Iberishe wolf

Portugal - Peneda-Gêres, 4 dagen Te paard op zoek naar de wolf

« Terug naar overzicht
Privéreis - Actief vanuit één plek

Paardrijd-arrangement vanuit casa rural

Bijzondere natuurervaring in Nationaal Park Peneda-Gêres, in het uiterste noorden van Portugal. Samen met een wolvenkenner te paard op zoek naar (sporen van) wolven en wilde paarden. Op deze wijze kun je de schuwe dieren het best benaderen. Optioneel kun je hier ook nog mountainbiken of canyoningen. Overnachting in sfeervolle Casa Rural.

Uniek aan deze reis

Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Portugal - Peneda-Gêres, te paard op zoek naar de wolf

De granietbergen van de Peneda-Gêres, in het uiterste noorden van Portugal, behoren tot de ruigste en meest onherbergzame delen van het land. Hier op de grens met Spanje is de natuur nog baas over de mens, en komen nog wilde paarden en wolven voor. Sinds een aantal jaren is het gebergte streng beschermd in de vorm van een Nationaal park. Vanuit een casa rural in het dorpje Castro Laboreiro verken je de prachtige natuur twee dagen te paard, samen met een journalist en wolvenonderzoeker. Hij vertelt je alles over de wolvenpolulatie en met hem ga je op zoek naar sporen en een glimp van deze schuwe, prachtige dieren. Optioneel kun je ook een mountainbiketocht en een canyoningtocht bijboeken.

Dag 1

Aankomst per auto in het stille dorpje Castro Laboreiro, gelegen in het meest noordelijke puntje van het Nationaal Park Peneda-Gêres. In dit uitgestorven gebied van granieten rotsplateaus en canyons verblijf je in een modern appartement in het centrum van het dorp, of een sfeervolle Casa Rural iets buiten het dorp. Arriveer je vroeg, dan kun je een individuele fietstocht per mountainbike of een ‘canyoning’ tocht of een 'waterwandeltocht' (een lichte variant van canyoning) boeken (optioneel bij te boeken). De MTB excursie duurt 2,5 uur en kan de hele dag gedaan worden. De canyoning- en waterwandelexcursies worden alleen 's ochtends om 10.00 uur aangeboden. Voor het diner heb je keus uit meerdere restaurants.

Overnachting in

Castro Laboreiro

Dag 2 - 3

In de ochtend maak je kennis  met Pedro Alarcao, een journalist die al jaren de wolvenpopulatie van Noord-Portugal bestudeert. Samen met hem trek je de komende twee dagen het park in, en wel te paard omdat de kans op een ontmoeting met een wolf groter is (de paardengeur overstemt de mensengeur). Ook bezoek je de zomerdorpen waar transhumante herders wonen. Je  bent dagelijks vanaf het ontbijt ca. 4 uur onderweg. Rond lunchtijd ben je weer terug in het dorp. 
In de middag heb je alle tijd om het gebied rondom Castro Laboreiro op eigen houtje verder te verkennen; er zijn rondwandelingen uitgezet en gemarkeerd; er is een bezoekerscentrum van het Nationale Park en er zijn volop idyllische ‘zwemplekjes’ in de rivier.

Overnachting in

Castro Laboreiro

Dag 4

Na het ontbijt eindigt het arrangement, tenzij je een optionele mountainbike-excursie of canyoning-tocht hebt bijgeboekt en die vandaag wil doen. Kijk voor meer informatie daarover bij dag 1.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je verblijft drie nachten in een sfeervolle casa rural net buiten het dorp, die geschikt is voor 4 personen.

Over de maaltijden

Het ontbijt op dag 2 t/m 4 bestaat uit een rijk gesorteerde ontbijtmand met lokale producten. Omdat je in de ochtend op pad gaat ben je rond lunchtijd (ca. 13.00-13.30) weer terug in het dorp. Lunchen en dineren kan in een van de restaurantjes in Castro Laboreiro of je koopt zelf de nodige ingrediënten voor een lunch. Diners en lunches zijn niet inbegrepen.

Info kindvriendelijkheid

Je eigen huisje in de wilde natuur bij een bergdorp. Dat biedt een avontuurlijke verblijfplaats voor ouders en tieners.

Inbegrepen

 • 3 nachten in appartement  op 2-persoonskamers met privé badkamer incl. ruim gesorteerde ontbijtmand
 • 2x halve dag paardrijdexcursie olv wolvenexpert Pedro Alarcao (ca. 4 uur)
 • rijcap
 • verzekering paardrijden

Niet inbegrepen

 • transfers van en naar arrangement
 • persoonlijke uitgaven
 • overige verzekeringen
 • alle andere maaltijden & transfers
 • optionele self-guided mountainbike excursie incl fiets, helm, routekaart en verzekering (optioneel bij te boeken)
 • optionele ‘waterwandeling’ ('light' versie van canyoning) of echt ‘canyoning',  inclusief materiaal, gids, verzekering (optioneel bij te boeken)
 • eventuele entrees musea

Over de activiteiten

Op dag 2 en dag 3 ben je tijdens de twee paardrijdexcursies steeds 4 uur onderweg. Er wordt stapvoets gereden en je krijgt een korte introductie. Enige basiservaring met paardrijden is handig, maar niet noodzakelijk. Voor de optionele excursies mountainbiken, canyoning een waterwandelen (een eenvoudige en minder technische vorm van canyoning) heb je geen specifieke ervaring nodig.

Geschikt voor kinderen

Een spannend programma met wilderniservaring, paardrijden en uitdagende activiteiten. Zeer de moeite waard voor actieve tieners die wat hebben met natuur en dieren!


Extra dagen

Je kunt in de casa rural in Castro Laboreiro  extra nachten bijboeken, bijvoorbeeld omdat je een dag langer wilt paardrijden of een extra mountainbike of canyoningtocht of waterwandeltocht wilt bijboeken. Al deze optionele excursies zijn via SNP bij te boeken.

Speciale verzekering

Voor dit arrangement heb je een speciale reisverzekering nodig met 'avontuurlijke sporten toeslag'. Je kunt deze verzekering bij SNP afsluiten. Neem voor meer informatie contact op met de reiswinkel.

Heen- en terugreis

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Porto.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Het beste huurt u vanaf het vliegveld een huurauto. De locatie waar het arrangement plaatsvindt is slecht met het openbaar vervoer te bereiken en een taxi is (erg) duur. Vanaf het vliegveld van Porto is het ca. 160 km rijden (ca. 2 uur).

Autohuur optioneel

Huurauto nodig?
Boek deze tegelijk met uw vlucht. Wij bieden u via onze partner Sunny Cars scherpe prijzen.

klik hiervoor een overzicht van alle mogelijkheden, prijzen en aanbiedingen.
NB: U heeft een creditcard op naam van de bestuurder als borg nodig.

Voor boeking van een huurauto op de Sunny Cars site gelden de algemene voorwaarden van Sunny Cars. Klik hier om deze te lezen.

Praktische informatie

Je kunt het arrangement dagelijks starten in de periode van 1 mei t/m 31 oktober. In het najaar is de kans wat groter dat je wolven te horen (en te zien) krijgt dan in de zomer en het voorjaar).

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Peneda-Gêres ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Voor de paardrijdtochten zijn paardrijdlaarzen en een paardrijbroek aanbevolen. Voor een cap wordt gezorgd. Voor de optionele canyon of waterwandeltocht zijn waadschoenen, tefa's of gympen die nat mogen worden aan te bevelen.

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

De paardrijdtochten worden begeleid door Pedro Alarcao, een journalist die al jaren de wolvenpopulatie van Noord-Portugal bestudeert. Hij spreekt goed Engels en zorgt voor de logistieke organisatie van het arrangement.

Voor Portugal hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Portugal (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Portugal erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Artsen
Artsen in Portugal spreken veelal Engels. Ook is er een Brits ziekenhuis in Lissabon (49 Rua Saraiva de Carvalho, tel. 01-602020). In noodgevallen kunt u telefoonnummer 112 bellen.

Gezondheidszorg
Sluit u ook een goede ziekteverzekering af (door middel van een reisverzekering) want in Portugal bestaat er geen gratis medische behandeling voor niet-Portugezen.
Alle rekeningen voor medische zorg dienen contant betaald te worden. Licht bij ziekenhuisopname direct uw verzekeringsmaatschappij in, zodat zij voor betaling kan zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden.
Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). 

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

peneda-2.jpg

Portugal - Peneda-Gêres

Te paard op zoek naar de wolf

Paardrijd-arrangement vanuit casa rural

Zwaarte
Comfort
Actief vanuit één plek
Privéreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Gekozen kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen