Terug naar Nieuw-Zeeland

Kajak-kampeertocht op azuurblauw water

Waarom niet eens een zeekajaktocht proberen? De exotische omgeving van Abel Tasman National Park met haar goudgele stranden, azuurblauwe warme water en beschutte ligging maken dit tot een uitstekende bestemming voor de beginnende tot gevorderde kajakvaarder. Je vaart in zeer stabiele tweepersoons kajaks, in een internationaal groepje met Nieuw-Zeelandse gids. In de loop van de middag zet je je tentje op bij het strand. Naast het kajakvaren heb je 's ochtends en 's avonds ook tijd om wandelingen te maken. Voor al het kayak- en kampeermateriaal wordt gezorgd en al het eten is inclusief.

Zwaarte
Comfort
vanaf € 402
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 277332
3 dagen

Nieuw-Zeeland - Abel Tasman

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Je kajak-avontuur gaat beginnen! Om 08.30 uur meld je je bij het kajak centrum in Marahau. Hier ontmoet je de andere kajakkers en de lokale gids. Na de kajak instructie ga je aan boord van de watertaxi naar Awaraoa. Dit is een beschutte baai in het zelden bezochte noorden van Abel Tasman N.P. Je vaart vandaag gedeeltelijk door het Tonga Island Marine Reserve. Bij Tonga Island peddel je in de buurt van een kolonie pelsrobben. Deze dieren zijn in het water helemaal in hun element en zijn daarom ook niet bang voor ons. Dit is waarschijnlijk de mooiste manier om pelsrobben van dichtbij te zien. Aangekomen bij Tonga heb je nog tijd om het strand en het regenwoud te verkennen. De totale vaartijd van vandaag is ongeveer 4 uur.

Overnachting in

Tonga

Dag 2

Na het ontbijt wordt het kamp opgebroken en peddel je via Bark Bay en Torrent Bay naar Anchorage. Onderweg heb je genoeg tijd om getijde poelen te bekijken. Je bent al wat gewend aan de kajak en je kunt dus volop genieten van de baaien, riffen en kleine inhammen van dit gedeelte van het park. Meestal wordt er midden op de dag een pauze ingelast vanwege de middagwind die dan meestal opsteekt. Je kunt dan ook het landgedeelte van het park ontdekken. Aan het eind van de middag kom je aan in Anchorage. Hier zetten we de tenten weer op en zorgt de lokale gids voor een heerlijk diner!

Overnachting in

Anchorage

Dag 3

Vandaag passeren we de "Mad-Mile", een ruig en onbeschut deel bij Pukatea Bay. Uiteraard is dit afhankelijk van het weer. Onderweg heb je waarschijnlijk nog tijd om een oude Maori vestigingsplaats te bezoeken bij Pitt Head. Zo rond 15.00 uur kom je weer aan in Marahau en ben je een indrukwekkend kajak-avontuur rijker!

Blader door het programma

Reisdetail

Inbegrepen

 • alle kajak-materialen (stabiele 2 pers. zeekajaks, peddels, reddingsvest, spatzeil, waterdichte cameratas)
 • 2 persoons tent
 • bekers, borden en bestek
 • alle maaltijden van lunch dag 1 t/m lunch dag 3
 • gedetaileerde kaart van de route
 • thermarest matje
 • slaapzak (als je er zelf geen bij je hebt)
 • boottocht van Marahau naar Awaraoa (of omgekeerd)
 • Engelstalige gids

Niet inbegrepen

 • heen en terugreis naar Marahau

Over de activiteiten

Zeekajakken in Abel Tasman is geschikt voor de beginnende tot gevorderde zeekajakvaarder. De lokale gids geeft u alle instructies zodat u wegwijs wordt in deze mogelijk nieuwe discipline. Natuurlijk staat de veiligheid voorop en bepaalt het weer en het tij het programma per dag.

Geschikt voor kinderen

Minimum leeftijd voor het kayak arrangement is 14 jaar

Praktische informatie

Je kunt de kanotocht doen vanaf begin november tot eind april, met start op maandag, woensdag en vrijdag.

Voor een verblijf in Nieuw Zeeland hebt u een paspoort nodig, dat nog minstens 3 maanden na uw terugreisdatum geldig is. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Nieuw Zeeland van maximaal 3 maanden hebt u geen visum nodig.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.
Nieuw-Zeeland is in alle opzichten een ‘Westers’ land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.

Economy Class Syndrome
In vliegtuigen is de lucht extreem droog. Hierdoor verliest u ongemerkt veel vocht. Het gevolg hiervan is dat uw bloed dikker wordt en makkelijker klontert. Dit, in combinatie met lang stilzitten, kan bloedpropjes in uw aderen tot gevolg hebben. Deze bloedpropjes kunnen als ze op de verkeerde plek terechtkomen beroertes en zelfs de dood veroorzaken. Tijdens lange vluchten moet u hier serieus rekening mee houden en veel water en vruchtensap drinken. Als u dit niet vanzelf wordt aangeboden moet u er bij de bemanning om vragen (NB. het drinken van alcohol en koffie werkt averechts). Als u genoeg drinkt moet u ook regelmatig naar de wc, wat goed is voor de bloedsomloop. Daarnaast geven airlines instructie voor oefeningen die u zittend op uw stoel kunt doen, om uw bloed in beweging te houden.

Voor Nieuw Zeeland zijn geen vaccinaties verplicht.


Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Ondanks het niet al te gastvrije onthaal van Abel Tasman is Nieuw Zeeland tegenwoordig één van de veiligste reisbestemmingen ter wereld. Met name in de grote steden dient u natuurlijk wel goed op uw persoonlijke bezittingen te letten.

Prijsinformatie

15 november 2018
1 persoon in internationale groep € 402

17 november 2018
1 persoon in internationale groep € 402

20 november 2018
1 persoon in internationale groep € 402

22 november 2018
1 persoon in internationale groep € 402

24 november 2018
1 persoon in internationale groep € 402

27 november 2018
1 persoon in internationale groep € 402

29 november 2018
1 persoon in internationale groep € 402

01 december 2018
1 persoon in internationale groep € 402

04 december 2018
1 persoon in internationale groep € 402

06 december 2018
1 persoon in internationale groep € 402

08 december 2018
1 persoon in internationale groep € 402

11 december 2018
1 persoon in internationale groep € 402

13 december 2018
1 persoon in internationale groep € 402

15 december 2018
1 persoon in internationale groep € 402

18 december 2018
1 persoon in internationale groep € 402

20 december 2018
1 persoon in internationale groep € 402

22 december 2018
1 persoon in internationale groep € 402

25 december 2018
1 persoon in internationale groep € 402

27 december 2018
1 persoon in internationale groep € 402

29 december 2018
1 persoon in internationale groep € 402

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs