Peru - Andes en Amazone, 15 dagen De heilige vallei en Machu Picchu

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Fietsen

Fietsvakantie langs hotels en kampeerplekken

Spectaculair en zeer gevarieerd fietsavontuur in Peru door de prachtige Heilige Vallei naar het ongelooflijke Amazone-regenwoud. We zitten niet alleen op de mountainbike, maar trekken ook te voet over de legendarische Inca Trail naar Machu Picchu, spectaculair werelderfgoedlocatie hoog in de Andes. Een reis voor liefhebbers die op zoek zijn naar fantastische fietsmogelijkheden, geweldige cultuur, adembenemende landschappen en gevarieerde flora en fauna. 

Uniek aan deze reis

 • De imposante Inca-ruïnes in de Heilige Vallei
 • Wandel over de fameuze Inca-trail
 • Het uitzicht over Machu Picchu vanaf Sun Gate
 • Vogels spotten vanuit jungle lodge
 • Mountainbiken in bergen en Amazone
Zwaarte
Comfort

Interview met Andrew Straw

De meeste groepsreizen van SNP worden begeleid door eigen reisbegeleiders. Maar soms zoeken we ook samenwerking met internationale partners. Zo voert het Engelse Saddle Skedaddle in samenwerking met SNP sinds deze zomer vijf verre en avontuurlijke fietsreizen uit. Een interview met medeoprichter, eigenaar én reisbegeleider Andrew Straw (52). Lees verder...


Deze reis wordt georganiseerd in samenwerking met Saddle Skedaddle

SNP Natuurreizen organiseert in samenwerking met Saddle Skedaddle internationale fietsreizen op prachtige bestemmingen.

Dag tot dag

Peru - Andes en Amazone

Deze reis neemt je mee door de Cusco, door de Sacred Valley en naar de Amazone. Cusco, de oude hoofdstad van het Inca-rijk, werd in 1983 uitgeroepen tot Werelderfgoed door de UNESCO en is tegenwoordig een van de meest bezochte steden in Peru. Een prachtige stad, met een mix van Inca en koloniale Spaanse architectuur.

In de Sacred Valley fietsen we langs oude Inca-ruïnes en bezoeken we de ambachtelijke markt van Pisac, voordat we hoog de Andes in klimmen om getuige te zijn van een spectaculaire zonsopgang boven de Amazone. Vervolgens beginnen we aan een afdaling door het ongerepte nevelwoud en gaan we verder het regenwoud in. Hier verblijven we in een pittoreske jungle lodge waar we de omliggende paden kunnen verkennen op zoek naar zeldzame dieren in het wild. Terug in Cusco nemen we een adempauze voordat we onze wandelschoenen aantrekken voor de Inca Trail.

Dag 1

Na aankomst op het vliegveld van Cusco is er een korte transfer (20 minuten ongeveer) naar het hotel in Cusco. Vandaag gebruiken we met name om te acclimatiseren en te wennen aan de ijle lucht in deze prachtige stad, gelegen op een hoogte van ruim 3300m.
In de middag kunnen we een korte wandeling door de stad maken en wat tijd nemen om onze fietsen klaar te maken voor de rit van morgen. 's Avonds trekken we naar het centrum van Cusco, waar we genieten van het avondmaal in een van de vele uitstekende restaurants.

Overnachting in

Cusco

Dag 2

We verlaten Cusco in de vroege ochtend en pakken de auto om de Inca-ruïne van Tambo Machay te bezoeken. Dit wordt in de volksmond het Bad van de Inca's genoemd vanwege zijn fraai bewaard gebleven watervallen, zorgvuldig omgeleid door stenen kanalen. Na een volledige instructie over mountainbiken, starten we op een makkelijke asfaltweg. Onze gidsen bieden vervolgens op basis van ieders vaardigheden verschillende mogelijkheden aan, van makkelijke tot moeilijke trails. Alle paden lopen grotendeels bergafwaarts richting Cusco en geven de tijd om te wennen aan de hoogte, terwijl we genieten van een spectaculair uitzicht op de vallei en de stad zelf. De volgwagen is nooit ver weg en kan altijd worden ingeroepen voor vermoeide fietsers en het meenemen van extra uitrusting.

We passeren verschillende ruïnes waaronder de ‘Maantempel' en Qenko, die op indrukwekkende wijze de vaardigheid van de Inca's laat zien van bouwen zonder mortel. Qenko is een heilige plaats met fraaie voorbeelden van Inca-houtsnijwerk. De geërodeerde kalksteenscheuren zijn kunstig uitgehouwen en getransformeerd tot poema's, condors, slangen en huizen. Uiteindelijk komen we aan bij Sacsayhuaman. Hoewel de kleinere stenen van Sacsayhuaman werden gebruikt om het hedendaagse Cusco te bouwen, waren de overgebleven stenen te hoog (tot 8,5 m) en te zwaar (ruim 360 ton) om door de Spanjaarden te worden verplaatst. De opvallende muren met zig-zag patrooon stellen volgens de overlevering poema-tanden, bliksem en ook verrijking voor. Dit belangrijke centrum was ook de locatie van een cruciale veldslag tussen de Inca's en de Spanjaarden.

Na de lunch in Cusco, heb je de mogelijkheid om te relaxen en de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Diegenen die nog wat meer willen fietsen kunnen nog een tochtje maken naar het kleine dorpje Huayllacochca.

Overnachting in

Cusco

Dag 3

van Cusco naar Pisac (54km, 600m stijgen) 

Na het ontbijt fietsen we Cusco uit over een goede asfaltweg. We fietsen heuvelafwaarts naar Huambutio en over een prachtige, zelden gebruikte weg langs de Urubambarivier. Vanaf de fiets kunnen we volop genieten van het geweldige landschap. We stoppen voor een picknick voordat we verder gaan naar de stad Pisac (2972m), prachtig gelegen in de 'Heilige Vallei'.

We willen op tijd zijn voor de ambachtelijke markt, perfect voor het scoren van souvenirs of het fotograferen van een typische Andesmarkt. We overnachten in een charmant hotel in Pisac.

Overnachting in

Pisac

Dag 4

van Pisac naar Tres Cruces (45 - 84km, max. 1800m stijgen)

Vanaf Pisac rijden we omhoog naar de kale Altiplano op 4100m. We beginnen met een geweldige afdaling naar het dorpje Paucartambo met een spectaculair uitzicht op de Andes. Degenen met wat meer mountainbike-ervaring kunnen op enkele momenten wat lastiger, spannender paadjes opzoeken.

Na de fietstocht stappen we in de volgwagen voor een rit naar de rand van Nationaal Park Manu en, als de tijd het toelaat, een tweede fietstocht langs een zelden gebruikte onverharde weg naar onze camping in Tres Cruces. Dit is een camping met een spectaculair uitzicht op het Amazonewoud dat zich eronder uitstrekt. De plek staat bekend om zijn zonsopkomsten omdat het lijkt alsof er bij het aanbreken van de dag meerdere zonnen tegelijk opkomen.

Overnachting in

Tres Cruces

Dag 5

van Altiplano naar Jungle (65 km, 1350m stijgen)

We staan vroeg op en genieten, als het weer het toelaat,  van een spectaculaire zonsopgang boven het regenwoud. In bepaalde perioden van het het jaar kaatsen de brekende zonnestralen terug van de jungle onder ons en creëren daarmee een werkelijk verbazingwekkend schouwspel. Eenmaal op de fiets beginnen we met een leuke rit van 16 km langs de laatste bergrug van de Andes, voordat we door het verbazingwekkende nevelwoud afdalen naar de rand van het Amazonebekken. We fietsen de hele dag bergafwaarts, met spectaculaire uitzichten op de jungle. Hopelijk vangen we een glimp op van zeldzame dieren in het wild onderweg. Tijdens eerdere reizen zijn op dit traject Andesberen, poema's, verschillende soorten apen en honderden vogels waargenomen. We brengen nog een nacht door aan de rand van de jungle, in de buurt van het gehucht San Pedro, waar het diner wordt bereid door onze kok.

Overnachting in

Omgeving San Pedro

Dag 6

Fietstocht regenwoud 40 km

We dalen verder af en fietsen het regenwoud in langs verschillende kleine dorpjes, waar we kunnen zien hoe kolonisten hun brood proberen te verdienen in deze onherbergzame omgeving. We stoppen om af te koelen met een koud drankje en ons wellicht even onder te dompelen in een stromend beekje. De rit eindigt in Atalaya waar we op een boot stappen voor een korte overstreek naar onze prachtige jungle lodge. Het is een oase van rust. Alleen het ongelofelijke geluid van de Orupendula-vogels en de geluiden van de jungle zijn te horen. Vogels kijken in stijl vanaf het balkon van dit voormalige theehuis.

Overnachting in

Atalaya Amazon Rainforest Lodge

Dag 7

Wandeling jungle 

We laten de mountainbikes een dagje staan en  verkennen van het ongelooflijke regenwoud vandaag te voet. Hopelijk vangen we een glimp op van zeldzame dieren die hier in het wild leven. Voor degenen die alleen willen ontspannen, bieden de comfortabele stoelen op het balkon de ideale gelegenheid om een goed boek te lezen en te genieten van de vogels.

Overnachting in

Atalaya Amazon Rainforest Lodge

Dag 8

terug naar Cusco 

Vandaag maken we de boottocht terug naar Atalaya voordat we per bus terug rijden naar Cusco. Na terugkomst is er tijd om je op te frissen voordat we het bruisende nachtleven van Cusco ontdekken, maar bovenal de Peruaanse keuken ons laten smaken. 

Overnachting in

Cusco

Dag 9

Rustdag in Cusco 

Geniet van een vrije dag in Cusco voor wat rust, herstel en voorbereiding op de wandeltocht van de komende dagen. Of je nu geïnteresseerd bent in het verkennen van Incaruïnes, het bezoeken van koloniale kerken, koopjesjacht op ambachtelijke markten, het chocolademuseum of gewoon wilt ontspannen met een cappuccino op een terras met uitzicht op de Plaza de Armas: Cusco heeft het allemaal.

Overnachting in

Cusco

Dag 10

Inca Trail - Urubambarivier naar Llactapata 

In de ochtend bezoek je het oude Inca-stadje Ollantaytambo. Na de lunch worden we naar het beginpunt van de wandeling in Piscacucho gebracht. Hier ontmoet je de dragers en koks die ons zullen vergezellen tijdens de wandeltocht naar Machu Picchu.

De middagwandeling over een golvend pad boven de Urubambarivier brengt ons bij de kampeerplaats naast de spectaculaire ruïnes van Llactapata (2.788 m). Je wandelt alleen met een dagrugzak. De bagage wordt gedragen door de dragers, de tenten worden opgezet en het eten wordt bereid. Het enige dat je hoeft te doen, is je dagrugzak op je schouders dragen en te genieten van het wandelen.

Overnachting in

Llactapata

Dag 11

Inca Trail: Llactapata naar Llulluchapampa 

Na een stevig ontbijt klim je rustig de Cusichaca-vallei uit richting naar het kleine gehucht Huayllabamba. Dit is de laatste bewoonde plek die we op de trail zullen tegenkomen. De klim wordt steiler nu en we gaan het prachtige Inca-pad op. Kolibries en prachtig nevelwoud begeleiden ons naar ons kamp bij Llulluchapampa (3680 m). Dit prachtige grazige gebied biedt een schitterend uitzicht. Je kunt hier zelfs het Andeshert tegenkomen, op zoek naar eten.

Overnachting in

Llulluchapampa

Dag 12

Inca Trail: Llulluchapampa naar Phuyupatamarca 

Vandaag is de meest uitdagende, maar ook de meest opwindende dag. We klimmen naar de Dead Woman's Pass (4.212 m), het hoogste punt van de trail. Vervolgens dalen we af naar Pacasmayo-vallei gaat. Tijdens de klim naar de de tweede pas van de dag (3.998 m) passeren we de Inca-controlepost van Runkuracay. Op een heldere dag zijn er spectaculaire uitzichten op de berg Pumahuanca van de Vilcabamba-keten.

We gaan verder op een goed bewaard gebleven Inca-pad naar Sayacmarca. Gelegen op de kruising van twee oude Inca-wegen, debatteren historici nog steeds over het exacte doel.  Enkele korte klimmetjes en afdalingen verder komen we aan op de prachtige kampeerplaats voor deze nacht, Phuyupatamarca: 'plaats boven de wolken' (3.650 m).

Overnachting in

Phuyupatamarca

Dag 13

Inca Trail: Phuyupatamarca naar Machu Picchu 

Als je uit de tent stapt, is het de uitzicht verbluffend. Misschien zie je de zon opkomen boven de met sneeuw bedekte bergen van Salkantay (6.200 m) en Veronica (5.800 m). Of misschien sta je boven de wolken omdat de wolken de vallei onder je voeten vullen. Na een liefdevol afscheid van je dragers, is het tijd om naar Machu Picchu te gaan.

We dalen door het nevelwoud over prachtige Inca-trappen af naar Wiñay Wayna, een andere interessante ruïne vol zwaluwen en orchideeën. We ronden een laatste heuvel en bereiken Inti Punku, de poort van de zon. Terwijl je door de oude stenen poort loopt, komt Machu Picchu eindelijk in zicht. voor je ogen. Nadat je vermoedelijk vele foto's hebt gemaakt, bewaar je de rest van dit wereldwonder voor morgen en nemen we de bus die al zigzaggend naar het 400 meter lager gelegen levendige stadje Aguas Calientes rijdt. We genieten van een heerlijke douche en dito hotelbed.

Overnachting in

Aguas Calientes

Dag 14

Machu Picchu en terug naar Cusco 

Uitgerust na een goede nachtrust gaan we terug naar Machu Picchu voor een volledige rondleiding voordat de meeste andere toeristen arriveren. Maak een wandeling naar de Inca-brug, het uitkijkpunt of dwaal gewoon door de ruïnes om de sfeer te proeven. In de middag daal je weer af om vervolgens te genieten van een de mooiste treinreizen van de wereld. Aan het eind van de dag keren we terug naar Cusco.

Overnachting in

Cusco

Dag 15

Vertrek vanuit Cusco 

Vandaag worden we teruggebracht naar het vliegveld van Cusco en nemen we afscheid van elkaar.

NB Programma

 • De beschikbaarheid van de Inca-trail is onder voorbehoud daar het beperkt aantal permits alleen op naam mogen worden verstrekt. Mocht de Inca-trail vol zijn (totaal van maximaal 500 deelnemers, gidsen, dragers en koks), dan is een mooi alternatief de Lares trail.
 • We doen altijd ons best om ons aan het dag-tot-dagprogramma te houden, maar houd er rekening mee dat we dit niet altijd kunnen garanderen. Heel af en toe hebben doen gebeurtenissen zich voor die buiten onze macht liggen en dienen we het programma van de reis hierop aan te passen. Je kunt er echter van op aan dat je nog steeds een geweldige tijd zult hebben!

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

In Cusco (5 nachten), Pisac en Machu Picchu Pueblo (Aguas Calientes) overnachten we in hotels van 3-sterrenkwaliteit. Op dag 6 en 7 verblijven we in een omgebouwde theehacienda in de jungle. Dit is nu een comfortabele lodge die de perfecte uitvalsbasis is om de omgeving te verkennen. Je slaapt in totaal 5 nachten in tenten. Er wordt een kamp voor ons opgezet en naast je eigen tent zijn er aparte tenten hebben voor de kok, een eetgelegenheid en zelfs een toilet. Voor slaapmatjes wordt gezorgd. Je dient wel zelf een slaapzak en handdoek mee te nemen.

Maaltijden

Peru is wereldberoemd geworden om zijn eten en terecht. Het ongelooflijk gevarieerde landschap van kust, woestijn, hoge bergen en tropische jungle biedt een breed scala aan klimaten en daarmee om een enorm gevarieerde voorraad verse ingrediënten.

In de vochtige tropische lucht in de buurt van Machu Picchu groeien koffie- en cacaobonen, avocado's, limoenen en mango's. Meer dan 4000 soorten aardappelen en meer dan 50 variëteiten van maïs groeien in de bergen en valleien van de Andes.

Het ontbijt is iedere dag inbegrepen evenals de lunch op wandel- en fietsdagen en de meeste diners. Alleen in Cusco (5x) en Machu Picchu Pueblo is het diner niet inbegrepen. Onze koks nemen de beste ingrediënten mee en schotelen je lekkernijen voor als Aji de Gallina, verse forel gevuld met Peruaanse garnalen, Palta a la Reina en geflambeerde mango's met chocolade brownie. Eén ding is zeker: zelfs de grootste eters zullen geen honger lijden.
De picknicklunches zijn smakelijk en gevarieerde en bestaan bv. uit knapperige ciabatta gevuld met hete kip en gegrilde groenten, sandwiches met warme vleeswaren met zelfgemaakte mayonaise en lokale salades. Tijdens de trail worden je snacks aangeboden en je kunt heerlijke gezonde traktaties verwachten zoals mangoplakken, bananenschilfers en nog veel meer. Gezuiverd water is aanwezig, zodat je de drinkflessen regelmatig kunt bijvullen.

Inbegrepen

 • Alle overnachtingen
 • Alle ontbijten
 • 11 x lunch
 • 8 x diner
 • Diensten Engelstalige Saddle Skedaddle reisleider / mecanicien
 • Diensten dragers en kok tijdens Inca-trail 
 • Bagagevervoer 
 • Ondersteuning volgwagen
 • Luchthaventransfer op aankomst- en vertrekdag
 • Inca Trail-permit
 • Rondleiding door Machu Picchu

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Overige maaltijden (maaltijden dag 1, diner dag 2, 8 en 13 en lunch en diner op dag 9, 14 en 15)
 • Evt. inentingen
 • Fooien voor gidsen en koks
 • Drankjes, souvenirs, persoonlijke uitgaven.
 • Reisverzekering (bij te boeken)
 • Entrees bezienswaardigheden voor zover niet inbegrepen
 • Fietshuur (bij te boeken)
 • Luchthaventransfers op andere dagen dan geplande aankomst- en vertrekdagen

Over de activiteiten

De fietsroute voert grotendeels over onverharde wegen en is technisch niet lastig. Er zijn ook een aantal stukken op rustige verharde wegen. De zwaarte van de fietstochten hebben we ingeschaald op niveau 3 indien je de 'gewone' route neemt. Optioneel kun je op sommige dagen de fietsdag langer en dus zwaarder maken, de zwaarte wordt dan ingschaald op nivau 4. De hoogte is, zeker in het begin, een verzwarende factor.  

De Inca-trail dient te worden geclassificeerd als een zwaarte 4 niveau. Tijdens deze vierdaagse trail ligt de hoogste pas op 4200 meter en wandel je in een kleine 46 km naar de Inca-citadel Machu Picchu. Je persoonlijke bagage wordt (max. 8 kilo per persoon) door een drager gedragen, je loopt zelf alleen met een dagrugzak. Gelet op de grote hoogte waar je op loopt is de Inca-trail niet geschikt voor mensen met o.a. hartproblemen of astma. Houd er rekening mee dat je in een afgelegen gebied loopt en dat eventuele benodigde medische hulp bij problemen niet direct voor handen is. Ook is in dit gebied geen radio, telefoon of mobiel bereik. De wandeling over de Inca-trail voert over Inca-trappen die met elkaar verbonden zijn door grote stukken en goed betreden voetpaden. De trappen maken de route fysiek behoorlijk veeleisend en het is raadzaam om hiervoor vooraf te trainen. 

Tijdens het fietsen is een volgwagen beschikbaar voor voor vermoeide fietsers. Je kunt in de volgwagen ook extra lagen kleding of andere spullen achterlaten, zodat je deze niet voortdurend hoeft mee te nemen op de fiets. Tijdens de wandeltocht over de Inca-trail is er uiteraard geen ondersteuning van de volgwagen. 

Over de groepssamenstelling

Internationale groep. Het min. aantal deelnemers per vertrekdatum is 6, het maximum 12.

Praktische informatie

Vlucht informatie

Bij deze reis is Cusco de luchthaven van aankomst en vertrek. Veel maatschappijen vliegen over het algemeen via Lima.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven via e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000 

Voor geheel Peru bestaat er geen beste reisseizoen. Het klimaat in Peru laat zich beter omschrijven in droge en natte periodes en hangt af van de plaats waar je je bevindt. Denk hierbij aan de kust, de Andes of het tropisch regenwoud.
Aan de kust valt nauwelijks neerslag. Vanwege de overheersende zuidoostelijke winden ligt de kuststrook in de regenschaduw van de Andes. De temperatuur is gematigd. Het aanwezige vocht in de lucht zorgt boven zee en in de kustvlakte voor een constante wolkenlaag gedurende het grootste gedeelte van het jaar. 15 kilometer landinwaarts kan de zon al schijnen. In de maanden december tot en met maart is het overwegend onbewolkt en warmer aan de kust.
In de Andes is er sprake van een droge- en een regentijd. De regen valt over het algemeen van december tot april. In de droge tijd (winter) kan het vooral in de maanden juli en augustus op grote hoogten flink afkoelen (0 tot -10 graden) en overdag heet zijn. De zon op grotere hoogte (Cusco ligt op 3250 meter) is fel. Een goede zonnecrème met hoge beschermingsfactor (20-30) is nodig tijdens de fietstocht en wandelingen. 

Let op: tijdens deze reis bereiken we hoogtes van meer dan 4000 meter en dus kunnen in alle tijden van het jaar de omstandigheden veranderlijk zijn.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar de Andes & de Amazone ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Je hebt ter plaatse een aantal bijkomende kosten. Reken op ca. EUR 300,- voor maaltijden die niet zijn inbegrepen, entrees en excursies die niet zijn inbegrepen, drankjes en fooien.

Wij adviseren je om je geld mee te nemen in de vorm van je pinpas, cash euro's en je creditcard. Een combinatie van verschillende betaalmiddelen is aan te raden. De Peruaanse sol is een incourante geldsoort en is daarom buiten Peru vrijwel niet verkrijgbaar. Het is bijna in alle steden in Peru mogelijk om geld te pinnen met pasjes met het logo Maestro en Cirrus. Reken echter niet alleen op deze pinmogelijkheden: storingen komen immers voor en zijn altijd ongelegen. Neem als back-up zeker wat cash dollars of euro's en een creditcard mee. Houd er bij US$ rekening mee dat men geen gescheurde of bekraste biljetten accepteert. Ook kleine coupures van US$ 1 en US$ 5 worden niet makkelijk geaccepteerd omdat die door de plaatselijke bevolking moeilijk zijn terug te wisselen in soles.

Wij raden aan om uitgerust en met een goede conditie aan de reis te beginnen. Het fietsplezier is dan veel groter en bovendien loop je minder kans om ziek te worden. Ook enig doorzettingsvermogen is onmisbaar. Als goede training kan je in de weken voorafgaand aan de reis een paar stevige fietstochten in Zuid-Limburg of de Ardennen maken. Elders is niet alles zo geregeld als in Nederland. Soms lopen de zaken niet zoals gepland en is het nodig te improviseren. Zelfredzaamheid en een avontuurlijke geest zijn op zulke momenten plezierige eigenschappen. Je wordt geacht zelf een band te kunnen plakken.

In termen van persoonlijke uitrusting, evenals de fiets, dien je je gebruikelijke fietskleding mee te nemen, inclusief een helm, fietsschoenen en handschoenen. Afgezien van eigen noodgereedschapsset en reserve-binnenband (en), hoef je geen extra fietsuitrusting mee te nemen.

Als je van plan bent om je eigen fiets mee te nemen, adviseren wij ten zeerste een mountainbike met minimaal 24 versnellingen en op zijn minst voorwielophanging en banden met een passend loopvlak voor de reis. Het is essentieel dat je fiets in goede staat verkeert, dus als je niet mechanisch bent ingesteld, raden we aan om de fiets voor vertrek tijdig naar een plaatselijke fietsenhandel te brengen voor een onderhoudsbeurt. Als je  fiets niet-standaard gereedschap of onderdelen (inclusief 29 "banden / buizen) nodig heeft, zorg er dan voor dat je deze meeneemt.

Je moet ook je eigen hydratiepakket meenemen, of flessen voor drinkwater. Voor de Inca Trail moet je comfortabele wandelschoenen met enkelsteun meenemen. Als je trekkingstokken wilt gebruiken, houd er dan rekening mee dat deze plastic tips moeten hebben.

Tijdens het rijden met Skedaddle is het verplicht om een helm te dragen. Als je geen helm hebt of niet van plan bent om een eigen helm mee te brengen, kunnen ter plaatse afhankelijk van beschikbaarheid, er op verzoek een worden verstrekt. Je mag niet rijden zonder een helm.

Als je van plan bent om je eigen fiets mee te nemen, adviseren wij een mountainbike met veel versnellingen en op zijn minst voorvering. Het is essentieel dat de fiets in goede staat verkeert. We raden aan om de fiets voor vertrek tijdig naar een plaatselijke fietsenhandel te brengen voor een onderhoudsbeurt. Als uw fiets niet-standaard gereedschap of onderdelen vereist (bv. 29 " banden ), zorg er dan voor dat je deze meeneemt. 

Tijdens het rijden is het verplicht om een helm te dragen. Als je geen helm hebt of niet van plan bent om een eigen helm mee te brengen, kunnen wij, afhankelijk van beschikbaarheid, er op verzoek een verstrekken. Je mag niet rijden zonder helm.

Bij de Inca-trail zijn self inflatable matjes bij de reissom inbegrepen. Slaapzakken zijn niet inbegrepen en neem je zelf mee, evenals een handdoek. Je loopt tijdens de Inca-trail niet met volle bepakking, maar alleen met een dagrugzak.

 • GELDIG paspoort en kopie
 • Geld, pinpas, eventueel creditcard
 • Kopie reis- en ziektekostenverzekering
 • Grote rugzak of zachte tas voor hoofdbagage
 • Flight bag of regenhoes voor hoofdbagage
 • Dagrugzak met regenhoes (voor Incatrail en evt. het fietsen)
 • Evt. stuurtas
 • Waterdichte zakken
 • Zonnebril
 • Fietskleding
 • Fietshandschoentjes
 • Fietshelm
 • Fietsschoenen of gympen
 • Zonnehoed of pet
 • Stevige (berg)wandelschoenen voor Incatrail
 • Waadschoenen / sandalen
 • Evt. wandelstokken, met rubberen doppen (ijzeren/metalen punten zijn NIET toegestaan bij Machu Picchu)
 • Warme trui, jack of fleece voor 's avonds
 • Lange broek voor 's avonds
 • Muts, sjaal
 • Thermisch ondergoed
 • Tenminste 1 paar dikke sokken
 • Handdoek
 • Slaapzak tot - 5°C
 • Zaklampje
 • Regenkleding
 • Zwemkleding
 • Sandalen of slippers
 • Reparatieset fiets en multitool
 • Bidons
 • Drinkbeker
 • Zonnebrandcrème en lippencrème met UV-filter
 • enkele eenvoudige EHBO-middelen
 • Anti-insectenmiddel
 • Desinfecterende handgel (zeep waarbij je geen water hoeft te gebruiken)

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor een verblijf in Peru hebt u een geldig paspoort nodig dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is.

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Peru (zie nuttige adressen).

Naar Peru via de Verenigde Staten
Als u naar/vanuit Peru via de Verenigde Staten vliegt, moet u in het kader van het ESTA-programma vooraf een reisvergunning voor de VS aanvragen. Voor meer belangrijke informatie over deze reisvergunning (ESTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage Lees verder...

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een toeristisch bezoek aan Peru hebt u geen visum nodig voor een verblijf van maximaal 183 dagen. Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over over een vliegticket voor de terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging van de eerste accommodatie en over voldoende financiële middelen voor de duur van uw verblijf.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Peru (zie nuttige adressen).

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Peru

Vliegen via de Verenigde Staten

Indien u een vlucht boekt met een overstap in de Verenigde Staten naar uw eindbestemming, dan moet u minimaal 72 uur voor vertrek een elektronische reistoestemming aanvragen. Dit kunt u online aanvragen op de website van 'US Immigrations', mits uw reis niet langer duurt dan 90 dagen en u staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het VISA Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming heeft u geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap. Baby’s en kinderen dienen over een eigen paspoort te beschikken. Meer uitleg kunt u vinden op de website van SNP, klik hier (http://www.snp.nl/esta). Voor het aanvragen van een ESTA reistoestemming, klik hier: (https://esta.cbp.dhs.gov/esta/).

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen, een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen en de reisleiding hierover in te lichten.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Gezondheidszorg
In Peru zijn de medische voorzieningen geconcentreerd in de grote steden en rond de mijnen. Het niveau van de voorzieningen in de ziekenhuizen is laag.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet en drinkt.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.

Hoogteziekte
Tijdens uw reis in Chili (3.800-4.880 m), Bolivia (3.000-5.432 m) en Peru (3.000-4.200 m) kunt u last krijgen van hoogteziekte. Door het lagere zuurstofgehalte op grote hoogte moet het lichaam meer rode bloedlichaampjes aanmaken voor zuurstoftransport. Gun uw lichaam de tijd daaraan te wennen en doe het rustig aan. Hoogteziekte is onvoorspelbaar, iedereen kan het krijgen. Het treedt gewoonlijk op vanaf 3.000 meter hoogte. Symptomen zijn kortademigheid, hoofdpijn, gebrek aan eetlust, duizeligheid en slapeloosheid. Dit gaat na enkele dagen over. Hogerop kunnen deze symptomen terugkomen. Bij aanhoudende en ernstige verschijnselen, bv. braken, duizeligheid of hardkloppingen, dient u zo snel mogelijk af te dalen of een arts raadplegen. Heeft u ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk of hartziekten, dan verzoeken wij u dringend uw arts te raadplegen.

Acclimatisatietips
Enkele tips om de acclimatisatie voorspoedig te laten verlopen:

 • Ga uitgerust op reis en drink vooraf niet veel alcohol.
 • Drink op hoogte veel water (4 à 5 liter per dag)
 • Drink geen of weinig koffie en alcohol.
 • Rook niet.
 • Vermijd slaap- en kalmerende middelen; deze verminderen ademhaling en zuurstofopname.
 • Rustig aandoen, programma zo nodig aanpassen.
 • Raadpleeg bij twijfel altijd de dokter (via uw gids, hotel of reisleider)
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’ en 'Hoe blijf ik gezond in de hoogte'. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Peru binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Peru zelf komt in bepaalde gebieden ook Gelekoorts voor.

Gelekoorts
In Peru komt Gelekoorts voor in regenwoudgebieden (jungle) die op minder dan 2.300 m hoogte liggen.

Malaria
In Peru komt het hele jaar Malaria voor in plattelandsgebieden die op minder dan 2.000 m hoogte liggen, vooral in de departementen Ayacucho, Junin, Loreto, Madre de Dios, Piura, San Martin en Tumbes. Het hoogste risico op Malaria is in Loreto (Amazonegebied) en aan de grens met Ecuador.

Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden Malaria prophylaxis aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Zikavirus (& dengue en chikungunya)
Het zikavirus (& dengue en chikungunya) wordt verspreid door de gelekoortsmug of denguemug. Deze mug komt niet van nature voor in Nederland. Het zikavirus is een virus dat de infectieziekte zikakoorts veroorzaakt die meestal vrij mild verloopt. Maar ongeveer 1 op de 5 mensen die besmet worden met het zikavirus krijgt klachten. De meeste mensen krijgen helemaal geen klachten. Wetenschappelijk is bewezen dat een infectie tijdens de zwangerschap schadelijk kan zijn voor het ongeboren kind. Ben je zwanger of van plan zwanger te worden, dan raden we je aan contact op te nemen met de GGD of je huisarts. Voor meer informatie over het zikavirus verwijzen we je naar het RIVM. Op deze site tref je een link aan naar de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) die regelmatig updates verstrekt van de landen waar het zikavirus voorkomt. 

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Peru - Andes en Amazone

De heilige vallei en Machu Picchu

Fietsvakantie langs hotels en kampeerplekken

Zwaarte
Comfort
Fietsen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 9.3 beoordeeld door 377 klanten