Terug naar Nieuw-Zeeland

Wandeltocht langs comfortabele lodges

U vindt deze bijzondere wandeling in de Marlborough Sounds, het uiterste noordoostelijke puntje van het zuidereiland. De 65 km lange track voert u door de oorspronkelijke 'native bush' met boomvarens, rimu en nikkau palmen, afgewisseld met landerijen en vooral vele uitzichten over de prachtige kustlijn. Iedere avond overnacht u in een comfortabele lodge aan een exotisch strand, sommige uitsluitend te voet of per watertaxi bereikbaar, waar u ontbijt en diner gebruikt. U wandelt licht met een klein dagrugzakje want uw bagage wordt vervoerd.

Zwaarte
Comfort
Prijs op aanvraag
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 277319
4 dagen

Nieuw-Zeeland - Marlborough * Queen Charlotte Track

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

In de ochtend wordt u per watertaxi vervoerd van Picton door de Marlborough Sounds naar Ship Cove. Dit is de plaats waar de beroemde kapitein James Cook tot 5 maal toe voor anker ging bij zijn omzwervingen in de Pacific. U gaat aan land en maakt een wandeling van 14 km (5 uur) door vogelrijke bossen via Resolution Bay naar de Endeavour Inlet waar u in de historische 'homestead' Furneaux Lodge overnacht.

Overnachting in

Furneaux Lodge - Furneaux Lodge

Dag 2

De 12 km lange wandeling (4 uur) van vandaag voert u vooral langs de mooie kustlijn en biedt volop mogelijkheden om het rustig aan te doen en te genieten van een uitgebreide lunch of zwempartij onderweg. U overnacht in het Punga Cove Resort in cabins met prachtig uitzicht over de Endeavour Inlet. Wat dacht u van heerlijk relaxen onder de sterren in het bubbelbad voordat u aanschuift aan een perfekt diner!

Overnachting in

Punga Cove - Punga Cove Resort

Dag 3

Met een wandeling van 24 km (8 uur) wordt dit een uitdagende dag. Vanaf de waterkant klimt u 450 meter en volgt u de bergkam tussen de Queen Charlotte Sound en Kenepuru Sound. Steeds wordt u getrakteerd op fantastische vergezichten. Het Portage Hotel biedt u in de avond het broodnodige comfort voor een goede nachtrust.

Overnachting in

Portage Hotel - Portage Resort hotel

Dag 4

Een pittige dagtocht van 20 km (7 uur) voert u over het laatste stuk van de Queen Charlotte Track. Vanaf Portage klimt u 400 meter en volgt u de kam. Afwisselend loopt u door 'native bush' zoals het er uit heeft gezien voordat de mensen kwamen, en door landerijen om tenslotte naar Anakiwa af te dalen. Van hier wordt u om 16 uur per watertaxi naar Picton teruggebracht.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

U verblijft in mooi gelegen resorts aan het water.

Over de maaltijden

U krijgt een lunchpakket mee voor onderweg. In elk resort is er de mogelijkheid om te ontbijten en te dineren. Meestal kunt u kiezen voor een eenvoudige maaltijd in de pub of een uitgebreide maaltijd in het resaturant. Aan u de keus.

Inbegrepen

  • 3 overnachtingen
  • lunchpakket (dag 1-4)
  • watertaxi naar Ship Cove en vanaf Anakiwa
  • bagagevervoer (1 tas, max 20 kg)
  • routebeschrijving en kaartmateriaal (ontvangt u ter plekke)

Niet inbegrepen

  • ontbijt en diner
  • drankjes
  • extra bijdrage vervoer bagage naar de aanlegsteiger (NZD 5 per tas)

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

U kunt uw auto parkeren in Picton. Deze kleine nederzetting is relatief veilig. Er is een camera bewaakte parking voor ca. 5 NZ$ per dag. 

We bieden deze trip aan in het zomerseizoen van Nieuw Zeeland, dat loopt van oktober t/m april.

Paspoort
Voor een verblijf in Nieuw-Zeeland heb je een paspoort nodig dat nog minstens 3 maanden na je terugreisdatum geldig is. Wij raden je aan om een kopie van je paspoort mee te nemen op reis en dit, apart van je paspoort, goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal). Een digitale kopie van alle reisdocumenten in je mailbox of elders in de 'cloud' is handig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij o.a. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkom je problemen bij de douane. Meer informatie vind je op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een een verblijf van maximaal 3 maanden in Nieuw-Zeeland heb je geen visum nodig. Wel dien je een NZeTA aan te vragen (Electronic Travel Authority); dit kost circa. NZ$ 10.

Daarnaast wordt er een soort toeristenbelasting geheven (International Visitor Conservation and Tourism Levy (IVL) ) van NZ$ 35. Dit geld wordt besteed aan het verbeteren van de infrastructuur voor het toerisme en het beschermen van de natuur. 

Beiden kunnen online aangevraagd en betaald worden. Klik hier voor meer info over en aanvraag van ETA en IVL.

Gezond op reis
Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt. Nieuw-Zeeland is in alle opzichten een ‘Westers’ land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.

Economy Class Syndrome
In vliegtuigen is de lucht extreem droog. Hierdoor verlies je ongemerkt veel vocht. Het gevolg hiervan is dat je bloed dikker wordt en makkelijker klontert. Dit, in combinatie met lang stilzitten, kan bloedpropjes in j aderen tot gevolg hebben. Deze bloedpropjes kunnen als ze op de verkeerde plek terechtkomen beroertes en zelfs de dood veroorzaken. Tijdens lange vluchten moet je hier serieus rekening mee houden en veel water en vruchtensap drinken. Als je dit niet vanzelf wordt aangeboden moet je er bij de bemanning om vragen (NB. het drinken van alcohol en koffie werkt averechts). Als je genoeg drinkt moet je ook regelmatig naar de wc, wat goed is voor de bloedsomloop. Daarnaast geven airlines instructie voor oefeningen die je zittend op uw stoel kunt doen, om je bloed in beweging te houden.

Vaccinaties
Voor Nieuw-Zeeland zijn geen vaccinaties verplicht.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Nieuw-Zeeland is één van de veiligste reisbestemmingen ter wereld. Net zoals in alle grote steden dien je natuurlijk wel goed op je persoonlijke bezittingen te letten.

Prijsinformatie

01 januari 0001
Prijs op aanvraag

Reserveringskosten

  • reserveringskosten € 20,- per boeking
  • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs