Terug naar Nieuw-Zeeland

Verblijf in cottage en appartement

Vanuit Auckland, de grootste stad van het land, rijd je al snel de exotische omgeving van Northland in, het subtropische puntje van het Noordereiland. Je kan er lekker wandelen, kajakken of een boottocht maken, maar ook dolfijnen spotten, zwemmen en snorkelen. Bay of Islands is een bijzondere plek, waar geschiedenis is geschreven toen hier het beroemde verdrag tussen de Maori en Engelse kolonisten is gesloten. Het heerlijke subtropische klimaat doet de rest. Dit korte arrangement is heel geschikt om, voorafgaand aan een groepsreis of individuele rondreis, al vast een paar dagen te ont-stressen.

Zwaarte
Comfort
Prijs op aanvraag
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 277329
4 dagen

Nieuw-Zeeland - Bay of Islands

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Vanuit Auckland rijd je noordwaarst over Hwy 1 voor de 240 km naar Russell. Het duurt even voordat de suburbs plaats maken voor groene weides. Whangarei is nog een wat grotere plaats, maar daarna slechts kleinere nederzettingen. Na de Hundertwasser Toilets in Kawakawa is het niet ver meer naar het pontje richting Russell. Russell is een van de oudste plaatsjes in Nieuw Zeeland, met een rijke historie. Tegenwoordig is het een sympathieke plek voor een rustig verblijf.

Overnachting in

Russell

Dag 2

Een hele dag om Bay of Islands te verkennen. Neem bv. het bootje naar Paihia en wandel naar de Waitangi Treaty Grounds, een belangrijke plaats in de historie van Nieuw Zeeland. Of maak een bootcruise langs alle interessante plekken in de omgeving, met grote kans om dolfijnen te zien. Kayakken, wandelen of ontspannen op het strand is ook allemaal mogelijk.

Overnachting in

Russell

Dag 3

Je rijdt 120 km terug richting Auckland en slaat af naar de kust. Bij Waipu kom je aan een van de mooiste en langste stranden van Nieuw Zeeland, ook geliefd bij surfers: Bream Bay, met in de verte de boven de horizon uitstekende Sail Rock. Tijd voor een lange strandwandeling.

Van Bream Bay volg je de Twin Coast Scenic Route via Langs Beach en Mangawhai Heads. Op deze laatste plek kan je de Manghawhai Cliffs Walkway lopen, een mooie route langs zee.
Daarna rijd je verder zuidwaarts richting Auckland, voor een overnachting op loopafstand van zee in de wat grotere plaats Orewa. Totale rij afstand ca. 225 km.

Overnachting in

Orewa

Dag 4

Je gaat verder zuidwaarts richting Auckland en je volgende bestemming.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

In Russell verblijf je midden in het dorp in een klassiek 19e eeuws hotel aan zee. Optioneel kunnen we een zee-zicht kamer reserveren. 
In Orewa overnacht je in een modern appartement (met zwembad) op steenworp afstand van zee.

Over de maaltijden

Het ontbijt is in Russell inbegrepen. In Orewa niet, maar er is wel een eigen keukentje in de accommodaties. Uiteraard kan je ook een café opzoeken voor het ontbijt.
Voor het avondeten kan je in beide overnachtingsplekken terecht in een eethuisje in de omgeving.

Inbegrepen

  • 3 overnachtingen
  • 2x ontbijt
  • beknopt informatiepakket

Niet inbegrepen

  • maaltijden
  • autohuur
  • entrees en excursies
  • persoonlijke uitgaven
  • verzekeringen

Extra dagen

Dit arrangement is te verlengen door in Russell extra nachten bij te boeken.
Eventueel kunnen we aan het begin of eind nog een nacht in Auckland reserveren, als dit voor uw reisplan nodig is.

Praktische informatie

Het zomerseizoen in Nieuw Zeeland loopt van oktober t/m april. De winter is echter niet heel koud en heeft het voordeel dat het erg rustig is.

Bij dit korte arrangement heb je een eigen huurauto nodig (SNP kan die eventueel reserveren).

 

 

 

 

Paspoort
Voor een verblijf in Nieuw-Zeeland heb je een paspoort nodig dat nog minstens 3 maanden na je terugreisdatum geldig is. Wij raden je aan om een kopie van je paspoort mee te nemen op reis en dit, apart van je paspoort, goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal). Een digitale kopie van alle reisdocumenten in je mailbox of elders in de 'cloud' is handig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij o.a. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkom je problemen bij de douane. Meer informatie vind je op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een een verblijf van maximaal 3 maanden in Nieuw-Zeeland heb je geen visum nodig. Wel dien je een NZeTA aan te vragen (Electronic Travel Authority); dit kost circa. NZ$ 10.

Daarnaast wordt er een soort toeristenbelasting geheven (International Visitor Conservation and Tourism Levy (IVL) ) van NZ$ 35. Dit geld wordt besteed aan het verbeteren van de infrastructuur voor het toerisme en het beschermen van de natuur. 

Beiden kunnen online aangevraagd en betaald worden. Klik hier voor meer info over en aanvraag van ETA en IVL.

Gezond op reis
Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt. Nieuw-Zeeland is in alle opzichten een ‘Westers’ land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.

Economy Class Syndrome
In vliegtuigen is de lucht extreem droog. Hierdoor verlies je ongemerkt veel vocht. Het gevolg hiervan is dat je bloed dikker wordt en makkelijker klontert. Dit, in combinatie met lang stilzitten, kan bloedpropjes in j aderen tot gevolg hebben. Deze bloedpropjes kunnen als ze op de verkeerde plek terechtkomen beroertes en zelfs de dood veroorzaken. Tijdens lange vluchten moet je hier serieus rekening mee houden en veel water en vruchtensap drinken. Als je dit niet vanzelf wordt aangeboden moet je er bij de bemanning om vragen (NB. het drinken van alcohol en koffie werkt averechts). Als je genoeg drinkt moet je ook regelmatig naar de wc, wat goed is voor de bloedsomloop. Daarnaast geven airlines instructie voor oefeningen die je zittend op uw stoel kunt doen, om je bloed in beweging te houden.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Nieuw-Zeeland is één van de veiligste reisbestemmingen ter wereld. Net zoals in alle grote steden dien je natuurlijk wel goed op je persoonlijke bezittingen te letten.

Prijsinformatie

01 januari 0001
Prijs op aanvraag

Reserveringskosten

  • reserveringskosten € 20,- per boeking
  • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs