Terug naar Nieuw-Zeeland

Verblijf in bijzondere B&B


Zwaarte
Comfort
Prijs op aanvraag
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 277323
3 dagen

Nieuw-Zeeland - Coromandel Peninsula

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1-3

Komende vanuit Auckland rijd je de mooie kustweg via Thames naar Coromandel Town. In Waiomu ligt een leuke café langs de weg en hiervandaan kun je een 2 uur durende wandelingen naar enkele grote Kauri bomen maken. Coromandel Town heeft een aantal historische panden. Via een bochtige weg verder naar uw B&B bij Whitianga. Totaal ca. 200 km. 

Hier zijn mooie kustwandelingen te maken in de omgeving en vanuit Whitianga kun je met een boot naar Cathedral Cove of kajaks huren. Vanuit uw B&B is het 2 km naar zee en 14 km naar Whitianga. Er zijn leuke restaurantjes in de omgeving.

 

Overnachting in

in de buurt van Whitianga

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

U bent te gast bij een vriendelijk echtpaar, op een afgelegen plek. Gasten kunnen verblijven in het hoofdhuis, waar ze een slaapkamer, een woonkamer en een terras tot hun beschikking hebben. Of in een fraaie cottage in de tuin, met keuken, slaapkamer en badkamer.

In de B&B kamer wordt een heerlijk ontbijt geserveerd, in de cottage verzorgd u zelf uw ontbjt. Op 2 km afstand is een leuk eetcafé. Winkels en meerdere café's en restaurants zijn in Whitianga.

NB. als dit adres onverhoopt geen plek heeft, kunnen we een een kamer reserveren in een vergelijkbare nabijgelegen B&B. Als ook deze geen plek heeft wordt het Whitianga (een prima accommodatie, maar minder sfeervol). Whitianga is een strandplaatsje op 15 min rijden van de beoogde B&B, dus het programma blijft hetzelfde.

Inbegrepen

  • 2 overnachtingen met ontbijt in B&B kamer
    of
  • 2 overnachtingen in cottage zonder ontbijt
  • SNP reisinformatie

Niet inbegrepen

  • heen- en terugreis
  • overige maaltijden
  • excursies

Praktische informatie

Je kan dit arrangement het hele jaar boeken. Het zomerseizoen in Nieuw Zeeland loopt van oktober t/m april. De winter is echter niet heel koud en heeft het voordeel dat het erg rustig is.

Paspoort
Voor een verblijf in Nieuw-Zeeland heb je een paspoort nodig dat nog minstens 3 maanden na je terugreisdatum geldig is. Wij raden je aan om een kopie van je paspoort mee te nemen op reis en dit, apart van je paspoort, goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal). Een digitale kopie van alle reisdocumenten in je mailbox of elders in de 'cloud' is handig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij o.a. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkom je problemen bij de douane. Meer informatie vind je op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een een verblijf van maximaal 3 maanden in Nieuw-Zeeland heb je geen visum nodig. Wel dien je een NZeTA aan te vragen (Electronic Travel Authority); dit kost circa. NZ$ 10.

Daarnaast wordt er een soort toeristenbelasting geheven (International Visitor Conservation and Tourism Levy (IVL) ) van NZ$ 35. Dit geld wordt besteed aan het verbeteren van de infrastructuur voor het toerisme en het beschermen van de natuur. 

Beiden kunnen online aangevraagd en betaald worden. Klik hier voor meer info over en aanvraag van ETA en IVL.

Gezond op reis
Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt. Nieuw-Zeeland is in alle opzichten een ‘Westers’ land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.

Economy Class Syndrome
In vliegtuigen is de lucht extreem droog. Hierdoor verlies je ongemerkt veel vocht. Het gevolg hiervan is dat je bloed dikker wordt en makkelijker klontert. Dit, in combinatie met lang stilzitten, kan bloedpropjes in j aderen tot gevolg hebben. Deze bloedpropjes kunnen als ze op de verkeerde plek terechtkomen beroertes en zelfs de dood veroorzaken. Tijdens lange vluchten moet je hier serieus rekening mee houden en veel water en vruchtensap drinken. Als je dit niet vanzelf wordt aangeboden moet je er bij de bemanning om vragen (NB. het drinken van alcohol en koffie werkt averechts). Als je genoeg drinkt moet je ook regelmatig naar de wc, wat goed is voor de bloedsomloop. Daarnaast geven airlines instructie voor oefeningen die je zittend op uw stoel kunt doen, om je bloed in beweging te houden.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Nieuw-Zeeland is één van de veiligste reisbestemmingen ter wereld. Net zoals in alle grote steden dien je natuurlijk wel goed op je persoonlijke bezittingen te letten.

Prijsinformatie

01 januari 0001
Prijs op aanvraag

Reserveringskosten

  • reserveringskosten € 20,- per boeking
  • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs