Terug naar Peru

verblijf vanuit pension

Wilt u de schoonheid van de Inca-trail bewonderen maar heeft u niet de tijd of de energie om de vierdaagse trail te lopen, dan is deze tweedaagse trail de uitkomst. U start uw Camino Real bij het punt 'km 104', de plek waar u met de trein van Cusco naar Aguas Calientes wordt afgezet. U loopt in één dag via de Inti Punku, de zonnepoort, naar de 'verloren Incastad' Machu Picchu. Met de bus rijdt u naar Aguas Calientes waar u overnacht. De volgende maakt u onder begeleiding van een Engelssprekende gids een bijna 3 uur lange tocht langs de indrukwekkende huizen, tempels en terrassen. Na deze rondleiding heeft u nog gelegenheid zelf wat rond te wandelen. In de namiddag vertrekt u met de trein van Aguas Calientes terug naar Cusco.

Zwaarte
Comfort
vanaf € 545
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 260626
2 dagen

Dag tot dag

Peru - Zuid-Peru * Camino Real naar Machu Picchu

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

‘s Ochtends word je van je hotel in Cusco opgehaald en naar het treinstation in Cusco of het treinstation in Ollantaytambo gereden. De trein brengt je tot een bepaald punt, aangeduid met km 104, waar je de gids ontmoet. Hier start de tweedaagse Inca trail naar Machu Picchu met als eerste belangrijke ruïne Wiñay Wayna (2850 m.) waar de lokale Engelssprekende gids over vertelt. Het is een langzame maar stadige klim. Onderweg maken we gebruik van onze lunchbox en wandelen verder tot Wiñay Wayna. We bezoeken deze prachtige Inca citadel. Na dit gegidste bezoek start de tocht naar de zonnepoort, vanwaar we een eerste blik kunnen werpen over de wonderbaarlijke ligging van Machu Picchu. Meestal met prachtig licht van zonsondergang en weinig toeristen. Indien we op tijd bij de bus zijn, nemen we deze naar Aguas Calientes. Zijn we na 17.30 uur bij de busplaats, dan wandelen we naar Aguas Calientes in 45 minuten. Hier genieten we van ons avondeten in een van de vele restaurantjes langs de spoorlijn. We overnachten in een lokaal maar net hostal. We genieten van onze welverdiende rust. 

Reken op ca. 6 à 7 uren wandeluren deze dag.

Overnachting in

Aguas Calientes

Dag 2

Na een vroeg ontbijt (rond 05.30 uur) starten we de laatste dag vroeg door een van de eerste bussen te nemen die via een prachtige zigzagweg van 2000 naar 2400 meter hoogte klimt. Langzaam ontvouwt zich het zicht op de Inca-citadel Machu Picchu, de 'The Lost City of the Incas' bijgenaamd. De meertalige gids neemt je mee voor een tour door deze ruïnes van ongeveer 2 uur. Daarna heb je nog de tijd om Machu Picchu zelf verder te ontdekken. Machu Picchu is de meest bekende onder de Inca ruïnes. Men veronderstelt dat hij gebouwd is in de helft van de 15de eeuw. Ook al wisten lokale boeren  van het bestaan af, Machu Picchu werd herontdekt door de Amerikaanse historicus Hiram Bingham in 1911. In de gegidste tour bezoek je het hoofdplein, de koninklijke vertrekken, de tempel met de 3 vensters, de ronde torens, de heilige zonnetempel, de condor en de offerplaatsen. Na de gegidste tour kan je nog naar Inti Punku, de Zonnepoort, wandelen om Machu Picchu te zien vanaf een een de meest gefotografeerde plekken. Sinds 2011 is het niet meer toegestaan de berg Wayna Picchu op te gaan voor mensen die (een gedeelte van) de Incatrail lopen. Nadat je Machu Picchu hebt bezichtigd, wandel je naar Aguas Calienes in 45 minuten of neem je de bus in 15 minuten terug. Hier kan je lunchen (niet inbegrepen) of een bezoek brengen aan de warmwaterbronnen. In de namiddag rond 16 uur neem je dan de trein terug naar Cusco of Ollantaytambo waar de transfer je na een lange maar prachtige dag terug naar je hotel in Cusco brengt.

 

 

In de loop van de ochtend krijgt u een ca. drie uur durende rondleiding door een lokale Engelssprekende gids in een internationale groep door de citadel. In de loop van de middag daalt u met de bus af naar Aguas Calientes, het stadje dat aan de voet van Machu Picchu aan de rivier de Urubamba ligt. De overgang naar de 'bewoonde wereld' is weer wennen in de stad die puur drijft op het toerisme. Toch is de sfeer gemoedelijk, u kunt er uiteraard veel souvenirs kopen of een terrasje pakken om te ontspannen. 's Middags vangt de terugreis per trein en bus aan naar Cusco.

NB Programma

 • I.v.m. de zeer grote belangstelling voor de Inca-trail in de maanden juli tot en met oktober, raden wij u aan vroeg te boeken.

Blader door het programma

Reisdetail

Inbegrepen

 • Transfer van en naar je hotel in Cusco
 • Bus en trein Cusco - aanvang trail (km 104)
 • Bus Machu Picchu - Aguas Calientes (dag 1)
 • Entree Inca-trail en Machu Picchu (ter waarde van US$ 50 pp)
 • Gids tijdens de trail
 • Overnachting hostal Aguas Calientes
 • Maaltijden (lunch & diner op 1e dag en ontbijt 2e dag)
 • Busretour Aguas Calientes - Machu Picchu dag 2
 • Rondleiding Machu Picchu dag 2 (in groep) door Engelssprekende gids
 • Trein en bus Aguas Calientes - Cusco
 • SNP informatiepakket

Niet inbegrepen

 • Persoonlijke uitgaven

Over de groepssamenstelling

Internationale groep

Praktische informatie

April t/m november

 • Dagrugzak (35 liter)
 • Bergschoenen
 • Regenkleding
 • Warme kleding
 • Muts, wanten en shawl
 • Zonnehoed of pet
 • Sunblock
 • Sneeuwbril of een goede UV 100% zonnebril
 • Lippencreme/balsem
 • Waterfles
 • GELDIG paspoort
 • Zonnebrandolie

15-01-2015: Wees er snel bij, de Inca trail permits (maximaal 500 per dag) worden zeer snel verkocht. Voor april zijn er nog maar heel weinig plaastsen, mei is al helemaal uitverkocht en de maanden juni en juli gaan heel erg hard. Op is op!

Voor een verblijf in Peru hebt u een geldig paspoort nodig dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is.

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Peru (zie nuttige adressen).

Naar Peru via de Verenigde Staten
Als u naar/vanuit Peru via de Verenigde Staten vliegt, moet u in het kader van het ESTA-programma vooraf een reisvergunning voor de VS aanvragen. Voor meer belangrijke informatie over deze reisvergunning (ESTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage Lees verder...

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een toeristisch bezoek aan Peru hebt u geen visum nodig voor een verblijf van maximaal 183 dagen. Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over over een vliegticket voor de terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging van de eerste accommodatie en over voldoende financiële middelen voor de duur van uw verblijf.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Peru (zie nuttige adressen).

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Peru

Vliegen via de Verenigde Staten

Indien u een vlucht boekt met een overstap in de Verenigde Staten naar uw eindbestemming, dan moet u minimaal 72 uur voor vertrek een elektronische reistoestemming aanvragen. Dit kunt u online aanvragen op de website van 'US Immigrations', mits uw reis niet langer duurt dan 90 dagen en u staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het VISA Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming heeft u geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap. Baby’s en kinderen dienen over een eigen paspoort te beschikken. Meer uitleg kunt u vinden op de website van SNP, klik hier (http://www.snp.nl/esta). Voor het aanvragen van een ESTA reistoestemming, klik hier: (https://esta.cbp.dhs.gov/esta/).

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen, een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen en de reisleiding hierover in te lichten.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Gezondheidszorg
In Peru zijn de medische voorzieningen geconcentreerd in de grote steden en rond de mijnen. Het niveau van de voorzieningen in de ziekenhuizen is laag.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet en drinkt.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.

Hoogteziekte
Tijdens uw reis in Chili (3.800-4.880 m), Bolivia (3.000-5.432 m) en Peru (3.000-4.200 m) kunt u last krijgen van hoogteziekte. Door het lagere zuurstofgehalte op grote hoogte moet het lichaam meer rode bloedlichaampjes aanmaken voor zuurstoftransport. Gun uw lichaam de tijd daaraan te wennen en doe het rustig aan. Hoogteziekte is onvoorspelbaar, iedereen kan het krijgen. Het treedt gewoonlijk op vanaf 3.000 meter hoogte. Symptomen zijn kortademigheid, hoofdpijn, gebrek aan eetlust, duizeligheid en slapeloosheid. Dit gaat na enkele dagen over. Hogerop kunnen deze symptomen terugkomen. Bij aanhoudende en ernstige verschijnselen, bv. braken, duizeligheid of hardkloppingen, dient u zo snel mogelijk af te dalen of een arts raadplegen. Heeft u ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk of hartziekten, dan verzoeken wij u dringend uw arts te raadplegen.

Acclimatisatietips
Enkele tips om de acclimatisatie voorspoedig te laten verlopen:

 • Ga uitgerust op reis en drink vooraf niet veel alcohol.
 • Drink op hoogte veel water (4 à 5 liter per dag)
 • Drink geen of weinig koffie en alcohol.
 • Rook niet.
 • Vermijd slaap- en kalmerende middelen; deze verminderen ademhaling en zuurstofopname.
 • Rustig aandoen, programma zo nodig aanpassen.
 • Raadpleeg bij twijfel altijd de dokter (via uw gids, hotel of reisleider)
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’ en 'Hoe blijf ik gezond in de hoogte'. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Peru binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Peru zelf komt in bepaalde gebieden ook Gelekoorts voor.

Gelekoorts
In Peru komt Gelekoorts voor in regenwoudgebieden (jungle) die op minder dan 2.300 m hoogte liggen.

Malaria
In Peru komt het hele jaar Malaria voor in plattelandsgebieden die op minder dan 2.000 m hoogte liggen, vooral in de departementen Ayacucho, Junin, Loreto, Madre de Dios, Piura, San Martin en Tumbes. Het hoogste risico op Malaria is in Loreto (Amazonegebied) en aan de grens met Ecuador.

Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden Malaria prophylaxis aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Prijsinformatie

22 november 2017 - 31 december 2017
1 persoon (éénpersoonskamer in internationale groep) € 574
2 personen in internationale groep (tweepersoonskamer) € 545
3 personen (driepersoonskamer in internationale groep) € 545

01 januari 2018 - 31 januari 2018
1 persoon (éénpersoonskamer in internationale groep) € 589
2 personen in internationale groep (tweepersoonskamer) € 561
3 personen (driepersoonskamer in internationale groep) € 561

01 maart 2018 - 31 december 2018
1 persoon (éénpersoonskamer in internationale groep) € 589
2 personen in internationale groep (tweepersoonskamer) € 561
3 personen (driepersoonskamer in internationale groep) € 561

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs