Peru - Wandelreis, 13 dagen Avontuur van Colca tot Cusco

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie langs hotels en guesthouses

Ervaar de weidsheid van de Andes vanaf de Patapampa op 4910 meter hoogte. Vulkanen als Sabancaya, Ampato, Misti, Chachani, Pichu Picchu, Ubinas en de gedoofde Chucura laten zich bewonderen. In de Andes in zuid Peru heeft de rivier Colca de op een na diepste canyon van Peru uitgesleten. In de omgeving van deze peilloze diepte van de Colca canyon liggen landbouwterrassen die zijn aangelegd tijdens het Inca-tijdperk. Tegen de achtergrond van met sneeuw bedekte vulkaantoppen liggen indiaanse dorpjes temidden van een dorre hooglandvegetatie van cactussen en struiken vol kleurige bloemen. Nadat je de Andes condors hebt bewonderd, wandel je met een pittige tocht de diepte van de canyon in en ervaar je zowaar een subtropisch klimaat. In Cusco eindigt deze reis, de 'navel der aarde' gedurende het Inca-tijdperk. Heden ten dage is het de toeristische hoofdstad van Peru waarin je je vergaapt aan de bouwwerken uit het Inca- én Spaanse tijdperk. Cusco vormt tevens dé springplank voor een keur aan Andes-trekkings (tot in de puntjes verzorgd!) en jungletochten naar het Amazonewoud.

Uniek aan deze reis

 • Homestay bij Taquile-indianen in Titicacameer
 • Trekkings vanuit Cusco op maat, compleet verzorgd
 • Unieke 4-daagse tocht Colca-vallei
 • Zorgvuldig geselecteerde accommodaties
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Peru - Wandelreis

Vanuit de metropool Lima vlieg je naar Arequipa, de 'witte stad'. Vanwege het gematigde klimaat en de aangename hoogte (2325m), is dit een een heerlijk begin van je reis door de Andes met een goede opbouw qua hoogte. Onder het wakend oog van de slapende vulkaan El Misti (5821m), heerst er in Arequipa een goede 'vibe'. Een bezoek aan het Santa Catalina klooster mag niet ontbreken, het is het belangrijkste religieuze bouwwerk in Peru. Een van de best in ijs geconserveerde Inca-mummies is in 1995 op de flanken van de vulkaan Ampato gevonden. Het meisje van naar schatting 14 jaar oud - ze heeft de Juantia gekregen - is met allerlei grafvondsten te bezichtigen in het museum Santuarios Andinos. Rijdend langs de imposante vulkanen El Misti en Chachani verken je de Colca Canyon met een driedaagse trektocht. Het landschap is grillig met veel terrassen die worden verbouwd. Andes condors weten hun weg vanuit de canyon door de thermiek omhoog te vinden. Door hun  imposante verschijning worden ze verafgood in vele pre-Inca culturen. 

De havenplaats Puno aan het Titicaca meer is de uitvalsbasis voor een verkenning van de eilanden Taquile en Amantaní waarbij je overnacht in een homestay van een Aymará-sprekende indiaanse familie. Met een wandeling naar een oude vervallen tempel op 4100 meter hoogte is het uitzicht op het immense Titicaca-meer overweldigend. Aan de horizon zie je de Cordillera Real, het bergmassief op Boliviaans grondgebied dat door de ondergaaande zon oplicht in warme kleuren. Door het gebrek aan kunstlicht zie je ontelbare sterren aan de hemel en als je goed kijkt zie je bewegende satelietten, een enkel ver lichtje van een vliegtuig en met wat geluk vallende sterren. 

Cusco, de 'Navel der Aarde' zoals de Inca's hun hoofdstad benoemden. De stad biedt voor de liefhebbers van archeologie, kunst, musea en gastronomie van alles. Ondanks de fraaie Spaanse architectuur die je in de kathedraal, mooie kerken, kloosters en herenhuizen terugziet, is de aanwezigheid van de Inca-cultuur alom aanwezig. Denk hierbij aan de 12-hoekige steen in de steeg Hatunrumiyoc, de prachtige Tempel van de Maan in de Koricancha-tempel en de vele Inca-ruïnes in de omgeving van Cusco. Uiteraard is de stad de uitvalsbasis voor het maken van trekkings naar Machu Picchu of Ausangate & Mount Rainbow. Natuurlijk kun je deze wandelreis vanuit Cusco ook verlengen naar het Amazonewoud gebied. 

De mooiste trekkings! Verleng je reis vanuit Cusco met de fameuze vijfdaagse Inca-trail, een dag langer dan gebruikelijk. Hierdoor wandel je de trail a-synchroon en ontloop je enigszins de drukke plaatsen waardoor je op rustigere kampementen overnacht. Met een paar trekkingsdagen in de Colca-vallei in de kuiten en het verblijf op grote hoogte, ben je goed geacclimatiseerd om de 42,5 km lange trail te volbrengen. Mochten er geen permits meer beschikbaar zijn voor de Inca-trail, de vijfdaage Salkantay-trektocht en de vijfdaagse Ausangate & Mount Rainbow trektocht zijn mooie alternatieven. 

Verleng je reis naar het noorden van Peru! Combineer je reis naar het zuiden met een verkenning van het veel minder door toeristen bezochte noorden van Peru. De 'bergstad' Huaraz (3050m) is het vertrekpunt voor pittige tot zware trektochtenIn de de Cordillera Blanca en Cordillera Huayhuash. Het grote bergmassief Cordillera Blanca bestaat uit prachtige turkuoois gekleurde gletsjermeren, diepe valleien en vele zesduizenders waaronder de Huandoy, Alpamayo en Peru's hoogste berg de Huscarán Sur (6768m). Wandelaars en cultuurliefhebbers komen volledig aan hun trekken in de lager gelegen Andes met hun diepe groene valleien. Zoek je rust, wil je ervaren met welke rijkdom Moche-priesters werden begraven, wil je de schoonheid van Kueláp ervaren, overweeg dan om (vooraf of na afloop van je reis in het zuiden) in een week (langer kan uiteraard!) door het noorden van Peru te reizen. Bij de beschrijving van deze reis tref je links aan van twee nieuwe korte reisarrangementen (6 en 7 dagen) die je ook aan elkaar kunt verbinden tot een reis. We adviseren je graag hoe we de beste reis kunnen samenstellen volgens jouw wensen! 

 

Dag 1

Nadat je bent aangekomen op de luchthaven van Lima word je verwelkomd door een vertegenwoordiger van onze agent. Met een privétransfer word je naar een goed middenklasse hotel gebracht dat in de rustige wijk San Miguel ligt, op loopafstand van de Grote Oceaan.

Met zijn ongeveer 8 miljoen inwoners leeft eenderde van alle Peruanen in Lima. De stad dankt haar oorsprong voornamelijk aan de gouden bodemschatten die via de haven van Lima naar Spanje werden vervoerd. De glorietijd van Lima was de 18e eeuw waarin grote herenhuizen en paleizen werden gebouwd, het was een van Spanje's rijkste koloniën. Een bezoek aan Lima biedt voor elke reiziger wat wils. Van mooie musea, fraai versierde kerken, oude herenhuizen tot aan de moderne wijk Miraflores. Hippe winkels, cafés en goede restaurants die met name door de gastronomische liefhebbers zeer worden gewaardeerd. Afhankelijk van je aankomsttijdstip (met de KLM land je rond 18.00 uur op de luchthaven van Lima) raden wij een extra nacht in Lima aan als je iets van de koloniale stad, haar moderne (zaken)wijken en musea wilt zien.

Rustige noorden van Peru, een paradijs voor wandelaars en liefhebbers van cultuur! Het noorden van Peru staat synoniem voor de culturele schatkamer van Peru, twee van de mooiste bergketens (Cordillera Blanca en Huayhuash) voor bergliefhebbers en de lagere bergen in de Andes voor de wandelaars. Nog een voordeel, het is bij lange na niet zo druk als in het zuiden! Zoek je rust, overweeg dan om vooraf of na afloop van je reis in het zuiden in een week (langer kan uiteraard!) door het noorden van Peru te reizen. De twee nieuwe reisarrangementen (van 6 en 7 dagen)kun je ook aan elkaar verbinden en er zelfs een trekking aan toevoegen in de Cordillera Blanca of Huayhuash. 

Overnachting in

Lima - Mami Panchita

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

Dag 2-3

Na een goede nachtrust en het ontbijt, staat onze lokale partner in Peru (Nederlandssprekend) voor je klaar om de reis met je door te nemen en al je eventuele vragen te beantwoorden. Hierna vindt de  privé transfer plaats naar de luchthaven van Lima. Met een binnenlandse vlucht vlieg je naar Arequipa. Nadat je bent geland is het even wennen aan de hoogte van 2335 meter boven zeeniveau en het typische bergklimaat (warm overdag, koud 's nachts). Vanaf de luchthaven word je met een privé transfer naar een comfortabel hotel gereden vlakbij het stadshart, het levendige plein Plaza de Armas. In Arequipa heb je tegen het einde van de middag en morgen de tijd om te genieten van deze 'witte stad'. De stad met haar vele koloniale gebouwen en een rijke historie heeft je veel te vertellen. Een bezoek aan het klooster van Santa Catalina en aan het museum Santuarios Andinos, waar je de mummie van het Inca-meisje Juanita kan bezichtigen, zijn beslist de moeite waard.

Verlenging Lima! Mocht je meer tijd willen uittrekken om Lima te ontdekken, boek dan een of zelfs twee extra nachten bij. We geven je wat ideeën:

 • trek er zelf op uit en verken te voet het oude koloniale centrum van Lima rijkelijk getooid met kerken, kloosters en oude haciënda's zoals Casa de Aliaga, Het culturele erfgoed van Peru wordt in vele musea geëxposeerd. Verken in Miraflores de adobe-piramiden Huaca Puccllana of de wijk Barranco. In deze bohemian-achtige wijk vertellen de vele historische panden een verhaal, zo ook de geëxposeerde foto's in het museum MATE van de Peruaanse fotograaf Mario Testino.
 • Verken Lima te fiets met Lima Coast Biking Tour. In een kleine internationale groep en onder begeleiding van een Engelssprekende gids fiets je langs de kust om te eindigen in de wijk Barranco.
 • Verken Lima te voet met Lima Discovery Walking Tour. In een kleine internationale groep en onder begeleiding van een Engelssprekende gids verken je te voet het koloniale centrum.
Verlenging overland naar Arequipa! Verken de zuidkust van Peru, de bakermat van de Paracas- en Nasca-cultuur. Verken het schiereiland Paracas, het rijke mariene leven van de Ballestas eilanden en duik het bizarre woenstijnlandschap in bij de oase van Huacachina.

Overnachting in

Arequipa

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

Lima Coast Biking Tour

Verken Lima op de fiets! Met een korte transfer word je naar de Morro Solar gebracht, één van de heuvels aan de kust van Lima met een schitterend uitzicht over de baai. Hier stap je op de fiets. Onderweg maak je diverse stops bij bezienswaardigheden om meer te leren over de rijke geschiedenis van deze stad. Na enige inspanning rust je lekker uit in de schilderachtige kustwijk Chorrillos, favoriet bij vissers waarin veel folkloristische verhalen over Lima de ronde doen. Je fietst verder naar de bohemian-achtige wijk Barranco, een levendige omgeving vol artiesten, muzikanten en schrijvers. Je fietst door een gebied vol straatkunst en muurschilderingen afgewisseld met een blik op de Grote Oceaan. De fietstocht brengt je weer terug in de wijk Miraflores. 

Inbegrepen:

 • Pick-up vanaf hotels in Miraflores
 • Privé transfer naar Morro Solar  
 • Lokale Engelssprekende gids
 • Fiets, helm en reflecterend vest 

Niet inbegrepen:

 • snacks en drinken
 • fooien 

Belangrijk:

 • Aantal deelnemers: minimaal 1, maximaal 12
 • Duur: 3,5 uur
 • Niveau: soft adventure, goede basisconditie
 • Lengte: 14 km
 • Vaste vertrekdagen: maandag, woensdag, donderdag, vrijdag en zondag 
 • Excursie geschikt vanaf 12 jaar 

Lima Discovery Walking Tour

Vertrek samen met de gids per stadsbus naar het centrum. Je reist, net zoals de ‘locals’ dus, in circa 30 minuten naar het historische hart van de stad. Na een heerlijk kopje Peruaanse koffie start je met een wandeling naar het belangrijkste plein van Lima, het Plaza de Armas. Aan dit plein vind je het regeringspaleis, het paleis van de aartsbisschop en de kathedraal. Daarna breng je een bezoek aan de markt van Lima. Baan je een weg langs de vele marktkraampjes en leer de lokale verse producten en eetgewoonten kennen. Peru  heeft een rijke eetcultuur, mede dankzij de geografie van het land. Van het oerwoud tot kust, tot de hoogvlaktes van de Andes, op deze markt vind je voorbeelden van gerechten uit alle windstreken van het land. De laatste stop op deze wandeling is de basiliek van San Pedro, een gebouw dat zo rijk is aan geschiedenis dat het in 1991 werd opgenomen op de lijst van UNESCO-Werelderfgoed.

Inbegrepen:

 • Lokale Engelssprekende gids
 • Busticket Miraflores - koloniale centrum
 • Entree klooster San Francisco & catacomben 
 • Snack
 • Drankje: Pisco Sour of Peruaanse koffie

Niet inbegrepen:

 • transfer Plaza de Armas terug naar je accommodatie
 • fooien 

Belangrijk:

 • Aantal deelnemers: minimaal 1, maximaal 10
 • Duur: 3,5 uur
 • Vaste vertrekdagen: zondag tot en met vrijdag (op zaterdag is een privétour op aanvraag mogelijk tegen meerprijs)
 • Excursie eindigt op de Plaza de Armas

Dag 4

Vandaag reis je onder begeleiding van een Engelstalige gids in een internationale groep (maximaal 12 deelnemers) naar de Colca Canyon. Onderweg zijn er stops in het Pampa de Arrieros en de Pampa Cañahuas waar je vicuñas, llama's en alpacas en verschillende vogels kunt observeren. In het Bosque de Piedras (het  stenen bos) Patahuasi is een korte stop om coca-thee te drinken die ons helpt bij de acclimatisatie. De reis wordt voortgezet en we rijden langs meertjes waar we verschillende trekvogels zoals flamenco's kunnen zien. Na een tijdje bereiken we het hoogste punt van dit traject, de Patapampa op 4910 meter hoogte. Dit punt wordt ook wel de Mirador de los Volcanes genoemd omdat van af hier verschillende vulkanen te bezichtigen zijn zoals El Hualca Hualca, Sabancaya, Ampato, Misti, Chachani, Pichu Picchu, Ubinas en de gedoofde Chucura. Vanaf hier dalen we af naar het dorp Chivay (3500 m) waar in de loop van de middag aankomen. In de namiddag kun je op eigen gelegenheid het stadje Chivay bezoeken of naar de warmwaterbaden van La Calera wandelen.

Overnachting in

Chivay

Dag 5

In de vroege ochtend vindt het ontbijt plaats om vervolgens richting Cruz del Condor te gaan, waar je de majestueuze vlucht van de condors kunt zien. Iedere ochtend stijgen de Andescondors op de thermiek vanuit de canyon omhoog. Met enig geluk kan je deze reuzen van het luchtruim - ze hebben een spanwijdte van drie meter! - op een paar meter van je vandaan voorbij zien vliegen.

Je vervolgt de reis met de gids (en maximaal 12 deelnemers in totaal) en rijdt door naar Pampa San Miguel nabij het dorp Cabanaconde (3287 m) vanaf waar we beginnen aan onze afdaling. Na maximaal 4 uur bereiken we de Colca rivier beneden in de Colca Canyon waar we een korte rustpauze hebben. De wandeling wordt voortgezet naar de hangbrug om de rivier over te steken waarna we het eerste dorp San Juan de Chuccho 2200 m) bereiken. Hier wordt de lunch bereid en hebben we de namiddag vrij. Na het diner vindt de overnachting plaats in eenvoudige bungalows van de lokale bevolking.

Wandeling Cabanaconde - San Juan de Chuccho: ca. 8 km, maximaal 3,5 - 4 uur, 1000 meter dalen

Overnachting in

San Juan

Dag 6

Na het ontbijt vervolgen we de wandeling voor ongeveer drie uur. Onderweg wandelen we langs pittoreske dorpjes als Malata en Cosñirhua waar we de lokale gebruiken van de bevolking kunnen observeren.  Rond het middaguur komen we aan bij de oase Sangalle (2150 m) waar we de rest van de middag verblijven, genietend van de zwembaden, de schitterende natuur en de relaxte sfeer. We overnachten in bungalowtjes van de lokale bevolking.

Wandeling San Juan de Chuccho - Sangalle: ca. 8 km., vrijwel gelijke hoogte

Overnachting in

Sangalle

Dag 7

Terwijl het buiten nog donker is, zet je voor dag en dauw je eerste stappen richting de pittige klim naar Cabanaconde (3287 m) waar we ca. 3 a 4 uur later aankomen. Een welverdiend ontbijt staat je hier te wachten. Loop na afloop hiervan door het authentieke dorp Cabanaconde met zijn kerken, rommelig plein en haar vriendelijke lokale bewoners. Hierna reis je terug richting Maca en Chivay. Onderweg wordt er gestopt bij hangende graftombes, traditionele terrassen en het dorpje Maca bekend om haar koloniale kerk. Probeer hier het lokale drankje 'sancallo', gemaakt van de vruchten van een cactus. 

Je zet de reis per bus voort naar Puno. Je doorkruist de Andes en rijdt temidden van de uitgestrekte páramo waarin de kans groot is om vicuñas te zien. Aan het begin van de avond arriveer je in Puno, de belangrijkste plaats aan het Titicacameer. Je overnacht in een prima middenklasse hotel vlakbij het Plaza de Armas en het autovrije gedeelte van Puno, waar zich vele restaurantjes en barretjes bevinden.

Wandeling Sangalle - Cabanaconde: ca. 8 km, maximaal 4,5 uur, 1100 meter stijgen

Overnachting in

Puno

Dag 8

Je maakt een tweedaagse excursie naar de indiaanse eilanden van het Titicacameer. Een bootreis over ’s werelds hoogst bevaarbare meer brengt je vandaag naar twee bijzondere plaatsen. De eerste stopplaats wordt gevormd door de drijvende eilanden van de Uros-indianen. Zij leven deels nog op eilanden die zijn gemaakt van dikke pakketten totora-riet. Na een korte stop op een drijvend eiland vaar je door naar Amantaní. De indiaanse bewoners van dit eiland staan bekend om hun gastvrijheid. Tegen het einde van de middag maak je een wandeling naar de top van een berg waar de resten van een oude tempel zijn. Met de 300 hoogtemeters die je maakt naar 4100 meter voel je de ijle lucht. Het uitzicht vanaf de tempel rondom is prachtig en wordt extra kracht bijgezet door een fraaie zonsondergang. Je overnacht in één van de huizen van de lokale bewoners. Duik vanavond onder de vele dekens om het warm te houden op deze hoogte.

Overnachting in

Titicacameer - eiland Amantaní

Dag 9

Vandaag vaar je naar het eiland Taquile. Ook hier maak je een korte wandeling. De bewoners van Taquile staan bekend om hun prachtige klederdracht en zeer hoogwaardige handgemaakte textiel. Je bezoekt de coöperatieve winkel in het dorpscentrum. In de loop van de middag vaar je terug naar Puno waar je weer overnacht in het goede middenklasse hotel nabij Plaza de Armas.

Bolivia, verken Isla del Sol!  Voordat je verder reist naar Cusco, is het een aanrader een uitstapje te maken naar Copacabana in Bolivia. Dit kleine bedevaartsoord aan de oevers van het Titicacameer herbergt een fraaie basiliek maar is bovenal de springplank om de boot te nemen naar Isla del Sol. Naast een aantal overblijfselen uit het Inca tijdperk maak je kennis met de inheemse Quechua-indíginas die hier leven van het toerisme, landbouw en veeteelt. Geen gemotoriseerd verkeer, geen lichtvervuiling, rust! De uitzichten tegen zonsondergang over het Titicacameer en de Cordillera Real zijn ronduit indrukwekkend. De witte toppen van zesduizenders verkrijgen alle kleuren uit het spectrum van oranje naar donkerrood. 

Overnachting in

Puno

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

Dag 10

Na het vroege ontbijt vindt de privé transfer plaats van je hotel naar het busstation alwaar je op de shuttlebus stapt naar Cusco. De reis gaat door adembenemend altiplanolandschap. Onderweg is het genieten van het wijdse en desolate landschap waarin altijd wel weer herders opduiken die hun lama's, alpaca's, schapen en geiten hoeden. Onder begeleiding van een Engelssprekende gids bezoek je het museum Inka Aymara de Pucara en maak je een stop op de hoogste pas La Raya op 4.335m Na de lunch (inclusief) bezoek je de fascinerende tempel van Raqchi Wiracocha en de Tempel San Pedro Apostol Andahuayillas (entrees inclusief). Tegen het eind van de middag arriveer je in Cusco bij de busterminal alwaar een transfer je naar het hotel brengt. Cusco is de voormalige 'navel van het Incarijk'. De stad zelf is bijzonder mooi en rijk aan koloniale bouwwerken en Incaruïnes.

Overnachting in

Cusco

Dag 11-12

Deze dagen heb je alle tijd om te genieten van Cusco en de mooie omgeving. In Cusco verken je natuurlijk de zonnetempel Coricancha, het monumentale Plaza de Armas en de oude ruïnes van Sacsayhuaman, Qenko, Puka Pukara en Tambo Machay, om er maar een paar te noemen. Cusco staat namelijk vol met Inca-muren die zichtbaar als fundering hebben gediend voor de Spaanse kerken en herenhuizen. De stad werkt als een magneet op het toerisme waardoor je van alles mag verwachten op het gebied van souvenirs, restaurants en ander avondvertier. Proef beslist het beroemde Incagerecht 'cuy' (cavia) in één van de vele restaurants om daarna misschien nog een bezoek brengen aan een salsateca of een van de vele gezellige barretjes. In het omringende bergland zijn prachtige wandelingen langs kleine dorpen en Incaruïnes te maken. Ook kan je een bezoek brengen aan de heilige vallei waar indrukwekkende overblijfselen te vinden zijn van Incabouwwerken, zoals de ruïnes van Ollantaytambo en Pisac.

Overnachting in

Cusco

Dag 13

Met een privé transfer word je vanaf je hotel naar de luchthaven van Cusco gebracht voor je doorvlucht naar Lima. Hiermee eindigt deze wandevakantie.

Verlenging trektochten! We hebben deze 'standaard' wandelreis bewust kort gehouden, zodat je na twee vrije dagen in Cusco zelf kunt kiezen met welke trekking je de Andes in wil en hoe je Machu Picchu wilt verkennen. Omdat er zoveel trekkings zijn, bieden wij je ze optioneel aan zodat jij zelf de keuze maakt welke trekking jou aanspreekt. Met de vijfdaagse Inca-trail - die SNP a-synchroon aanbiedt (lees er meer over in de beschrijving van de Inca-trail) - heb je natuurlijk de perfecte acclimatisatie volbracht om de vijfdaagse Ausangate & Mount Rainbow trekking in de Cordillera Vilcanota te maken. Ook zou je terug naar Lima kunnen vliegen om vanaf daar met een zeer comfortabele dag- of nachtbus door te reizen naar Huaraz. Met de vierdaagse Santa Cruz trektocht in de Cordillera Blanca wandel je in het hooggebergte omringd door zesduizendes als de Huandoy, Huascarán en de Alpamayo. De pittige zesdaagse Huayhuash trektocht vindt plaats in een van de meest afgelegen en compacte bergmassieven van Peru, oogstrelend mooi!

Verlenging Amazonewoud Manu of Tambopata-Candamo! Voordat je terugvliegt naar Lima kun je de rondreis verlengen met een verblijf in het Amazonewoud van Manu of Tambopata.

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of bouwstenen kunnen aan deze programmadag worden toegevoegd.

NB Programma

Het Inti Raymi-festival op 24 juni is een uniek feest dat in het teken staat van de jaarlijske zonnewende. Indien je dit feest wil meemaken in Cusco (tijdens je verblijf op dag 9 of 10), houd dan goed rekening met de aanvangstdatum van dit reisarrangement. Klik hier voor meer informatie over het Inti Raymi-festival.

Optionele trekkings

Indien je de alternatieve Inca-trail (5 dagen) wilt bijboeken, houd er dan rekening mee dat de belangstelling voor deze trail groot is in de maanden juni tot en met oktober. Wij raden je aan minimaal 6 tot 9 maanden van te voren te boeken om een permit voor je aan te vragen. Mocht deze toch vol zijn ten tijde van je boeking, dan is de vijfdaagse Salkantay-trekking en de vijfaadse Ausangate & Mnt Rainbow trekking mooie alternatieven waarvoor geen permits vereist zijn.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in de steden in kamers met eigen sanitair in middenklasse hotels. Tijdens de trekking door de Colca Canyon overnacht je in eenvoudige hotels. Bij het verblijf op het eiland Amantaní verblijf je in een eenvoudige nette kamer. 

Inbegrepen

 • Privé transfers luchthaven Lima, Arequipa en Cusco
 • Twee binnenlandse vluchten (Lima-Arequipa; Cusco-Lima)
 • Alle accommodatie o.b.v. logies & ontbijt
 • Vierdaagse tocht Colca Canyon deels privé/internationale groep (incl. vervoer, lokale gids, entree Colca, lunch/diner dag 5 en 6)
 • Tweedaagse tocht Titicacameer met maaltijden (lunch dag 8 t/m ontbijt dag 9)
 • Shuttlebus Puno-Cusco (incl. bezoek 4 bezienswaardigheden, lunch & entrees)
 • SNP informatiepakket incl. kaartmateriaal
 • Boekje ‘Te gast in Peru’

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Persoonlijke kampeeruitrusting voor Incatrail
 • Entree warmwaterbronnen Colca (US$ 4)
 • Maaltijden voor zover niet inbegrepen
 • Transfers voor zover niet inbegrepen
 • Persoonlijke uitgaven (o.a. souvenirs en fooien)

Over de activiteiten

De meerdaagse wandeltocht in de Colca-vallei is een heerlijke uitdaging voor de geoefende wandelaar. De zwaarte van de wandeldagen wordt met name beïnvloed door de hoogte en daarmee de ijlheid van de lucht. Je conditie moet voor deze reis op peil zijn om optimaal van de schoonheid van het landschap te genieten. Tijdens de Colca-canyon draag je zelf de bagage die meegaat (wel is er de mogelijkheid om overtollige bagage in Chivay op te slaan). Met deze reis acclimatiseer je perfect om vanuit Cusco een van de vele optionele trektochten te maken.

Geschikt voor kinderen

Deze reis is ook te maken met kinderen vanaf 12 jaar die beschikken over een goede conditie. 

Over de groepssamenstelling

Zowel de Colca-tocht als de tweedaagse tocht op het Titicacameer maak je in een internationale groep. De tochten worden begeleid door een of meerdere lokale gidsen.

 

Extra's

Excursies

Lima Coast Biking Tour (vanaf € 35,- per persoon)

Verken Lima op de fiets! Met een korte transfer word je naar de Morro Solar gebracht, één van de heuvels aan de kust van Lima met een schitterend uitzicht over de baai. Hier stap je op de fiets. Onderweg maak je diverse stops bij bezienswaardigheden om meer te leren over de rijke geschiedenis van deze stad. Na enige inspanning rust je lekker uit in de schilderachtige kustwijk Chorrillos, favoriet bij vissers waarin veel folkloristische verhalen over Lima de ronde doen. Je fietst verder naar de bohemian-achtige wijk Barranco, een levendige omgeving vol artiesten, muzikanten en schrijvers. Je fietst door een gebied vol straatkunst en muurschilderingen afgewisseld met een blik op de Grote Oceaan. De fietstocht brengt je weer terug in de wijk Miraflores. 

Inbegrepen:

 • Pick-up vanaf hotels in Miraflores
 • Privé transfer naar Morro Solar  
 • Lokale Engelssprekende gids
 • Fiets, helm en reflecterend vest 

Niet inbegrepen:

 • snacks en drinken
 • fooien 

Belangrijk:

 • Aantal deelnemers: minimaal 1, maximaal 12
 • Duur: 3,5 uur
 • Niveau: soft adventure, goede basisconditie
 • Lengte: 14 km
 • Vaste vertrekdagen: maandag, woensdag, donderdag, vrijdag en zondag 
 • Excursie geschikt vanaf 12 jaar 

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Lima.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
E-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

In zijn algemeenheid laat het klimaat in Peru zich het beste omschrijven in droge en natte periodes. De plaats en de hoogte waarop je je bevindt speelt natuurlijk een grote rol. Denk hierbij aan de volgende regio's: de kust, de Andes of het tropisch regenwoud. Het grootste gedeelte van deze reis speelt zich af in de Andes waar de maanden april tot en met november de droogste zijn. Houd er wel rekening mee dat de maanden juni tot en met half september ‘s nachts de koudste maanden zijn. In het regeseizoen in de Andes (december tot en met maart) zei je over het algemeen wat minder condors. Zij trekken in die periode meer richting de kust. 

Aan de kust valt nauwelijks neerslag. Vanwege de overheersende zuidoostelijke winden ligt de kuststrook in de regenschaduw van de Andes. Verder is de temperatuur er gematigd vanwege de koude Humbold-golfstroom. Deze zorgt voor weinig verdamping en dus weinig neerslag. Het aanwezige vocht in de lucht zorgt boven zee en in de kustvlakte voor een constante wolkenlaag gedurende het grootste gedeelte van het jaar. In de maanden april tot en met oktober is de temperatuur in Lima overdag gemiddeld 16 °C met een grauwe wolkenhemel. Een paar kilometer landinwaarts kan de zon al schijnen. In de maanden december tot en met maart is het overwegend onbewolkt en warmer aan de kust. Door de constante bewolking met de daarbij gepaard gaande mistige motregen (garua) is Lima een stad met een grote luchtverontreiniging.

Partner in Peru

De SNP agent in Peru doet er alles aan om het kantoor zo groen mogelijk te laten functioneren. Men recyclet actief en gaat bewust om met het energieverbruik. Onze partner heeft deelgenomen aan een tweedaagse Travelife cursus waar het waardevolle informatie heeft ontvangen om in de toekomst nog duurzamer te werk te gaan. Het doel is om binnen aanzienlijke tijd volledig te participeren in het Travelife programma. Voor meer informatie klik op check Travelife.

CO2 voetafdruk

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Peru ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Tijdens deze reis zijn een aantal bijkomende kosten niet inbegrepen. Denk hierbij aan maaltijden, sommige entrees en excursies (voor zover niet inbegrepen), fooien en andere persoonlijke uitgaven. Wij geven hieronder een aantal kosten van excursies en entrees die niet zijn inbegrepen:
 • Cusco-visitors-ticket - Sol 130 pp; hiermee heb je toegang tot vele bezienswaardigheden in Cusco, nabijgelegen ruïnes en de bezienswaardigheden in de Heilige Vallei, te weten Pisac, Ollantaytambo en Chinchero)
 • Entree kathedraal in Cusco Sol 25 pp
 • Entree zonnetempel Coricancha in Cusco Sol 10 pp

In Peru is het gebruikelijk dat een goede dienst wordt beloond met een fooi. Het past in het cultuur- en verwachtingspatroon. Bij eten en drinken In restaurants is het gebruikelijk een fooi te geven van 5 – 10%, uiteraard afhankelijk van de service. Voor de diensten van een lokale gids per dag bedraagt de fooi afhankelijk van het aantal personen, een richtbedrag hiervoor is US$ 5 per persoon. Voor de diensten van een privé chauffeur adviseren wij de helft.

Wij adviseren je geld mee te nemen in de vorm van een pinpas, cash euro's (of US$) en een creditcard. Een combinatie van verschillende betaalmiddelen is aan te raden. De Peruaanse Sol is een incourante geldsoort en is daarom buiten Peru vrijwel niet verkrijgbaar. Het is in bijna alle steden in Peru mogelijk om geld te pinnen met pasjes met het logo Maestro en Cirrus. Bij elke pintransactie wordt er tegenwoordig een commissie in rekening gebracht die tot 5% kan oplopen. Er zijn zelfs banken waar je 1 keer per maand met hetzelfde pasje geld kunt pinnen. Met een maximaal bedrag voor een pintransactie van ca. 700 Sol kom je dan niet ver.

 

Bij de meeste automaten kun je een maximum van S/. 400 pinnen. Cash euro’s kun je makkelijk in de grote steden omwisselen in Peruaanse Soles zonder commissie. Blijf wel opletten op de koers en het meenemen van teveel cash euro’s, immers bij diefstal ben je hiervoor (vaak) niet verzekerd. Omdat bij pinnen ook storingen zich kunnen voordoen, is het raadzaam om terug te kunnen vallen op je credit card en cash euro’s/US$. Bij het meenemen van cash geld, houd rekening dat men geen gescheurde of bekraste biljetten accepteert. Bij cash US$ geldt nog dat kleine coupures van US$ 1 en 5 niet makkelijk worden geaccepteerd omdat die door de plaatselijke bevolking moeilijk zijn terug te wisselen in Soles. Overtollige Soles kun je op de luchthaven van Lima inwisselen (voordat je door de immigratie gaat!), in Nederland/België heb je er helemaal niets meer aan, behalve een mooie herinnering. 

Tijdens deze reis maak je gebruik van diverse typen vervoer: taxi, openbare bus, toeristenbussen en binnenlandse vluchten.

 • Weekendtas of rugzak (55-70 l)
 • Dagrugzakje
 • Bergschoenen
 • Fleecejack
 • Handschoenen
 • Regenkleding
 • Muts
 • Warme kleding
 • Wind- en waterdicht jack
 • Badkleding (ivm warmwaterbronnen/zwembaden)
 • Zonnehoed of pet
 • Eventueel uitschuifbare wandelstok(-ken)
 • GELDIG paspoort
 • Zonnebrandolie
 • Zonnebril
 • Lippenbalsem (afhankelijk van huidtype ten minste SPF 30)
 • Verrekijker (optioneel)
 • Zaklamp
 • Hervulbare veldfles (min. 1 liter)
 • EHBO eenvoudige middelen

 • Bij voorkeur raden wij je aan om bagage mee te nemen in de vorm van een rugzak of een weekendtas. Je handbagage kan je het beste meenemen in de vorm van een dagrugzak.
 • De bagagelimiet voor in te checken bagage is voor binnenlandse vluchten 23 kilo p.p.

Er zijn momenteel geen bijzonderheden

Voor een verblijf in Peru hebt u een geldig paspoort nodig dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is.

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Peru (zie nuttige adressen).

Naar Peru via de Verenigde Staten
Als u naar/vanuit Peru via de Verenigde Staten vliegt, moet u in het kader van het ESTA-programma vooraf een reisvergunning voor de VS aanvragen. Voor meer belangrijke informatie over deze reisvergunning (ESTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage Lees verder...

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een toeristisch bezoek aan Peru hebt u geen visum nodig voor een verblijf van maximaal 183 dagen. Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over over een vliegticket voor de terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging van de eerste accommodatie en over voldoende financiële middelen voor de duur van uw verblijf.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Peru (zie nuttige adressen).

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Peru

Vliegen via de Verenigde Staten

Indien u een vlucht boekt met een overstap in de Verenigde Staten naar uw eindbestemming, dan moet u minimaal 72 uur voor vertrek een elektronische reistoestemming aanvragen. Dit kunt u online aanvragen op de website van 'US Immigrations', mits uw reis niet langer duurt dan 90 dagen en u staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het VISA Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming heeft u geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap. Baby’s en kinderen dienen over een eigen paspoort te beschikken. Meer uitleg kunt u vinden op de website van SNP, klik hier (http://www.snp.nl/esta). Voor het aanvragen van een ESTA reistoestemming, klik hier: (https://esta.cbp.dhs.gov/esta/).

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen, een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen en de reisleiding hierover in te lichten.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Gezondheidszorg
In Peru zijn de medische voorzieningen geconcentreerd in de grote steden en rond de mijnen. Het niveau van de voorzieningen in de ziekenhuizen is laag.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet en drinkt.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.

Hoogteziekte
Tijdens uw reis in Chili (3.800-4.880 m), Bolivia (3.000-5.432 m) en Peru (3.000-4.200 m) kunt u last krijgen van hoogteziekte. Door het lagere zuurstofgehalte op grote hoogte moet het lichaam meer rode bloedlichaampjes aanmaken voor zuurstoftransport. Gun uw lichaam de tijd daaraan te wennen en doe het rustig aan. Hoogteziekte is onvoorspelbaar, iedereen kan het krijgen. Het treedt gewoonlijk op vanaf 3.000 meter hoogte. Symptomen zijn kortademigheid, hoofdpijn, gebrek aan eetlust, duizeligheid en slapeloosheid. Dit gaat na enkele dagen over. Hogerop kunnen deze symptomen terugkomen. Bij aanhoudende en ernstige verschijnselen, bv. braken, duizeligheid of hardkloppingen, dient u zo snel mogelijk af te dalen of een arts raadplegen. Heeft u ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk of hartziekten, dan verzoeken wij u dringend uw arts te raadplegen.

Acclimatisatietips
Enkele tips om de acclimatisatie voorspoedig te laten verlopen:

 • Ga uitgerust op reis en drink vooraf niet veel alcohol.
 • Drink op hoogte veel water (4 à 5 liter per dag)
 • Drink geen of weinig koffie en alcohol.
 • Rook niet.
 • Vermijd slaap- en kalmerende middelen; deze verminderen ademhaling en zuurstofopname.
 • Rustig aandoen, programma zo nodig aanpassen.
 • Raadpleeg bij twijfel altijd de dokter (via uw gids, hotel of reisleider)
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’ en 'Hoe blijf ik gezond in de hoogte'. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Peru binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Peru zelf komt in bepaalde gebieden ook Gelekoorts voor.

Gelekoorts
In Peru komt Gelekoorts voor in regenwoudgebieden (jungle) die op minder dan 2.300 m hoogte liggen.

Malaria
In Peru komt het hele jaar Malaria voor in plattelandsgebieden die op minder dan 2.000 m hoogte liggen, vooral in de departementen Ayacucho, Junin, Loreto, Madre de Dios, Piura, San Martin en Tumbes. Het hoogste risico op Malaria is in Loreto (Amazonegebied) en aan de grens met Ecuador.

Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden Malaria prophylaxis aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Zikavirus (& dengue en chikungunya)
Het zikavirus (& dengue en chikungunya) wordt verspreid door de gelekoortsmug of denguemug. Deze mug komt niet van nature voor in Nederland. Het zikavirus is een virus dat de infectieziekte zikakoorts veroorzaakt die meestal vrij mild verloopt. Maar ongeveer 1 op de 5 mensen die besmet worden met het zikavirus krijgt klachten. De meeste mensen krijgen helemaal geen klachten. Wetenschappelijk is bewezen dat een infectie tijdens de zwangerschap schadelijk kan zijn voor het ongeboren kind. Ben je zwanger of van plan zwanger te worden, dan raden we je aan contact op te nemen met de GGD of je huisarts. Voor meer informatie over het zikavirus verwijzen we je naar het RIVM. Op deze site tref je een link aan naar de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) die regelmatig updates verstrekt van de landen waar het zikavirus voorkomt. 

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Peru - Wandelreis

Avontuur van Colca tot Cusco

Wandelvakantie langs hotels en guesthouses

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 9.3 beoordeeld door 377 klanten