Portugal - Dourovallei , 5 dagen Van wijnhelling tot portkelder

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wijnwandelen vanuit quinta en luxe stadshotel

De Portwijn, van druif tot kelder… dit korte arrangement staat geheel in het teken van deze vermaarde aperitief- en dessertwijn. De eerste dagen verblijf je in een oude Quinta nabij Pinhao, waar een uitstekende portwijn gemaakt wordt en je gastvrij onthaalt wordt. Wandel door de uitgestrekte wijngaarden met uitzicht op de Douro. Het arrangement eindigt in de levendige stad Porto, waar je verblijft in een luxe hotel nabij de Douro. Optioneel portdiner bij Portugezen thuis!

Uniek aan deze reis

 • Actief en gastronomisch
 • Het hele proces van druif tot fles
 • Port-proeverij
 • Verblijf op traditioneel Port-landgoed
 • Wandelen met zicht op de Douro
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Portugal - Dourovallei

Na aankomst op de traditionele Quinta geniet je van een uitgebreid diner waarbij bij elke gang een bijpassende portwijn wordt geserveerd. Dit is de opmaat tot de bijzondere wereld van de Portwijnen. Al wandelend en proevend leer je alles over deze vermaarde wijnsoort. Maar ook voor andere wijnen is de Quinta en haar omgeving het juiste adres.

Je krijgt een rondleiding over het landgoed, ontdekt het fraaie dorpje Pinhão en kunt met een oud (stoom-)treintje of boot de Douro-vallei verder verkennen. Natuurlijk hebben we ook enkele leuke wandelingen in ons aanbod, in en om de wijngaarden uit de streek.

In Porto is er een mogelijkheid voor een rondleiding in een van de minder commerciële wijnkelders van Vila Nova da Gaya, aan de overkant van de Douro, waar de portwijnen in eeuwenoude loodsen en kelders liggen opgeslagen. Je kunt deze dag ook nog een bezoek brengen aan het Portmuseum of een stadswandeling door de levendige stad Porto maken. Als bijzondere optie bieden we de mogelijkheid voor een portdiner bij Portugese mensen thuis. Authentieker kan het niet.....

Dag 1

Aankomst. We raden je aan om per auto te komen, aangezien je ook een auto nodig hebt om de beschreven rondwandelingen te bereiken. De avond begint meteen goed met een heerlijk diner inclusief bijbehorende (huis)wijnen en port.

Overnachting in

Pinhão

Dag 2

Wandelliefhebbers kunnen na het ontbijt een rondwandeling gaan maken in het gebied noordelijk van de Quinta rond de Rio Pinhão (12 km, 480 m stijgen en dalen, 4 uur); hiervoor moet je een klein stukje rijden.
Natuurlijk kun je ook gewoon genieten rond de Quinta en/ of Pinhão verkennen. Na ruim 1 km langs de oever van de Douro steek je via de voetbrug over om het dorpje in te lopen. De beste restaurants liggen direct bij de brug aan de kade. Je kunt bijvoorbeeld treintijden voor morgen checken of je diner 's avonds reserveren.

Aan de hand van een beschrijving ter plekke kun je een een rondwandeling over het terrein van de Quinta maken, ruim 1,5u waarbij je het dorpje Lamelas aandoet. Vandaag staat ook een rondleiding op de Quinta op het programma (tijd via de receptie). Bij voorkeur is die in de middag. Je krijgt de productieruimte en bodega te zien en proeft verschillende soorten wijnen en port in het moderne proeflokaal.

Overnachting in

Pinhão

Dag 3

De wandelliefhebbers kunnen ook vandaaag een wandeling maken, over de wijnhellingen boven Pinhão (12 km, 500 m stijgen en dalen, 4,5 uur).
Maar de Dourovallei laat zich ook per trein of boot verkennen. Vanuit Pinhão kun je op het boemeltreintje naar Peso da Régua te stappen. Of neem het boemeltreintje in tegenovergestelde richting (minstens 5x per dag) tot aan Pocinho en waar je kunt genieten van de spectaculaire uitzichten over de rivier, alvorens weer terug te rijden. In de zomermaanden vertrekt op zaterdag ook een oude stoomtrein (Comboio Histórico). 
Peso da Régua  is de “hoofdstad” van de Port-streek en wordt vooral bezocht door cruiseschepen als laatste halte plaats vóór de enorme sluis in Viseu. Het beschikt over een aardig museum. Op het station kun je lunchen in een hip restaurant, dat in een half ronde houten loods is gesitueerd.
Ook leuk is om vanuit Pinhao een excursie te maken in houten sloepjes waarmee de druiven vanaf de steile oevers over de rivier traditioneel werden vervoerd (ca. 2 uur).

Overnachting in

Pinhão

Dag 4

Na wellicht nog een duik in het zwembad of een korte rondwandleing over de Quinta rijd je in de middag naar het luxe Pestana hotel aan de kade in Porto. ‘s Middags is er vast nog tijd voor een door ons beschreven stadswandeling en/of een bezoek aan het portmuseum.

Overnachting in

Porto

Dag 5

Indien je dat gisteren nog niet gedaan hebt kun je vandaag Porto verkennen. Een suggestie is om een rondleiding te doen door een van de (minder commerciële) porthuizen en - kelders van Vila Nova de Gaia, aan de overzijde van de Douro. In de reisinformatie vind je onze tip. Je kunt ook het boeiende Portmuseum nog bezoeken. Daarna eindigt je arrangement, tenzij je een extra nacht Porto hebt bijgeboekt. 

NB: let op dat de check-out bij de accommodatie tussen 06.00 en 12.00 uur is!

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je verblijft drie nachten in een sfeervolle quinta, een wijnboerderij die op de flanken van de Dourovallei ligt, boven de rivier, op loopafstand van het charmante plaatsje Pinhão. Deze agroturismo wil beslist geen hotel zijn, maar een wijnhoeve annex gasthuis. Je vindt er een mooie combinatie van modern en oud, waarbij het comfort van de kamers beter is dan bij een gewoon hotel, maar zonder de overdadige luxe die je bij sommige andere accommodaties vindt. Volgens ons is dit de perfecte plek voor een arrangement rondom Port. Een eigen restaurant en proeverij, fijn zwembad en uitzicht op de Douro maken het plaatje compleet. Meer informatie en foto's staan bij het dag tot dagprogramma.

De laatste nacht verblijf je in een prachtig en comfortabel ****-hotel aan de Douro, middenin het centrum van Porto, vlakbij de beroemde brug van Eiffel en op loopafstand van de befaamde portkelders van Vila Nova de Gaia.

*) met drie personen verblijf je op de Quinta in een tweepersoonskamer en een éénpersoonskamer en in Porto in een ruime tweepersoonskamer met extra bed.

Over de maaltijden

Op dag 1 krijg je een uitstekend regionaal drie-gangen diner geserveerd, inclusief wijnarrangement. De volgende dagen kun je zelf kiezen of je nogmaals in de Quinta, of in  één van de leuke restaurants in de omgeving eet. In je reisinformatie staan tips.

In Porto bieden we (optioneel) de mogelijkheid om bij Portugese mensen thuis een diner met (Port)wijnen te genieten. Dan hoor je eens wat de Portgezen zelf van hun kostbare vocht vinden!
Ook kun je 'op chique' gaan in het vermaarde restaurant D.O.P. van meesterkok Rui Paula. Hiervoor moet je wel reserveren; informatie in het reispakket.

Op dag 2 is bij het wijndomein een rondleiding inbegrepen, waarbij ook een proeverij hoort.

Inbegrepen

 • 3 nachten superior tweepersoonskamer op wijnlandgoed
 • 1 nacht luxe stadshotel in Porto
 • 4x uitgebreid ontbijt
 • 1x uitgebreid diner op dag 1 (incl bijpassende wijnen)
 • bezoek wijndomein en proeverij op dag 2
 • Reisdocumentatie met tips, achtergrondinformatie, Nederlandstalige routebeschrijving en eenvoudig kaartmateriaal (2 wandelingen Pinhão en 1 stadswandeling Porto),  

Niet inbegrepen

 • transfers van en naar arrangement
 • overige maaltijden
 • entree Portmuseum
 • transfers tijdens programma
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

Voor dit arrangement ontvang je een reispakket met daarin Nederlandstalige routebeschrijvingen plus eenvoudig kaartmateriaal van 2 wandelingen in de omgeving van Pinhão en één stadswandeling in Porto. De 2 wandelingen in de Dourovallei zijn 10 en 14 km lang en kennen een hoogteverschil van 500 respectievelijk 575 meter. De stadswandeling in Porto is ca 4 km en duurt 2 uur.


Extra dagen

Je kunt bij beide accommodaties extra dagen bijboeken.

Extra's

Verlengingshotels

acc14353att88.jpg

Hotel Residencial dos Aliados (Porto)

Een goed hotel in het centrum van Porto, met sanitair op eigen kamer (douche/ligbad +wc). Het hotel heeft een uitstekend restaurant. Er zijn 1-, 2-, en 3 - persoonskamers. Op aanvraag kan er voor de 3-persoonskamer een kamer met 3 gescheiden bedden gereserveerd worden.

Aanvullende opties

portugese-table.jpg

VIP diner in Porto - 'bij Portugezen thuis'

Optioneel diner bij mensen thuis in Porto, met goede speciale wijnen en Port. Echte huisgekookte maaltijd en contact met de bevolking. Het menu:

Tonic Port​
Voorgerecht geserveerd met Portugese Brut Spumanti
Eerste hoofdgerecht - visgerecht geserveerd met een witte wijn
Tweede hoofdgerecht​ - vleesgerecht geserveerd met een rode wijn
Dessert​ geserveerd met Port.
Koffie of thee
Alle wijnen met 90+ punten van Robert Parker​!

Voorwaarden: Je dient dit diner bij boeking te reserveren. Waar het diner precies plaatsvindt en hoe je er kunt komen, verneem je bij aankomst of in de reisbescheiden.

Praktische informatie

Je kunt het arrangement het hele jaar starten. Houd er rekening mee dat de accommodaties in de Dourovallei tijdens het oogstseizoen (de periode half september-oktober) vaak lang van tevoren volgeboekt kunnen zijn.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar de Dourovallei ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis , uitgaande van  de heen- en terugreis met eigen auto.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Je hebt voor dit arrangement goede wandelschoenen nodig, met een stevig profiel.

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor Portugal hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Portugal (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Portugal erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Artsen
Artsen in Portugal spreken veelal Engels. Ook is er een Brits ziekenhuis in Lissabon (49 Rua Saraiva de Carvalho, tel. 01-602020). In noodgevallen kunt u telefoonnummer 112 bellen.

Gezondheidszorg
Sluit u ook een goede ziekteverzekering af (door middel van een reisverzekering) want in Portugal bestaat er geen gratis medische behandeling voor niet-Portugezen.
Alle rekeningen voor medische zorg dienen contant betaald te worden. Licht bij ziekenhuisopname direct uw verzekeringsmaatschappij in, zodat zij voor betaling kan zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden.
Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). 

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

port-dag-2.jpg

Portugal - Dourovallei

Van wijnhelling tot portkelder

Wijnwandelen vanuit quinta en luxe stadshotel

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Gekozen kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen