SNP WWW 2014 04 22 0900
Code 356070 LA individuele reis
Niveau
       
 
Accommodatie
       
 
Waardering
 
 • Hond mee op aanvraag

Oostenrijk - Miemingerplateau, 8 dagen

Natuurlijk avontuurlijk en helemaal 'kids', gezinsvakantie vanuit familiehotel

In deze relatief onbekende hoek van Tirol gaat het zacht glooiende Miemingerplateau over in ruige kalkbergen. Bij Familie-Landhotel Stern begrijpen ze helemaal wat nodig is om het families naar de zin te maken. Bovendien doen ze alles met aandacht voor milieu en traditie; je verblijft hier CO2-neutraal en ze verwennen je met gezonde, eerlijke maaltijden. Zowel binnen als buiten kunnen kinderen van elke leeftijd naar hartenlust spelen. Tijdens het actieve programma wandelen jullie naar een echte almhut, overnacht je in het hooi, ga je rijden op een pony of klimmen en abseilen. Buiten het hoogseizoen is er ook kinderoppas voor de allerkleinsten.

SNP Geocaching locatie: voor de liefhebber is het hier echt een paradijsje!

 
Voor ouders met (jonge) kinderen is Gasthof Stern een hele prettige plek: voldoende ruimte om te spelen, aandacht voo...
Bekijk alle reviews (20)
Uniek aan deze reis
 • hotel helemaal voor families
 • uitdagend natuurprogramma en kinderclub inclusief
 • slapen in hooi of almhut
 • grote avonturenspeeltuin
 • ecologische maaltijden
 • klimaatneutraal verblijf en hotel heeft eigen oplaadstation voor E-car
vanaf
per persoon
bij min. 2 personen
Nadat u met de auto over de Fernpas Oostenrijk bent ingereden, is het Mieminger Plateau niet ver meer. Hier ligt op een hoogte van zo’n 1100 m een glooiend landschap met weides, bossen, bergen en dorpjes. Tegen de achtergrond van de grillige kalkwanden van de Mieminger Kette, met als hoogste punt de Griesspitze (2747 m), vind je het knusse gasthof Stern in Obsteig. Tiroolse gastvrijheid, gevoel voor traditie, maar vooral de kindvriendelijke sfeer garanderen een heerlijke gezinsvakantie in de bergen. Kinderen en families worden hier 'serieus' genomen. Zo is er een avonturenspeelplaats, zijn er goede kindermenu's en kunnen kinderen zich hier lekker 'vrij' bewegen.

Er is een uitgebreid programma voor de kids, al dan niet met pa of ma: avontuur in het bos, schat zoeken, ponyrijden, boerderijbezoek, klimmen, almwandeling met overnachting, hooislapen en nog veel meer. In voor- en naseizoen is er oppasservice voor de allerkleinsten. Er zijn wandelingen in alle soorten en maten, van een kort ommetje tot serieuze bergtochten. Wandelen wordt extra leuk met Geocaching: schatzoeken met GPS. Maar je kunt ook mountainbiken, zwemmen of naar de langste zomerrodelbaan van de Alpen gaan. Op minder dan 1 uur rijden zijn talloze leuke uitjes mogelijk: Innsbruck met Kristalwelten en Zoo, Ötzidorf, Zugspitze, Knappenwelt....
Je verblijft in prima familiekamers of appartemtenten, met een heerlijk ontbijtbuffet en lekker en verantwoord avondeten helemaal verzorgd. De kids kunnen zo van de eettafel weer verder spelen bij 'het kasteel' of bij de pony's.

boeken & kaarten
klik hier voor de SNP selectie boeken & kaarten behorend bij deze reis naar de webshop
 • dag tot dag

 • praktisch

 • van belang Oostenrijk

 • extra

 • actueel

 • heen- en terugreis

 • reviews

 • 1

 • 2-7a Natuur

 • 2-7b Wandelen

 • 2-7c Geocaching

 • 2-7d Uitstapjes en excursies

 • 2-7e Divers

 • 8

 • NB Programma

 • kaart

 1. Even kennismaken met de geitjes
Even kennismaken met de geitjes
Programma

Aankomst in Obsteig. Na het inchecken krijg je de beschikking over je 'gastenkaart' , een pas waarmee je tijdens je verblijf gratis of met veel voordeel van uitjes en activiteiten in de omgeving gebruik kunt maken.
Tevens doe je je 'klimaat check-in'. Met een leuk programma kun je meewerken om de komende week je CO2-afdruk zo klein mogelijk te houden. Met diverse opdrachten kun je punten verzamelen voor een oorkonde. Het hotel compenseert het C02 gebruik in enkele klimaatbeschermingsprojecten waar je natuurlijk ook meer informatie over kunt krijgen.

Op zondagavond wordt het kinderprogramma voor de komende week gepresenteerd. Tijd om plannen te maken voor de rest van de week!Overnachting in
Obsteig, Hotel Gasthof Stern

 1. Een nachtje slapen in het hooi?
Een nachtje slapen in het hooi?
Programma
Voor de kleine gasten van het hotel (gemiddeld 4-10 jaar) is er wekelijks een programma toegespitst op actief buiten zijn in de natuur. Het programma is iedere week weer anders en houdt rekening met de verschillende leeftijden die er op dat moment zijn. Activiteiten die zoal georganiseerd worden zijn: ponywandeling, natuurexcursie naar de Larixweides, minigolf, broodbakken, bootje varen op een meer, klimmen, mountainbiken (incl. uitrusting en begeleiding). Er is speciale kinderbegeleiding aanwezig vanuit het hotel. Zij spreken Duits en Engels. In de speciaal voor de kinderen ingerichte Sternchenclub hebben de kinderen hun eigen plek waar ze geen last hebben van de oudere gasten en ook is er 1 keer per week een speciale kindermaaltijd. Ook voor het hele gezin zijn er activiteiten, zoals:
 • Ponywandeling: een wandeling met gids naar de larixweides (2 uur)
 • Slapen in het hooi
 • Almslapen (vanaf 6 jaar); er zijn speciale Almslaapweken op de 1800m hoge Simmeringalm (zie tabblad 'reisperiode' ), waarin er op de Simmeringalm een speciaal tentenkamp wordt ingericht (je slaapt dus in een tent). Er wordt gezorgd voor eten en er is een speciaal programma.
  NB: buiten die weken om kun je ook met je eigen gezin overnachten op de Simmeringalm; hiervoor betaal je ter plekke een eigen bijdrage van € 20,- per volwassene en € 15,- per kind.


Overnachting in
Obsteig, Hotel Gasthof Stern

 1. Op pad op het bergpad....
Op pad op het bergpad....
Programma
Wandelen in de omgeving
In ieder dorpje van het plateau zijn vele goed gemarkeerde routes uitgezet. We selecteerden in de directe en iets minder directe omgeving van Obsteig een tiental wandelingen variërend van kort en makkelijk tot pittige bergtochten: voor elk wat wils dus. Alle routes zijn goed gemarkeerd en met de bij het reispakket behorende originele wandelkaart goed te volgen. Al wandelend ontdek je de Larixweides via de 'Lärchsteig', ga je naar een uitzichtspunt, kom je door en over beekjes en de avonturiers kunnen zelfs een topje beklimmen.
Ook het hotel biedt diverse wandelingen voor kinderen en ouders aan. Alleen voor ouders (en oudere kinderen) zijn de zonsopgangwandeling en een Klettersteigtour (met kosten; beide incl. transfer, materiaal en voor de zonsopgangswandeling een ontbijt).

Overnachting in
Obsteig, Hotel Gasthof Stern

 1. Geocaching: modern schatzoeken
Geocaching: modern schatzoeken
Programma
SNP heeft samen met Hotel Stern een leuk GPS programma ontwikkeld. Er zijn enkele speciale 'geocaches' in de omgeving gemaakt. Met behulp van je GPS (ook ter plekke te leen) kun je dus op schattenjacht! Met de GPS kun je ook op zoek naar de stempelkastjes voor je 'Wandernadel'-kaart. Heb je alle stempels verzameld, dan krijg je een fraaie speld of medaille. Naast de door het hotel verstopte caches (schatten), zijn er in de omgeving ook nog een aantal andere leuke geocaches te vinden. Als je wilt kun je hier de hele week elke dag een of meer caches doen! Meer informatie over dit 'geocaching' is te vinden in jullie reisinformatiepakket.

Overnachting in
Obsteig, Hotel Gasthof Stern

 1. De Alpincoaster
De Alpincoaster
Programma
De ultieme kick voor menig kind zal de zomerrodelbaan (Alpincoaster) van Imst zijn, de langste van Oostenrijk! Te combineren met een fraaie wandeling door de kloof van Imst levert dit een leuk dagje uit op.
Innsbruck heeft een leuk oud centrum met het beroemde 'Gouden Dakje', maar de Alpenzoo of Swarovskis Kristalwelten spreken ook tot de verbeelding van veel kinderen.
In de omgeving vind je een mooi openluchtzwembad en enkele meertjes, waar van het water genoten kan worden. Bootje varen, zwemmen, poedelen.....
Het archeologisch park 'Ötzi-welt', het bezoeken van oude mijnen in 'Knappenwelt' of (wat verder weg) de burchtenwereld van Ehrenberg zijn ook geliefde uitjes.

Overnachting in
Obsteig, Hotel Gasthof Stern

 1. Mooi mountainbiken
Mooi mountainbiken
Programma
Mountainbiken, klimmen, pony- of paardrijden: naast wandelen kun je hier op nog meer manieren actief bezig zijn.
Huur een mountainbike en je kunt op het glooiende plateau enkele leuke korte tochten maken. Een fiets kan soms ook gebruikt worden om naar het beginpunt van een rondwandeling te gaan.
In het hotelprogramma van de Sternchenclub zit al een dagdeel klimmen, maar in de buurt kun je ook individueel klimmen en abseilen. Voor ongeoefenden worden er cursussen aangeboden.
Over de landelijke weggetjes van het plateau is het aangenaam paard- en ponyrijden. Het hotel heeft een paar eigen pony's, waarmee korte tochten georganiseerd worden. In de buurt zijn maneges waar men paarden kan huren.

Overnachting in
Obsteig, Hotel Gasthof Stern

 1. Kamp opzetten voor overnachting tijdens Almslaapweek
Kamp opzetten voor overnachting tijdens Almslaapweek
Programma
Einde van het arrangement.

NB Programma
Om de mogelijkheden van de omgeving volledig te benutten is het handig een auto ter plaatse te hebben. Echter ook zonder dit vervoermiddel is er meer dan genoeg te doen en kun je ook deelnemen aan het activiteitenprogramma. Locale transfers zijn (ook qua kosten) prima met bus, hotelbus of een enkele taxi te organiseren.

Almslaap-weken
In de eerste twee weken van juli gaat men met families de alm op. Naast de almhut wordt een tentenkamp gebouwd en een vuurplaats gemaakt voor de avondbarbecue. In de ochtend kun je koeien melken, een bergtop op of schatzoeken. Een supergezellige happening. Per week vindt dit evenement 1x plaats op een dag met geschikt weer. Minimumleeftijd is 6 jaar. Je betaalt ter plekke een eigen bijdrage.
NB: buiten deze twee weken om kun je (tegen betaling) ook zelf met je gezin overnachten in de berghut op deze alm.Detailkaart
 
