Oostenrijk, Duitsland - Oostenrijkse Alpen, 9 dagen Wandelen van Beieren naar Karinthië

« Terug naar overzicht
Nieuw
Privéreis - Wandelen

Bergwandelvakantie langs hotels

Deze wandeltocht vanaf de Königssee naar Karinthië is een waardevolle natuurbelevenis voor bergwandelaars. Je wandelt via het Nationaal Park Berchtesgaden door de bergen en over de groene weides naar het indrukwekkende Hochkönig-gebergte. Via het groene Gasteiner dal bereik je de bergketen Hohe Tauern, vanuit waar je naar Karinthië loopt. Geniet tijdens deze reis van Duitsland naar Oostenrijk van de idyllische alpenweiden, diepe ravijnen en groenblauwe meren in een hoog alpiene omgeving.

Uniek aan deze reis

 • Idyllische Königssee & Bedevaartskerk van St. Bartholomeüs
 • Nationaal Park Berchtesgaden
 • Hohe Tauern Nationaal Park
 • Wandelparadijs Nockberge
 • Schitterend Karinthisch merenlandschap
 • Je hond mag mee
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Oostenrijk, Duitsland - Oostenrijkse Alpen

In het kort ziet het programma er als volgt uit:

 • Dag 1: aankomst in Schönau am Königssee
 • Dag 2: wandeling door het Berchtesgaden Nationaal Park naar Weißbach
 • Dag 3: hoogtewandeling naar Dienten
 • Dag 4: wandeling door het beroemde Gasteinertal naar Bad Gastein
 • Dag 5: wandeling door het Nationaal Park Hohe Tauern naar Mallnitz
 • Dag 6: wandeling door het Seebachtal naar Obervellach 
 • Dag 7: wandeling langs de diepblauwe Millstätter See naar Döbriach
 • Dag 8: wandeling door wandelparadijs Nockberge naar Feld am See 
 • Dag 9: einde van het arrangement

Voor meer details klik je op de betreffende dag.

 

Dag 1

Aankomt in Schönau am Königssee. Hier verblijf je in een comfortabel pension of hotel.

Overnachting in

Schönau am Königssee

Dag 2

Vandaag gaat de wandeling door prachtige bossen en langs de idyllische Hintersee. Omgeven door steile rotswanden, wandel je dieper en dieper het veelzijdige Berchtesgaden Nationaal Park in. Je gaat over de grens naar Oostenrijk, waar je langs de ruisende watervallen van de Seisenbergklamm naar Weißbach loopt, je overnachtingsplaats voor vandaag.

Overnachting in

Weißbach

Dag 3

Met een korte transfer reis je ’s ochtends eerst naar het dorp Maria Alm. Vanaf hier start de wandeling en klim je naar de Pinzgauer Grasberge. Hier wacht je een fantastische hoogtewandeling met uitgestrekte alpenlandschappen, rustieke houten hutten en talrijke panoramatoppen. Het traditionele bergdorp Dienten aan de voet van de Hochkönig is de bestemming van de wandeling van vandaag.

Overnachting in

Dienten am Hochkönig

Dag 4

Vandaag wandel je door het beroemde Gasteinertal. Omgeven door een prachtig berglandschap wandel je zuidwaarts, met het indrukwekkende bergmassief de Hohe Tauern in het zicht. Op de Gasteiner Höhenweg doorkruis je diepe ravijnen en bereik je via gevarieerde wandelpaden de thermale bronnen van het kuuroord Bad Gastein.

Overnachting in

Bad Gastein

Dag 5

De wandeltocht door de Alpen vandaag laat het hart van menig wandelaar sneller kloppen. Via een eeuwenoud muilezel pad dat Salzburg al eeuwenlang met Karinthië verbindt, wandel je door het Nationaal Park Hohe Tauern. Door het unieke berglandschap kom je steeds hoger op de 2.450 m hoge "Mallnitzer Tauern". Trakteer jezelf op een welverdiend rustmoment in de rustieke Hagener Hütte voordat je aan de afdaling naar het authentieke dorp Mallnitz begint.

Overnachting in

Mallnitz

Dag 6

De wandeltocht door de Alpen gaat verder door het Seebachtal langs de Stappitzer See, waarbij de glinsterende Ankogel gletsjer boven je uit torent. Vandaag moet je verschillende kloven passeren. Via spectaculaire beklimmingen en brullende watervallen word je begeleid door de stroom van watermassa's naar het pittoreske Mölltal, het langgerekte dal in Karinthië. Hier biedt de kleine nationale parkgemeenschap Obervellach als klimatologisch kuuroord de beste ontspanning.

Overnachting in

Obervellach

Dag 7

De dag begint met een korte busrit naar het zuiden door het rustige Mölltal naar Spittal an der Drau. De Jacobsweg leid je bergopwaarts naar Wolfsberg, over de Millstätter-kam en langs het natuurgebied Egelsee naar de diepblauwe Millstätter See. Vervolgens loopt de wandeling om de Millstätter See heen naar de bestemming van vandaag, de vakantie- en badplaats Döbriach.

Overnachting in

Döbriach

Dag 8

Het wandelparadijs Nockberge roept: direct aan het begin van de dag wandel je naar het sterrenbalkon, waarschijnlijk het beste uitkijkpunt over het meer en de besneeuwde hoge Alpen. Biosfeerpark Nockberge biedt prachtige wandelroutes door ongerepte natuur, met talrijke bronnen en groene weides. Er zijn gevarieerde wandelroutes mogelijk. Zo kun je ervoor kiezen om de top van de legendarische berg Mirnock te bewandelen of om er een ontspannen wandeling omheen te maken. Bij aankomst in Feld am See kun je een duik nemen in het koele water van de idyllische Brennsee.

Overnachting in

Feld am See

Dag 9

Vandaag eindigt je arrangement, tenzij je nog dagen hebt bijgeboekt.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Tijdens deze reis door de alpen overnacht je in in gezellige 3* dorpshotels en pensions. De comfortabele kamers zijn voorzien van hun eigen badkamer.

De tweepersoonskamers in de Oostenrijkse hotels en pensions hebben meestal een tweepersoonsbed met gescheiden matrassen en dekbedden.

Over de maaltijden

Bij deze reis is het ontbijt op iedere dag bij de prijs inbegrepen en kan worden genuttigd in de hotels of pensions. De lunch kan voor de wandelingen worden ingekocht bij een supermarkt. Voor het avondeten kun je terecht bij de accommodatie, of bij een vlakbij gelegen restaurant in de dorpjes.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • bagagevervoer
 • transfer op dag 3
 • toegang tot de Groppensteinschlucht
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • gebruik van openbaar vervoer
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Ter plaatse te betalen

 • eventuele toeristenbelasting (Kurtax)

Over de activiteiten

Voor deze reis met dagelijkse wandelingen van maximaal 6 uur is een goede basisconditie vereist. Je wandelt via gevarieerde wandel- en bergpaden en deels over onverharde wegen. In sommige delen in de hoge bergen is tredzekerheid noodzakelijk. In veel gevallen is het mogelijk om de iets langere wandelingen in te korten door met het openbaar vervoer verder te reizen.

Extra's

Verlengingshotels

Hotel in Schönau am Königssee

Transfers

Transfer Feld am See - Schönau am Königssee op zaterdag (vanaf € 94,- per persoon)

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De route Utrecht – Schönau am Königssee is ca. 860 km. Je kunt de auto parkeren op de openbare parkeerplaats in de buurt van het hotel, voor €5 per dag of €30 per week.

De reis eindigt in Feld am See. Vanaf hier neem je de bus of trein terug naar Schönau am Königssee waar je auto geparkeerd staat (ca. 4 uur, via één overstap).

Trein informatie

Vanaf Berchtesgaden reis je met de bus of taxi in een korte rit naar Schönau am Königssee (ca. 15 minuten, afhankelijk van het starthotel).

Tijdens deze reis is het op minder plaatsen dan in Nederland mogelijk met PIN te betalen. Hierdoor raden we aan om voldoende contant geld mee te nemen.

Je bent van harte welkom om je viervoeter mee te nemen op deze wandeltocht. Geef dit tijdens het boeken aan ons door. Vermeld hierbij ook het ras en de grootte van de hond. De eventuele extra kosten kunnen ter plaatse worden betaald.

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

Voor een verblijf in Oostenrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
De Nederlandse rij- en kentekenbewijzen worden erkend.

Tolvignet
Op Oostenrijkse snelwegen heeft u een tolvignet nodig. U kunt een vignet kopen op tankstations vóór de Oostenrijkse grens. Daarnaast zijn er trajecten waar u (tevens) tol moet betalen, bv de Brennerpass en sommige lange tunnels. Voor campers zwaarder dan 3550 kg is geen vignet meer nodig. In plaats daarvan betaalt u tol door middel van kilometerheffing via een GO-box. Deze box is verkrijgbaar bij de grens. Meer informatie via www.go-maut.at.

Voor voor een verblijf in Duitsland hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig. Daarnaast moet u aantoonbaar over voldoende financiële middelen voor de duur van uw verblijf en over documenten voor een volgende bestemming beschikken.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Duitsland (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Umweltplakkete
In een aantal Duitse binnensteden zijn alleen 'schone' auto's toegestaan. Hiervoor dient u een 'Umweltplakkete' (Milieuvignet) te hebben. Kijk bijvoorbeeld op de ANWB website (onder Vakantie / Duitsland) of dit voor uw reis van toepassing is en naar de voorwaarden - in veel Duitse steden kunt u zonder Umweltplattete het centrum niet in. Wij raden u aan het milieuvignet, indien nodig, van te voren in Nederland of België aan te schaffen. Dit kan via de website van de ANWB of VAB.

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse en Belgische rij- en kentekenbewijs wordt in Duitsland erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
Bij spoedeisende medische problemen kunt u op vertoon van uw paspoort gratis worden behandeld, maar bij de afhandeling komt dan dikwijls wel veel papierwerk kijken. Bel bij een spoedgeval een ambulance (Rettungsdienst) of de plaatselijke doktersdienst.
NB.
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
NB. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland)

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je gezin) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Oostenrijk

Oostenrijk, Duitsland - Oostenrijkse Alpen

Wandelen van Beieren naar Karinthië

Bergwandelvakantie langs hotels

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 701 klanten