Fotoreis langs hotels
Uniek aan deze reis
- Culturele hoogtepunten van centraal Portugal
- Fotogenieke geheimtips
- Landschapsfotografie én stadsfotografie in één reis
- Maximaal 7 deelnemers en eigen minibus
- Verblijf in bijzondere hotels
Tijdens de reis verblijf je in 3 goede en sfeervolle accommodaties.
Cascais - Hotel Baia ( 3*), 3 nachten. U verblijft tegenover de haven en het kleine strand bij het centrum van dit badplaatsje. Lissabon is makkelijk per trein bereikbaar. Het hotel dateert uit de jaren ’60, maar is met zorg gerenoveerd, waardoor het nu een soort 'retro' uitstraling heeft. Op de bovenste verdieping is een overdekt zwembad en zomerterras met barretje. De kamers aan de voorzijde hebben allemaal een terrasje. Kamers aan de achterzijde hebben dat niet, maar die zijn wel wat groter en ze zijn stiller.
Avanos - Cooking & Nature Emotional hotel (4*), 2 nachten:
Dit kleine (11 kamers) hotel is zonder meer het meest bijzondere hotel van de reis. Middenin het onbekende maar zeer fraaie Natuurpark Serra de Aires en Candeeiros ligt dit designhotel temidden van olijfgaarden. In de heerlijke tuin is een zwembad en er zijn uiteenlopende loungemogelijkheden. Binnen zijn diverse zitjes in fijn gedecoreerde ruimtes. Elke kamer heeft zijn eigen thema; van romantiek tot Afrikaanse wildernis. De inrichting is kwalitatief zeer hoogstaand. Dit hotel is zelf al een fotogeniek pareltje. Extra bijzonder is dat we op een avond een speciaal kijkje in de Portugese keuken krijgen als we de kok de helpende hand gaan bieden bij het bereiden van de maaltijden. Dit gebeurt heel ontspannen bij een lekker drankje.
Évora: Solar de Monfalim (2*), 2 nachten:
Het verblijf tijdens deze week is op basis van halfpension, behalve op dag 3 als je zelf een leuk restaurantje kunt uitzoeken in Cascais. Het ontbijt wordt door de accommodatie geregeld. Op dag 4 of 5 is het diner extra speciaal omdat je dan zelf met een professionele kok je maaltijd mee kunt koken. Een bijzonder inkijkje in de Portugese keuken en de te gebruiken ingrediënten. Ook dit is weer een mooi fotomoment. Dag 4 en 5 is het diner tevens inclusief drankjes. Op dag 6 is er bij het diner een wijnproeverij bij Evora inbegrepen.
De overige dagen dineren we in het restaurant van het hotel of in een van de restaurants in de omgeving van de hotels waar je verblijft. De lunch is niet inbegrepen, en nuttig je op sommige dagen als picknick in het veld. Inkopen doen we onderweg. Op andere dagen is er gelegenheid om in een restaurant te lunchen.
Deze fotografiereis is geschikt voor alle mensen met interesse voor fotografie. Enige basiskennis is handig om meer uit deze reis te halen. Overdag ga je met onze reisleider/ fotograaf op pad om het landschap, de mensen en de cultuur van de Portugese steden en platteland op beeld vast te leggen. Je bent de hele dag op pad, in de auto, of te voet en 's avonds wordt het gefotografeerde werk gezamelijk bekeken en besproken. De dagen zijn dus wel inspannend. Je maakt af en toe korte wandelingen over weggetjes of paden. Lissabon verken je te voet en per openbaar vervoer. In de overige steden die we bezoeken maken we een stadswandeling.
Als je met eigen vervoer reist, ontmoet je de groep op het vliegveld van Lissabon of in de accommodatie in Cascais.
Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan vlieg je met TAP Air naar Lissabon v.v.
Vluchtschema
TP 663 Amsterdam - Lissabon vertrek om 13.40 aankomst 15.40 uur
TP 662 Lissabon - Amsterdam vertrek om 14.05 aankomst 18.00 uur
Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Het definitieve vluchtschema ontvang je samen met het ticket binnen 3 weken voor vertrek.
Het klimaat in de omgeving van Lissabon is aangenaam; slechts zelden erg heet, nooit erg koud. De Atlantische Oceaan zorgt immers voor verkoeling. Meer het binnenland in, kan het wel warmer worden. De temperaturen liggen doorgaans rond half mei en half oktober op een aangename 25ºC. Het weer is in mei en half oktober in het algemeen goed, maar er is dan ook altijd kans op een regenachtige dag of een bui.
Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Lisboa ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.
Aangezien een groot deel van de kosten bij de reissom is inbegrepen, blijven je uitgaven ter plekke beperkt tot het diner op dag 2, lunches en privéuitgaven. Reken voor je persoonlijke uitgaven op een bedrag van ca. € 125,-.
In Lissabon maken we gebruik van het openbaar vervoer. Vanaf dag 3 t/m het eind van de reis maken we gebruik van een huurbusje, dat door de reisbegeleiding worden bestuurd. Zo hebben we maximale flexibiliteit en kunnen we op plekken komen waar je met een grotere bus niet kunt komen.
trein: http://reiseauskunft.bahn.de/bin/query.exe/en bus: http://www.rede-expressos.pt/
In verband met de beperkte ruimte in het huurbusje kunt u uw bagage het beste meenemen in een rugzak of weekendtas. Tijdens de korte wandelingen draagt u een dagrugzakje waarin in ruimte moet zijn voor: een warm kledingstuk, een grote veldfles, regenkleding, de lunch en uiteraard ruimte voor fotoapparatuur.
Er zijn momenteel geen bijzonderheden.
Zowel de fotografische als logistieke begeleiding is in handen van een ervaren SNP reisleider, gespecialiseerd in fotografie, die tevens de korte wandelingen begeleidt.
Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Alle reisleiders hebben een intensief programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. SNP Opleidingen is sinds 1 januari 2012 een door ANVR gecertificeerde opleiding voor reisleiders.
De reis met vertrek op 13-5-19 wordt begeleid door Jeroen Jazet, de reis met vertrek op 14-10-19 door een andere ervaren SNP reisleider/fotograaf.
Jeroen is fotograaf, docent fotografie en sinds 2007 Outdoor instructeur voor SNP in Spanje en Italie. De combinatie theorie-praktijk vind hij geweldig. Je kunt gedurende een week fotograferen veel persoonlijke begeleiding geven en de diepte in met de deelnemers! Omdat hij veel commercieel portret –en reclamewerk maak, vind hij het heerlijk om als vrij werk verstilde landschappen en verlaten plekken te fotograferen.
Voor Portugal hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.
N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Portugal (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.
Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).
Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Portugal erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.
Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
Artsen
Artsen in Portugal spreken veelal Engels. Ook is er een Brits ziekenhuis in Lissabon (49 Rua Saraiva de Carvalho, tel. 01-602020). In noodgevallen kunt u telefoonnummer 112 bellen.
Gezondheidszorg
Sluit u ook een goede ziekteverzekering af (door middel van een reisverzekering) want in Portugal bestaat er geen gratis medische behandeling voor niet-Portugezen.
Alle rekeningen voor medische zorg dienen contant betaald te worden. Licht bij ziekenhuisopname direct uw verzekeringsmaatschappij in, zodat zij voor betaling kan zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.
EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.
Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden.
Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).
Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.
Of bekijk de veelgestelde vragen