SNP WWW 2014 04 22 0900
Code 370015 LA individuele reis
Niveau
       
 
Accommodatie
       
 
 • GPS tracks aanwezig

Portugal - Azoren, Pico, 8 dagen

Op zoek naar walvissen, dolfijnen en vulkanen, gezinsvakantie vanuit Casa rural of hotel

Op zoek naar dolfijnen en walvissen op het paradijselijk vulkaaneiland Pico, midden in de Atlantische Oceaan. Aan de voet van de imposante Pico-vulkaan (2300 m) verblijf je een week in een klein hotel of Casa Rural in het walvisvaardersdorp Lajes do Pico. Spectaculaire walvisexcursies met een supersnelle boot worden afgewisseld met voettochten rond de vulkaan. Zwemmen en snorkelen kun je in fantastische rotsbaaien. ’s Avonds val je in slaap bij het bizarre ‘baby-geluid’ van de Kuhls Pijlstormvogels. Een onvergetelijke week.

 
Er is nog geen review voor deze reis
Uniek aan deze reis
 • op safari op de oceaan
 • zekere waarnemingen
 • sfeervol verblijf in walvisvaardersdorp Lajes
 • zwemmen in de oceaan in natuurlijke rotspoelen
 • aangenaam klimaat
vanaf
per persoon
bij min. 2 personen

Deze reis brengt je naar het vulkaaneiland Pico, genoemd naar de indrukwekkende 2351m hoge stratovulkaan die tot ver boven de passaatwolken naar de hemel reikt. De Atlantische Oceaan rond Pico is het eigenlijke reisdoel. Hier komen meer dan 22 soorten walvissen en dolfijnen voor! De meest gespotte walvissoort is de potvis, die zeker zult gaan zien.

Je leert zowel het land als de zee rond Pico goed kennen deze week. Elke dag kun je luisteren en kijken bij de locale walvisorganisatie naar presentaties over alle zeedieren die in de oceaan rond het eiland voorkomen. In de lagune van Lajes kun je heerlijk snorkelen en het is interessant om de uitkijktoren te bezoeken waarvandaand de walvissen en dolfijnen gespot worden. Natuurlijk gaat het om de zee-excursies die je kunt maken, op zoek  naar walvissen en dolfijnen. Je gaat aan boord van van een kleine (max. 12 personen), snelle boot die vliegend over de golven snel bij de 'hotspots' kan komen. Het programma ligt niet vast omdat we rekening moeten houden met de weersomstandigheden. Behalve dolfijnen kun je  ook Indische grienden, grampers, zwarte zwaardvissen, orka’s, dwergvinvissen en potvissen bekijken. Deze laatste soort wordt eigenlijk altijd wel gezien en is ‘de’ attractie van de Azoren. We maken ook kans op andere spectaculaire oceaanbewoners als schildpadden, mantaroggen, maanvissen en het zogenaamde Portugese oorlogsschip. Dit is een giftige kwal, met een azuurblauwe kleur waarvan het grootste deel van het lichaam boven water uitsteekt, als een drijvend oorlogsschip.

Op enkele dagen maak je een mooie wandeling op het vulkanische eiland Pico, langs de prachtige kustlijn (met zwemmogelijkheden!), langs de ommuurde wijngaarden van het eiland, door lavavelden en endemisch laurierbos. Je verblijft de hele week in een sfeervolle casa rurale of het kleine hotel 'Whale'come' in het walvisdorpje Lajes do Pico.

boeken & kaarten
klik hier voor de SNP selectie boeken & kaarten behorend bij deze reis naar de webshop
 • dag tot dag

 • praktisch

 • van belang Portugal

 • extra

 • actueel

 • heen- en terugreis

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

 • 6

 • 7

 • 8

 • NB Programma

 • kaart

 1. Walvisvaardersdorp Lajes do Pico
Walvisvaardersdorp Lajes do Pico
Programma

Aankomst op de Azoren. Je vliegt altijd met een stopover in Lissabon of Sao Miguel. Lees goed de vervoersinformatie bij ‘Heen en terugreis’ voor de (on)mogelijkheden!

Na aankomst wordt je opgehaald en naar je onderkomen gebracht. Als je vroeg aankomt heb je tijd om het leuke plaatsje te verkennen, alvast een kijkje te nemen bij de plek waar de walvisexcursies starten of misschien een eerste duik in zee te nemen.Overnachting in
Lajes do Pico

 1. Portugal - Azoren, Pico
Programma

In de ochtend is het zover; na een eerste introductie gaan jullie de zee op in een 12-persoons supersnelle rubberboot. Je zult vrijwel zeker een of meerdere soorten dolfijnen zien en er is grote kans op het spotten van potvissen. Tot in mei kun je ook diverse soorten grote baleinwalvissen zien; die zijn weer verder getrokken in de zomerperiode.
De zeer stevige en comfortabele rubberboot brengt ons snel naar plaatsen waar walvissen of dolfijnen gespot zijn. De bemanning van de boot staat in contact met waarnemingstorens op de kust, deze geven informatie door over waar de zeezoogdieren zich bevinden. Op deze manier zijn waarnemingen vrijwel zeker.

In de middag na de excursie loont het zeker de moeite om het fraaie walvisvaardersmuseum te bezoeken, waar je kunt zien hoe er tot het midden van de vorige eeuw met eenvoudige middelen op walvissen werd gejaagd. Je kunt dan ook gaan zwemmen of snorkelen in de lagune van Lajes.Overnachting in
Lajes do Pico

 1. Touwlava
Touwlava
Programma

Vandaag is een landdag. Je wordt over de rondweg van het eiland naar de oostelijke punt van het eiland gebracht. Je loopt over oude lavastromen van Piedade naar Manhenha. Het is een mooie, en af en toe avontuurlijke, wandeling over ruige lavavelden. Wandeling: 7 km, 40 m stijgen en dalen, 3 uur.Overnachting in
Lajes do Pico

 1. Wandeling in de wijngaarden bij Criacao Velha
Wandeling in de wijngaarden bij Criacao Velha
Programma

Vandaag worden jullie naar het hoofdplaatsje van het eiland, Madalena, gebracht. In de omgeving maak je een prachtige kustwandeling door bijzondere lava-wijngaarden “Vinhas da Criação Velha”, genoteerd op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO Heritage. Maar onderweg zijn ook een paar heel fijne zwem- en snorkelplekken, terwijl je uitkijkt op het eiland Faial aan de overkant. Wandeling: 7 km, 70 m stijgen en dalen, 2 uur.

Je zou deze dag ook met de veerboot heen en weer naar het stadje Horta op Faial kunnen gaan (maar dag 7 biedt daarvoor ook een mogelijkheid). Deze dag laat zich ook combineren met een bezoek aan de imposante Gruta das Torres, een 5 km lange onderaardse lavatunnel, met een mooi bezoekerscentrum (tip: reserveer van tevoren!).Overnachting in
Lajes do Pico

 1. Portugal - Azoren, Pico
Programma

Na het ontbijt is het weer tijd om de zee op te gaan voor een volgende walvisexcursie. Kijk maar eens welke nieuwe soorten je vandaag kunt spotten!

In de middag mag je een kijkje nemen bij de Vigia da Queimadas, de walvisuitkijk-toren bij Lajes. Hier wordt met sterke verrekijkers de zee afgespeurd naar walvissen en dolfijnen. Vervolgens worden zo de excursieboten naar die plekken geleid.Overnachting in
Lajes do Pico

 1. Beklimming van de Pico, uniek maar alleen voor bikkels
Beklimming van de Pico, uniek maar alleen voor bikkels
Programma

Vandaag is weer een landdag. Na een korte transfer van ca. 35 minuten beginnen we onze wandeling vanaf het centrale plateau van Pico, bij het fraaie kratermeer Lagoa do Capitão. In dit gebied vond in de periode 1562 tot 1654 een vulkaanuitbarsting plaats. Behalve wat koeien is op dit hooggelegen plateau weinig activiteit. Na enige tijd begint de afdaling naar de noordkust over het oude ‘ezelspad’, onderdeel van de oude karavaanweg van het eiland. Je passeert hierbij zones met bijzondere inheemse plantengroei, om uit te komen bij het havenplaatsje São Roque of de kleine nederzetting Baia das Canas. Hier vind je een klein, zwart strandje. Wandeling 9 km, 20 m stijgen, 790 m dalen, 4 uur.

Voor mensen met een heel goede conditie, goede bergschoenen, tredzekerheid, bergwandelervaring en géén hoogtevrees, is er een mogelijkheid om naar de top van de vulkaan Pico te klimmen. Dit kan alleen bij mooi weer, maar dan is het ook een onvergetelijke belevenis. Twijfel je, dan kun je deze tocht ook met een gids boeken bij de walvisvaartorganisatie. Je bent een hele dag onderweg met ca. 1500 m stijgen en weer dalen (onderschat met name dat laatste niet). Je kunt natuurlijk ook niet helemaal naar de top lopen; ook dan heb je schitterend uitzicht.Overnachting in
Lajes do Pico

 1. Springende dolfijnen bij Lajes do Pico, (c) Espaco Talassa
Springende dolfijnen bij Lajes do Pico, (c) Espaco Talassa
Programma

Deze dag kun je zelf invullen. Een leuk slotaccoord is om vandaag de hele dag de zee op te gaan met een bijzondere zee-excursie, die je ook bij en op het eiland Sao Jorge brengt. Naast walvissen en dolfijnen kun je vandaag ook zeeschildpadden, de spectaculaire kwal ‘het Portugese oorlogsschip’, en haaien zien. Onderweg kun je picknicken op São Jorge, bij Calheta, met ook een mooie snorkelplek. Last but not least kun je diverse bijzondere zeevogels zien. Dit is een bijzonder fraaie dag en een waardig afscheid van Pico. In verband met de beschikbare plaatsen raden we je aan deze excursie reeds bij reservering van dit arrangement te boeken.

Als je dat dag 4 niet hebt gedaan, zou je ook met de veerboot vanaf Madalena een dagje naar Horta op het eiland Faial kunnen gaan. Een leuk stadje, dat een bij zeezeilers wereldberoemd café herbergt: Café Peter Sport. De hele haven is beschilderd door alle bemanningen die hier ooit hebben aangelegd.

Je kunt natuurlijk ook gewoon een dagje in de omgeving van Lajes genieten en zwemmen of snorkelen.Overnachting in
Lajes do Pico

Dagexcursies die bij deze reis passen

Hele dag vaarexcursie Pico - Sao Jorge

Een hele dag onderweg op zee en land, op zoek naar de biodiversiteit van de zee rond de Azoren. Je vaart langs de zuidkust van Pico naar het oosten, en we steken over naar het eiland Sao Jorge. Naast walvissen en dolfijnen kun je vandaag ook zeeschildpadden, vliegende vissen, de spectaculaire kwal ‘het Portugese oorlogsschip’, en haaien zien, vooral bij de oostelijke punt van Sao Jorge is die kans aanwezig. Onderweg kun je picknicken op São Jorge, bij Calheta, met ook een mooie snorkelplek. Last but not least kun je diverse bijzondere zeevogels zien. Onderweg is er ruim aandacht voor het brede scala aan (zee)dieren dat we in deze wateren tegen kunnen komen, waaronder dus ook haaien!
vanaf € 94,-per persoon
select


 1. Kunstnijverheid op Pico, gekleurde visschubben
Kunstnijverheid op Pico, gekleurde visschubben
Programma

Vandaag eindigt de reis en vlieg je vanaf Pico weer terug naar huis met een stopover in Lissabon.

De stop in Lissabon maakt het aantrekkelijk om een of meer nachten in deze leuke stad bij te boeken. Wat ook kan is van Pico naar Ponta Delgada vliegen op Sao Miguel en daar onze individuele reis te maken. Op Sao Miguel is veel te zien én je hebt enkele fijne zandstranden.NB Programma

Het dag tot dagprogramma zoals we dat hier presenteren is een voorbeeld. Bij het reispakket krijg je een eigen dagprogramma meegestuurd. De dagvolgorde is voornamelijk afhankelijk van je dag van aankomst. Dit programma bevat alle elementen die we noemen op onze website, maar de volgorde kan anders zijn.
Het uiteindelijke dagprogramma ter plaatse is natuurlijk ook nog afhankelijk van het weer en de zeecondities.

Het kan voorkomen dat de geplande walvisexcursies, inclusief de eventueel geboekt dagexcursie op zee, op andere dagen uitgevoerd worden. De locale organisatie kan ook extra excursies regelen, mits er plaats is. Elke walvisexcursie wordt voorafgegaan door een korte introductie. Elke avond is er een interessante presentatie over de diverse diersoorten die je kunt zien in de oceaan, de natuur van het eiland en de historie van Pico.Detailkaart
 
 • accommodaties

 • inbegrepen

 • niveau

 • reisgezelschap

 • reisperiode

 • rustdagen

Over de accommodaties

Je verblijft deze reis in het centrum van het dorp Lajes do Pico, vlakbij de basis van de walvisexcursies, in het knusse hotel Whale’come ao Pico bij de haven of in het iets hogerop gelegen dorpshuis Casa Flores. Winkels, het walvismuseum en het startpunt van de excursies zijn om de hoek. Zwemmen kan in het natuurlijke 'zwembad'  van Lajes.

Als je op tweepersoonskamers verblijft slaap je vrijwel altijd in het hotel, op meerpersoons (familie) kamers is dit meestal Casa Flores. Elke kamer heeft een eigen badkamer, TV en ontbijt is inbegrepen. Welke locatie er precies voor jullie geboekt kan worden is afhankelijk van de beschikbaarheid. Dit krijg je te zien bij de definitieve boekingsbevestiging.

De inrichting van de kamers is helder en eenvoudig, met houten vloeren en je slaapt op goede bedden. Omdat het om traditionele gebouwen gaat zijn er geen balkons. Je bent echter zo buiten, waar je heerlijk kunt zitten. Bij Casa Flores is een kleine tuin met een zitje en een gemeenschappelijk terrasje, waarvandaan je fraai uitzicht hebt. Hoewel je in het centrum bent is het er rustig en ’s avonds hoor je het typische geluid van de Kuhls Pijlstormvogel die op de nabij gelegen kliffen broedt.

Verder is het nog mogelijk dat je in een appartement of klein dorpshuisje elders in het dorp verblijft. De kwaliteit is minimaal gelijk aan bovengenoemde accommodaties.Comfort en stijl van onze accommodaties
Voor meer info over het comfort en de stijl van een SNP accommodatie, klik hier.


Over de maaltijden

Bij het verblijf is ontbijt inbegrepen. Hotel Whale’come heeft een eigen restaurant met dagelijks wisselend aanbod aan vers gemaakte en zeer betaalbare gerechten. In het dorp zijn nog meerdere eetgelegenheden. Vlakbij zijn ook winkels voor boodschappen en je lunch/ picknicks.Duurzaamheid

SNP heeft er voor gekozen samen te werken met de oudste aanbieder van walvisexcursies in Lajes do Pico, die dat ook op de meest verantwoorde wijze doet. Hiermee proberen we iets bij te dragen aan het behoud van bedreigde zeedieren en daarnaast willen we respect tonen voor de plaatselijke bevolking en hun cultuur. Ook wordt aandacht besteed aan educatie (o.a. schoolkinderen) en bewustmaking van toeristen en bewoners. Daarnaast compenseert Espaco Talassa hun CO2 uitstoot door per excursiedeelnemer € 0,50 te doneren aan stichting www.quercus.pt, die zorgt voor aanplant van locale boomsoorten in de Caramulo-regio, die getroffen is door bosbranden.
Hieronder een korte weergave van de gedragscodes die Espaco Talassa hanteert bij de activiteiten op zee.

Vooraf aan de zee-excursies:
* zorgen wij voor de maximale hoeveelheid informatie over de dieren die je zult zien, in het bijzonder:
* in de bibliotheek zijn boeken en video's, plus toegang tot internet en de statistieken en onderzoek die we hebben opgebouwd sinds 1993.
* er is een 20-minuten durende introductie tot de walvisachtigen van de Azoren zee, hun habitat, communicatie, gedragspatronen etc.
* er zijn biologen beschikbaar om specifieke vragen te beantwoorden

Bij de dieren:
* Voor bijna elke groep dieren onderzoeken we:
De soorten die we waarnemen (elke soort en dier reageert verschillend op de aanwezigheid van schepen)
De aanwezigheid van jongeren in de groep
De toestand van de dieren van de activiteit (bewegen, eten, op de vlucht ...)

* Observeren doen we met respect voor de dieren op een manier die ze zo min mogelijk stoort. Zo varen we niet dichter bij dan 50 meter en passen de vaarrichting en snelheid aan.  

* Espaco Talassa werkt ook mee bij onderzoek als bijdrage tot de bescherming van de dieren.

Respect naar cultuur en bevolking:
We vinden dat je niet overhaast moet oordelen mensen wier cultuur wordt gekenmerkt door 150 jaar walvisvangst.
Probeer de dagelijkse beleefdheden in het Portugees zeggen ( "obrigado", "bom dia", "como é que esta" ...). Dit kleine inspanning wordt zeer gewaardeerd en resulteert in veel glimlachen en nieuwe vrienden.
Draag in de dorpen passende kleding. Omkleden svp niet in openbare plaatsen, zoals in de haven of op de dokken, maar op daarvoor aangewezen plekken.

Handwerk en souvenirs:
Weiger om souvenirs te kopen die gemaakt zijn van dieren die we waarnemen in de zee. Op de Azoren kunt u verkopers van objecten in walvis bot en ivoor tegenkomen (zonder kenteken), dolfijn tanden, schildpad schelpen, haaientanden etc.

Op dit gebied heeft Espaço Talassa een dubbele doelstelling:
* Bezoekers informeren over de gevaren van de handel in ivoor - het enige element van de potvis met commerciële waarde ... en dus ook een selling point gebruikt door walvisjagers.
* Levend houden van de lokale ambachten met het gebruik van alternatieve materialen zoals hout, steen en plantaardig ivoor.Info kindvriendelijkheid

Deze reis is eigenlijk één groot avontuur en daarom naar ons idee aansprekend voor veel (oudere) kinderen en tieners. De zee op met een snelle boot, de ontmoeting met grote zeedieren, zelf de (sporen van) vulkanisme zien, zwemmen op avontuurlijke plekken, de wijdse oceaan die je het gevoel geeft op een afgelegen plek te zijn........

Daarnaast gaat het leven hier nog heerlijk relaxed zijn gang, is er een vriendelijke sfeer en veel (speel)ruimte en daarnaast is het hier ook veilig. Je kunt je hier op je gemak voelen. De accommodaties zijn weliswaar niet speciaal ingericht op gezinnen, maar maken wel dat je je welkom voelt en er zijn tevens meerpersoonskamers beschikbaar voor wie daar prijs op stelt.Inbegrepen
 • alle overnachtingen op de Azoren op kamers met douche en toilet
 • transfers bij aankomst en vertrek
 • 2 walvis- en dolfijnensafari’s (ca. 3 uur op zee) op dag 2 en 5 begeleid door ervaren walviskenners
 • bezoek walvisspot-toren
 • 3 beschreven wandeltochten inclusief transfers
 • gratis toegang tot presentaties over Pico, natuur, (walvis)onderzoek en ander dierenleven
 • bezoek walvismuseum Lajes
 • SNP Travelkids reisinformatiepakket met Nederlandse routebeschrijvingen
 • GPS tracks van de wandelingen


Niet inbegrepen
 • heen- en terugreis (optioneel, zie prijsinformatie)
 • lunches en diners
 • verzekeringen
 • overige entrees
 • optionele excursie(s)
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • transfers naar en van de plaats van uw eventuele reisuitbreiding


Reserveringskosten
 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)


GPS waypoints en tracks
Voor deze reis zijn er GPS waypoints en tracks beschikbaar. Deze zijn te vinden in uw persoonlijke Mijn SNP omgeving en eenvoudig in uw GPS ontvanger te laden.


Over de activiteiten

Om veilig de zee op te kunnen gaan moet iedereen kunnen zwemmen en in staat zijn instructies van de schippers (in het Engels) op te volgen. Dat maakt deze reis geschikt voor kinderen van een jaar of 10, onder begeleiding van hun ouders. Verder dien je stevig te kunnen zitten op de (stoeltjes van de) excursieboten (dat lukt niet als je te klein bent).

Indien je er gevoelig voor bent zul je je moeten wapenen tegen zeeziekte. Verder zijn de vaartochten niet geschikt voor zwangere vrouwen en mensen met ernstige rugproblemen. Bij een gevoelige rug wordt aangeraden achter in de boot te zitten.

Tijdens deze reis maak je afwisselend excursies op zee, korte wandelingen en is er gelegenheid op eigen gelegenheid wat te ondernemen (bv zwemmen, snorkelen).

De wandelingen zijn niet zwaar, en kennen geen al te grote hoogteverschillen; ze voeren naar bijzondere plekken op het eiland die ook het jongere publiek zullen imponeren met (soms na afloop) gelegenheid tot zwemmen. Een enkele afdaling is stevig te noemen. De wandelingen duren 3 tot maximaal 4 uur en de hoogteverschillen die je moet overbruggen zijn in de orde van 100 à 300 m; eentje tot 750 m dalen. De paden verschillen van goed onderhouden landweggetjes tot stenige paden.Minimum aantal deelnemers
2


Geschikte reisperiode

Deze reis kun je maken tussen begin april en eind oktober. Eind april en mei zijn de beste maanden om de grote baleinwalvissen te zien rondom Pico. De overige zomermaanden zijn in de oceaan rondom Pico vooral potvissen, diverse soorten dolfijnen en enkele kleinere walvissoorten te spotten, hoewel begin juli altijd nog de kans op een baleinwalvis aanwezig is. Daarnaast kun je altijd diverse andere zeezoogdieren zien en bijzondere vogelsoorten zien en horen (waaronder de bijzondere Cory's pijlstaartstormvogel).

Op de Azoren heerst vanwege de zuidelijke ligging en vanwege de ligging midden in de Atlantische Oceaan een subtropisch klimaat. In mei kan het soms nog regenachtig zijn, maar het is ook dan al zacht met temperaturen tegen 20 graden. 's Zomers is het warm en vochtig met vrij veel zon, maar soms ook nevel en een regenbui. De temperatuur loopt dan op tot ca. 25ºC. Op de warmere dagen zorgt de altijd aanwezige zeewind voor verkoeling.Klimaattabel


Extra dagen
Het is mogelijk om extra (rust-)dagen bij te boeken. Echter, het is niet mogelijk zelf een aangepaste programmavolgorde aan te geven. Dit is namelijk o.a. afhankelijk van transfers en planning van de boten.


 • reisdocumenten

 • gezondheid

 • vaccinatie

Reisdocumenten

Voor Portugal hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Portugal (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Portugal erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.Gezondheid

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Artsen
Artsen in Portugal spreken veelal Engels. Ook is er een Brits ziekenhuis in Lissabon (49 Rua Saraiva de Carvalho, tel. 01-602020). In noodgevallen kunt u telefoonnummer 112 bellen.

Gezondheidszorg
Sluit u ook een goede ziekteverzekering af (door middel van een reisverzekering) want in Portugal bestaat er geen gratis medische behandeling voor niet-Portugezen.
Alle rekeningen voor medische zorg dienen contant betaald te worden. Licht bij ziekenhuisopname direct uw verzekeringsmaatschappij in, zodat zij voor betaling kan zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.Vaccinatie

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden.
Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).  • materialen en uitrusting

 • geld op reis

 • overige informatie

Bagage mee op reis
 • wandelschoenen met stevige zool, liefst hoogsluitend en ingelopen (in verband met ongelijk of stenig terrein)
 • warme en luchtige kleding (temperatuurverschillen kunnen aanzienlijk zijn)
 • regen- en winddichte kleding (bijv. gore-tex jack en fleecevest)
 • zonnebrandolie, zonnebril en zonnehoedje
 • dagrugzakje (min. 25 liter)
 • grote veldfles (minimaal 1,5 à 2 liter) of meerdere kleine flessen
 • zwemkleding
 • eventueel: snorkeluitrusting
 • eventueel voor in de zodiacs: tefa's waterschoenen of sandalen die nat mogen worden
 • badhanddoek (gewone handdoeken zijn aanwezig)
 • zakmes en zitmatje voor lunch in het veld
 • pinpas
 • niet meer dan 20 kg bagage
 • GELDIG paspoort (mag niet verlopen zijn)
 • kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • voorts eventueel: verrekijker, fotocamera, video camera
 • eventueel: primatour of andere middelen tegen zeeziekte
 • enige EHBO-benodigdheden die je eventueel nodig zult hebben, zoals bijv.: rekverband, sporttape of middelen voor afplakken blaren bv. "second skin"


Geld mee op reis
Je kunt op Pico zonder problemen geld pinnen, er zijn o.a. in Lajes en Madalena geldautomaten.


Meer over deze reis

De walvisexcursies
De walvisexcursies vinden plaats in een stevige snelle boot met grote luchtband ('zodiac'), die aan 12 personen plaats biedt. De boten zijn open, zodat je de dieren goed kunt observeren. Dit betekent echter ook dat je aan boord flink nat kunt worden. Hiervoor zijn ter plaatse goede regenpakken ter beschikbaar. Het lokaliseren van de walvissen geschiedt via observatie aan land en met onderwatermicrofoons waarmee de boten zijn uitgerust. Het welzijn van de dieren staat voor ons en onze lokale partner centraal. Zij houden zich dan ook strikt aan de ethische code die de whalewatch bedrijven met de lokale autoriteiten hebben opgesteld. De excursies duren steeds ca 3 uur (netto tijd op zee) en zijn op vaste tijdstippen (in de ochtend, dan het meeste kans op waarnemingen) gepland.

Omdat we afhankelijk zijn van weersomstandigheden en golfslag kan er eventueel met de dagprogramma’s geschoven worden. De lokale organisatie zal je indien nodig hier ter plekke over informeren.

Over de Azoren
Midden in de Atlantische oceaan, op 1500 km uit de Portugese kust, liggen negen eilanden die tezamen de archipel van de Azoren vormen. Deze vulkanische eilanden vormen de toppen van een immens onderwatergebergte dat het Azoren-plateau wordt genoemd. In de 15-de eeuw vonden Portugese ontdekkingsreizigers de eilanden per toeval. Ze zagen de vele buizerds aan voor haviken, die in het Portugees Açores (Azoren in het Nederlands) worden genoemd. De exotische begroeiing, de ontzagwekkende berglandschappen, de vredige dalen en de betoverende kratermeren geven de eilanden een mysterieuze sfeer. Het ontbreken van brede zandstranden en een heet Mediterraan klimaat zorgt ervoor dat de Azoren gevrijwaard zijn gebleven van massale toeristische ontwikkelingen en nog relatief ongerept zijn. • laatste nieuws

Laatste Nieuws

Er zijn momenteel geen mededelingen. • per vliegtuig

Vluchtinformatie

Er zijn dagelijkse vluchten naar de Azoren via Lissabon of Sao Miguel het hele jaar door met diverse mogelijkheden, afhankelijk van het seizoen.
Pico is bereikbaar via Lissabon of Sao Miguel. Vliegen op Horta (Faial) is ook een optie.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

* Nota bene:

 • De Azoren worden steeds populairder en de vluchten zitten richting het hoogseizoen snel vol en/ of worden prijzig. We raden daarom aan om tijdig te boeken!
 • Er zijn in 2017 geen rechtstreekse vluchten vanuit Nederland meer naar Pico.
 • Vliegen via Lissabon met TAP air Portugal en SATA Azores Airlines
  - Het is  niet mogelijk om op één dag van Nederland naar Pico te vliegen omdat dit een vlucht is die in de ochtend vanuit Lissabon vertrekt. Natuurlijk is dat wel perfect als je op de heenreis een of meerdere overnachtingen in Lissabon wilt boeken, alvorens door te vliegen naar Pico op de Azoren. Terug vanaf Pico naar Nederland kan wel op één dag.
  - kies je voor een vlucht naar Horta (op Faial), dan is het, afhankelijk van de dag en alleen in het hoogseizoen, op meerdere dagen per week wél mogelijk om op één dag vanuit Nederland op Pico te komen. Je maakt dan gebruik van een ferryovertocht van Faial naar Pico.
 • Vliegen via Sao Miguel met Tui-fly, TAP/ SATA: je kunt altijd op één dag van Nederland naar het hoofdeiland van de Azoren, Sao Miguel, komen. Met Tui-fly kan dat ook zonder overstappen (maar niet dagelijks). Na een extra nacht op Sao Miguel (soms ook zonder), kun je dan verder met een binnenlandse vlucht naar Pico. Natuurlijk kun je op deze manier ook ons arrangement Sao Miguel (zoekcode 320014) combineren met de reis Pico-Sao Jorge-Faial.


Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Aankomst/ vertrek vanaf het vliegveld van Pico.  Na aankomst volgt een transfer van ca. 45 minuten naar de accommodatie in Lajes do Pico. Je kunt echter ook kiezen om onderweg afgezet te worden om alvast te kunnen wandelen; dan word je  op het einde van de dag verder gebracht naar Lajes do Pico (zie programmadag 1).
Voor de terugreis word je vanuit het hotel naar het vliegveld van Pico gebracht (10 km).

Aankomst/ vertrek vanaf het vliegveld van Faial/ Horta: Hier word je opgewacht en naar de haven van Horta gebracht. Daar neem je de ferry naar Madalena op Pico (vaartijd ca. 30 minuten, vaarschema's:  actuele vaarschema's tussen Horta en Madalena). Vanaf de haven van Pico is dan een transfer naar de accommodatie op Pico geregeld.
Iindien je terugvliegt vanaf Faial/ Horta, word je naar de ferryhaven van Madalena gebracht met aansluitende transfer naar het vliegveld van Horta.
NB: bij aankomst/ vertrek vanaf Horta op Faial geldt een toeslag op de reissom; zie aanvullende opties-transfers.Airporthotel
Schiphol PARK-SLEEP-FLY ARRANGEMENT
Begin uw vakantie relaxed met een overnachting in het comfortabele Courtyard by Marriott Hotel. `s Avonds op uw gemak naar Schiphol reizen, luxe overnachten, genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en gratis airport shuttle. Reist u milieubewust en comfortabel per trein, dan kunt u met de gratis hotelshuttle eenvoudig vanaf Schiphol het hotel bereiken. Indien u toch voor de auto kiest, kunt u uw auto tot 16 dagen gratis parkeren bij het hotel; daarmee kost uw overnachting amper meer dan de prijs van lang parkeren op Schiphol!
Meer informatie.


Data en prijzen

29 april 2017 - 7 juli 2017
€ 455 tweepersoonskamer (tweepersoonsbed)
€ 455 tweepersoonskamer (gescheiden bedden)
€ 415 3 personen (driepersoonskamer)
8 juli 2017 - 1 september 2017
€ 555 tweepersoonskamer (tweepersoonsbed)
€ 555 tweepersoonskamer (gescheiden bedden)
€ 515 3 personen (driepersoonskamer)
2 september 2017 - 29 september 2017
€ 455 tweepersoonskamer (tweepersoonsbed)
€ 455 tweepersoonskamer (gescheiden bedden)
€ 415 3 personen (driepersoonskamer)
30 september 2017 - 28 oktober 2017
€ 395 tweepersoonskamer (tweepersoonsbed)
€ 395 tweepersoonskamer (gescheiden bedden)
€ 365 3 personen (driepersoonskamer)

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting

 • Prijzen zijn per persoon, exclusief heen- en terugreis.
 • VOL: tussen 8-7 en 19-8 is deze reis helaas volgeboekt
 • NB: bij aankomst/ vertrek vanaf Horta op Faial geldt een toeslag op de reissom; zie aanvullende opties-transfers.
 • De exacte prijs voor een reisgezelschap krijg je door in de prijslijst op de knop ‘prijs’ te klikken en de gevraagde gegevens in te vullen. Wil je boeken, klik dan op ‘boek’.
 • Zijn er speciale wensen of is er een bijzondere samenstelling van het reisgezelschap, neem dan contact op met info@snp.nl of bel +31(024)3277000.
 • In de genoemde periode(n) is reisaanvang mogelijk op alle dagen van de week.

 • Extra mogelijkheden bij Portugal - Azoren, Pico

  Je kunt de reis verlengen met een verblijf in Lissabon of een van de andere reizen op de Azoren. Dat zijn weliswaar wandelreizen, maar ze zijn flexibel in te vullen met desgewenst meer rust en minder wandelen. Sao Miguel is een ideale 'tussenstop', want goed bereikbaar zowel rechtstreeks vanuit Nederland, als vanuit Lissabon. Bovendien is hier veel te zien en zijn er zelfs enkele mooie zandstranden. De 3-eilandenreis Pico-Sao Jorge en Faial laat zich het beste na afloop van de reis combineren; het is dan aan te raden het verblijf op Pico naar Madalena of omgeving te verschuiven, zodat je ook die kant van het eiland beter kunt ontdekken.

  Andere SNP reizen die bij deze reis aansluiten

  Portugal - Azoren, São Miguel

  Code 320014 LA individuele reis, 8 dagen
  vanaf € 585,- per persoon
  select

  Portugal - Azoren - Pico, São Jorge & Faial

  Code 320016 LA individuele reis, 10 dagen
  vanaf € 720,- per persoon
  select
  Om de SNP website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.

  Kunnen wij helpen?

  We geven graag advies
  Bel ons 024 - 3277000

  ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
  za van 10.00 tot 16.00 uur

  Bel ons 024 - 3277000

  ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
  za van 10.00 tot 16.00 uur

  Veel gestelde vragen (FAQ) Bekijk de antwoorden