SNP WWW 2014 04 22 0900
Code 299336 P avontuur op maat
Niveau
       
 
Accommodatie
       
 

Reunion * Wandelen Piton de la Fournaise, 2 dagen

beklim de top de actieve vulkaan, wandeltocht vanuit hotel 

Piton de la Fournaise is een borrelende actieve vulkaan. Deze vulkaan (2631 m) heeft twee belangrijke kraters, Dolomieu (of Brulant) de grootste, en Bory (niet meer aktief sinds 1791). Tijdens dit wandelarrangement beklimt u de top van de vulkaan met prachtige uitzichten.

 
boeken & kaarten
de meest complete online boeken-en kaartenwinkel naar de webshop
vanaf
per persoon
bij min. 2 personen
 • dag tot dag

 • praktisch

 • van belang Réunion

 • extra

 • heen- en terugreis

 • 1-2

Programma

Vanuit uw hotel in La Plaine des Cafres rijdt u via Bourg-Murat in ca. een uur tijd over een bochtige weg omhoog naar het bezoekerscentrum. De wandeling naar de top van de vulkaan begint bij Pas de Bellecombe, gelegen op een hoogte van 2353 m. U daalt via een goed gemarkeerd veilig zigzag pad af de krater in om ca. 100 meter lager uit te komen op de kraterbodem van gestold lava. In een werkelijk surrealistisch maandlandschap passeert u allereerst de 'Formica Léo' een kleine krater. Langzaam wandelt u omhoog over het lavaveld waarin u prachtig het gestolde touwlava kunt zien. Eenmaal boven op de kraterrand van de Piton de la Fournaise (2631 m.) onthult zich het zicht op de vulkaankrater Dolomieu waarin meestal wel wat fumarolen te zien zijn. Een 360 graden panorama met zicht op een groot gedeelte van de Indische Oceaan doet u beseffen hoe bijzonder deze plek is.

Wandelduur vanaf de parkeerplaats Pas de Bellecombe: ca. 4,5 uur, te verlengen naar 6,5 uur als u ervoor kiest om een rondwandeling rond de kratermond te maken. Overnachting in
La Plaine des Cafres

 • accommodaties

 • inbegrepen

 • reisgezelschap

 • reisperiode

Over de accommodatiesInbegrepen
 • overnachting o.b.v. logies & ontbijt 
 • SNP-informatiepakket


Niet inbegrepen
 • heen - en terugreis
 • overige maaltijden en drankjes
 • uitgaven van persoonlijke aard


Reserveringskosten
 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)


Minimum aantal deelnemers
1


Geschikte reisperiode
mei t/m november


 • reisdocumenten

 • Visum

 • gezondheid

 • vaccinatie

Reisdocumenten

Voor een verblijf op Réunion hebt u een paspoort of een Nationale Identiteitskaart nodig, die geldig zijn gedurende uw verblijfsduur. 

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee op reis te nemen en dit apart te bewaren van uw paspoort.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Frankrijk (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).Visum
Voor een verblijf op Réunion hebt u geen visum nodig.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de  ambassade of een consulaat van Frankrijk (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Réunion


Gezondheid
Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
De medische zorg op Réunion is vergelijkbaar met die van Frankrijk.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Medicijnen
Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort'). Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Denk eraan de plaatselijke reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

Hygiëne
Het water kunt u overal veilig uit de kraan drinken. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch
 • Neem tijdens wandelingen bij warm weer 2 liter drinkwater per persoon mee.
 • Voldoende luchtige kleding ter bescherming tegen felle zon (lange broek en lange mouwen!). Draag altijd een hoofddeksel of hoofddoek.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, 'Hoe blijf ik gezond in de diepte'. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.


Vaccinatie


Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. Op Réunion zelf komt geen Gelekoorts voor.

Chikungunyakoorts
Réunion is een tropische bestemming met bijzonder weinig tropische ziekten. Alleen de Chikungunyakoorts, een infectieziekte die wordt overgedragen door muggen, is sinds 2005 bekend. Malaria is er uitgebannen. Ter preventie is bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen in verband met Chikungunyakoorts extra belangrijk. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Chikungunyakoortsgebied altijd direct contact op met een arts.

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.


 • materialen en uitrusting

Materiaal & uitrusting
Wij adviseren u een paar goede wandelschoenen aan te trekken met een goed profiel. Wandelstokken zijn een aanrader, maar dit is een persoonlijke keuze. 


 • startpunt-eindpunt

Startpunt
Piton de la Fournaise


Eindpunt
Piton de la Fournaise


Data en prijzen

1 januari 2017 - 31 december 2017
€ 51 2 personen (tweepersoonskamer)
€ 42 3 personen (driepersoonskamer)

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting

 • prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Extra mogelijkheden bij Reunion * Wandelen Piton de la Fournaise

Andere SNP reizen die bij deze reis aansluiten

La Réunion - rondreis

Code 299200 LA individuele reis, 12 dagen
vanaf € 1.145,- per persoon
select
Om de SNP website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.

Kunnen wij helpen?

We geven graag advies
Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Veel gestelde vragen (FAQ) Bekijk de antwoorden