SNP WWW 2014 04 22 0900
Code 325010 LA individuele reis
Niveau
       
 
Accommodatie
       
 
Waardering
 
 • Hond mee op aanvraag
 • GPS tracks aanwezig

Slovenië - Bohinj, 5 dagen

Aan de voet van de Julische Alpen, wandelvakantie vanuit dorpsappartement

Wandelreis in het schitterende Bohinj dal met het gelijknamige diepblauwe meer, aan de voet van de grijswitte Julische Alpen. Het dal is in het voorjaar een ware bloemenzee, met fraaie, natuurlijke bossen en bergweiden. U verblijft in een comfortabel appartement in een typisch Sloveens huis in het rustige boerendorpje Stara Fuzina. Vijf dagen is eigenlijk te weinig om dit fraaie dal goed te leren kennen, maar u kunt de reis zonder problemen verlengen. Er zijn 5 mooie wandelingen uitgezet.

 
Erg leuke reis in een zeer mooi gebied. Accommodatie was eenvoudig maar goed. Wij waren met onze hond, deze locatie i...
Bekijk alle reviews (17)
Uniek aan deze reis
 • indrukwekkende bergwanden
 • fotogeniek bergmeer
 • echt wandelgebied
 • typische hooidroogrekken
 • verblijf in boerendorp
vanaf
per persoon
bij min. 2 personen

Na de afscheiding van Joegoslavië in 1990 is, hoewel er in dit kleine land tussen Alpen en Adriatische Zee nooit gevochten is, het toerisme naar Slovenië ingestort. En dat is jammer want Slovenië is een dunbevolkt land met vriendelijke inwoners, een goed klimaat en een interessante geschiedenis. Het heeft per inwoner meer ongerepte en afwisselende natuur dan de andere Europese landen en in de uitgestrekte bossen komen dan ook veel bruine beren en ander wild voor. Slovenië is op 1 mei 2004 tot de EU toegetreden en inmiddels ook tot de Eurozone, en was daar, van alle nieuwe EU-landen, het meest aan toe, vanwege de stabiele economie en democratie. De bewoners van Slovenië hopen op dan ook de terugkeer van de bezoekers.

Deze wandelreis speelt zich af in het schitterende Bohinj dal met het gelijknamige diepblauwe meer, aan de voet van de grijswitte Julische Alpen. Het Meer van Bohinj, ooit uitgesleten door een enorme gletsjer vanuit de bergen, is omringd door bijna loodrechte wanden. De rest van het dal is glooiend en lieflijk, in het voorjaar een ware bloemenzee. Er zijn uitgebreide wandelmogelijkheden, door het goede padennet en afwisselende omgeving met fraaie, natuurlijke bossen en bergweiden. U verblijft in een comfortabel appartement in een typisch Sloveens huis in het rustige boerendorpje Stara Fuzina.
Vijf dagen is eigenlijk te weinig om dit fraaie dal goed te leren kennen, maar u kunt de reis zonder problemen verlengen. Een andere optie is om dit arrangement te combineren met de wandelreis Notranjska in zuid Slovenië of Kamniske Alpe aan de grens met Oostenrijk. Een bezoek aan de verrassend leuke hoofdstad Ljubljana mag uiteraard niet ontbreken aan uw vakantie.

boeken & kaarten
klik hier voor de SNP selectie boeken & kaarten behorend bij deze reis naar de webshop
 • dag tot dag

 • praktisch

 • van belang Slovenië

 • extra

 • heen- en terugreis

 • reviews

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

 • kaart

 1. Slovenië - Bohinj
Programma
Aankomst in het boerendorpje Stara Fuzina, nabij het Meer van Bohinj. Indien er tijd voor is, is het leuk dit authentieke dorp te voet te verkennen.

Overnachting in
Stara Fuzina

 1. Slovenië - Bohinj
Programma
U klimt naar het hooggelegen weidegebied Uskovnica, bespikkeld met romantische houten huisjes en met schitterend uitzicht op de omgeving. U daalt vandaar af in het verstilde Vojedal en vervolgens langs de spectaculair smal en diep ingesneden kloof van de Mostnica terug naar Stara Fuzina. Wandeling: 15 km, 650m stijgen en dalen, 6 uur lopen.

Overnachting in
Stara Fuzina

 1. Slovenië - Bohinj
Programma
U wordt afgezet in het hooggelegen dorpje Koprivnik, idyllisch gelegen in een groene dalkom. Over smalle asfaltweggetjes loopt u langs houten almschuurtjes door een soort parklandschap en krijgt al snel schitterend uitzicht over de Bohinj vallei in de diepte. Bij het gehucht Podjelje heeft u de keus om een extra klim te maken naar het almdorp Zajamniki, Deze houten huisjes, met op de achtergrond de Triglav, vormen een iconisch beeld van Slovenië. Via boerenpaden daalt u van het plateau af naar de weiden en boomgaarden rond de dorpjes in het dal. Na een bezoek aan de Gostilna, met een terrasje langs de beek, resten nog enkele bijna vlakke kilometers met zicht op het meer van Bohinj, tot u terug bent in Stara Fuzina.
Wandeling: 15,3 km, 450m stijgen en 850m dalen, 6 uur lopen
Zonder Zajamniki: 11,5 km, 175m stijgen en 575m dalen en 4,5 uur lopen

Overnachting in
Stara Fuzina

 1. Meer van Bohinj
Meer van Bohinj
Programma
Na een korte busrit, gaat u met de gondelbaan naar het op 1500m hoogte gelegen Hotel Vogel. Hier heeft u een verbluffend uitzicht op het Bohinjsko Jezero en de Julische Alpen met de Triglav als hoogste top. Vanuit Hotel Vogel maakt u een rondwandeling boven de boomgrens, eventueel zelfs naar de top van de Vogel (1922m) en daalt aan het eind van de dag weer af met de gondel. U kunt echter ook te voet, via een mooi, maar lang pad terugkeren naar het dal. Rondwandeling: 7 km, 300m stijgen en dalen, 2,5 uur lopen. Verlenging naar het dal: totaal 13 km, 300m stijgen, 1280m dalen, 5 uur lopen.
Indien het slecht weer is (of als er bij Vogel nog veel sneeuw ligt in het voorjaar) kunt u een rondwandeling vanuit Stara Fuzina maken naar de Planina Blato, een bijzonder keteldal in de beboste kalkbergen. U loopt hierheen via Kosijev Dom, een berghut met schitterend uitzicht op het diep eronder gelegen meer van Bohinj. Wandeling: 14,5 tot 18 km, 700 tot 900m stijgen en dalen, 6 tot 8 uur lopen.

Overnachting in
Stara Fuzina

 1. Gentiaan
Gentiaan
Programma
Einde van het arrangement.
Indien u langer blijft kunt u de wandeling naar de Savica waterval maken. U neemt dan de boot van Ribcev Laz over het meer naar de andere kant, een mooie tocht. Vandaar loopt u naar de indrukwekkende waterval op en neer en vervolgens via een wandelpaadje aan de noordkant van het meer, terug naar Stara Fuzina. Wandeling: 13 km, 400m stijgen en dalen, 4,5 uur lopen.

Detailkaart
 
 • accommodaties

 • inbegrepen

 • niveau

 • reisperiode

 • rustdagen

Over de accommodaties
U overnacht in een kleinschalig en rustig gelegen appartement in of nabij Stara Fuzina. Het appartement in een typisch Sloveens dorpshuis, is modern ingericht en voorzien van een privé badkamer en keuken. Lakens en handdoeken zijn aanwezig.


Comfort en stijl van onze accommodaties
Voor meer info over het comfort en de stijl van een SNP accommodatie, klik hier.


Over de maaltijden
In het dorp vindt u op loopafstand een winkel om boodschappen te doen. Als u liever uit eten gaat zijn er ook restaurants in de omgeving.


Info kindvriendelijkheid
Je overnacht in leuk en rustig boerendorp. Behalve wandelen kan je allerlei andere dingen doen. Zo liggen er vrijliggende fietspaden in het dal en kan je varen op en zwemmen in het grote meer.


Inbegrepen
 • alle overnachtingen
 • transfer op dag 3
 • SNP-reisdocumentatie, routebeschrijving en eenvoudig kaartmateriaal
 • originele wandelkaart 1:25.000 (ontvangt u ter plekke)


Niet inbegrepen
 • heen- en terugreis
 • alle maaltijden
 • overige transfers
 • entrees
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen


Reserveringskosten
 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)


GPS waypoints en tracks
Voor deze reis zijn er GPS waypoints en tracks beschikbaar. Deze zijn te vinden in uw persoonlijke Mijn SNP omgeving en eenvoudig in uw GPS ontvanger te laden.


Over de activiteiten
U maakt afwisselende wandelingen over bospaden, bergpaden, karrensporen, smalle rustige asfaltweggetjes en fietspaden. Aan de hand van de verschillende wandelopties kunt u een lichter (niveau 2) of zwaarder programma (niveau 2-3) samenstellen.


Geschikte reisperiode
U kunt dit arrangement starten van eind april tot eind oktober. Het weer in Bohinj is over het algemeen goed omdat het dal beschut ligt voor wind uit westelijke en noordelijke richting. Het voorjaar is schitterend vanwege de bloemenzee in het dal, de herfst vanwege de bijzonder fraaie herfstkleuren in de beukenbossen.


Extra dagen
U kunt dit arrangement naar believen verlengen. Zoals u in het dag tot dag programma ziet zijn er 5 dagwandelingen beschreven. Daarnaast zijn er andere activiteiten mogelijk. In Ribcev Laz kunt u kano’s, roeiboten, fietsen en mountainbikes huren en via een outdoor organisatie aan gegidste activiteiten meedoen. Kortom, een hele week is met gemak te vullen.


 • reisdocumenten

 • Visum

 • gezondheid

 • vaccinatie

Reisdocumenten

Voor een verblijf in Slovenië hebt u een paspoort of Nationale Identiteitskaart nodig, die geldig zijn voor de duur ervan.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Slovenië (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Slovenië erkend. In Slovenië heeft u een tol vignet nodig om op de snelwegen te rijden, deze zijn te koop bij tankstations.Visum
Voor een verblijf in Slovenië hebt u geen visum nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Slovenië (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.


Gezondheid

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.

Gezondheidszorg
De gezondheidszorg in Slovenië ligt op Europees niveau. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.Vaccinatie

Voor een verblijf in Slovenië zijn geen vaccinaties verplicht.

Aanbevolen
Bijzonderheden: Laat u informeren u over de risico’s op besmetting met de Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). • overige informatie

Hond mag mee tijdens deze reis?
Ja, mits doorgegeven bij reservering. Indien u met uw hond op reis gaat kunt u hier zien wat de voorwaarden voor het reizen met een hond in een bepaald land zijn. Soms is bijv. een muilkorf in het openbaar vervoer verplicht of een bepaalde inenting.


Voorwaarden hond mee op reis
Uw hond dient aangelijnd of gemuilkorfd te zijn tijdens de wandelingen. Ter plekke betaalt u 7 euro per dag voor het verblijf van uw hond. Indien u met uw hond op reis gaat kunt u hier zien wat de voorwaarden voor het reizen met een hond in een bepaald land zijn. Soms is bijv. een muilkorf in het openbaar vervoer verplicht of een bepaalde inenting.


 • per auto

 • per vliegtuig

 • per trein

Over de route en parkeergelegenheden
De afstand Utrecht - Stara Fuzina is ca. 1200 km. U kunt de auto parkeren nabij het appartement.


Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Ljubljana.
Het is ook mogelijk naar een vliegveld in noordoost Italië (bv. Treviso, Venetië, Triest) of Istrië in Kroatië (Pula) te vliegen. Klik hier voor een transfer van het vliegveld naar de bestemming in Slovenië. 

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000


Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Heenreis:
Vanaf het vliegveld Ljubljana (LJU) neemt u de bus/taxi naar het busstation van Kranj (15 min). Vanaf hier reist u in ca. 1,5 uur (60 km) per bus naar Ribcev Laz aan het meer van Bohinj. De bus stopt bij het Bohinj Info Center en zij zorgen (tegen een kleine vergoeding) voor vervoer naar het 2 km verder gelegen Stara Fuzina.

Terugreis:
De terugreis verloopt op dezelfde manier als de heenreis.

Pendelbusjes
Van vliegvelden in en rond Slovenië rijden er comfortable pendelbusjes naar bestemmingen in Slovenie'. Klik hier voor informatie en om te reserveren.

Lijnbussen
Klik hier voor de dienstregeling van busmaatschappij Alpetour (maatschappij met meeste bussen naar Bohinj)
Klik hier voor een algemene website van bussen in Slovenië (alle maatschappijen)
AP staat voor Avtobusna Postaja, busstation.
ZP staat voor Zelezniška Postaja, treinstation.
Zoek op een bus van Kranj AP naar Bohinj Jezero.

NB. Op zondag rijden er minder bussen. U dient dan een vroege vlucht te hebben om op tijd in Bohinj te komen. Voor de terugreis is op zondag een late vlucht vereist.Treinreis

Reken op een lange treinreis naar Slovenië
U neemt de trein naar Lesce Bled en vandaar in ca. 45 min verder met de bus naar Ribcev Laz.

Lijnbussen
Klik hier voor de dienstregeling van busmaatschappij Alpetour (maatschappij met meeste bussen naar Bohinj)
Klik hier voor een algemene website van bussen in Slovenië (alle maatschappijen)
AP staat voor Avtobusna Postaja, busstation.
ZP staat voor Zelezniška Postaja, treinstation. • augustus 2016
 • Erg leuke reis in een zeer mooi gebied. Accommodatie was eenvoudig maar goed. Wij waren met onze hond, deze locatie is daar erg geschikt voor.
 • mei 2016
 • Wij waren erg teleurgesteld in het appartement. We hebben er het beste van gemaakt vooral omdat onze gastheer en gastvrouw zo aardig waren. SNP zou wat ons betreft de prijs-kwaliteit-verhouding moeten aanpassen of meer openheid in de te boeken accommodaties mogen geven. Bohinj is een erg mooie streek. Ons verblijf heeft ons wat dat betreft zeer goed gedaan.
 • september 2014
 • Vanuit het verblijf in Stara Fuzina heb je direct de mogelijkheden voor wandelingen en/of fietstochten. De Mostnica kloof ligt als het ware om de hoek. Veel mogelijkheden om er een actieve vakantie van te maken. We hebben erg genoten.
 • augustus 2014
 • Een erg leuke reis. Mooie omgeving, wandelingen meest vanuit verblijfsplaats, dus auto weinig nodig. Zeer gevarieerde wandelingen. Mooie rustige omgeving, prettig dorp met eenvoudige horeca. Meer/zonneweide/zwemwater op korte afstand, voor een rustdag tussendoor. Voordeel vanuit 1 plaats wandelen, dat je kunt kiezen welke wandeling op welke dag en hoeveel wandeldagen je doet. Wij zijn wel 7 nachten geweest, 5 erg kort.
 • juli 2014
 • Het nationale park onderscheidt zich door de ongereptheid van de natuur, en door het feit, dat de authenthieke sfeer ( van de dorpen, bijvoorbeeld)uitstekend is behouden gebleven
 • juli 2014
 • Wij zijn heel tevreden met deze reis en de organisatie
 • juli 2014
 • Zeer afwisselende wandeltochten: door bossen, langs het meer, langs/door kloof en hogerop bij Vogel genieten van prachtig uitzicht en veel alpenbloemen
 • september 2013
 • Stara Fuzina is een perfecte uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten in dit prachtige deel van Slovenië.
 • augustus 2013
 • Sportieve wandelingen in een nog door weinigen ontdekt deel van de Alpen. Op de meeste routes kwamen we niemand tegen onderweg,
 • augustus 2013
 • De omgeving van het meer van Bohinj is heel mooi je kunt er allerlei activiteiten ondernemen. We hadden een prima appartement en wij raden mensen aan zeker een aantal extra dagen te boeken.
 • juli 2013
 • Prachtig gebied, vooral voordat het seizoen begint. Er kan ook worden gefietst in het dal. De Vogel wandeling zou ik afraden (skigebied, dus kaal, maar ook zeer smalle steile moeilijke paden).
 • juni 2013
 • Een aanrader!! Pracht landschap, vriendelijke mensen en goed eten in het plaatselijke Gostilna Mihovc,
 • mei 2013
 • rustieke sfeer
 • mei 2013
 • Eind mei nog kilometers door sneeuw gewandeld! Wandelingen met moeilijke stukken voor mensen met hoogtevrees (niet onderhouden paden met omgevallen bomen).
 • mooi gebied
 • De prijs voor een retour met de gondel naar de Vögelpiste bedraagt € 13,- pp. De wandeling rond de top vrij kaal.
 • Een wandelreis in een uitermate mooi berggebied aan een prachtig meer en met de mogelijkheid tot nog veel andere activiteiten. Een aanrader.

Data en prijzen

25 april 2017 - 31 mei 2017
€ 215 tweepersoonsappartement
€ 195 driepersoonsappartement
€ 175 vierpersoonsappartement
1 juni 2017 - 30 juni 2017
€ 225 tweepersoonsappartement
€ 205 driepersoonsappartement
€ 185 vierpersoonsappartement
1 juli 2017 - 31 augustus 2017
€ 255 tweepersoonsappartement
€ 235 driepersoonsappartement
€ 215 vierpersoonsappartement
1 september 2017 - 30 september 2017
€ 225 tweepersoonsappartement
€ 205 driepersoonsappartement
€ 185 vierpersoonsappartement
1 oktober 2017 - 2 november 2017
€ 215 tweepersoonsappartement
€ 195 driepersoonsappartement
€ 175 vierpersoonsappartement

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting

 • prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Extra mogelijkheden bij Slovenië - Bohinj

Omdat de reis tussen de arrangementen in Slovenië altijd via Ljubljana gaat is een stadsverblijf in deze verrassend leuke hoofdstad aan te raden.

Andere SNP reizen die bij deze reis aansluiten

Slovenië - Notranjska

Code 325005 LA individuele reis, 5 dagen
vanaf € 335,- per persoon
select

Slovenië - Kamniske Alpe

Code 325015 LA individuele reis, 5 dagen
vanaf € 355,- per persoon
select
Om de SNP website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.

Kunnen wij helpen?

We geven graag advies
Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Veel gestelde vragen (FAQ) Bekijk de antwoorden