SNP WWW 2014 04 22 0900
Code 101180 R groepsreis
Niveau
       
 
Accommodatie
       
 
Waardering
 

Portugal - Madeira wandelvakantie, 8 dagen

Langs levada’s en kliffen, wandelen langs goede pensions en hotels

Spectaculaire wandelvakantie met bagagevervoer over het subtropische eiland Madeira met bijzondere bloemenpracht en subtropische vegetatie. Wandelen in het bergland langs spectaculair aangelegde levada’s; niet geschikt voor mensen met hoogtevrees! Verblijf in prima hotels. Alle vertrekdata met garant vertrek!

 
Mooie en afwisselende wandelreis gehad. Sommige stukken van de wandelingen waren best pittig. Reisleidster Iris heeft...
Bekijk alle reviews (20)
Uniek aan deze reis
 • spectaculaire groene bergland van Madeira
 • wandelen langs levadas
 • overnachting afwisselend in luxe hotels en goede pensions
 • alle reizen garant vertrek
vanaf
per persoon
excl. heen- en terugreis

De Engelse aristocratie roemde het Portugese eiland Madeira vanwege zijn schitterende botanische tuinen, gedistingeerde hotels, zuivere lucht en ideale klimaat. Maar wie kent het onbekende Madeira, met zijn grillige bergland waar boeren op kleine terrassen hun akkers bewerken, de schilderachtige dorpjes en de weelderige, tropisch aandoende plantengroei? Deze wandelvakantie voert ons dwars door dit onbekende binnenland, toegankelijk gemaakt door de ruim tweeduizend kilometer levadas, smalle irrigatiekanaaltjes die in de bergwanden zijn uitgehakt en vaak omzoomd met duizenden paarse liefdesbloemen. Nevelwouden en grillige bergtoppen bepalen het beeld rond Rabaçal. Watervallen kletteren langs de rotsen. Over de geheimzinnige hoogvlakte Paul da Serra bereiken we tijdens de Madeira vakantie het hooggelegen hotel op de Encumeadapas. Over de centrale bergkam gaat de tocht verder met schitterende uitzichten over zowel de noord- als zuidkust, naar het dorpje Curral das Freiras, schuilplaats der nonnen - op de vlucht voor piraten. Ook in de hoofdstad Funchal is van alles te zien is: de vismarkt, de botanische tuin en natuurlijk de talrijke proeflokalen met vaten Madeira wijn. Aansluitend wandelen we naar de Pico Areiro door een wereld van mistflarden, buitelende raven en oranje korstmossen. Na het centrale hooggebergte wandelen we langs de steile noordelijke klifkust, via levadas, tunnels en watervallen en de laatste resten nevelwoud. Dit Madeirees avontuur eindigt op de kliffen van het schiereiland Ponta da Sâo Lourenço. We verblijven afwisselend in luxe ****-hotels en vriendelijke pensions. Alle vertrekdata hebben gegarandeerd vertrek!

boeken & kaarten
klik hier voor de SNP selectie boeken & kaarten behorend bij deze reis naar de webshop
 • dag tot dag

 • praktisch

 • van belang Portugal

 • extra

 • actueel

 • heen- en terugreis

 • reviews

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

 • 6

 • 7

 • 8

 • NB Programma

 • kaart

 1. Portugal - Madeira wandelvakantie
Programma
We vliegen naar Madeira. Met een bus of met taxi’s rijden we in een uur naar Ponta do Sol.

Overnachting in
Ponta do Sol, Enotel Baia

 1. Portugal - Madeira wandelvakantie
Programma

Een transfer van ca 45 min. brengt u hoog in de bergen. Nabij Rabaçal ligt een betoverend sprookjesland van ruisende watervallen en met smaragdgroen beklede bergen. We beginnen aan de zonnige zuidzijde van de bergen en wandelen naar de groene en vaak in nevels gehulde omgeving van het boswachtershuis van Rabaçal. Bij de "25 Fontes" valt een gordijn van kleine waterstraaltjes over de rand van de steilwand. Verderop in de tocht komen we meer watervallen tegen. Wij zoeken de rustigste plekken uit waar we ook heerlijk kunnen lunchen en zwemmen (de meer bekende locaties in dit gebied kunnen druk zijn met dagjesmensen). We lopen vandaag ook nog door een tunnel onder een bergrug door. Na afloop van de wandeling brengt een busje ons weer naar het hotel.

Er zijn meerdere varianten van de wandeling mogelijk vandaag; dit wordt ter plekke bekeken door de reisleiding. Lengte ca. 10-13 km. Wandelduur: 4-5 uur, 200 m stijgen en dalen.Overnachting in
Ponta do Sol, Enotel Baia

 1. op weg naar de Levada do Norte
op weg naar de Levada do Norte
Programma
We worden naar Cristo Rei op Paúl da Serra gebracht. Dit is Madeira’s enige vlakke stuk land, een geheimzinnig lavaplateau van ca. 15 km², dat op een hoogte van 1430 m ligt. We zijn hier midden op het eiland. Er groeien veel varens. Deze vochtminners gedijen hier uitstekend, want vaak komen nevel en mist opzetten. De sfeer is dan spookachtig beklemmend. We wandelen over het plateau naar Bica da Cana en volgen een pad met een mooi uitzicht op Sao Vicente aan de noordkust. Vervolgens dalen we af naar de Levada do Norte. Deze levada, omzoomd door talloze hortensias, voert verderop door 2 tot 4 lange tunnels waar we regelmatig moeten bukken en onze zaklampen goed van pas komen. Tenslotte voert een bospaadje door een prachtig woud van boomvarens naar de Encumeada-pas. Lengte 18 km, 110 m stijgen 550 m dalen, 6,5 uur.

Overnachting in
Encumeada

 1. Portugal - Madeira wandelvakantie
Programma

Vanaf de Encumeada pas wandelen we via een spectaculaire route over een bergkam naar de bergpas Boca do Cerro, vanwaar we uit kijken in de diepte van de vallei van Curral das Freiras. De afdaling naar Curral is steil en spectaculair en voert ons over een paar spannende stukjes. Vanaf Curral rijden we naar Funchal. We gaan uit eten in een restaurant in het gezellige centrum. Lengte 15 km. Wandelduur totaal 6 uur, 500 m stijgen en 850 m dalen.

NB: winter 2017 is de wandelroute naar Curral das Freiras beschadigd. Totdat dit stuk is gerepareerd kan het niet worden gelopen en volgen we een alternatieve wandeling van Boa Morte via de Levada do Norte naar uitzichtspunt Cabo Girao. Vandaar naar Funchal. Deze wandeling is wat korter, ca. 11 km, waardoor er wat meer tijd in Funchal is.Overnachting in
Funchal

 1. Portugal - Madeira wandelvakantie
Programma

Vandaag nemen we de minibus richting de top van de 1818 m hoge Pico Ariero, een rit van ruim 1 uur. De wandeling van vandaag is een spectaculaire route over een pad dat in de loodrechte rotswanden is uitgehakt. Het pad is met kabels afgezet. We passeren de grilligste rotspieken, opgebouwd uit lava en tefra (verharde aslagen). Uiteindelijk bereiken we de top van de Pico Ruivo, met zijn 1862 meter, de hoogste berg van het eiland. Na een korte afdaling komen we bij de op 1592m hoogte gelegen parkeerplaats, vanwaar we per minibus in ca. 20 min. afdalen naar het plaatsje Santana. Dit plaatsje ligt boven de noordkust en hier zijn nog huisjes te vinden die op de traditionele manier gebouwd zijn. Vanaf Santana rijden we verder naar ons hotel in Santo da Serra.

Wandeling: een stevige wandeling door de hoogteverschillen, en voor mensen met veel hoogtevrees. Lengte 11,5 km, Wandelduur: 5 uur, 500 m stijgen en 850 m dalen.Overnachting in
Santana (2016) of Santo da Serra (2017)

 1. Portugal - Madeira wandelvakantie
Programma

Een korte rit over een steile, hobbelige weg brengt ons bij het boswachtershuis van Queimadas. In deze vochtige en vaak in nevels gehulde omgevingen groeien imposante bomen, behangen met dikke plukken baardmos. Langs een levada lopen we naar Caldeirao Verde. Het is een waar paradijs voor mossenliefhebbers en vlinders. We gaan samen met de levada door donkere, vochtige tunneltjes. We bereiken uiteindelijk de donkere komvormige krater Caldeirao Verde, waar een prachtige waterval zich langs de basaltwand in een klein waterbekken stort. Via een smalle levada en diverse tunneltjes bereiken we de Caldeirao do Inferno, een prachtige nauwe kloof. Via hetzelfde pad wandelen we terug naar het boswachtershuis van Queimadas. Lengte 17 km. Wandelduur 6 uur, 150 m stijgen en dalen (nb: helemaal terug naar Santana + 3 km en + 450m dalen).

Reizen 2017: na afloop is er een transfer van ca. 30 min. naar ons hotel in Santo da Serra.Overnachting in
Santana (2016) of Santo da Serra (2017)

 1. Portugal - Madeira wandelvakantie
Programma

Madeira toont zich vandaag van een heel andere kant, als we de oostelijke punt van het eiland bezoeken. 's Morgens brengt een korte transfer ons naar Ponta de São Lourenço, een prachtige afsluiting van deze wandelweek op Madeira. Hier maken we een bijzondere wandeling naar grillige vulkanische kliffen, waar we lekker de tijd voor nemen. Het is een fascinerend landschap, waar de blauwe oceaan een mooi contrast vormt met de rode en zwarte vulkanische gesteentes. Bij een oud 'boswachtershuis' is een heuse palmoase waar je heerlijk kunt picknicken. Je kunt vandaar ook nog een topje beklimmen voor een verbluffend uitzicht. Lengte 7-9 km, 3-4 uur, 200 - 300 m stijgen en dalen.

Na de lunch op een strandje kun je een middagje relaxen om ten volle te kunnen genieten van de prachtige omgeving.Overnachting in
Santana (2016) of Santo da Serra (2017)

 1. Portugal - Madeira wandelvakantie
Programma
Transfer naar het vliegveld van Madeira en terugvlucht naar Nederland.

NB Programma

Let op: De vermelde wandeltijden zijn exclusief rustpauzes.De uitvoering van bovenstaand programma is afhankelijk van plaatselijke (weers)omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met u, maar is uiteindelijk te allen tijde ter beoordeling van de reisleider.Daar wij onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, wordt u daarvan tijdig op de hoogte gebracht.Detailkaart
 
 • accommodaties

 • inbegrepen

 • niveau

 • reisgezelschap

 • reisperiode

Over de accommodaties

Op Madeira verblijft u afwisselend in kleine en veelal sfeervolle hotelletjes en luxe hotels. U verblijft op tweepersoonskamers met douche en toilet. Tegen betaling van een toeslag kunt u een eenpersoonskamer boeken.
Hotel Enotel Baia is een luxe hotel aan de boulevard van het vriendelijke dorpje Ponta do Sol, aan de zonnige zuidkust van Madeira. Het luxueuze hotel is van alle comfort gezien en is modern, maar stijlvol ingericht. De kamers zijn ruim, voorzien van airco prima bedden en goede badkamers. Het hotel beschikt over een tuin met terras, binnenzwembad en een bar. Klasse ****, 2 nachten.
Op de Encumeada pas verblijft u 1 nacht in een goed ***-hotel
In Funchal is een stadshotel, middenin het centrum en vlakbij de kathedraal gelegen. Klasse ***, 1 nacht.
Op 400 meter hoogte boven de kliffen van Madeira’s noordkust ligt Santana, met in het centrum het grote, rustig gelegen hotel O Colmo. De kamers zijn ruim, en deels in een nieuw gebouw gesitueerd. Het hotel beschikt oa. over een restaurant en een overdekt zwembad. Klasse **, 2 nachten. Hier verblijven we in 2016.
In 2017 verblijven we in het comfortabele Enotel Golf bij Santo da Serra. Het ligt landelijk en er is een overdekt zwembad.Comfort en stijl van onze accommodaties
Voor meer info over het comfort en de stijl van een SNP accommodatie, klik hier.


Over de maaltijden
De ontbijten en de diners worden meestal in de accommodaties verzorgd, maar een enkele keer wordt er buiten de deur gedineerd. Voor de lunch dient u zelf zorg te dragen. Er is dagelijks gelegenheid om in de plaatsen waar we verblijven lunchinkopen te doen.


Inbegrepen
 • alle overnachtingen in hotel en pension op tweepersoonskamers
 • bagagevervoer
 • alle transfers op Madeira conform programma, met minibus of lijnbus
 • verblijf op basis van halfpension, vanaf diner op dag 1 t/m ontbijt op dag 8
 • diensten 1 SNP-reisleider


Niet inbegrepen
 • heen- en terugreis (optioneel, zie prijsinformatie)
 • lunches
 • verzekeringen
 • entrees
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • transfers naar en van de plaats van uw eventuele reisuitbreiding


Reserveringskosten
 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)


Over de activiteiten

De afstanden die u dagelijks aflegt variëren van 10 tot 20 km. We wandelen 5 tot 6,5 uur per dag. Wandelingen waarop u nauwelijks stijgt of daalt, worden afgewisseld met tochten, waarop u hoogteverschillen tot 800 meter moet overbruggen. Een goede wandelconditie is dan ook van belang. U loopt veel langs en op de randen van de levadas, watergootjes van beton of zand. Deze ‘paden’ zijn meestal goed begaanbaar.

Soms loopt de levada echter langs steile hellingen en diepe afgronden. Hier is het dan ook van groot belang dat u geen last heeft van hoogtevrees en dat u tredzeker bent! Goede wandelstokken verhogen de tredzekerheid en kunnen op deze tochten dan ook van pas komen. Een aantal malen voert de levada u door lange, donkere tunnels (eenmaal 20 minuten), waar een goede zaklamp onontbeerlijk is.Reisleiding
Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Alle reisleiders hebben een intensief programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. SNP Opleidingen is sinds 1 januari 2012 een door ANVR gecertificeerde opleiding voor reisleiders. Klik hier voor meer informatie.


Minimum aantal deelnemers
3


Maximum aantal deelnemers
15


Geschikte reisperiode
Door de zuidelijke ligging op de oceaan heeft Madeira het hele jaar door een aangenaam gematigd klimaat. Overdag lopen de temperaturen op tot 25 ºC. Een frisse bries van zee geeft meestal wat verkoeling. Hoewel de zomer het droogste jaargetijde is, kan een regenachtige dag ook dan voor komen. Vooral langs de vochtige noordkust moet u rekening houden met een bui of regenachtige dag. Er zijn aanzienlijke weersverschillen tussen de noord- en zuidkust van het eiland. Het zuiden ligt in de regenschaduw en heeft een droger, zonniger en warmer klimaat. In het centrale gebergte is het koeler dan aan de kust. De temperatuur blijft hier bij mist steken op 15 ºC. Mist is hier een veel voorkomend verschijnsel. De nachten die we op grotere hoogte doorbrengen kunnen koud zijn: ca. 10 ºC. Tijdens de reizen in de wintermaanden is de kans op neerslag wat groter en blijven de dagtemperaturen tussen de 15 ºC en de 20ºC steken.


Klimaattabel


 • reisdocumenten

 • gezondheid

 • vaccinatie

Reisdocumenten

Voor Portugal hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Portugal (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Portugal erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.Gezondheid

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Artsen
Artsen in Portugal spreken veelal Engels. Ook is er een Brits ziekenhuis in Lissabon (49 Rua Saraiva de Carvalho, tel. 01-602020). In noodgevallen kunt u telefoonnummer 112 bellen.

Gezondheidszorg
Sluit u ook een goede ziekteverzekering af (door middel van een reisverzekering) want in Portugal bestaat er geen gratis medische behandeling voor niet-Portugezen.
Alle rekeningen voor medische zorg dienen contant betaald te worden. Licht bij ziekenhuisopname direct uw verzekeringsmaatschappij in, zodat zij voor betaling kan zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.Vaccinatie

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden.
Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).  • materialen en uitrusting

 • geld op reis

 • overige informatie

Materiaal & uitrusting
Stevige bergschoenen met goed profiel zijn in het Madeirese berglandschap noodzakelijk. Wat regenkleding betreft raden wij en goede regenbroek en -jas aan, regenponcho's raden we af omdat ze gevaarlijk kunnen zijn.


Bagage mee op reis

Terwijl u wandelt, wordt uw bagage vervoerd. U wandelt zelf met een dagrugzakje met daarin voldoende ruimte voor de lunch, een trui, een grote veldfles, een regenjack en eventueel een fototoestel en/of een verrekijker.

 • (berg)wandelschoenen met stevige zool, hoogsluitend en ingelopen (in verband met mogelijk overgewicht of verlies adviseren wij u uw wandelschoenen tijdens de vlucht aan te trekken of in uw handbagage te vervoeren)
 • schoenvet
 • warme en luchtige kleding (temperatuurverschillen kunnen aanzienlijk zijn)
 • regen- en winddichte kleding (bijv. gore-tex jack en fleecevest), geen poncho
 • zonnebrandolie, zonnebril en zonnehoedje
 • insecten werende middelen (met DEET)
 • dagrugzakje (min. 25 liter)
 • grote veldfles (minimaal 1,5 à 2 liter) of meerdere kleine flessen
 • eventueel: uitschuifbare wandelstokken en gamaschen
 • zakmes en zitmatje voor lunch in het veld
 • goede zaklamp met reserve batterijen (mn. voor de wandelingen door de tunnels!)
 • pinpas
 • niet meer dan 20 kg bagage
 • GELDIG paspoort of geldige ID-kaart (mag niet verlopen zijn)
 • kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • voorts eventueel: kompas, verrekijker, fototoestel, planten-, dieren- en stenengids
 • enige EHBO-benodigdheden die u eventueel nodig zult hebben, zoals bijv.: rekverband, sporttape of middelen voor afplakken blaren bv. "second skin"


Geld mee op reis
Aangezien het merendeel van de kosten bij de reissom is inbegrepen, hoeft u maar op weinig extra uitgaven te rekenen. Alleen de maaltijden tijdens de heen- en terugreis, lunches en de uitgaven voor consumpties zijn voor eigen rekening. Rekent u voor uw persoonlijke uitgaven op een bedrag van ca. € 150,-. Op Madeira kunt u onder meer in Funchal, Ponta do Sol, Santana en Machico geld pinnen.


Hoe verplaatst u zich ter plekke
Op Madeira wordt u regelmatig per minibus naar het beginpunt van de wandeling gebracht. Ook wordt u vaak vanaf het eindpunt van de wandeling per minibus opgehaald. Mooie ritten, over de bochtige en steile wegen van het eiland. Deze ritten duren meestal niet langer dan een uur. Een enkele keer maken we gebruik van het openbaar busvervoer.


Voorbereiding op uw reis
Wij raden u aan om uitgerust en met een goede conditie aan de reis over Madeira te beginnen. Het wandelplezier is dan veel groter dan wanneer u vermoeid aan de start verschijnt. Een goede training is, om in de weken voorafgaand aan de reis, een paar stevige wandelingen te maken. Zo kunt u uw conditie bijspijkeren en uw voeten en schoenen weer aan elkaar laten wennen.


 • laatste nieuws

Laatste Nieuws
Vertrek 2-5-2017: tijdens deze reis is het niet mogelijk om in Funchal te overnachten op dag 4; we verblijven een extra nacht in Encumeada. Na afloop van de wandeling op dag 4 is wel een bezoek aan Funchal ingepland, inclusief de avondmaaltijd.


 • op eigen gelegenheid

 • per vliegtuig

Waar ontmoet ik de groep
Maakt u geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reist u op eigen gelegenheid dan ontmoet u uw reisgezelschap op het vliegveld van Funchal of in de eerste accommodatie.


Vluchtinformatie

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan vlieg je rechtstreeks met Transavia naar Funchal v.v.

Vluchtschema Transavia
HV 6629 Amsterdam - Funchal vertrek 06.40 aankomst 09.45 uur
HV 6630 Funchel - Amsterdam vertrek 10.25 aankomst 15.30 uur

Vluchtschema - vertrek februari 2017 TAP Air Portugal.
TP 0663 Amsterdam - Lissabon vertrek 11.50 aankomst 13.50 uur
TP 1687 Lissabon - Funchal vertrek 16.10 aankomst 17.55 uur
TP 1680 Funchal - Lissabon vertrek 09.45 aankomst 11.25 uur
TP 0662 Lissabon - Amsterdam vertrek 13.00 aankomst 17.00 uur

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Het definitieve vluchtschema ontvang je samen met het ticket binnen 3 weken voor vertrek.

Nota Bene:

bij bepaalde windsituaties is het niet mogelijk op de luchthaven van Madeira te landen. In dat geval wijken vliegtuigen uit naar het nabijgelegen eiland Porto Santo en ga je per boot (2,5 uur varen) verder naar Madeira.


Airporthotel
Schiphol PARK-SLEEP-FLY ARRANGEMENT
Begin uw vakantie relaxed met een overnachting in het comfortabele Courtyard by Marriott Hotel. `s Avonds op uw gemak naar Schiphol reizen, luxe overnachten, genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en gratis airport shuttle. Reist u milieubewust en comfortabel per trein, dan kunt u met de gratis hotelshuttle eenvoudig vanaf Schiphol het hotel bereiken. Indien u toch voor de auto kiest, kunt u uw auto tot 16 dagen gratis parkeren bij het hotel; daarmee kost uw overnachting amper meer dan de prijs van lang parkeren op Schiphol!
Meer informatie.


 • april 2017
 • Mooie en afwisselende wandelreis gehad. Sommige stukken van de wandelingen waren best pittig. Reisleidster Iris heeft echt haar best gedaan om alles soepel te laten verlopen, wat bijzonder goed gelukt is. Zij is een echte topper!
 • april 2017
 • Handig dat deze Garant reis altijd door gaat. En Madeira heeft mooie zeer afwisselende wandelingen in petto.
 • maart 2017
 • Een zeer afwisselende reis met veel variatie in natuur en wandelingen
 • maart 2017
 • Heerlijke wandelreis op prachtig bloemeneiland met hoge bergen, prachtige vergezichten, mooie kusten en relaxte stadjes in goed gezelschap!
 • december 2016
 • Madeira is prachtig en kent een zeer afwisselende natuur. Alle kleuren groen zijn aanwezig. Bijzondere reis langs diverse accomodaties met verschillende soorten wandelingen. Een heerlijke week.
 • december 2016
 • Deze reis op het prachtige Madeira laat heel goed zien hoe divers het eiland is qua natuur en weer. De prachtige wandelingen zijn goed te doen voor de gemiddelde bergwandelaar. De soms hoogtevrees gevoelige paden zijn veelvuldig voorzien van een hek zodat het eigenlijk altijd veilig voelt. Een zeer aanbevelingswaardige vakantie die ook nog eens goed georganiseerd is.
 • november 2016
 • Als reactie op andere reviews: het is heel fijn om dezelfde route terug te lopen, dan zie je al dat moois nog eens maar dan van de andere kant!
 • oktober 2016
 • Heb een fantastische vakantie gehad in Madeira met SNP. Geweldige wandeltochten gemaakt, echt genoten van de prachtige omgeving. Voor diegene die echt vakantie wil en niet de behoefte heeft om zelf alles uit te zoeken maar wel op de mooiste plekken wil wandelen is de SNP een aanrader. Zorg wel dat je conditie op peil is, dat geeft meer wandelplezier.
 • oktober 2016
 • Prachtige wandelreis in een bijna tropisch landschap met 's avonds heerlijk eten en slapen in fijne onderkomens. Een echte aanrader!
 • oktober 2016
 • Een grensverleggende reis, elke dag variatie, veel natuur. Voor iemand die nog nooit in de bergen is wezen wandelen een leuke uitdaging. Goede conditie is zeker aan te bevelen!
 • september 2016
 • Door regelmatig een heel klein glaasje Madeira te drinken, kun je de sfeer van het eiland nog heel lang vasthouden.
 • augustus 2016
 • Een pittige, afwisselende, spectaculaire wandelvakantie; langs levadas, door tunnels, over steile trappen, over een kaal schiereiland, door een met mosbegroeid bos met watervallen, over een plateau en langs duizelingwekkende afgronden
 • augustus 2016
 • Afwisselende reis op een bergachtig eiland waardoor er bijna altijd vergezichten zijn op de eindeloze zee. Door de verschillende hotels had ik echt het gevoel op reis te zijn op een prachtig groen eiland. Wandelingen met spectaculaire dieptes en spannende tunnels maken de reis tot een onvergetelijke ervaring.
 • augustus 2016
 • Aangelegde paden en hoop toeristen is niet fijn.
 • augustus 2016
 • Uitstekende wandelvakantie die door vele stijgen en dalen op momenten plezierig pittig is. Goede balans en opbouw van het programma; bij aankomst meteen een duik in de oceaan kunnen nemen! Een mooier begin is er natuurlijk niet.
 • augustus 2016
 • Hele mooie reis met prachtig weer, zonnig met een fris windje met voor eind juli nog verrassend veel bloemen. Mooie goed onderhouden wandelpaden die je brengen tot boven het wolkendek. Bijzonder lopen langs lavades en door tunnels, wat werd omschreven als hoogtevrees kon gelukkig niemand plaatsen. Zeer prettige reisleidster, goed voorbereid met kennis van zaken. Als organisatie heeft SNP, ondanks mijn last minute alles perfect geregeld!
 • augustus 2016
 • Prachtige afwisselende wandelreis op een prachtig eiland met een zeer aangename en gezellige groep en prima reisleiding. Alle wandelingen zijn goed beveiligd dus ook voor mensen met hoogtevrees goed te doen. Tredzekerheid en een goede wandelconditie zijn wel vereisten. Een aanrader!!
 • augustus 2016
 • Hele leuke vakantie gehad, mooie wandelingen met veel verschillen van natuur. Een dag was wat zwaarder vanwege de lengte en dalen en stijgen.
 • augustus 2016
 • Als ervaren SNP-reiziger kan ik alleen maar positief zijn over de groepsreis naar Madeira. Madeira is een prachtig eiland, waar SNP een mooie reis heeft uitgezet. Mede dankzij een goede reisbegeleiding een aanrader!!!
 • juli 2016
 • De Madeira wandelreis is een enorme aanrader.

Data en prijzen

9 mei 2017 - 16 mei 2017 (Garant vertrek)
€ 910 / € 1285* eenpersoonskamer

groepssamenstelling (nog 7 plaats(en) beschikbaar)

geslacht (in %)
man vrouw
50 50
gem. leeftijd (in %)
< 30 30-39 40-55 > 55
0 0 17 83
status reizend (in %)
alleen samen
0 100
23 mei 2017 - 30 mei 2017 (Vol)
€ 695 / € 1070* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)

groepssamenstelling 

geslacht (in %)
man vrouw
20 80
gem. leeftijd (in %)
< 30 30-39 40-55 > 55
0 0 23 77
status reizend (in %)
alleen samen
60 40
30 mei 2017 - 6 juni 2017 (Garant vertrek)
€ 895 / € 1270* eenpersoonskamer
€ 680 / € 1055* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)

groepssamenstelling (nog 7 plaats(en) beschikbaar)

geslacht (in %)
man vrouw
12 88
gem. leeftijd (in %)
< 30 30-39 40-55 > 55
0 0 62 38
status reizend (in %)
alleen samen
25 75
18 juli 2017 - 25 juli 2017 (Garant vertrek)
€ 895 / € 1315* eenpersoonskamer
€ 680 / € 1100* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)

groepssamenstelling (nog plaatsen beschikbaar)

geslacht (in %)
man vrouw
28 72
gem. leeftijd (in %)
< 30 30-39 40-55 > 55
0 14 71 15
status reizend (in %)
alleen samen
71 29
25 juli 2017 - 1 augustus 2017 (Garant vertrek)
€ 895 / € 1315* eenpersoonskamer
€ 675 / € 1095* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)

groepssamenstelling (nog 4 plaats(en) beschikbaar)

geslacht (in %)
man vrouw
45 55
gem. leeftijd (in %)
< 30 30-39 40-55 > 55
11 0 56 33
status reizend (in %)
alleen samen
9 91
15 augustus 2017 - 22 augustus 2017 (Garant vertrek)
€ 895 / € 1315* eenpersoonskamer
€ 680 / € 1100* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)

groepssamenstelling (nog plaatsen beschikbaar)

22 augustus 2017 - 29 augustus 2017 (Garant vertrek)
€ 895 / € 1295* eenpersoonskamer
€ 680 / € 1080* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)

groepssamenstelling (nog plaatsen beschikbaar)

5 september 2017 - 12 september 2017 (Garant vertrek)
€ 895 / € 1270* eenpersoonskamer
€ 680 / € 1055* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)

groepssamenstelling (nog plaatsen beschikbaar)

12 september 2017 - 19 september 2017 (Garant vertrek)
€ 895 / € 1270* eenpersoonskamer
€ 680 / € 1055* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)

groepssamenstelling (nog plaatsen beschikbaar)

14 oktober 2017 - 21 oktober 2017 (Garant vertrek)
€ 895 / € 1320* eenpersoonskamer
€ 680 / € 1105* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)

groepssamenstelling (nog plaatsen beschikbaar)

21 oktober 2017 - 28 oktober 2017 (Garant vertrek)
€ 895 / € 1320* eenpersoonskamer
€ 680 / € 1105* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)

groepssamenstelling (nog plaatsen beschikbaar)

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting

 • prijzen zijn per persoon
 • prijzen met een *) zijn inclusief vlucht, belastingen en toeslagen
 • Let op: Vanaf 8 weken voor vertrek kunnen wij de prijs van de vlucht niet meer garanderen en is de vluchtprijs altijd op aanvraag
 • Bij vluchten met Transavia of Sundio is bij SNP Groepsreizen 20kg ruimbagage en 10kg handbagage p.p. bij de prijs inbegrepen.
 • Ook als u vliegt met TAP is 20 kg ruimbagage en 1 stuk handbagage inbegrepen.
 • alle vertrekdata zijn met garant vertrek.

Data volgende seizoen

Voor het nieuwe seizoen zijn voor deze reis de volgende vertrekdata gepland:


van 24 februari 2018 t/m 3 maart 2018
van 29 maart 2018 t/m 5 april 2018
van 5 april 2018 t/m 12 april 2018
van 26 april 2018 t/m 3 mei 2018
van 3 mei 2018 t/m 10 mei 2018
van 10 mei 2018 t/m 17 mei 2018
van 17 mei 2018 t/m 24 mei 2018
van 14 juni 2018 t/m 21 juni 2018
van 21 juni 2018 t/m 28 juni 2018
van 12 juli 2018 t/m 19 juli 2018
van 19 juli 2018 t/m 26 juli 2018
van 26 juli 2018 t/m 2 augustus 2018
van 2 augustus 2018 t/m 9 augustus 2018
van 9 augustus 2018 t/m 16 augustus 2018
van 16 augustus 2018 t/m 23 augustus 2018
van 6 september 2018 t/m 13 september 2018
van 13 september 2018 t/m 20 september 2018
van 13 oktober 2018 t/m 20 oktober 2018
van 20 oktober 2018 t/m 27 oktober 2018
van 27 december 2018 t/m 3 januari 2019

Data, prijzen en reisprogramma onder voorbehoud


Extra mogelijkheden bij Portugal - Madeira wandelvakantie

Dit arrangement is uitstekend te verlengen met:

Aanbevolen hotels om uw reis te verlengen

Hotel do Centro (Funchal)

Aardig kleinschalig stadshotel in een van de smalle straatjes van hartje Funchal. Alle bezienswaardigheden liggen op loopafstand. We proberen voor u een kamer met balkon aan de rustige achterzijde te reserveren. Het comfortniveau en de inrichting is eenvoudig, zonder opsmuk, maar alles is aanwezig: de kamers hebben allemaal een eigen badkamer, airco en TV.

Elke ochtend is er een eenvoudig ontbijtbuffet voor de gasten.

vanaf € 26,- per persoon
select
Om de SNP website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.

Kunnen wij helpen?

We geven graag advies
Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Veel gestelde vragen (FAQ) Bekijk de antwoorden