Terug naar Peru

trektocht vanuit hut en tenten

IJzingwekkende uitzichten, kuddes lama's, traditionele indiaanse bevolking, kratermeren en thermale bronnen. Deze vijfdaagse Ausangate trektocht rond de 6372 meter hoge Ausangate vulkaan, heeft het allemaal. In de Vilcanota bergketen wandel je op hoogtes tot boven de 5000 meter. Het zal je niet verbazen dat je van fabuleuze panoramisch zichten geniet  over kristalheldere meren en omringende bergen. Deze wandeling is er voor de echte trekkers die houden van lange wandelinge (7-8 uur per dag). Je bagage wordt tijdens deze trek vervoerd door paarden, zodat jezelf alleen met een dagrugzak loopt en volop kunt genieten van deze compleet verzorgde trektocht.

Zwaarte
Comfort
Prijs op aanvraag
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 260627
5 dagen

Dag tot dag

Peru - Cusco en omgeving * Ausangate Trekking

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Na een licht  ontbijt verlaten we Cusco 's ochtends vroeg. We nemen een privé of locale bus (afhankelikk van de grootte van de groep) naar het dorpje Tinqui op 3800 m hoogte. Deze rit duurt ongeveer 6 uur. Onderweg passeren we prachtige landschappen en traditionele dorpjes zoals Urcos, Cattca en Ocongate. We lunchen in Tinqui terwijl onze bagage op de ezels wordt geladen. Na de lunch starten we onze wandeling op een hoogte van 3778 m. We wandelen in totaal ongeveer 5 uur, o.a. naar de warmwaterbronnen van Upis op 4200 m. Onderweg genieten we van de prachtige bergreeks Cordillera Vilcanota. De Ausangate komt langzaam dichterbij. In de Upis vallei kunnen we de traditionele levensstijl van de Quechua sprekende bevolking waarnemen. In de natte gronden van de vallei vinden we prachtige vogels zoals de Ibis en de Andes gans.

Wandelafstand 10 km.

 

Overnachting in

Ausangate trekking - 1e dag

Dag 2

Na een stevig ontbijt starten we onze wandeling naar de eerste pas, de Upis pas op 4400 m. met een hotspring aan de voet van de belangrijkste berg van de Andes in het zuiden van Peru met prachtige uitzichten over de Ausangate. Vanaf hier hebben we een zware afdaling. We bereiken snel de andere zijde van de berg, waar we een totaal ander uitzicht hebben. Hier zie je het groene meer van Pukacocha. Later bereiken we het turkoois meer van Jatun. Na de lunch steken we de Ausangate pas over en dalen we af naar prachtig meer Ausangatecocha waar we ons kamp hebben voor deze tweede dag.

Wandelafstand 16 km, wandelduur 9 uur. 

 

Overnachting in

Ausangate trekking - 2e dag 

Dag 3

Vandaag belooft een fysieke uitdaging te worden. Nadat we het turquoise meer Ausangate Cocha, dat vol zit met vissen, hebben gepasseerd vangt de steile klim aan naar de Palomani pas op een duizelingwekkende hoogte van 5200 meter. Omgeven door lama’s en alpaca’s dalen we af naar Huchuy Phinaya, waar we lunchen. Hierna wandelen we verder tot de kampeerplaats Hatunpampa over het hoge plateau van de Andes omgeven door de besneeuwde bergpieken.

Wandelafstand 16 km, wandelduur 9 uur.

 

Overnachting in

Ausangate trekking - 3e dag 

Dag 4

Een  nieuwe dag vol uitdagingen. We trekken door de groen beboste omgeving van de Finaya Pampa vallei en starten de klim naar de de 2e hoge pas van 5000 m., de Abra Janca. Vanaf de vallei hebben we een prachtig zicht over de besneeuwde bergtoppen van Tres Picos en Puca Punta. Onderweg naar de pas hebben we de kans om kleine groepjes vicuñas te zien, een beschermde lama soort bekend om zijn dure fijne wol. Nadat we even het hoogste punt van de pas aanraken, dalen we af naar onze lunchplaats. Daarna dalen we verder af naar Pacchanta met zijn heerlijk warmwaterbad, de ideale plaats om een zware dag te eindigen en waar we ons kamp opzetten.

Wandelafstand 14 km, wandelduur 8 uur.

Overnachting in

Ausangate trekking - 4e dag

Dag 5

We doen het rustig aan deze morgen en genieten van de prachtige omgeving tijdens ons ontbijt. Daarna starten we onze korte dagwandeling. Onderweg hebben we tijd om naar de kleine nederzettingen te kijken en naar de viscachas, familie van het konijn. We wandelen naar het dorpje Tinqui voor in ca. 3 uur alwaar de trektocht ten einde komt. Vanaf hier staat het transport ons op te wachten voor de terugreis naar Cusco  waar we in de vooravond aankomen. Moe maar voldaan word je voor het hotel afgelevered en kun je terugkijken op een fantastische Andes-ervaring.

Wandelafstand 10 km, wandelduur 5 uur.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

De overnachting vindt plaats in tweepersoonstenten die je deelt met iemand anders waarbij de mogelijkheid bestaat dat je de tent deelt met iemand van de andere sexe. Mocht je dat niet willen, dan is eenpersoonsgebruik van de tent mogelijk tegen een meerprijs (op aanvraag beschikbaar). 

Inbegrepen

 • Transfer dag 1 en 5
 • Maaltijden (4x ontbijt, 5x lunch en 4x avondmaal (vegetarisch mogelijk)
 • Dragers of paarden voor tent en eten
 • Kok service
 • Engelstalige gids  
 • Kampeeruitrusting, tweepersoonstenten en matrassen 
 • Medische assistentie

Niet inbegrepen

 • Ontbijt eerste dag en diner laatste dag 
 • Persoonlijke drager of ezel 
 • Slaapzak (huur donzen slaapzak ter plaatse mogelijk)
 • Uitgaven van persoonlijke aard (o.a. fooien)

Praktische informatie

Mei t/m november

 • Rugzak
 • Slaapzak -10 C. (nachttemperaturen op de kampeerplaatsen schommelen meestal rond het vriespunt)
 • Goed ingelopen wandelschoenen
 • Muts, wanten en shawl
 • Warme kleren
 • Winddicht jack
 • Regenkleding
 • Ademende kleding
 • Wandelstok
 • Zaklantaarn of hoofdlamp
 • Sterke sun block
 • Snacks 
 • Sneeuwbril of een goede 100% UV zonnebril
 • Waterfles (1,5 liter) en waterzuiveringstabletten
 • EHBO-setje (bijv. zwachtel, sporttape, blarenpleisters)
 • Anti-muggenmiddel
 • Handdoek
 • Digitale camera met voldoende geheugenkaartjes en extra baterrijen
 • Toiletpapier
 • Geld voor tips

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor een verblijf in Peru hebt u een geldig paspoort nodig dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is.

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Peru (zie nuttige adressen).

Naar Peru via de Verenigde Staten
Als u naar/vanuit Peru via de Verenigde Staten vliegt, moet u in het kader van het ESTA-programma vooraf een reisvergunning voor de VS aanvragen. Voor meer belangrijke informatie over deze reisvergunning (ESTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage Lees verder...

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een toeristisch bezoek aan Peru hebt u geen visum nodig voor een verblijf van maximaal 183 dagen. Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over over een vliegticket voor de terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging van de eerste accommodatie en over voldoende financiële middelen voor de duur van uw verblijf.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Peru (zie nuttige adressen).

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Peru

Vliegen via de Verenigde Staten

Indien u een vlucht boekt met een overstap in de Verenigde Staten naar uw eindbestemming, dan moet u minimaal 72 uur voor vertrek een elektronische reistoestemming aanvragen. Dit kunt u online aanvragen op de website van 'US Immigrations', mits uw reis niet langer duurt dan 90 dagen en u staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het VISA Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming heeft u geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap. Baby’s en kinderen dienen over een eigen paspoort te beschikken. Meer uitleg kunt u vinden op de website van SNP, klik hier (http://www.snp.nl/esta). Voor het aanvragen van een ESTA reistoestemming, klik hier: (https://esta.cbp.dhs.gov/esta/).

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen, een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen en de reisleiding hierover in te lichten.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Gezondheidszorg
In Peru zijn de medische voorzieningen geconcentreerd in de grote steden en rond de mijnen. Het niveau van de voorzieningen in de ziekenhuizen is laag.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet en drinkt.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.

Hoogteziekte
Tijdens uw reis in Chili (3.800-4.880 m), Bolivia (3.000-5.432 m) en Peru (3.000-4.200 m) kunt u last krijgen van hoogteziekte. Door het lagere zuurstofgehalte op grote hoogte moet het lichaam meer rode bloedlichaampjes aanmaken voor zuurstoftransport. Gun uw lichaam de tijd daaraan te wennen en doe het rustig aan. Hoogteziekte is onvoorspelbaar, iedereen kan het krijgen. Het treedt gewoonlijk op vanaf 3.000 meter hoogte. Symptomen zijn kortademigheid, hoofdpijn, gebrek aan eetlust, duizeligheid en slapeloosheid. Dit gaat na enkele dagen over. Hogerop kunnen deze symptomen terugkomen. Bij aanhoudende en ernstige verschijnselen, bv. braken, duizeligheid of hardkloppingen, dient u zo snel mogelijk af te dalen of een arts raadplegen. Heeft u ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk of hartziekten, dan verzoeken wij u dringend uw arts te raadplegen.

Acclimatisatietips
Enkele tips om de acclimatisatie voorspoedig te laten verlopen:

 • Ga uitgerust op reis en drink vooraf niet veel alcohol.
 • Drink op hoogte veel water (4 à 5 liter per dag)
 • Drink geen of weinig koffie en alcohol.
 • Rook niet.
 • Vermijd slaap- en kalmerende middelen; deze verminderen ademhaling en zuurstofopname.
 • Rustig aandoen, programma zo nodig aanpassen.
 • Raadpleeg bij twijfel altijd de dokter (via uw gids, hotel of reisleider)
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’ en 'Hoe blijf ik gezond in de hoogte'. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Peru binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Peru zelf komt in bepaalde gebieden ook Gelekoorts voor.

Gelekoorts
In Peru komt Gelekoorts voor in regenwoudgebieden (jungle) die op minder dan 2.300 m hoogte liggen.

Malaria
In Peru komt het hele jaar Malaria voor in plattelandsgebieden die op minder dan 2.000 m hoogte liggen, vooral in de departementen Ayacucho, Junin, Loreto, Madre de Dios, Piura, San Martin en Tumbes. Het hoogste risico op Malaria is in Loreto (Amazonegebied) en aan de grens met Ecuador.

Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden Malaria prophylaxis aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Prijsinformatie

01 januari 0001
Prijs op aanvraag

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs