Slovenië - Juliana Trail, 5 dagen Aan de voet van de Julische Alpen

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie vanuit dorpsappartement

Wandelreis in de schitterende vallei van Bohinj (spreek uit Bochien), met het gelijknamige diepblauwe meer, aan de voet van de grijswitte Julische Alpen. Je wandelt gedeeltes over de Juliana Trail. Het dal is in het voorjaar een ware bloemenzee, met fraaie, natuurlijke bossen en bergweiden. Je bent te gast in een comfortabel appartement in een typisch Sloveens huis in het rustige boerendorp Stara Fuzina. Vijf dagen zijn eigenlijk te weinig om dit prachtige dal goed te leren kennen, daarom kan je de trip zonder problemen verlengen. Er zijn voor een hele week mooie wandelingen uitgezet.

Uniek aan deze reis

 • Echt wandelgebied
 • Fotogeniek bergmeer
 • Indrukwekkende bergwanden
 • Typische hooidroogrekken
 • Verblijf in boerendorp
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Video | Invitation to Slovenia: Feel Slovenia

Bekijk op YouTube een mooie impressievideo van het veelzijdige Slovenië.

Ontdek Slovenië... voor het te laat is!

Van te voren wist Antonette Spaan niet goed wat zij kon verwachten van Slovenië, maar zij was al snel verkocht. Lees op Op Pad waarom zij, als liefhebber van ongerepte natuur, volledig in haar element was in Slovenië. 

Slovenië - wandelparadijs

De kleurenwaaier van de schilder is jaloers op zoveel tinten groen. De blauwe lucht en de sneeuw op de hoogste Julische Alpentoppen geven het geheel een uiterst pure beleving. Lees op Op Pad verder over de ervaring van Edwin in Slovenië...

Dag tot dag

Slovenië - Bohinj

Slovenië is een dunbevolkt land met vriendelijke inwoners, een goed klimaat en een interessante geschiedenis. Het heeft per inwoner meer ongerepte en afwisselende natuur dan de andere Europese landen en in de uitgestrekte bossen komen dan ook veel bruine beren en ander wild voor.
Deze wandelreis speelt zich af in het schitterende Bohinj dal met het gelijknamige diepblauwe meer, aan de voet van de grijswitte Julische Alpen. Het Meer van Bohinj, ooit uitgesleten door een enorme gletsjer vanuit de bergen, is omringd door bijna loodrechte wanden. De rest van het dal is glooiend en lieflijk, in het voorjaar een ware bloemenzee. Er zijn uitgebreide wandelmogelijkheden, door het goede netwerk van wandelpaden en afwisselende omgeving met fraaie, natuurlijke bossen en bergweiden. Je verblijft in een comfortabel appartement in een typisch Sloveens huis in het rustige boerendorpje Stara Fuzina.
Vijf dagen is eigenlijk te weinig om dit fraaie dal goed te leren kennen, maar je kan je verblijf zonder problemen verlengen. Een andere optie is om dit arrangement te combineren met de wandelreis Notranjska in zuid Slovenië of een van onze andere arrangementen in dit groene land. Een bezoek aan de verrassend leuke hoofdstad Ljubljana mag uiteraard niet ontbreken.....

Dag 1

Aankomst in het boerendorpje Stara Fuzina nabij het Meer van Bohinj. Indien er tijd voor is, kan je een rustige rondwandeling door het dal maken met relatief weinig hoogteverschil en veel uitzicht (12,5 km, 200 m stijgen en dalen, 4 uur lopen). Heb je minder tijd, dan is er ook een kortere route te doen van ongeveer 1 uur. Je wandelt naar een buurdorp en gaat terug via een andere route (ca. 4 km, 50 m stijgen en dalen).

Overnachting in

Stara Fuzina

Dag 2

Vanuit Stara Fuzina loop je de Mostnica Kloof in waar de rivier zich op kunstzinnige wijze door de harde kalksteen heen heeft gesleten tot een smalle canyon vol kolkgaten. Je komt uit in het verstilde Voje dal met bergweiden vol houten huisjes waarin vroeger het hooi werd opgeslagen. Bij een mooi gelegen berghut kan je op het terras aansterken voor de steile klim naar het hooggelegen weidegebied Uskovnica, ook weer bespikkeld met romantische houten huisjes en met schitterend uitzicht op de omgeving. Door fraaie beukenbossen daal je af naar Stara Fuzina. Wandeling: 14 km, 675 m stijgen en dalen, 6 uur lopen.

Overnachting in

Stara Fuzina

Dag 3

De wandeling begint in het hooggelegen dorpje Koprivnik, idyllisch gelegen in een groene dalkom. In de zomer ga je hier heen met de gratis wandelbus. In voor- en najaar is er een privé taxirit inbegrepen.
Vanaf het leuke witte kerkje, loop je over smalle asfaltweggetjes langs houten almschuurtjes door een soort parklandschap en krijgt al snel schitterend uitzicht over de Bohinj vallei in de diepte. Bij het gehucht Podjelje begin je aan de klim naar het almdorp Zajamniki, De houten huisjes van het dorp, met op de achtergrond de Triglav, vormen een iconisch beeld van Slovenië. Via boerenpaden daal je van het plateau af naar de weiden en boomgaarden rond de dorpjes in het dal. Na een bezoek aan de Gostilna, met een terrasje langs de beek, resten nog enkele bijna vlakke kilometers met zicht op het meer van Bohinj, terug naar Stara Fuzina.
Wandeling: ca. 13,5 km, 475 m stijgen en 900 m dalen, 5,5 uur lopen

Overnachting in

Stara Fuzina

Dag 4

Na een korte busrit ga je met de gondelbaan naar het op 1500m hoogte gelegen Hotel Vogel. Hier heb je een verbluffend uitzicht op het Bohinjsko Jezero en de Julische Alpen met de Triglav als hoogste top. Vanuit Hotel Vogel maak je een rondwandeling boven de boomgrens, eventueel zelfs naar de top van de Vogel (1922m) en daalt aan het eind van de dag weer af met de gondel. Je kan echter ook te voet, via een mooi, maar lang pad, terugkeren naar het dal.
Rondwandeling: 7 km, 300 m stijgen en dalen, 2,5 uur lopen. Verlenging naar het dal: totaal 13 km, 370 m stijgen, 1360 m dalen, 5,5 uur lopen.

Indien het slecht weer is (of als er bij Vogel nog veel sneeuw ligt in het voorjaar) kun je een wandeling vanuit Stara Fuzina maken naar de Planina Blato, een bijzonder keteldal in de beboste kalkbergen, en naar Planina pri Jezeru, een alm met berghut bij een groot meer. Je komt langs Dom Vogar, een berghut met vlak erbij schitterend uitzicht op het diep eronder gelegen meer van Bohinj. Wandeling: ca. 15 km, 1050 m stijgen en dalen, 6 uur lopen. Maar je kan ook alleen naar Dom Vogar en terug lopen (7 km, 500 m stijgen en dalen).

Overnachting in

Stara Fuzina

Dag 5

Einde van het arrangement.

Indien je langer blijft kan je met bus of boot van Ribcev Laz naar de andere kant van het meer en vandaar te voet naar de indrukwekkende Savica waterval. Vervolgens loop je via een wandelpaadje aan de noordkant van het meer terug naar Stara Fuzina. Wandeling: 13 km, 220 m stijgen en dalen, 4,5 uur lopen.

Een andere optie is de beklimming van de Rudnica (946m), de huisberg van Stara Fuzina, met uiteraard schitterende uitzichten over de vallei. Wandeling 7,5 km, 440 m stijgen en dalen, 3 uur lopen.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je verblijft in een kleinschalig en rustig gelegen appartement in een typisch Sloveens dorpshuis. Veel inwoners hebben een deel van hun huis omgebouwd tot appartement. De appartementen zijn allemaal anders. De basis is dat het appartement van alle gemakken, een badkamer en keuken is voorzien. Lakens en handdoeken zijn aanwezig. De inrichting kan modern zijn, soms ook wat gedateerd, maar altijd schoon en adequaat. In bijna alle gevallen is er een eigen balkon of terras en anders is er altijd een plekje in de tuin waar je terecht kan.

Over de maaltijden

In het dorp vind je op loopafstand een winkel om boodschappen te doen. Als je liever uit eten gaat, dan kan dat. Er zijn restaurants in de omgeving.

Info kindvriendelijkheid

Je overnacht in een leuk en rustig boerendorp. Behalve wandelen kan je in de omgeving allerlei andere dingen doen. Zo liggen er vrijliggende fietspaden in het dal en kan je varen op en zwemmen in het grote meer.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • taxitransfer op dag 3 (alleen vóór 25 Juni en na 15 Sept, in zomer met gratis wandelbus)
 • schoonmaakkosten
 • digitale reisinformatie
 • originele wandelkaart 1: 25.000 (ontvang je ter plekke)

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • alle maaltijden
 • overige transfers en gondelbaan
 • entrees
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

Aan de hand van de verschillende beschreven wandelingen kun je een lichter of zwaarder wandelprogramma samenstellen. De wandelingen voeren je over bospaden, bergpaden, karrensporen, smalle rustige asfaltweggetjes en fietspaden.

Extra dagen

Je kan dit arrangement naar believen verlengen. Er zijn 7 dagwandelingen beschreven en daarnaast zijn er andere activiteiten mogelijk. In Ribcev Laz kan je kano’s, roeiboten, fietsen en mountainbikes huren en via een outdoor organisatie aan gegidste activiteiten meedoen of een parapente sprong maken. Kortom, een hele week is met gemak te vullen.

Extra's

Verlengingshotels

Hotel Mrak (Ljubljana)

Dit hotel is het oudste van Ljubljana met een geschiedenis die minstens 150 jaar oud is. Het bewijs vindt u in de tuin van het pension waar u wijnranken vindt die 200 jaar oud zijn. De kamers zijn allen comfortabel ingericht.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Stara Fuzina is ca. 1200 km. Je kan de auto parkeren nabij het appartement.

Trein informatie

Wil je per trein naar je bestemming reizen, dan kies je voor een retourtje Lesce Bled.

Met de huidige treinverbindingen is je eindbestemming in Slovenië, uiteraard afhankelijk van waar je woont, vaak net te ver om in één dag te halen. Het meest ontspannen is om bijvoorbeeld in München of Salzburg een overnachting te plannen. Dit zijn allebei mooie steden om wat tijd door te brengen.

Lijnbus
Vanaf station Lesce Bled reis je per bus in circa 45 min verder naar Ribcev Laz aan het Meer van Bohinj. 
De bus stopt bij het Bohinj Info Center. Daar zorgt men voor vervoer naar het 2 km verder gelegen Stara Fuzina (op de terugweg brengt de eigenaar van het appartement je, op verzoek, naar de bushalte)

Klik hier voor de dienstregeling van de busmaatschappij met de meeste bussen naar Bohinj. Zoek een bus van Lesce ZP naar Ribcev Laz.
Klik hier voor een algemene website van bussen in Slovenië. Zoek een bus van Lesce ZP naar Bohinjsko Jezero/Lake.
AP staat voor Avtobusna Postaja, busstation. 
ZP staat voor Zelezniška Postaja, treinstation. Station Lesce-Bled wordt ook vermeld als Lesce Zelezniška Postaja of Lesce ZP.

NB. kijk altijd of er een bus is die aansluit op je gekozen treinreis.

Treintickets kun je zelf boeken via onder meer de volgende sites:

www.nsinternational.nl of www.interrail.eu

Wij raden aan om de treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Ljubljana.
Het is ook mogelijk naar een vliegveld in noordoost Italië (bv. Treviso, Venetië, Triest) of Istrië in Kroatië (Pula) te vliegen.

Klik hier voor een transfer van het vliegveld naar de bestemming in Slovenië. 

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Heenreis
Vanaf het vliegveld Ljubljana (LJU) neem je de bus/taxi naar het busstation van Kranj (15 minuten). Vanaf hier reis je in circa 1,5 uur (60 km) per bus naar Ribcev Laz aan het meer van Bohinj. De bus stopt bij het Bohinj Info Center, daar zorgt men voor vervoer naar het 2 km verder gelegen Stara Fuzina.

Terugreis
De terugreis verloopt op dezelfde manier als de heenreis.

Pendelbusjes
Van vliegvelden in en rond Slovenië rijden er comfortabele pendelbusjes naar allerlei bestemmingen in Slovenië.
Klik hier voor informatie en om te reserveren.

Lijnbussen
Klik hier voor de dienstregeling van de busmaatschappij met de meeste bussen naar Bohinj.
Klik hier voor een algemene website over bussen in Slovenië.
AP staat voor Avtobusna Postaja, busstation.
ZP staat voor Zelezniška Postaja, treinstation.

Zoek een bus van Kranj AP naar Bohinj Jezero.

NB. kijk voor je een vlucht boekt of er een aansluitende bus is op de betreffende dag

Je kan dit arrangement starten van eind april tot eind oktober. Het weer in Bohinj is over het algemeen goed omdat het dal beschut ligt voor wind uit westelijke en noordelijke richting. Het voorjaar is schitterend vanwege de bloemenzee in het dal, de herfst vanwege de bijzonder fraaie herfstkleuren in de beukenbossen.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Bohinj ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein, per vliegtuig of per eigen auto reist.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Je betaald een vergoeding voor het verblijf van je hond. De hond dient aangelijnd of gemuilkorfd te zijn tijdens de wandelingen. In bussen en taxi's is een muilkorf verplicht. 
Indien je met een hond op reis gaat kan je hier zien wat de voorwaarden voor het reizen met een hond in een bepaald land zijn.

Ga je binnenkort op reis naar Slovenië bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/slovenie. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/slovenie/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.

Gezondheidszorg
De gezondheidszorg in Slovenië ligt op Europees niveau. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, jodium, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.. Check verder de paklijst in de SNP Reiswijzer in Mijn SNP.

N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

ribcev_laz_aan_meer_van_bohinj.jpg

Slovenië - Juliana Trail

Aan de voet van de Julische Alpen

Wandelvakantie vanuit dorpsappartement

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.