 • accommodaties

 • inbegrepen

 • niveau

 • reisperiode

 • rustdagen

Over de accommodaties
Familie Landhotel Stern is een bijzonder prettig verblijf voor families. Kinderen kunnen hier zichzelf zijn, maar de ouders worden niet vergeten. De service is uitstekend en de sfeer informeel en met persoonlijke aandacht. Het hotel besteed veel aandacht aan milieuvriendelijkheid en probeert actief om klimaatneutraal te functioneren. Een moderne faciliteit als WiFi is overal gratis beschikbaar. Voor het hotel is een door kastanjes beschaduwd terras met daarachter een groot speelveld met speeltoestellen, speelhuisje, kinderboerderij en ponymanege.
In het hoofdgebouw zijn een Stube, restaurant, een grote kinderspeelruimte, een sauna met rustruimte en een receptie te vinden. Naast het hoofdgebouw zijn er twee kleine bijgebouwen waar ook enkele appartementen zijn.In Stern zijn de volgende kamertypes:
 • 'S': Kleine familiekamer met tweepersoons bed, douche/wc, kleuren tv, telefoon, balkon, 20 m². Geschikt voor 1 volwassene en 1 kind of 2 volwassenen en een kind in een kinderbedje.
 • 'L': Comfortabele familiekamer met tweepersoons bed en tweepersoons slaapbank, douche, aparte wc, kleuren tv, telefoon, 25 m², soms een balkon. Geschikt voor 2 volwassenen en 1-2 kinderen.
 • 'L+': Comfortabele kamer met tweepersoons bed, douche, aparte wc, kleuren tv, telefoon, 30 m², woongedeelte met erker, soms een balkon. Geschikt voor 2 volwassenen.
 • 'XL': Familie appartement met aparte tweepersoonsslaapkamer, woonkamer met tweepersoons slaapbank, klein keukenblok, badkamer, aparte wc, kleuren tv, telefoon, balkon, 50 m². OF twee geschakelde tweepersoonskamers. Geschikt voor 2 volwassenen en 1-2 kinderen.
 • 'XXL': Ruim familie appartement met twee aparte tweepersoonsslaapkamers, grote woonkamer met tweepersoons slaapbank, keuken met zithoek, badkamer, aparte wc, kleuren tv, telefoon, balkon/terras, 90 m². OF Ruime erkerkamer geschakeld met een tweepersoonskamer via een gedeelde opgang. Geschikt voor 2 volwassenen en 1-4 kinderen.


Comfort en stijl van onze accommodaties
Voor meer info over het comfort en de stijl van een SNP accommodatie, klik hier.


Over de maaltijden
Je verblijft hier op basis van halfpension: ontbijt en diner. Het hotel serveert vrijwel alleen biologische producten. Voor de kinderen zijn er ook afwisselende en gezonde maaltijden bedacht, zodat die niet de hele week schnitzel en patat eten. Elke dag is er ook een 'Eardiges Menü', met louter streekproducten. Ook zijn er dagelijks vegetarische gerechten.
Jullie verblijven op basis van halfpension (ontbijt en diner). Bij deelname aan het kinderprogramma zijn voor de kinderen de meeste middagmaaltijden tevens inbegrepen. Tijdens de familiewandeling is er een picknick voor iedereen.
Het ontbijt bestaat uit een uitgebreid buffet met diverse broodsoorten, hartig en zoet beleg, verse fruitsalade, sappen, yoghurt, ontbijtgranen en warme dranken.
Het diner kent een buffet van salades en voorgerechten. Voor het hoofdgerecht, dat wordt uitgeserveerd, kan gekozen worden tussen twee gerechten, terwijl voor de kinderen een apart gerecht beschikbaar is. Dagelijks wisselende nagerechten.
Op aanvraag (ter plekke af te rekenen) kunnen bij het ontbijt lunchpakketten gemaakt worden.
Elke week is er een keer een buffet- of grillavond met muziek en een avond met speciaal gezamenlijk eten voor de kinderen, zodat de ouders een keer rustig van een 'dinner for two' kunnen genieten.


Duurzaamheid
Onze accommodatie ter plekke is zeer actief in hun milieubeleid en slaagt er in om klimaatneutraal (CO2-neutraal) te functioneren. Er wordt hard gewerkt aan energiebesparende maatregelen, meubels van locaal bewerkt hout, gebruik van duurzame en locale producten, zoals ook biologisch voedsel dat locaal geproduceerd wordt. Openbaar vervoer wordt gestimuleerd (o.a. gratis halen/ brengen vanaf treinstation), er is een actief programma gericht op natuurbeleving en ook kun je regelmatig meehelpen met landschapsonderhoud. Verder wordt CO2 uitstoot gecompenseerd bij een WNF project in Azië en in locale projecten. Ook gasten zelf worden gemotiveerd hun CO2 uitstoot locaal te compenseren en deze zo laag mogelijk te houden. Het hotel heeft in 2012 de meest prestigeuze prijs van Tirol voor verantwoord ondernemen gekregen in de categorie 'ecologie'.


Info kindvriendelijkheid
Een kindvriendelijke plek bij uitstek. In de vakanties verblijven hier vrijwel uitsluitend gezinnen en is het hotel en omgeving helemaal van families. Het programma is vooral gericht op kinderen in de basisschoolleeftijd, tussen ca. 4 en ca. 10 jaar, maar ook met wat oudere kinderen heeft u hier een prima bergvakantie.
Buiten het hoogseizoen is er in de meeste weken ook een oppasservice voor de allerkleinsten. Kijk voor de data bij het tabblad 'Reisperiode'.


Inbegrepen
 • verblijf op basis van halfpension
 • 5 x warme lunch voor de kinderen die het activiteitenprogramma volgen
 • activiteitenprogramma van hotel Stern
 • toeristenbelasting
 • Reductiepas (gastenkaart) omgeving
 • Gegevens geocaching
 • SNP-informatiepakket met geplastifiseerde wandelkaart 1:35.000


Niet inbegrepen
 • heen- en terugreis
 • overige lunches
 • Huur GPS voor geocaching


Reserveringskosten
 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)


Over de activiteiten
Het is moeilijk om te omschrijven hoe zwaar een weekje in Hotel Gasthof Stern zal zijn. Dit hangt af van wat je zoal gaat doen. Je kunt deze week samen met de kinderen geheel naar eigen inzicht invullen. Het activiteitenprogramma voor de hotelgasten is voor kinderen tussen ca. 3 en 12 jaar. Daaraan kun je ook losse dagen of dagdelen meedoen. Maar ook op eigen houtje kun je op elk niveau van alles ondernemen.
Ook het wandelniveau is zeer divers. Er zijn wandelingen met nauwelijks hoogteverschil, maar ook bergtochten voor de 'bikkels'. Mountainbiken rondom de dorpen is niet echt zwaar en vergt geen ervaring. Ga je echter de bergwegen op dan is rijkunst en kracht vereist. Wil je mountainbiken, neem dan bij voorkeur je eigen helm mee.
Het hotel heeft eigen pony's en werkt nauw samen met de naastgelegen manege. Paardrijden kan dus ook. Om zelf te rijden dien je uiteraard rij-ervaring te hebben, maar er worden ook tochtjes voor beginners georganiseerd.


Geschikt voor kinderen
alle leeftijden


Geschikte reisperiode

Deze reis kan geboekt worden van eind april tot eind oktober en je kunt meestal dagelijks starten.

In juli en augustus kan er alleen op zaterdag of zondag gestart worden. In het vroege voorjaar en latere najaar zullen niet alle geocaches toegankelijk zijn en kunnen er attracties/ bezienswaardigheden gesloten zijn. Ook het hotel-kinderprogramma zal hieraan aangepast worden.

Door de fijne locatie, met ook binnen vertier voor kinderen, en het zeer ruime aanbod aan activiteiten is een verblijf in elke periode even geschikt. Buiten schoolvakanties is er extra kinderoppas voor kleintjes (ideaal voor 'jonge gezinnen'), in schoolvakanties is er een uitgebreid programma voor kinderen tot ca. 12 jaar.

Kinderoppas voor de allerkleinsten (2 t/m 6 jaar) in 2016: iedere gast kan gebruik maken van 20 uur kinderopvang buiten de vakantieperiodes: 28 mei -2 juni en 10 september - 1 oktober.

2 juli t/m 16 juli 2016 (data onder voorbehoud): Almslaapweken: gezamenlijke tocht, inclusief alle voorbereiding, naar de 2000 m. hoge Simmering Alm. Een echte Alm-beleving.

27 aug t/m 9 september (data onder voorbehoud): Boomhutten bouwen.Klimaattabel


Extra dagen
U kunt in Hotel Gasthof Stern extra dagen bijboeken. In het hoogseizoen is dit alleen per week mogelijk.


 • reisdocumenten

 • gezondheid

 • vaccinatie

Reisdocumenten

Voor een verblijf in Oostenrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
De Nederlandse rij- en kentekenbewijzen worden erkend.

Tolvignet
Op Oostenrijkse snelwegen heeft u een tolvignet nodig. U kunt een vignet kopen op tankstations vóór de Oostenrijkse grens. Daarnaast zijn er trajecten waar u (tevens) tol moet betalen, bv de Brennerpass en sommige lange tunnels. Voor campers zwaarder dan 3550 kg is geen vignet meer nodig. In plaats daarvan betaalt u tol door middel van kilometerheffing via een GO-box. Deze box is verkrijgbaar bij de grens. Meer informatie via www.go-maut.at.Gezondheid

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
Bij spoedeisende medische problemen kunt u op vertoon van uw paspoort gratis worden behandeld, maar bij de afhandeling komt dan dikwijls wel veel papierwerk kijken. Bel bij een spoedgeval een ambulance (Rettungsdienst) of de plaatselijke doktersdienst.
NB.
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.Vaccinatie
Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).


 • materialen en uitrusting

 • overige informatie

Type (huur)fiets
Bij het hotel zijn mountainbikes te huur, desgewenst voorzien van kinderzitje of aanhangfiets. Dit laatste is wel erg zwaar fietsen. Indien de hotelvoorraad niet voldoet kan men elders fietsen regelen. Wel dien je op tijd aan te geven dat je fietsen wilt huren. Kinderfietsen zijn er met wielmaat 24 inch.


Hond mag mee tijdens deze reis?
Ja, mits doorgegeven bij reservering. Indien u met uw hond op reis gaat kunt u hier zien wat de voorwaarden voor het reizen met een hond in een bepaald land zijn. Soms is bijv. een muilkorf in het openbaar vervoer verplicht of een bepaalde inenting.


Voorwaarden hond mee op reis
Eventuele kosten dienen ter plaatse betaald te worden.


Meer over deze reis
Gastenkaart
Je betaalt een relatief hoog bedrag aan toeristenbelasting; daar heb je echter ook meteen veel voordeel van! Vooral gezinnen met kinderen profiteren snel met o.a.:
 • gegidste wandelingen, e-bike trips
 • gratis bus van Innsbruck naar Obsteig (dagelijks)
 • 50% reductie op de huurprijs van e-bikes
 • Varen op de Fernsteinsee
 • Gratis entree in Knappenwelt en Biermythos (ja echt ook voor kinderen leuk) in Starkenberg
 • Gratis deelname aan excursie Innsbruck met gegidste stadswandeling
 • 50% korting op vervoer met de almbusjes naar hooggelegen almen
 • Reductie op entree van diverse musea
 • Gratis entree boszwembad Barwies of het plaatselijke overdekte zwembad
Deze kaart krijgen jullie bij aankomst in de accommodatie.


 • laatste nieuws

Laatste Nieuws
Er zijn momenteel geen bijzonderheden.


 • per auto

 • per vliegtuig

 • per trein

Over de route en parkeergelegenheden
De afstand Utrecht - Obsteig is ca 860 km. U kunt parkeren bij het hotel.


Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Innsbruck.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie
Vanaf de luchthaven Insbruck reist u per trein (ca. 0,5 uur) naar Telfs. Tickets dient u ter plaatse te kopen. In Telfs aangekomen neemt u een taxi (ongeveer 20 €) naar Obsteig. U kunt ook de bus nemen. (nb: in dit geval geldt de gratis ophaal service niet uit milieuoverwegingen!).


Airporthotel
Schiphol PARK-SLEEP-FLY ARRANGEMENT
Begin uw vakantie relaxed met een overnachting in het comfortabele Courtyard by Marriott Hotel. `s Avonds op uw gemak naar Schiphol reizen, luxe overnachten, genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en gratis airport shuttle. Reist u milieubewust en comfortabel per trein, dan kunt u met de gratis hotelshuttle eenvoudig vanaf Schiphol het hotel bereiken. Indien u toch voor de auto kiest, kunt u uw auto tot 16 dagen gratis parkeren bij het hotel; daarmee kost uw overnachting amper meer dan de prijs van lang parkeren op Schiphol!
Meer informatie.


Treinreis
BestemmingTijdOverstap
Amsterdam CS – Telfs Pfaffenhoven 08:02 - 18:452
Telfs Pfaffenhoven – Amsterdam CS   09:13 - 21:561


Prijs dagtrein p.p. (vanaf ieder station in NL):

€ 229,50 (zitplaats, 2e klas, retour)
€ 327,50 (zitplaats, 1e klas, retour)

NB: Alle prijzen en tijden zijn onder voorbehoud.
Uw definitieve treinschema ontvangt u in de week voor vertrek.

Toelichting
U kiest een treinreis van Nederland naar Telfs. Vanuit Telfs kunt u gratis worden opgehaald door hotel Stern bij een treinreis vanuit Nederland. Vanuit Innsbruck rekent men voor een privé transfer slechts € 30,-

Verder is er ook een gratis postbusverbinding tussen Innsbruck en Obsteig.
 • september 2016
 • Voor ouders met (jonge) kinderen is Gasthof Stern een hele prettige plek: voldoende ruimte om te spelen, aandacht voor kinderen, goede suggesties voor (actieve) uitstapjes met de kinderen. Punt van aandacht is de ligging van het gasthof aan een doorgaande weg: die ligging is minder rustiek dan je van SNP verwacht.
 • augustus 2016
 • Comfortabele verzorging, leuke tuin en leuk programma voor kinderen. Zeer jammer van de drukke verkeersweg voor de deur.
 • augustus 2016
 • Uitstekend hotel. Enige minpunt drukke weg, maar dat werd ruimschoots goedgemaakt door het superlekkere eten en de goede service met aandacht voor detail. Zeer diverse wandel, fiets en bus mogelijkheden direkt vanaf het hotel, je hebt geen auto nodig om elke dag andere uitstapjes te maken.
 • augustus 2016
 • Hotel Stern is echt de moeite waard, zo ook de omgeving! Veel aandacht voor de gasten in allerlei details, goede mogelijkheden voor de kinderen binnen en buiten. Gevarieerd programma en goed advies om er zelfstandig op uit te gaan.
 • augustus 2015
 • Een geweldig hotel met prima voorzieningen en bijzonder kindvriendelijk. De schitterende omgeving biedt heel veel mogelijkheden voor sportieve activiteiten. Mijn beide dochters hebben zich geen moment verveeld.
 • juli 2015
 • Een echte aanrader voor families die zowel van de natuur als van lekker eten houden! Slapen op de ALM is een heel toffe ervaring.
 • augustus 2014
 • Prachtige locatie en omgeving met meer dan voldoende uitdagende dagtripjes te ondernemen van (spannende) wandelingen, gebruikmakend van de vele kabelbanen in de prachtige natuur met beekjes en watervallen tot bezoeken aan musea etc. Filosofie van (klimaatneutraal) en kindvriendelijk hotel is uitstekend, uitvoering daarvan in menuaanbod matig.
 • november 2013
 • Prachtige ligging en stil appartement. De ideale uitvalsbasis voor wandelingen in het Miemingergebergte, het Ötztal en Pitztal. Zeer kindvriendelijk. Helaas geen biologisch voedsel en erg veel vlees. Geen goed bed voor de ouders (eigenlijk een divan die gestrecht kan worden). Al bij al toch een aanrader.
 • juli 2013
 • Leuk familiehotel met zeer hulpvaardig personeel en uitstekend eten!
 • mei 2013
 • Goede, moderne accommodatie met zeer vriendelijke eigenaren en personeel in een prachtige omgeving. Ook onze kinderen hebben erg genoten. Daarnaast was het eten erg lekker.
 • mei 2013
 • Vooral leuk voor de jongere kinderen, maar met enig eigen initiatief ook voor oudere kinderen uitdagend genoeg te maken. Aanrader: de klettersteig!
 • mei 2013
 • Een heerlijk hotel voor gezinnen met kinderen! Mooie wandelomgeving met genoeg uitdaging voor onervaren en ervaren wandelaars. Kinderen (8 en 5) en wij hebben genoten van de goede service, locatie en het heerlijke eten.
 • aanrader voor gezinnen met (jonge) kinderen, prima verblijf en accomodatie
 • Doen!
 • Een geweldig hotel om met kleinere kinderen naar toe te gaan, ik ben als alleenstaande ouder met 3 kids he-le-maal bijgekomen en de kinderen hebben een geweldige tijd gehad! Op deze plek wil je niets liever dan van de rust en stilte te genieten en je af te sluiten van alle moderne communicatie!
 • hele mooie groene vallei aan de rand van de Alpen waar je prima pittige wandelen kunt maken. het kan er in de omgeving wel een beetje druk zijn, het is erg toeristische, maar op de boederij gebeurt weinig en kun je dus helemaal tot rust komen in het moderne maar erg ouderwets ingerichte appartement gebouw dat er naast staat.
 • Prachtige omgeving en heel veel leuks te doen, wel handig als de kinderen wat ouder zijn; bijv 5- plus ivm de vele leukemia wandelingen die niet met kinderwagens of iets dergelijks te doen zijn en het kinderprogramma.
 • Voor ons is de uitspraak , NATUURLIJK , AVONTUURLIJK en Helemaal Kids .Uitstekend van toepassing.Dat omschrijft onze volledige vakantie in 3 woorden.
 • Hotel Stern biedt een uitstekende service met heel vriendelijk en betrokken personeel. Het eten is erg goed.
 • Zeer prettige locatie met veel mogelijkheden voor activiteiten. Wel afhankelijk van het seizoen!

Data en prijzen

22 april 2017 - 19 mei 2017
€ 475 S - tweepersoonskamer, Komfort
€ 570 L+ - tweepersoonskamer, Erker
€ 520 L - familiekamer
€ 670 XL - familie appartement
€ 745 XXL - familie appartement
20 mei 2017 - 23 juni 2017
€ 520 S - tweepersoonskamer, Komfort
€ 625 L+ - tweepersoonskamer, Erker
€ 580 L - familiekamer
€ 730 XL - familie appartement
€ 815 XXL - familie appartement
24 juni 2017 - 7 juli 2017
€ 555 S - tweepersoonskamer, Komfort
€ 705 L+ - tweepersoonskamer, Erker
€ 640 L - familiekamer
€ 815 XL - familie appartement
€ 920 XXL - familie appartement
8 juli 2017 - 25 augustus 2017
€ 625 S - tweepersoonskamer, Komfort
€ 795 L+ - tweepersoonskamer, Erker
€ 725 L - familiekamer
€ 920 XL - familie appartement
€ 1035 XXL - familie appartement
26 augustus 2017 - 8 september 2017
€ 555 S - tweepersoonskamer, Komfort
€ 705 L+ - tweepersoonskamer, Erker
€ 640 L - familiekamer
€ 815 XL - familie appartement
€ 920 XXL - familie appartement
9 september 2017 - 28 oktober 2017
€ 520 S - tweepersoonskamer, Komfort
€ 625 L+ - tweepersoonskamer, Erker
€ 580 L - familiekamer
€ 730 XL - familie appartement
€ 815 XXL - familie appartement
29 oktober 2017 - 4 november 2017
€ 475 S - tweepersoonskamer, Komfort
€ 570 L+ - tweepersoonskamer, Erker
€ 520 L - familiekamer
€ 670 XL - familie appartement
€ 745 XXL - familie appartement

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting

 • Prijzen zijn per persoon, exclusief heen- en terugreis.
 • Hoge kinderkortingen, tot wel 100%! Zie onder ’kinderkortingen’.
 • Een verblijf op een tweepersoonskamer is alleen mogelijk met 1 ouder en 1 kind.
 • Prijzen zijn inclusief toeristenbelasting (€ 2,00 per persoon per dag vanaf 14 jaar), met daaraan verbonden een 'gastenkaart', die reductie op diverse activiteiten en transport geeft.
 • De exacte prijs voor een reisgezelschap krijg je door in de prijslijst op de knop ‘prijs’ te klikken en de gevraagde gegevens in te vullen. Wil je boeken, klik dan op ‘boek’.
 • Zijn er speciale wensen of is er een bijzondere samenstelling van het reisgezelschap, neem dan contact op met info@snp.nl of bel +31(024)3277000.
 • Voor de hoogseizoen weken adviseren we u ons meerdere mogelijke startdata aan te geven, want het hotel is dan al bijna volgeboekt.

Kinderkortingen


Extra mogelijkheden bij Oostenrijk - Miemingerplateau

Dit arrangement laat zich goed combineren met één van de andere gezinsvakanties in Oostenrijk. Zelfs het ver weg gelegen Karinthië is nog in ca. 4,5 uur rijden bereikbaar!
Om de SNP website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.

Kunnen wij helpen?

We geven graag advies
Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Veel gestelde vragen (FAQ) Bekijk de antwoorden