Portugal - Azoren * Faial, São Jorge en Pico, 8 dagen Drie groene vulkaaneilanden in een notendop

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Wandelen

Wandelvakantie vanuit twee hotels en guesthouse

Een week eilandhoppen langs drie eilanden van de sub-tropische Azoren-archipel, een natuurreis-paradijs in de eindeloze blauwe oceaan, rijk aan vissen, dolfijnen en walvissen. Wandelen langs sporen van natuurgeweld: reusachtige caldeiras, grote vulkaankraters gevuld met diepe meren en gestolde lavavelden. Eindeloze rijen hortensia’s omzomen paden en diepgroene velden. Start op het zeezeilers-eiland Faial op het jonge vulkanische land van Capelinho. Dan de steile kliffen en ‘fajas’ op São Jorge en tenslotte verkennen we het landschap rond de indrukwekkende vulkaan van Pico.

Uniek aan deze reis

 • Bijzondere vogels en walvissen
 • Eigen Nederlandse reisbegeleider
 • In één week de 3 mooiste Azoren-eilanden
 • Sfeervol overnachten met zicht op de Atlantische Oceaan
 • Uitbundige flora en herinneringen aan vulkanisme
Zwaarte
Comfort

Vlog - Naar de Azoren met SNP Natuurreizen

Ben je benieuwd naar een impressie van de Azoren? Wandel mee langs kratermeren en stroombronnetjes en door wijngaarden op de flanken van de vulkaan Pico. Kijk snel op YouTube.

Blog - De Azoren, een schatkamer midden op zee

Het is dé verrassing tijdens de walvisexcursie: een klein, doorzichtig ballonnetje dat drijft op de golven. Het lijkt op een kwal, maar het is net wat anders. Hoe dan ook, de meterslange tentakels zijn giftig. Lees verder...

Dag tot dag

Portugal - Azoren * Faial, São Jorge en Pico (kort)

Midden in de Atlantische Oceaan ligt de Azoren-archipel, 1500 kilometer van het moederland Portugal verwijderd. Dankzij de geïsoleerde ligging en het sub-tropische klimaat tref je op de Azoren een heel eigen, vriendelijke sfeer. De mensen zijn er gastvrij, het weer is aangenaam en de plantengroei uitbundig. De lucht ruikt naar de zilte zee en de zoete geur van bloemen. De afgelegen ligging zorgt voor een uitbundige flora met verscheidene endemische soorten, metershoge boomheide en eeuwenoude jeneverbessen. Enkele miljoenen jaren geleden rezen deze vulkanische eilanden, die een onderdeel van de Mid-Atlantische Rug vormen,  boven de zeespiegel uit. Veel herinnert nog aan het natuurgeweld van weleer: heetwaterbronnen, zwavelbronnen en reusachtige caldeiras, grote vulkaankraters gevuld met diepe meren. Op deze korte eilandhopreis maak je te voet kennis met de prachtige paden van de centraal in de archipel gelegen eilanden: Faial, São Jorge en Pico. Dicht bij elkaar, maar alle drie totaal verschillend van karakter.

Op Faial bezoeken we de Capelhinos, een vulkanische landtong die pas in 1958 tijdens een eruptie uit zee verrees. ’s Avonds kunnen we aanschuiven bij de zeezeilers en de lokale vissers die in het beroemde Peter’s café in het hoofdstadje Horta bijeenkomen om hun sterke verhalen te vertellen.

Het weinig bezochte São Jorge is het mooiste wandeleiland van de drie. Karakteristiek zijn de fajas, de kleine kustvlakten die door steile kliffen van elkaar gescheiden zijn. We maken er afwisselende wandelingen over de centrale rug van kleine vulkaankegels, met uitzicht naar weerszijden van het smalle eiland,  en door de laatste resten van het ongerepte nevelwoud die de steile noordkust bedekken.

Pico, genoemd naar de 2351 meter hoge, perfect gevormde vulkaan hoog boven de oceaan oprijst, is het eiland van zwarte lavavelden, ommuurde akkertjes met kleine wijngaarden en van walvisvaarders.

Dag 1

Heenvlucht naar het eiland Faial. Geniet vanaf je balkon van het uizicht over Horta, de oceaan en de vulkaan van Pico. 's Avonds dineren we in het levendige havenstadje, dat een mooie jachthaven, sfeervolle straten en pleinen en diverse mooie kerken heeft. In het oude visserskwartier Porto Pim, zijn nog kleine steegjes te vinden waar de sfeer van honderd jaar geleden nog te proeven is.

Overnachting in

Faial, Horta

Dag 2

Na het ontbijt rijden we naar de westpunt van Faial: het vulkanische gebied van Capelinhos dat pas in 1957 door een vulkaanuitbarsting is gevormd. De prachtig gekleurde vulkanische as is hier nog onbegroeid. Het dorre, jonge landschap is diep in zee geschoven. De vuurtoren op de grillige kust werkt al jaren niet meer. In het achterland zijn enkele inmiddels begroeide vulkaantjes uit historische tijden. In deze omgeving maken we een rondwandeling.

We wandelen deels door land dat nog zo jong is dat er nog nauwelijks vegetatie groeit. Je kunt ook het bezienswaardige museum en de deels door as bedolven vuurtoren bezoeken (entree niet incl.).
Lengte van de wandeling 6 km, 250 m stijgen, 450 m dalen en totaal ca. 2,5 uur lopen.

Overnachting in

Faial, Horta

Dag 3

In de ochtend is er een korte transfer naar de haven van Horta. Daar stappen we op de ferry voor de oversteek naar São Jorge, via Madalena op Pico. Onderweg maak je kans om vanaf het dek van de veerboot dolfijnen te zien. Na aankomst in Velas op São Jorge, kunnen we onze wandelkleren aantrekken en kopen we een picknick in.
Vervolgens rijden we naar Sete Fontes (7 bronnen), een prachtige parkachtige omgeving op het westelijk deel van het eiland. Na een picknick wandelen we door weilanden hoog boven zee richting de westelijke kaap, Ponta dos Rosais. Einddoel is de vuurtoren Farol de Rosais. Onderweg is  er prachtig uitzicht op de zee en de eilanden Pico, Graciosa en Faial. Op de geïsoleerde kliffen broeden zeevogels als de Kuhls pijlstormvogel en de kleine pijlstormvogel. Vanaf de door een aardbeving beschadigde en verlaten vuurtoren keren we een stukje over hetzelfde pad terug om vervolgens via het gehuchtje Ponta de Rosais terug te wandelen naar de picknickplaats van Sete Fontes.

Wandelduur 4 uur, 12 km, 350m stijgen en dalen.

Overnachting in

São Jorge, Velas

Dag 4

We maken, na een rit van ca 20 minuten, een wandeling langs de eindeloze rij kleine vulkaantoppen, die het hoogste deel van het langgerekte eiland São Jorge vormt. We lopen langs met gras bedekte toppen en kleine kraters, sommige gevuld met water. Bij helder weer is het uitzicht over de oceaan en de andere eilanden van de Centrale Groep van de Azorenarchipel overweldigend. We beklimmen de hoogste top van São Jorge: de 1053m hoge krater Pico da Esperança. In de krater ligt een klein meertje. Dan wacht ons een lange afdaling naar het dorp Norte Grande, dat 300m hoog boven de noordkust ligt. Liefhebbers kunnen nog verder afdalen tot de Faja de Ouvidor,  die in tegenstelling tot de andere ‘faja’s’ van São Jorge is gevormd door een lavastroom, een geen puinwaaier is. In ca 20 minuten rijden we naar Velas terug.
Wandelduur 5,5 uur. Lengte 17 km, 335 m stijgen (met Pico Esparança 395 m) en 700 m dalen (tot Faja de Ouvidor: 2 km, 350m dalen en 45 minuten extra).

Overnachting in

São Jorge, Velas - Quinta do Canavial

Dag 5

We maken een korte, maar pittige en schitterende dagwandeling langs de noordkust van São Jorge. Een rit van ca 45 minuten brengt ons weer bovenop de centrale kam van het eiland. Er wacht ons een lange, fikse afdaling over een met hortensia’s omzoomd paadje, door een overweldigend groen landschap. De meer dan 800 meter diepe hoge en zeer steile noordkust heeft nog een groot deel van haar oorspronkelijke en uitbundige vegetatie behouden. De afdaling voert naar de ’fajas’, de kleine vlaktes die nietig onderaan de imposante bergflank liggen. Dit zijn kleine delta’s van grind en rotsblokken. Hier verbouwen de zeer geïsoleerd levende boeren o.a. banaan, maïs, aardappels en bonen. U wandelt onder meer door de Faja do Caldeira, een faja met een eeuwenoud dorpje en een prachtig binnenmeer.  Tenslotte volgen we de zandweg die ons onderlangs de steile noordkust naar de volgende faja brengt, de Faja dos Cubres, waar we bij een klein cafeetje eindigen. Na de wandeling rijden we in ca 45 minuten terug naar de quinta. Wandelduur: ca. 4,5 uur, 12 km, 220m stijgen en 900 m dalen.

Overnachting in

São Jorge, Velas - Quinta do Canavial

Dag 6

Vandaag nemen we afscheid van Sao Jorge en varen naar het eiland Pico, het Azoreneiland waarvan de hoogste vulkaantop, de 2351m hoge perfect gevormde Pico, naar de hemel reikt.  Hier overnachten we in een hotel aan de haven van Madalena, de hoofdplaats van het eiland, of in het walvisvaardersdorp Lajes do Pico, uitvalsbasis van walvisexcursies.

Hoe dan ook maken we een mooie bustocht naar Lajes do Pico, waar ook een interessant walvisvaardersmuseum is. Voor wie niet meedoet aan een (optionele) walvisexcursie is het mogelijk een kustwandeling (de trail Misterios do Sul do Pico van São João naar Silveira) te maken, waarbij je onderweg gelegenheid tot zwemmen hebt.

Overnachting in

Pico, Lajes of Madalena

Dag 7

Na een korte transfer van ca. 35 minuten beginnen we onze wandeling vanaf het centrale plateau van Pico, in een gebied waar in de periode 1562 tot 1654 een vulkaanuitbarsting plaatsvond. Behalve wat koeien is hier op dit hooggelegen plateau weinig activiteit. Na enige tijd begint de afdaling naar de noordkust. We passeren hierbij zones met bijzondere inheemse vegetatie, om uit te komen bij Baia das Canas. Deze kleine nederzetting ligt aan een klein, zwart strandje. Wandelduur 9 km, 20 m stijgen, 790 m dalen, 4 uur lopen.

In de namiddag rijden we terug naar ons onderkomen en genieten we van een laatste diner op Pico en de Azoren.

Overnachting in

Pico, Madalena of Lajes

Dag 8

We nemen afscheid van de Azoren en gaan 's ochtends terug naar Faial. Vanaf het vliegveld van Horta vliegen we met een stopover in Lissabon naar Nederland terug.

NB Programma

Let op: De vermelde wandeltijden zijn exclusief rustpauzes. De uitvoering van bovenstaand programma is afhankelijk van plaatselijke (weers)omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met u, maar is uiteindelijk te allen tijde ter beoordeling van de reisleider. Daar wij onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, worden deelnemers daarvan tijdig op de hoogte gebracht.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

We overnachten in drie accommodaties met een uiteenlopend karakter. Op elk eiland hebben we de mooiste en fijnste accommodaties weten te selecteren, qua ligging, entourage en comfort. U verblijft steeds in tweepersoonskamers met eigen badkamer. Tegen betaling van een toeslag kunt u een éénpersoonskamer boeken.

In Horta, de hoofdplaats van Faial, verblijven we in het luxe Hotel Horta. Het hotel ligt direct boven het centrum en de jachthaven van dit levendige plaatsje. De buitenzijde van het hotel is niet heel bijzonder, maar bijzonder is wel dat dit het enige hotel is waar je vanaf elke kamer uitkijkt op de haven, de zee en de vulkaan Pico aan de overkant. Het hotel is van alle comfort voorzien. De kamers zijn gesitueerd rondom de tuin met zwembad. Het hotel beschikt verder over een spa complex, fitness ruimte, een modern ingerichte bar, dito restaurant, lounge en lobby.   Klasse ****, 2 nachten.

Op São Jorge zijn we te gast in Quinta do Canavial, een fraai gelegen ‘casa rural’, net buiten het hoofdplaatsje Velas. De kamers zijn sfeervol, maar eenvoudig, met traditionele meubels ingericht. Het huis is omringd door een grote, bloemenrijke tuin met een klein zwembadje. Verder is er een sfeervol ingericht restaurant en een kleine bar. Overal hangen oude ambacht- en landbouwwerktuigen. 's avonds val je in slaap bij de vreemde geluiden van de Kuhl's pijlstormvogel die op de nabije kliffen broedt. De huiselijke sfeer, de fraaie tuin en het prachtige uitzicht op de kustlijn bij Velas maken dit verblijf bijzonder. Klasse ***, 3 nachten.

Op Pico zijn we 2 nachten te gast in een kleinschalige fraaie residentie buiten het walvisdorpje Lajes do Pico, midden tussen het groen en met uitzicht op de oceaan. Aldeia da Fonte ligt boven de kust en bestaat uit een aantal uit lava gebouwde huizen in een parkachtige tuin. Binnen zijn er er sfeervolle en comfortabele kamers. Via een mooi wandelpaadje kom je bij het prachtig gelegen zwembad, fijne zitjes en een speciale plek met prachtig uitzicht op de oceaan. Ook is er een prima restaurant met buitenterras. 

 

Over de maaltijden

De reis is op basis van halfpension. Je dineert op Faial en Pico in restaurantjes in de buurt van de accommodaties. Op São Jorge hoeven we voor ons diner niet van het fraaie terrein van onze Quinta af. Hier verwent de eigenaresse ons met heerlijke en traditionele gerechten. 

De lunch is niet inbegrepen bij de prijs. Dagelijks is er gelegenheid om inkopen voor de lunch te doen.

Inbegrepen

 • heen- en terugreis (optioneel, zie prijsinformatie)
 • alle overnachtingen in hotels en guesthouses op basis van tweepersoonskamers
 • verblijf op basis van halfpension (vanaf diner op dag 1 t/m ontbijt op dag 8)
 • alle transfers (taxi, minibus, 3x ferry) conform programma
 • diensten 1 SNP-reisleider

Niet inbegrepen

 • lunches
 • verzekeringen
 • eventuele entrees
 • optionele walvisexcursie
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • transfers naar en van de plaats van uw eventuele reisuitbreiding

Over de activiteiten

De wandelingen zijn niet zwaar, al kennen ze wel behoorlijke hoogteverschillen. Een enkele klim is stevig te noemen, maar vaker zullen we de wandelingen dalafwaarts maken. De afdalingen zijn soms steil en wandelstokken kunnen daarbij behulpzaam zijn. De wandelingen duren  3 tot maximaal 7 uur en de hoogteverschillen die u moet overbruggen variëren van  200 tot 750 m per dag. De lengte loopt uiteen van 7 tot maximaal 19 kilometer. De reis is zodanig opgebouwd dat we beginnen met de lichtere wandelingen op Pico. De paden verschillen van goed onderhouden asfaltweggetjes en landweggetjes, tot stenige paden en bospaadjes. Bij regenachtig weer kunnen de bospaadjes modderig zijn.  Ook dichte mist kan in de hogere regionen het uitzicht belemmeren, waardoor een aantal wandelingen minder aantrekkelijk worden en we een alternatieve tocht proberen te zoeken.
Natuurlijk kunt u ook in het hotel blijven en uw dag zelf invullen, bijvoorbeeld door een wandeling in de omgeving maken. Ons programma is immers vrijblijvend.

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Maakt u geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reist u op eigen gelegenheid dan ontmoet u uw reisgezelschap op het vliegveld van Faial.

Vluchtinformatie

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan vlieg je met TAP Air Portugal en SATA Azores Airlines via Lissabon naar Horta v.v.

Vluchtschema
TP 669 Amsterdam - Lissabon vertrek om 07.00 aankomst 09.00 uur
S4 153 Lissabon - Horta vertrek om 15.45 aankomst 17.30 uur
S4 140 Pico Island- Lissabon vertrek om 10.40 aankomst 14.10 uur
TP 672 Lissabon - Amsterdam vertrek om 14.55 aankomst 18.55  uur

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Het definitieve vluchtschema ontvang je kort voor vertrek.

Op de Azoren heerst vanwege de zuidelijke ligging en vanwege de ligging midden in de Atlantische Oceaan een subtropisch klimaat. ‘s Zomers is het warm en vochtig met vrij veel zon. De temperatuur loopt dan op tot ca. 25ºC. Op de warmere dagen zorgt de altijd aanwezige zeewind voor verkoeling. In de bergen komt het kwik zelden hoger dan 20ºC. In de zomer valt er niet veel regen. De meeste kans op een bui en bewolking heeft u aan de vochtige noordkant van de eilanden. Ook tijdens de wandelingen over de hogere vulkaantoppen bestaat er kans op mist of een bui.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar de Azoren ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Duurzaamheid ter plaatse

Wij werken op de Azoren samen met een partner die actief is op het gebied van duurzaamheid. Ze zijn gecertificeerd met het Earthcheck Bronze Benchmark status en werken toe naar zilver en goud. Naast een bewuste bedrijfsvoering en scholing van gidsen en ander personeel participeert onze partner in enkele projecten:
Zo nemen ze deel aan het sociale project "Rabo de Peixe sabe sonhar", een zomerkamp voor de kinderen van Rabo de Peixe om waardevolle vaardigheden voor hun toekomst te ontwikkelen. Een ander belangrijk partnerschap is met het Interpretatiecentrum van Priolo, de Azoren vink. Dit is een van de meest bedreigde vogels in Europa en het centrum zet zich in voor de instandhouding van de Priolo en zijn habitat, het Laurierbos van de Azoren, en voorlichting daarover.

 

Aangezien het merendeel van de kosten bij de reissom is inbegrepen, hoeft u maar op weinig extra uitgaven te rekenen, waaronder de lunches en drankjes (ook bij het avondeten). U kunt op de Azoren zonder problemen geld pinnen. Er zijn o.a. in Madalena, Velas en Horta geldautomaten. Reken ter plekke in totaal op ca. € 125,- aan persoonlijke uitgaven.

Driemaal is er een oversteek per ferry, tussen de verschillende eilanden. Van Faial naar Pico duurt ca 30 minuten, van Pico naar São Jorge en van São Jorge naar Faial duren ca 1 uur. Op de eilanden zelf worden we per bus of taxi vervoerd tussen de wandelgebieden en de hotels.

Wij raden u aan om uitgerust en in goede conditie aan uw reis te beginnen. Het wandelplezier is dan veel groter. Als goede voorbereiding kunt u in de weken voorafgaand aan de reis een paar stevige wandelingen maken in Nederland of België. Het is belangrijk dat uw schoenen goed ingelopen zijn, anders zijn blaren onvermijdelijk.

 • niet meer dan 20 kg bagage
 • (berg)wandelschoenen met stevige zool, hoogsluitend en ingelopen (in verband met mogelijk overgewicht of verlies adviseren wij u uw wandelschoenen tijdens de vlucht aan te trekken of in uw handbagage te vervoeren)
 • warme en luchtige kleding (temperatuurverschillen kunnen aanzienlijk zijn)
 • regen- en winddichte kleding (bijv. gore-tex jack en fleecevest), geen poncho
 • zwemkleding en handdoek voor het zwemmen
 • zonnebrandolie, zonnebril en zonnehoedje
 • dagrugzakje (min. 25 liter)
 • grote veldfles (minimaal 1,5 à 2 liter) of meerdere kleine flessen
 • eventueel: uitschuifbare wandelstokken
 • zakmes en zitmatje voor lunch in het veld
 • pinpas
 • GELDIG paspoort (mag niet verlopen zijn)
 • kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • voorts eventueel: kompas, verrekijker, fototoestel, planten-, dieren- en stenengids
 • enige EHBO-benodigdheden die u eventueel nodig zult hebben, zoals bijv.: rekverband, sporttape of middelen voor afplakken blaren bv. "second skin"

Bij vertrek op 20 september 2019 

Doordat de vaarschema’s van  veerdiensten tussen de centrale Azoren eilanden eind september veranderen, blijkt het niet mogelijk het op onze site gepubliceerde programma volgens de beschrijvingen op dag 3, dag 6 en 7 uit te voeren. Op dag 3 kunnen we pas ’s avonds van Faial naar Sao Jorge en op dag 6 pas eind van de dag van Sao Jorge naar Pico. Hierdoor zijn er aanpassingen nodig, zodat het programma praktisch hetzelfde blijft  maar wel de volgorde van de reis en een andere wandeling dan beschreven.

De wandeling op dag 3 vanaf  Sete Fontes op Sao Jorge komt te vervallen. In plaats daarvan maakt u een extra wandeling op Faial vanaf de grote vulkaankrater ‘Caldeira’ afdalend naar Cabeço dos Trinta. Een wandeling die in het programma van de 15 daagse Azores groepsreis zit.  Het (wandel)programma van dag 6 en 7 wordt omgedraaid.

Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Alle reisleiders hebben een intensief programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. SNP Opleidingen is sinds 1 januari 2012 een door ANVR gecertificeerde opleiding voor reisleiders. Klik hier voor meer informatie.

Voor Portugal hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Portugal (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Portugal erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Artsen
Artsen in Portugal spreken veelal Engels. Ook is er een Brits ziekenhuis in Lissabon (49 Rua Saraiva de Carvalho, tel. 01-602020). In noodgevallen kunt u telefoonnummer 112 bellen.

Gezondheidszorg
Sluit u ook een goede ziekteverzekering af (door middel van een reisverzekering) want in Portugal bestaat er geen gratis medische behandeling voor niet-Portugezen.
Alle rekeningen voor medische zorg dienen contant betaald te worden. Licht bij ziekenhuisopname direct uw verzekeringsmaatschappij in, zodat zij voor betaling kan zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden.
Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). 

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

DSC_0185_dg_6.jpg

Portugal - Azoren * Faial, São Jorge en Pico

Drie groene vulkaaneilanden in een notendop

Wandelvakantie vanuit twee hotels en guesthouse

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 446 klanten