee van de beschreven wandelingen is het mogelijk een nacht in een berghut te slapen; het ultieme uitje voor vader een zoon. Maar als je (met kleine kinderen bv.) liever op de boerderij blijft kan dat natuurlijk ook. Bij die boerderij is in de zomer een Nederlands team aanwezig dat diverse kinderactiviteiten organiseert. Denk aan koeien melken, schilderen, zeepsopglijbanen maken, knutselen met natuurlijke materialen, kampvuur maken en het bouwen van hutten in het bos. Er is ook een manege waar de kinderen paardrijlessen kunnen volgen (voor zowel beginners als gevorderden). Naast de wandelingen zijn er ook enkele leuke steden binnen een uur rijden te bereiken. De fraaie hoofdstad Ljubljana, met zijn oude centrum en burcht, dierentuin en park Tivoli, en ook de minder bekende stadjes Kamnik, Kranj en Skofja Loka. Het meer van Bled ligt op iets meer dan een uur rijden. En mocht het weer een dagje tegenzitten, dan ben je in minder dan twee uur rijden aan de Sloveense kust, waar het vast en zeker een stuk warmer en zonniger is.

Aan het einde van de asfaltweg ligt het boerenerf van de familie Skuber; dat jullie thuisbasis is tijdens deze reis. Rondom is een zee van ruimte voor zowel kinderen als ouders. Hier ga je even terug in de tijd en kun je je onderdompelen in het eenvoudige boerenleven. Als je ’s avonds op het terras zit zult je de bergwanden elke avond in een andere kleur aantreffen, als de ondergaande zon het kalksteen verlicht. Daarna zullen de kinderen zich verbazen of de enorme hoeveelheid sterren. Kortom een heerlijke plek om tot rust te komen, te spelen en te genieten van de bergnatuur....

boeken & kaarten
klik hier voor de SNP selectie boeken & kaarten behorend bij deze reis naar de webshop
 • dag tot dag

 • praktisch

 • van belang Slovenië

 • extra

 • actueel

 • heen- en terugreis

 • reviews

 • 1

 • 2-7a Rondwandelingen

 • 2-7b Huttentocht

 • 2-7c Bij de boerderij

 • 2-7d Uitstapjes

 • 2-7e Muli-actief

 • 8

 • kaart

 1. Terrein bij avondlicht
Terrein bij avondlicht
Programma
Aankomst in de op 900m hoogte gelegen boerderij, waar je de komende week te gast bent. Tijd om de omgeving en het erf te verkennen.

Overnachting in
Rustig dal omgeving Kranj, Ecologische boerderij

 1. Spannend wandelpad
Spannend wandelpad
Programma

Er zijn twee rondwandelingen beschreven die beginnen en eindigen op de boerderij. De eerste leidt naar de Ceska Koca, de oudste berghut van het land. Deze sfeervolle houten hut ligt onder de immense rotswand van de Grintovec. Grotendeels via een ander pad kun je dezelfde dag weer terug naar de boerderij. Je kunt ook in de hut overnachten; meer informatie vind je bij 'dag 2-7b Huttentocht'.

De tweede rondwandeling leidt naar de ‘kleine’ Grintovec, die is vernoemd naar zijn broertje Grintovec, de hoogste piek in deze regio. De ‘kleine’ doet qua uitzicht echter niets onder aan zijn grote tegenhanger. Dit is een hele fraaie wandeling (11 km, 850 m stijgen en dalen, 6 uur) met een echte top als beloning.

In Logarska dolina, een wat verder gelegen vallei (op 50 minuten rijden) kunt u een leuke wandeling maken langs een waterval af omhoog naar een berghut en terug (10 km, 890 m stijgen en 1050 m dalen, 6 uur). Maar wellicht nog leuker is het om een mtb te huren hier en een spectaculaire fietstocht te ondernemen.

Op ruim een uur rijden van de boerderij kun je naar de bergtop Raduha. Aan een kant een enorme afgrond, aan de andere kant een lieflijke zonneweide waar je ruim over de 2000 meter heerlijk kunt ontspannen. Aan het einde van deze wandeling wacht voor de liefhebbers nog een afdaling in de Sneeuwgrot (toegang op gezette tijden met gids) (7 km of 12,5 km naar de ijsgrot, 600 m stijgen en dalen +200m extra dalen naar de ijsgrot, 4,5 + 2,5 uur).Overnachting in
Rustig dal omgeving Kranj

 1. Slovenië - Kamniske Alpe
Programma

Gedurende de week kun je een tocht met overnachting in de berghut Ceska Koca maken. Overleg dat wel zo snel mogelijk na aankomst met de eigenaars van de boerderij, zodat ze op tijd een plekje kunnen reserveren.

Vanaf de boerderij wandelen jullie naar de grote rotswand waarop je vanaf de boerderij uitkijkt. Beklimming lijkt onmogelijk, maar achterlangs voert een heel toegankelijk en fraai pad. Dat voert je naar de berghut Ceska Koca (1550m). Vanaf de hut kunnen de stoere bikkels naar een nabij gelegen piek klauteren (hulp van staalkabels) vanwaar je terugkijkt in het dal van de boerderij. Wandeling: 5 km, 550 m stijgen, 3 uur.

Zorg dat je op de ochtend van vertrek een extra groot lunchpakket maakt (ook voor de dag van morgen). Er is nog één andere hut mogelijk als dagtocht (op en neer naar de hut) maar ook als tweedaagse tocht. Deze tocht begint in Logarska Dolina en voert naar de hut Klemenca Jama (7 km, 550m stijgen en dalen). De route voert onder meer door een spannende tunnel in de rotsen. Voor de hele stoere kids is er vanuit de hut een top te beklimmen.Overnachting in
Ceska Koca

 1. Speelruimte bij de boerderij
Speelruimte bij de boerderij
Programma

Het is natuurlijk ook lekker om een dagje op de boerderij door te brengen. De ouders lezen een boek, terwijl de kinderen zich prima vermaken (klimwand, trampoline, zwemmen, het bos in). Op verzoek zijn er (tegen bijbetaling) paardrijlessen en excursies te paard te organiseren met de boer of zijn zoon. Overnachting in
Rustig dal omgeving Kranj

Programma
 • Het weer aan de zuidkant van de Alpen is doorgaans goed, dus wellicht dat jullie ook wat zien in een dagje aan het meer van Planšarsko op slechts 3 km afstand. Dit kleine meer heeft een met gras begroeide oever waarop je heerlijk kunt zonnen en waar de kinderen kunnen spelen. Er is een restaurant met terras aan het water. Er is een vlonder van waar de kinderen het water in kunnen springen. Vooraan is het meer niet diep en het loopt heel geleidelijk af.
 • Spelen in de rivier Kokra (5 km) is een andere optie. Terwijl je met een boekje in het weiland ligt kunnen de kinderen hier heerlijk dammen bouwen en pootjebaden.
 • Voor de wat oudere en wat avontuurlijker ingestelde kids bestaat de mogelijkheid om te raften of om aan canyoning te doen.
 • er zijn ter plekke fietsen te huur
 • Tot slot is er nog een autorondrit beschreven, helemaal rondom het massief van Grintovec. Deze rondrit voert langs prachtige uitzichtpunten, een oude watermolen en enkele fraaie stadjes en kerkjes. Onderweg is er de mogelijkheid om met de gondel omhoog te gaan naar de grootste naar meest actieve alm (zomerweide) van Slovenië. In de houten hutten wonen in de zomer de schapenboeren die er hun kudden laten grazen.


Overnachting in
Rustig dal omgeving Kranj

 1. Slovenië - Kamniske Alpe
Programma

Op ca. 1 uur rijden, nabij Lesce aan de Sava rivier, ligt een camping waar in juli en augustus een Nederlands outdoor bedrijf haar basiskamp heeft. Ze bieden onder andere het volgende aan: mountainbiken, raften, via ferrata/klettersteig, klimmen en abseilen, kajakken en canyoning, voor kinderen vanaf 10 jaar. Veel gebeurt in de directe omgeving van de camping. Soms moet je nog een stukje verder rijden.

In de reisinformatie vind je de contactgegevens en je kunt je vooraf of ter plekke inschrijven voor een of meer activiteiten.Overnachting in
Rustig dal omgeving Kranj

 1. Mooie bloem
Mooie bloem
Programma
Einde van het arrangement.
Indien jullie met de auto zijn en wat voelen voor een avontuurlijke beklimming kun je als extratje een 2-daagse tocht naar de top van de Grintovec (2556m) maken, met een overnachting in de berghut Cojzova Koca. Deze wandeling is beschreven en de eigenaar van de boerderij kan voor jullie een overnachting in de hut reserveren (20 euro pp). Na afloop rijd je in 45 min naar Ljubljana of in 1,5 uur naar Bohinj of Notransjka.
NB. deze berghut kan met name in de weekenden van de zomer vol zitten.

Detailkaart
 
 • accommodaties

 • inbegrepen

 • niveau

 • reisperiode

 • rustdagen

Over de accommodaties

De rustig gelegen boerderij ligt aan het eind van een asfaltweggetje, hoog in een vallei in het achterland van Kranj, vlakbij de Oostenrijkse grens. Je verblijft op ca. 2 km van een klein dorp. Het voelt een beetje als het einde van de wereld, want de weg loopt er dood tegen een enorme rotswand aan. Er is een groot traditioneel erf met een stal voor de koeien, een wei voor de paarden, een kippenhok en een prachtig traditioneel pand, dat het voorouderlijk huis van de familie is.
Het hele erf is één groot speelparadijs voor kinderen van alle leeftijden. Tussen het hoogstamfruit is een speeltuin ingericht met trampoline, glijbaan, klimwand en hangmat. Langs de speeltuin stroomt een beekje met doorgaans genoeg water om te spetteren en dammen te bouwen. Daarnaast is er een klein zwembad; op 3 km afstand is een grotere zwemgelegenheid bij het meer van het dorp, en net over de Oostenrijkse grens (op 30 min rijden) ligt een groot binnenzwembad.
In de tuin zijn vele plekken om te zitten. Er is een terras aan huis, onder de pruimenbomen staan ligstoelen. Als ouder kun je dus rustig een boekje lezen, terwijl de kinderen spelen.
Meer informatie over de inrichting van de boerderij, de kamers en foto's zijn te vinden via de link bij het dag tot dagprogramma.

In de boerderij bevinden zich de familiekamers en familieappartementen (met kitchenette). Op het erf hebben we enkele boeren-safaritenten staan. Beddengoed en handdoeken zijn in  de kamers standaard aanwezig; in de safaritent is wel beddengoed aanwezig, en geen handdoeken..

De kamers en appartementen liggen op de tweede etage in de boerderij. Er zijn drie varianten. De familiekamers en het familieappartement kunnen alleen geboekt worden door gezinnen vanaf 4 personen:

 • Standaard kamer (2 ouders + 1 kind). Een 2-persoonskamer met een extra bed, eigen badkamer. Er is korting als het kind nog een baby is.
 • Familiekamer (2 ouders + 2 kinderen + evt. 3e kind in bijzetbed). Er is een slaapkamer voor de ouders, een slaapkamer met bedden voor de kinderen en een badkamer. Beide slaapkamers zijn van elkaar gescheiden door een tussendeur óf liggen tegenover elkaar op de gang.
 • Familieappartement met kitchenette (2 ouders + 2 kinderen + evt. 3e en 4e kind in bijzetbedden). Hier is een ouderslaapkamer, een woonkamer met bedden voor de kinderen en een kitchenette met een tweepits elektrische kookplaat, koelkast, pannen, borden, glazen en bestek. De inrichting is beter verzorgd dan bij de eenvoudige familiekamer.

Safaritent
De safaritenten zijn ingericht met houten meubilair dat door de boer zelf is ontworpen en gebouwd. Het hout is op ecologische wijze behandeld om het leefklimaat zo gezond mogelijk te maken. De tenten meten 6 bij 7 meter (buitentent) en staan op houten vlonders van 7 bij 9 meter, waardoor je een royaal terras voor de deur hebt. Zowel binnen als buiten staan een tafel en stoelen. De tenten beschikken over 2 slaapgedeeltes van 2,5 x 2,5m (1x met tweepers. bed en 1x stapelbed, alle bedden hebben comfortabele matrassen en beddegoed), een knusse woonkamer met daarin een picknicktafel, een werkblad, bergruimte, elektrische aansluiting en verlichting. Op het tentterras is een kastje met kookplaten; er is een volledige uitrusting om zelf je maaltijden te bereiden. De tenten zijn geplaatst op een grasveld van 50x50 m. tussen de bomen (schaduwrijk). Er is een sanitairgebouw op ca. 250 m. met daarin 3 toiletten, 2 wastafels en 2 douches. Ook in het nabij de tenten gelegen hoofdgebouw is nog een toilet. Op het veld met de tenten is een overdekte grillplaats aanwezig, waar ook de grote koelkast (te delen met de tenten) staat. Er is ook een vrieskist beschikbaar (om bv. koelelementen voor koelboxen te koelen). In het hoofdgebouw is ook een speelkamer.
Bent u met meer dan 4 personen, dan kunt u een extra bijzettentje bijhuren, incl. beddengoed en matrasje. Dit tentje kan gezien de terreingesteldheid niet vlak naast de tent staan, maar op enige afstand daarvan. Slaapt de vijfde persoon nog in een kinderbedje, dan kunt u daar een extra kinderbedje voor bijboeken of zelf meebrengen; dit kan nog wél in de grote tent staan!  Of je kan zelf een luchtbed en slaapzak meenemen.

Overnachting in Ceska Koca:
Tijdens het verblijf  kun je ervoor kiezen in een eenvoudige, maar sfeervolle, berghut op 1550m hoogte te overnachten. Ceska Koca is 100 jaar oud en de voorzieningen zijn eenvoudig (geen douche, wel slaapzaaltjes). Jullie nemen, naast toiletspulletjes en wat extra kleding, een eigen handdoek en lakenzak mee in de rugzak. Jullie kunnen bij aankomst aangeven of en wanneer jullie in deze hut willen overnachten. Dan kan de gastheer van de boerderij voor jullie een bedje reserveren in de hut.
NB. in het weekend kan de hut vol zitten en is verblijf er soms niet mogelijk (en ook minder aangenaam).Comfort en stijl van onze accommodaties
Voor meer info over het comfort en de stijl van een SNP accommodatie, klik hier.


Over de maaltijden

Bij verblijf in de familiekamers zijn tijdens het verblijf ontbijt, diner en 6x lunchpakket inclusief. Bij verblijf in een safaritent zijn géén maaltijden inbegrepen, maar kun je die ter plaatse natuurlijk wel bestellen: ontbijt ca. €10 (€7 voor kleine kinderen) en diner ca. €16 (€10 voor kleine kinderen).

Elke dag om zeven uur is het tijd voor het diner. Als het een keer wat later wordt, is dat geen probleem. Als je vroeger wilt eten moet je dat even expliciet vragen. De boerin kookt elke dag 3 gangen. Je ziet haar de hele dag in de weer op het erf (eieren rapen, fruit en groente oogsten) om een verse smakelijke maaltijd te bereiden. Er is elke dag een kom soep en verse salade bij het hoofdgerecht. Daarnaast worden er afwisselend aardappels, zelfgemaakte pasta, polenta of iets dergelijks geserveerd, en elke dag een heerlijk stukje vlees of vis. De desserts worden ook zelf gemaakt, of het nu taart, pudding of zelfs sorbetijs betreft. Alle ingrediënten zijn biologisch (eko-keurmerk) en vers.

Het ontbijt staat gereed vanaf 8 uur, maar als jullie eerder willen ontbijten is dat geen probleem. Als je ’s ochtends de gordijnen open doet is de kans groot dat je de boer al ziet terugkeren van de stal of de wei met een kan verse koeienmelk. Daarnaast is er dagelijks vers brood, fruit, boekweit, granen, huisgemaakte marmelade en confituur, vleeswaar en kaas. Koffie en thee worden per kannetje gebracht aan tafel. Huisgemaakt appelsap of vlierbessensap is de favoriet van de kinderen.
Tijdens het ontbijt kunnen jullie zelf een lunchpakket maken; zo heb je altijd genoeg!

De hele dag door kun je huisgemaakt sap, thee en koffie kopen of een fris biertje. In de boerderij worden geen frisdrank en snoep verkocht. Als jullie kinderen bij het eten toch frisdrank willen, dien je daar zelf in te voorzien.Duurzaamheid
De boerderij is een traditioneel bedrijf waar volgens ecologische principes geboerd wordt. De boerderij is in het bezit van een officieel EKO-keurmerk. Alle maaltijden worden met ecologische producten (eko-keurmerk) bereid en er wordt geprobeerd zo min mogelijk afval te creëren door het gebruik van verse producten. Zo is er bv. op de boerderij geen frisdrank of snoep te krijgen, maar wel vers appelsap.


Info kindvriendelijkheid

Het erf ligt aan het einde van de weg. Er is geen verkeer, dus dat maakt het tot een veilige plek om uw kinderen met een gerust hart zelf de omgeving te laten ontdekken, zonder dat u daar steeds op toe moet zien. Er is een beekje op het erf maar dat is maar klein en ondiep (10 cm). Dat is juist leuk om in te pootjebaden op hete dagen. Het erf is groot maar niet onoverzichtelijk. De kinderen mogen overal komen en overal aankomen. De zoons spreken beiden goed Engels en Duits. De boerin spreekt Duits. De boer spreekt alleen Sloveens. Zij willen uw kinderen graag overal in betrekken en staan open voor elke vraag. De familie moet echter wel de boerderij en het gastenverblijf draaien en zijn geen oppas.

Twee kinderstoelen zijn aanwezig in de eetzaal. Een kinderbedje kun je reserveren bij boeking.Inbegrepen
 • alle overnachtingen in safaritent of familiekamer
 • bij verblijf in familiekamers of familieappartement: 7x ontbijt en diner, 6x lunchpakket
 • beddengoed (in kamers en safaritent) en handdoeken (alleen in kamers)
 • toeristenbelasting
 • SNP Travelkids informatiepakket


Niet inbegrepen
 • heen- en terugreis
 • bij verblijf in safaritent: maaltijden
 • overnachtingen berghut (met korting ca. € 20-30 p.p.p.n. op basis van halfpension)
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen


Reserveringskosten
 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)


GPS waypoints en tracks
Voor deze reis zijn er GPS waypoints en tracks beschikbaar. Deze zijn te vinden in uw persoonlijke Mijn SNP omgeving en eenvoudig in uw GPS ontvanger te laden.


Over de activiteiten
De wandelingen die in het reisinformatiepakket beschreven zijn gaan afwisselend over bospaden, stenige, smalle bergpaden en (on)verharde weggetjes. De hoogteverschillen zijn soms pittig, maar de lengte van de wandelingen is beperkt. Soms is een wandeling in te korten.
Met kleine kinderen is het niet mogelijk alle bergtochten te maken en kunt u meer in het dal blijven, bij en rondom de boerderij activiteiten ondernemen of wat meer uitstapjes maken. Voor de allerkleinsten kunt u natuurlijk een rugdrager meenemen.


Geschikt voor kinderen
van alle leeftijden


Geschikte reisperiode
Je kunt dit arrangement starten van half mei tot half oktober. Vroeg in het seizoen kan er op grotere hoogte nog sneeuw liggen. Het weer in de Kamniske Alpe is over het algemeen goed omdat het dal beschut ligt voor wind uit westelijke en noordelijke richting. Het voorjaar is schitterend vanwege de bloemenzee in het dal, de herfst vanwege de fraaie herfstkleuren in de bossen.


Extra dagen

Je kunt dit arrangement in voor- en naseizoen (op aanvraag) met één of meer dagen verlengen. In de zomer alleen per week. • reisdocumenten

 • Visum

 • gezondheid

 • vaccinatie

Reisdocumenten

Voor een verblijf in Slovenië hebt u een paspoort of Nationale Identiteitskaart nodig, die geldig zijn voor de duur ervan.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Slovenië (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Slovenië erkend. In Slovenië heeft u een tol vignet nodig om op de snelwegen te rijden, deze zijn te koop bij tankstations.Visum
Voor een verblijf in Slovenië hebt u geen visum nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Slovenië (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.


Gezondheid

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.

Gezondheidszorg
De gezondheidszorg in Slovenië ligt op Europees niveau. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.Vaccinatie

Voor een verblijf in Slovenië zijn geen vaccinaties verplicht.

Aanbevolen
Bijzonderheden: Laat u informeren u over de risico’s op besmetting met de Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). • overige informatie

Hoe verplaatst u zich ter plekke
Voor vervoer ter plekke is het hebben van een auto vrijwel onontbeerlijk. Er is geen openbaar vervoer in het dal.


Voorwaarden hond mee op reis
Vanwege de vele dieren op de boerderij kun je geen hond meenemen.


 • laatste nieuws

Laatste Nieuws
Er zijn momenteel geen bijzonderheden.


 • per auto

 • per vliegtuig

 • per trein

Over de route en parkeergelegenheden
De afstand Utrecht - Zgornje Jezersko is ca. 1200 km. Je kunt de auto parkeren bij de boerderij.
Het is wenselijk om met eigen auto naar de boerderij te reizen (of per huurauto). Dat maakt je ter plekke wat mobieler om een keer naar het dorpje te gaan, naar het meer met de auto, of naar het begin van de wandeling naar Grintovec.


Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Ljubljana.
Het is ook mogelijk naar een vliegveld in noordoost Italië (bv. Treviso, Venetië, Triest) of Istrië in Kroatië (Pula) te vliegen.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie
Vliegveld Ljubljana ligt op ca. 35 km afstand van de accommodatie. Omdat je tijdens het verblijf eigenlijk niet zonder auto kunt, raden we aan op het vliegveld een auto te huren.


Autohuur optioneel
Huurauto nodig?
Boek deze tegelijk met uw vlucht. Wij bieden u via onze partner Sunny Cars scherpe prijzen.

klik hiervoor een overzicht van alle mogelijkheden, prijzen en aanbiedingen.
NB: U heeft een creditcard op naam van de bestuurder als borg nodig.

Voor boeking van een huurauto op de Sunny Cars site gelden de algemene voorwaarden van Sunny Cars. Klik hier om deze te lezen.

 Treinreis
BestemmingTijdOverstap
Amsterdam CS – Kranj 18:32– 14:103
Kranj– Amsterdam CS   15:53- 11:283


Prijs p.p. (vanaf ieder station in NL):

€ 336,50 (6-pers. couchette, 2e klas, retour)
€ 356,50 (4-pers. couchette, 2e klas, retour)
€ 416,50 (2-pers. slaapcoupe, 2e klas, retour)

NB: Alle prijzen en tijden zijn onder voorbehoud.

Uw definitieve treinschema ontvangt u in de week voor vertrek.

Toelichting

U neemt de trein naar Kranj (30 km vóór Ljubljana, vanuit het noorden gezien). Kranj ligt op ca. 35 km afstand van de accommodatie. Omdat je tijdens het verblijf eigenlijk niet zonder auto kunt, raden we aan in Kranj een auto te huren. • juli 2016
 • Super vakantie gehad! Heel mooie omgeving, toffe safaritent, leuk gezelschap en een prachtig uitzicht op de Grintovec!!
 • augustus 2015
 • We hebben een fantastische reis gehad in een zeer mooie omgeving. Ook met kleine kinderen (1-3-5) een aanrader!
 • augustus 2015
 • Makek is een zeer smaakvol aangelegd complex met vriendelijke eigenaren. Voor kinderen een leuke plek om te verblijven. Qua wandelingen is het niveau voor een kind (kleuter) erg pittig.
 • augustus 2015
 • Als alleenstaande ouder van een meisje van 8 en een jongen van bijna 5 had ik een prachtige safaritent gehuurd en 's avonds telkens bij de boer gegeten (wel pas om 19.30h, maar het is vakantie ...). Het is een onbetaalbaar mooie locatie ; ik heb er echt kunnen onthaasten. Je bent er niet alleen, maar het is voldoende kleinschalig om authentiek te blijven. Er zijn prachtige wandelingen in de omgeving (wandelen naar het meer, een wandeling rond het meer, naar een gletsjer, steilere wandelingen) ... Als je de huttentocht wil ondernemen, het laatste stuk is erg steil en als alleenstaande ouder geeft dat extra verantwoordelijkheid (kinderen best al minstens 6 jaar). Maar ook af en toe een dagje onthaasten op het terrein is heerlijk ! Mijn kinderen hebben genoten van de zwemvijver (heerlijk warm, zelfs om 9h 'savonds), de trampoline, de dieren en eisten elke avond een kampvuur ! Zalig ! Het enige wat tegenviel was de rit ernaartoe. Door Duitsland rijden duurde veel langer dan gepland (wegenwerken) en in en uit Oostenrijk geraken is lang aanschuiven. Ik heb gereden, maar deze vakantie kan ook als je vliegt op de hoofdstad en daar bv. een auto huurt.
 • juli 2015
 • Mooie reis in een prachtige omgeving! Het ideale compromis tussen kamperen (voor de kids) en toch wat luxe (voor de ouders). Lichtere bergtochten die ook voor kleinere kinderen (6-7 jaar), mits wat avontuurlijk aangelegd, perfect doenbaar zijn.
 • augustus 2014
 • Alle kinderen waren een grote vriendengroep geworden. Zalig voor de ouders als je ziet dat de kinderen zich zo amuseren.
 • juli 2014
 • Als jullie op zoek zijn naar een weekje onthaasting in een natuurparel omgeven door gezonde berglucht : boek een weekje een safaritent in de Kamniske Alpen! De tenten zijn heel comfortabel, er werd bij alle infrastructuur ongelofelijk veel aandacht besteed aan afwerking en details en je zal de familie Makek leren kennen als een warme familie die er alles voor doet om de gasten in de watten te leggen ! Een dikke aanrader !!!
 • oktober 2013
 • Leuke kleinschalige accomodatie. Heerlijk dat er geen frisdrank, ijs en snoep te koop is.
 • augustus 2013
 • Prachtige omgeving & gastvrije ontvangst.
 • augustus 2013
 • Op de boerderij is het heerlijk voor kinderen. De winkel beneden in het dorp heeft de basis van voeding en snacks wel. Als je kleine kinderen hebt is het handig als je eea bij je hebt. Er is geen apotheek. Wat je bij de boerin eet is heerlijk maar voor de grote eter wel wat te weinig. En alles kan alleen contant afgerekend worden. Zorg dus voor voldoende cash geld.
 • augustus 2013
 • Prachtige gezinsvakantie. Heleboel ruimte en activiteiten voor de kinderen, prachtig kader, heerlijk eten, adembenemende natuur en vriendelijke mensen. Absolute aanrader voor gezinnen die houden van het buitenleven in de bergen.
 • augustus 2013
 • Super mooie locatie, heel vriendelijke mensen.
 • augustus 2013
 • We zijn verrast door deze Sloveense reis. Fraaie locatie. Prachtige natuur. En alle ruimte voor de kinderen om te spelen. Wat hen betreft hoefden we het terrein niet af. Maar de wandelingen en uitstapjes naar bijvoorbeeld Ljublijana hadden we niet willen missen.
 • augustus 2013
 • als gezin met een tweeling van 12 hebben we genoten van onze vakantie op Makek. Er is veel te beleven, Slovenie is een heerlijk land en door de diversiteit aan mogelijkheden is er voor ieder wat wils. En de gastvrijheid van de familie op de boerderij vonden wij ook uitstekend. Engels en duits zijn mogelijke voertalen, dat maakt de communicatie makkelijker.
 • augustus 2013
 • Grosarltal, huttentocht: een hele ervaring om met het gezin de almen in te trekken en te overnachten in de hutten. Vrienden zijn snel gemaakt door de kinderen waardoor het lopen makkelijk ging. De zon maakte het plaatje compleet. Jezerko, slovenie: de tensten liggen in een prachtige omgeving. De wandelingen waren pittig, steile afgronden, losse stenen, maar goed te doen voor een 7 en een 9 jarige. De belimming op de kleine grintovec is echt aan te bevelen, een echte berg met een piek is voor de kinderen een echte beloning voor al het klimwerk.
 • Prachtig gelegen accomodatie met zeer vriendelijk gastgezin. Ideaal om helemaal tot rust te komen.
 • Wij hebben een geweldige week gehad. Een hele rustige, aangename plek om te verblijven met prachtige bergen en natuur om ons heen. We troffen het dat er wat Nederlandse gezinnen en een Vlaams gezin was, waardoor zowel onze zoon van negen als wij leuke contacten hadden. Het gezamenlijk eten (om 19.00 uur kon je aan tafel) werd daardoor erg gezellig en ook bij het hotel ('de hut' noemden wij het) was het , door de kleinschaligheid en verschillende zitplekken, heel uitnodigend om elkaar aan te spreken. Het eten was prima.

Data en prijzen

11 mei 2017 - 30 juni 2017
€ 435 tweepersoonskamer (tweepersoonsbed) met extra bed (3 personen)
€ 465 familiekamer, 4 of 5 personen
€ 495 familieappartement, 4 tot 6 personen
1 juli 2017 - 14 juli 2017
€ 455 tweepersoonskamer (tweepersoonsbed) met extra bed (3 personen)
€ 475 familiekamer, 4 of 5 personen
€ 515 familieappartement, 4 tot 6 personen
€ 995 safaritent, max 6 personen
15 juli 2017 - 25 augustus 2017
€ 475 tweepersoonskamer (tweepersoonsbed) met extra bed (3 personen)
€ 495 familiekamer, 4 of 5 personen
€ 535 familieappartement, 4 tot 6 personen
26 augustus 2017 - 1 september 2017
€ 455 tweepersoonskamer (tweepersoonsbed) met extra bed (3 personen)
€ 475 familiekamer, 4 of 5 personen
€ 515 familieappartement, 4 tot 6 personen
€ 995 safaritent, max 6 personen
2 september 2017 - 17 oktober 2017
€ 435 tweepersoonskamer (tweepersoonsbed) met extra bed (3 personen)
€ 465 familiekamer, 4 of 5 personen
€ 495 familieappartement, 4 tot 6 personen

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting

 • Prijzen zijn exclusief heen- en terugreis.
 • De prijs van de safaritent is per tent. Bij een 5e en 6e persoon komen er kosten voor bijzetbedje en/of -tent bij. Safaritenten zijn alleen in de zomer beschikbaar.
 • Prijzen in kamers en appartement zijn per persoon. Bij de kamer voor 3 personen, betalen 3 personen de volle prijs, er is alleen korting als de 3e persoon een baby is.  
 • Familiekamers en familieappartementen zijn alleen te boeken voor gezinnen vanaf 4 personen. De eerste 4 personen betalen de volle prijs, vanaf 5 personen geldt er een kinderkorting.
 • De exacte prijs voor een reisgezelschap krijg je door in de prijslijst op de knop ‘prijs’ te klikken en de gevraagde gegevens in te vullen. Wil je boeken, klik dan op ‘boek’.
 • Zijn er speciale wensen of is er een bijzondere samenstelling van het reisgezelschap, neem dan contact op met info@snp.nl of bel +31(024)3277000.
 • Je kan dit arrangement op elke dag starten, behalve in het hoogseizoen, dan alleen op zaterdag. Safaritenten zijn volgeboekt van 8 juli t/m 26 aug 2017

Kinderkortingen


Extra mogelijkheden bij Slovenië - Kamniske Alpe

Andere SNP reizen die bij deze reis aansluiten

Slovenië - Notranjska

Code 325005 LA individuele reis, 5 dagen
vanaf € 335,- per persoon
select

Slovenië - Bohinj

Code 325010 LA individuele reis, 5 dagen
vanaf € 215,- per persoon
select

Slovenië - Soca Valley

Code 425015 LA individuele reis, 3 dagen
vanaf € 155,- per persoon
select

Oostenrijk - Karinthië, Emberger Alm

Code 356005 LA individuele reis, 8 dagen
vanaf € 385,- per persoon
select

Oostenrijk - Virgental voor de kids

Code 356065 LA individuele reis, 8 dagen
vanaf € 395,- per persoon
select

Kroatië - Zuid-Dalmatië

Code 373001 LA Internationale groep, 8 dagen
vanaf € 1.040,- per persoon
select
Om de SNP website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.

Kunnen wij helpen?

We geven graag advies
Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Veel gestelde vragen (FAQ) Bekijk de antwoorden