image_00019.jpg

Oostenrijk - Bregenzerwald , 7 dagen Winterwandeltrektocht in Vorarlberg

Cookies op SNP

De website van SNP maakt gebruik van cookies.

Meer informatie

« Terug naar overzicht
Privéreis - Actief in de sneeuw

trektocht met bagagevervoer langs hotels

In het nog relatief onbekende Oostenrijkse Bregenzerwald ligt tussen de dorpjes Lingenau en Mellau een uitstekend netwerk van sneeuwwandelpaden. Je wandelt langs comfortabele hotels aan de voet van tweeduizenders zoals de Kanisfluh en de Diedamskopf, langs de Bregenzerach en de bagage wordt vervoerd. Dat is pas een actieve wintersportvakantie!

Uniek aan deze reis

 • Bagagevervoer
 • Goede hotels
 • Winterse trektocht
 • Zeer verzorgd padennet
 • GPS tracks aanwezig
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Oostenrijk - Bregenzerwald

De 22 dorpen van het Bregenzerwald, gelegen op een hoogte tussen de 600 en 1400 m, zijn omringd door Alpentoppen zoals de Kanisfluh (2044 m), de Didamskopf (2090 m) en de Winterstaude (1877 m). Voor deze trektocht hebben we drie dorpen geselecteerd; Lingenau, Bezau en Mellau om over het uitgebreide winterse wandelpadennetwerk langs mooie met houten “Schindeln” beklede boerderijen te stappen. Als er veel verse sneeuw ligt, heb je natuurlijk de sneeuwschoenen nodig. Het kan natuurlijk ook zijn dat er al wandelaars over de goed gemarkeerde routes zijn gelopen en je je sneeuwschoenen aan je rugzak kunt binden. Je moet in ieder geval zorgen dat je conditie op peil is…

Bregenzerwald, een heerlijk dal voor de actieve wintersporter!

Dag 1

Aankomst in Lingenau.

Overnachting in

Lingenau

Dag 2

Na het ontbijt neem je de bus naar Sibratsgefäll. Dit kleine dorpje ligt aan het begin van het eenzame en verlaten dal van de Subersach. Over een zeer comfortabel, licht stijgend pad loop je naar het in de winter bijna verlaten boerendorpke Schönenbach. Je loopt over hetzelfde pad terug. Tochtinformatie: 4 uur wandelen, 340 m stijgen en 340 m dalen, 16 km.

Overnachting in

Lingenau

Dag 3

Na het ontbijt wandel je van Lingenau in zuidelijke richting, naar Andelsbuch, vanaf hier loop verder over de oude spoorbaan en bij het kleine stuwmeer van Unterbezegg stijg je langzaam naar de steenzuil op de pas van Bezegg (780m). Over een gemakkelijk bospad daal je af naar Bezau. Tochtinformatie: 5 uur wandelen, 330 m stijgen en 350 m dalen, 14 km.

Overnachting in

Bezau

Dag 4

's Morgens neem je de kleine gondellift naar de het bergstation Baumgarten. Hier kun je op hoogte nog een mooie panoramawandeling maken op de flanken van de Niedere (1715m). Tochtinformatie: 2 uur, 150 m stijgen en 150 m dalen, 4 km.
Je kunt 's middags nog een wandeling maken beneden in het dal, naar het kerkje van Reuthe, met fresco's uit de vijftiende eeuw. Middagwandeling: 2 uur, 110 m stijgen en 75 m dalen, 2 uur.

Overnachting in

Bezau

Dag 5

De wandeling brengt je via het smalle beekdal van de Rimsbach naar het dorpje Bizau en vervolgens wandel je over de flanken van de Gopfberg (1316m) naar Mellau.
Tochtinformatie: 4 uur, 480 m stijgen en 450 m dalen, 13,5 km.

Overnachting in

Mellau

Dag 6

Vandaag kun je door het mooie Mellental naar de in de winter verlaten Lindach Alm lopen. Je kunt ook met de bus naar het verder in het dal gelegen Schoppernau en in de omgeving van Schoppernau een mooie wandeling maken in het brede dal. Tochtinformatie Mellental: 5 uur, 450 m stijgen en dalen, 18 km.

Overnachting in

Mellau

Dag 7

Einde van het arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Tijdens deze trektocht verblijf je in drie- en viersterren hotels. Het zijn sfeervolle en comfortabele hotels en de kamers zijn allen voorzien van goede fasciliteiten (douche en toilet).

De dag begint met een goed ontbijtbuffet en 's avonds is er een meergangendiner en soms een uitgebreid buffet. Voor de lunch kun je in de plaatselijke supermarkt en winkels terecht. Natuurlijk kun je ook in een gezellige Stube lunchen.
Alleen in Mellau is de avondmaaltijd niet inbegrepen.

Inbegrepen

 • overnachtingen in hotels op basis van halfpension, behalve in Mellau
 • bagagevervoer op dag 2, 4 en 5
 • SNP informatiepakket

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • huur sneeuwschoenen
 • tweemaal diner in Mellau
 • lunches
 • lokaal vervoer per O.V. bus
 • transfer van station Dornbin naar het Bregenzerwald v.v.
 • verzekering en uitgaven van persoonlijke aard

Over de activiteiten

De wandelingen gaan over geprepareerde paden. Dit betekent dat de sneeuw is aangewalst en je kunt er met hoge wandelschoenen wandelen. Als er veel verse sneeuw ligt, dan is het wandelen op sneeuwschoenen aan te raden. De wandelingen duren 2 tot 6 uur.

Extra dagen

Het is in alle hotels mogelijk om een extra nacht te verblijven.

Heen- en terugreis

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Lingenau is ongeveer 800 km, vanuit Brussel 760. Bij het hotel is voldoende parkeergelegenheid. Aan het einde van de reis kun je met de bus terugreizen naar Lingenau en hier de auto ophalen.

Trein informatie

Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen, dan kan je via SNP je treinticket naar Dornbirn laten regelen. Onderstaand vind je het meest gebruikte schema. De ticketkosten worden bij boeking weergegeven.

Doorreis naar de accommodatie:  na aankomst in Dornbirn neem je de bus naar Lingenau. De bussen vertrekken voor het station. Op de laatste dag neem je weer de bus van Mellau naar het station van Dornbirn. Je kunt ook een taxi ter plaatse nemen. Taxi's staan tegenover het station in Dornbirn.

Treinschema

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS – Dornbirn  08:02 - 16:19 2
Dornbirn – Amsterdam CS    11:32 - 21:56 1

NB: Alle tijden zijn onder voorbehoud.
Het definitieve treinschema ontvang je in de week voor vertrek.

Extra's

Aanvullende opties

Huur sneeuwschoenen

Sneeuwschoenen en stokken kun je ter plaatse huren. Ze liggen dan in de eerste accommodatie voor je klaar en als je wilt, worden in de laatste accommodatie weer opgehaald. De huurprijs is 8 € per dag. Dit betaal je ter plaatse. Het terugbrengen van de schoenen naar de eerste accommodatie kost 50 €. Ben je met de eigen auto, dan moet je sowiezo je auto ophalen en dan kun je de sneeuwschoenen zelf terugbrengen. Wil je de sneeuwschoenen en stokken ter plaatse huren, dan dien je dit bij boeking te vermelden.

Praktische informatie

In de periode van januari tot en begin april kunt u starten op elke dag van de week. Van 11 t/m 18 februari zijn de hotels reeds volgeboekt!

Een goede sneeuwwandeluitrusting bestaat uit een paar sneeuwschoenen die worden bevestigd onder je eigen bergwandelschoenen en een paar skistokken. Dankzij de grote oppervlakte van de sneeuwschoenen zak je minder diep in de sneeuw en kan je ontspannen lopen. Je schoenmaat is niet van belang, aangezien de binding in lengte verstelbaar is. Je bergschoenen moeten warm, goed geïmpregneerd en vooral stevig zijn (enkelhoog, B of C categorie). Daarnaast gebruik je twee verstelbare skistokken als evenwichtsteun.
Sneeuwschoenen en stokken kun je in Hittisau huren. Ben je met eigen auto dan haal je zelf de sneeuwschoenen op. Je brengt ze ook weer zelf terug. De huur voor deze reis kost dan € 50. Ben je met de trein, dan wordt het gehuurde materiaal naar de eerste accommodatie gebracht. Aan het einde van de reis wordt het materiaal bij het laatste hotel opgehaald. De huur bedraagt in dat geval € 75.

Paklijst:

 • Dagrugzak (25 liter)
 • Fleece
 • Muts
 • Sjaal
 • Wind- en waterdicht jack
 • Zonnehoed of pet
 • GELDIG paspoort
 • Kopieën van reisdocumenten
 • Zonnebrandcreme
 • Zonnebril
 • Thermosfles
 • Lang ondergoed / Thermo-ondergoed
 • Skipully
 • Handschoenen
 • Gamaschen
 • Winddichte en sneeuwafstotende broek
 • Skibril (eventueel)
 • Lippencreme met UV-filter

Momenteel zijn er geen bijzonderheden.

Voor een verblijf in Oostenrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
De Nederlandse rij- en kentekenbewijzen worden erkend.

Tolvignet
Op Oostenrijkse snelwegen heeft u een tolvignet nodig. U kunt een vignet kopen op tankstations vóór de Oostenrijkse grens. Daarnaast zijn er trajecten waar u (tevens) tol moet betalen, bv de Brennerpass en sommige lange tunnels. Voor campers zwaarder dan 3550 kg is geen vignet meer nodig. In plaats daarvan betaalt u tol door middel van kilometerheffing via een GO-box. Deze box is verkrijgbaar bij de grens. Meer informatie via www.go-maut.at.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
Bij spoedeisende medische problemen kunt u op vertoon van uw paspoort gratis worden behandeld, maar bij de afhandeling komt dan dikwijls wel veel papierwerk kijken. Bel bij een spoedgeval een ambulance (Rettungsdienst) of de plaatselijke doktersdienst.
NB.
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

image_00047.jpg

Oostenrijk - Bregenzerwald

Winterwandeltrektocht in Vorarlberg

trektocht met bagagevervoer langs hotels

Zwaarte
Comfort
Actief in de sneeuw
Privéreis

Reisgezelschap

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaar o.b.v. kamertype
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Of bekijk de veelgestelde vragen