Terug naar Peru

trektocht met tenten

Weinig toeristen kennen de schoonheid van deze vierdaagse wandeltocht naar de Inca-ruïnes van Choquequirao. Deze archeologische site is een gedeelte van een eens groter complex van Andes dorpjes in de Vilcabamba vallei. Tijdens de Inca periode was deze plek verbonden met Machu Picchu door een ingenieus netwerk van wandelpaden. Choquequirao bevindt zich in de top van de bergketen (3035 m) en is omgeven door besneeuwde bergen van Apus en de Yanama, Ampay, Choquecarpu, Pumasillo en Panta. Deze voormalige Inca stad wordt nog steeds door archelogen bestudeerd en restauratie vindt nog steeds plaats. De trekking wordt volledig verzorgd met gidsen, dragers en koks. Je slaapt in goede tweepersoons tenten en het eten vindt plaats in een dinertent. Wel zo gezellig en warm! De trekking is pittig, heen en terug dezelfde route.

Zwaarte
Comfort
vanaf € 505
Reiscode 260635
4 dagen

Dag tot dag

Peru - Cusco & omgeving * Choquequirao Trekking

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

's Morgens vroeg vertrek je in een privé bus of openbare bus (afhankelijk van de grootte van de groep) voor de 4 uur durende rit van Cusco naar het dorpje Cachora (2850 m.). We kunnen hier ook nog ontbijten (niet inbegrepen) en onze laatste inkopen doen. Dan rijden we verder tot Capuliyoc (2915m) waar de ezels ons staan op te wachten, de lastdieren waar onze bagage door wordt vervoerd. We genieten van het prachtige zicht over de canyon en de besneeuwde bergtoppen van Padrayoc en Wayna Cachora. We starten de afdaling voor 3 a 4 uur tot in Chiquisqa (1836m). Nog een uur verder en we komen aan bij de Apurimac rivier (1550m.) waar we lunchen. Na de lunch start onze klim naar de Santa Rosa kampeerplaats op 2095m. Het is een pittige klim van 2 uur maar het maakt de volgende dag een stuk makkelijker. De kampeerplaats is iets verder dan de standaard kampeerplaats, het is er dikwijls zeer rustig en 's avonds zie je een prachtige sterrenhemel.

Wandelgegevens: 16 km, ca. 6-7 uur, maximale hoogte 2915m, afdaling tot 1200m, lunch en diner inbegrepen 

Overnachting in

Santa Rosa (2095m) - kamperen

Dag 2

Na een vroeg maar goed ontbijt starten we vroeg aan de pittige klim in ca. 3 uur naar Maranpata (3110m). Na een welverdiende pauze heb je al snel het eerste zicht op de ruïnes van Choquequirao. Vanaf hier wandelen we 2 uur verder tot aan de ruïnes. We lunchen op de Choquequirao kampeerplaats (3050m) alvorens we in de namiddag de ruïnes bezoeken. We genieten van de zonsondergang en hopen de prachtige condors te zien. Slechts 30% van deze Inca ruine is opgegraven en gerestaureerd. We zien 3 verdiepingen van de ruïnes van uitzonderlijke kwaliteit. Hier zien we huizen en terrassen alsmede andere delen van deze voormalige Incastad. Er word nog volop gewerkt aan de restauratie en dagelijks worden er zelfs nog nieuwe ontdekkingen gedaan. Het is de pittige trektocht meer dan waard! De bewerking van de stenen in Choquequirao is niet zo verfijnd als in Machu picchu, daar de gebruikt stenen uit de steengroeve veel moeilijker te bewerken waren. Maar de gebouwen zijn indrukwekkend en van hoge kwaliteit en status. Met wat geluk zie je in de namiddag de majestueuze condor, heer en meester in het luchtruim.

Wandelgegevens: 13 km, ca. 4-5 uur, maximale hoogte 3110m, ontbijt, lunch en diner inbegrepen 

Overnachting in

Choquequirao (3050m) - kamperen

Dag 3

's Morgens hebben we nog de mogelijkheid om de ruines verder te bezoeken en hebben we een rustige ochtend. In de namiddag starten we onze terugtocht, op de rand van de Apurimac canyon. Een stevige afdaling naar onze kampeerplaats Santa Rosa (2095m) een afdaling van ca. 5 uur. 

Wandelgegevens: 13 km, ca. 4-5 uur, afdaling naar 2095m, ontbijt, lunch en diner inbegrepen 

Overnachting in

Santa Rosa (2095m) - kamperen

Dag 4

We starten vroeg na ons ontbijt, om de hitte van de Apurimac canyon te ontwijken. We dalen af tot aan de rivier, van waar we starten aan onze fikse klim, die beloond wordt met spectaculaire vergezichten. We klimmen ca. 4 uur en lunchen in Capuliyoc (2915m). Vanaf hier wandelen we 2 uur verder tot Cachora, over een vlak stuk en door een mooi landbouwgebied. Ons transport staat hier te wachten om ons in 4 uur terug naar Cusco te brengen waar we in de avond arriveren. Dit na een onvergetelijk avontuur.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

De overnachting vindt plaats in tweepersoonstenten die je deelt met iemand anders waarbij de mogelijkheid bestaat dat je de tent deelt met iemand van de andere sexe. Mocht je dat niet willen, dan is eenpersoonsgebruik van de tent mogelijk tegen een meerprijs (op aanvraag beschikbaar). 

Duurzaamheid

Voor deze trektocht werkt de lokaal agent van SNP met de lokale bevolking. Denk hierbij aan paardenmannen, mensen verantwoordelijk voor het transport, koks en dragers uit afgelegen dorpjes. Elk jaar wordt een afgelegen dorp bezocht om tweedehands kleding en cadeaus uit te delen als waardering voor de diensten van de mensen die worden ingezet bij de trektocht en uit maatschappelijke betrokkenheid. Jaarlijks vindt er een briefing plaats aan alle gidsen, koks en ander personeel van trektochten hoe ze hun voetdruk zo laag mogelijk houden.

Inbegrepen

 • Briefing voor de trekking in Cusco
 • Transfer per bus hotel Cusco - Cachora v.v.
 • Diensten van een Spaans/Engelstalige gids (plus 1 assistent vanaf 10-12 deelnemers)
 • Kok
 • Alle maaltijden (vanaf lunch dag 1 t/m lunch dag 4) 
 • Kampeermateriaal: tenten, tafel, stoelen, eettent
 • Self inflatable matrasje
 • Paarden voor het dragen van tenten en eten (max. 5 kilo persoonlijke bagage) 
 • Keuken - en kookmateriaal
 • Eerste hulp uitrusting + zuurstof
 • Entree Choquequirao
 • SNP-informatiepakket

Niet inbegrepen

 • Uitgaven van persoonlijke aard (extra drankjes)
 • Fooien (voor o.a. gids, kok en paardemannen)
 • Slaapzakken (kunnen ter plaatse worden gehuurd)

Praktische informatie

 • Rugzak
 • Slaapzak -10 C. (nachttemperaturen op de kampeerplaatsen schommelen meestal rond het vriespunt)
 • Goed ingelopen wandelschoenen
 • Muts, wanten en shawl
 • Warme kleren
 • Winddicht jack
 • Regenkleding
 • Ademende kleding
 • Wandelstok
 • Zaklantaarn of hoofdlamp
 • Sterke sun block
 • Snacks 
 • Sneeuwbril of een goede 100% UV zonnebril
 • Waterfles (1,5 liter) en waterzuiveringstabletten
 • EHBO-setje (bijv. zwachtel, sporttape, blarenpleisters)
 • Anti-muggenmiddel
 • Handdoek
 • Digitale camera met voldoende geheugenkaartjes en extra baterrijen
 • Toiletpapier
 • Geld voor tips

Jan. 2016: Van 1 tot 15 april 2016 is Huayna Picchu gesloten, van 16 tot 30 april is Machu Picchu Mountain gesloten. De Inca-stad Machu Picchu blijft gewoon toegankelijk in deze periode.

Voor een verblijf in Peru hebt u een geldig paspoort nodig dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is.

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Peru (zie nuttige adressen).

Naar Peru via de Verenigde Staten
Als u naar/vanuit Peru via de Verenigde Staten vliegt, moet u in het kader van het ESTA-programma vooraf een reisvergunning voor de VS aanvragen. Voor meer belangrijke informatie over deze reisvergunning (ESTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage Lees verder...

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een toeristisch bezoek aan Peru hebt u geen visum nodig voor een verblijf van maximaal 183 dagen. Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over over een vliegticket voor de terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging van de eerste accommodatie en over voldoende financiële middelen voor de duur van uw verblijf.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Peru (zie nuttige adressen).

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Peru

Vliegen via de Verenigde Staten

Indien u een vlucht boekt met een overstap in de Verenigde Staten naar uw eindbestemming, dan moet u minimaal 72 uur voor vertrek een elektronische reistoestemming aanvragen. Dit kunt u online aanvragen op de website van 'US Immigrations', mits uw reis niet langer duurt dan 90 dagen en u staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het VISA Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming heeft u geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap. Baby’s en kinderen dienen over een eigen paspoort te beschikken. Meer uitleg kunt u vinden op de website van SNP, klik hier (http://www.snp.nl/esta). Voor het aanvragen van een ESTA reistoestemming, klik hier: (https://esta.cbp.dhs.gov/esta/).

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen, een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen en de reisleiding hierover in te lichten.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Gezondheidszorg
In Peru zijn de medische voorzieningen geconcentreerd in de grote steden en rond de mijnen. Het niveau van de voorzieningen in de ziekenhuizen is laag.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet en drinkt.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.

Hoogteziekte
Tijdens uw reis in Chili (3.800-4.880 m), Bolivia (3.000-5.432 m) en Peru (3.000-4.200 m) kunt u last krijgen van hoogteziekte. Door het lagere zuurstofgehalte op grote hoogte moet het lichaam meer rode bloedlichaampjes aanmaken voor zuurstoftransport. Gun uw lichaam de tijd daaraan te wennen en doe het rustig aan. Hoogteziekte is onvoorspelbaar, iedereen kan het krijgen. Het treedt gewoonlijk op vanaf 3.000 meter hoogte. Symptomen zijn kortademigheid, hoofdpijn, gebrek aan eetlust, duizeligheid en slapeloosheid. Dit gaat na enkele dagen over. Hogerop kunnen deze symptomen terugkomen. Bij aanhoudende en ernstige verschijnselen, bv. braken, duizeligheid of hardkloppingen, dient u zo snel mogelijk af te dalen of een arts raadplegen. Heeft u ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk of hartziekten, dan verzoeken wij u dringend uw arts te raadplegen.

Acclimatisatietips
Enkele tips om de acclimatisatie voorspoedig te laten verlopen:

 • Ga uitgerust op reis en drink vooraf niet veel alcohol.
 • Drink op hoogte veel water (4 à 5 liter per dag)
 • Drink geen of weinig koffie en alcohol.
 • Rook niet.
 • Vermijd slaap- en kalmerende middelen; deze verminderen ademhaling en zuurstofopname.
 • Rustig aandoen, programma zo nodig aanpassen.
 • Raadpleeg bij twijfel altijd de dokter (via uw gids, hotel of reisleider)
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’ en 'Hoe blijf ik gezond in de hoogte'. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Peru binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Peru zelf komt in bepaalde gebieden ook Gelekoorts voor.

Gelekoorts
In Peru komt Gelekoorts voor in regenwoudgebieden (jungle) die op minder dan 2.300 m hoogte liggen.

Malaria
In Peru komt het hele jaar Malaria voor in plattelandsgebieden die op minder dan 2.000 m hoogte liggen, vooral in de departementen Ayacucho, Junin, Loreto, Madre de Dios, Piura, San Martin en Tumbes. Het hoogste risico op Malaria is in Loreto (Amazonegebied) en aan de grens met Ecuador.

Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden Malaria prophylaxis aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Prijsinformatie

21 november 2017 - 31 december 2017
1 persoon (tweepersoons tent in internationale groep) € 533

01 januari 2018 - 31 december 2018
1 persoon (tweepersoons tent in internationale groep) € 505

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs