Oostenrijk - Karwendel, 7 dagen Van Grosser Ahornboden naar Lalidererwand

De website van SNP maakt gebruik van cookies.

Meer informatie

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

trektocht langs berghutten en pension

Deze rugzaktrekking langs spectaculair gelegen en sfeervolle berghutten, door het ruige kalksteenmassief van de Karwendel, net ten noorden van Innsbruck, is alleen geschikt voor geoefende bergwandelaars zonder hoogtevrees. Het kost wat inspanning maar dan geniet u ook van een bijzondere bergwereld. U kunt de tocht eenvoudig met één of meer dagen uitbreiden en zonder zware rugzak prachtige dagtochten maken vanuit een door u gekozen hut.

Uniek aan deze reis

 • Begin en eind in fraai hotel
 • Pittige wandelingen langs berghutten
 • Spectaculair en steil bergmassief
 • GPS Tracks Aanwezig
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Oostenrijk - Karwendel

De Karwendel is ongetwijfeld één van de mooiste bergwandelgebieden van Oostenrijk. De hoogste top, de Birkkarspitze, reikt er tot ’slechts’ 2749 meter, maar de wildheid, de diepe insnijdingen en de uitzonderlijk steile noordhellingen maken op zelfs de meest ervaren bergwandelaar een diepe indruk. Worden daar landschappelijke juweeltjes aan toegevoegd, zoals de Lalidererwände, de Grosse Ahornboden en het Vomperloch, dan kan het Karwendel een vergelijking met de Italiaanse Dolomieten alleszins doorstaan. Deze spectaculaire tocht, die voert langs sfeervolle, traditionele Hütten, is bedoeld voor de meer ervaren bergwandelaar. Soms wordt zelfs gebruik gemaakt van staalkabels en ladders. U kunt de tocht eenvoudig met één of meer dagen uitbreiden en zonder zware rugzak prachtige dagtochten maken vanuit een door u gekozen hut.

Dag 1

Aankomst in Vomp bij Schwaz. Eventueel is er de mogelijk om een rondwandeling naar de Wolfsklammkloof te maken. Deze wandeling voert u langs een berghelling naar Stans en via een ander pad keert u terug naar Vomp. Wandeling: 15 km, 600 m stijgen en dalen, 6 uur lopen.

Overnachting in

Vomp

Dag 2

Vanuit Vomp stijgt u via het Stallental naar de Lamsenjoch Hütte, midden in het hooggebergte. Rondom de Hütte treft u typische bergdieren als gemzen, alpenmarmotten en alpenkauwen. ‘s Middags eventueel beklimming van de Lamsenjoch-Spitze (2508m). Wandeling: 14 km, 1300 m stijgen, 50 m dalen, ca. 7 uur.

Overnachting in

Lamsenjoch

Dag 3

‘s Ochtends beklimt u de Hahnkampfspitze (2080 m) en daalt u door de alpiene bossen. U verlaat de alpiene plantengroei. 's Middags stijgt u naar het Hohljoch. U ziet de Falkenhütte (1848m) al van ver liggen. Wandeling: 13 km, 900 m stijgen en dalen, ca. 6 uur.

Overnachting in

Falkenhütte

Dag 4

U loopt door de prachtige natuur van de Kleine Ahornboden en het fraaie Unterfilztal naar het Karwendelhaus (1749 m). Wandeling: 9 km, 400 m stijgen, 450 m dalen, ca. 4 uur. Vandaar kunt u nog een korte wandeling (2 uur) naar het Hochalmkreuz maken.

Overnachting in

Karwendelhaus

Dag 5

Wanneer het weer het toelaat beklimt u vandaag de hoogste top van de Karwendel; de Birkkarspitze (2749 m). Via de Birkkarklamm daalt u af naar de oorsprong van de Isar op 1200 m. Vervolgens weer omhoog naar het Halleranger Haus (1768 m). Wandeling: 14 km, 1400 m stijgen en dalen, ca. 8,5 uur. Er is een minder zware, maar wel langere, variant mogelijk via Scharnitz, waarbij u tussendoor 12 km met de taxi aflegt. Wandeling: 22,5 km, 800 m stijgen en dalen, 8,5 uur lopen 

Overnachting in

Halleranger

Dag 6

Via de Überschalljoch, de Katzeleiter en het Vomperloch terug naar Vomp. Het is een pittige maar prachtige tocht door gemengde bossen. In de diepe kloof van de Vomperbach ziet u verschillende watervallen. Onderweg kunt u zoeken naar fossielen in de zachte kalkstenen. De wandeling eindigt in Vomp. Wandeling: 21 km, 430 m stijgen, 1630 m dalen, ca. 8,5 - 9 uur. Het is dan nog 2 km naar uw accommodatie.
Het is ook mogelijk een veel kortere route naar het plaatsje Hall te nemen en daar de trein naar Schwaz te pakken.

Overnachting in

Vomp

Dag 7

Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

De eerste en de laatste nacht overnacht u in een mooi gelegen en comfortabel gasthof in Vomp. Tijdens de trekking overnacht u in berghutten op slaapzalen of privékamers. De sanitaire voorzieningen zijn eenvoudig (meestal is er geen douche, wel wasbakken). Voor de overnachtingen in de berghutten neemt u zelf een lakenzak en handdoek mee.
Als u kiest voor privé-kamers in de hutten kunnen we helaas de beschikbaarheid hiervan nooit voor honderd procent garanderen. Het kan altijd zijn dat u in drukke periodes soms toch met anderen een kamer deelt. Dit omdat berghutten geen wandelaars kunnen weigeren. In de Falkenhutte (dag 3) slaapt u altijd op een meerpersoonskamer, omdat ze geen privé-kamers hebben.

Over de maaltijden

In de berghutten wordt een stevig ontbijt en dito avondmaaltijd geserveerd en voor de wandeling krijgt u een lunchpakket mee. In Vomp is alleen het ontbijt inbegrepen en kunt u het stadje inlopen om een leuk eethuisje te zoeken.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • 4 diners
 • 4 lunchpakketten
 • SNP-reisdocumentatie, routebeschrijving en eenvoudig kaartmateriaal

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

Dit is een pittige bergwandelvakantie. Een goede bergwandelconditie en -ervaring zijn vereist, alsmede enige kompaskennis. De tochten op dag 5 en dag 6 zijn veruit het zwaarst. In de vroege zomer, als er nog sneeuw in de hoger gelegen delen ligt, kan dit de tocht verzwaren en is de beklimming van de Birkkarspitze alleen weggelegd voor ervaren bergwandelaars. Tijdens uw dagtochten maakt u enkele keren gebruik van staalkabels en ijzeren steunen. U draagt uw bagage tijdens deze reis zelf.
Het verdient aanbeveling om bij aankomst de meest recente wandelkaart te kopen. Zeker bij invallend slecht weer is het goed om mogelijke uitwijkroutes en -hutten te kunnen vinden.
Vanwege de veiligheid en het hoogalpiene karakter van deze tocht is deze tocht niet geschikt om alleen te maken.

Extra dagen

U kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken. U kunt in de buurt van de hut blijven of een extra dagwandeling zonder bagage maken. In het reispakket is een aantal dagtochten vanuit de verschillende hutten beschreven. Het Halleranger Haus is bijvoorbeeld een mooie plek om een dag extra te blijven en de Speckartspitze te beklimmen of uit te rusten tussen 2 lange etappes in. Evenals het Karwendelhaus, waar het eten erg goed is.

Heen- en terugreis

Over de route en parkeergelegenheden

De route Utrecht - Vomp is ca. 900 km. U kunt uw auto parkeren bij de eerste, tevens laatste, accommodatie.

Treinreis

BestemmingTijdOverstap
Amsterdam CS – Schwaz08:02 - 17:573
Schwaz – Amsterdam CS   10:02 - 20:263

Prijs p.p. (vanaf ieder station in NL):
€ 192,50 (zitplaats, 2e klas, retour)
€ 291,50 (zitplaats, 1e klas, retour)

NB: Alle prijzen en tijden zijn onder voorbehoud.

Uw definitieve treinschema ontvangt u in de week voor vertrek.

Toelichting
U kiest een treinreis naar Schwaz. Vanaf Schwaz neemt u een taxi of bus (2 km) naar Vomp. Terugreis op dezelfde manier.Informatie bus : klik hier

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Innsbruck.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Na aankomst op het vliegveld van Innsbruck reist u per trein verder door. Houdt u bij de keuze van uw vlucht rekening met deze reistijd. Kies daarom bij voorkeur een ochtendvlucht heen en/of een middagvlucht terug. U kunt natuurlijk ook altijd een verlengingsnacht in Salzburg boeken vooraf of na afloop van uw reis.

Vanaf Innsbruck reist u per trein naar Schwaz. Vanaf Schwaz neemt u een taxi of bus (2 km) naar Vomp. Terugreis op dezelfde manier. Informatie bus : klik hier

Airporthotel

Schiphol PARK-SLEEP-FLY ARRANGEMENT
Begin uw vakantie relaxed met een overnachting in het comfortabele Courtyard by Marriott Hotel. `s Avonds op uw gemak naar Schiphol reizen, luxe overnachten, genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en gratis airport shuttle. Reist u milieubewust en comfortabel per trein, dan kunt u met de gratis hotelshuttle eenvoudig vanaf Schiphol het hotel bereiken. Indien u toch voor de auto kiest, kunt u uw auto tot 16 dagen gratis parkeren bij het hotel; daarmee kost uw overnachting amper meer dan de prijs van lang parkeren op Schiphol!
Meer informatie.

Praktische informatie

U kunt dit arrangement starten van 1 jul t/m 30 sep.

Momenteel zijn er geen bijzonderheden.

Voor een verblijf in Oostenrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
De Nederlandse rij- en kentekenbewijzen worden erkend.

Tolvignet
Op Oostenrijkse snelwegen heeft u een tolvignet nodig. U kunt een vignet kopen op tankstations vóór de Oostenrijkse grens. Daarnaast zijn er trajecten waar u (tevens) tol moet betalen, bv de Brennerpass en sommige lange tunnels. Voor campers zwaarder dan 3550 kg is geen vignet meer nodig. In plaats daarvan betaalt u tol door middel van kilometerheffing via een GO-box. Deze box is verkrijgbaar bij de grens. Meer informatie via www.go-maut.at.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
Bij spoedeisende medische problemen kunt u op vertoon van uw paspoort gratis worden behandeld, maar bij de afhandeling komt dan dikwijls wel veel papierwerk kijken. Bel bij een spoedgeval een ambulance (Rettungsdienst) of de plaatselijke doktersdienst.
NB.
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Karwendel_0911-447.jpg

Oostenrijk - Karwendel

Van Grosser Ahornboden naar Lalidererwand

trektocht langs berghutten en pension

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat.  Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen