Terug naar Nieuw-Zeeland

Verblijf in cottage

Vanuit Auckland, de grootste stad van het land, rijd je al snel de exotische omgeving van Northland in, het subtropische puntje van het Noordereiland. Je kan er lekker wandelen, kajakken of een boottocht maken, maar ook dolfijnen spotten, zwemmen en snorkelen. Bay of Islands is een bijzondere plek, waar geschiedenis is geschreven toen hier het beroemde verdrag tussen de Maori en Engelse kolonisten is gesloten. Het heerlijke subtropische klimaat doet de rest. Dit korte arrangement is heel geschikt om, voorafgaand aan een groepsreis of individuele rondreis, al vast een paar dagen te ont-stressen.

Zwaarte
Comfort
vanaf € 149
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 277329
3 dagen

Nieuw-Zeeland - Bay of Islands

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Vanuit Auckland rijd je noordwaarst over Hwy 1 voor de 240 km naar Russell. Het duurt even voordat de suburbs plaats maken voor groene weides. Whangarei is nog een wat grotere plaats, maar daarna slechts kleinere nederzettingen. Na de Hundertwasser Toilets in Kawakawa is het niet ver meer naar het pontje richting Russell. Russell is een van de oudste plaatsjes in Nieuw Zeeland, met een rijke historie. Tegenwoordig is het een sympathieke plek voor een rustig verblijf.

Overnachting in

Russell

Dag 2

Een hele dag om Bay of Islands te verkennen. Neem bv. het bootje naar Paihia en wandel naar de Waitangi Treaty Grounds, een belangrijke plaats in de historie van Nieuw Zeeland. Of maak een bootcruise langs alle interessante plekken in de omgeving, met grote kans om dolfijnen te zien. Kayakken, wandelen of ontspannen op het strand is ook allemaal mogelijk.

Overnachting in

Russell

Dag 3

Je rijdt 120 km terug richting Auckland en slaat af naar de kust. Bij Waipu kom je aan een van de mooiste en langste stranden van Nieuw Zeeland, ook geliefd bij surfers: Bream Bay, met in de verte de boven de horizon uitstekende Sail Rock. Tijd voor een lange strandwandeling.

Van Bream Bay volg je de Twin Coast Scenic Route via Langs Beach en Mangawhai Heads. Op deze laatste plek kan je de Manghawhai Cliffs Walkway lopen, een mooie route langs zee.
Daarna rijd je verder zuidwaarts richting Auckland.

NB. Oorspronkelijk was er na de 2 nachten in Russel een overnachting in Waipu voorzien, zodat er genoeg tijd was om de fraaie kust te bezoeken. Helaas accepteren de lodges in Waipu alleen nog maar reserveringen voor 2 nachten. Je zult de kust dus moeten bekijken tijdens de rit van Russell naar je volgende overnachting in Auckland. Ga je verder zuidwaarts dan Auckland dan adviseren we om 2 nachten in Waipu te reserveren, anders mis je de kust helemaal.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

In Russell verblijf je midden in het dorp in een cottage met alle voorzieningen. Er is een zwembad.

Over de maaltijden

Het ontbijt is niet inbegrepen maar er is wel een eigen keukentje in de accommodaties. Uiteraard kan je ook een café opzoeken voor het ontbijt. Voor het avondeten kan je terecht in een eethuisje in de omgeving.

Inbegrepen

  • 2 overnachtingen
  • beknopt informatiepakket

Niet inbegrepen

  • maaltijden
  • autohuur
  • entrees en excursies
  • persoonlijke uitgaven
  • verzekeringen

Extra dagen

Dit arrangement is te verlengen door in Russell extra nachten bij te boeken. Het is erg leuk om in Waipu te verblijven. Helaas kan dit alleen als je er 2 nachten wilt verblijven. Dit kunnen we eventueel organiseren, zodat je meer tijd hebt de mooie kust te verkennen.
Eventueel kunnen we aan het begin of eind nog een nacht in Auckland reserveren, als dit voor uw reisplan nodig is.

Praktische informatie

Het zomerseizoen in Nieuw Zeeland loopt van oktober t/m april. De winter is echter niet heel koud en heeft het voordeel dat het erg rustig is.

Bij dit korte arrangement heb je een eigen huurauto nodig (SNP kan die eventueel reserveren).

 

 

 

 

Voor een verblijf in Nieuw Zeeland hebt u een paspoort nodig, dat nog minstens 3 maanden na uw terugreisdatum geldig is. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Nieuw Zeeland van maximaal 3 maanden hebt u geen visum nodig.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.
Nieuw-Zeeland is in alle opzichten een ‘Westers’ land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.

Economy Class Syndrome
In vliegtuigen is de lucht extreem droog. Hierdoor verliest u ongemerkt veel vocht. Het gevolg hiervan is dat uw bloed dikker wordt en makkelijker klontert. Dit, in combinatie met lang stilzitten, kan bloedpropjes in uw aderen tot gevolg hebben. Deze bloedpropjes kunnen als ze op de verkeerde plek terechtkomen beroertes en zelfs de dood veroorzaken. Tijdens lange vluchten moet u hier serieus rekening mee houden en veel water en vruchtensap drinken. Als u dit niet vanzelf wordt aangeboden moet u er bij de bemanning om vragen (NB. het drinken van alcohol en koffie werkt averechts). Als u genoeg drinkt moet u ook regelmatig naar de wc, wat goed is voor de bloedsomloop. Daarnaast geven airlines instructie voor oefeningen die u zittend op uw stoel kunt doen, om uw bloed in beweging te houden.

Voor Nieuw Zeeland zijn geen vaccinaties verplicht.


Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Ondanks het niet al te gastvrije onthaal van Abel Tasman is Nieuw Zeeland tegenwoordig één van de veiligste reisbestemmingen ter wereld. Met name in de grote steden dient u natuurlijk wel goed op uw persoonlijke bezittingen te letten.

Prijsinformatie

14 november 2018 - 31 december 2018
1 persoon (éénpersoonskamer) € 297
2 personen (tweepersoonskamer) € 149

01 januari 2019 - 31 mei 2019
1 persoon (éénpersoonskamer) € 510
2 personen (tweepersoonskamer) € 255

01 september 2019 - 31 december 2019
1 persoon (éénpersoonskamer) € 297
2 personen (tweepersoonskamer) € 149

Reserveringskosten

  • reserveringskosten € 20,- per boeking
  • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs