Oostenrijk - Silvretta, 8 dagen Comfortabel wandelen in Vorarlberg

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Bergwandelvakantie vanuit Hotel Madrisa

Het Silvretta-massief ligt vrij afgelegen nabij de grens met Zwitserland en je vindt er een ruime keuze aan lichte en zware wandelingen in een prachtige omgeving. Door kabelbanen en een enkele (bus)transfer kan je actieradius eenvoudig vergroot kan worden. Je verblijft een week in een van de beste hotels in het SNP-programma, gelegen in het rustige dorpje Gargellen, aan het einde van een hooggelegen dal. In het klassieke en stijlvolle Hotel Madrisa word je dagelijks verwend met een voortreffelijk ontbijtbuffet en een gastronomisch diner. Er is een zwembad, een sauna en een masseur die de vermoeide spieren kan verzorgen. 

Uniek aan deze reis

 • Historisch hotel met top service
 • Elke dag keuze uit lange of korte wandeling
 • Met gondelbaan snel hoogte winnen
 • Rustige hoog gelegen locatie
 • GPS-tracks aanwezig
 • Je hond mag mee
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Oostenrijk - Silvretta

Achterin een groene vallei en aan de voet van het imposante Silvretta-massief ligt op 1425 meter hoogte het bergdorpje Gargellen, omringd door sparrenbossen en veelkleurige bloemenweiden. Boven het dorp rijzen de grijze, granieten toppen van de Rätikongruppe, de Rotbühlspitze en de Madrisa naar de hemel. Tot diep in de zomer zijn hun noordflanken bedekt met sneeuw. Hoog in de lucht heeft de alerte toeschouwer kans de imposante steenarend te zien, en sinds de herintroductie in 1985 is in de bergen rond Gargellen met enig geluk ook de steenbok weer waar te nemen. Je verblijft deze week in Hotel Madrisa. Vanwege haar hoge ligging, de heerlijke maaltijden, overdekt zwembad en sauna is Hotel Madrisa dé perfecte uitvalsbasis voor een comfortabele wandelweek in dit magnifieke hooggebergte. Vanuit Gargellen slingeren prachtige bergpaden in alle richtingen omhoog naar bergpassen zoals het St. Antonienjoch en het Vergaldajoch en diverse Höhenwegen voeren langs hooggelegen meertjes en gezellige hutten. Op de meeste dagen heb je de keuze tussen een lichte en een zwaardere wandeling, waarbij met kabelbanen en transfers de actieradius vergroot kan worden.

Dag 1

Aankomst in het bergdorp Gargellen. Gargellen is het hoogst gelegen dorp van de Montafon, gelegen aan de voet van de imposante, donkere gneiswand van de 2770 m hoge Madrisa. Nog geen honderd jaar geleden was het dorp alleen in de zomer bewoond. In de wintermaanden trokken de boeren naar het 500 m lager gelegen Montafon-dal. Het dorp heeft een mooie laat-barokke kerk met ui-vormige klokketoren, typerend voor de streek.

Overnachting in

Gargellen - Hotel Madrisa

Dag 2

Nadat je het dorp verkend hebt ga je op pad voor een eerste rustige wandeling door de prachtige dennen- en sparrenbossen die de hellingen boven het dorp bedekken. Bij de gezellige Obwaldhütte verlaat je het bos, om een kijkje te nemen bij het mooie bergmeertje Gandasee, dat aan de voet van de donkere wand van de Madrisa ligt. Via de Kesslhütte en door het prachtige sparrenbos dat de steile berghellingen boven Gargellen bedekt, wandel je terug naar het dorp. Wandeling: 9 km, 650 m stijgen en dalen, 4,5 uur.

Overnachting in

Gargellen

Dag 3

Je rijdt naar Tschagguns (of gaat per bus als je zonder auto bent gekomen) waar je met de Golmer Gondelbahn 900 hoogtemeters overwint. Bij de Golmerhütte begin je aan een prachtige en rustige tocht over de Latschätzer Höhenweg, een prachtig pad, dat hoog boven het Gauertal, langs steile grashellingen en fraaie uitzichtpunten naar de nog altijd in gebruik zijnde alm van Latschätz voert. Onderlangs de Geissspitse bereiken we de grote Lindauerhütte met haar interessante alpentuin. De hut ligt nietig onder de enorme wanden en pieken van de Drei Turme en de Drusenfluh, de markantste kalksteentoppen van de Rätikongruppe. Je wandelt langs de wild stromende Alvierbach en lager door het vriendelijke, met hooilanden en boerderijen bezaaide Gauertal terug naar het stuwmeer van Latschau. Je rijdt terug naar Hotel Madrisa (of oper bus) Wandeling: 12 km, 50 m stijgen en 950 m dalen, 4 uur.

Overnachting in

Gargellen

Dag 4

Vanuit Gargellen ga je met de gondelbaan omhoog naar de Schafberg op ca. 2100 m. Door een met puinhellingen bezaaide bergkom , aan de voet van de rotswand van de Gargellner Köpfe, wandel je naar het St. Antoniënjoch (2379 m). Het laatste stukje naar de pas is pittig. Vanaf deze pas in de hoofdkam van de Montafon Gruppe heb je een schitterend uitzicht over de bergen van Vorarlberg, de markante torens van de Sulzfluh en de Drei Turme van de Rätikon Gruppe en het diepe dal van Prättigau en de bergen van Graubünden aan de Zwitserse zijde. Je bevindt je op de grens van Oostenrijk en Zwitserland. Je wandelt een klein stukje aan de Zwitserse zijde van de bergkam tot je onderaan de top van de Riedkopf (2550 m) staat en via een steil, maar prachtig pad over de steile bergflank, afdaalt naar naar de brede, met gras bedekte Täscherberg. Tenslotte volg je de kleine Taschanbach in haar snelle loop, door het sparrenbos boven Gargellen terug naar het dal. Wandeling: 9 km, 350 m stijgen en 1100 m dalen, 5,5 uur.

Overnachting in

Gargellen

Dag 5

‘s Ochtends neem je de bus naar Gaschurn. De inspannende, maar schitterende wandeling begint, na een fikse klim per kabelbaan, bovenop de bergkam van de Versettla en Madrisella. Je bent hier in het hart van de Silvretta. Een inspannend, maar prachtig pad voert over de smalle bergkam langs diverse toppen en steile rots- en grashellingen. Uiteindelijk bereik je na de pas Matschuner Joch en een prachtig bergmeertje het Heimbühljoch (2495m).Vanaf deze pas daal je steil af in het rustige Vergaldenertal, dat beroemd is vanwege zijn bijzondere bloemenpracht. Je passeert de Zoll Hütte. Vlakbij de hut woont een grote kolonie Alpenmarmotten. Rondom de hut kun je genieten van de uitbundige bloemenpracht. Naarmate je lager komt wordt de vegetatie dichter en uiteindelijk bereik je na een lange afdaling het dorp Gargellen weer. Wandeling: 13 km, 400 m stijgen en 1100 m dalen, 5,5 uur.
Je kunt ook een iets kortere rondwandeling maken vanuit het bergstation van de kabelbaan: 11 km, 660m stijgen en dalen, 5 uur lopen.

 

Overnachting in

Gargellen

Dag 6

Een mooie wandeling voert je vanuit Gargellen door het groene Valzifenzertal naar de bergpas Schlappiner Joch (2202 m), die de grens met Zwitserland vormt. Over deze pas voerde een van de vele handels- en herderspaden die de dorpen in Montafon met die van Engadin verbonden. Vanaf de pas kijk je uit over de vallei van Prätigau en de bergen van het Engadin. Via hetzelfde pad keer je terug naar Gargellen. Wandeling: 14 km, 750 m stijgen en dalen, 5 uur.
Wie zich nog aan een extra inspanning wil wagen, kan nog verder wandelen het Wintertal in, dat aan de voet van de westelijke helling van de Rotbühl Spitze ligt. Hier is goed te zien welke krachten het ijs op de bodem en de rotsen heeft uitgeoefend. De gletsjer is verdwenen, maar de sporen, in de vorm van moreneruggen en glad gesleten bultrotsen zijn achter gebleven. Wandeling: 15 km, 750 m stijgen en dalen, 6,5 uur.

Overnachting in

Gargellen

Dag 7

Vandaag een korte wandeling van in het gebied ten noordwesten van Gargellen. Je loopt langs de waterval boven Gargellen die net naast het reguliere pad loopt. Het eerste gedeelte van de tocht bestaat uit een pittige klim door het bos. Bij de Unter Robi Alp kom je het bos uit. Vervolgens blijf je stijgen naar de 1913 meter. Je stijgt snel boven Gargellen uit, zodat je van een geweldig uitzicht op de vallei en de omliggende bergen kunt genieten. Het hoogste punt van de wandeling is bereikt. We dalen af naar de Sarotlabach, een stroom waar nog een behoorlijke kracht achter kan zitten, en volgen de stroom weer terug naar het dal. Wandeling: 9 km, 600 m stijgen en dalen, 4 uur.

Overnachting in

Gargellen

Dag 8

Na het ontbijt eindigt het arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in hotel Madrisa, een hotel van buitengewone klasse, waar gastvrijheid nog met een hoofdletter wordt geschreven. Het hotel van de familie Rhomberg, in het centrum van het dorpje Gargellen, is al meer dan 100 jaar oud. Naast het klassieke houten gedeelte is later een nieuwer gedeelte geplaatst, met overdekt zwembad en sauna. De kamers zijn zeer comfortabel en ruim, met een balkon op het zuiden.
Vanuit het hoog in het dal gelegen hotel wandel je zo de bergen in, waarmee dit een perfecte uitvalsbasis is voor een week wandelen in het hooggebergte. Aangenaam is bovendien dat je ter plekke een masseur kunt boeken die ’s avonds vermoeide spieren kan verzorgen.
NB: er zijn geen kamers met gescheiden bedden beschikbaar, doorgaans is er één grote bedombouw met gescheiden matrassen en dekbedden.

Over de maaltijden

Het hotel verzorgt een gerenommeerd ontbijtbuffet en heerlijke 5-gangen avondmaaltijden. Je kunt in het hotel eventueel een lunchpakket bestellen, maar aan de overkant van de straat ligt een kleine supermarkt.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • alle diners
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • lunches
 • transfers en kabelbanen
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Ter plaatse te betalen

 • toeristenbelasting (Kurtaxe); ca. € 2,50 p.p.p.n.

Over de activiteiten

Op de meeste dagen kun je kiezen uit een lichte of zware wandeling. Maar je bevindt je wel in de Alpen dus ook de lichte wandelingen kennen een behoorlijk hoogteverschil. Als je de zware varianten loopt is het een echte niveau 3 wandelreis. Je wandelt over goed gemarkeerde en gebaande bergpaden, die uiteraard wel vaak stenig en steil zijn. Gargellen ligt op 1420 meter, wat als voordeel heeft dat je dichtbij de ruige bergwereld bent. Een aantal malen kun je van een gondelbaan gebruik maken om hoogte te winnen. Plotselinge weersverslechteringen kunnen een verzwarende factor zijn. Het programma is flexibel, je hoeft de beschreven wandelingen niet op de aangegeven dag te doen en je kunt ze naar eigen inzicht inkorten: rekening houdend met de weersvoorspelling, kan het programma aangepast worden.

Geschikt voor kinderen

Deze reis is ook geschikt voor kinderen ouder dan 12 jaar.

Extra dagen

Je kunt dit arrangement naar believen verlengen. Het hotel is geweldig en er zijn vele wandelingen mogelijk in het dal.

Extra's

Transfers

Transfer van Bludenz naar Gargellen v.v. (vanaf € 220,- per boeking)

Optionele transfer van het station in Bludenz naar je accommodatie Hotel Madrisa in Gargellen en bij vertrek weer terug naar het treinstation in Bludenz.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Gargellen is ca. 900 km. Je kunt bij het hotel parkeren.

Trein informatie

Wij kunnen een treintticket boeken tot aan Bludenz. Je kunt bij ons een transfer van en na afloop weer terug naar het station in Bludenz boeken. Dan wordt je bij aankomst opgewacht en naar het hotel gebracht en na afloop van de reis weer bij het hotel opgehaald.

Treinschema

Bij dit arrangement past een treinreis met het volgende schema:

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS –Bludenz    08:08 - 17:29 4
Bludenz– Amsterdam CS 11:02 - 20:28   2

Treinschema’s zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen. 

Kinderen t/m 14 jaar reizen gratis op internationale reizen via Duitsland naar Oostenrijk. Zij betalen alleen zitplaatsreservering van 4 euro per traject.

SNP kan deze treinreis voor je reserveren. De prijs wordt getoond in het boekingsformulier als je de treintrajecten aanvinkt. Mochten wij de treinreis niet voor deze prijs kunnen reserveren, dan nemen we contact met je op.

Klik hier;  Veelgestelde vragen (Treinen en tickets) voor informatie over reizen per trein.

Wil je zelf je treinreis boeken, dan kan dit via www.nsinternational.nl of  www.interrail.eu
Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is. Check wel van te voren of er op je gewenste dag van vertrek een treinreis naar je eindbestemming mogelijk is.

Je kunt dit arrangement starten van eind juni t/m begin september, afhankelijk van de periode dat Hotel Madrisa in de zomer geopend is. Eerder of later is dus niet mogelijk.
In de zomer zijn er ook SNP groepsreizen vanuit hetzelfde hotel. Indien gewenst kunt je je  programma ter plekke afstemmen met de reisleider, zodat je niet samen met de groep oploopt.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar Silvretta ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein of per auto reist.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Eventuele kosten (ca. € 20,- per dag) dienen ter plaatse betaald te worden. Jouw hond mag helaas níet mee in de eetzaal. Voer, mand etc. dien je zelf mee te nemen.

Ga je binnenkort op reis naar Oostenrijk bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/oostenrijk. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/oostenrijk/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
Bij spoedeisende medische problemen kun je op vertoon van je paspoort gratis worden behandeld, maar bij de afhandeling komt dan dikwijls wel veel papierwerk kijken. Bel bij een spoedgeval een ambulance (Rettungsdienst) of de plaatselijke doktersdienst.
NB.
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advieskijk je op de website van het LCR of ITG.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

kerkje_naast_hotel_madrisa.jpg

Oostenrijk - Silvretta

Comfortabel wandelen in Vorarlberg

Bergwandelvakantie vanuit Hotel Madrisa

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.