Oostenrijk - Stubaital, 8 dagen Langlaufen met uitzicht op de gletsjer

Cookies op SNP

De website van SNP maakt gebruik van cookies.

Meer informatie

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Actief in de sneeuw

langlaufvakantie vanuit comfortabel hotel

Wintersport in het hooggelegen Stubaital, vlakbij Innsbruck betekent langlaufen in een uitstekend geprepareerd loipennetwerk. Je maakt onder begeleiding van een enthousiaste SNP-winterreisleider mooie tochten tussen de dorpjes Mieders, Fulpmes en Neustift in het Stubaital en op de vrije dag kun je naar de mooie stad Innsbruck, de hoofdstad van Tirol. De gehele week ben je te gast in het comfortabele viersterrenhotel Fernau in Neustift.

Uniek aan deze reis

 • Goed geprepareerd loipennet
 • Hoog alpien en dus grote kans op sneeuw
 • Winters bezoek aan Innsbruck
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Oostenrijk - Stubaital

In het hart van Tirol, ligt bezijden de drukke Brennerpas, het rustige Stubaital. Hier liggen vriendelijke dorpjes als Fulpmes en Neustift. Boerengehuchtjes met welvarende boerenhoeves en witte weilanden bedekken de dalbodem. Dennenbossen groeien op de lagere, steile dalhellingen en hogerop, onder de steile rotswanden van Elferspitze, Burgstall, Kreuzjoch en Serles zijn de almweiden bedekt met een dik pak sneeuw.

 

Met behulp van de frequent rijdende streekbus kunnen we gemakkelijk het gehele dal bestrijken en iedere dag nemen we een ander deel van de Stubaitalloipe. De inspanningen in de loipen worden ruimschoots goedgemaakt door het prachtige winterlandschap van het Stubaital. En ’s avonds wacht een smakelijk diner en de luxe van een heerlijk hotel, mèt comfortabele wellnessruimte!


Dag 1

Heenreis per dagtrein naar Innsbruck in Oostenrijk. Een korte rit van ca. 50 minuten brengt u in het dorp Neustift, in het Stubaital. Hier, onderaan de Kesselspitze en de Burgstall, neemt u voor een heerlijke langlaufweek uw intrek in hotel Fernau.

Overnachting in

Neustift im Stubaital

Dag 2

Nadat we na het ontbijt onze huurski’s hebben opgehaald, stappen we op de loipe aan de rand van het dorp en volgen we de loipe naar Fulpmes. We glijden langs de oevers van de Reutz, die zich al slingerend een weg zoekt door het Stubaital. Na de lunch skiën we weer terug naar Neustift. Tochtinformatie: 3-4 uur, 18 km, 100 m stijgen en dalen.

Overnachting in

Neustift im Stubaital

Dag 3

Vandaag volgen we de dalloipe van Neustift naar het kapelletje van Falbeson. We volgen weer de Reutz in het almaar nauwer wordende dal. In Falbeson kun je eventueel de bus terugnemen naar het hotel.
Tochtinformatie: 4-5 uur, 24 km, 350 m stijgen en dalen.

Overnachting in

Neustift im Stubaital

Dag 4

Met de bus rijden we naar het dalstation van de Serleslift in Mieders aan het begin van het Stubaital. Met de lift gaan we omhoog naar de Koppeneck (1625 m). We maken een mooie langlauftocht naar de bedevaartkerk van Maria Waltrast en vervolgens skiën we over de Serlesloipe rondom de Gleinserjoch (1878 m) terug naar het eindstation van de lift. Met de bus rijden we weer terug naar Neustift.
Wandelinformatie: 10 km, 200 m stijgen en dalen, 3-4 uur.


Overnachting in

Neustift im Stubaital

Dag 5

Vandaag is een dag die je zelf kunt invullen. Je kunt een winterwandeling maken door het Stubaital maar het vlakbij gelegen Innsbruck is zeker een bezoek waard. Met de bus ga je naar de Tiroolse hoofdstad en slenter je langs kleurrijke gevels en natuurlijk “das Goldene Dach”. Een bezoek aan een knusse Konditorei hoort daar natuurlijk ook bij. Liefhebbers van het boerenleven in de Alpen en de geschiedenis van het Stubaital kunnen terecht in het Heimatmuseum van Kampl. Hier is de grootste pickelhouweel-collectie van de Alpen te bewonderen…Overnachting in

Neustift im Stubaital

Dag 6

Na het ontbijt rijden we met de bus naar Krössbach en hier stappen we op de mooie loipe die via Volderau, langs de smalle Unterbergbach naar Klaus Ȁuele loopt. Hier liggen enkele bevroren meertjes vanwaar de loipe verder gaat naar de Doadleralm bij Falbeson. Je kunt dit traject meerdere keren afleggen. ’s Middags neem je de bus weer terug naar Neustift.
Tochtinformatie: 12 km, 3-4 uur, 200 m stijgen en dalen.

Overnachting in

Neustift im Stubaital

Dag 7

De laatste actieve dag in het Stubaital gebruiken we om op het gehele loipennetwerk, ongeveer 65 km, van Fulpmes tot aan Falbeson te langlaufen. Je kunt de dag zo lang maken als je wilt. Je kunt immers overal op de bus stappen.

Overnachting in

Neustift im Stubaital

Dag 8

Je verblijf in het Stubaital is ten einde. Na het ontbijt wordt je in een klein uur naar het station van Innsbruck gebracht, vanwaar je met de trein terugreist naar Nederland.

NB Programma

Let op: De vermelde tijden zijn exclusief rustpauzes.De uitvoering van bovenstaand programma is afhankelijk van plaatselijke (weers)omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met u, maar is uiteindelijk te allen tijde ter beoordeling van de reisleider.Daar wij onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, wordt u daarvan tijdig op de hoogte gebracht.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

De gehele week ben je te gast in hotel Fernau, gelegen aan de rand van het dorpje Neustift. Fernau is een klassiek ingericht viersterrenhotel. De kamers zijn sfeervol en hebben natuurlijk eigen wc en douche. Alle kamers hebben een balkon. De tweepersoons kamers hebben een groot bed met gescheiden matrassen en dekbedden. Slechts enkele kamers hebben gescheiden bedden. Er is een wellnessafdeling met Finse sauna, Turks stoombad, whirlpool en je kunt je laten masseren. Er is een gezellige bar en in de Jachtstube is het goed toeven… als je van geweien houdt… Het hotel ligt aan de rand van het dorp en het centrum is slechts 5 minuten lopen.

Over de maaltijden

De dag begint in Fernau met een uitgebreid ontbijtbuffet. Het lunchpakket kun je in het hotel bestellen (€ 5,-) of je loopt even naar het dorp en je koopt spullen voor de lunch in de supermarkt. ’s Middags is er een klein Kuchenbuffet en ’s avonds kun je genieten van een viergangen keuzemenu met saladebuffet en een kaas dessert buffet.

Inbegrepen

 • verblijf in viersterrenhotel op tweepersoonskamers op basis van halfpension: vanaf diner op dag 1 t/m ontbijt op dag 8 
 • transfers conform programma
 • diensten 1 SNP-reisleider

Niet inbegrepen

 • heen en terugreis per dagtrein (optioneel)
 • verzekeringen
 • huur langlaufmateriaal
 • toeristenbelasting (€ 2,80 p.p.p.d.)
 • uitgaven van persoonlijke aard

Ter plaatse te betalen

 • toeristenbelasting (€ 2,80 p.p.p.d.)

Over de activiteiten

In het Stubaital ligt een loipennetwerk van ongeveer een totale lengte van 65 km. Dit is voor een zeer geoefende langlaufer natuurlijk niet zo veel, maat tijdens deze reis doen we het rustig aan. De reis is voor ervaren langlaufers die niet de gehele dag op de latten willen staan en die het ook niet erg vinden om een mooie loipe meerdere malen de skiën. Halverwege de week is er een “vrije dag” gepland waarop je naar Innsbruck kunt gaan.

Heen- en terugreis

Waar ontmoet ik de groep

Maakt u geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reist u op eigen gelegenheid dan ontmoet u uw reisgezelschap op het station van Innsbruck of in het hotel in Neustift.

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Neustift is 920 km. je kunt de auto bij het hotel parkeren.

Treininformatie

Wanneer u uw heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan reist u per dagtrein naar Innsbruck v.v. Uw definitieve treinschema ontvangt u in de week voor vertrek.

Treinschema

 

Heenreis Tijden      Treinnr.
Arnhem CS - Mannheim Hbf                  08:37 - 12:23                  ICE 105
Mannheim Hbf - München Hbf   12:30 - 15:28 ICE 595
München Hbf - Kufstein      15:43 - 16:58  M 79075
Kufstein   - Innsbruck Hbf    17:09 - 17:44 RJ 166/RJ 566 

Terugreis Tijden      Treinnr.
Innsbruck Hbf -  München Hbf                10:40 - 12:26                 EC 286
München Hbf   - Frankfurt (Main) Hbf  12:50 - 16:04 ICE 626
Frankfurt (Main) Hbf - Arnhem CS  16:27 - 19:28  ICE 122 

NB: Alle tijden zijn onder voorbehoud.

Het definitieve treinschema ontvang je in de week voor vertrek.

LET OP!  De groepsreis met vertrek 24 februari 2018 heeft en andere terugreis namelijk via Düsseldorf;

Heenreis Tijden Treinnr.
Arnhem CS- Mannheim Hbf 08:37 - 12:23 ICE 105
Mannheim Hbf - München Hbf 12:30 - 15:28 ICE 595
München Hbf -Kufstein 15:43 - 16:58 M 79075
Kufstein- Innsbruck Hbf 17:09 - 17:44 RJ 166/RJ 566


Terugreis Tijden Treinnr.
Innsbruck Hbf - München Hbf 10:40 - 12:26 EC286
München Hbf- Düsseldorf Hbf 12:50 - 17:49 ICE 626
Düsseldorf Hbf-Arnhem CS 18:13 - 19:28 ICE 122

NB: Alle tijden zijn onder voorbehoud.

Het definitieve treinschema ontvang je in de week voor vertrek.

Praktische informatie

Aangezien het merendeel van de kosten bij de reissom is inbegrepen, hoeft u maar op weinig extra uitgaven te rekenen. U heeft alleen geld nodig voor de lunch, drankjes en voor ‘tussendoortjes’.

Vanaf Innsbruck reis je met een bus nog een klein stukje verder naar het Stubaital. Tijdens de wandelweek zijn er dagelijks verplaatsingen naar andere wandelgebieden per minibus of streekbus. Bovendien maken we een aantal keren gebruik van een kabelbaan.

Wij raden u aan om uitgerust en met een goede conditie aan de tochten in de Stubaier Alpen te beginnen. Het vakantieplezier is dan veel groter dan wanneer u vermoeid aan de start verschijnt.

Vanwege het overstappen op de treinstations adviseren wij u uw bagage in een koffer met wieltjes, een rugzak of twee kleinere weekendtassen te vervoeren. Gedurende het langlaufen draagt u een dagrugzak (min. 25 liter) waarin ruimte moet zijn voor een warm kledingstuk, een grote veldfles, de lunch en eventueel een fototoestel.

Ondanks dat de wedstrijdlanglaufer uitsluitend wax-ski’s gebruikt, prefereert de recreatieve langlaufer een goede kwaliteit schubbenski, ook wel no-wax- ski genoemd. Hierbij wordt een goede afzet bereikt door de schubben(structuur) op het afzetgedeelte van de ski’s. De ski’s moeten passen bij de lengte, het gewicht én het technisch vermogen van de langlaufer. Het langlaufmateriaal kan je het beste ter plaatse huren, zodat je van materiaal kan wisselen wanneer dat nodig is. De materiaalhuur ter plaatse bedraagt ongeveer € 80,- voor klassieke ski's.

Het dragen van te warme skikleding bij het langlaufen is niet verstandig. Door de inspanning krijg je het in een ski-uitrusting veel te warm. Het dragen van meerdere dunne lagen wordt geadviseerd. De perfecte langlaufkleding kan je vergelijken met hardloop-/schaatskleding in de winter: een goed “laagjessysteem” aangevuld met een winddichte buitenlaag, met name voor het bovenlichaam. Verder moeten de handschoenen niet te dik zijn en nauw sluiten. Een muts en eventueel een hoofdband maakt de uitrusting compleet.

Paklijst:

• EHBO sporttape
• Dagrugzak (25 liter)
• Bergschoenen (eventueel)
• Fleecejack
• Muts
• Sjaal
• Wind- en waterdicht jack
• Zonnehoed of pet
• Zwemkleding
• GELDIG paspoort
• Kopieën van reisdocumenten
• Zonnebrandcrème
• Zonnebril
• Snacks (bijv. mueslirepen)
• Thermosfles
• Lang ondergoed / Thermo-ondergoed
• Skipully
• Onderhandschoenen en wanten
• Winddichte en sneeuwafstotende broek
• Lippencrème met UV-filter


Momenteel zijn er geen bijzonderheden.

Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Alle reisleiders hebben een intensief programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. SNP Opleidingen is sinds 1 januari 2012 een door ANVR gecertificeerde opleiding voor reisleiders. Klik hier voor meer informatie.

Voor een verblijf in Oostenrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
De Nederlandse rij- en kentekenbewijzen worden erkend.

Tolvignet
Op Oostenrijkse snelwegen heeft u een tolvignet nodig. U kunt een vignet kopen op tankstations vóór de Oostenrijkse grens. Daarnaast zijn er trajecten waar u (tevens) tol moet betalen, bv de Brennerpass en sommige lange tunnels. Voor campers zwaarder dan 3550 kg is geen vignet meer nodig. In plaats daarvan betaalt u tol door middel van kilometerheffing via een GO-box. Deze box is verkrijgbaar bij de grens. Meer informatie via www.go-maut.at.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
Bij spoedeisende medische problemen kunt u op vertoon van uw paspoort gratis worden behandeld, maar bij de afhandeling komt dan dikwijls wel veel papierwerk kijken. Bel bij een spoedgeval een ambulance (Rettungsdienst) of de plaatselijke doktersdienst.
NB.
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Oostenrijk - Stubaital

Langlaufen met uitzicht op de gletsjer

langlaufvakantie vanuit comfortabel hotel

Zwaarte
Comfort
Actief in de sneeuw
Groepsreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaar o.b.v. kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen