Oostenrijk - Lammertal, 6 dagen Vierdaagse huttentocht in de Salzburger Dolomieten

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Huttentocht vanuit hotel langs drie berghutten

In de Salzburger Dolomieten ligt een uitgebreid netwerk van paden dat enkele mooie berghutten met elkaar verbindt. Vanuit een uitstekend hotel in Abtenau maak je een vierdaagse huttentocht langs drie berghutten door het Lammertal naar groene almen onderlangs de indrukwekkende en stenige Gosaukamm en Bischofsmütze. Je eindigt de laatste dag weer in het 4*-hotel in Abtenau. Een huttentocht voor bergwandelaars met een goede conditie, waarbij avontuur verzekerd is!

Uniek aan deze reis

 • Comfortabel begin en einde
 • Korte trektocht voor beginners
 • Zeer authentieke kleine berghutten
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Oostenrijk - Lammertal

Vanuit een hotel in het dal maak je een huttentocht, georganiseerd door de hoteleigenaar. Onderstaand programma is het standaard (voorbeeld) programma. Op basis van beschikbaarheid en toegankelijkheid van de hutten wordt je exacte route bepaald. Alle wandelroutes krijg je in de SNP Route-app

 • Dag 1: aankomst in het aan de voet van het Tennengebergte gelegen Abtenau.
 • Dag 2: wandeling naar de Zwieselalm en je eerste almhut (Rottenkopfhut).
 • Dag 3: wandeling van de Zwieselalm naar de Stuhlalm.
 • Dag 4: wandeling naar de de Gsengalm via het dorpje Annaberg.
 • Dag 5: wandeling naar Abtenau via de Karkogelhütte.
 • Dag 6: na het ontbijt eindigt het arrangement.

Dag 1

Aankomst in het aan de voet van het Tennengebergte gelegen Abtenau. In de avond wordt de huttentocht met je doorgesproken en krijg je aanvullende informatie.

LET OP:  pas bij deze voorbespreking wordt definitief duidelijk wat je eerste hut is op de huttentocht!

Overnachting in

Abtenau

Dag 2

Na het ontbijt begin je aan je huttentocht. Al gauw verlaat je het dal en wandel je door de bossen naar de almweides. Na enkele kilometers inlopen over glooiend terrein komen de ruige kalkwanden van het Dachsteinmassief in zicht. Aan het einde van de middag kom je aan op de hooggelegen almen aan de voet van de ruige Gosaukamm. In de almhut kun je genieten van een welverdiende Radler…
Wandeling: 18 km, 900 m. stijgen en 250 m. dalen. (NB. je kunt middels een transfer de tocht ca. 6 km inkorten; dit scheelt ca. 100 m. klimmen en dalen)

Overnachting in

Rottenhofhütte

Dag 3

Na de inspannende wandeling van gisteren is vandaag om te genieten op hoogte. Neem een kijkje op de Zwieselalm waar in de gelijknamige hut ooit keizerin Sissi heeft overnacht. Op hoogte wandel je nu onder de Gosaukamm door naar de Stuhlalm, waar je in een van beide hutten aldaar overnacht. De fitte durfals kunnen vanaf de Stuhlalm nog een korte rondwandeling maken onderlangs de markante top van de Angerstein, al dan niet met beklimming van de Strichkogel. 
Wandeling ca. 7 km, 300 m. stijgen en 200 m. dalen (evt. extra 2-5 km. en 300-600 m. stijgen en dalen via Angersteig en/of Strichkogel).

Overnachting in

Stuhlalm

Dag 4

Vanaf de Stuhlalm daal je door bossen en over almen af naar het dal bij Annaberg; onderweg fraaie uitzichten. Hier kun je bijvoorbeeld prima lunchen. Na de lunch wandel je al stijgend over de Salzalpensteig naar de Gsengalm (1447 m).
Je wandelt vandaag tussen 15 en 18 km met 900 - 1000 m dalen én stijgen. Een echt pittige bergwandeldag van 6-7 uur.

Overnachting in

Hut op de Gsengalm

Dag 5

Op de laatste wandeling van deze minitrektocht loop je via de Karkogelhütte naar Abtenau. Je kunt eventueel met de zomerrodelbaan naar beneden suizen! Aangekomen in het hotel wacht natuurlijk het zwembad en de wellness! 
Wandeling: 6,5 km, 20 m stijgen en 770 m dalen, 3 uur.

Overnachting in

Abtenau

Dag 6

Na het ontbijt eindigt het arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

In Abtenau verblijf je in het comfortabele hotel Gutjahr, een viersterrenhotel met een heerlijke sauna en zwembad. De tweepersoonskamer heeft geen twee gescheiden bedden, maar een extra breed bed met 2 matrassen, met elk eigen dekbed.
De op de almen gelegen kleine berghutten zijn zeer authentiek. Comfort zul je hier niet aantreffen, maar wel sfeer en gastvrijheid. De twee overnachtingen in de berghutten zijn op meerpersoons slaapzaal en kamer en de douche en wc zijn gemeenschappelijk. Je hebt een lakenzak/huttenslaapzak nodig. Er zijn dekens/dekbedden aanwezig.

Het comfortniveau van deze reis hebben we gemiddeld op 2 beoordeeld. In het hotel in Abtenau is het een 4 en in de hutten is het comfortniveau 1.

Over de maaltijden

In Abtenau is er een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds is er een heerlijk uitgebreid viergangendiner/buffet. De maaltijden in de hutten zijn eenvoudig. Voor de lunch kun je boodschappen doen Abtenau, of een lunchpakket bestellen in de hut.
Heb je afwijkende dieetwensen zoals voedsel allergieën (lactose, gluten, etc) dan is het niet mogelijk deze reis te boeken. De keukens in de hutten zijn eenvoudig en kunnen hier niet in tegemoetkomen.

Inbegrepen

 • Alle overnachtingen
 • Alle ontbijten
 • Alle diners / avondmaaltijden
 • Digitale reisinformatie
 • Wandelroutes in de SNP Reis-app
 • Persoonlijke voorbespreking ter plekke van de route 
 • Detailinformatie trektocht ter plekke

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Lunches
 • Persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen

Ter plaatse te betalen

 • Toeristenbelasting

Over de activiteiten

Deze minitrektocht is alleen geschikt voor wandelaars met een goede conditie. De bagage wordt niet vervoerd. De hoogteverschillen zijn tot 1000 m stijgen en dalen. De paden zijn goed gemarkeerd en er staan overal lokale routebordjes. Op enkele plaatsen hangen kettingen waar je je aan kunt vasthouden. Deze trektocht is niet geschikt voor mensen met erge hoogtevrees. Op de tweede dag overnacht je in een van de almhutten die aan de voet van de Gosaukamm liggen, maar welke dat is hangt af van de beschikbaarheid. De lengte van de wandelingen op dag 2 en 3 is dan ook afhankelijk van de overnachtingsplaats.

Er is bij deze reis geen bagagevervoer mogelijk, dus je loopt tijdens 3 dagen (voor 2 nachten) met enige bagage. De rest van je bagage kan in het hotel in Abtenau blijven!

Geschikt voor kinderen

Deze reis is ook geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 12. De kinderen moeten al vaker in de bergen gewandeld hebben en het aankunnen om langer trajecten te lopen met af en toe flink stijgen en dalen.

Extra dagen

Je kunt deze reis op iedere dag een extra overnachting boeken.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De route Utrecht - Abtenau is ca. 1000 km. Je kan je auto gratis parkeren bij de accommodatie.

Trein informatie

Na aankomst in Gollling neem je de bus (25 min) naar Abtenau.

Treinschema

Bij dit arrangement past een treinreis met het volgende schema:

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS – Golling-Abtenau      08:08 - 18:39   2
Golling-Abtenau – Amsterdam CS 09:19 - 20:28 1

Treinschema’s zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen. 

Kinderen t/m 14 jaar reizen gratis op internationale reizen via Duitsland naar Oostenrijk. Zij betalen alleen zitplaatsreservering van 4 euro per traject. 

SNP kan deze treinreis voor je reserveren. De prijs wordt getoond in het boekingsformulier als je de treintrajecten aanvinkt. Mochten wij de treinreis niet voor deze prijs kunnen reserveren, dan nemen we contact met je op.

Om een treinreis te kunnen boeken via SNP is het downloaden van de NS International App op je mobiele telefoon een voorwaarde. SNP geeft alleen mobiele treintickets uit, die via deze App beschikbaar zijn. Klik hier;  Veelgestelde vragen (Treinen en tickets) voor meer informatie over deze App en reizen per trein.

Wil je zelf je treinreis boeken, dan kan dit via www.nsinternational.nll of  www.interrail.eu
Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is.

Reserveer tijdig indien je dit arrangement in de zomermaanden wil boeken. De berghutten zijn klein en er zijn maar weinig kamers. 
Naast de zomerperiode biedt dit arrangement in het najaar een reis vol herfstkleuren.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar Oostenrijk ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein of per auto reist.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.


 

Ga je binnenkort op reis naar Oostenrijk bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/oostenrijk. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/oostenrijk/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
Bij spoedeisende medische problemen kun je op vertoon van je paspoort gratis worden behandeld, maar bij de afhandeling komt dan dikwijls wel veel papierwerk kijken. Bel bij een spoedgeval een ambulance (Rettungsdienst) of de plaatselijke doktersdienst.
NB.
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advieskijk je op de website van het LCR of ITG.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Oostenrijk - Lammertal

Vierdaagse huttentocht in de Salzburger Dolomieten

Huttentocht vanuit hotel langs drie berghutten

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.