Terug naar Nieuw-Zeeland

Wandeltocht langs homesteads

De Kaikoura Coast Track is een prachtige middelzware trektocht door de Kaikoura Range, een berggebied aan de oostkust van het zuidereiland, ter hoogte van de plaats Kaikoura. Kaikoura is dé plek in Nieuw Zeeland voor een walvis safari of om pelsrobben te bekijken. U zult weinig andere wandelaars tegenkomen op deze relatief onbekende trail en de uitzichten vanaf de 600-700 meter hoge bergen zijn fenomenaal. U wandelt door typisch Tussock-grasland, over kale bergkammen waar talrijke schapen grazen, door dichte bossen en over verlaten stranden waar u Hector en Dusky dolfijnen kunt zien buitelen in de branding. Dagafstand is 13 km, 4-6 uur wandelen, met hoogteverschillen 300-600 meter. Uw bagage, gevuld met slaapzak, extra kleding en eten voor 3 dagen, wordt vervoerd van hut naar hut. U overnacht in sfeervolle lodges of cabins, gelegen op een particuliere 'homestead', bij de Nieuw Zeelanders thuis. Op verzoek kan men voor u een avondmaaltijd bereiden.

Zwaarte
Comfort
Prijs op aanvraag
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 277328
3 dagen

Nieuw-Zeeland - Kaikoura Coast Track

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Het startpunt is 40 km ten zuiden van Kaikoura of 140 km ten noorden van Christchurch, aan Highway 1. Indien je met de auto komt kan je deze bij Ngaroma parkeren. De korte trektocht eindigt hier ook weer. Eventueel kan je ook met de bus (lijn Christchurch-Kaikoura) in Ngaroma komen. De bus (zie www.intercity.co.nz) stopt op verzoek op de hoofdweg bij Conway River Bridge, waar de eigenaren je op komen halen, voor de laatste 8 km.

Je wordt hartelijk ontvangen op deze mooie plek, in een Beach House met schitterende views over de oceaan.

Overnachting in

Ngaroma

Dag 2

Vanuit Ngaroma is het een klein stukje naar het strand waarna je 2 uur in alle eenzaamheid de kustlijn volgt. Daarna gaat het weer het binnenland in en klimt het traject door een sprookjesachtig bos met veel beekjes. In totaal is het 13 km lopen in 4-5 uur. Je eindigt bij Medina Homestead waar je overnacht en je een inkijkje krijgt in het Nieuw Zeelandse leven op een farm.

Overnachting in

Medina homestead

Dag 3

Na een korte transfer wandel je een afstand van 13 km, in ongeveer 4-5 uur. Het is een afwisselende wandeling door heuvelland met steeds wisselende uitzichten naar het binnenland en naar de oceaan. Je komt uit bij Ngaroma, waar je eergisteren begonnen bent.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

U overnacht bij de Nieuw Zeelanders thuis op hun 'homestead', een soort boerderij, in een apart vakantiehuis of een cabin, geschikt voor 8 tot 10 gasten. U overnacht op tweepersoonskamers, daarnaast zijn er gezamelijke douches en toilet en een zitkamer. De kamers hebben comfortabele bedden met kussens en schone kussenslopen. U dient zelf een slaapzak en handdoek mee te nemen. Eventueel kunt u ook ter plekke lakens, dekbed en handdoeken huren.

Over de maaltijden

De huisjes waar u overnacht beschikken over volledig ingerichte keukens. Op de nabijgelegen boerderijen kunt u vlees, groente en drinken kopen en zelf uw maaltijden bereiden, Maar de gastheer/vrouw op de boerderij kan (voor een redelijk bedrag) ook ontbijt en diner verzorgen.

Inbegrepen

  • 2 overnachtingen
  • vervoer bagage (1 tas p.p. plus evt. 1 koelbox per gezelschap)
  • engelstalige routebeschrijving (ontvangt u ter plekke)

Niet inbegrepen

  • maaltijden
  • vervoer van en naar Ngaroma

Praktische informatie

begin oktober tot eind april

Paspoort
Voor een verblijf in Nieuw Zeeland hebt u een paspoort nodig, dat nog minstens 3 maanden na uw terugreisdatum geldig is. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal). Een digitale kopie van alle reisdocumenten in uw mailbox of elders in de 'cloud' is handig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Nieuw Zeeland van maximaal 3 maanden hebt u tot 1 oktober 2019 geen visum nodig.

Vanaf 1 oktober 2019 dient u een ETA aan te vragen (Electronic Travel Authority); dit kost ca. NZ$ 10.
Daarnaast wordt er vanaf deze datum een soort toeristenbelasting geheven (International Visitor Conservation and Tourism Levy (IVL) ) van NZ$ 35. Dit geld wordt besteed aan het verbeteren van de infrastructuur voor het toerisme en het beschermen van de natuur. 
ETA en IVL kunnen vanaf 1 juli 2019 online aangevraagd en betaald worden.

Klik hier voor meer info over en aanvraag van ETA en IVL.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.
Nieuw-Zeeland is in alle opzichten een ‘Westers’ land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.

Economy Class Syndrome
In vliegtuigen is de lucht extreem droog. Hierdoor verliest u ongemerkt veel vocht. Het gevolg hiervan is dat uw bloed dikker wordt en makkelijker klontert. Dit, in combinatie met lang stilzitten, kan bloedpropjes in uw aderen tot gevolg hebben. Deze bloedpropjes kunnen als ze op de verkeerde plek terechtkomen beroertes en zelfs de dood veroorzaken. Tijdens lange vluchten moet u hier serieus rekening mee houden en veel water en vruchtensap drinken. Als u dit niet vanzelf wordt aangeboden moet u er bij de bemanning om vragen (NB. het drinken van alcohol en koffie werkt averechts). Als u genoeg drinkt moet u ook regelmatig naar de wc, wat goed is voor de bloedsomloop. Daarnaast geven airlines instructie voor oefeningen die u zittend op uw stoel kunt doen, om uw bloed in beweging te houden.

Voor Nieuw Zeeland zijn geen vaccinaties verplicht.


Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Ondanks het niet al te gastvrije onthaal van Abel Tasman is Nieuw Zeeland tegenwoordig één van de veiligste reisbestemmingen ter wereld. Met name in de grote steden dient u natuurlijk wel goed op uw persoonlijke bezittingen te letten.

Prijsinformatie

01 januari 0001
Prijs op aanvraag

Reserveringskosten

  • reserveringskosten € 20,- per boeking
  • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs