winter_in_miemingen.jpg

Oostenrijk - Miemingerplateau, 8 dagen Wintersport voor ouders & kinderen

« Terug naar overzicht
Privéreis - Actief in de sneeuw

Gezinsvakantie vanuit hotel Gasthof Stern

Op het Oostenrijkse Miemingerplateau ligt in het kleine dorpje Obsteig (1000 m) het gezellige familiehotel Stern. Een huis vol tradities en sfeer, maar vooral veel oog voor de kleinste wintersporters. Er is een uitgebreid programma voor de kids en de ouders kunnen langlaufen en sneeuwwandelen. ’s Avonds kan je gezellig met z’n allen genieten van het voortreffelijke diner. Een heerlijke vakantie voor het hele gezin (met hoge kortingen voor de kinderen)! Deze reis is gericht op wintersport met kinderen, maar het is natuurlijk ook geschikt voor wintersporters zonder kinderen.

Uniek aan deze reis

 • Echt kindvriendelijk
 • Ecologische maaltijden
 • Eigen sneeuwkids-programma
 • Klimaatneutraal verblijf en hotel heeft eigen oplaadstation voor E-car
 • Je hond mag mee
Zwaarte
Comfort

Blog - Gezinsvakantie Oostenrijk – kidshotel met een sterretje

‘Pony Marie is de baas, die wil altijd vooraan lopen, anders wordt ze boos. Maar verder is Marie heel braaf hoor, je moet haar alleen niet inhalen’. Paardenbegeleidster Karin legt alles geduldig uit voor de kinderen die meegaan met paardjerijden in de sneeuw. Lees verder...


SNP Family Special alle leeftijden

SNP Family Specials voor alle leeftijden zijn kleinschalig, landelijk en uiteraard veilig. Voor zowel jonge als oudere kinderen zijn er voorzieningen. Van kinderbedjes en kinderstoelen tot terreinbuggy’s en speeltoestellen. Benieuwd naar al onze Family Specials?

Dag tot dag

Oostenrijk - Miemingerplateau

Nadat je met de auto over de Fernpas Oostenrijk bent ingereden, is het Mieminger Plateau niet ver meer. Hier liggen op een hoogte van zo’n 1100 m de afgelegen dorpjes Nassereith, Mieming, Wildermieming en Obsteig, aan de voet van de Griesspitze (2747 m). In hotel gasthof Stern, sinds 1907 in handen van de familie Föger, is de Tiroolse gastvrijheid en het gevoel voor historische tradities, de basis van een heerlijke wintervakantie. Er is een uitgebreid programma voor de kids, met sneeuwpoppen maken, schat zoeken, sleetje rijden, ponyrijden, een boerderijbezoek en een fakkelwandeling in de sneeuw samen met de ouders. Je kan ook leren skiën en de skipas is gratis! Voor de ouders zijn er 150 km gespoorde langlaufloipes en 80 km winterwandelwegen en op de 105 km Nordic Walking routes is het heerlijk sneeuwwandelen. Ook kan je een dagje naar de mooie stad Innsbruck. Natuurlijk zijn er ook activiteiten voor het gehele gezin: je bent immers ook samen op vakantie!

Dag 2-7d alpine skiën

Alpine skiën
Op de hellingen van de Grünberg in Obsteig kunnen de kinderen leren skiën. Er is een gratis sleeplift. De kids die skiles nemen worden ’s morgens naar de les gebracht en weer opgehaald.

De echte alpine skiërs kunnen met een gratis hotelskibus tweemaal dagelijks naar het skigebied van Hochötz, ongeveer 20 min rijden. Kijk voor meer info over dit gebied op www.hochoetz.at.

Dag 2-7a hotelprogramma

Voor de kleine gasten (leeftijd van 3 tot 12 jaar) van het hotel is er wekelijks een winterprogramma. Het programma is iedere week weer anders. Activiteiten die bijvoorbeeld georganiseerd worden zijn: sneeuwpoppen maken, schat zoeken, sleetje rijden, schaatsen, ponyrijden en een boerderijbezoek. Er is speciale kinderbegeleiding aanwezig vanuit het hotel. Zij spreken Duits en Engels. In de speciaal voor kinderen ingerichte Sternchenclub hebben de kinderen hun eigen plek waar ze geen last hebben van de oudere gasten. Ook voor het hele gezin zijn er activiteiten, zoals de fakkelwandeling en de paardensledetocht. Voor kinderen jonger dan 3 kan er een extra "nanny" komen. Dit kost dan €10,- per uur.

Verder worden de volgende activiteiten voor de gasten van het hotel georganiseerd:

 • Winterwandeling: een wandeling met gids op gewone bergschoenen (2 uur)
 • Rodelen (sleetje rijden) op de Lehnberg
 • Sneeuwschoenwandeling met gids, huur materiaal inclusief (4 uur)
 • Natuurwandeling op sneeuwschoenen met bioloog, huur materiaal inclusief (2 uur)
 • Tiefschnee skitocht met gids (skipas is inclusief)
 • Toerskitocht met gids (gebruik uitrusting is inclusief)

Dag 2-7c langlaufen

Op het Mieminger Plateau zijn in totaal 150 km aan goed gespoorde loipes aangelegd, die in lengte variëren van 5 tot 25 km. Als je beginner bent dan kun je bij de plaatselijke skischool enkele lessen nemen. Dit kan ook voor kinderen vanaf 10 jaar. 

Dag 2-7b sneeuwwandelen en winterwandelen

Als er veel sneeuw ligt, kan je de goed gemarkeerde Nordic Walking routes op sneeuwschoenen volgen. In totaal is er 105 km aan tochten uitgezet. Op de gewalste winterwandelroutes kan je op gewone bergschoenen eindeloos wandelen. In ieder dorpje van het plateau zijn vele goed gemarkeerde routes uitgezet.

Dag 8

Einde van het arrangement.

NB Programma

De individuele winterreizen voor ouders met kinderen nemen ieder jaar in populariteit toe. Gezinnen zijn wat betreft de vakantieplanning echter altijd gebonden aan de schoolvakanties. Het nadeel van dit hoogseizoen is natuurlijk de prijs en het kan in de wintersportgebieden soms erg druk zijn. Nu liggen de SNP-bestemmingen altijd in een rustig zijdal en laten we de drukke toeristenstromen links liggen, maar het blijft natuurlijk hoogseizoen!Dit betekent echter ook dat in de overige winterweken deze arrangementen zeer zeker ook de moeite waard zijn voor wintersporters die geen kinderen hebben of die ze liever thuislaten.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Familie Landhotel Stern is een bijzonder prettig verblijf voor families. Kinderen kunnen hier zichzelf zijn, maar de ouders worden niet vergeten. De service is uitstekend en de sfeer informeel en met persoonlijke aandacht. Het hotel besteed veel aandacht aan milieuvriendelijkheid en probeert actief om klimaatneutraal te functioneren. Een moderne faciliteit als WiFi is overal gratis beschikbaar. Achter het hotel is een groot speelveld met speeltoestellen, speelhuisje, kinderboerderij en ponymanege.
In het hoofdgebouw zijn een Stube, restaurant, een grote kinderspeelruimte, een sauna met rustruimte en een receptie te vinden. Naast het hoofdgebouw zijn er twee kleine bijgebouwen waar ook enkele appartementen zijn.

Gasthof Stern was vroeger de dorpsherberg van Obsteig en ligt natuurlijk tegenover de kerk. Het hotel ligt op 50 m van de doorgaande weg. De bus stopt dan ook bijna voor de deur van het hotel en als je Obsteig in rijdt met je eigen auto, is het niet ver zoeken…

In Stern zijn de volgende kamertypes:

 • 'S': Kleine familiekamer met tweepersoons bed, douche/wc, kleuren tv, telefoon, balkon, 20 m². Geschikt voor 1 volwassene en 1 kind of 2 volwassenen en een kind in een kinderbedje.
 • 'L': Comfortabele familiekamer met tweepersoons bed en tweepersoons slaapbank, douche, aparte wc, kleuren tv, telefoon, 25 m², soms een balkon. Geschikt voor 2 volwassenen en 1-2 kinderen.
 • 'L+': Comfortabele kamer met tweepersoons bed, douche, aparte wc, kleuren tv, telefoon, 30 m², woongedeelte met erker, soms een balkon. Geschikt voor 2 volwassenen.
 • 'XL': Familie appartement met aparte tweepersoonsslaapkamer, woonkamer met tweepersoons slaapbank, klein keukenblok, badkamer, aparte wc, kleuren tv, telefoon, balkon, 50 m². OF twee geschakelde tweepersoonskamers. Geschikt voor 2 volwassenen en 1-2 kinderen.
 • 'XXL': Ruim familie appartement met twee aparte tweepersoonsslaapkamers, grote woonkamer met tweepersoons slaapbank, keuken met zithoek, badkamer, aparte wc, kleuren tv, telefoon, balkon/terras, 90 m². OF Ruime erkerkamer geschakeld met een tweepersoonskamer via een gedeelde opgang. Geschikt voor 2 volwassenen en 1-4 kinderen.

Over de maaltijden

De dag begint met een smakelijk ontbijtbuffet. De kinderen die meedoen aan het hotelprogramma hebben een warme lunch in het hotel. In de namiddag is er altijd koffie en thee met een stukje cake. ’s Avonds is er een smakelijk viergangenmenu met saladebuffet in het gezellige restaurant.

Duurzaamheid

Gasthof Stern compenseert het CO²-verbruik van haar gasten: 12 kg CO² per nacht. Hiermee is je verblijf CO²-neutraal. Je heen- en terugreis kan je ter plaatse compenseren door een bijdrage te leveren aan een van de klimaatprojecten van het hotel.

Inbegrepen

 • Verblijf op basis van halfpension
 • Alle ontbijten en avondmaaltijden
 • 5x warme lunch voor de kinderen die het winterprogramma volgen
 • Winterprogramma van hotel Stern
 • SNP-informatiepakket

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Overige lunches
 • Huur materiaal (langlaufski’s, sneeuwwandelschoenen en alpine uitrusting)
 • Toeristenbelasting (€ 2,- pppd, vanaf 16 jaar))

Ter plaatse te betalen

• Toeristenbelasting: €2,- p.p.p.d. (vanaf 16 jaar)

Over de activiteiten

Het is natuurlijk moeilijk om te omschrijven hoe zwaar een weekje in Hotel Gasthof Stern zal zijn. Dit hangt af van wat je zoal gaat doen. Je kan deze week samen met je kinderen geheel naar eigen inzicht invullen. Het winterprogramma voor de hotelgasten is voor alle leeftijden.

Extra dagen

Je kan in Hotel Gasthof Stern extra dagen bijboeken.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Obsteig is ca 860 km. Je kan parkeren bij het hotel. Reis je met de auto, dan adviseren we je om sneeuwkettingen mee te nemen.

N.B. Reis je over de snelweg/autobahn naar Obsteig, dan heb je in Oostenrijk een vignet nodig. Dit kun je bij de tankstations in de buurt van de grensovergang kopen. Rij je via de 7 (Kempten Memmingen) naar Oostenrijk, dan heb je vanaf de grens de B179 tot in Obsteig. Hiervoor heb je geen vignet nodig.

Trein informatie

Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen, dan kan je via SNP je treinticket naar Telfs laten regelen. Onderstaand vind je het meest gebruikte schema. De ticketkosten worden bij boeking weergegeven. Vanaf station Telfs word je gratis opgehaald.

Treinschema

Dagtrein

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS – Telfs-Pfaffenhofen 08:02 - 18:57 3
Telfs-Pfaffenhofen – Amsterdam CS    09:28 - 21:56 1

Nachttrein

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS – Telfs-Pfaffenhofen 18:40 - 09:57 2
Telfs-Pfaffenhofen – Amsterdam CS    20:03 - 11:28 2

Krokus Express- dagtrein
In de krokusvakantie rijdt er een speciale trein naar de Alpen. Indien je op zaterdag 16//2 of 23/2  heen reist en op zaterdag 23/2 of 2/3 terug reist naar Nederland, dan kunnen wij de Krokus Expressboeken. De trein stopt ook in Utrecht en Arnhem. Je dient zelf nog een treinkaartje te kopen vanaf je eigen woonplaats naar Amsterdam, Utrecht of Arnhem.

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS – Telfs-Pfaffenhofen 07:02 - 19:57 1
Telfs-Pfaffenhofen – Amsterdam CS    08:03 - 22:47 1

Alpen Express- nachttrein
De Alpen Express is een special nachttrein naar de Alpen. Indien je op vrijdag heenreist en op een zaterdag weer terug reist naar Nederland, dan kun je gebruik maken van deze Alpen Express. 

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS – Telfs-Pfaffenhofen 18:59 - 09:11 1
Telfs-Pfaffenhofen – Amsterdam CS 00:00 - 09:46  1

NB: Alle tijden zijn onder voorbehoud.
Het definitieve treinschema ontvang je in de week voor vertrek.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Insbruck.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
E-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Vanaf de luchthaven Insbruck reis je per trein (ca. 0,5 uur) naar Telfs. Tickets dien je ter plaatse te kopen. In Telfs aangekomen neem je een taxi (ongeveer €20,-) naar Obsteig. Je kan ook de bus nemen.

Buiten de vakantieperiodes is het natuurlijk ook heerlijk om zonder kinderen naar het Mieminger Plateau te gaan!

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar het Miemingerplateau ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein, per vliegtuig of per eigen auto reist.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis of vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Je krijgt deze week de zogenaamde Plateau Card. Hiermee kan je gratis met de (ski)bus in de regio en naar Innsbruck reizen.

Eventuele kosten dienen ter plaatse betaald te worden.

Het gebruik van sneeuwschoenen is gratis met de PLATEAU-card deze week. Skimateriaal en langlaufmateriaal zijn ter plaatse in Obsteig te huur.

Paklijst

 • Skipully
 • Winddichte en sneeuwafstotende broek
 • Skibril
 • Lippencrème met UV-filter
 • Gamaschen
 • EHBO eenvoudige middelen
 • Dagrugzak (25 liter)
 • Bergschoenen
 • Sandalen of (hut-)slippers
 • Fleecejack
 • Handschoenen
 • Muts
 • Sjaal
 • Warme kleding
 • Wind- en waterdicht jack
 • Zonnehoed of pet
 • Zwemkleding
 • GELDIG paspoort
 • Kopieën van reisdocumenten
 • Zonnebrandolie
 • Zonnebril
 • Thermosfles
 • Lang thermisch ondergoed

17-01-2019
De afgelopen periode is er veel sneeuw gevallen in Zuid-Duitsland en Oostenrijk. Hierdoor waren enige dorpen en dalen tijdelijk onbereikbaar. Ook was het lawinegevaar zeer hoog. Momenteel is de situatie aan het normaliseren en zijn alle gebieden weer bereikbaar en de meeste pistes, loipen en wandelroutes geopend. De winterse omstandigheden kunnen echter dagelijks veranderen. Ga goed voorbereid op reis en controleer zelf voor vertrek de verkeersinformatie en houd de weersvoorspellingen in de gaten. Informeer ook tijdens je verblijf naar de plaatselijke omstandigheden of iets wel of niet mogelijk is. Men is ter plaatse goed op de hoogte van de actuele situatie. 

Voor een verblijf in Oostenrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
De Nederlandse rij- en kentekenbewijzen worden erkend.

Tolvignet
Op Oostenrijkse snelwegen heeft u een tolvignet nodig. U kunt een vignet kopen op tankstations vóór de Oostenrijkse grens. Daarnaast zijn er trajecten waar u (tevens) tol moet betalen, bv de Brennerpass en sommige lange tunnels. Voor campers zwaarder dan 3550 kg is geen vignet meer nodig. In plaats daarvan betaalt u tol door middel van kilometerheffing via een GO-box. Deze box is verkrijgbaar bij de grens. Meer informatie via www.go-maut.at.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
Bij spoedeisende medische problemen kunt u op vertoon van uw paspoort gratis worden behandeld, maar bij de afhandeling komt dan dikwijls wel veel papierwerk kijken. Bel bij een spoedgeval een ambulance (Rettungsdienst) of de plaatselijke doktersdienst.
NB.
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

hotel_gasthof_stern_in_de_winter.jpg

Oostenrijk - Miemingerplateau

Wintersport voor ouders & kinderen

Gezinsvakantie vanuit hotel Gasthof Stern

Zwaarte
Comfort
Actief in de sneeuw
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 9.2 beoordeeld door 308 klanten