Slovenië - Kamniske Alpe, 5 dagen Aan het eind van de wereld

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie vanuit boerderij

Wandelvakantie vanuit een fraaie boerderij aan het eind van een groen dal in de Steiner Alpen, niet ver van de Oostenrijkse grens. U maakt kortere en langere rondwandelingen en kunt eventueel een nacht in een klassieke, houten berghut overnachten. Heerlijke maaltijden met veel producten van eigen boerderij.

Uniek aan deze reis

 • Gastvrije ontvangst met heerlijke maaltijden
 • Mogelijke overnachting in 100 jaar oude berghut
 • Onbekend wandelgebied
 • Schitterend gelegen boerderij
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Slovenië - Kamniske Alpe

Na de afscheiding van Joegoslavië in 1990 is, hoewel er in dit kleine land tussen Alpen en Adriatische Zee nooit gevochten is, het toerisme naar Slovenië ingestort. En dat is jammer want Slovenië is een dunbevolkt land met vriendelijke inwoners, een goed klimaat en een interessante geschiedenis. Het heeft per inwoner meer ongerepte en afwisselende natuur dan de andere Europese landen en in de uitgestrekte bossen komen dan ook veel bruine beren en ander wild voor. Slovenië is op 1 mei 2004 tot de EU toegetreden en inmiddels ook tot de Eurozone, en was daar, van alle nieuwe EU-landen, het meest aan toe, vanwege de stabiele economie en democratie. De bewoners van Slovenië hopen op dan ook de terugkeer van de bezoekers.

Deze wandelreis speelt zich af in een onbekend deel van Slovenië, tegen de bergkam die de grens met Oostenrijk vormt.De vallei van Zgornje Jezersko is een oase van rust en zuivere lucht, omringd door de prachtige bergen van de Kamniske Alpe, ofwel de Steineralpen. Als u ’s avonds op het terras zit zult u deze wand elke avond in een andere kleur aantreffen, als de ondergaande zon het kalksteen verlicht. Kortom een heerlijke plek om tot rust te komen en lekker te wandelen.
Vijf dagen is eigenlijk te weinig om dit fraaie dal goed te leren kennen, maar u kunt de reis zonder problemen verlengen. Een andere optie is om dit arrangement te combineren met de wandelreis Notranjska in zuid Slovenië of Bohinj in de Julische Alpen. Een bezoek aan de verrassend leuke hoofdstad Ljubljana mag uiteraard niet ontbreken aan uw vakantie.

Dag 1

Aankomst in de op 900m hoogte gelegen boerderij in de ruige Kamniske Alpe.

Overnachting in

nabij Z.Jezersko - Ecologische boerderij

Dag 2

Vandaag kunt u op eigen gelegenheid de vallei verkennen en op en neer wandelen naar het dorp om sfeer te proeven. Wilt u een serieuze wandeling maken dan rijdt u naar Logarska Dolina, een schitterende vallei (op 50 minuten rijden). Hier wandelt u langs een waterval omhoog naar een berghut en terug (10 km, 880 m stijgen en dalen, 7 uur).
Als u geen zin heeft vandaag meteen weer auto te rijden, na de aankomst gisteren, kunt u ook de wandeling van dag 4 doen.

Overnachting in

nabij Z.Jezersko

Dag 3

Vanaf de boerderij wandelt u naar de grote rotswand waarop u al een aantal dagen uitkijkt. Beklimming lijkt onmogelijk, maar achterlangs voert een heel toegankelijk en fraai pad. Dat voert u naar de berghut Ceska Koca (1550m). Vanaf de hut kunt u naar een nabij gelegen piek wandelen van waar u terugkijkt in het dal van de boerderij, om vervolgens via dezelfde route weer terug te keren naar de boerderij. Wandeling: max. 12 (naar de hut en terug is 10 km) km, 900m stijgen en dalen (hoogteverschil tot de hut is 550m), 6,5 uur.
U kunt er ook voor kiezen om in de hut te overnachten, en morgen terug naar de boerderij te wandelen.

Overnachting in

nabij Z.Jezersko of in Ceska Koca

Dag 4

U kunt vandaag uw eerste Sloveense piek beklimmen. U wandelt naar de ‘kleine’ Virnikov Grintovec (1654m), die is vernoemd naar zijn broertje Grintovec, de hoogste piek in deze regio (2558m). De ‘kleine’ doet qua uitzicht echter niets onder aan zijn grote tegenhanger. Dit is een hele fraaie wandeling: 12 km, 850m stijgen en dalen, 5 uur.
Indien u in de Ceska Koca hut heeft overnacht, maakt u vandaag een andere wandeling. U daalt dan via de top Ledenski Vrh en het meer van Planšarsko af naar de hut. De kleine Grintovec kunt u dan eventueel op dag 2 of dag 5 beklimmen. Wandeling: 15 km, 650m stijgen en 1250m dalen, 6 uur.

Overnachting in

nabij Z.Jezersko

Dag 5

Einde van het arrangement.
Indien u met de auto bent en wat voelt voor een avontuurlijke beklimming kunt u een wandeling of een 2-daagse tocht naar de top van de Grintovec (2556m) maken, met evt. een overnachting in de berghut Cojzova Koca. De eigenaar van de boerderij kan voor u een overnachting in de hut reserveren (ca. 30 euro pp). Wandeling totaal: 15 km, 1750 m stijgen en dalen, ca. 8 uur lopen (dag 1: 10 km, 1750 m stijgen, 1450 m dalen; dag 2: 5 km, 300 m dalen). Na afloop rijdt u in 45 min naar Ljubljana of in 1,5 uur naar Bohinj of Notransjka. NB. ook deze berghut kan in de weekenden en de zomer vol zitten.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

U overnacht in een rustig gelegen boerderij op ruime kamers met douche en wc. De boerderij ligt op een groot traditioneel erf met een stal voor de koeien, een wei voor de paarden, een kippenhok en een prachtig traditioneel pand, dat het voorouderlijk huis van de familie is. Het erf ligt aan het einde van een asfaltweg, hoog in de vallei van Zgornje Jezersko, op 2 km van het dorp. Het voelt een beetje als het einde van de wereld, want de weg loopt er dood tegen een enorme rotswand aan. In de tuin zijn vele plekken om te zitten. Er is een terras aan huis, onder de pruimenbomen staan ligstoelen.

Overnachting in Ceska Koca
Op de derde dag kunt u ervoor kiezen in een eenvoudige, maar sfeervolle, berghut op 1550m hoogte te overnachten. Ceska Koca is 100 jaar oud en de voorzieningen zijn eenvoudig (geen douche, wel slaapzaaltjes). U neemt, naast toiletspulletjes en wat extra kleding, een eigen handdoek en lakenzak mee in de rugzak. De gastheer van de boerderij reserveert op verzoek de hut voor u. Omdat de kamer in de boerderij voor uw spullen beschikbaar blijft, krijgt u slechts 8 euro per persoon retour van uw gastfamilie. In de hut betaalt u ca. 25 euro voor overnachting met avondeten en ontbijt. U kunt uit de boerderij een 2e lunchpakket meenemen voor de dag dat u bij de berghut vertrekt.
NB. in het weekend kan de hut vol zitten en is verblijf er niet mogelijk (en minder aangenaam).

Over de maaltijden

De heerlijke en voedzame maaltijden worden door de boerin, met veel verse produkten van eigen boerderij, verzorgd.Ontbijt en avondeten worden in de sfeervolle eetzaal opgediend. Tijdens het ontbijt op dag 2,3 en 4 smeert u zelf een lunchpakket.

Duurzaamheid

De boerderij is een traditioneel bedrijf waar volgens ecologische principes geboerd wordt. De boerderij is in het bezit van een officieel EKO-keurmerk. Alle maaltijden worden met ecologische producten (eko-keurmerk) bereid en er wordt geprobeerd zo min mogelijk afval te creëren door het gebruik van verse producten. Zo is er bv. op de boerderij geen frisdrank of snoep te krijgen, maar wel vers appelsap.

Info kindvriendelijkheid

Dit arrangement is een verkorte versie van trip 375001 in de zelfde schitterende boerderij, waar altijd families met kinderen overnachten.

Inbegrepen

 • 4 overnachtingen
 • 4 ontbijten en diners
 • 3 zelfgemaakte lunchpakketten
 • Nederlandstalige reisdocumentatie, routebeschrijvingen en eenvoudig kaartmateriaal
 • originele wandelkaart (ontvangt u ter plekke)

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • extra kosten bij overnachting in Ceska Koca
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

U maakt afwisselende wandelingen over bospaden, stenige, smalle bergpaden en (on)verharde weggetjes. De hoogteverschillen zijn pittig, maar de lengte van de wandelingen is beperkt.
Voor het maken van de wandelingen is op enkele dagen een auto nodig.

Extra dagen

U kunt dit arrangement naar believen verlengen. Zoals u in het dag tot dag programma ziet zijn er meerdere dagwandelingen bescheven. Indien u met de auto bent is de boerderij een uitstekende uitvalsbasis voor andere bergwandelingen of een bezoek aan Ljubljana.

Heen- en terugreis

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Zgornje Jezersko is ca. 1200 km. Je kunt de auto parkeren bij de boerderij. Voor dit arrangement heb je ook een auto nodig voor de verplaatsingen.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Ljubljana.
Het is ook mogelijk naar een vliegveld in noordoost Italië (bv. Treviso, Venetië, Triest) of Istrië in Kroatië (Pula) te vliegen.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Vliegveld Ljubljana ligt op ca. 35 km afstand van de accommodatie. Deze plek is met het openbaar vervoer zeer moeilijk te bereiken. Voor de wandelingen heeft u een enkele keer een auto nodig. U dient vanaf het vliegveld met een huurauto verder te reizen.

Extra's

Verlengingshotels

mrak899.jpg

Hotel Mrak

Dit hotel is het oudste van Ljubljana met een geschiedenis die minstens 150 jaar oud is. Het bewijs vindt u in de tuin van het pension waar u wijnranken vindt die 200 jaar oud zijn. De kamers zijn allen comfortabel ingericht.

Praktische informatie

U kunt dit arrangement starten van half mei tot begin juli en van eind augustus tot half oktober.
In het voor- en najaar is rust gegarandeerd op deze bestemming. In de zomer verandert de boerderij in een kinderparadijs. Daarom bieden we de zomer alleen aan voor gezinnen.

Vroeg in het seizoen kan er op grotere hoogte nog sneeuw liggen. Het weer in de Kamniske Alpe is over het algemeen goed omdat het dal beschut ligt voor wind uit westelijke en noordelijke richting. Het voorjaar is schitterend vanwege de bloemenzee in het dal, de herfst vanwege de fraaie herfstkleuren in de bossen.

Vanwege de vele dieren op de boerderij kunt u geen hond meenemen.

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor een verblijf in Slovenië hebt u een paspoort of Nationale Identiteitskaart nodig, die geldig zijn voor de duur ervan.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Slovenië (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Slovenië erkend. In Slovenië heeft u een tol vignet nodig om op de snelwegen te rijden, deze zijn te koop bij tankstations.

Voor een verblijf in Slovenië hebt u geen visum nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Slovenië (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.

Gezondheidszorg
De gezondheidszorg in Slovenië ligt op Europees niveau. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Voor een verblijf in Slovenië zijn geen vaccinaties verplicht.

Aanbevolen
Bijzonderheden: Laat u informeren u over de risico’s op besmetting met de Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

afgelegen_boerderij.jpg

Slovenië - Kamniske Alpe

Aan het eind van de wereld

Wandelvakantie vanuit boerderij

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Gekozen kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen