Terug naar Nieuw-Zeeland

Overnachting aan boord van MV Southern Secret

Doubtful Sound is minder makkelijk te bereiken dan Milford Sound en daarom veel minder bezocht en bekend. Geheel ten onrechte, want Doubtful Sound is met een lengte van 40 km en een diepte van 400m de grootste fjord van Nieuw Zeeland. Het landschap is imposant en je voelt je hier aan het eind van de wereld heel klein. Doordat er minder mensen zijn, zijn er juist meer dieren.
Daarom bieden we, vanuit Te Anau, een volledig verzorgde overnachting op een klein motorjacht in deze afgelegen fjord aan. Op tijd boeken, want er is maar plaats voor 12 opvarenden.

Zwaarte
Comfort
Prijs op aanvraag
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 277360
2 dagen

Nieuw-Zeeland - Fiordland * Doubtful Sound Overnight Cruise

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Je rijdt in een half uur van Te Anau naar Pearl Harbour in Manapouri, waar je avontuur naar Doubtful Sound begint (eventueel kan je je ook in te Anau bij je hotel laten ophalen). 
In Manapouri begin je om 9.40 uur aan een tocht van 45 min over het gelijknamige meer. Bij de grootste, ondergrondse waterkrachtcentrale van Nieuw Zeeland ga je van boord en met 
een busje, via een bochtige weg, verder de wildernis in. Op Wilmot Pass zijn er fantastische uitzichten over de bergen van Fjordland NP alvorens je begint te dalen naar Doubtful Sound.
Rond lunchtijd bereik je de MV Southern Secret, waar je een comfortabele hut krijgt toegewezen en de lunch klaarstaat.
Tijdens de lunch begint de cruise door de enorme fjord en met wat geluk spot je dolfijnen, zeehonden, pinguïns of andere zeevogels. De precieze route hangt af van het weer en de beste kansen om wildlife te zien. Er wordt uiteraard gestopt voor foto's, je krijgt uitleg over de natuur en kan eventueel een lijntje uitgooien om te vissen. Daarnaast kan je van de boot af en met een kajak een stuk peddelen om nog dichter bij de natuur te komen.
Aan het eind van de dag wordt er een mooie ankerplaats gezocht. Vervolgens wordt er een heerlijk diner geserveerd en tijdens een heldere avond ga je natuurlijk 'star gazen' op het dek.

Overnachting in

Doubtful Sound

Dag 2

Na het ontbijt vaart het schip terug naar de steiger en maak je de reis van gister in omgekeerde volgorde terug naar Manapouri waar je rond 11 uur arriveert.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je verblijft op de MV Southern Secret, een klein motorjacht met plaats voor 12 gasten die overnachten in comfortabele tweepersoons hutten met eigen badkamer.
Lunch, diner en ontbijt worden aan boord geserveerd.

Inbegrepen

  • overnachting aan boord in hut met prive badkamer
  • vervoer vanaf Te Anau of Manapouri en terug
  • lunch, diner en ontbijt
  • gebruik zeekajak

Niet inbegrepen

  • alcoholische dranken aan boord

Praktische informatie

Het zomerseizoen in Nieuw Zeeland loopt van oktober t/m april. De winter is echter niet heel koud en heeft het voordeel dat het erg rustig is.

Paspoort
Voor een verblijf in Nieuw-Zeeland heb je een paspoort nodig dat nog minstens 3 maanden na je terugreisdatum geldig is. Wij raden je aan om een kopie van je paspoort mee te nemen op reis en dit, apart van je paspoort, goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal). Een digitale kopie van alle reisdocumenten in je mailbox of elders in de 'cloud' is handig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij o.a. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkom je problemen bij de douane. Meer informatie vind je op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een een verblijf van maximaal 3 maanden in Nieuw-Zeeland heb je geen visum nodig. Wel dien je een NZeTA aan te vragen (Electronic Travel Authority); dit kost circa. NZ$ 10.

Daarnaast wordt er een soort toeristenbelasting geheven (International Visitor Conservation and Tourism Levy (IVL) ) van NZ$ 35. Dit geld wordt besteed aan het verbeteren van de infrastructuur voor het toerisme en het beschermen van de natuur. 

Beiden kunnen online aangevraagd en betaald worden. Klik hier voor meer info over en aanvraag van ETA en IVL.

Gezond op reis
Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt. Nieuw-Zeeland is in alle opzichten een ‘Westers’ land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.

Economy Class Syndrome
In vliegtuigen is de lucht extreem droog. Hierdoor verlies je ongemerkt veel vocht. Het gevolg hiervan is dat je bloed dikker wordt en makkelijker klontert. Dit, in combinatie met lang stilzitten, kan bloedpropjes in j aderen tot gevolg hebben. Deze bloedpropjes kunnen als ze op de verkeerde plek terechtkomen beroertes en zelfs de dood veroorzaken. Tijdens lange vluchten moet je hier serieus rekening mee houden en veel water en vruchtensap drinken. Als je dit niet vanzelf wordt aangeboden moet je er bij de bemanning om vragen (NB. het drinken van alcohol en koffie werkt averechts). Als je genoeg drinkt moet je ook regelmatig naar de wc, wat goed is voor de bloedsomloop. Daarnaast geven airlines instructie voor oefeningen die je zittend op uw stoel kunt doen, om je bloed in beweging te houden.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Nieuw-Zeeland is één van de veiligste reisbestemmingen ter wereld. Net zoals in alle grote steden dien je natuurlijk wel goed op je persoonlijke bezittingen te letten.

Prijsinformatie

01 januari 0001
Prijs op aanvraag

Reserveringskosten

  • reserveringskosten € 20,- per boeking
  • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs