Machu Picchu detail banner 260202

Peru - Wandelreis, 19 dagen Colca Canyon en Incatrail

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie langs hotels, gastgezinnen en tenten

De Colca Canyon en de Inca-trail zijn twee van de mooiste wandelgebieden in het zuiden van Peru. De Colca Cañon is met circa 3200 meter de op één-na-diepste kloof van Peru. In de diepte van de vallei zie je landbouwterrassen die zijn aangelegd tijdens het Inca-tijdperk. Tegen de achtergrond van met sneeuw bedekte vulkaantoppen liggen in de vallei indiaanse dorpjes omringd door de dorre hooglandvegetatie van cactussen en struiken vol kleurige bloemen. Cusco is het vertrekpunt voor de fameuze Inca-trail. Met de vijfdaagse trail geniet je een dag langer dan de standaard vierdaagse trail en loop je als het ware de trail a-synchroon. Wandel over Inca-paden langs ruïnes door het nevelwoud en steek bergpassen over van 4200 en 3900 meter hoogte. De verborgen ruïnestad Machu Picchu bezoek je maar liefst op twee dagen, de belangrijkste ceremoniële plek voor de Inca’s en met recht je beloning!

Uniek aan deze reis

 • Vijfdaagse Inca-trail, de wandelklassieker in de Andes
 • Unieke 4-daagse tocht Colca-vallei
 • Wereldwonder Machu Picchu
 • Zorgvuldig geselecteerde accommodaties
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Peru - Wandelreis

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Nadat je bent aangekomen op de luchthaven van Lima word je verwelkomd door een vertegenwoordiger van onze agent. Met een privétransfer word je naar een goed middenklasse hotel gebracht dat in de rustige wijk San Miguel ligt, op loopafstand van de Grote Oceaan.

Met zijn ongeveer 8 miljoen inwoners leeft eenderde van alle Peruanen in Lima. De stad dankt haar oorsprong voornamelijk aan de gouden bodemschatten die via de haven van Lima naar Spanje werden vervoerd. De glorietijd van Lima was de 18e eeuw waarin grote herenhuizen en paleizen werden gebouwd, het was een van Spanje's rijkste koloniën. Een bezoek aan Lima biedt voor elke reiziger wat wils. Van mooie musea, fraai versierde kerken, oude herenhuizen tot aan de moderne wijk Miraflores. Hippe winkels, cafés en goede restaurants die met name door de gastronomische liefhebbers zeer worden gewaardeerd. Afhankelijk van je aankomsttijdstip (met de KLM land je rond 18.00 uur op de luchthaven van Lima) raden wij een extra nacht in Lima aan als je iets van de koloniale stad, haar mioderne (zaken)wijken en musea wilt zien.

Overnachting in

Lima - Mami Panchita

Dag 2-3

Na het ontbijt en een 'meet & greet' met de lokaal agent, word je in de loop van de ochtend met een privé transfer naar de luchthaven van Lima gereden. Met een binnenlandse vlucht vlieg je naar Arequipa waar je in het eerste deel van de middag aankomt. Bij aankomst is het even wennen aan de hoogte van 2335 meter boven zeeniveau en het typische bergklimaat (warm overdag, koud 's nachts). Vanaf de luchthaven word je met een privé transfer naar het hotel La Casa de mi Abuela gebracht. Dit hotel, al jarenlang een van de meest gewaardeerde hotels onder SNP-reizigers, ligt op slechts vijf minuten lopen vanaf het Plaza de Armas, het centrale levendige plein in Arequipa.

In Arequipa heb je tegen het einde van de middag en morgen de tijd om te genieten van deze 'witte stad'. De stad met haar vele koloniale gebouwen en een rijke historie heeft je veel te vertellen. Een bezoek aan het klooster van Santa Catalina en aan het museum Santuarios Andinos, waar je de mummie  van een Inca-meisje kan bezichtigen, zijn beslist de moeite waard.

 

Overnachting in

Arequipa

Dag 4

Vandaag reis je onder begeleiding van een Engelstalige gids in een internationale groep (maximaal 12 deelnemers) naar de Colca Canyon. Onderweg zijn er stops in het Pampa de Arrieros en de Pampa Cañahuas waar je vicuñas, llama's en alpacas en verschillende vogels kunt observeren. In het Bosque de Piedras (het  stenen bos) Patahuasi is een korte stop om coca-thee te drinken die ons helpt bij de acclimatisatie. De reis wordt voortgezet en we rijden langs meertjes waar we verschillende trekvogels zoals flamenco's kunnen zien. Na een tijdje bereiken we het hoogste punt van dit traject, de Patapampa op 4910 meter hoogte. Dit punt wordt ook wel de Mirador de los Volcanes genoemd omdat van af hier verschillende vulkanen te bezichtigen zijn zoals El Hualca Hualca, Sabancaya, Ampato, Misti, Chachani, Pichu Picchu, Ubinas en de gedoofde Chucura. Vanaf hier dalen we af naar het dorp Chivay (3500 m) waar in de loop van de middag aankomen. In de namiddag kun je op eigen gelegenheid het stadje Chivay bezoeken of naar de warmwaterbaden van La Calera wandelen. 

 

 

Overnachting in

Chivay

Dag 5

In de vroege ochtend vindt het ontbijt plaats om vervolgens richting Cruz del Condor te gaan, waar je de majestueuze vlucht van de condors kunt zien. Iedere ochtend stijgen de Andescondors op de thermiek vanuit de canyon omhoog. Met enig geluk kan je deze reuzen van het luchtruim - ze hebben een spanwijdte van drie meter! - op een paar meter van je vandaan voorbij zien vliegen.

Je vervolgt de reis met de gids (en maximaal 12 deelnemers in totaal) en rijdt door naar Pampa San Miguel nabij het dorp Cabanaconde (3287 m) vanaf waar we beginnen aan onze afdaling. Na maximaal 4 uur bereiken we de Colca rivier beneden in de Colca Canyon waar we een korte rustpauze hebben. De wandeling wordt voortgezet naar de hangbrug om de rivier over te steken waarna we het eerste dorp San Juan de Chuccho 2200 m) bereiken. Hier wordt de lunch bereid en hebben we de namiddag vrij. Na het diner vindt de overnachting plaats in eenvoudige bungalows van de lokale bevolking.

Wandeling Cabanaconde -  San Juan de Chuccho: ca. 8 km, maximaal 3,5 - 4 uur, 1000 meter dalen

 

Overnachting in

San Juan

Dag 6

Na het ontbijt vervolgen we de wandeling voor ongeveer drie uur. Onderweg wandelen we langs pittoreske dorpjes als Malata en Cosñirhua waar we de lokale gebruiken van de bevolking kunnen observeren.  Rond het middaguur komen we aan bij de oase Sangalle (2150 m) waar we de rest van de middag verblijven, genietend van de zwembaden, de schitterende natuur en de relaxte sfeer. We overnachten in bungalowtjes van de lokale bevolking.

Wandeling San Juan de Chuccho - Sangalle: ca. 8 km., vrijwel gelijke hoogte

 

Overnachting in

Sangalle

Dag 7

Terwijl het buiten nog donker is, zet je voor dag en dauw je eerste stappen richting de pittige klim naar Cabanaconde (3287 m) waar we ca. 3 a 4 uur later aankomen. Een welverdiend ontbijt staat je hier te wachten. Loop na afloop hiervan door het authentieke dorp Cabanaconde met zijn kerken, rommelig plein en haar vriendelijke lokale bewoners. Hierna reis je terug naar Chivay. Onderweg wordt er gestopt bij hangende graftombes, traditionele terrassen en het dorpje Maca bekend om haar koloniale kerk. Probeer hier het lokale drankje 'sancallo', gemaakt van de vruchten van een cactus. Eenmaal in Chivay aangekomen kun je op eigen gelegenheid de thermale baden bezoeken (kan ook op dag 1 in de namiddag).

Je zet de reis per bus voort naar Puno. Je doorkruist de Andes en rijdt temidden van de uitgestrekte páramo waarin de kans groot is om vicuñas te zien. Aan het begin van de avond arriveer je in Puno, de belangrijkste plaats aan het Titicacameer. Je overnacht in een prima middenklasse hotel vlakbij het Plaza de Armas en het autovrije gedeelte van Puno, waar zich vele restaurantjes en barretjes bevinden.

Wandeling Sangalle - Cabanaconde;, ca. 8 km, maximaal 4,5 uur, 1100 meter stijgen 

 

Overnachting in

Puno

Dag 8

Je maakt een tweedaagse excursie naar de indiaanse eilanden van het Titicacameer. Een bootreis over ’s werelds hoogst bevaarbare meer brengt je vandaag naar twee bijzondere plaatsen. De eerste stopplaats wordt gevormd door de drijvende eilanden van de Uros-indianen. Zij leven deels nog op eilanden die zijn gemaakt van dikke pakketten totora-riet. Na een korte stop op een drijvend eiland vaar je door naar Amantaní. De indiaanse bewoners van dit eiland staan bekend om hun gastvrijheid. Tegen het einde van de middag maak je een wandeling naar de top van een berg waar de resten van een oude tempel zijn. Met de 300 hoogtemeters die je maakt naar 4100 meter voel je de ijle lucht. Het uitzicht vanaf de tempel rondom is prachtig en wordt extra kracht bijgezet door een fraaie zonsondergang. Je overnacht in één van de huizen van de lokale bewoners. Duik vanavond onder de vele dekens om het warm te houden op deze hoogte.

Overnachting in

Titicacameer - eiland Amantaní

Dag 9

Vandaag vaar je naar het eiland Taquile. Ook hier maak je een korte wandeling. De bewoners van Taquile staan bekend om hun prachtige klederdracht en zeer hoogwaardige handgemaakte textiel. Je bezoekt de coöperatieve winkel in het dorpscentrum. In de loop van de middag vaar je terug naar Puno waar je weer overnacht in het goede middenklasse hotel nabij Plaza de Armas.

Overnachting in

Puno

Dag 10

Na het vroege ontbijt vindt de privé transfer plaats van je hotel naar het busstation alwaar je op de shuttlebus stapt naar Cusco. De reis gaat door adembenemend altiplanolandschap. Onderweg is het genieten van het wijdse en desolate landschap waarin altijd wel weer herders opduiken die hun lama's, alpaca's, schapen en geiten hoeden. Onder begeleiding van een Engelssprekende gids bezoek je het museum Inka Aymara de Pucara en maak je een stop op de hoogste pas La Raya op 4335 m. Na de lunch (inclusief) bezoek je de fascinerende tempel van Raqchi Wiracocha en de Tempel San Pedro Apostol Andahuayillas (entrees inclusief). Tegen het eind van de middag arriveer je in Cusco bij de busterminal alwaar een transfer je naar het hotel brengt. Cusco is de voormalige 'navel van het Incarijk'. De stad zelf is bijzonder mooi en rijk aan koloniale bouwwerken en Incaruïnes. 

Overnachting in

Cusco

Dag 11-12

Deze dagen heb je alle tijd om te genieten van Cusco en de mooie omgeving. In Cusco verken je natuurlijk de zonnetempel Coricancha, het monumentale Plaza de Armas en de oude ruïnes van Sacsayhuaman, Qenko, Puka Pukara en Tambo Machay, om er maar een paar te noemen. Cusco staat namelijk vol met Inca-muren die zichtbaar als fundering hebben gediend voor de Spaanse kerken en herenhuizen. De stad werkt als een magneet op het toerisme waardoor je van alles mag verwachten op het gebied van souvenirs, restaurants en ander avondvertier. Proef beslist het beroemde Incagerecht 'cuy' (cavia) in één van de vele restaurants om daarna misschien nog een bezoek brengen aan een salsateca of een van de vele gezellige barretjes. In het omringende bergland zijn prachtige wandelingen langs kleine dorpen en Incaruïnes te maken. Ook kan je een bezoek brengen aan de heilige vallei waar indrukwekkende overblijfselen te vinden zijn van Incabouwwerken, zoals de ruïnes van Ollantaytambo en Pisac.

Overnachting in

Cusco

Dag 13

’s Ochtends vertrekken we per bus vanuit Cusco naar het officiële begin van de Inca-trail bij Km 82 (2668m). We beginnen rustig aan de meest vermaarde trail in Peru. De eerste kilometers wandelen we langs de Urubamba-rivier en maken we een stop bij de Inca-ruïnes van Q'oriwayrachina (2490m) waar we tevens gaan lunchen en de mogelijkheid hebben de ruïnes van Q'ente te bezoeken. We steken de rivier Urubamba over richting de ruïnes van de Llaqtapata (die we uiteraard kunnen bezoeken), in wier nabijheid we temidden van Inca-terrassen ons eerste kampement (2590m) opslaan.

Inbegrepen: lunch en diner

Wandelinformatie: 11 km; 5-6 uur wandelen


Overnachting in

Incatrail 1e dag - kampement nabij ruïnes Llaqtapata (2590m.)

Dag 14

In de Cusichaca-vallei wandelen we omhoog en passeren we het laatste gehuchtje Huayllabamba voordat de klim verder gaat naar de pas van Huarmiwañusca. We wandelen door het nevelwoud met zijn kenmerkende polileis bomen, waarbij de bast lijkt op vele laagjes papier op elkaar geplakt. We zetten ons kampement op bij Llulluchapampa, een pampa op 3840m hoogte. Vanaf ons kampement hebben we een prachtig uitzicht op de berg Huayanay.   

Inbegrepen: ontbijt, lunch en diner

Wandelinformatie: 9 km; 6 uur wandelen

Overnachting in

Incatrail 2e dag - kampement Llulluchapampa (3840m.)

Dag 15

Dit wordt een pittige en tegelijk adembenemend mooie dag. Vanuit ons kamp op 3840m wandelen we omhoog naar de pas van Huarmiwañusca op 4200m. Tijdens de klim wordt het uitzicht over het landschap en de sneeuwbergen achter je steeds imposanter. Eenmaal over de pas dalen we over originele gerestaureerde Inca-paden af tot aan de rivier Pacaymayo (3900m), om vanaf daar weer te klimmen de ruïnes van Runkuracay en de gelijknamige pas (3850m). We dalen over originele Inca-paden 200 meter af door sprookjesachtig nevelwoud en passeren de Sayacmarca Inca ruïne. Een blijk wordt ons gegund op de westflank van de hoogste berg in deze omgeving, de 6271 meter hoge Salkantay en een silhouet van de Pumasillo in het noorden. Het derde kampement bevindt zich in de nabijheid van Phuyupatamarca (3650m) dat vrij vertaald 'stad boven de wolken’ betekent. 

Inbegrepen: ontbijt, lunch en diner 

Wandelinformatie: 14 km; 7-8 uur wandelen

 

Overnachting in

Incatrail 3e dag - kampement nabij Phuyupatamarca (3650m.)

Dag 16

Bij helder weer is de zonsopkomst op deze plek adembenemend. Aan de horizon liggen de besneeuwde toppen van de Huamantay. We zetten de trekking voort met de 1100m lange afdaling naar Wiñay Wayna, een plaats met fraai gerestaureerde Inca ruïnes. In ca. 1,5 uur  bereiken we eindelijk Inti Punku, de zonnepoort vanaf waar de schoonheid van Machu Picchu zich voor 't eerst voor je ogen ontvouwt. Omdat we hier in de middag pas aankomen, zal het relatief rustiger in Machu Picchu zijn dan in de ochtend. Vanaf Inti Punku wandelen we nog een half uur verder naar de hoofdingang van Machu Picchu. Bekijk de ruïnes op je gemak en in eigen tempo, de gegidste tour vindt pas morgen plaats. Na afloop dalen we per bus af (optioneel kun je ook te voet afdalen) naar Aguas Calientes (2000m) waar we overnachten in een eenvoudig hotel.

Inbegrepen: ontbijt en lunch

Wandelinformatie: 11,6 km, 7 uur wandelen

Overnachting in

Aguas Calientes

Dag 17

In de ochtend in alle vroegte nemen we de bus omhoog naar Machu Picchu en staat ons een gegidste tour te wachten van ca. 3 uur door een Engelssprekende gids. De gids neemt je terug in de tijd en ontrafelt een paar mysteries die het Inca-rijk omringen. 's Middags keer je met de bus weer terug naar Aguas Calientes voor de treinreis naar Ollantaytambo en vandaar verder met de bus naar Cusco. Het kan voorkomen dat je vanaf Aguas Calientes naar Cusco in zijn geheel met de trein terugreist.

Inbegrepen: ontbijt en lunch

Overnachting in

Cusco

Dag 18

Vandaag een heerlijke rustdag om uit te rusten van de vermoeienis van de Inca-trail. Sla de laatste souvenirtjes in, verken het Plaza de Armas nog eens, zie de schoonheden van de schilderkunst van de Cusqueense school, bezichtig de vele kunstvoorwerpen die de Inca's hebben nagelaten in de vele musea en ga 's avonds in een van de vele restaurantjes en barretjes nog gezellig wat eten en drinken.

Overnachting in

Cusco

Dag 19

Met een privét ransfer word je vanaf je hotel naar de luchthaven van Cusco gebracht voor je doorvlucht naar Lima. Hiermee eindigt dit arrangement.

Verlenging Amazonewoud Manu of Tambopata-Candamo? Voordat je terugvliegt naar Lima kan je je rondreis verlengen met een verblijf in het tropisch regenwoud van Manu of Tambopata. Hieronder tref je een keuze aan van de mogelijkheden. Onder de knop ‘Avontuur op Maat’ tref je nog meer reisarrangementen aan naar het regenwoud van Peru.

NB Programma

 • Het Inti Raymi-festival op 24 juni is een uniek feest dat in het teken staat van de jaarlijske zonnewende. Indien je dit feest wil meemaken in Cusco (tijdens je verblijf op dag 9 of 10), houd dan goed rekening met de aanvangstdatum van dit reisarrangement. Klik hier voor meer informatie over het Inti Raymi-festival.
 • I.v.m. de grote belangstelling voor de Inca-trail in de maanden juni tot en met oktober, raden wij aan deze trail minimaal 6 tot 9 maanden van te voren te boeken. Mocht deze toch vol zijn ten tijde van je boeking, een fraai alternatief is de vijfdaagse Salkantay-trekking. Voor de Salkantay-trekking zijn geen permits noodzakelijk.
 • Je wandelt deze Inca-trail in een internationale groep met maximaal 12 personen. De trail wordt begeleid door een lokale Engelssprekende gids. 
 • De Inca-trail in groepsverband heeft als een vaste vertrekdag woensdag en zondag (van maart tot en met december)
 • Slaapzak kun je boeken voor slechts € 15 voor de gehele trail
 • Voor Wayna Picchu zijn elke dag 400 permits beschikbaar (200 permits start 07.00 uur en 200 permits start 10.00 uur). Bij de prijs van deze permits zit standaard de entree van Machu Picchu inbegrepen. Mocht je interesse hebben, vraag de Wayna Picchu permit dan tegelijk aan met je boeking. De meerprijs is op aanvraag beschikbaar.
 • Indien je het paspoort nog voor vertrek moet vernieuwen, vernemen wij dat per direct. De binnenlandse vluchten in Peru zijn alleen geldig indien het paspoortnummer bij boeking dezelfde is als tijdens je reis.

 Bezoekregeling Machu Picchu 

De Inca-stad Machu Picchu is voor velen een belangrijke reden om een bezoek aan Peru te brengen. Om de bezoekersstromen in deze historische Inca-stad zo goed mogelijk te leiden én de huidige staat van het historisch heiligdom te stabiliseren en te beschermen, mag Machu Picchu alleen in shifts worden bezocht en volgens een 'standaard' route. De archeologische betekenis van Machu Picchu is enorm en het is van belang dat deze UNESCO-schat duurzaam wordt beschermd voor de toekomstige generaties. Machu Picchu kan 's ochtends en 's middags worden bezocht. In deze reis wordt altijd een permit aangevraagd voor het ochtendbezoek waardoor je de Inca-stad van 06:00 uur tot 12:00 uur kunt bezoeken. De middaggroep kan de Inca-stad van 12:00 uur tot 17:30 uur bezoeken. 

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in de steden in kamers met eigen sanitair in middenklasse hotels. Tijdens de trekking door de Colca Canyon overnacht je in eenvoudige hotels. Bij het verblijf op het eiland Amantaní verblijf je in een eenvoudige nette kamer. Tijdens de Incatrail kampeer je in tweepersoonstenten waarvoor ter plaatse wordt gezorgd. Mocht je reisgezelschap uit een oneven aantal reizigers bestaan, dan deelt iemand de tent met een andere deelnemer (altijd van gelijke sexe). Mocht je de tent voor alleengebruik willen boeken, dat kan je dat bij boeking aangeven. Hiervoor geldt een kleine meerprijs. Bij de Inca-trail wordt voor slaapmatjes gezorgd.

Duurzaamheid

De SNP agent in Peru doet er alles aan om het kantoor zo groen mogelijk te laten functioneren. Men recyclet actief en gaat bewust om met het energieverbruik. Ook heeft de agent in het najaar van 2014 meegedaan aan de tweedaagse Travelife cursus waar het waardevolle informatie heeft ontvangen om in de toekomst nog duurzamer te werk te gaan. Het doel is om binnen aanzienlijke tijd volledig te participeren in het Travelife programma. Voor meer informatie check www.travelife.info

Inbegrepen

 • Privé transfers luchthaven Lima, Arequipa en Cusco
 • Twee binnenlandse vluchten (Lima-Arequipa; Cusco-Lima)
 • Alle accommodatie o.b.v. logies & ontbijt
 • Vierdaagse tocht Colca Canyon deels privé/internationale groep (incl. vervoer, lokale gids, entree Colca, lunch/diner dag 5 en 6)
 • Tweedaagse tocht Titicacameer met maaltijden (lunch dag 8 t/m ontbijt dag 9)
 • Shuttlebus Puno-Cusco (incl. bezoek 4 bezienswaardigheden, lunch & entrees)
 • Vijfdaagse Incatrail in internationale groep (max. 12 deelnemers) incl. 3 nachten tent en 1 nacht hotel Aguas Calientes, maaltijden volgens programma, Engelstalige gids, kok, dragers, kampeeruitrusting, slaapmatjes, transport per trein en bus en bezoek Machu Picchu
 • Rondleiding Machu Picchu met Engelssprekende gids (incl. entree US$ 70)
 • SNP informatiepakket incl. kaartmateriaal
 • Boekje ‘Te gast in Peru’

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Persoonlijke kampeeruitrusting voor Incatrail
 • Entree warmwaterbronnen Colca (US$ 4)
 • Maaltijden voor zover niet inbegrepen
 • Transfers voor zover niet inbegrepen
 • Persoonlijke uitgaven (o.a. souvenirs en fooien)

Over de activiteiten

Deze reis in het zuiden van Peru hebben wij als een niveau 3 reis gekwalificeerd. De meerdaagse wandeltochten in de Colca-vallei en de Inca-trail zijn een heerlijke uitdaging voor de geoefende wandelaar. De zwaarte van de wandeldagen wordt met name beïnvloed door de hoogte en daarmee de ijlheid van de lucht. Je conditie moet voor deze reis op peil zijn om optimaal van de schoonheid van het landschap te genieten. Tijdens de Colca-canyon draag je zelf de bagage die meegaat (wel is er de mogelijkheid om overtollige bagage in Chivay op te slaan). Bij de Incatrail word je persoonlijke bagage tot maximaal 8 kilo pp gedragen. Ook hier is er de mogelijkheid om bagage die je tijdens de trail niet nodig hebt in Cusco op te slaan.

Over de groepssamenstelling

Zowel de Colca-tocht, het Titicacameer alsmede de Incatrail maak je in een internationale groep. De tochten worden begeleid door een of meerdere lokale gidsen.

 

Heen- en terugreis

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Lima.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
E-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Extra's

Excursies

Lima fietsexcursie (halve dag (vanaf € 38,- per persoon)

Aanvullende opties

huur slaapzak tijdens trekking (vanaf € 15,- per persoon)

Praktische informatie

In het regenseizoen raden wij je niet aan om de Inca-trail te lopen. Dit zijn de maanden december tot en met maart. Dit zijn tevens de maanden waarop er over het algemeen wat minder condors waar te nemen zijn. Zij trekken in die periode meer richting de kust. In de periode april tot en met november is deze reis geschikt om te maken. Houd er wel rekening mee dat de maanden juni tot en met half september ‘s nachts de koudste maanden zijn.

In zijn algemeenheid laat het klimaat in Peru zich het beste omschrijven in droge en natte periodes. De plaats en de hoogte waarop je je bevindt speelt natuurlijk een grote rol. Denk hierbij aan de volgende regio's: de kust, de Andes of het tropisch regenwoud.
Aan de kust valt nauwelijks neerslag. Vanwege de overheersende zuidoostelijke winden ligt de kuststrook in de regenschaduw van de Andes. Verder is de temperatuur er gematigd vanwege de koude “Humbold”-zeestroom. Deze zorgt voor weinig verdamping en dus weinig neerslag. Het aanwezige vocht in de lucht zorgt boven zee en in de kustvlakte voor een constante wolkenlaag gedurende het grootste gedeelte van het jaar. 15 kilometer landinwaarts kan de zon al schijnen. In de maanden december tot en met maart is het overwegend onbewolkt en warmer aan de kust. Door de constante bewolking met de daarbij gepaard gaande mistige motregen (garua) is Lima een stad met een grote luchtverontreiniging.
In de Andes is er sprake van een droge- en een regentijd. De regen valt over het algemeen van december tot april. In de droge tijd (winter) kan het vooral in de maanden juni tot en met augustus op grotere hoogten flink afkoelen (0 tot -10 graden) en overdag heet zijn.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Peru ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Tijdens deze reis zijn een aantal bijkomende kosten niet inbegrepen. Denk hierbij aan maaltijden, entrees en excursies (voor zover niet inbegrepen), fooien en andere persoonlijke uitgaven. Wij geven hieronder een aantal kosten van excursies en entrees:
 • Cusco-visitors-ticket - Sol 130 pp; hiermee heb je toegang tot vele bezienswaardigheden in Cusco, nabijgelegen ruïnes en de bezienswaardigheden in de Heilige Vallei, te weten Pisac, Ollantaytambo en Chinchero)
 • Entree kathedraal in Cusco Sol 25 pp
 • Entree zonnetempel Coricancha in Cusco Sol 10 pp

In Peru is het gebruikelijk dat een goede dienst wordt beloond met een fooi. Het past in het cultuur- en verwachtingspatroon. Bij eten en drinken In restaurants is het gebruikelijk een fooi te geven van 5 – 10%, uiteraard afhankelijk van de service. Voor de diensten van een lokale gids per dag bedraagt de fooi afhankelijk van het aantal personen, een richtbedrag hiervoor is US$ 5 per persoon. Voor de diensten van een privé chauffeur adviseren wij de helft.

Wij adviseren je geld mee te nemen in de vorm van een pinpas, cash euro's (of US$) en een creditcard. Een combinatie van verschillende betaalmiddelen is aan te raden. De Peruaanse Sol is een incourante geldsoort en is daarom buiten Peru vrijwel niet verkrijgbaar. Het is in bijna alle steden in Peru mogelijk om geld te pinnen met pasjes met het logo Maestro en Cirrus. Bij elke pintransactie wordt er tegenwoordig een commissie in rekening gebracht die tot 5% kan oplopen. Er zijn zelfs banken waar je 1 keer per maand met hetzelfde pasje geld kunt pinnen. Met een maximaal bedrag voor een pintransactie van ca. 700 Sol kom je dan niet ver.

 

Bij de meeste automaten kun je een maximum van S/. 400 pinnen. Cash euro’s kun je makkelijk in de grote steden omwisselen in Peruaanse Soles zonder commissie. Blijf wel opletten op de koers en het meenemen van teveel cash euro’s, immers bij diefstal ben je hiervoor (vaak) niet verzekerd. Omdat bij pinnen ook storingen zich kunnen voordoen, is het raadzaam om terug te kunnen vallen op je credit card en cash euro’s/US$. Bij het meenemen van cash geld, houd rekening dat men geen gescheurde of bekraste biljetten accepteert. Bij cash US$ geldt nog dat kleine coupures van US$ 1 en 5 niet makkelijk worden geaccepteerd omdat die door de plaatselijke bevolking moeilijk zijn terug te wisselen in Soles. Overtollige Soles kun je op de luchthaven van Lima inwisselen (voordat je door de immigratie gaat!), in Nederland/België heb je er helemaal niets meer aan, behalve een mooie herinnering. 

Tijdens deze reis maak je gebruik van diverse typen vervoer: taxi, openbare bus, toeristenbussen en binnenlandse vluchten.

 • Weekendtas of rugzak (55-70 l)
 • Dagrugzakje
 • Bergschoenen
 • Slaapzak (optioneel te huur bij boeking)
 • Handdoek (ivm Inca-trail)
 • Fleecejack
 • Handschoenen
 • Regenkleding
 • Muts
 • Warme kleding
 • Wind- en waterdicht jack
 • Badkleding (ivm warmwaterbronnen/zwembaden)
 • Zonnehoed of pet
 • Eventueel uitschuifbare wandelstok(-ken); ijzeren/metalen punten zijn NIET toegestaan
 • GELDIG paspoort
 • Zonnebrandolie
 • Zonnebril
 • Lippenbalsem (afhankelijk van huidtype ten minste SPF 30)
 • Verrekijker (optioneel)
 • Zaklamp
 • Hervulbare veldfles (min. 1 liter)
 • EHBO eenvoudige middelen

 • Bij voorkeur raden wij je aan om bagage mee te nemen in de vorm van een rugzak of een weekendtas. Je handbagage kan je het beste meenemen in de vorm van een dagrugzak.
 • De bagagelimiet voor in te checken bagage is voor binnenlandse vluchten 23 kilo p.p.

4 okt 2018: Voor 2019 zijn de permits voor de Inca-trails weer verkrijgbaar. Wees er snel bij, daar de permits voor de maanden juni t/m oktober minimaal 6 tot 9 maanden van te voren uitverkocht raken. Per dag worden er maximaal ca. 250 permits verstrekt. Op = op. Voor de vijfdaagse Salkantay-trail - een zeer mooi alternatief - zijn geen permits noodzakelijk. 

Voor een verblijf in Peru hebt u een geldig paspoort nodig dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is.

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Peru (zie nuttige adressen).

Naar Peru via de Verenigde Staten
Als u naar/vanuit Peru via de Verenigde Staten vliegt, moet u in het kader van het ESTA-programma vooraf een reisvergunning voor de VS aanvragen. Voor meer belangrijke informatie over deze reisvergunning (ESTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage Lees verder...

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een toeristisch bezoek aan Peru hebt u geen visum nodig voor een verblijf van maximaal 183 dagen. Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over over een vliegticket voor de terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging van de eerste accommodatie en over voldoende financiële middelen voor de duur van uw verblijf.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Peru (zie nuttige adressen).

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Peru

Vliegen via de Verenigde Staten

Indien u een vlucht boekt met een overstap in de Verenigde Staten naar uw eindbestemming, dan moet u minimaal 72 uur voor vertrek een elektronische reistoestemming aanvragen. Dit kunt u online aanvragen op de website van 'US Immigrations', mits uw reis niet langer duurt dan 90 dagen en u staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het VISA Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming heeft u geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap. Baby’s en kinderen dienen over een eigen paspoort te beschikken. Meer uitleg kunt u vinden op de website van SNP, klik hier (http://www.snp.nl/esta). Voor het aanvragen van een ESTA reistoestemming, klik hier: (https://esta.cbp.dhs.gov/esta/).

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen, een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen en de reisleiding hierover in te lichten.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Gezondheidszorg
In Peru zijn de medische voorzieningen geconcentreerd in de grote steden en rond de mijnen. Het niveau van de voorzieningen in de ziekenhuizen is laag.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet en drinkt.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.

Hoogteziekte
Tijdens uw reis in Chili (3.800-4.880 m), Bolivia (3.000-5.432 m) en Peru (3.000-4.200 m) kunt u last krijgen van hoogteziekte. Door het lagere zuurstofgehalte op grote hoogte moet het lichaam meer rode bloedlichaampjes aanmaken voor zuurstoftransport. Gun uw lichaam de tijd daaraan te wennen en doe het rustig aan. Hoogteziekte is onvoorspelbaar, iedereen kan het krijgen. Het treedt gewoonlijk op vanaf 3.000 meter hoogte. Symptomen zijn kortademigheid, hoofdpijn, gebrek aan eetlust, duizeligheid en slapeloosheid. Dit gaat na enkele dagen over. Hogerop kunnen deze symptomen terugkomen. Bij aanhoudende en ernstige verschijnselen, bv. braken, duizeligheid of hardkloppingen, dient u zo snel mogelijk af te dalen of een arts raadplegen. Heeft u ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk of hartziekten, dan verzoeken wij u dringend uw arts te raadplegen.

Acclimatisatietips
Enkele tips om de acclimatisatie voorspoedig te laten verlopen:

 • Ga uitgerust op reis en drink vooraf niet veel alcohol.
 • Drink op hoogte veel water (4 à 5 liter per dag)
 • Drink geen of weinig koffie en alcohol.
 • Rook niet.
 • Vermijd slaap- en kalmerende middelen; deze verminderen ademhaling en zuurstofopname.
 • Rustig aandoen, programma zo nodig aanpassen.
 • Raadpleeg bij twijfel altijd de dokter (via uw gids, hotel of reisleider)
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’ en 'Hoe blijf ik gezond in de hoogte'. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Peru binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Peru zelf komt in bepaalde gebieden ook Gelekoorts voor.

Gelekoorts
In Peru komt Gelekoorts voor in regenwoudgebieden (jungle) die op minder dan 2.300 m hoogte liggen.

Malaria
In Peru komt het hele jaar Malaria voor in plattelandsgebieden die op minder dan 2.000 m hoogte liggen, vooral in de departementen Ayacucho, Junin, Loreto, Madre de Dios, Piura, San Martin en Tumbes. Het hoogste risico op Malaria is in Loreto (Amazonegebied) en aan de grens met Ecuador.

Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden Malaria prophylaxis aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Zikavirus (& dengue en chikungunya)
Het zikavirus (& dengue en chikungunya) wordt verspreid door de gelekoortsmug of denguemug. Deze mug komt niet van nature voor in Nederland. Het zikavirus is een virus dat de infectieziekte zikakoorts veroorzaakt die meestal vrij mild verloopt. Maar ongeveer 1 op de 5 mensen die besmet worden met het zikavirus krijgt klachten. De meeste mensen krijgen helemaal geen klachten. Wetenschappelijk is bewezen dat een infectie tijdens de zwangerschap schadelijk kan zijn voor het ongeboren kind. Ben je zwanger of van plan zwanger te worden, dan raden we je aan contact op te nemen met de GGD of je huisarts. Voor meer informatie over het zikavirus verwijzen we je naar het RIVM. Op deze site tref je een link aan naar de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) die regelmatig updates verstrekt van de landen waar het zikavirus voorkomt. 

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

op_naar_de_afdaling_in_de_colca_canyon.jpg

Peru - Wandelreis

Colca Canyon en Incatrail

Wandelvakantie langs hotels, gastgezinnen en tenten

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Gekozen kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen