ea_langlaufenpinzgau_saalfelden_panorama_saalfelden_klein.jpg

Oostenrijk - Pinzgau, 8 dagen Langlaufen op de Saalachtalloipe

Cookies op SNP

De website van SNP maakt gebruik van cookies.

Meer informatie

« Terug naar overzicht
Privéreis - Actief in de sneeuw

langlaufreis vanuit twee hotels

De Saalachttalloipe slingert zich over een lengte van 150 km tussen de Salzburger Alpen en wordt door langlaufkenners gezien als het langlaufmekka van Oostenrijk. Vanuit twee comfortabele hotels in Saalfelden en Maishofen ski je deze wintervakantie zo veel je wilt en zo ver als je kan. Ieder op zijn eigen niveau en lekker genieten van het après-langlaufen en de Pinzgauer Kasnockn.

Uniek aan deze reis

 • Bagagevervoer
 • Langlaufcursus inclusief
 • Langlaufen op eigen gelegenheid
 • Twee gebieden en twee comfortabele hotels
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Oostenrijk - Pinzgau

In de Pinzgau, de meest westelijke streek van de Oostenrijkse deelstaat Salzburg, ligt aan de voet van de Leolanger Steinberge het langgerekte Saalachtal. Vanwege de gunstige ligging op ongeveer 800 m hoogte zijn de dorpjes Saalfelden en Maishofen relatief sneeuwzeker. Het is dan ook logisch dat hier ’s winters ongeveer 150 km loipen getrokken worden.

Omdat het waarschijnlijk weer een jaar geleden is dat je op de ski’s gestaan hebt, begint de week met een korte langlaufcursus o.l.v. een zeer deskundige langlaufer. Hierdoor is deze wintervakantie ook geschikt voor de beginnende langlaufer. De overige dagen maak je tochten naar Leolang, Maria am Steinernen en in de omgeving van Maishofen. Je verblijft deze week in twee mooie hotels in Saalfelden (4 nachten) en Maishofen (3 nachten). Na de inspanning overdag is het steeds weer heerlijk thuiskomen met de sauna en het heerlijke diner in het vooruitzicht. Het is immers vakantie!

Dag 1

Aankomst in de Salzburger Pinzgau.

Overnachting in

Saalfelden

Dag 2

De dag begint met een korte langlaufcursus in de klassieke stijl. Beginners leren de eerste beginselen en de gevorderden kunnen de langlauftechnieken ophalen. Deze cursus wordt gegeven door een Oostenrijkse medaillewinares op een wereldkampioenschap biathlon. De cursus duurt ongeveer 1 uur. ’s Middags kun je het geleerde in de praktijk brengen op de loipe van het Steinernen Meer.

Overnachting in

Saalfelden

Dag 3 en 4

Deze dagen verken je de loipen die wat verder weg van Saalfelden liggen. Zo kun je over de perfect getrokken loipe naar Maria Alm an Steinernen Meer. Ook kun je over de Dorfheim-, Ecking-, en Rosenthaloipe via het dorpje Lenzing naar het gezellige Leolang. Terug gaat het weer licht bergafwaarts naar Saalfelden. Je kunt iedere dag 15 tot 25 km langlaufen.

Een bezoek aan het hoger gelegen langlaufgebied van Hochfilzen is ook zeker de moeite waard. Hiervoor neem je de gratis skibus, 30 minuten rijden. Een langlaufpas ( 5 € per dag) is hier verplicht.

Overnachting in

Saalfelden

Dag 5

Na het ontbijt verlaat je Saalfelden en trek je naar het iets zuidelijker gelegen Maishofen. Je kunt vandaag 15 tot 25 km langlaufen. De bagage wordt vandaag naar Maishofen gebracht.

Overnachting in

Maishofen

Dag 6 en 7

In Maishofen en directe omgeving liggen ongeveer 30 km uitstekend geprepareerde langlaufloipen op je te wachten. Natuurlijk kun je ook een bezoek brengen aan het vlakbij gelegen Zell am See!

Overnachting in

Maishofen

Dag 8

Einde van het arrangement.

Overnachting in

Maishofen

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Tijdens deze langlaufvakantie verblijf je in twee goede driesterrenhotels, in Saalfelden en Maishofen. De kamers hebben natuurlijk eigen douche en wc. Overal in het hotel is wifi en er is een sauna.

Over de maaltijden

De avondmaaltijd is niet inbegrepen bij deze reis. In het restaurant van de hotels wordt echter  iedere avond een smakelijk driegangenmenu geserveerd. Je kunt natuurlijk ook in een van de andere restaurants in Saalfelden en Maishofen eten. Inkopen voor het lunchpakket kan je in de vlakbij gelegen kleine supermarkt doen. Je kan ook een lunchpakket bij de receptie bestellen. Tijdens het langlaufen kun je natuurlijk ook een van de vele horecagelegenheden bezoeken.

NB Je kunt als optionele service de avondmaaltijden erbij boeken. Je hoeft dan 's avonds niet meer na te denken waar je wilt gaan eten...

Inbegrepen

 • verblijf in twee hotels op basis van logies en ontbijt (7x)
 • gebruik sauna
 • langlaufcursus klassiek in Saalfelden
 • bagagevervoer van Saalfelden naar Maishofen
 • SNP-informatiepakket en kaartmateriaal

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • lunches
 • avondmaaltijd
 • loipenpas
 • huur langlaufmateriaal
 • toeristenbelasting
 • verzekeringen

Over de activiteiten

De langlauftochten kun je zo zwaar maken als je zelf wilt. De loipen zijn zeer goed gemarkeerd. Je kunt eventueel ook gebruik maken van de openbare skibus en hierdoor de tochten inkorten.

Extra dagen

In Saalfelden en Maishofen is het mogelijk om extra nachten bij te boeken.

Heen- en terugreis

Trein informatie

Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen, dan kan je via SNP je treinticket naar Saalfelden laten regelen. Onderstaand vind je het meest gebruikte schema. De ticketkosten worden bij boeking weergegeven.

Treinschema

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam – Saalfelden   08:02 - 20:04 3
Saalfelden – Amsterdam     08:40 - 20:26 2

Prijs p.p. (vanaf ieder station in NL):
€ 212,50 (zitplaats, 2e klas, retour)
€ 341,50 (zitplaats, 1e klas, retour)

NB: Alle prijzen en tijden zijn onder voorbehoud.
Uw definitieve treinschema ontvangt u in de week voor vertrek.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Salzburg.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
E-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Praktische informatie

U kunt dit arrangement op alle dagen van de week starten, behalve op maandag.

Het langlaufmateriaal is in Saalfelden en maishofen te huur. De huurprijs is ongeveer 65,- € voor 7 dagen.

Momenteel zijn er geen bijzonderheden.

Voor een verblijf in Oostenrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
De Nederlandse rij- en kentekenbewijzen worden erkend.

Tolvignet
Op Oostenrijkse snelwegen heeft u een tolvignet nodig. U kunt een vignet kopen op tankstations vóór de Oostenrijkse grens. Daarnaast zijn er trajecten waar u (tevens) tol moet betalen, bv de Brennerpass en sommige lange tunnels. Voor campers zwaarder dan 3550 kg is geen vignet meer nodig. In plaats daarvan betaalt u tol door middel van kilometerheffing via een GO-box. Deze box is verkrijgbaar bij de grens. Meer informatie via www.go-maut.at.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
Bij spoedeisende medische problemen kunt u op vertoon van uw paspoort gratis worden behandeld, maar bij de afhandeling komt dan dikwijls wel veel papierwerk kijken. Bel bij een spoedgeval een ambulance (Rettungsdienst) of de plaatselijke doktersdienst.
NB.
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

ea_langlaufenpinzgau_maishofen_langlaufer_seitlich_klein.jpg

Oostenrijk - Pinzgau

Langlaufen op de Saalachtalloipe

langlaufreis vanuit twee hotels

Zwaarte
Comfort
Actief in de sneeuw
Privéreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaar o.b.v. kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen