Terug naar Peru

Trektocht met tenten en modern middenklasse hotel

De Salkantay trekking voert je door het Vilcabamba-gebergte naar de verloren stad van de Inca’s: Machu Picchu. Je wandelt door spectaculair hooggebergte en zelfs door weelderige vegetatie en nevelwouden. De Salkantay-trail is een echte wandelklassieker die qua populariteit nauwelijks onderdoet aan de Inca-trail, met het grote verschil dat er voor de Salkantay-trail geen permits vereist zijn. De trekking vangt aan in Soraypampa (3900m) met de hoogste pas die op 4636 meter hoogte. De trekking wordt aan het einde beloond met een bezoek aan Machu Picchu, de stad die nimmer door de Spanjaarden is ondekt. Het zal een onuitwisbare indruk op je achterlaten. Met deze 5-daagse Salkantay-trekking wandel je in een internationale groep van maximaal 12 deelnemers. Je persoonlijke bagage wordt gedragen op de rug van een paard/muilezel. De kwaliteit van de berggids, de tenten en de voedzame maaltijden maken deze trekking naar Machu Picchu onvergetelijk.

Zwaarte
Comfort
vanaf € 695
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 260631
5 dagen

Peru - Salkantay trekking naar Machu Picchu

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

's Ochtends vroeg vertrekken we voor de vier uur durende busrit naar Mollepata (2900m). We rijden over het plateau van Anta, een gebied dat de graan- en veeschuur vormt van Cusco. Bij het bereiken van de pas Limatambo genieten we bij helder weer van uitzicht op de Salkantay en de Humantay met aan onze voeten een vruchtbare vallei. We bezoeken de ruïnes van Tarawasi met zijn lange asymmetrische Incamuur. Al zigzaggend rijden we omhoog naar Mollepata vanaf waar we nog een uur verder rijden door plaatsjes als Cruzpata, Oncopaten en Checchicancha. Geniet van het uitzicht op de bergen Humantay en Yanantay. Aangekomen in Soraypampa (3900m) starten we onze wandeling waarbij je bagage door paarden wordt gedragen. Zelf loop je alleen met een dagrugzakje. We stijgen gestaag naar het eerste kampement bij Salkantaypampa op 4.145m hoogte. 

Wandelgegevens: 3,4 km, ca. 3 uur wandelen, maximale hoogte 4145m

Inbegrepen: lunch en diner

Overnachting in

Salkantaypampa (4145m) - kamperen

Dag 2

Na een vroeg ontbijt, staat er een pittige wandeldag op het programma. Vandaag wandel je over een rotsachtig pad naar de hoogste pas van deze trektocht, de Apacheta pas (4636m) vanaf waar we een mooi uitzicht hebben op de Incachiriaska pas. Het pad slingert zich naar beneden naar de Wayrahmachay pampa op 3919m. Vanaf daar dalen we verder af richting de Santa Teresa rivier naar ons kampement (2950m) Collpapampa.

Wandelgegevens: 17,9 km, 8½ uur wandelen, maximale hoogte 4636m

Inbegrepen: ontbijt, lunch, snack, middagthee en diner

Overnachting in

Collpapampa (2950m) - kamperen

Dag 3

Na het ontbijt trekken we de wandelschoenen weer aan. We dalen door de Santa Teresa riviervallei af. De vegetatie wordt weer wat uitbundiger. We lopen deels door het bos en genieten van de weelderige begroeiing met een haast subtropisch klimaat. Met een beetje geluk zien we de prachtige vogels uit deze zone zoals de 'Cock of the rock', de Andeshaan met zijn prachtige rode borst, tevens de nationale vogel van Peru. Na het dorpje Playa Sahuayaco (2010m) wandelen we nog twee uur verder naar Lucmabamba (2048m) waar we het derde kampement opslaan. 

Wandelgegevens: 17,8 km, ca. 6 uur

Inbegrepen: ontbijt, lunch en diner

Overnachting in

Lucmabamba (2048m) - kamperen

Dag 4

Direct een pittig begin van deze vierde dag. We klimmen omhoog richting de Q'elloqasa-pas op 2875m. Door dicht nevelwoud passeren we een Incaruïne met op de achtergrond een kans op vogelgeluiden. Zodra we bij de pas zijn hebben we in de verte ons eerste aanzicht op het zuidelijk gedeelte van Machu Picchu. We dalen weer af tot aan de kruising van de Urubamba- en Aobamba-vallei totdat we bij de waterkrachtcentrale aankomen (Hydro Electrico), Machu Picchu's elektriciteitscentrale. Vanaf Hydro Electrico nemen we de trein naar Aguas Calientes (2000m), een rit van ca. een uur. In Aguas Calientes (2000m) overnacht je in een prima hotel vlakbij de ambachtelijke markt en op voldoende afstand (ca 500 meter) vanaf het 'drukke' centrum van Aguas Calientes.

 

Wandelgegevens: 10,7 km, ca. 6½ uur

Inbegrepen: ontbijt en lunch

Overnachting in

Aguas Calientes

Dag 5

In de ochtend nemen we de bus naar Machu Picchu en staat ons een gegidste tour te wachten van ca. 3 uur door een Engelssprekende gids. De gids neemt ons mee terug in de tijd en ontrafelt een paar mysteries die het Inca-rijk omringen. Rond de middag keren we terug in Aguas Calientes voor een afsluitende lunch met alle deelnemers van deze trail en nemen we de trein terug naar Ollantaytambo.
 
We adviseren je graag hoe je per trein terugreist naar Ollantaytambo of Cusco. Ook zijn er verschillende klasses van treinen waar je uit kunt kiezen.  
 
Inbegrepen: ontbijt en lunch

NB Programma

 • Het Inti Raymi-festival op 24 juni is een uniek feest dat in het teken staat van de jaarlijske zonnewende. Indien je dit feest wil meemaken in Cusco houd dan rekening met de aanvangstdatum van dit reisarrangement. Klik hier voor meer informatie over het Inti Raymi-festival.
 • Wij raden je aan deze trail minimaal 4 maanden van te voren te boeken. Mocht deze toch vol zijn ten tijde van je boeking, dan kun je nog kiezen voor de vijfdaagse Inca-trail (permit noodzakelijk, boek bij voorkeur deze trail minimaal 6 maanden voor aanvang) of de tweedaagse Inca-trail (hier zijn meer permits voor beschikbaar)
 • De Salkantay-trail wordt in de periode maart tot en met december aangeboden 1x per week op een vaste vertrekdag, de zondag
 • Het minimum aantal deelnemers voor doorgang is 2, het maximum aantal deelnemers bedraagt 12
 • Je wandelt deze trail in een internationaal gezelschap
 • De trail wordt begeleid door een Engelssprekende gids 
 • Bij boeking kun je een slaapzak huren (meerprijs op aanvraag) en/of een tent voor eenpersoonsgebruik (meerprijs op aanvraag)
 • Je persoonlijke bagage wordt gedragen door een paard/muilezel tot een maximum van 10 kilo per persoon

Bezoekregeling Machu Picchu

De Inca-stad Machu Picchu is voor bijna elke reiziger de reden om naar Peru af te reizen. Inmiddels is de ‘Unesco World Heritage Site’ zo populair geworden, dat bezoekers de verborgen stad alleen op een van te voren afgesproken uur mogen bezoeken. Het doel hiervan is de bezoekersstromen gelijkmatig over de dag te spreiden zodat iedereen optimaal kan genieten van een van Peru's mooiste archeologische opgravingen.

Vanaf 2019 verkrijgt iedereen een permit die je recht geeft op een verblijf van maximaal 4 uur. In de praktijk zal dat waarschijnlijk minder zijn, want eenmaal begonnen aan het circuit kun je hier niet meer van afwijken. Mocht je vooraf aan je bezoek aan Machu Picchu naar de zonnepoort willen wandelen (laatste stukje van de Inca-trail), dan kan dat, maar het gaat wel af van je maximale bezoektijd van 4 uur.  Aan het einde van de rondleiding (je mag Machu Picchu niet zonder gids bezoeken) kom je tercht bij de uitgang en kun je niet meer opnieuw naar binnen. Hieronder het overzicht van tijdstippen en het aantal beschikbare plaatsen:

 • Entree vanaf 06.00 uur: 800 plaatsen
 • Entree vanaf 07.00 uur: 800 plaatsen
 • Entree vanaf 08.00 uur: 800 plaatsen
 • Entree vanaf 09.00 uur: 560 plaatsen
 • Entree vanaf 10.00 uur: 600 plaatsen
 • Entree vanaf 11.00 uur: 600 plaatsen
 • Entree vanaf 12.00 uur: 360 plaatsen
 • Entree vanaf 13.00 uur: 540 plaatsen
 • Entree vanaf 14.00 uur: 540 plaatsen

De partner van SNP die dit reisarrangement uitvoert, probeert altijd een vroeg entree-tijdstip te regelen. 

 

 

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Drie van de vier overnachtingen vinden plaats in ruime tweepersoonstenten. Mocht je alleen boeken dan deel je de tent met iemand van gelijke sexe of je boekt tegen een bescheiden meerprijs een tweepersoonstent voor alleengebruik. De sanitaire voorzieningen bij de kampementen zijn minimaal (geen douches, alleen 's ochtends warm water in kommetje bij de tent, WC's matig). De laatste nacht overnacht je in een hotel in Aguas Calientes met een privé douche/WC.

Duurzaamheid

De partner van SNP die deze trekking uitvoert heeft in de jaren 2013-2016 elk jaar de World Travel Award gewonnen voor ‘South America’s Leading Green Touroperator’. Deze prijs heeft men gewonnen door niets anders dan hun filosofie te vertalen naar de perfecte uitvoering van hun trektochten. Deze worden niet alleen uitgevoerd door een team van enthousiaste gidsen, koks en dragers (of muilezeldrijvers), maar ook zeer veilig en verantwoord met respect voor de natuur en lokale cultuur. Er is veel aandacht voor biologisch en uitgebalanceerd eten tijdens trektochten. De afvalscheiding begint al buiten je tent waarin je met een groene en rode vuilniszak zelf het eerste afval scheidt. Afval wordt meegenomen en indien mogelijk gecomposteerd of gerecycled. Alle leden van het trekkingsteam (koks, gidsen en dragers/muilezeldrijvers) zijn op de hoogte hoe kwetsbare ecosystemen behouden blijven, dat water niet moet worden verspild en hoe je omgaat met bewoners uit soms kleine rurale leefgemeenschappen die ‘bloot’ worden gesteld aan het toerisme. Zonnecollectoren laden de lampjes op voor in de tenten. Onze partner is tevens aangesloten bij Rainforest Alliance.

Inbegrepen

 • briefing (in Cusco)
 • transport Cusco naar begin van de trail in Soraypampa (dag 1)
 • entree Machu Picchu (dag 5)
 • paard voor persoonlijke spullen (tot max. 10 kilo pp)
 • paardenmannen en koks
 • Engelstalige trekkinggids
 • Engelstalige gegidste tour Machu Picchu
 • 3 nachten verblijf tweepersoonstent
 • 1 nacht verblijf hotel Aguas Calientes o.b.v. logies & ontbijt
 • thermarest selfinflatable matrasje (63 cm x 196 cm x 3,8 cm) 
 • maaltijden (4x ontbijt, 5x lunch en 3x diner)
 • SNP informatiepakket

Niet inbegrepen

 • Slaapzak (kan gehuurd worden)
 • Tent voor eenpersoonsgebruik (kan gehuurd worden)
 • Wandelstokken
 • Maaltijden voor zover niet inbegrepen
 • Transport Aguas Calientes - Ollantaytambo/Cusco (dag 5)
 • Uitgaven van persoonlijke aard (o.a. drankjes en fooien)

Praktische informatie

Twee dagen voor aanvang vindt er een briefing plaats in Cusco door de lokale partner van SNP die de trekking uitvoert. Mocht je één dag van te voren aanwezig zijn in Cusco, dan vindt de briefing plaats in het hotel waar je verblijft. Tijdens de briefing verkrijg je kaarten van de trail en wordt de paklijst met je doorgenomen. Mocht blijken dat je toch iets essentieels bent vergeten dan heb je – indien de briefing twee dagen van te voren wordt gegeven – alsnog de tijd iets te kopen. Tijdens de briefing word je geacht de green commitment paper te ondertekenen waarmee je onderkent alleen maar je voetstappen achter te laten en geen schade berokkent aan de trail en de natuur. Ook geef je hiermee aan geen gebruik te maken van plastic (water)flessen. Tijdens de gehele trail wordt je voorzien van schoon drinkwater. In het SNP-informatiepakket lees je meer over deze briefing.

 • Lichte rugzak met extra kleding voor hele periode van de trektocht 
 • Regenkleding (jas en broek)
 • Plastic poncho (in Cusco voor US$ 1 te koop)
 • Stevige wandelschoenen, waterproof aanbevolen 
 • Extra sokken
 • Sandalen of slippers (lekker voor 's avonds) 
 • Warme kleding, jas, fleece, handschoenen, sjaal
 • Thermisch ondergoed (kan 's nachts wonderen doen)
 • Slaapzak (comfortniveau minimaal -5 °C)
 • Zaklamp met extra batterijen 
 • Camera + extra batterij (door de kou is het verbruik sneller en gaan ze minder lang mee)
 • Pet of hoed (goede bescherming tegen zon en regen)
 • Zonnemelk en aftersun
 • Insectenwerend middel (minimaal 20% DEET, er is geen malaria in deze zone)
 • Snack, koekjes, energybars, chocolade, muesli, droog fruit, rozijnen, druivensuiker
 • Waterfles + water voor de eerste dag 
 • Waterzuivering tabletjes indien je water van de rivier wil zuiveren (onderweg is water te koop en de kok kookt water extra voor de waterfles)
 • Persoonlijke medicijnen, paracetemol, second scin voor blaren enz 
 • Kleine reishanddoek of sarong 
 • Eventueel zwemkleding voor bezoek warmwaterbronnen in Aguas Calientes
 • Extra cash, voldoende voor extra snacks, alcoholische dranken, souvenirs en tip voor gids, kok en paardenmannen
 • Paspoort
 • Wandelstokken (met ijzeren punt niet toegelaten op Machu Picchu)
 • Eventueel verrekijker
 • Goed humeur! (het belangrijkste voor de tocht en de groep) 

Je dient zelf een slaapzak (minimaal comfortniveau -5°C) en een slaapmatje mee te nemen. Zowel de slaapzak als het slaapmatje kun je bijhuren mits je dit hebt aangegeven tijdens je boeking. Je persoonlijke bagage wordt tot een maximum van 10 kg per persoon door een drager gedragen. Zelf draag je overdag alleen een dagrugzak met daarin je camera, regenjas, extra warm jack, je veldfles (of camelbag) en wat energierepen (en andere versnaperingen). Als het overdag te warm wordt kun je natuurlijk je fleece hierin stoppen. De lunches  worden door de kok ter plaatse bereid.  Neem een extra plastic tas mee (of koop in Peru een fraaie handgemaakte!) waarin je spullen, die je niet nodig hebt tijdens deze trail, in je hotel in Cusco kunt achterlaten. 


 

Er zijn momenteel geen bijzonderheden

Voor een verblijf in Peru hebt u een geldig paspoort nodig dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is.

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Peru (zie nuttige adressen).

Naar Peru via de Verenigde Staten
Als u naar/vanuit Peru via de Verenigde Staten vliegt, moet u in het kader van het ESTA-programma vooraf een reisvergunning voor de VS aanvragen. Voor meer belangrijke informatie over deze reisvergunning (ESTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage Lees verder...

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een toeristisch bezoek aan Peru hebt u geen visum nodig voor een verblijf van maximaal 183 dagen. Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over over een vliegticket voor de terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging van de eerste accommodatie en over voldoende financiële middelen voor de duur van uw verblijf.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Peru (zie nuttige adressen).

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Peru

Vliegen via de Verenigde Staten

Indien u een vlucht boekt met een overstap in de Verenigde Staten naar uw eindbestemming, dan moet u minimaal 72 uur voor vertrek een elektronische reistoestemming aanvragen. Dit kunt u online aanvragen op de website van 'US Immigrations', mits uw reis niet langer duurt dan 90 dagen en u staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het VISA Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming heeft u geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap. Baby’s en kinderen dienen over een eigen paspoort te beschikken. Meer uitleg kunt u vinden op de website van SNP, klik hier (http://www.snp.nl/esta). Voor het aanvragen van een ESTA reistoestemming, klik hier: (https://esta.cbp.dhs.gov/esta/).

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen, een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen en de reisleiding hierover in te lichten.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Gezondheidszorg
In Peru zijn de medische voorzieningen geconcentreerd in de grote steden en rond de mijnen. Het niveau van de voorzieningen in de ziekenhuizen is laag.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet en drinkt.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.

Hoogteziekte
Tijdens uw reis in Chili (3.800-4.880 m), Bolivia (3.000-5.432 m) en Peru (3.000-4.200 m) kunt u last krijgen van hoogteziekte. Door het lagere zuurstofgehalte op grote hoogte moet het lichaam meer rode bloedlichaampjes aanmaken voor zuurstoftransport. Gun uw lichaam de tijd daaraan te wennen en doe het rustig aan. Hoogteziekte is onvoorspelbaar, iedereen kan het krijgen. Het treedt gewoonlijk op vanaf 3.000 meter hoogte. Symptomen zijn kortademigheid, hoofdpijn, gebrek aan eetlust, duizeligheid en slapeloosheid. Dit gaat na enkele dagen over. Hogerop kunnen deze symptomen terugkomen. Bij aanhoudende en ernstige verschijnselen, bv. braken, duizeligheid of hardkloppingen, dient u zo snel mogelijk af te dalen of een arts raadplegen. Heeft u ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk of hartziekten, dan verzoeken wij u dringend uw arts te raadplegen.

Acclimatisatietips
Enkele tips om de acclimatisatie voorspoedig te laten verlopen:

 • Ga uitgerust op reis en drink vooraf niet veel alcohol.
 • Drink op hoogte veel water (4 à 5 liter per dag)
 • Drink geen of weinig koffie en alcohol.
 • Rook niet.
 • Vermijd slaap- en kalmerende middelen; deze verminderen ademhaling en zuurstofopname.
 • Rustig aandoen, programma zo nodig aanpassen.
 • Raadpleeg bij twijfel altijd de dokter (via uw gids, hotel of reisleider)
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’ en 'Hoe blijf ik gezond in de hoogte'. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Peru binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Peru zelf komt in bepaalde gebieden ook Gelekoorts voor.

Gelekoorts
In Peru komt Gelekoorts voor in regenwoudgebieden (jungle) die op minder dan 2.300 m hoogte liggen.

Malaria
In Peru komt het hele jaar Malaria voor in plattelandsgebieden die op minder dan 2.000 m hoogte liggen, vooral in de departementen Ayacucho, Junin, Loreto, Madre de Dios, Piura, San Martin en Tumbes. Het hoogste risico op Malaria is in Loreto (Amazonegebied) en aan de grens met Ecuador.

Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden Malaria prophylaxis aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Zikavirus (& dengue en chikungunya)
Het zikavirus (& dengue en chikungunya) wordt verspreid door de gelekoortsmug of denguemug. Deze mug komt niet van nature voor in Nederland. Het zikavirus is een virus dat de infectieziekte zikakoorts veroorzaakt die meestal vrij mild verloopt. Maar ongeveer 1 op de 5 mensen die besmet worden met het zikavirus krijgt klachten. De meeste mensen krijgen helemaal geen klachten. Wetenschappelijk is bewezen dat een infectie tijdens de zwangerschap schadelijk kan zijn voor het ongeboren kind. Ben je zwanger of van plan zwanger te worden, dan raden we je aan contact op te nemen met de GGD of je huisarts. Voor meer informatie over het zikavirus verwijzen we je naar het RIVM. Op deze site tref je een link aan naar de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) die regelmatig updates verstrekt van de landen waar het zikavirus voorkomt. 

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Prijsinformatie

27 oktober 2019
1 persoon (éénpersoonstent in internationale groep) € 735
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 695

03 november 2019
1 persoon (éénpersoonstent in internationale groep) € 735
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 695

10 november 2019
1 persoon (éénpersoonstent in internationale groep) € 735
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 695

17 november 2019
1 persoon (éénpersoonstent in internationale groep) € 735
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 695

24 november 2019
1 persoon (éénpersoonstent in internationale groep) € 735
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 695

01 december 2019
1 persoon (éénpersoonstent in internationale groep) € 735
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 695

08 december 2019
1 persoon (éénpersoonstent in internationale groep) € 735
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 695

15 december 2019
1 persoon (éénpersoonstent in internationale groep) € 735
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 695

22 december 2019
1 persoon (éénpersoonstent in internationale groep) € 735
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 695

29 december 2019
1 persoon (éénpersoonstent in internationale groep) € 735
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 695

05 januari 2020
1 persoon (éénpersoonstent in internationale groep) € 844
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 744

12 januari 2020
1 persoon (éénpersoonstent in internationale groep) € 844
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 744

19 januari 2020
1 persoon (éénpersoonstent in internationale groep) € 844
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 744

26 januari 2020
1 persoon (éénpersoonstent in internationale groep) € 844
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 744

02 februari 2020
1 persoon (éénpersoonstent in internationale groep) € 844
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 744

09 februari 2020
1 persoon (éénpersoonstent in internationale groep) € 844
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 744

16 februari 2020
1 persoon (éénpersoonstent in internationale groep) € 844
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 744

23 februari 2020
1 persoon (éénpersoonstent in internationale groep) € 844
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 744

01 maart 2020
1 persoon (éénpersoonstent in internationale groep) € 844
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 744

08 maart 2020
1 persoon (éénpersoonstent in internationale groep) € 844
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 744

15 maart 2020
1 persoon (éénpersoonstent in internationale groep) € 844
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 744

22 maart 2020
1 persoon (éénpersoonstent in internationale groep) € 844
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 744

29 maart 2020
1 persoon (éénpersoonstent in internationale groep) € 844
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 744

05 april 2020
1 persoon (éénpersoonstent in internationale groep) € 844
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 744

12 april 2020
1 persoon (éénpersoonstent in internationale groep) € 844
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 744

19 april 2020
1 persoon (éénpersoonstent in internationale groep) € 844
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 744

26 april 2020
1 persoon (éénpersoonstent in internationale groep) € 844
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 744

03 mei 2020
1 persoon (éénpersoonstent in internationale groep) € 844
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 744

10 mei 2020
1 persoon (éénpersoonstent in internationale groep) € 844
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 744

17 mei 2020
1 persoon (éénpersoonstent in internationale groep) € 844
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 744

24 mei 2020
1 persoon (éénpersoonstent in internationale groep) € 844
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 744

31 mei 2020
1 persoon (éénpersoonstent in internationale groep) € 844
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 744

07 juni 2020
1 persoon (éénpersoonstent in internationale groep) € 844
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 744

14 juni 2020
1 persoon (éénpersoonstent in internationale groep) € 844
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 744

21 juni 2020
1 persoon (éénpersoonstent in internationale groep) € 844
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 744

28 juni 2020
1 persoon (éénpersoonstent in internationale groep) € 844
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 744

05 juli 2020
1 persoon (éénpersoonstent in internationale groep) € 844
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 744

12 juli 2020
1 persoon (éénpersoonstent in internationale groep) € 844
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 744

19 juli 2020
1 persoon (éénpersoonstent in internationale groep) € 844
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 744

26 juli 2020
1 persoon (éénpersoonstent in internationale groep) € 844
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 744

02 augustus 2020
1 persoon (éénpersoonstent in internationale groep) € 844
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 744

09 augustus 2020
1 persoon (éénpersoonstent in internationale groep) € 844
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 744

16 augustus 2020
1 persoon (éénpersoonstent in internationale groep) € 844
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 744

23 augustus 2020
1 persoon (éénpersoonstent in internationale groep) € 844
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 744

30 augustus 2020
1 persoon (éénpersoonstent in internationale groep) € 844
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 744

06 september 2020
1 persoon (éénpersoonstent in internationale groep) € 844
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 744

13 september 2020
1 persoon (éénpersoonstent in internationale groep) € 844
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 744

20 september 2020
1 persoon (éénpersoonstent in internationale groep) € 844
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 744

27 september 2020
1 persoon (éénpersoonstent in internationale groep) € 844
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 744

04 oktober 2020
1 persoon (éénpersoonstent in internationale groep) € 844
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 744

11 oktober 2020
1 persoon (éénpersoonstent in internationale groep) € 844
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 744

18 oktober 2020
1 persoon (éénpersoonstent in internationale groep) € 844
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 744

25 oktober 2020
1 persoon (éénpersoonstent in internationale groep) € 844
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 744

01 november 2020
1 persoon (éénpersoonstent in internationale groep) € 844
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 744

08 november 2020
1 persoon (éénpersoonstent in internationale groep) € 844
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 744

15 november 2020
1 persoon (éénpersoonstent in internationale groep) € 844
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 744

22 november 2020
1 persoon (éénpersoonstent in internationale groep) € 844
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 744

29 november 2020
1 persoon (éénpersoonstent in internationale groep) € 844
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 744

06 december 2020
1 persoon (éénpersoonstent in internationale groep) € 844
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 744

13 december 2020
1 persoon (éénpersoonstent in internationale groep) € 844
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 744

20 december 2020
1 persoon (éénpersoonstent in internationale groep) € 844
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 744

27 december 2020
1 persoon (éénpersoonstent in internationale groep) € 844
1 persoon (gedeelde tweepersoonstent in internationale groep) € 744

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs