Portugal - Centraal Portugal - vaste tenten, 9 of 13 dagen Avontuurlijk kamperen met opgezette tenten

« Terug naar overzicht
Nieuw
Privéreis - Rondreizen

Actieve kampeerrondreis langs natuurcampings

Relaxed kamperen op avontuurlijke natuurcampings in landelijk Portugal. Op elke camping staat een sportieve vierpersoons familietent van onze partner 'Geardropper' voor je klaar en een huurauto is makkelijk bij te boeken. Kies uit twee (9 dagen) of drie (13 dagen) campings en bepaal onderweg wat je wilt doen: op zoek naar het rijke verleden, waaronder Evora en Coimbra, of de indrukwekkende natuur van de Alentejo, Serra da Estrela en de Serra de Aire e Candeira? Wij zorgen voor (wandel)routes, tips en suggesties en denken ook aan lekker eten, wijn en fraaie zwemplekken.

Uniek aan deze reis

 • Ingerichte tenten op avontuurlijke locaties
 • Langs twee of drie natuurcampings in landelijk Portugal
 • 'Off the beaten track' en highlights in één reis
 • Bijzondere natuurcampings met zwembad
 • Gedetailleerde en complete reisdocumentatie
 • GPS-tracks aanwezig
Zwaarte
Comfort

Interview | Zorgeloos kamperen in Portugal

Fotograaf en buitensporter Kay Jansen maakte deze reis met klaarstaande kampeeruitrusting van Geardropper. Lees over zijn ervaring...


Deze reis wordt georganiseerd in samenwerking met Geardropper

Het concept van Geardropper maakt kamperen voor iedereen toegankelijk. Geardropper biedt namelijk de volledige kampeeruitrusting aan op verschillende bestemmingen.
Lees meer over het concept

Dag tot dag

Portugal - Centraal Portugal per tent

Tijdens deze actieve rondreis langs ingerichte tenten door de Alentejo en Centraal Portugal bezoek je vanaf kleinschalige campings de mooiste en meest verborgen natuur en cultuur. Kies voor 3 campings en een 13-daagse reis of voor 2 campings en een 9-daagse reis, waarbij je alleen Centraal Portugal bezoekt.

De 13-daagse reis begint in de noordelijke Alentejo, streek van heuvels, kurkeiken, stilte en prachtige vestingstadjes. Je camping ligt in een soort savannelandschap dat je bijna in Afrika doet wanen. Verder (of beginnen bij de 9-daagse reis) in de groene dalen en bizarre granietbergen van de Serra da Estrela. Dan reis je via de fraaie universiteitsstad Coimbra en de in groene en waterrijke valleien verscholen schistdorpen van de Serra da Lousã naar de kust. Geniet van de rust aan de kust alvorens je via het bekende surfparadijs Nazaré op bedevaart in Fatima kunt. Iets verder weg maar boeiend genoeg is het natuurpark Serra de Aires e Candeira, dat bestaat uit poreuze kalksteen, die er imposante kliffen en grotten gevormd heeft.

Dag 1 (13 dgn)

Aankomst op de natuurcamping bij Vimieiro in de streek Alentejo, niet ver van het vestingstadje Evoramonte. De streek wordt gekenmerkt door een wijds en verlaten landschap met lage granietheuvels en heel veel kurkeiken. In het voorjaar zijn de velden bezaaid  met een bonte kleurenpracht aan bloemen. Je camping ligt middenin dit verstilde landschap en wat je er dus zeker vind is stilte en heel veel ruimte, maar ook wat schaduw.

Overnachting in

Vimieiro - Camping Bubulcus & Bolotas

Dag 2-4 (13 dgn)

Tal van vestingstadjes bewaken in deze streek de oude routes tussen Lissabon en Spanje. De angstaanjagende burcht van Evoramonte ligt op een uitloper van de Serra de Ossa en overheerst de weidse vlakte van de Alentejo. Vanaf de robuuste gotische donjon heb je schitterend uitzicht over de omgeving waardoor je aansluitend een rondwandeling kunt maken.  Het stadje Estremoz is vermaard om zijn aardewerk. Vanaf het levendige stadsplein wandel je door een 14e eeuwse poort de middeleeuwse bovenstad in. Een andere mogelijkheid is een bezoek aan de granieten heuvels van de Serra de São Mamede, vlakbij de grens met Spanje. Dit kleine, ongerepte heuvelgebied herbergt o.a nog de schuwe civetkat en in haar heldere rivieren leven otters. Roofvogels als de havikarend en de aasgier worden regelmatig waargenomen. Bovenop een steile rotsrichel ligt het prachtige dorpje Marvão. Ook hier zijn schitterende wandelingen te maken.

Overnachting in

Vimieiro - Camping Bubulcus & Bolotas

Dag 5 (13 dgn) of 1 (9 dgn)

9-daagse reis:
Dit is de dag van aankomst. Vanaf Porto (ca. 2 uur) of Lissabon (ca. 3,5 uur) rijd je naar ons basecamp, in de voetheuvels van het Sterrengebergte: de Serra da Estrela.

13-daagse reis:
Door het oosten van Portugal rijd je noordwaarts naar de Serra da Estrela. Onderweg is nabij de Sierra de Mamede nog een wandeling te maken.

In de Sierra da Estrela staat bij een fraaie oude Quinta je tent voor de komende reis al opgezet en zullen de eigenaren je wegwijs maken met alle spullen. Wellicht is er nog even tijd een van de mooie dorpjes in de omgeving te bewonderen of een kort wandelingetje te maken? Lekker relaxen bij de camping en het zwembad kan natuurlijk ook.

Overnachting in

Nabainhos - Quinta das Cegonhas

Dag 6-8 (13 dgn) of 2-4 (9 dgn)

Door bos en een onwezenlijk maanlandschap van granietblokken, rijd je verder het gebergte in. Je kunt kiezen voor het in een groen dal gelegen Manteigas of de ruigten rondom de hoogste top, de Torre. We hebben twee mogelijke wandelingen beschreven in de vallei en zijdalen bij Manteigas: ca. 10-13 km, 400 m stijgen en dalen, 4-5 uur lopen.
Rondom de Torre wandel je langs woeste bergweiden, heldere gletsjermeertjes en wild stromende beken. Het landschap is ruig en stenig, met her en der bizar gevormde granietformaties. Een korte ronde is ca. 7 km en geeft een goede indruk. De volledige rondwandeling is 5,5 uur, 450m stijgen en dalen, 15 km.

Je kunt er ook voor kiezen om een bezoek te brengen aan een van de historische stadjes rondom het gebergte. Doe dit vooral in combinatie met een sightseeingtour door de Serra da Estrela. Je kunt met de auto bijna op de Torre komen!

Vanwege het ruime aanbod van activiteiten leent de Serra da Estrela zich zeer goed voor enkele extra nachten!

Overnachting in

Nabainhos - Quinta das Cegonhas

Dag 9 (13 dgn) of 5 (9 dgn)

Op je reis richting kust zijn diverse omwegen mogelijk. Via het onbekende, ruige Geopark Arouca en bijzondere geologische verschijnselen of liever met meer cultuur? Zo heb je een mooie gelegenheid om de beroemde oude universiteitsstad Coimbra te bezoeken. Vergeet in elk geval de fraaie oude universiteit niet. Nabij Coimbra is bovendien een zeer bezienswaardige Romeinse opgraving. Hou je van paleizen? Dan moet je zeker naar het immense exotische park rondom het al even weelderige Paleis van Buçaco. 
Maar vergeet ook de Serra da Lousã niet, een gebergte dat bekend is om de ‘Aldeias de Xisto’ , fraaie dorpjes, gebouwd met het lokale schistgesteente. Het is een groene streek en vanaf het oude fort van Lousã kun je door waterrijke dalen een heerlijke wandeling maken. Wil je hier wandelen, dan moet je wel één van de andere opties laten vallen vandaag. Maar: de komende dagen is hiervoor ook nog tijd genoeg.

Wandeling vanuit kasteel van Lousã: 8,5 km, 500 m stijgen en dalen, 4 uur. 

Overnachting in

Louriçal - Camping O Tamanco

Dag 10-12 (13 dgn) of 6-8 (9 dgn)

Het is tijd voor de kust, met uitzicht op brede zandstranden en een woeste zee. Geniet van de rust en stilte in de duinen en op de stranden ten westen van de camping.Meer leven is te vinden in enkele kleine badplaatsjes. Ook bijzonder zijn de zoutpannen en rijstvelden nabij Figueira do Foz; daar zijn ook korte rondwandelingen mogelijk. En natuurlijk zijn ook Coimbra of de schistdorpen in de Serra da Lousã niet ver van hier, mocht je hier gisteren niet aan toegekomen zijn.
Voor bijzondere natuur en rust dan ga je naar de Serra de Aire e Candeeiros, een onbekend natuurpark met indrukwekkende kalkrotsen en grotten. Zelfs als je al de nodige druipsteengrotten hebt gezien, zul je hier onder de indruk zijn en: het is er niet druk. Of maak een spectaculaire wandeling langs de spectaculaire kalkkliffen en geniet van bijzondere uitzichten op de ommuurde landjes. Voor wie het leuk vindt: dit is een zeer fotogenieke dag! En na afloop uitwaaien bij het beroemde surfstrand van Nazaré?

Overnachting in

Louriçal - Camping O Tamanco

Dag 13 of 9

Tenzij je nog nachten hebt bijgeboekt, laat je vandaag je tent en kampeerspullen achter bij de camping en reis je naar huis of naar een andere bestemming. Houd met het plannen van de terugvlucht rekening met een reistijd van ruim 2 uur naar Porto en ruim 3,5 uur naar Lissabon. Boek dus bij voorkeur een vlucht op het einde van de middag of in de avond.

NB Programma

Je kan op elk van de campings de tocht starten. De camping vanwaar je start wordt bij boeking bepaald op basis van beschikbaarheid. De volgorde van overnachtingen blijft echter gelijk. 

Bij de 13-daagse reis rijd je op dag 5 en 9 naar een volgende camping. 
De standaard volgorde is: 1. Bubulcus & Bolotas  2. Quinta das Cegonhas - 3. Camping O Tamanco. Als je op een andere plek begint, reis je in dezelfde volgorde, tegen de klok in.

Bij de 9-daagse reis is de standaard volgorde:  1. Quinta das Cegonhas - 2. Camping O Tamanco. Maar dit kan dus ook andersom zijn.

Natuurlijk kan je ook je eigen voorkeur voor een startcamping bij boeking doorgeven.

NB. Op de reisovereenkomst die je ontvangt na het boeken van de vakantie staan de campings in de voor jou juiste volgorde.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Tijdens deze rondreis verblijf je op fijne natuurcampings in ruime en sportieve 4-persoonstenten, compleet met kampeeruitrusting. Voor dit kampeerconcept werkt SNP Natuurreizen samen met 'Geardropper'.

Over de campings
Voor gedetailleerde informatie over de campings onderweg klik je op de link bij het dagprogramma.

 • 9-daagse reis: je verblijft de eerste vier nachten in de westelijke voetheuvels van de Serra da Estrela en daar overnacht je ook weer de laatste nacht. Vervolgens zet je drie nachten je tent op in de buurt van de duinen en stranden van de Atlantische Oceaan, ten zuidwesten van de oude universiteitsstad Coimbra.
 • 13-daagse reis: hier is je eerste camping middenin de steppen van de Alentejo, nabij het dorp Vimieiro.

Je ingerichte tent
Je verblijft in een sportieve tunneltent met stahoogte en 2 slaapcabines, geschikt voor maximaal 5 personen. Er is een complete kampeeruitrusting aanwezig. Zie de fotocollage. Er is ruimte voor stoelen en tafel binnen, alsmede je bagage. Een slaapmat is aanwezig, een slaapzak kun je optioneel bijboeken. Ook kun je een goede koel/vriesbox bijhuren voor privé-koel faciliteiten (op de camping is gedeelde koeling mogelijk).

Over de maaltijden

De maaltijden kun je bij je tent zelf bereiden op de complete kookuitrusting die je meekrijgt. Maar als je wilt kun je ook bij elke camping iets eten. Je kunt het dus net zo primitief of makkelijk maken als je wilt. De campings liggen ook altijd nabij dorpjes of stadjes waar restaurantjes te vinden zijn.

Info kindvriendelijkheid

De ruime sportieve, en compleet ingerichte, familietenten die je op de campings aantreft zijn van alle gemakken voorzien. Er zijn twee slaapcabines, dus kinderen kunnen in hun eigen 'kamertje' slapen. Er is ook op aanvraag een apart (gratis) bijzettentje te boeken. Dit pure kamperen, maar toch met enige luxe, is heel erg leuk om te doen met je gezin. De campings zijn geselecteerd op kindvriendelijkheid en op elke camping is een zwembad. We zorgen steeds dat je spullen zijn aangepast aan het aantal personen (volwassenen én kinderen). Het eenvoudige leven dichtbij en in de natuur zal voor veel kinderen een bijzondere ervaring zijn en ze dichterbij hun leefomgeving brengen en wat verder weg van beeldschermen. Bijna overal is wel wifi, maar meestal niet supersnel en regelmatig zal de wifi ook kunnen uitvallen. Dan is iedereen even offline en is er tijd voor spelletjes en buitenspelen.

Inbegrepen

 • opgezette tent met uitrusting op elke locatie (excl. slaapzak en kussen: optioneel bij te huren)
 • elektriciteit op de kampeerplek
 • overal warm water
 • schadeverzekering materiaal (eigen risico: € 75,-)
 • alle locale belastingen
 • SNP-reisdocumentatie incl. achtergrondinformatie, suggesties, wandelroutes en eenvoudig kaartmateriaal

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • slaapzak en kussen (los bij te huren) 
 • maaltijden
 • huurauto (los bij te boeken; zie 'praktisch - heen- en terugreis')
 • benzine en tolgelden
 • eventuele entrees
 • persoonlijke uitgaven
 • overige verzekeringen

Over de activiteiten

Je rijdt met je (huur)auto van de ene camping naar de volgende en van en naar de startpunten van de rondwandelingen. De wandelingen in deze reis zijn voor iedereen met een redelijke wandelconditie goed te doen, mede doordat de wandelingen worden afgewisseld met bezoeken aan bezienswaardigheden in die streek. Ook zijn er diverse opties voor een 'rustiger' programma en vergeten we ook niet tips te geven voor meer relaxte activiteiten als zwemmen, strand of een meer culturele invulling overdag.

De wandelingen tijdens deze reis zijn doorgaans niet heel lang door heuvelachtig tot licht bergachtig terrein, maar met name in de Serra da Estrela zijn de hoogteverschillen pittiger. De routes voeren hier meestal over goede, brede paden of onverharde wegen, afgewisseld met smalle paadjes. Die laatste zijn zeker te vinden in de meer bergachtige streken tijdens deze reis. Waar mogelijk geven we opties voor een kortere (2-3 uur) en langere (4-5 uur) wandeling, zodat je per dag kunt kiezen of je langer/ zwaarder of korter/ lichter wilt wandelen.

Geschikt voor kinderen

Het buiten zijn, het avontuur en de enorme diversiteit aan mogelijkheden binnen deze reis maken die ook heel aantrekkelijk voor kinderen en tieners. Ook al zijn de wandelingen in het algemeen kort, ze zijn wel avontuurlijk en met regelmatig verrassende elementen onderweg. Verder zijn de duinen en stranden, en soms spectaculaire branding, van de Atlantische kust een trekpleister. Ook vind je tips voor verborgen (rivier)strandjes in het reispakket en andere 'geheimtips'.

Extra dagen

Bij deze reis kun je geen extra dagen bijboeken.

Extra's

Verlengingshotels

miraparque_hotel.jpg

Hotel Miraparque (Lissabon)

Hotel in het centrum van Lissabon, gevestigd in een historisch gebouw met uitzicht op Park Eduardo VII. Dankzij de centrale ligging loopt u binnen 15 minuten het centrum van Lissabon in, maar op loopafstand vindt u ook metrostation Parque vanwaar u binnen enkele minuten verschillende andere bezienswaardigheden kunt bereiken. In de directe omgeving van de accommodatie vindt u plein Marquês de Pombal en één van de grootste winkelcentra van Lissabon, El Corte Inglês. De accommodatie beschikt over WIFI, parkeren kan op openbare parkeergelegenheden.

Aanvullende opties

Slaapzak en kussen (vanaf € 28,- per persoon)

Indien gewenst kun je een slaapzak, lakens en kussen bijboeken voor de duur van de reis. 

De slaapzakken zijn op elke locatie voorzien van een schone lakenset. De slaapzakken zelf zijn nieuw of grondig gewassen als je ze uitgereikt krijgt.

Elektrische koelbox

Om de belangrijkste spullen koud en koel te houden bieden we een kleine koel/vriesbox voor onderweg aan. Dit is een hoogwaardige koelbox, die óók bij hogere temperaturen voor een goede koeling zorgt, waar standaard koelkastjes vaak niet meer voldoen. Voor het aansluiten op de elektriciteit doen we er een haspel en stekker bij.

Deze draagbare koelbox heeft een capaciteit van 21,4 liter. Hetsysteem is uitgerust met een krachtige compressor, zodat gekoelde producten hoe dan ook een feit zijn. Het is ook mogelijk om hem als diepvries in te zetten. Koelen en vriezen kan zowel op netstroom als op 12V op de sigarettenaansteker van je auto; je kunt hem dus zelfs overdag meenemen! De koelbox is erg stil, dus 's nachts geen irritant geluid, en voorzien van led binnenverlichting. 

Je dient deze koelbox bij boeking te reserveren.

Bijzettent (vanaf € 132,- per boeking)

Voor oudere kinderen die het leuk vinden om zelf in een aparte tent te slapen, kunnen jullie een tweepersoons trekkerstentje bijhuren. Zo houd je bovendien in de grote tent meer ruimte over.

Voorwaarden: Reserveer dit extra tentje bij boeking. Het tentje ligt voor jullie klaar bij aankomst; je zet de tent wel zelf op.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Afhankelijk van je start- en eindcamping is een vlucht naar Lissabon of Porto de beste keuze. Bij start in de Alentejo (standaard volgorde 13-daagse reis) is Lissabon aan te raden. Bij start in de Serra da Estrela is Porto het handigste.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Je verplaatst je tijdens deze reis per auto. Heb je geen eigen auto, dan biedt SNP ‘all-inclusive’ autohuur. Voor deze reis heb je van de eerste tot de laatste dag een auto nodig. Omdat je op drie verschillende campings kunt starten, geven we hieronder de bereikbaarheid per camping:

 • Vimieiro: vanaf het vliegveld van Lissabon rijdt je makkelijk via snelwegen (tol) naar de eerste camping bij Vimieiro. Dit is ca. 150 km en 1,5 uur rijden.
 • Nabainhos (Serra da Estrela): het snelst vanaf Porto, ca. 2 uur. Maar Lissabon kan ook: dat is 3,5 uur. Goede verbinding via snelwegen, uitgezonderd het laatste stukje naar de campingl
 • Lourical (kust): zowel vanaf/ naar Porto als Lissabon is dit ca. 1,5 uur rijden via de snelweg.

Autohuur optioneel

Huurauto nodig?
Boek deze tegelijk met uw vlucht. Wij bieden u via onze partner Sunny Cars scherpe prijzen.

klik hiervoor een overzicht van alle mogelijkheden, prijzen en aanbiedingen
NB: U heeft een creditcard op naam van de bestuurder als borg nodig.

Voor boeking van een huurauto op de Sunny Cars site gelden de algemene voorwaarden van Sunny Cars. Klik hier om deze te lezen.

Je kunt dit arrangement starten van april tot oktober. Het voorjaar is in Portugal een paradijs voor de bloemenliefhebber, de zomer is droog en warm (tot zeer warm) en daarom minder geschikt om te wandelen, je zult dan meer tijd bij het zwembad of een (rivier)strandje kunnen doorbrengen. In de herfst gaat een geuren- en kleurenfestival gepaard met de oogst van kastanjes en ander fruit. Ook bij minder goed weer biedt het programma genoeg interessante opties. Houd er rekening mee dat het weer in de bergen vaak wat wisselvalliger van karakter is dan in het laagland, maar in tijden van hitte vind je er heerlijke koelte. Hoe hoog je de bergen in gaat bepaal je zelf!

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Portugal ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook mooi het verschil tussen twee verschillende reisopties.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Tijdens de reis

Bij deze reis kiezen we voor kleinschalige natuurcampings zonder energieslurpende luxe voorzieningen. Overal is aandacht voor afval, milieu en natuurlijke omgeving. Dit levert de meest pure kampeerervaring zonder te veel nadelige effecten voor de omgeving. Alle campings maken gebruik van plaatselijke voorzieningen en leveranciers. 

Omdat op elke camping je tent al is opgezet, heb je in je (huur)auto genoeg plek voor je andere bagage. Denk svp wel aan de boodschappen en slaapzakken die je zelf van camping naar camping moet vervoeren. Dus het is nog steeds goed om efficiënt om te gaan met de ruimte in je (huur)auto. Daarom adviseren we om je kleding mee te nemen in vervormbare tassen/backpacks en de hoeveelheid bagage zoveel mogelijk te beperken! Zo past alles niet alleen eenvoudiger in je (huur)auto maar ook in je tent.

 • EHBO met eenvoudige middelen
 • Dagrugzak voor wandelingen (25 liter)
 • Zaklamp
 • Zakmes
 • Veldflessen voor minimaal 1,5-2 liter water
 • Stevige wandelschoenen
 • Sandalen of (hut)slippers
 • Luchtige kleding
 • Warme(re) kleding (bvk laagjes), fleecevest voor koele avonden
 • Zwemkleding
 • Regenkleding (m.n. voor voor- en najaar)
 • Zonnebril, pet/hoed en zonnebrandmiddel
 • Handdoeken
 • GELDIG paspoort
 • Kopieën van reisdocumenten
 • SNP reispakket (kaartmateriaal, vouchers en routebeschrijving)

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

Voor Portugal hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Portugal (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Portugal erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Artsen
Artsen in Portugal spreken veelal Engels. Ook is er een Brits ziekenhuis in Lissabon (49 Rua Saraiva de Carvalho, tel. 01-602020). In noodgevallen kunt u telefoonnummer 112 bellen.

Gezondheidszorg
Sluit u ook een goede ziekteverzekering af (door middel van een reisverzekering) want in Portugal bestaat er geen gratis medische behandeling voor niet-Portugezen.
Alle rekeningen voor medische zorg dienen contant betaald te worden. Licht bij ziekenhuisopname direct uw verzekeringsmaatschappij in, zodat zij voor betaling kan zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden.
Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). 

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Portugal - Centraal Portugal - vaste tenten

Avontuurlijk kamperen met opgezette tenten

Actieve kampeerrondreis langs natuurcampings

Zwaarte
Comfort
Rondreizen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.8/5 beoordeeld door 459 klanten