Terug naar Oostenrijk

Gastronomisch verblijf vanuit stadshotel

Wenen is onlosmakelijk verbonden met klassieke muziek. Tijdens dit smaakvolle verblijf maak je kennis met een verrassende, minder bekende kant van de Oostenrijkse hoofdstad. Maak een culinaire stadswandeling en struin de Naschmarkt af voor lekkernijen uit alle windstreken. Ontsnap aan de hectiek van de stad en ontdek de wijngaarden van Klosterneuburg en Grinzing. Leg hier aan in een 'Heurigen' en geniet van een heerlijk streekgerecht en een goed glas wijn. Vergeet met al dit lekkers niet de hoogtepunten als de Staatsopera, het ‘Hundertwasserhaus’, de Hofburg en de Spaanse Rijschool. Je verblijft in een comfortabel stadshotel op een paar stappen van de Naschmarkt.

Zwaarte
Comfort
vanaf € 290
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 406004
3 dagen

Oostenrijk - Wenen * Happen & Stappen


Dag 1

Aankomst in Wenen. Struin na het inchecken meteen de Naschmarkt af op zoek naar hapjes. Drink een Sekt in het café. Je dineert in een sfeervol café-restaurant nabij het hotel, typisch Oostenrijks, maar dan anders. 

Overnachting in

Wenen

Dag 2

In de reisinformatie vind je een beschrijving van een stadswandeling die je langs allerlei culinaire haltes leidt. De wandeling is slechts 4km, maar door de vele tussenstops kun je hier gemakkelijk een dagvullende activiteit van maken. Begin 's morgens, dan is het nog rustig in Spittelberg, een voormalig dorp en voormalige rosse buurt. Vandaag de dag is Spittelberg een grote voetgangerszone met bijzondere architectuur. De wandeling voert verder langs enkele Weense highlights en bijzondere eet- en drinkadresjes.   

Overnachting in

Wenen

Dag 3

Na het ontbijt eindigt het arrangement, maar we raden je aan in de culinaire sfeer te blijven door een bezoek te brengen aan Klosterneuburg. De U-bahn brengt je in 45 minuten in dit wijngebied ten noorden van Wenen, waar je tevens het gelijknamige klooster vindt. Met name in het weekend is het een genot om door de wijngaarden van Grinzing te wandelen aangezien er dan vele stalletjes met hapjes en wijnen geopend zijn. 

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je verblijft in een comfortabel stadshotel, gevestigd in een prachtig gebouw, op een paar stappen van de Naschmarkt. Je kamer beschikt over TV, minibar en eigen badkamer. Er is gratis wifi. Je kunt de gehele dag voor drankjes en kleine snacks terecht in de bistro.

Over de maaltijden

Het ontbijt is inbegrepen. 's Morgens staat het ontbijtbuffet voor je klaar. Verder is het diner op de aankomstdag inbegrepen; je krijgt een Weens driegangendiner voorgeschoteld in een sfeervol restaurant nabij je hotel.

Inbegrepen

  • alle overnachtingen
  • alle ontbijten
  • diner dag 1
  • wijnproeverij
  • digitale reisinformatie met wandelroutebeschrijving en tips

Niet inbegrepen

  • heen- en terugreis
  • overige maaltijden
  • persoonlijke uitgaven

Over de activiteiten

De culnaire stadswandeling op dag 2 is enkele kilometers lang. De zwaarte hiervan hangt van af van de hoeveelheid tussenstops die je maakt en vooral hoeveel je eet en drinkt tijdens deze tussenstops...

extra dagen

Je kunt extra nachten boeken. Geef dit bij boeking aan.

Praktische informatie

over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Wenen is ca. 1115 km. Het hotel beschikt niet over eigen parkeergelegenheid. Je kunt parkeren in een openbare parkeergarage naast het hotel (kosten: EUR 20,- per dag) of in één van de straten nabij het hotel (ook betaald), indien beschikbaar.

Treinreis

Je kiest een treinreis naar Wenen. Vanaf het station reist u per metro of taxi naar het hotel.

Treinschema

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS – Wien Westb.   08:08 - 18:53   2
Wien Westb. – Amsterdam CS 09:09 - 20:28 1

NB: Alle prijzen en tijden zijn onder voorbehoud

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Wenen.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Vanaf het vliegveld van Wenen reist u per bus, trein of S-Bahn naar het centrum van Wenen. Vervolgens neemt u de metro naar het hotel. 

Je kunt dit arrangement starten op elke dag van de week van 1 mei t/m 27 september.

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor een verblijf in Oostenrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
De Nederlandse rij- en kentekenbewijzen worden erkend.

Tolvignet
Op Oostenrijkse snelwegen heeft u een tolvignet nodig. U kunt een vignet kopen op tankstations vóór de Oostenrijkse grens. Daarnaast zijn er trajecten waar u (tevens) tol moet betalen, bv de Brennerpass en sommige lange tunnels. Voor campers zwaarder dan 3550 kg is geen vignet meer nodig. In plaats daarvan betaalt u tol door middel van kilometerheffing via een GO-box. Deze box is verkrijgbaar bij de grens. Meer informatie via www.go-maut.at.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
Bij spoedeisende medische problemen kunt u op vertoon van uw paspoort gratis worden behandeld, maar bij de afhandeling komt dan dikwijls wel veel papierwerk kijken. Bel bij een spoedgeval een ambulance (Rettungsdienst) of de plaatselijke doktersdienst.
NB.
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Prijsinformatie

29 augustus 2019 - 01 september 2019
eenpersoonskamer, alleenreizend € 505
eenpersoonskamer, samenreizend € 505
tweepersoonskamer (gescheiden bedden) € 300
tweepersoonskamer (tweepersoonsbed) € 300

02 september 2019 - 27 september 2019
eenpersoonskamer, alleenreizend € 485
eenpersoonskamer, samenreizend € 485
tweepersoonskamer (gescheiden bedden) € 290
tweepersoonskamer (tweepersoonsbed) € 290

Reserveringskosten

  • reserveringskosten € 20,- per boeking
  • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs