SNP WWW 2014 04 22 0900
Code 142021 R groepsreis
Niveau
       
 
Accommodatie
       
 
Waardering
 

Peru - Zuid, 24 dagen

Te voet door Tierra Incaica, wandelvakantie langs hotels en guesthouses

Al jarenlang de klassieke wandelreis in Peru! Op nauwelijks betreden Incapaden beleef je fantastische wandelavonturen in de Colca Canyon en de fameuze Inca-trail op weg naar Machu Picchu, met recht een van de zeven wereldwonderen. Verken schilderachtige dorpjes en maak kennis met hooglandindianen en hun kleurrijke kleding. Vaar over het Titicacameer naar het schiereiland Capachica, wat zelden bezocht wordt! Vlieg over de Nasca-lijnen, overnacht bij een indiaanse gemeenschap en geniet van de typische Andesfauna: vicuña's, viscacha's, llama's en alpaca's.

 
Een geweldige reis, maar kies niet voor de Lares trail want dat was voor mij een grote teleurstelling.
Bekijk alle reviews (17)
Uniek aan deze reis
 • Colca Canyon wandelmekka
 • goede opbouw acclimatisatie
 • bezoek schiereiland Capachica en rustiek Llachon
 • optionele Andes-trekkings (Inca/Salkantay en Lares)
 • directe vlucht KLM
vanaf
per persoon
excl. heen- en terugreis

Vanuit het in de kustwoestijn gelegen Pisco bezoeken we het schiereiland Parácas met zijn fraai geërodeerde kustlijn en de Islas Ballestas, het domein van talloze zeeleeuwen, zeevogels en pinguïns. Vervolgens kan je een rondvlucht maken over de befaamde Nazcalijnen en gigantische geometrische figuren die door het Nazcavolk in de woestijn zijn ‘getekend’. Na een dagje slenteren door de koloniale ‘Witte Stad’ Arequipa vertrekken we naar de spectaculaire Colca Canyon, één van de diepste kloven ter wereld. Vier dagen lang wandelen we door een uitgestrekt terraslandschap met actieve vulkanen en ontmoeten we de vriendelijke indiaanse bevolking. We maken een tweedaagse tocht langs en over het Titicacameer. Op het fraaie eiland Isla Taquile verlaten we de gebaande paden om optimaal te genieten van omgeving en bevolking.

Het bruisende Cusco, de voormalige hoofdstad van het Incarijk, biedt een keur aan aantrekkelijke wandelingen en dagtochten naar kleine dorpen en ruïnes in de directe omgeving. Natuurlijk vormt Cusco het vertrekpunt voor de optionele 'bucketlist-wandeling, de Incatrail. Deze trail voert je langs eenwenoude Inca-ruïnes naar een van de 7 Nieuwe WereldwonderenMachu Picchu. Mocht deze populaire trail vol zijn, dagelijks mogen 500 mensen aan deze trail beginnen (toeristen incl. gidsen, dragers en koks), dan biedt de Salkantay-trail een uitstekend alternatief. Deze trail vangt aan met een busrit vanaf Cusco naar Marcocasa (3350m) en eindigt op de derde dag in Aguas Calientes waar je je weer aansluit bij de groep. De Salkantay-trail is een prachtige trektocht voor wie landschappelijke schoonheid voorop staat. Het passeren van de Salkantay-pas op 4650m. hoogte en het zicht op de besneeuwde bergpieken vormen onbedingd het hoogtepunt. Voor de Salkantay-trail zijn (nog) geen permits benodigd. Ook de Lares-trail vormt een goed alternatief als de Inca-trail vol is. De Lares-trail begint met een busrit vanaf Cusco via Calca (gelegen in de Heilige Vallei) naar het Andes-dorpje Lares (3207m). Met deze trekking wandel je langs Indiaanse communidades (gehuchten) in een afgelegen gedeelte van de Andes. Ook met deze trail bedwing je een hoge pas, namelijk de Huaca Wasi-pas op 4500m. hoogte. De trekking eindigt in de Heilige Vallei met transport naar Ollantaytambo waar je in de namiddag de trein neemt naar Aguas Calientes waar je je weer aansluit bij de groep. Of je nu geen trail loopt en geniet van de extra daghen in en rondom Cusco, of wel een trail lopt (Inca, Salkantay of Lares), met de gehele groep verblijven we in Aguas Calientes om de dag erop gezamenlijk Machu Picchu te bezoeken. Een mooier einde aan deze wandelreis kunnen we ons niet indenken aan deze mythische Inca-stad, wier geheimen pas vanaf de herontdekking in 1911 door Hirham Bingham werden ontsluierd. 

boeken & kaarten
de meest complete online boeken-en kaartenwinkel naar de webshop
 • dag tot dag

 • praktisch

 • van belang Peru

 • extra

 • actueel

 • heen- en terugreis

 • reviews

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

 • 6

 • 7

 • 8

 • 9

 • 10

 • 11

 • 12

 • 13

 • 14

 • 15

 • 16-17

 • 18-19

 • 20

 • 21

 • 22

 • 23-24

 • Inca-trail

 • Salkantay-trail

 • Lares-trail

 • NB Programma

 • kaart

Programma
Vanaf Schiphol vlieg je met de directe vlucht van de KLM naar Lima waar je dezelfde dag nog aankomt. Bij aankomst op de luchthaven worden we verwelkomd door de chauffeur die ons naar een goed middenklasse hotel rijdt.

Overnachting in
Lima, Mami Panchita

 1. Paracas schiereiland
Paracas schiereiland
Programma
We reizen met onze privébus in ongeveer vier uur naar Pisco. In de middag maken we een wandeling langs de kust van het Paracas Schiereiland. Vanaf het vissersdorpje Lagunillas lopen we zuidwaarts over kliffen, zandduinen en strandjes. Desgewenst kan je een duik in zee nemen. Op het schiereiland zien we verschillende kustvogels - waaronder scholeksters, aalscholvers en genten - en misschien zelfs dolfijnen tijdens onze wandeling. We overnachten in een hotel in Pisco.

Overnachting in
Pisco

 1. Ballestas-eilanden
Ballestas-eilanden
Programma
’s Ochtends maken we een boottochtje over zee naar de Islas Ballestas. Op deze guano-eilanden leven grote aantallen zeeleeuwen. Op het land leven en nestelen zeevogels zoals aalscholvers, genten en pinguïns. Na de boottocht begeven we ons weer aan land voor de busrit naar Nazca waar we tegen de avond aankomen. We overnachten in Nazca.

Overnachting in
Nazca

 1. Nazcalijnen vanuit de lucht
Nazcalijnen vanuit de lucht
Programma

Voor de eerste paar uur deze ochtend heb je de tijd om optioneel een vlucht (ca. 30 minuten) te maken over de Nazcalijnen. De mysterieuze lijnen die gemaakt zijn tijdens de Nazcacultuur (bloeiperiode 400 - 600 na Chr.) zijn het best waar te nemen vanuit de lucht, waardoor allerlei lijnen en figuren zichtbaar worden. Nadat de vluchten voor iedereen zijn uitgevoerd, bezoeken we de pre-Inca begraafplaats Chauchilla, een keramiek-atelier en een werkplaats. Hier zien we hoe goud wordt gewonnen uit het erts dat door goudzoekers gedolven wordt in de bergen rond Nazca.  In de middag hebben we nog even lekker voor onszelf. Het is heerlijk relaxed bij het zwembad van het hotel.Overnachting in
Nazca

 1. Plazas de Armas
Plazas de Armas
Programma
In de ochtend vertrekken we voor een bijzondere bustocht over de Panamericana langs de kust door een desolaat woestijnlandschap naar Arequipa. Onderweg maken we een aantal stops en aan het eind van de dag zien we de vulkaan El Misti opdoemen. De 'witte stad' Arequipa ligt op 2350 meter aan de voet van deze vulkaan. We nemen onze intrek in een gezellig hotel in het centrum.

Overnachting in
Arequipa

 1. Santa Catalina klooster
Santa Catalina klooster
Programma
Op deze vrije dag heb je de gelegenheid Arequipa te verkennen. De stad ligt aan de voet van de 5822 meter hoge, kegelvormige vulkaan El Misti en heeft een uit wit vulkaansteen opgebouwd koloniaal stadscentrum. Het heeft Arequipa de bijnaam ‘witte stad’ opgeleverd. De belangrijkste bezienswaardigheid van Arequipa is het prachtige Santa Catalina klooster, een van de mooiste kloosters van heel Zuid-Amerika. Het klooster vormt als het ware een stad binnen een stad, met straatjes, pleinen en kloosterhoven. Als je hier ronddwaalt, lijkt het wel of je een kleurig schilderij bent binnengestapt: elk straatje en kloosterhof is geschilderd in een andere pastelkleur. In het Museo Santuarios Andinos is de mummie Juanita te zien. Ongeveer 500 jaar geleden werd dit tienermeisje boven op de 6288 meter hoge, dicht bij Arequipa gelegen, vulkaan Ampato geofferd om de berg- en zeegoden gunstig te stemmen. Vele offerandes zijn gevonden in de vorm van spondylu-schelpen.

Overnachting in
Arequipa

 1. Vicuña's op de besneeuwde pas
Vicuña's op de besneeuwde pas
Programma
In de ochtend vertrekken we voor de rit van Arequipa naar Cabanaconde. Deze route toont je spectaculaire uitzichten. Je passeert een pas van maar liefst 4700 meter en je zal merken dat je op deze hoogte naar adem snakt. In het barre landschap groeien planten zoals de azorella yareta plantenkussens. Ook de dierenwereld is kenmerkend. Met enig geluk kan je onderweg vicuña's, viscacha's, Andesflamingo's en andere typische dieren van de hoge Andes zien. Op een aantal plaatsen onderweg worden korte stops gemaakt voor een uitleg over het landschap.
Na de pas dalen we af en we rijden bovenlangs de Colca Canyon naar het op 3287 meter hoogte gelegen Cabanaconde, waar we in de loop van de middag aankomen. We overnachten in een eenvoudig maar plezierig hotel.

Overnachting in
Cabanaconde (Colca Canyon)

 1. De condor: majestueus!
De condor: majestueus!
Programma

In de Colca vallei staan schilderachtige dorpen met witte kerken, die in de 17e eeuw met de opbrengst uit de mijnen door de Spanjaarden zijn gebouwd. De Spanjaarden zijn daarna vertrokken en het contact met ‘de beschaving’ ging verloren. Pas in 1929 werd de rivier de Colca voor het eerst vanuit een vliegtuig 'herontdekt'. Sindsdien worden er expedities naar dit gebied ondernomen die mogelijk werden door de aanleg van onverharde wegen. De weg voert langs schilderachtige dorpjes die in een groen mozaïek van terrassen liggen. Ze vormen als het ware kleine enclaves in een bergachtig, dor, bruin woestijnlandschap; het domein van cactussen en de Andescondor.

Vanuit Cabanaconde rijden we in nog geen half uur naar 'Cruz del Condor' (3800 m). Staand op de rand van de diepe kloof zal de aanblik van de Andescondors je verbazen. Zodra zon en wind gezamenlijk voor voldoende thermiek zorgen stijgen de condors op uit de diepte van de Colca-canyon waar ze altijd overnachten. Je hebt een grote kans dat je deze reuzen van het luchtruim (spanwijdte tot wel 3,20 meter!) op een paar meter afstand voorbij ziet vliegen. Na dit natuurspektakel gaan we op pad om onze eerste wandeling te maken. De wandeling is rustig en voornamelijk dalend. Het is perfect om te acclimatiseren omdat de wandeling zich nagenoeg afspeelt op dezelfde hoogte als onze overnachting. Vanaf Cruz del Condor lopen we door de velden richting de rand van de canyon. Dan gaan we licht omhoog om langs een prachtig panoramapad langs een irrigatiekanaal weer terug te lopen richting Cabanaconde, waar we weer overnachten. We komen rond twee uur 's middags weer terug zodat je lekker de tijd hebt in Cabanaconde om uit te rusten of het dorpje te verkennen.
Totaal: 11 km, 400 m dalen, 220 m stijgen, 4 uur met pauzes.

 Overnachting in
Cabanaconde (Colca Canyon)

Programma
's Ochtends hebben we een tweede kans om de condors te zien, mocht je op de eerste dag daartoe niet in de gelegenheid zijn geweest omdat je het met de acclimatisatie wat rustig aan wilde doen. Na ruim de tijd te hebben genomen om van dit spektakel te genieten, rijden we naar Maca (3200m) om van daaruit een korte wandeling (ca. 4 km) te maken naar Lari, waar je de grootste kathedraal van de Colca-vallei kan bewonderen. Pas vandaag wordt er wat op hoogte geklommen om van uit het dal naar Lari te wandelen. We doorwaden de Rio Colca of wandelen over een brug. Vanuit Lari rijden we de laatste 1,5 uur met onze bus naar Chivay, waar je de tijd hebt om naar de thermale baden te gaan.
Totaal: 5 km, 400 m dalen, 300 m stijgen, 3 uur met pauze.


Overnachting in
Chivay (Colca-vallei)

 1. kerkje van Coporaque
kerkje van Coporaque
Programma

Met een kort busritje van ca. een half uur rijden we vanuit Chivay over een kronkelige weg omhoog naar Coporaque, het aanvangspunt voor een mooie wandeling aan de noordelijke kant van de rivier de Colca. Vanuit Coporaque verlaten we de weg en klimmen we omhoog langs een smal pad. Al snel komen we de eerste restanten van een pre-Inca bouwwerk tegen op het pad. Na het oversteken van een smalle zijvallei en het doorlopen van een cactusbos - vol met kolibrie nesten! - kijken we neer op de gerestaureerde resten van Uyu uyu. In Quechua betekent dit 'pijn', een naam afgeleid door de ingeving van de Spaanse bezetters. Deze hoog op de bergflank gelegen Inca nederzetting van naar schatting 600 inwoners bestaat uit fraai afgewerkte muren tot wel negen meter hoog. Verder zien we de irrigatiekanalen nog en het plein waar de ceremonies werden gehouden. We dalen verder af naar Ichupampa en via de gebruikelijke weg verder naar Anchoma. Het laatste stukje terug naar Chivay wordt in ca. drie kwartier gereden.
Totaal: 14 km, 700 m dalen, 500 m stijgen, 7,5 uur met pauzes.

Het gebied waar we doorheen wandelen wordt bewoond door de Collagua-indianen die bekend staan om hun prachtige kleurrijke klederdracht. Dit verschilt van dorp tot dorp. Na deze schitterende wandeldag, waarbij we te voet de minder toeristische zijde van de canyon verkennen, zal je beamen dat het een prachtige wandelomgeving is. We overnachten in een eenvoudig hotel in Chivay.Overnachting in
Chivay (Colca-vallei)

 1. Peru - Zuid
Programma
Met de bus vanuit Chivay rijden we in een uur naar Canocota (3800m), een gehucht aan het begin van de Colca-vallei waar nauwelijks toeristen komen. Vanaf 3700 meter klimmen we eerst 200 meter naar de hoogvlakte om van een prachtig uitzicht te genieten over de hele canyon en de besneeuwde toppen van de Nevado Ampato (6288 m), de vulkaan Sabancaya en de berg El Mismi. We dalen af - in totaal zo'n 400 meter - de nauwe canyon in via een pre-Inca trap - werkelijk prachtig! - om daarna langs de rivier af te dalen tot aan de thermale baden of La Calera. Onderweg geniet je weer van de vele soorten kolibries. Wie wil kan dan naar de baden.
Totaal: 8,5 km, 200 m stijgen, 400 m dalen, 5 uur met pauzes.

Overnachting in
Chivay (Colca-vallei)

 1. Titicaca meer
Titicaca meer
Programma
Het wandelavontuur van de afgelopen dagen verruilen we vandaag voor een lange, mooie reisdag (ca. 7-8 uur reizen, inclusief stops) met onze eigen bus naar Puno. We rijden langzaam naar de hoogvlakte tussen de beide Andesketens, de altiplano. Op 3812 meter hoogte ligt Puno, de belangrijkste havenplaats van het Titicacameer. Onderweg geniet je van indrukwekkende berglandschappen en maken we verschillende stops. In de middag komen we in Puno aan, waar we onze intrek nemen in een hotel in het centrum.

Overnachting in
Puno

 1. Taquile
Taquile
Programma
Deze dag begint met een busrit naar Charcas met de mooiste stranden van het meer. Vanaf hier maken we een wandeling naar een hoger gelegen 'Mirador'. We kijken van hier af schitterend uit over de witte bergtoppen en het uitgestrekte Titicacameer. We dalen vervolgens af (wandelstokken zijn altijd handig!) naar Puerto Karina, met een prachtig uitzicht over het Titicacameer onderweg. Vanaf dit dorpje aan het meer varen we in ca. 1,5 uur naar het eiland Taquile. Op dit slechts 6 km² grote eiland, waar Quechua de voertaal is, genieten we aan de oevers van een uitgebreide picknicklunch (inbegrepen). In de middag wandelen we naar de top van Taquile voor een zonsondergang over het Titicacameer. We eten ’s avonds in een lokaal restaurant (inbegrepen) en overnachten in een pension van een van de eilandbewoners.

Overnachting in
Taquile (Titicaca-meer)

 1. Uros: drijvende rieteilanden
Uros: drijvende rieteilanden
Programma
Na het ontbijt varen we naar het schiereiland Capachica, naar het dorpje Llachon. In dit gebied, waar toeristen nog amper voetsporen hebben achter gelaten, maken we een wandeling van circa 1,5 tot 2 uur over een pre-Incapad. Op onze wandeling doorkruisen we ook cultuurland en maken zo kennis met de lokale cultuur. Daarnaast zijn ook de mooie uitzichten kenmerkend voor de tocht. Hierna varen we over het Titicacameer naar de beroemde rieteilanden van de Uros-indianen. De eilanden zijn een echte toeristenattractie geworden, maar nog altijd is het interessant om te zien hoe de bewoners hun leven hier leiden. De eilanden zijn gemaakt van riet. Na dit bezoek varen we terug naar Puno.

Overnachting in
Puno

 1. Cusco: 'navel der aarde'
Cusco: 'navel der aarde'
Programma
Een busrit over de Altiplano brengt je vandaag naar Cusco. Een lange rit, maar de uitzichten zijn zo mooi dat het zeker de moeite waard is. In de ochtend brengen we eerst nog een bezoek aan de graftorens van Sillustani waarna we de tocht hervatten. Aan het eind van de middag arriveren we in het op 3326 meter hoogte gelegen Cusco; de oude hoofdstad van het Incarijk. Cusco is een bruisende stad waar Incacultuur, koloniale bouwkunst en 20e eeuws straatleven elk hun deel van de aandacht opeisen. In Cusco verblijven we in het oude koloniale centrum in een goed middenklasse hotel dat op maximaal 10 minuten loopafstand ligt van het Plaza de Armas, het centrale plein in Cusco.


Overnachting in
Cusco

 1. Sacsayhuaman
Sacsayhuaman
Programma

De komende dagen heb je vrij om Cusco en zijn omgeving te verkennen. Cusco heeft zoveel te bieden op geschiedkundig en cultureel vlak dat je je niet zal vervelen. Je kan alleen of met de groep een prachtige wandeling maken naar de buiten de stad gelegen ruïnes van Sacsayhuaman, Qenko, Puka Pukara en Tambo Machay. Bezoek de kerken en musea of ga op souvenirjacht. Het aanbod van fraaie ambachtelijk gemaakte kleding en gebruiksvoorwerpen is groot. De SNP-reisleider informeert je graag over de grote diversiteit aan activiteiten en bezienswaardigheden in en rondom Cusco.

Ook bestaat de mogelijkheid om op een van deze vrije dagen optioneel een bezoek te brengen aan de Inca ruïnes van Pisac. Het bovenop een heuvel gelegen ruïnecomplex bestaat mogelijk uit vier delen: een school, een gevangeniscomplex, een leef-en werkgedeelte en een tempel. De tempel is een schoolvoorbeeld voor de kwalitatief zeer hoogstaande Inca-bouwkunst. Behalve Pisac kunnen we onderweg de ruïnes van Qenko, Tambo Machay en Pukara bezoeken (als je al in het bezit bent van het Cusco Visitors ticket, dan heb je voor de entrees al betaald). Mocht je deze ruïnes ook gaan bezichtigen, dan is het een volledige dagexcursie. Indien we alleen de ruines van Pisac en de markt bezoeken, dan zijn we wat bij daglicht nog terug in Cusco. In de avond zijn er vele restaurantjes waar je lekker kunt eten en proeven van het traditionele Inca-gerecht 'cuy' (cavia). In een peña of salsateca kun je de avond nog voortzetten tot de vroege uurtjes. Overnachting in
Cusco

Programma

Voor de échte wandelaars is dag 18 het begin van de optionele Inca- of Lares-trail. Voor de dag-tot-dag beschrijving van deze trails verwijzen we naar de kopjes onder het dag-tot-dag programma 'Inca-trail' en 'Lares-trail'.

Voor diegenen die in Cusco blijven valt er natuurlijk genoeg te doen in Cusco of in de omgeving. Denk hierbij aan een verkenning van de oude Inca-ruïnes van Pisac en het gezellige dorpje aan de voet van de ruïnes, een bezoek aan de Heilige Vallei of de verkenning van de Inca-bouwwerken rondon Cusco. De SNP-reisleider blijft achter in Cusco en zal je graag van fraaie bezienswaardigheden op de hoogte brengen. Op dag 21 komt de gehele groep weer tesamen bij Machu Picchu.Overnachting in
Cusco (aanvang optionele Inca- of Lares trail)

 1. Machu Picchu in flarden mist gehuld
Machu Picchu in flarden mist gehuld
Programma
Vroeg in de ochtend vertrekken we met de bus van Cusco naar Ollantaytambo. Daar stappen we aan boord van de trein die de loop van de Urubamba-rivier volgt naar Aguas Calientes. De rondleiding door de ruïnes staat voor morgen gepland, maar het staat je natuurlijk geheel vrij om 's middags op eigen gelegenheid (je betaalt dan wel 2x het entreegeld) naar Machu Picchu te gaan. Indien je liever wacht, kan je in de middag wat wandelen rond Aguas Calientes en een bezoek brengen aan de thermale baden van Aguas Calientes.

Overnachting in
Aguas Calientes

 1. Machu Picchu in flarden mist gehuld
Machu Picchu in flarden mist gehuld
Programma
De ruïnes van Machu Picchu zijn de voornaamste toeristische attractie van Peru en dat is terecht. De spectaculaire ligging te midden van hoge beboste hellingen en de opmerkelijk goede staat waarin de ruïnes verkeren, maken een bezoek aan deze raadselachtige Incastad tot een hoogtepunt. Vroeg in de ochtend vertrek je per bus naar Machu Picchu waar je na 30 minuten slingeren aankomt. Daar sluit je je aan bij de groep die de Incatrail heeft gelopen. Samen met hen wordt je in Machu Picchu eerst rondgeleid door een deskundige Engelstalige gids en je krijgt daarna ook de gelegenheid om op eigen gelegenheid door de resten van deze oude beschaving rond te slenteren. ’s Middags ga je met de trein in ongeveer twee uur naar Ollantaytambo.

Overnachting in
Ollantaytambo

 1. zoutpannen van Maras
zoutpannen van Maras
Programma

Deze dag staat in het teken van een deel van de Heilige Vallei, ook wel lokaal de 'Valle Sagrado' genoemd. Samen met de SNP-reisleider en een lokale gids verkennen we eerst de terrassen van Ollantaytambo, een fraaie en indertijd belangrijke Incaplaats waar tijdens de Spaanse conquista een belangrijke veldslag heeft plaatsgevonden. In een uur rijden we voorts naar Maras waar we de zoutterrassen gaan verkennen. Als we allemaal goed ter been zijn kunnen we in ca. 2 uur naar beneden lopen om vervolgens te gaan lunchen (niet inbegrepen) in Ollantaytambo of Urubamba. Daarna vervolgen we onze weg terug naar Cusco. Ook hebben we de mogelijkheid om na Maras niet de wandeling naar beneden te maken, maar om met de bus terug te keren naar Cusco waar we bijtijds terug zijn om de laatste avond met de groep op een smakelijke manier af te sluiten in een van de vele restaurantjes.

 Overnachting in
Cusco

Programma
In de ochtend vlieg je vanuit Cusco terug naar Lima. Bij de luchthaven van Lima worden we met de bus naar een hotel in Lima gebracht, waar je je bagage kan opslaan en van waaruit je zelf Lima nog kan verkennen. Je kan bijvoorbeeld per taxi naar het fraaie oude koloniale centrum gaan of de moderne zakenwijk Miraflores en Barranco bezoeken, met haar keur aan winkels en restaurants. In de loop van de middag rijden we met onze bus weer terug naar de internationale luchthaven voor de aansluitende vlucht 's avonds terug naar huis. Aankomst in Nederland de volgende dag.


 1. De 2e zware dag van de Inca-trail
De 2e zware dag van de Inca-trail
Programma

Beschrijving Inca-trail
De Inca-trail naar Machu Picchu wordt wel het mooiste wandelavontuur van Zuid-Amerika genoemd en dat is niet zonder reden. Je wandelt door spectaculair hooggebergte, kleine dorpjes, door nevelwouden en je komt uiteindelijk aan bij Machu Picchu: de verloren stad van de Inca’s. De fraaie ligging en de omvang van deze stad maken een bezoek tot een uitzonderlijke ervaring. De maanden juli tot en met oktober zijn hoogseizoenmaanden. Gedurende deze periode zal je het pad en de kampeerplaatsen zeker moeten delen met andere trekkers.

Programma:
Dag 18 - 1e dag Inca-trail vanaf km 82; 
’s Ochtends vertrek per busje vanuit Cusco naar het officiële begin van de Inca-trail bij Km 82. In totaal stijg je ongeveer 300 meter. Je passeert onderweg de ruïnes van Llactapata en overnacht in Huayllabamba: het laatste gehuchtje voor de grote klim naar de pas van Huarmiwañusca.

Dag 19 - 2e dag Inca-trail; Vanuit Huayllabamba begin je direct aan de lange en pittige klim naar de pas van Huarmiwañusca (de pas van de dode vrouw; 4200m). Tijdens de klim wordt het uitzicht over het landschap en de sneeuwbergen achter je steeds imposanter. Vanaf de vlakte van Llulluchupampa is het nog ongeveer 400 meter naar de top. Na de top daal je zo’n 600 meter af in het dal van de Río Pacaymayo, waar het kamp voor de nacht wordt gemaakt (3900 m.).

Dag 20 - 3e dag Inca-trail; Ook deze dag begint weer met een klim. Via de ruïnes van Runcuracay stijg je naar de gelijknamige pas. Een paar honderd meter voor deze pas liggen een paar schitterende meertjes waarachter je in de verte weer sneeuwtoppen ziet oprijzen. Andere ruïnes die je op deze dag tegenkomt zijn die van Sayacmarca en Phuyupatamarca. Het laatste stuk voor Phuyupatamarca loop je door sprookjesachtig nevelwoud. De naam Phuyupatamarca betekent zoiets als ’Stad boven de wolken’ en bij helder weer is de zonsopkomst op deze plek van adembenemende schoonheid. Aan de horizon liggen de besneeuwde toppen van de Huamantay en de hoogste berg uit de omgeving; de 6271 meter hoge Salcantay. Je besluit de dag met een lange en stevige afdaling naar Huiñay Huayna, waar we de tenten opslaan. Vanaf hier is het de volgende dag nog ca. 1,5 uur doorwandelen naar de Inti Punku, de zonnepoort vanaf waar Machu Picchu voor het eerst zichtbaar is. Omdat de kampementen door het INC (Instituto Natcional de Cultura) aan ons worden toegewezen, kan het bij hoge uitzondering voorkomen dat we kamperen bij Phuyupatamarca. Vanaf daar is het de volgende dag nog 2,5 a 3 uur lopen naar Inti Punku.

Dag 21 - 4e dag Inca-trail; Op de slotdag wandel je in ca. 1,5 uur (of 2,5 a 3 uur; zie beschrijving dag 20 - 3e dag), naar Inti Punku, de zonnepoort. Vanaf dit punt zie je Machu Picchu (2400 m) wonderschoon liggen. Vanaf Inti Punku is het nog ca. 30 minuten lopen naar de hoofdingang van de ruïnes. Hier geef je de bagage af bij het depot zodat je op je gemak de ruïnes kan bekijken. In de ochtend sluit je je weer aan bij de deelnemers van de Lares-trail en de deelnemers die gisteren vanuit Cusco zijn gearriveerd. Vanaf hier wordt het reguliere programma weer gevolgd.Programma

Beschrijving Salkantay-trail
De trektocht start vanuit tot Marcocasa (3350m), een dorpje op ca. 4 uur rijden vanaf Cusco gelegen. In Marcocasa ontmoeten we onze paardenmannen die de muilezels en paarden laden met al het kampeermateriaal. De Salkantay-trail is een nagenoeg evenzware tocht als de vierdaagse Inca-trail. De hoogste pas van de Salkantay-trail ligt echter op 4650m. hoogte, iets hoger dan de hoogste bergpas tijdens de Inca-trail. De Salkantay-trail is een echte wandelklassieker die qua populariteit nauwelijks onderdoet met de Inca-trail, met dit belangrijke verschil dat er voor de Salkantay-trail (nog) geen permit vereist is. De verwachting is dat deze permit er gaat komen. Ook de Salkan-trail eindigt in Aguas Calients, waar je op de derde wandeldag je aansluit bij alle deelnemers van de groep in het hostal in Aguas Calientes. Tijdens deze trekking wordt je persoonlijke bagage door paarden/muilezels gedragen (maximaal gewicht 5 kilo p.p. incl. matje en slaapzak). Zelf wandel je alleen met een dagrugzakje. Ter plaatse kan je een slaapzak huren.

Het programma kan ter plaatse gewijzigd worden afhankelijk van de fysieke toestand van alle deelnemers. Ook kampeerplaatsen kunnen variëren uit oogpunt van veiligheid of anderszins door de gids.

Programma:
Dag 18 Cusco - Soraypampa;
's Ochtends vroeg vertrek je voor de vier uur durende busrit naar Mollepata. We starten aan een zeer mooie route via de Anta vlaktes met prachtige vergezichten over de Salkantay en andere besneeuwde bergtoppen. We rijden door de mooie Apurimac vallei. Na 2,5 uur rijden, komen we aan bij Mollepata, waar je nog kan ontbijten (niet inbegrepen) en waar je de laatste benodigdheden nog kunt kopen. We rijden verder tot Marcocasa (3350m). Hier ontmoeten we onze paarden mannen die de muilezels en paarden zullen laden met al het kampeermateriaal. We starten aan de eerste wandeldag rond 09.30 uur. In 4 uur klimmen we langzaam naar Soraypampa (3900m) waar onze eerste kampeerplaats ligt. Hier genieten we van onze lunch. In de namiddag kunnen we nog naar het prachtige Umantay wandelen (4200m), een wandeling van heen en terug van 3 uur. Je wandelt tot het gletsjermeer Umantay. Nadien keren we terug naar de kampeerplaats, waar ons een heerlijk diner wacht (de trekking naar het gletsjermeer is optioneel).

Wandelgegevens: 14 km, ca. 5-7 uur, maximale hoogte 3850m, minimale hoogte 2850m, lunch en diner inbegrepen

Dag 19 Salkantaypampa - Chaullay; Na een vroeg ontbijt, staat er een pittige wandeldag op het programma. Vandaag wandel je over een rotsachtig pad in 7 km (flinke klim van ca. 3 uur) naar de hoogste pas van deze trektocht, de Salkantay pas (4650m). Op deze pas zie je de besneeuwde toppen van Humantay, Tucarhuay, Pumasillo en de Salkantay bergketen. De Salkantay is de twee-na-hoogste top in de Cusco regio. Voor de Incas een belangrijke 'apu' of berggod. Na de pas zigzag je over een gravelpad met rotsen in 5 km (ca. 2 uur) naar beneden totdat je van een late maar welverdiende lunch gaat genieten. Na deze lunchplek - Huayracmachay (3854m) - daal je verder af door de hoge jungle, wenkbrauw 'wolkenwoud van de jungle' genaamd. Je wandelt in ca 3 uur (10 km) naar beneden totdat je aankomt in Chaullay (2900m). Het landschap is hier een stuk groener met hogere temperaturen. Op de kampeerplaats heb je riviertjes en een prachtig zicht over de Salkantay bergketen.

Wandelgegevens: 22 km, ca. 8-9 uur, maximale hoogte 4650m, ontbijt, lunch, snack. middagthee en diner inbegrepen

Dag 20 Chaullay - Playa Sahuayaco- Hydro elecrtrica- Aquas Calientes; Na het vroege ontbijt, zetten we onze trektocht verder. Onderweg zie je verschillende bomen, orchideeën, watervallen en bananenplantages. We dalen ca. 6 uur verder af en genieten van een gevarieerd landschap. We wandelen door dorpjes in een steeds subtropisch wordend klimaat waarin heerlijk eetbare vruchten goed gedijen. Met een beetje geluk zien we de prachtige vogels uit deze zone zoals de 'Cock of the rock', de Andeshaan met zijn prachtige rode borst, tevens de nationale vogel van Peru. Dan komen we aan bij het hoge jungle dorp La Playa Sahuayaco (2010m) waar we gaan lunchen en je tijdens de trektocht de kans hebt een frisse pint of frisdrankje te kopen. Er heerst hier een warm en vochtig klimaat. Na de lunch nemen we lokaal transport voor 1,5 uur tot aan de Hydro Electrico, Machu Picchu's electriciteitscentrale. Vanaf Hydro Electrico kan je (optioneel tegen meerprijs) de trein naar Aguas Calientes nemen (treinrit van een uur) of je wandelt via een wandelweg langs het spoor in 3 uur naar Aguas Calientes (2000m). Hier sluit je je weer aan bij de groep - die in een hostal verblijft in Aguas Calientes - en volgen we het reguliere programma van de groepswandelreis weer.

Wandelgegevens: 26 km, ca. 7 uur, ontbijt en lunch inbegrepen Programma

Beschrijving Lares-trail
De trektocht start vanuit de Laresvallei gaat direct de hoge kale valleien in. Het is een lichte tot gematigde driedaagse trektocht op 4 uur rijden van Cusco. Ondanks de toegankelijkheid is het gebied authentiek gebleven. In de dalen wordt kleinschalige landbouw bedreven, terwijl op de hoger gelegen hellingen grote kuddes lama's en alpaca's worden geweid. De vrouwen lopen te spinnen en maken hun eigen traditionele kleding, mannen bewerken het land. Je maakt kennis met de harde leefomstandigheden in Quechua dorpjes/gemeenschappen. De horizon wordt getekend door de toppen als de Chicon en de Pitusiray (5000-6000 meter). Het landschappelijke hoogtepunt van de trektocht is de traverse van de 4500 meter hoge  Huaca Wasi-pas, waar niet alleen de ijle lucht adembenemend is! Tijdens deze trekking wordt je persoonlijke bagage door paarden gedragen (maximaal gewicht 5 kilo p.p. incl. matje en slaapzak). Zelf wandel je alleen met een dagrugzakje. Ter plaatse kan je een slaapzak huren.

Het programma kan ter plaatse gewijzigd worden afhankelijk van de fysieke toestand van alle deelnemers. Ook kampeerplaatsen kunnen variëren uit oogpunt van veiligheid of anderszins door de gids.

Programma:
Dag 18 Cusco - Waca Huasi;
's Ochtends vroeg vertrekken we voor de vier uur durende busrit via Calca naar Lares. We passeren het hoogste punt op 4265 meter waar we een mooi zicht hebben over de Sawasiray gletsjer en de Pitusiray. Dan dalen we af naar de warme vallei van Lares op 3207 m. Na een bezoek aan de thermale baden van Lares in de vrije natuur, starten we met de trektocht. Deze dag begint de wandeling langzaam klimmend naar Huaca Wasi (3800 m). De weg is niet moeilijk. We wandelen door een prachtige vallei met mooie kleine dorpjes waar mensen nog hun traditionele klederdracht dragen. Tijdens de wandeling zien we wilde orchideeën en begonia's. We klimmen verder tot onze eerste kampeerplaats Waca Huasi. De kok en paardenman hebben onze tenten reeds opgezet. Je kan nog in het dorpje rondwandelen, kennismaken met de lokale bevolking en wellicht nog een balletje met hen trappen. Houd er rekening mee dat zij op hoogte zijn geboren en dus een grotere longinhoud hebben... Nadien drinken we een kopje coca thee en 's avonds, na de heerlijke maaltijd duiken overnacht je in de ruime tweepersoonstenten nabij dit dorpje. Het kamperen bij een dorpje houdt in dat de nachtelijke geluiden (denk aan stemmen van de lokale bewoners en geluiden van huisdieren) ook meer aanwezig zijn.

Dag 19 Waca Huasi - Miski unuyoc; Na een goed ontbijt starten we aan onze trek. Dit is de zwaarste dag. De klim verloopt sterk stijgend in vier tot vijf uur tot aan de Huaca Wasi-pas (4500 m). Onderweg passeren we verschillende kuddes lama's en alpaca's en zien we de adoben huizen. Het laatste stuk is pittig, maar boven wacht de voldoening. Vanaf de top genieten we van het adembenemende zicht langs beide zijden van de pas. Aan de andere zijde van de pas zie je het prachtige meer Auroray, wat ‘blauwe lagune’ betekent. Dit meer is ontstaan na het smelten van ijs op de Pumahuanca snowy mountain. Op de pas offeren we coca blaadjes aan Apu (berggod). Dikwijls wandel je op de pas nog door sneeuw. Dan dalen we af tot aan de rand van het meer. Daar is het lunchtijd! Hier hebben we de kans om de Andean Ibis en eenden te zien. Na de lunch wandelen we verder (1,5 uur; afdalend) tot we bij ons tweede kamp Mantanay (3800 m.). Dit kamp ligt naast een rivier van vers sneeuwwater, met zicht op de besneeuwde bergtoppen. Het kan hier 's nachts zeer koud worden, maar 's avonds kunnen we een gezellig kampvuurtje maken. We genieten van een verdiende maaltijd en nachtrust. In de maanden aug-sept is er een kans op wat muggen, neem hiervoor beslist anti-muggenspray mee.

Dag 20 Miski unuyoc - Aguas Calientes; 's Morgens, na het ontbijt, vertrek je vroeg en daal je in vier uur af over een weg met grote stenen naar het mooie dorp Yanahuara op 2950 m. Hier heerst altijd een goed klimaat vanwege haar beschutte ligging in de Urubamba vallei. Deze streek is de 'graanschuur' voor de Cusco regio. Ondeweg zie je een speciaal Queñua bos dat een beschermde status heeft in Peru. Vanaf Yanahuara nemen we de lokale bus (privé naar gelang de grootte van de groep) naar Ollantaytambo, waar je in de namiddag in de trein stapt voor de adembenemende rit, al kronkelend langs de Urubamba-rivier. In Aguas Calientes sluit je je weer aan bij de deelnemers die op deze dag vanuit Cusco naar Aguas Calientes zijn gereisd en al eerder op de dag zijn aangekomen. Vanaf hier wordt het reguliere programma weer gevolgd.

 NB Programma
 • Met de reis die op 9 juni 2017 vertrekt, ben je getuige van het Inti Raymi-festival op 24 juni. Klik hier voor meer informatie over het Inti Raymi-festival.
 • I.v.m. de zeer grote belangstelling voor de Inca-trail in de maanden juni tot en met oktober, raden wij je aan om deze trail minimaal 6 maanden van te voren te boeken. Mocht deze toch vol zijn ten tijde van je boeking, dan kun je nog kiezen voor de tweedaagse Inca-trail (hier zijn meer permits voor beschikbaar), de Salkantay-trail (eindigt ook bij Machu Picchu!) of de Lares-trail.
 • De optionele Inca-trail, Salkantay-trail en Lares-trail vertrekken op dag 18 uit Cusco. De trails gaan altijd door omdat je je aansluit bij een internationale groep tot maximaal 16 personen. De trails worden begeleid door een Engelssprekende gids. Voor een complete dag-tot-dag beschrijving, zie 'Inca-trail' en 'Lares-trail'. Bij de meerprijs voor beide trails is inbegrepen: overnachtingen in tweepersoonstenten, Engelssprekende gids, kok, transfer naar beginpunt van trail, maaltijden op basis van volpension, dragers (Inca-trail) en paarden (Lares-trail) voor de algemene uitrusting, drager Inca-trail voor je persoonlijke spullen tot max. 7,5 kg p.p./paard Lares-trail voor je persoonlijke spullen tot maximaal 5 kilo kg p.p.
 • Bij alle optionele trails (Inca/Salkantay en Lares) kan je ter plaatse of tijdens boeking een slaapzak huren (meerprijs op aanvraag). Indien je gebruik wilt maken van een eenpersoonstent (meerprijs op aanvraag), is het noodzakelijk om deze bij boeking te reserveren. Voor extra gewicht dat je wil meenemen bij de Inca-trail (meer dan 7,5 kg pp) of bij de Salkantay/Lares-trail (meer dan 5 kg pp) kan je een extra drager/paard bijhuren (meerprijs op aanvraag). Dit dien je bij boeking te reserveren.
 • In de meerprijs voor de Inca-, Salkantay- en Lares-trail zijn de niet-genoten onderdelen uit het basisprogramma verrekend.
 • Let op! Je paspoortnummer dient bij boeking hetzelfde te zijn als tijdens de reis, dit i.v.m. de geldigheid van de binnenlandse vluchten in Peru.


Detailkaart
 
 • accommodaties

 • inbegrepen

 • niveau

 • reisgezelschap

 • reisperiode

Over de accommodaties

In de plaatsen Lima, Arequipa, Puno en Cusco verblijf je in goede centraal gelegen hotels, waar je de beschikking hebt over tweepersoonskamers met douche en toilet. In de overige wat kleinere plaatsen zijn de faciliteiten wat eenvoudiger. Op het eiland Taquile overnacht je in een zeer eenvoudig pension dat wordt gerund door een lokale Indiaanse familie. Warm stromend water is een luxe die in principe in alle hotels aanwezig is, maar die niet altijd gegarandeerd kan worden. Een verwarming is vaak niet aanwezig, warme dekens daarentegen wel. In Aguas Calientes overnacht je in een kleinschalig hostal/guesthouse dichtbij het oude treinstation en het busstation. De bedden zijn comfortabel, de kamers zijn schoon en het personeel is 24 uur beschikbaar en zeer behulpzaam. Door de omliggende gezellige restaurantjes en winkels, kan het wat lawaaiig zijn.

Tijdens de optionele Inca- en Lares-Trail slaap je in goede tweepersoonstenten. De meerprijs voor eenpersoonsgebruik van de tenten is op aanvraag beschikbaar.

In alle accommodaties is stroom aanwezig. De netspanning is 220 volt en men maakt gebruik van de zogenaamde Amerikaanse stekkers.Comfort en stijl van onze accommodaties
Voor meer info over het comfort en de stijl van een SNP accommodatie, klik hier.


Over de maaltijden
Tijdens de twee dagen op en rond het Titicacameer zijn één picknick (lunch), een diner en een ontbijt inbegrepen. Tevens zijn alle ontbijten inclusief. Tijdens de optionele trektochten (Inca-trail en Lares-trail) zijn de maaltijden ook inclusief. Ze worden bereid door een lokale kok. Voor de liefhebbers is er natuurlijk 'mate de coca', oftewel cocathee.


Duurzaamheid

De SNP agent in Peru doet er alles aan om het kantoor zo groen mogelijk te laten functioneren. Men recyclet actief en gaat bewust om met het energieverbruik. Ook heeft de agent in het najaar van 2014 meegedaan aan de tweedaagse Travelife cursus waar het waardevolle informatie heeft ontvangen om in de toekomst nog duurzamer te werk te gaan. Het doel is om binnen aanzienlijke tijd volledig te participeren in het Travelife programma. Voor meer informatie check www.travelife.infoInbegrepen
 • Binnenlandse vlucht (Cusco-Lima)
 • Accommodaties o.b.v. logies en ontbijt
 • Transfers met privébus
 • Trein Ollantaytambo-Aguas Calientes v.v.
 • Reguliere bus Aguas Calientes - Machu Picchu v.v.
 • Excursies Ballestas eilanden en Nasca
 • Trekking Colca Canyon (dag 7 t/m 12) met privévervoer naar Puno
 • Entree Colca Vallei
 • Tour Santa Rosa de Yanque en Taquile op dag 13 en 14 (incl. maaltijden)
 • Bezoek Machu Picchu met lokale gids incl. entree
 • Tour deel Heilige Vallei  (dag 22)
 • Boekje ‘Te gast in Peru’
 • SNP-reisleider
 • Lokale gids (Islas Ballestas, Colca-canyon, Uros & Taquile en Machu Picchu)


Niet inbegrepen
 • Heen- en terugreis (optioneel, zie prijsinformatie)
 • Overige maaltijden
 • Optionele excursies en entrees
 • Inentingen
 • Verzekeringen
 • Lokale luchthavenbelastingen
 • Vertrekbelasting luchthaven Lima (US$ 31 pp)
 • Persoonlijke uitgaven (o.a. drankjes, souvenirs en fooien)
 • Optionele Inca-trail a € 290 p.p. o.b.v. vol pension (2-persoonstenten, drager persoonlijke spullen, internationale groep)
 • Optionele Salkantay-trail a € 370 p.p. o.b.v. vol pension (2-persoonstenten, paard voor persoonlijke spullen tot max. 5 kilo pp, internationale groep)
 • Optionele Lares-trail a € 280 p.p. o.b.v. vol pension (2-persoonstenten, paard voor persoonlijke spullen tot max. 5 kilo pp, internationale groep)


Reserveringskosten

• Reserveringskosten € 20,- per boeking
• Bijdrage Calamiteitenfonds, € 2,50 per boeking (max. 9 personen)Over de activiteiten

Deze reis heeft niveau 2 indien je je aan het basisprogramma houdt. De wandelingen in het kustgebied, in de Colca Canyon en rond Cusco duren zo'n 5-7 uur per dag. Hierbij draag je in je dagrugzak een lunchpakket, regencape en eventueel een foto- en/of videocamera. De eerste week in het kustgebied omvat relatief veel transfers en excursies en wat minder wandelingen. In de Colca Canyon begin je flink te wandelen. Vanwege de hoogte kan dit, zeker in het begin, erg zwaar zijn.

Zowel de optionele Inca-trail en Lares-trail zijn niveau 3 trektochten. Er wordt per dag zes à zeven uur gelopen. Bij de Inca-trail wordt voor elke twee deelnemers een extra drager gereserveerd. Een drager draagt je persoonlijke bagage tot 7,5 kg per persoon. Bij de Lares-trail wandel je zelf met je eigen bagage. Tot een maximaal gewicht van 5 kg per persoon mag je bagage afgeven die op het paard meegaat. Je mag zelf bepalen of je het matje, de slaapzak of andere bagage-items afgeeft, als het totale gewicht maar niet boven de 5 kg per persoon uitkomt. Gelet op de grote hoogte waar je op loopt zijn beide trails niet geschikt voor mensen met o.a. hartproblemen of astma. Houd er rekening mee dat je in een afgelegen gebied loopt en dat eventuele benodigde medische hulp bij problemen niet direct voor handen is. Ook is in dit gebied geen radio, telefoon of mobiel bereik. De temperaturen met deze trails lopen tussen dag en nacht flink uiteen van overdag behaaglijk (15-20 graden C) tot koude nachten die met name in de wintermaanden (juli/aug) tot onder het vriespunt kunnen geraken. Wij raden je aan om uitgerust en met een goede conditie aan je reis te beginnen. Het wandelplezier is dan veel groter. In verband met blaren is het belangrijk dat je schoenen ingelopen zijn.Reisleiding

Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Alle reisleiders hebben een intensief programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. SNP Opleidingen is sinds 1 januari 2012 een door ANVR gecertificeerde opleiding voor reisleiders. Klik hier voor meer informatie. Daarnaast heeft de reisleider voor deze reis onze aanvullende Z-scholing in de Zwitserse Alpen gevolgd, waar hij of zij speciaal is getraind op het gebied van oriëntatie, terrein- en materialenkennis en EHBO/BLS in het hoge midden- en hooggebergte en voor trekkings in het werken met een local crew. Bovendien zijn hoogteziekte en ziektes in risicogebieden voor deze reis verplichte modules. Zie ook: SNP schoolt reisleiders voor risicogevoelige reizenMinimum aantal deelnemers
7


Maximum aantal deelnemers
16


Geschikte reisperiode
Voor geheel Peru bestaat er geen beste reisseizoen. Het klimaat in Peru laat zich beter omschrijven in droge en natte periodes en de plaats waar je je bevindt. Denk hierbij aan de kust, de Andes of het tropisch regenwoud.
Aan de kust valt nauwelijks neerslag. Vanwege de overheersende zuidoostelijke winden ligt de kuststrook in de regenschaduw van de Andes. De temperatuur is gematigd vanwege de koude “Humbold”-zeestroom. Deze zorgt voor weinig verdamping en dus weinig neerslag. Het aanwezige vocht in de lucht zorgt boven zee en in de kustvlakte voor een constante wolkenlaag gedurende het grootste gedeelte van het jaar. 15 kilometer landinwaarts kan de zon al schijnen. In de maanden december tot en met maart is het overwegend onbewolkt en warmer aan de kust. Door de constante bewolking met de daarbij gepaard gaande mistige motregen (garua) is Lima een stad met een grote luchtverontreiniging.
In de Andes is er sprake van een droge- en een regentijd. De regen valt over het algemeen van december tot april. In de droge tijd (winter) kan het vooral in de maanden juli en augustus op grote hoogten flink afkoelen (0 tot -10 graden) en overdag heet zijn. De zon op grotere hoogte (Cusco ligt op 3250 meter) is fel. Een goede zonnecrème met hoge beschermingsfactor (20-30) is nodig tijdens de wandelingen.


Klimaattabel


 • reisdocumenten

 • Visum

 • gezondheid

 • vaccinatie

Reisdocumenten

Voor een verblijf in Peru hebt u een geldig paspoort nodig dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is.

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Peru (zie nuttige adressen).

Naar Peru via de Verenigde Staten
Als u naar/vanuit Peru via de Verenigde Staten vliegt, moet u in het kader van het ESTA-programma vooraf een reisvergunning voor de VS aanvragen. Voor meer belangrijke informatie over deze reisvergunning (ESTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage Lees verder...

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).Visum

Voor een toeristisch bezoek aan Peru hebt u geen visum nodig voor een verblijf van maximaal 183 dagen. Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over over een vliegticket voor de terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging van de eerste accommodatie en over voldoende financiële middelen voor de duur van uw verblijf.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Peru (zie nuttige adressen).

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Peru

Vliegen via de Verenigde Staten

Indien u een vlucht boekt met een overstap in de Verenigde Staten naar uw eindbestemming, dan moet u minimaal 72 uur voor vertrek een elektronische reistoestemming aanvragen. Dit kunt u online aanvragen op de website van 'US Immigrations', mits uw reis niet langer duurt dan 90 dagen en u staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het VISA Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming heeft u geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap. Baby’s en kinderen dienen over een eigen paspoort te beschikken. Meer uitleg kunt u vinden op de website van SNP, klik hier (http://www.snp.nl/esta). Voor het aanvragen van een ESTA reistoestemming, klik hier: (https://esta.cbp.dhs.gov/esta/).Gezondheid

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen, een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen en de reisleiding hierover in te lichten.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Gezondheidszorg
In Peru zijn de medische voorzieningen geconcentreerd in de grote steden en rond de mijnen. Het niveau van de voorzieningen in de ziekenhuizen is laag.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet en drinkt.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.

Hoogteziekte
Tijdens uw reis in Chili (3.800-4.880 m), Bolivia (3.000-5.432 m) en Peru (3.000-4.200 m) kunt u last krijgen van hoogteziekte. Door het lagere zuurstofgehalte op grote hoogte moet het lichaam meer rode bloedlichaampjes aanmaken voor zuurstoftransport. Gun uw lichaam de tijd daaraan te wennen en doe het rustig aan. Hoogteziekte is onvoorspelbaar, iedereen kan het krijgen. Het treedt gewoonlijk op vanaf 3.000 meter hoogte. Symptomen zijn kortademigheid, hoofdpijn, gebrek aan eetlust, duizeligheid en slapeloosheid. Dit gaat na enkele dagen over. Hogerop kunnen deze symptomen terugkomen. Bij aanhoudende en ernstige verschijnselen, bv. braken, duizeligheid of hardkloppingen, dient u zo snel mogelijk af te dalen of een arts raadplegen. Heeft u ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk of hartziekten, dan verzoeken wij u dringend uw arts te raadplegen.

Acclimatisatietips
Enkele tips om de acclimatisatie voorspoedig te laten verlopen:

 • Ga uitgerust op reis en drink vooraf niet veel alcohol.
 • Drink op hoogte veel water (4 à 5 liter per dag)
 • Drink geen of weinig koffie en alcohol.
 • Rook niet.
 • Vermijd slaap- en kalmerende middelen; deze verminderen ademhaling en zuurstofopname.
 • Rustig aandoen, programma zo nodig aanpassen.
 • Raadpleeg bij twijfel altijd de dokter (via uw gids, hotel of reisleider)
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’ en 'Hoe blijf ik gezond in de hoogte'. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.


Vaccinatie

Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Peru binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Peru zelf komt in bepaalde gebieden ook Gelekoorts voor.

Gelekoorts
In Peru komt Gelekoorts voor in regenwoudgebieden (jungle) die op minder dan 2.300 m hoogte liggen.

Malaria
In Peru komt het hele jaar Malaria voor in plattelandsgebieden die op minder dan 2.000 m hoogte liggen, vooral in de departementen Ayacucho, Junin, Loreto, Madre de Dios, Piura, San Martin en Tumbes. Het hoogste risico op Malaria is in Loreto (Amazonegebied) en aan de grens met Ecuador.

Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden Malaria prophylaxis aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.


 • materialen en uitrusting

 • geld op reis

 • overige informatie

Materiaal & uitrusting

Bij de optionele Inca- en Lares-trail zijn self inflatable matjes bij de reissom inbegrepen. De slaapzakken zijn niet inbegrepen, maar deze kan je wel ter plaatse huren (prijs op aanvraag). Voor beide trails dien je wel zelf een handdoek mee te nemen. Als je niet deelneemt aan een van deze trails, hoef je dus geen slaapzak noch een handdoek mee te nemen.

Paklijst:

• EHBO eenvoudige middelen
• Dagrugzak
• Regenhoes voor dagrugzak
• Rugzak/weekendtas/zachte koffer
• Bergschoenen
• Lichte wandelschoenen
• Waadschoenen
• Wandelstokken mét rubberen doppen (ijzeren/metalen punten zijn NIET toegestaan bij Machu Picchu)
• Handdoek en slaapzak tot -5°C (alleen bij Inca- en Lares-trail)
• Handschoenen
• Luchtige kleding
• Regenkleding
• Muts
• Sjaal
• Warme kleding
• Zonnehoed of pet
• Zwemkleding
• GELDIG paspoort
• Kopieën van reisdocumenten
• Zonnebrandolie
• Zonnebril
• Anti-insectenmiddel
• Zaklamp
• Zakmes
• Veldflessen
• Lippencrème met UV-filterBagage mee op reis

Je hoeft tijdens deze reis niet met volle bepakking te wandelen, een dagrugzak is voldoende.

Tijdens de optionele Inca-trail of Lares-trail hoef je niet met je grote rugzak te lopen. Bij deze trails wordt je persoonlijke bagage tot een maximum van 7,5 kg p.p. (Inca-trail) en 5,0 kg p.p. (Lares-trail) door een drager c.q. paard gedragen. Bij de Inca-trail wordt de persoonlijke bagage per twee wandelaars samengevoegd (maximaal dus 15 kg), in een zak gedaan (ter plaatse beschikbaar) en gedragen door een drager. Zelf loop je alleen met een dagrugzak met daarin de spullen die je nodig hebt tijdens het lopen. Neem een extra plastic tas mee (of koop in Peru een fraaie handgemaakte!) waarin je de spullen die je niet nodig hebt tijdens deze trails, in het hotel in Cusco kan achterlaten.

 Geld mee op reis

Tijdens deze reis naar Peru heb je een aantal bijkomende kosten. Volg je het standaardprogramma, houd dan rekening met een minimaal bedrag van € 500,- aan zakgeld. Je betaalt hiervan o.a. de maaltijden (lunch en diner), entrees, excursies (voor zover niet inbegrepen) en de fooien. Wij geven je hieronder een beknopt overzicht waar je het meeste geld aan uitgeeft of kan uitgeven: 

 • Maaltijden voor zover niet inclusief
 • Vlucht Nasca-lijnen (ca. US$ 90-110 pp)
 • Optioneel Inca-trail - voor prijs zie kopje 'niet inbegrepen'
 • Optioneel Lares-trail -  voor prijs zie kopje 'niet inbegrepen'
 • Entree Paracas NP (ca. US$ 10 pp)
 • Entree klooster Santa Catalina Arequipa (ca. US$ 35 pp)
 • Cusco Visitors Ticket (ca. € 35; hiermee heb je toegang tot vele bezienswaardigheden in Cusco, nabijgelegen ruïnes en de bezienswaardigheden in de Heilige Vallei, te weten Pisac, Ollantaytambo en Chinchero)
 • Entree kathedraal in Cusco Sol 25 pp
 • Entree zonnetempel Coricancha in Cusco Sol 10 pp
 • Entree Maras zoutpannen (ca. US$ 4 pp)

Daarnaast gelden er voor de entree voor kerken, musea en Inca-ruïnes kleine bedragen. Reken hierbij op bedragen die schommelen van US$ 2-10 pp.

Met de hoogte van het minimale geadviseerde zakgeld is geen rekening gehouden met de relatief duurdere excursies zoals de rondvlucht over de Nazcalijnen (US$ 70 - 90), persoonlijke uitgaven (souvenirs, kaarten, etc.) en de optionele Inca- en Lares-trail. Omdat de maaltijden tijdens deze twee trails zijn inbegrepen heb je weliswaar iets minder zakgeld nodig. Indien je meegaat op de festivalreis Inti Raymi in juni, houd dan rekening met extra kosten op die dag zelf i.v.m. de entree voor de ruïnes van Saqsayhuaman, waar het festival plaatsvindt.

In Peru is het gebruikelijk dat een goede dienst wordt beloond met een fooi. Het past in het cultuur- en verwachtingspatroon. Een richtprijs hiervoor is € 60 - 70 p.p. De reisleider informeert je ter plaatse over de richtlijnen die algemeen geldend zijn.

Wij adviseren je om je geld mee te nemen in de vorm van je pinpas, cash euro's en je creditcard. Een combinatie van verschillende betaalmiddelen is aan te raden. De Peruaanse sol is een incourante geldsoort en is daarom buiten Peru vrijwel niet verkrijgbaar. Het is bijna in alle steden in Peru mogelijk om geld te pinnen met pasjes met het logo Maestro en Cirrus. Reken echter niet alleen op deze pinmogelijkheden: storingen komen immers voor en zijn altijd ongelegen. Neem als back-up zeker wat cash dollars of euro's en een creditcard mee. Houd er bij US$ rekening mee dat men geen gescheurde of bekraste biljetten accepteert. Ook kleine coupures van US$ 1 en US$ 5 worden niet makkelijk geaccepteerd omdat die door de plaatselijke bevolking moeilijk zijn terug te wisselen in soles.Hoe verplaats je je ter plekke
Door Peru reis je per bus, trein en taxi in het kustgebied en de Andes. Je maakt een binnenlandse vlucht van Cusco naar Lima. Met deze reis verblijf je vijf dagen in Cusco waar je prachtig kan wandelen in de omgeving. Je kan er ook voor kiezen om deze (deels) in te vullen met het lopen van de Incatrail of de Larestrail. Verderop in deze reisbeschrijving vind je hierover meer informatie.


Voorbereiding op je reis
Wij raden je aan om uitgerust en met een goede conditie aan je reis te beginnen. Het wandelplezier is dan veel groter en bovendien loop je minder kans om ziek te worden. Als goede training kan je in de weken voorafgaand aan de reis een paar stevige wandelingen maken. Het is belangrijk dat je schoenen goed ingelopen zijn, anders zijn blaren onvermijdelijk.


Meer over deze reis

Vierdaagse Inca-trail

Heb je belangstelling om deze historische trail te lopen, wees er dan snel bij! De lokale overheid heeft samen met de Unesco een maximum ingesteld van 500 mensen (totaal van toeristen, dragers, koks en lokale gidsen) dat per dag aan de tocht mag beginnen. Per saldo worden er ongeveer 250 toeristen per dag toegelaten om deze mooie trail te lopen. Met name in het hoogseizoen is het maximum snel bereikt, dus boek de reis minimaal vier maanden van tevoren als je de Inca-trail wil lopen. We raden je aan om in het hoogseizoen (juli tot en met oktober) minimaal zes maanden van te voren de Incatrail te boeken. Boeken is alleen mogelijk met de juiste paspoortgegevens. Indien je nog een nieuw paspoort moet aanvragen, dien je dit te doen voorafgaand aan de boeking, zodat de Incatrail met het nieuwe paspoortnummer wordt aangevraagd. Wijziging hierna is niet mogelijk en een reservering met het oude paspoortnummer is niet geldig. Tot uiterlijk vier maanden (of zes in het hoogseizoen) voor je vertrekdatum kan je de Inca-trail met grote zekerheid boeken. Binnen deze termijn vragen we de Inca trail voor je aan in Cuzco, maar houd er rekening mee dat de trail vol is. Als dat zo is, niet getreurd: de Lares-trail is een mooi alternatief. • laatste nieuws

Laatste Nieuws

Inca-trail! Wees er snel bij, de permits voor de Inca trail (maximaal 500 per dag) worden snel verkocht. Voor de maanden juni t/m oktober adviseren we je om minimaal 6 maanden van te voren de trail aan te vragen. Op is op! De Salkantay- en Lares-trail zijn mooie alternatieve trekkings waarop bijna altijd kan worden ingeschreven. Hier zijn immers geen permits voor noodzakelijk.
 • op eigen gelegenheid

 • per vliegtuig

Waar ontmoet ik de groep
Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reis je op eigen gelegenheid, dan ontmoet je je reisgezelschap op het vliegveld van Lima.


Vluchtinformatie

Vluchtinformatie
Wanneer je je heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan vlieg je met KLM naar Lima v.v.

Vluchtschema
KL 743 Amsterdam - Lima 12.35 - 18.10 uur
KL 744 Lima - Amsterdam 20.00 - 15.25 uur*

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Het definitieve vluchtschema ontvang je samen met je ticket binnen 3 weken voor vertrek.


*) aankomst volgende dag.Airporthotel
Schiphol PARK-SLEEP-FLY ARRANGEMENT
Begin je vakantie relaxed met een overnachting in het comfortabele Courtyard by Marriott Hotel. `s Avonds op je gemak naar Schiphol reizen, luxe overnachten, genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en gratis airport shuttle. Reis je milieubewust en comfortabel per trein, dan kan je met de gratis hotelshuttle eenvoudig vanaf Schiphol het hotel bereiken. Als je toch voor de auto kiest, kan je je auto tot 16 dagen gratis parkeren bij het hotel; daarmee kost je overnachting amper meer dan de prijs van lang parkeren op Schiphol!
Meer informatie.


 • november 2016
 • Een geweldige reis, maar kies niet voor de Lares trail want dat was voor mij een grote teleurstelling.
 • oktober 2016
 • De reis naar Peru, met prachtige wandeldagen, lokale excursies met plaatselijke gidsen, mooie verblijfslocaties... gevuld programma en toch relaxt. Enthousiaste reisleiding met ervaring en veel kennis. Larestrail absoluut af te raden!
 • oktober 2015
 • Prachtige reis door woestijn, pampa en hooggebergte. Peru een land met een indrukwekkende cultuur en natuur. Een aanrader!
 • oktober 2015
 • Het voordeel van een georganiseerde reis en vergelijking met een zelf georganiseerde individuele reis is dat wij heel veel unieke dingen hebben bezocht en bekeken. Het was een vol programma, maar de moeite waard!
 • augustus 2014
 • Deze reis is een hele goede kennismaking met het land. Je ziet de belangrijkste, meest typerende kanten van Peru. Alleen bezoek aan het Amazone woud ontbreekt. Waar ik me wel op verkeken heb, is dat het iedere avond toch wel heel koud is! Warme kleding voor 3 weken is dus aan te bevelen. 1 warm truitje volstaat echt niet. Verder is het een goedkoop land en zijn de mensen bijzonder aardig. Heel opvallend, want rijk zijn ze niet. Een echte aanrader.
 • juli 2014
 • Geweldige reis, veel hoogtepunten en bijzondere ervaringen in 3 weken.
 • juli 2014
 • Fantastisch mooie en afwisselend reis met een super reisleider. Marcel wist erg veel en kon goed vertellen!!! Goede acclimatisatie met hoogte en ervaring van reisleider. Inca trail is een ervaring op zich en zeker de moeite waard.
 • september 2013
 • Maak onder leiding van een deskundige en enthousiaste gids kennis met een kleurrijke bevolking in een adembenemende natuur en Incacultuur!
 • augustus 2013
 • Potentiële Peru-gangers: Om de trails succesvol te volbrengen: Oefen veel, ook op hoogte! De verschijnselen van hoogteziekte kunnen soms heel vervelend zijn.
 • augustus 2013
 • De reis naar Peru is een aanrader. De Incatrail is de moeite waard,omdat je de mystiek en de geschiedenis van het pad wilt ervaren. De Lairestrail is heel bijzonder wegens overweldigend natuurschoon en contact met bevolking.
 • augustus 2013
 • Heel fijne reis met gevarieerd programma,van zee tot woestijn, van berg tot rivier, van eiland tot meer. van Pre-Inca, Inca, Spanjaard en Peruaan. Peru ik hou van jou. Dankzij SNP
 • Een ontzettend leuke rondreis! Met een prima opbouw qua cultuur en hoogteaanpassing.
 • Deze reis bracht me op grote hoogte, zowel fysiek als geestelijk.
 • Mooie reis, maar enerverend! Zeer tevreden over accomodaties en vervoer. Goede opbouw.
 • Was een zeer mooie wandel/rondreis voor de wandelingen door de cococanyon zijn onvergetelijk.
 • Door een goed georganiseerde wandelvakantie met een zeer goede reisleidster (Imke Nabben) hebben wij een optimale vakantie gehad in het mooie Peru. veel geleerd en genoten van de natuur, cultuur en de contacten met de locale bevolking. Een echte aanrader. Ook de rechtstreekse vlucht met KLM is een compliment waard.
 • Deze reis is heel mooi opgebouwd, zowel qua verscheidenheid in de natuur maar ook om te wennen aan de hoogte. Prachtige wandelingen in de Colca valei, onbeschrijvelijk mooi, en een zeer intressant land wat betreft de cultuur m.b.t de diverse indiandenvolken vanuit het verleden tot nu. Deze reis is zeer aan te bevelen.

Data en prijzen

9 juni 2017 - 2 juli 2017 (Garant vertrek)
€ 2595 / € 3560* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)

groepssamenstelling (nog 2 plaats(en) beschikbaar)

geslacht (in %)
man vrouw
42 58
gem. leeftijd (in %)
< 30 30-39 40-55 > 55
0 0 25 75
status reizend (in %)
alleen samen
28 72
28 juli 2017 - 20 augustus 2017
€ 3035 / € 4680* eenpersoonskamer
€ 2695 / € 4340* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)

groepssamenstelling (nog plaatsen beschikbaar)

1 september 2017 - 24 september 2017
€ 2955 / € 3920* eenpersoonskamer
€ 2595 / € 3560* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)

groepssamenstelling (nog plaatsen beschikbaar)

22 september 2017 - 15 oktober 2017
€ 2955 / € 3920* eenpersoonskamer
€ 2595 / € 3560* tweepersoonskamer (gescheiden bedden)

groepssamenstelling (nog plaatsen beschikbaar)

geslacht (in %)
man vrouw
33 67
gem. leeftijd (in %)
< 30 30-39 40-55 > 55
0 0 0 100
status reizend (in %)
alleen samen
11 89

Reserveringskosten

• Reserveringskosten € 20,- per boeking
• Bijdrage Calamiteitenfonds, € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting

 • prijzen zijn per persoon
 • prijzen met een *) zijn inclusief vlucht, belastingen en toeslagen
 • Let op: Vanaf 8 weken voor vertrek kunnen wij de prijs van de vlucht niet meer garanderen en is de vluchtprijs altijd op aanvraag
 • prijs extra drager voor persoonlijke bagage en huur slaapzak voor optionele trails op aanvraag beschikbaar

Om de SNP website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.

Kunnen wij helpen?

We geven graag advies
Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Veel gestelde vragen (FAQ) Bekijk de antwoorden