Terug naar Peru

Verblijf vanuit hotels

De gortdroge zuidkust van Peru is de bakermat van de Paracas- en de opvolgende Nasca-cultuur. Beide hoogontwikkelde beschavingen konden gedijen door religie en het aanleggen van uitgekiende irrigatiekanalen. In een museum nabij Paracas en in Nasca ervaar je op welk hoog niveau het textiel- en keramiekambacht werd bedreven. Ook zie je hoe schedels werden gedeformeerd met de discutabele trepanatie techniek. De Nasca-lijnen die je alleen vanaf de lucht kunt waarnemen spreken tot de verbeelding, Anno nu worden er met drones nog steeds nieuwe lijnen gevonden. Zie vanaf de boot op de Islas Ballestas duizenden zeeleeuwen, vogels en pinguins die in de visrijke wateren voor de kust van Peru prima gedijen. Met veilige en ruime openbare bussen reis je comfortabel van Lima naar Arequipa waar je je reis vervolgt.

Zwaarte
Comfort
vanaf € 365
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 260650
5 dagen

Peru - Zuidkust Peru * Pre-Inca culturen & Woestijn

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Vanaf je hotel in Lima word je opgehaald voor de privé transfer naar de busterminal waar je op de lijnbus van Lima naar Paracas stapt, een reis van ca. 4 uur. De asfaltweg voert je dwars door de gortdroge Atacama-woestijn. Bij aankomst in Paracas vindt er een korte transfer plaats naar het comfortabele hotel in Paracas. De verkoeling kun je opzoeken in het zwembad. Alle kamers hebben een prachtig uitzicht over de Grote Oceaan. 

Overnachting in

Paracas

Dag 2

Paracas is de uitvalsbasis voor een verkenning van de 'eilanden met de bogen', Islas Ballestas. Onder leiding van een gids vaar je in ca. 2 uur naar deze verzameling aan eilandjes in het Paracas National Park, die bekend staan om hun zeer rijke fauna. In het gebied leven zo'n 25.000 zeeleeuwen en zeerobben en grote kolonies watervogels, zoals Humboldtgenten, drie soorten aalscholvers, bruine pelikanen en de Humboldtpinguïn. Op de eilandjes wordt om de paar jaar de guano (uitwerpselen van de vogels) verzameld. Deze nitraatrijke guano wordt als meststof gebruikt en is economisch gezien zeer belangrijk.

Na afloop van de boottocht, na een korte koffie-break, worde je vanaf het haventje in Paracas opgehaald voor een transfer naar het informatiecentrum op het Paracas schiereiland (met een optioneel bezoek aan het museum) om hierna naar een baai te gaan waar je de mogelijkheid hebt om iets te eten, te wandelen en pootjebaden. Tegen het einde van de middag neem je de openbare bus naar Huacachina, een prachtig gelegen woestijndorpje omgeven door hoge zandduinen. Rondom het meertje liggen een paar hostals en het beste hotel van het dorp waar je overnacht. Beklim ’s avonds direct de hoogste zandduin en geniet van een prachtige zonsondergang.

Overnachting in

Huacachina

Dag 3

Vrije dag in Huacachina. Snowboarden is wel dé leukste activiteit die je hier kunt ondernemen. Vanaf de hoge zandduinen glijd je in een rustig tempo – vanwege het dikke zand – naar beneden. Verder lekker relaxen in dit dorpje met zijn meertje, boottochtjes en struinen langs wat souevenirwinkeltjes. Aan het begin van de avond neem je de openbare bus via Ica naar Nasca waar je rond half negen 's avonds aankomt. Je overnacht in het familiehotel van Don Agucho.

Overnachting in

Nasca

Dag 4

Nasca is natuurlijk de plaats van de Nasca-lijnen, grote in de woestijn 'getekende' figuren van dieren en geometrische patronen. De ochtend is ter vrije besteding. In de nabij gelegen plaats Palpa staat het voormalige woonhuis van Maria Reiche dat na haar overlijden in 1998 is omgebouwd tot museum. Deze van origine Duitse wetenschapster (wiskundige en archeologe) heeft haar leven met name gewijd aan de bestudering van de betekenis van de Nasca-lijnen. In het museum zie je veel van haar personalia alsmede een kunstcollectie van Peruaanse keramiek. In Nasca zelf ligt het didactisch museum 'Antonini' waarin een groot deel van de kunstschatten afkomstig zijn van de opgravingsplek 'Cahuasi' dat op zo'n 30 km vanaf Nasca ligt. Cahuasi was een ceremonieel centrum gedurende de Nasca-periode waar Italiaanse archeologen veel onderzoek hebben gedaan.

's Middags bezoek je onder begeleidng van een Engelssprekende gids het Chauchilla kerkhof waar de mummies tot voor kort her en der verspreid lagen. Tevens bezoek je een lokale pottenbakker. Na afloop van de excursie word je naar je hotel teruggebracht. Aan het eind van deze dag neem je de nachtbus naar Arequipa waar je vroeg in de ochtend van de volgende dag aankomt.

Overnachting in

Comfortabale nachtbus met slaapstoelen Nasca - Arequipa

Dag 5

Aankomst per lijnbus op het busstation van Arequipa.

Blader door het programma

Reisdetail

Inbegrepen

 • Privé transfers volgens programma
 • Accommodatie o.b.v. logies en ontbijt
 • Alle openbare dagbussen
 • Openbare nachtbus Nasca-Arequipa (met slaapstoelen)
 • Alle vermelde transfers in programma
 • Excursie Islas Ballestas incl. gids, boot en transfers
 • Excursie schiereiland Paracas NP met Engelssprekende gids
 • Bezoek Chauchilla kerkhof en pottenbakkerij (incl. transport en Engelssprekende gids)
 • SNP informatiepakket
 

Niet inbegrepen

 • maaltijden en transfers (voor zover niet inbegrepen)
 • entrees (zie 'Geld op reis')
 • uitgaven van persoonlijke aard (o.a. souvenirs en fooien)

Praktische informatie

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor een verblijf in Peru heb je een geldig paspoort nodig dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neem hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Peru (zie nuttige adressen).

Naar Peru via de Verenigde Staten
Als je naar/vanuit Peru via de Verenigde Staten vliegt, moet je in het kader van het ESTA-programma vooraf een reisvergunning voor de VS aanvragen. Voor meer belangrijke informatie over deze reisvergunning (ESTA), je paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en je bagage Lees verder...

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkom je problemen bij de douane. Meer informatie vind je op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een toeristisch bezoek aan Peru hebt u geen visum nodig voor een verblijf van maximaal 183 dagen. Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over over een vliegticket voor de terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging van de eerste accommodatie en over voldoende financiële middelen voor de duur van uw verblijf.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Peru (zie nuttige adressen).

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Peru

Vliegen via de Verenigde Staten

Indien u een vlucht boekt met een overstap in de Verenigde Staten naar uw eindbestemming, dan moet u minimaal 72 uur voor vertrek een elektronische reistoestemming aanvragen. Dit kunt u online aanvragen op de website van 'US Immigrations', mits uw reis niet langer duurt dan 90 dagen en u staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het VISA Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming heeft u geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap. Baby’s en kinderen dienen over een eigen paspoort te beschikken. Meer uitleg kunt u vinden op de website van SNP, klik hier (http://www.snp.nl/esta). Voor het aanvragen van een ESTA reistoestemming, klik hier: (https://esta.cbp.dhs.gov/esta/).

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen, een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen en de reisleiding hierover in te lichten.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Gezondheidszorg
In Peru zijn de medische voorzieningen geconcentreerd in de grote steden en rond de mijnen. Het niveau van de voorzieningen in de ziekenhuizen is laag.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet en drinkt.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.

Hoogteziekte
Tijdens uw reis in Chili (3.800-4.880 m), Bolivia (3.000-5.432 m) en Peru (3.000-4.200 m) kunt u last krijgen van hoogteziekte. Door het lagere zuurstofgehalte op grote hoogte moet het lichaam meer rode bloedlichaampjes aanmaken voor zuurstoftransport. Gun uw lichaam de tijd daaraan te wennen en doe het rustig aan. Hoogteziekte is onvoorspelbaar, iedereen kan het krijgen. Het treedt gewoonlijk op vanaf 3.000 meter hoogte. Symptomen zijn kortademigheid, hoofdpijn, gebrek aan eetlust, duizeligheid en slapeloosheid. Dit gaat na enkele dagen over. Hogerop kunnen deze symptomen terugkomen. Bij aanhoudende en ernstige verschijnselen, bv. braken, duizeligheid of hardkloppingen, dient u zo snel mogelijk af te dalen of een arts raadplegen. Heeft u ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk of hartziekten, dan verzoeken wij u dringend uw arts te raadplegen.

Acclimatisatietips
Enkele tips om de acclimatisatie voorspoedig te laten verlopen:

 • Ga uitgerust op reis en drink vooraf niet veel alcohol.
 • Drink op hoogte veel water (4 à 5 liter per dag)
 • Drink geen of weinig koffie en alcohol.
 • Rook niet.
 • Vermijd slaap- en kalmerende middelen; deze verminderen ademhaling en zuurstofopname.
 • Rustig aandoen, programma zo nodig aanpassen.
 • Raadpleeg bij twijfel altijd de dokter (via uw gids, hotel of reisleider)
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’ en 'Hoe blijf ik gezond in de hoogte'. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Peru binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Peru zelf komt in bepaalde gebieden ook Gelekoorts voor.

Gelekoorts
In Peru komt Gelekoorts voor in regenwoudgebieden (jungle) die op minder dan 2.300 m hoogte liggen.

Malaria
In Peru komt het hele jaar Malaria voor in plattelandsgebieden die op minder dan 2.000 m hoogte liggen, vooral in de departementen Ayacucho, Junin, Loreto, Madre de Dios, Piura, San Martin en Tumbes. Het hoogste risico op Malaria is in Loreto (Amazonegebied) en aan de grens met Ecuador.

Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden Malaria prophylaxis aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Zikavirus (& dengue en chikungunya)
Het zikavirus (& dengue en chikungunya) wordt verspreid door de gelekoortsmug of denguemug. Deze mug komt niet van nature voor in Nederland. Het zikavirus is een virus dat de infectieziekte zikakoorts veroorzaakt die meestal vrij mild verloopt. Maar ongeveer 1 op de 5 mensen die besmet worden met het zikavirus krijgt klachten. De meeste mensen krijgen helemaal geen klachten. Wetenschappelijk is bewezen dat een infectie tijdens de zwangerschap schadelijk kan zijn voor het ongeboren kind. Ben je zwanger of van plan zwanger te worden, dan raden we je aan contact op te nemen met de GGD of je huisarts. Voor meer informatie over het zikavirus verwijzen we je naar het RIVM. Op deze site tref je een link aan naar de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) die regelmatig updates verstrekt van de landen waar het zikavirus voorkomt. 

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Prijsinformatie

22 januari 2021 - 31 december 2021
2 personen (tweepersoonskamer) € 365
3 personen (driepersoonskamer) € 325
3 personen (twee- en éénpersoonskamer) € 380
4 personen (2x tweepersoonskamer) € 345

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs