Terug naar Singapore

Stadsverblijf vanuit goed hotel

In Singapore komen verleden, heden en toekomst samen. Aan de ene kant is het een bruisende Aziatische metropool met een indrukwekkende economische groei en een fenomenale skyline van wolkenkrabbers. Aan de andere kant is het een zeer schone en groene stad met vele parken en met een lange en kleurrijke historie. De stad kent een mengelmoes aan culturen: Chinatown met zijn typische markt, de originele façades van de Indiase wijk en rond Arab street de tempels en kleurige straten. U kunt er perfect eten, shoppen of kennismaken met het bruisende nachtleven. Er zijn talloze musea en de metro brengt u snel en gemakkelijk naar alle plekken. U overnacht in een luxe 3 tot 4 sterrenhotel in het centrum.

Zwaarte
Comfort
Prijs op aanvraag
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 278400
3 dagen

Dag 1-3

Moderne architectuur gecombineerd met Aziatische charme, talrijke parken en exotische plantsoenen, en een mengelmoes van volken. Ideale dagtrips zijn een bezoek aan het Jurong Bird Park, een prachtig vogelpark in het westen van Singapore waar u onder andere grote groepen flamingo’s, toekans en papegaaien kunt zien. De National Orchid Garden, met ontelbare kleurrijke orchideeën, is een must voor plantenliefhebbers. De eetstalletjes bij China Town of Newton Circus zijn aanraders. Op één van de terrassjes van Clark Quay kunt u genieten van een hapje en een drankje terwijl u uitkijkt over de Singapore rivier en bootjes voorbij ziet varen. Ook ’s avonds leeft deze wijk met haar vele cafeetjes in omgebouwde pakhuizen. Het kunstmatig aangelegde strand van Sentosa is dé plek is om de bevolking, met name de jeugd, van Singapore te ontmoeten.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Er zijn vele tientallen hotels waar u uit kunt kiezen. Wij stellen u in principe Hotel Boss voor, een 3* gloednieuw hotel op Jalan Sultan, midden in het centrum en dus op loopafstand van alle bezienswaardigheden en leuke wijken en straten. Hotel beschikt over een zwembad, restaurant en kent 1500 kamers. Prijzen varieren per dag en daarom geven wij u direct met uw datum een juiste prijs. Ook kunt u altijd kiezen voor een upgrade of downgrade, een duurder of goedkoper hotel.

Inbegrepen

  • twee overnachtingen op basis van logies

Niet inbegrepen

  • maaltijden
  • eventuele transfers en excursies

Praktische informatie

Het hele jaar

Voor een bezoek aan Singapore hebt u een paspoort nodig, dat bij aankomst nog minimaal 6 maanden geldig is. 

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of consulaat van Singapore (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. 

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Singapore van minder dan 90 dagen hebt u geen visum nodig. Verlenging van uw verblijf is mogelijk. De kosten (2013) hiervoor bedragen ca. SGD 40,00 (ca. € 25,00).
Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over een reserveringsbevestiging van uw eerste accommodatie, over vliegtickets voor uw terug- of doorreis en over voldoende financiële middelen.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of consulaat van Singapore (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Singapore

N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.


Aanbevolen
Bijzonderheden: Laat u informeren u over de risico’s op besmetting met Dengue (Knokkelkoorts) en Japanse Encefalitis.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

  • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
  • buiten kantooruren en in weekenden
  • vaccinatie door erkende artsen
  • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Prijsinformatie

01 januari 0001
Prijs op aanvraag

Reserveringskosten

  • reserveringskosten € 20,- per boeking
  • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs