Oostenrijk - Vorarlberg - Bregenzer Wald, 8 dagen Natuurweek en familiewandelen 5-12 jaar

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Wandelen

Gezinsvakantie vanuit berghut

Tussen de toppen en dalen van het Bregenzerwald heeft SNP Family Specials haar eigen berghut, een sfeervol uitgebouwde boerderij met grote tuin en sauna. Samen met andere SNP-gezinnen maak je afwisselende tochten met elke dag de keuze tussen een korte of langere wandeling. Ga op ontdekking langs beekjes, over hangbruggen, bospaadjes en door weilanden. Je komt door een diepe kloof en bovenop een bergtop met mooie vergezichten. De reisleiding zorgt voor speelse en avontuurlijke aandacht voor natuurbeleving, bij de berghut en tijdens de wandelingen. Alle maaltijden inclusief, die we samen verzorgen, ’s avonds kampvuur, nagenieten en veel plezier maken!
Voor tieners t/m 16 jaar is er een speciale 'outdoorweek'.

Voor gezinnen die het gebergte van Tirol willen beleven is er een speciaal 'Alpenavontuur'.

Uniek aan deze reis

 • Eigen authentieke hut – boerderij met tuin en sauna
 • Gratis toegang zwembad bergkabelbanen en openbare bus
 • Interactieve natuurbeleving met andere gezinnen + eten inclusief
 • Speciale weken voor kinderen <12 jr
 • Speels en avontuurlijk wandelprogramma
Zwaarte
Comfort

SNP Family Special 6 jaar en ouder

De SNP Family Specials voor deze leeftijdsgroep zitten boordevol passende activiteiten, die de kinderen uitdagen om hun omgeving te ontdekken. De natuur in! Met een ezel die de bagage draagt. De boer helpen bij zijn werk. Of kamperen in een (ingerichte) tent. Benieuwd naar al onze Family Specials?

Dag tot dag

Oostenrijk - Vorarlberg - Bregenzer Wald

Wil je naar de Oostenrijkse bergen, maar niet te ver weg? Het Bregenzerwald vind je al op ca. 700 km van Nederland, ten zuidoosten van het Bodenmeer. Het landschap varieert van glooiende weides en bossen met pittoreske dorpjes tot steile rotsige bergen. In het Natuurpark de ‘Nagelfluhkette’ vind je het gastvrije dorpje Hittisau (750m) met op de achtergrond het bergmassief van de ‘Arlberg’, met toppen tot 2.500m. Je bent hier nog in een grotendeels authentiek Alpenlandschap, waar het massatoerisme aan voorbij gegaan is.

De SNP reisleiding zorgt tijdens deze 'natuur-actiefweek' voor een afwisselend programma voor het hele gezin. Elke dag is er de keuze tussen een korte of langere wandeling, maar ook na terugkomst bij de berghut wordt er van alles georganiseerd. Daarnaast kun je zelf op stap op de 'vrije dag' naar een avontuurlijke klimtuin, naar diverse musea of de befaamde ‘Bregenzer Festspiele’.

Dit programma is speciaal voor kinderen van 6 tot 12 jaar, zodat er altijd leeftijdgenoten zijn. We gaan op avontuur in bos en bergen, klauteren en klimmen, maken tochten door kloven en alm-wandelingen, gaan met een kabelbaan naar de bergtop. We maken kennis met de lange traditie van veeteelt rond de melk- en kaasproductie van de regio. Naast de wandelingen, kan je ook mountainbiken, zwemmen of met een stoomtrein door het dal. Je krijg de beschikking over de 'Bregenzerwaldkaart', waarmee je gratis gebruik kan maken van het zwembad, kabelbanen en de bussen in het gebied.

De kinderen kunnen spelen en knutselen met natuurlijke materialen, en afhankelijk van de groep nog andere activiteiten. Natuurlijk er is ook tijd om lekker in en om het huis relaxen en te spelen of te sporten. Het ‘huishouden’ en het koken doen we samen in groepjes en dat draagt in hoge mate bij aan de ontspannen sfeer in ons eigen berghuis. In dat huis is bovendien een activiteitenruimte, een terras, een sauna en draadloze internettoegang.

Dag 1

Jullie komen aan bij ‘Leo’s Hütte’. Je hebt de tijd om rustig het erf en de omgeving te verkennen en kennis te maken met elkaar.  ’s Avonds heeft de begeleiding een heerlijke welkomstmaaltijd voor jullie gekookt (de andere dagen koken jullie zelf in groepjes). Morgen beginnen we met de eerste wandeling!

Vanaf 15.00 Aankomst bij het huis

Overnachting in

Hittisau - Leo's Hütte

Dag 2

Dorpsleven, kloofwandeling

In de ochtend krijgen jullie een rondleiding over het erf en lopen we langs de dieren en de planten. Daarna lopen we door het knusse dorp Hittisau met houten huizen. We maken een sprookjesachtige tocht langs de rivier waarna we in een beboste kloof komen. Er is een hangbrug en een watermolen. Je hebt de optie om tot boven het dal door te lopen. Wij dalen dan af door bossen, langs boerderijen en over weilanden. Langs de rivier komen we weer terug bij ons huis.
Basistocht: 7 km, ca. 2 uur, 100m stijgen en dalen
Verlengde wandeling: 17 km, ca 4,5 uur, 300m stijgen en dalen

 

Overnachting in

Hittisau - Leo's Hütte

Dag 3

Bergtop of kinderprogramma
Vandaag maken we een flinke bergtocht naar de top van de Hittisberg, waar we worden beloond met een fantastisch uitzicht. Dorpen, huizen en straten lijken van boven wel klein speelgoed. Tijdens de wandeling komen we langs ‘Almen’ waar de veeteelt nog op traditionele wijze wordt gedaan. Hierdoor staat de regio op de lijst van de UNESCO als wereld cultuur erfgoed.
De kinderen kunnen vandaag ook kiezen voor een kinderprogramma met bezoek aan het nabije oerbos.
Wandeling vanuit het huis op de Hittisberg (6 km, 4 uur, 600 m stijgen en dalen) met mooie vergezichten
Kinderprogramma: stokken en stenen schilderen, kunstwerk maken van bloemen, planten

 

Overnachting in

Hittisau - Leo's Hütte

Dag 4

Kabelbaan en hoogtewandeling
Met de auto rijden we naar de kabelbaan in Andelsbuch of Bezau (18 km). Naarmate we hoger komen wordt het uitzicht steeds mooier. We hebben kans dat er hertjes onder ons lopen. Boven aangekomen wandelen we rond een kleine krater. Hierdoor hebben we steeds een wisselend uitzicht, van ‘ons’ dorpje Hittisau tot de Tiroolse en Zwitserse Alpen en het Bodenmeer. De weide op de top is een voorbeeld van een ‘Hoch Alm’. Daar zijn de koeien de hele zomers boven en er is een kaasboerderij te zien. Meestal zien we ook paragliders van de berg af gaan, wat een heel schouwspel is.
Een verlenging van de wandeling is mogelijk door terug te lopen naar het middelstation of dal.
Basistocht: 1,5 uur, ca. 3 km, 200m stijgen en dalen.
Verlengde wandeling: ca. 6 km, 200m stijgen en 600m of 9 km, 1000m dalen

Overnachting in

Hittisau - Leo's Hütte

Dag 5

Vandaag staan er geen activiteiten op het programma, wat je de gelegenheid geeft om de dag naar eigen behoefte in te vullen. Er zijn vele mogelijkheden, zoals een bezoek aan een avontuurlijke klimtuin met verschillende touwenparcoursen over beekjes en door bomen, een ritje met de stoomtrein of naar een museum. Uiteraard kun je vandaag ook lekker luieren, naar het zwembad of naar de Bregenzer Festspiele (reserveren aangeraden).

Overnachting in

Hittisau - Leo's Hütte

Dag 6

Ravijn met verlenging naar grot
In de ochtend rijden wij naar een spectaculaire kloof (ca. 30 km). We maken een sprookjesachtige wandeling langs watervallen en zien de kracht van het water. Over steigers en trappen loop je langs steil oprijzende rotsen met smalle doorgangetjes en in rots uitgewassen waterbassins met helder water. Water stroomt aan beide kanten van de rotsen omlaag en mos en varens groeien op de meest bizarre plekken. Tijdens de verlengde wandeling komen we door een gletsjer uitgesleten, immens grote grot. Basistocht: 2 uur ca. 4 km, 200m stijgen en dalen. 
Verlengde wandeling: 8 km, 550m stijgen en dalen

Overnachting in

Hittisau - Leo's Hütte

Dag 7

Natuurleerpad ‘Quelltuff’ en verlenging naar Egg
We rijden 4km naar Lingenau. Vandaag lopen wij over een natuurleerpad, over steigers en trappen, langs grote velkleurige kalkafzettingen met versteende takjes en blaadjes. We zien hoe uit water rotsen laat ontstaan in kleurrijke en bizarre vormen (kalktuf-steen, ‘Quelltuff’). Vervolgens steken wij een grote hangbrug over en vervolgen onze weg tot een open plek met een poeltje. Hier kunnen we heerlijk pauzeren en naar kikkertjes, plantjes en visjes zoeken. De wandeling kun je verlengen door de weg door het bos te vervolgen, langs een verfrissende bron, waar we een voetenbadje kunnen nemen. Vanaf het plaatsje Egg rijden wij met de bus terug.
Wandeling: 2 uur ca. 3 km, 200m stijgen en dalen.
Verlengde wandeling: 3 uur, 5 km, 350 m stijgen en 250 m dalen

De ‘de laatste avond’ staat in het teken van wat we allemaal beleefd en meegemaakt hebben. We maken hier een gezellige feestavond van die we zo ‘bont’ kunnen maken als wij zelf willen.

 

Overnachting in

Hittisau - Leo's Hütte

Dag 8

Helaas, na het ontbijt zit deze vakantie er weer op. Rond 10.00 uur nemen we afscheid van elkaar.

NB Programma

De planning van de aangeboden georganiseerde activiteiten kan verschoven worden in verband met het weer of andere omstandigheden. Hierover worden jullie ter plekke geïnformeerd.

Om de mogelijkheden van de omgeving volledig te benutten is het handig een auto ter plaatse te hebben. Echter ook zonder dit vervoermiddel is er genoeg te doen en kun je ook deelnemen aan het activiteitenprogramma. Locale transfers zijn met prima met de gratis openbare bus en of een enkele taxi te organiseren.

Elke dag bieden we een programma dat is toegespitst op actieve en speelse natuurbeleving. Bij de invulling van het programma houden we rekening met de verschillende leeftijden en interesses.

Elke avond, na het diner, wordt het programma voor de volgende dag met jullie doorgenomen.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Op een prachtige locatie in het natuurpark de ‘Nagelfluhkette’ in het Bregenzerwald  ligt ‘Leo’s Hütte’ aan de rand van het dorp Hittisau. De hele week is deze berghut/boerderij van ons. In het comfortabele en knusse huis zorgen wij zelf voor het eten. Het woongedeelte met woonkeuken en aparte speelkamer is royaal en gemoedelijk. Er is een tuin en terras met mooi uitzicht. Er is voldoende ruimte om te spelen en bij goed weer kan een kampvuur worden aangestoken. In de kelder is een sauna met rustruimte en zijn twee sanitaire ruimtes met douches en Wc’s.

Je slaapt hier op meerpersoonskamers, waarbij je als gezin je eigen kamer hebt. Je deelt met elkaar het sanitair. Afhankelijk van de samenstelling van de groep kun je ook met je gezin over 2-persoonskamers worden verdeeld.

Je moet zelf een slaapzak of lakenzak met overtrek meenemen. Om de matrassen zit al een schoon hoeslaken en je kussen is ook voorzien van een kussensloop. Op de bedden liggen dekens. Ook voor handdoeken moet je zelf zorgen.

Over de maaltijden

Al het het eten tijdens deze reis is inclusief. Samen met elkaar maken we van de maaltijden steeds een gezellige gebeurtenis. Die begint al bij de bereiding van de maaltijden: dat doen we namelijk zelf. Er is geen enkele reden hier tegenop te zien: tijdens het koken gaat het er gezellig aan toe en er is ruimte voor meer of minder ‘culinaire’ ambities. De recepten zijn voorradig en ook voor koks die niet Jamie Oliver heten, eenvoudig te bereiden. Natuurlijk is er op gelet dat zoveel mogelijk iedereen het lekker vindt en de levensmiddelen zijn reeds ingekocht. Bij toerbeurt bereid je in kleine groepjes het diner, het uitgebreide ontbijt met diverse broodsoorten en hartig en zoete beleg.

Naast het koken van een warme maaltijd, ben je een dag verantwoordelijk voor het dekken, afruimen en opruimen van de keuken (vaatwasser aanwezig).

Een lunchpakket kan iedereen zelf tijdens het ontbijt maken.
Alcoholische- en frisdranken worden apart tegen kostprijs afgerekend. Extra versnaperingen en andere tussendoortjes zijn niet inbegrepen.

Duurzaamheid

Deze accommodatie is actief in milieubeleid en slaagt er in om klimaatneutraal te functioneren. Er zijn energiebesparende maatregelen zoals zonnecollectoren en een aardwarmtepomp. De meubels zijn van lokaal bewerkt hout.

Ons gastgevers bedrijven een boerderij met permacultuur.
Leo is sinds 2006 boer volgens het concept van permacultuur en werkt samen met zoon David en partner Sonja. Het principe van permacultuur gaat uit van ecologische, economische en sociale aspecten rond duurzame ontwikkeling. Bijvoorbeeld wordt de bodem zo beheerd dat de toekomstige generatie deze nog steeds kan gebruiken, dus geen roofbouw met bemesting.
Op Leo's Hof leven, eenden, konijnen, katten, een hond. Bijzonder zijn de twaalf bijen kolonies. Leo produceert zelf veel honing en de bijen zorgen voor een groter opbrengst bij fruit en bessen. Naast verschillende soorten fruit, bessen en groenten teelt hij ook knoflook. 80% procent van knoflook in Europa's winkels komt uit China en dat vindt Leo vreemd, want in Europa groeit knoflook uitstekend. De groenten uit de eigen tuin zijn vooral voor eigen gebruik. In de kruidentuin worden kruiden gekweekt.
Het fruit en de bessen worden gebruikt voor de productie van jam, zelf gestookte drank en bijzondere siroop. Kruiden verrijken de smaak van de zelfgemaakte producten. Het jam van de rijpe vruchten heeft extra veel smaak en wordt door Sonja verwekt met slechts 25 procent suiker. De kippen leggen groene eieren en hebben niet alleen een speciale smaak maar zijn ook gezond omdat ze weinig negatieve cholesterol bevatten. Het veertigtal kippen lopt vrij rond en het bewoont een mobiele kippenhok. David duwt het hok met de kippen altijd daar na toe waar het gras vers en sappig is. Alles wat geproduceerd word verkoopt Leo op markten in de omgeving en in zijn winkel in Lauterach. Zijn 'streekproducten' worden gewaardeerd vanwege de bijzonder hoge kwaliteit. Leo Simma heeft ideeën over de toekomst van de landbouw in deze streek: 'we moeten terug naar een kleinschalig productie-concept in combinatie met een goed marketing, waarbij internet een grote rol zal spelen!'

Info kindvriendelijkheid

In en bij de accommodaties is veel ruimte om veilig te spelen. Er zijn kleine dieren, zoals kippen en ganzen rond het huis en de eigenaar vertelt graag meer over de verzorging en het nut van de dieren.  Het concept van zelfverzorging creëert een huiselijke sfeer en de kinderen kunnen zo van de eettafel weer verder spelen.

In het dorp is op een afstand van 3 km een (verwarmd) buitenzwembad.

Inbegrepen

 • heen- en terugreis (optioneel)
 • 7 overnachtingen op basis van zelfverzorging incl. toeristenbelasting
 • alle activiteiten conform standaardprogramma
 • alle levensmiddelen voor de maaltijden
 • Bregenzerwald-kaart voor div. kortingen en gratis entrees
 • Reisbegeleiding: gastvrouw, 1 SNP reisleider, activiteitenbegeleider
 • Family Specials Reispakket

Niet inbegrepen

 • lokale transfers
 • lakenzak of slaapzak en handdoeken (deken, kussen met sloop en laken aanwezig)
 • versnaperingen en alcoholische drank en frisdrank
 • saunagebruik (€ 30 per keer)
 • entrees en optionele activiteiten: bv. klimtuin, voorstelling Bregenzer Festspiele
 • verzekeringen

Over de groepssamenstelling

De natuur-aktiefweken zijn bedoeld voor gezinnen met kinderen tussen ca. 5 en 12 jaar). Zo vindt iedereen aansluiting bij leeftijdsgenoten. Allerlei soorten gezinnen (éénouder, samengesteld, gewoon, grootouder en kleinkind) en vrienden daarvan zijn welkom in onze gemengde groep.

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

De dag van aankomst verzamelen we vanaf 15.00 bij de accommodatie.

Over de route en parkeergelegenheden

Van Utrecht naar Hittisau is het ongeveer 820 km. Parkeren kan bij de accommodatie.

Trein informatie

Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen dan kan je via SNP je treinticket naar Bregenz laten regelen. Onderstaand vind je het meest gebruikte schema. De kosten voor het treinticket kan je via SNP opvragen.

Vanuit Bregenz reis je met de regionale bus naar Hittisau. De busreis met line 25 van Bregenz naar Hittisau duurt ca. 50 minuten op de heenreis en op de terugreis ca. 35 minuten. De bus vertrekt zowat ieder uur afhankelijk van weekdag en tijd.

Treinschema

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS – Bregenz         06:38 - 16:10     2
Bregenz – Amsterdam CS 11:44 - 21:58 1

NB: Alle prijzen en tijden zijn onder voorbehoud.

De zomer is bij uitstek de meest geschikte tijd om het Bregenzerwald te bezoeken. In de dalen rondom onze verblijfplaats is het ‘s zomers vaak zeer aangenaam weer.

Het Bregenzerwald heeft een gematigd bergklimaat. Naarmate je meer naar het zuiden gaat worden de bergen hoger en het klimaat ruiger.  Richting westen zijn de ruige kantjes er wel af omdat je dan richting Bodensee gaat. Er kunnen er flinke temperatuurverschillen tussen de dagen onderling en  tussen dag en nacht zijn, maar ook tussen dal en bergkammen. Ook bestaat er altijd kans op een bui of een snelle weeromslag. Met name in de namiddag kan bij mooi weer een onweersbui ontstaan.  De hogere valleien en bergmassieven vangen meer neerslag, waardoor er een opvallend groene vegetatie is.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar Bregenzerwald ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein of per auto reist.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

  

Omdat nagenoeg alles bij deze reis al inbegrepen is, zullen de extra kosten niet hoog zijn. Alleen voor persoonlijke uitgaven tijdens uitstapjes of extra versnaperingen dient wat extra zakgeld meegenomen te worden. Dit hoeft niet meer te zijn dan ca. 30-50 euro per week. In het dorp is een bank met PIN-automaat.

Voor de wandelingen en activiteiten die niet vanaf de accommodatie begonnen kunnen worden, verplaatsen we ons met de eigen auto's van iedere familie. Hierbij proberen we het natuurlijk zo te regelen dat deelnemers die zelf geen auto hebben mee kunnen rijden (maar dit kunnen we helaas niet garanderen).
Openbaar vervoer en kabelbanen zijn (deels) gratis door de Bregenzerwaldkaart die u bij ons onderkomen krijgt. Met het openbaar vervoer zijn ook diverse wandellocaties bereikbaar.

De dagrugzak die u voor deze reis nodig hebt, moet voldoende ruimte hebben voor een lunchpakket, een warm kledingstuk, regenkleding en een veldfles. Wij raden dan ook een dagrugzak aan van zeker 35 liter voor de volwassenen, zodat de kinderen met een kleinere rugzak kunnen lopen. De overige bagage wordt vervoerd. U moet verder om de volgende uitrusting denken:

 • enkelhoge bergwandelschoenen met stevige slipvaste zool,
 • sportschoenen
 • warme én luchtige kleding
 • zonnebrandcrème, zonnebril en zonnehoedje
 • wandelrugzak
 • fles (minimaal 1 liter)
 • regenkleding
 • laarzen voor de kinderen
 • zwemkleding
 • sloffen of hutslippers
 • slaapzak of dekbed met overtrek (hoeslakens, (dunne) dekens en kussens met kussensloop zijn aanwezig)
 • handdoeken (ook voor het zwemmen)
 • zaklamp
 • GELDIG paspoort (mag niet verlopen zijn)
 • EHBO-benodigdheden (sporttape of middelen voor het afplakken van blaren en of schafwonden bijvoorbeeld Second Skin)
 • verder eventueel: verrekijker, fototoestel, spelletjes, planten-, dieren- en stenengids, muziekinstrument

Er zijn momenteel geen bijzonderheden

De activiteiten worden ter plaatse door Nederlandstalige begeleiding uitgevoerd. De gastvrouw organiseert het programma en de logistiek rond en in het huis. De SNP reisleider is verantwoordelijk voor de wandelingen.

De SNP reisleiders: behalve hun liefde voor de natuur, hebben zij ook het enthousiasme voor reizen door mooie landschappen gemeen. Zij zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens jullie reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Al onze reisleiders volgen een intensief SNP-scholingsprogramma waarbij o.a. veiligheid op reis, oriëntatie, Basic Life Support en respect voor natuur, cultuur en milieu uitgebreid aan de orde komen. De reisleiders die onze Travelkids-groepen begeleiden hebben veelal een speciale trainingsdag gevolgd. Vooral van belang: zij zijn geselecteerd op hun affiniteit en ervaring met Kids en snappen wat het reizen met gezinnen met zich meebrengt.

Voor een verblijf in Oostenrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
De Nederlandse rij- en kentekenbewijzen worden erkend.

Tolvignet
Op Oostenrijkse snelwegen heeft u een tolvignet nodig. U kunt een vignet kopen op tankstations vóór de Oostenrijkse grens. Daarnaast zijn er trajecten waar u (tevens) tol moet betalen, bv de Brennerpass en sommige lange tunnels. Voor campers zwaarder dan 3550 kg is geen vignet meer nodig. In plaats daarvan betaalt u tol door middel van kilometerheffing via een GO-box. Deze box is verkrijgbaar bij de grens. Meer informatie via www.go-maut.at.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
Bij spoedeisende medische problemen kunt u op vertoon van uw paspoort gratis worden behandeld, maar bij de afhandeling komt dan dikwijls wel veel papierwerk kijken. Bel bij een spoedgeval een ambulance (Rettungsdienst) of de plaatselijke doktersdienst.
NB.
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Oostenrijk - Vorarlberg - Bregenzer Wald

Natuurweek en familiewandelen 5-12 jaar

Gezinsvakantie vanuit berghut

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 403 klanten