begin_van_de_queen_charlotte_track.jpg

Nieuw-Zeeland - Marlborough Sounds, 6 dagen Queen Charlotte Track

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie langs comfortabele lodges

Deze trektocht speelt zich af in de Marlborough Sounds, het uiterste noordoostelijke puntje van het zuidereiland. De 65 km lange track voert je door de oorspronkelijke 'native bush' met boomvarens, rimu en nikkau palmen, afgewisseld met landerijen en vooral vele uitzichten over de prachtige kustlijn. Iedere avond overnacht je in een comfortabele lodge aan een exotisch strand, sommige uitsluitend te voet of per watertaxi bereikbaar. Je wandelt met een klein dagrugzakje want de bagage wordt vervoerd.

Uniek aan deze reis

 • Bezoek Marlborough Sound met watertaxi
 • Korte trektocht langs het water
 • Fraaie overnachtingsplekken
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Nieuw-Zeeland - Marlborough * Queen Charlotte Track

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Aankomst in Picton. Picton is de haven op het Zuidereiland waar de veerboot vanuit het Noordereiland aanlegt. 

Overnachting in

Picton

Dag 2

In de ochtend word je per watertaxi vervoerd van Picton door de Marlborough Sounds naar Ship Cove. Dit is de plaats waar de beroemde kapitein James Cook tot 5 maal toe voor anker ging bij zijn omzwervingen in de Pacific. Je gaat aan land en maakt een wandeling van 14 km (5 uur) door vogelrijke bossen via Resolution Bay naar de Endeavour Inlet waar je in de historische 'homestead' Furneaux Lodge overnacht.

Overnachting in

Furneaux Lodge - Furneaux Lodge

Dag 3

De 12 km lange wandeling (4 uur) van vandaag voert vooral langs de mooie kustlijn en biedt volop mogelijkheden om het rustig aan te doen en te genieten van een uitgebreide lunch of zwempartij onderweg. Je overnacht in het Punga Cove Resort in cabins met prachtig uitzicht over de Endeavour Inlet. Wat dacht je van heerlijk relaxen onder de sterren in het bubbelbad voordat je aanschuift aan een perfect diner?

Overnachting in

Punga Cove - Punga Cove Resort

Dag 4

Met een wandeling van 24 km (8 uur) wordt dit een uitdagende dag. Vanaf de waterkant klim je 450 meter en volgt de bergkam tussen de Queen Charlotte Sound en Kenepuru Sound. Steeds word je getrakteerd op fantastische vergezichten. Het Portage Hotel bied het broodnodige comfort voor een goede nachtrust.

Overnachting in

Portage Hotel - Portage Resort hotel

Dag 5

Een pittige dagtocht van 20 km (7 uur) over het laatste stuk van de Queen Charlotte Track. Vanaf Portage klim je 400 meter en volgt de heuvelkam. Afwisselend door 'native bush' zoals het er uit heeft gezien voordat de mensen kwamen, en door landerijen om tenslotte naar Anakiwa af te dalen. Van hier ga je om 16 uur per watertaxi naar Picton terug.

Overnachting in

Picton

Dag 6

Einde van het arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je verblijft in mooi gelegen resorts aan het water.

Over de maaltijden

Je krijgt een lunchpakket mee voor onderweg. In elk resort is er de mogelijkheid om à la carte te ontbijten en te dineren. Meestal kan je kiezen voor een eenvoudige maaltijd in de pub of een uitgebreide maaltijd in het restaurant.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • lunchpakket (op wandeldagen)
 • watertaxi van Picton naar Ship Cove en vanaf Anakiwa naar Picton
 • bagagevervoer (1 tas, max 20 kg)
 • routebeschrijving en kaartmateriaal (ontvang je ter plekke)

Niet inbegrepen

 • ontbijt en diner
 • drankjes
 • extra bijdrage vervoer bagage naar de aanlegsteiger (NZD 5 per tas)

Over de activiteiten

De wandelpaden zijn over het algemeen erg goed onderhouden en goed begaanbaar. Het hoogste punt op deze wandelingen is 400 meter boven zeeniveau. De wandelingen zijn afwisselend langs het water, over de heuvels en door bos. De wandelingen zijn niet moeilijk maar kunnen wel lang zijn. Een goede conditie is dus wenselijk.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

U kunt uw auto parkeren in Picton. Deze kleine nederzetting is relatief veilig. Er is een camera bewaakte parking voor ca. 5 NZ$ per dag. 

We bieden deze trip aan in het zomerseizoen van Nieuw Zeeland, dat loopt van oktober t/m april.

Ga je binnenkort op reis naar Nieuw-Zeeland bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/nieuw-zeeland. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Huur je ter plekke een auto kijk dan op: https://www.anwb.nl/vakantie/nieuw-zeeland/reisvoorbereiding/verkeer. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, infrastructuur en pechhulp.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Voor een een verblijf van maximaal 3 maanden in Nieuw-Zeeland heb je geen visum nodig. Wel dien je een NZeTA aan te vragen (Electronic Travel Authority); dit kost circa. NZ$ 20.

Daarnaast wordt er een soort toeristenbelasting geheven (International Visitor Conservation and Tourism Levy (IVL) ) van NZ$ 35. Dit geld wordt besteed aan het verbeteren van de infrastructuur voor het toerisme en het beschermen van de natuur. 

Beiden kunnen online aangevraagd en betaald worden. Klik hier voor meer info over en aanvraag van NZeTA en IVL.

Dan dien je ook een New Zealand Traveller Declaration in te vullen. Klik hier voor meer info..

Gezond op reis
Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt. Nieuw-Zeeland is in alle opzichten een ‘Westers’ land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.

Economy Class Syndrome
In vliegtuigen is de lucht extreem droog. Hierdoor verlies je ongemerkt veel vocht. Het gevolg hiervan is dat je bloed dikker wordt en makkelijker klontert. Dit, in combinatie met lang stilzitten, kan bloedpropjes in j aderen tot gevolg hebben. Deze bloedpropjes kunnen als ze op de verkeerde plek terechtkomen beroertes en zelfs de dood veroorzaken. Tijdens lange vluchten moet je hier serieus rekening mee houden en veel water en vruchtensap drinken. Als je dit niet vanzelf wordt aangeboden moet je er bij de bemanning om vragen (NB. het drinken van alcohol en koffie werkt averechts). Als je genoeg drinkt moet je ook regelmatig naar de wc, wat goed is voor de bloedsomloop. Daarnaast geven airlines instructie voor oefeningen die je zittend op uw stoel kunt doen, om je bloed in beweging te houden.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Nieuw-Zeeland is één van de veiligste reisbestemmingen ter wereld. Net zoals in alle grote steden dien je natuurlijk wel goed op je persoonlijke bezittingen te letten.

Men probeert Nieuw Zeeland te vrijwaren van planten- en dierenziektes en schadelijke insecten. Je mag daarom oa. geen (vers) voedsel of plantaardige produkten (oa. hout) mee nemen. Ook vuile (wandel)schoenen of (kampeer)uitrusting zijn uit den boze. In het vliegtuig krijg je hierover een uitgebreid formulier, dat correct ingevuld dient te worden.
Bij aankomst wordt alle bagage door snuffelhondjes gecontroleerd en soms wordt er met spuitbussen ontsmet. Dit kan wat overdreven overkomen en is ook niet leuk na een lange reis, maar het effect van geïmporteerde ziektes ed. op de Nieuw Zeelandse landbouw en bijzondere natuur, kan zeer groot zijn.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

de_portage_aanlegsteiger.jpg

Nieuw-Zeeland - Marlborough Sounds

Queen Charlotte Track

Wandelvakantie langs comfortabele lodges

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 1042 klanten