Oostenrijk - Wipptal Snow Break, 5 dagen Sneeuwschoen hiken in het Wipptal

« Terug naar overzicht
Nieuw
Groepsreis - Actief in de sneeuw

Winter hiken vanuit berghotel en klooster

Hiken op sneeuwschoenen is een unieke manier om de winterse scene van het Wipptal te ontdekken. Tijdens deze reis door het besneeuwde winterse landschap waan je je al snel in een andere wereld. In dit afgelegen gebied wandel je over ongerepte paden, met het Obernberger meer en het unieke Maria Waldrast Klooster als highlights van de bestemming. Sluit de reis af met een ritje op de rodel om de Oostenrijkse winterervaring compleet te maken.

Uniek aan deze reis

 • Winterse hike experience
 • Slapen in een klooster
 • Obernberger meer
 • Begeleiding door een ervaren bergwandelgids
Zwaarte
Comfort

Yomads by SNP - Wat wordt jouw volgende avontuur?

Actieve reizen met andere young nomads boek je bij Yomads. In kleine groepen ga je buiten de gebaande paden. Van een hike break in Turkije tot een women-only huttentocht in de Dolomieten.

Bekijk reizen

Dag tot dag

Oostenrijk - Wipptal by Yomads

Deze reis in het kort:

 • Dag 1: Aankomst Oostenrijk en dorpswandeling
 • Dag 2: Hiken door het Obernbergertal
 • Dag 3: Sneeuwhike en het Maria Waldrast Klooster
 • Dag 4: Hiken en rodelen
 • Dag 5: Terug naar Nederland

Dag 1

Na aankomst in Oostenrijk, verzamelen we om 16:00 voor onze eerste hike van de reis! Na een introductie over het programma en het materiaal, is het tijd voor een dorpswandeling door het prachtige Obernberg am Brenner. Perfect voor een eerste indruk van de reis en om elkaar alvast te leren kennen.

Overnachting in

Almi's berghotel

Dag 2

Na het ontbijt trekken we de sneeuwschoenen aan en verkennen we de ongerepte winterse landschappen van het Obernbergtal. Het hoogtepunt vandaag is het Obernberger meer, met het prachtige Kleiner Tribulaun op de achtergrond.

Afstand: 10 km, 450 meter stijgen en dalen
Wandeltijd: 5 uur

Overnachting in

Almi's berghotel

Dag 3

Vandaag hiken we wederom door het prachtige Obernbergtal. Na de wandeling worden we door de taxi opgepikt, die ons naar het Maria Waldrast Klooster brengt, ons onderkomen voor vannacht. Dit bijzondere toevluchtsoord uit de 17de eeuw, is prachtig gelegen tussen de bergen en is een echte must om te bezoeken als je in de buurt bent!

Afstand: 12 km, 750 meter stijgen en dalen
Wandeltijd: 6 uur

Overnachting in

Maria Waldrast Klooster

Dag 4

Na het ontbijt maken we ons klaar voor een hike vanuit het Maria Waldrast Klooster. Het winterse landschap rondom het klooster zorgt voor een prachtig en uniek decor. We sluiten de hike van vandaag af met een ritje op de rodel! En waar kan dat beter dan in de Oostenrijkse bergen?

Afstand: 10 km, 850 meter stijgen en dalen
Wandeltijd: 6,5 uur

Overnachting in

Maria Waldrast Klooster

Dag 5

Vandaag is het helaas alweer de laatste dag. Na het ontbijt trekken we voor het laatst de sneeuwschoenen aan om nog een laatste wandeling te maken. Rond de middag eindigt de reis en keren we terug naar huis.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

We starten in Almi's berghotel die een prachtige wellness heeft, goed eten, en een heerlijke sfeer. Daarna gaan we naar Maria Waldrast, een klooster waar nog steeds veel pelgrims komen vanwege het 'heilige' water. Het klooster ligt op een afgelegen plek en biedt een adembenemend uitzicht op de omliggende natuur.

Let op: Bij deze reis kunnen niet overal eigen bedden worden gegarandeerd! Het kan voorkomen dat je samen in een bedombouw met twee naast elkaar gelegen matrassen en dekbedden slaapt.

Wat is bij de reis inbegrepen?

 • alle overnachtingen (berghotel en klooster)
 • 4 ontbijten
 • 4 diners
 • transfer dag 3 
 • rodelen dag 4
 • huur sneeuwschoenen
 • huur lawinepieper, schep, en sonde
 • begeleiding, hulp en advies van een lokale bergwandelgids

Wat is niet bij de reis inbegrepen?

 • heen- en terugreis
 • lunch
 • drankjes
 • eventuele lift passen (alleen nodig bij lawine gevaar om uit te wijken naar een ski gebied)
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Hoe weet ik de route?

Deze reis wordt begeleid door een gecertificeerde lokale bergwandelgids, Nicky. Zij zal niet alleen vertellen over de natuur, maar ook over de belangrijke veiligheidsaspecten die komen kijken bij het hiken door de sneeuw. Nicky is goed bekend met het gebied en zal ervoor zorgen dat je een veilige en leerzame ervaring hebt tijdens de trip.

Reisinformatie

Alle benodigde reisinformatie ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Voor wie is deze reis?

De meeste hikers van het Yomads-aanbod zijn tussen de 30 en 45 jaar. Maar in principe kan iedereen met een goede wandelconditie en gezondheid dit hike-avontuur aan. Ook met een gezonde portie doorzettingsvermogen!

Is dit een singlereis?

In de groep kom je individuele reizigers tegen, maar het is zeker geen singlereis. De Yomads-reizen zijn ook populair bij koppels en vriendengroepen.

Hoe is deze reis georganiseerd?

Na de boeking ontvang je:

 • Alle reisdetails per mail en in Mijn SNP
 • Uitgebreid dagprogramma
 • Routes en locaties
 • Uitnodiging WhatsApp-groep

Goed om te weten

Ervaring met sneeuwwandelen is voor deze reis niet noodzakelijk. De tochten van deze moeilijkheidsgraad zijn te doen voor gezonde mensen met een goede conditie. Let wel op dat hiken door de sneeuw over het algemeen wel een stuk zwaarder is. Sportiviteit is een voordeel, maar het belangrijkste is dat je het vooral leuk vindt om een hele dag buiten te zijn!

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

Je kunt met eigen vervoer of met de trein naar het Wipptal afreizen.

Trein informatie

Als je met de trein naar het Wipptal wilt reizen, dan reis je naar Innsbruck, en vandaar pak je nog één trein en een bus naar het hotel.

Treintickets kun je zelf boeken via onder meer de volgende sites:

www.nsinternational.nl of www.interrail.eu

Wij raden aan om de treinreis pas te reserveren als deze Yomads-reis voldoende deelnemers heeft en voorzien is van het label 'Voldoende Deelnemers'.

Houd er rekening mee dat pinbetalingen in de meeste hutten niet mogelijk zijn. We raden aan om genoeg contant geld mee te nemen voor eventuele extra uitgaven, zoals een drankje ter plaatse. 

Ga je binnenkort op reis naar Oostenrijk bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/oostenrijk. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/oostenrijk/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
Bij spoedeisende medische problemen kun je op vertoon van je paspoort gratis worden behandeld, maar bij de afhandeling komt dan dikwijls wel veel papierwerk kijken. Bel bij een spoedgeval een ambulance (Rettungsdienst) of de plaatselijke doktersdienst.
NB.
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advieskijk je op de website van het LCR of ITG.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Oostenrijk - Wipptal Snow Break

Sneeuwschoen hiken in het Wipptal

Winter hiken vanuit berghotel en klooster

Zwaarte
Comfort
Actief in de sneeuw
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. (vanaf 01-10-2023 t/m 16-12-2023, op zaterdag gesloten)